» »

Pošta Slovenije, odkupnina ???

Pošta Slovenije, odkupnina ???

Sarcix ::

Hej,
v ponedeljek sem poslala paket stranki z odkupnino 50€ kot sva bila zmenjena. Na posti sem placala 7.20€ postnine, kar se mi ze tako ali tako zdi cisto prevec za paket 10x10cm, 250g. Potem pa mi danes stranka sporoci da ne bo prevzela paketa, ker ji je postar rekel 70€ za odkupnino.
Je to spet nova vrsta kraje ali natega, ali se kaj drugega tukaj dogaja? Zdaj ce stranka ne prevzame imam -7.20€ in vrjetno se nekaj da sploh svoj paket dobim nazaj. Brez krivde iz moje strani ali strani stranke.

c3p0 ::

Si tisti rumeni pildek izpolnjeval? Tisto je čisti nateg. Pošlji drugič s položnico.

Ganon ::

Leta 2022 si prvič poslala paket z odkupnino? Pošta si že od nekdaj vzame provizijo ob plačilu. Poštnina, ki si jo plačala, ni edini strošek.

FoxKnox ::

Najceneje je predhodno nakazilo in poslano kot blagovno pismo. 2,5 € max. Je pa najmanj varno .

c3p0 je izjavil:

Si tisti rumeni pildek izpolnjeval? Tisto je čisti nateg. Pošlji drugič s položnico.

Tako je ja. Kako pa gre s poloznico ce lahko vprasam?

Ganon je izjavil:

Leta 2022 si prvič poslala paket z odkupnino? Pošta si že od nekdaj vzame provizijo ob plačilu. Poštnina, ki si jo plačala, ni edini strošek.

To ni provizija, je cista kraja. Lahko bi karkoli povedali, ne da sva s stranko zmenjena nekaj, dobi pa drugo.

FoxKnox je izjavil:

Najceneje je predhodno nakazilo in poslano kot blagovno pismo. 2,5 € max. Je pa najmanj varno .

Ja je res, ampak stranke ne zaupajo in vecinoma hocejo po povzetju :)

Steinkauz ::

Ja to sm tudi jst enkrat poslal. Samo na pošti ti povečin noben nič ne omeni.
V glavnem, po UPN je par centov plačila, če pa z gotovino pa si pošta full vzame zravn.
Paket boš dobila nazaj, 7.2eur pa si izgubila.

Drugače če nisi, lahko do 2kg pošlješ kot pismo, ne kot paket. Je ponavadi cenejše.

Steinkauz je izjavil:

V glavnem, po UPN je par centov plačila, če pa z gotovino pa si pošta full vzame zravn.

Drugače če nisi, lahko do 2kg pošlješ kot pismo, ne kot paket. Je ponavadi cenejše.

Hej, hvala za odgovor. Lahko se vprasam kako gre preko UPN? Stranka enako placa po povzetju ali kako?

Furbo ::

To se vsak zajebe, ki prvič pošilja z odkupnino. Potem pa veš. :D

Da se zraven UPN, pošta ga vplača in dobiš na TRR.

Ali še bolje, naj plača v naprej.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Steinkauz ::

Poštar še vedno kupcu pobere denar, samo ti dobiš nakazilo namesto poštarja z denarjem na dom.

sbawe64 ::

Steinkauz je izjavil:

Odvisno je tudi od gabaritov (mer) paketa, da je nekaj lahko pismo in ne paket.
2020 is new 1984
Corona World order

Tidule ::

Sarcix je izjavil:

Hej,
v ponedeljek sem poslala paket stranki z odkupnino 50EUR kot sva bila zmenjena. Na posti sem placala 7.20EUR postnine, kar se mi ze tako ali tako zdi cisto prevec za paket 10x10cm, 250g. Potem pa mi danes stranka sporoci da ne bo prevzela paketa, ker ji je postar rekel 70EUR za odkupnino.
Je to spet nova vrsta kraje ali natega, ali se kaj drugega tukaj dogaja? Zdaj ce stranka ne prevzame imam -7.20EUR in vrjetno se nekaj da sploh svoj paket dobim nazaj. Brez krivde iz moje strani ali strani stranke.

Stranka te nateguje. Ce si dala odkupnino 50 eur, potem dobi stranka za placat 50 + postnino za prenos denarja, ki je par EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

matobeli ::

Tako je, če se ne motim je storitev ki se jo zaračuna tole:

Vplačilo poštne nakaznice - notranji promet
do 27,50 EUR 2,05
nad 27,50 EUR do 470,00 EUR
7,45 % od
vrednosti
nad 470,00 EUR do 1.000,00 EUR 35,04

Tidule ::

Ja, to je to. Torej 7,5% od 50, kar je dalec od 20 eur. Z upn bi bilo pa 1,15 Eur.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

Ok super, hvala vsem spet sem nekaj novega zvedla. Pol UPN opcija sploh ni slaba kolikor vidim, mi lahko samo kdo na hitro razlozi kako to poteka?

Verjetno ko oddam paket na posti povem da je z odkupnino, poloznico izpolnem na svoj TRR in dam zraven paketa? Postar vzame gotovino od stranke in meni nakazejo na recun? Ali sem se kje zmotila..

Točno tako je. Če ti bodo hotel uni rumeni listek (poštno nakaznico) tiščat v roke rečeš da bi na UPN.

Sicer je pa tole še enostavnejše: https://psposljipaket.posta.si/

matobeli je izjavil:

Točno tako je. Če ti bodo hotel uni rumeni listek (poštno nakaznico) tiščat v roke rečeš da bi na UPN.

Sicer je pa tole še enostavnejše: https://psposljipaket.posta.si/

Top, tole mi velik pomen ker je ogromno po povzetju :)

Dej 2eur dražje, karkoli že prodajaš, in zastonj poštnino če ti nakažejo ;)

matobeli je izjavil:

Dej 2eur dražje, karkoli že prodajaš, in zastonj poštnino če ti nakažejo ;)

Z veseljem ce stranke ne bi toliko komplicirale :) V Sloveniji je se vedno 60% + po povzetju, vsaj pri meni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošiljanje paketa z odkupnino s Pošto Slovenije

Oddelek: Loža
3215316 (8565) matobeli
»

Pošiljanje paketa , nakazilo na trr

388223 (5864) amacar
»

Plačilo po povzetju

1527448 (27236) GupeM
»

Pošiljka z odkupnino, pošta nabije kr ene stroške (strani: 1 2 )

5718975 (13441) ...:TOMI:...
»

Pošiljanje preko pošte z odkupnino

Oddelek: Pomoč in nasveti
4335633 (27678) kmetek

Več podobnih tem