» »

Nakup pralno-sušilnega stroja

Nakup pralno-sušilnega stroja

Denis24 ::

Pozdravljeni,

zaradi povečanega števila družinskih članov (s partnerko sva pred cca pol leta dobila dva dojenčka), se kupuje nov pralno-sušilni stroj. Vem, da je bolje kupiti ločena stroja, vendar zaradi prostorske stiske žal ne gre drugače (sva pretehtala vse opcije). Vem tudi, da so energetsko bolj potratni in da je potrebno paziti količino pranja/sušenja, to pa je tudi vse kar vem o nakupu pralno-sušilnega stroja.

Zato vas prosim za pomoč, pri nakupu pralno-sušilnega stroja, ter morebitne nasvete, če kateri ima doma pralno-sušilnega. Iščeva nekaj v rangu 500€-700€.

Kaj priporočate?

Že vnaprej se zahvaljujem za pomoč.

Lp

DarwiN ::

Mimgrede, sušilni stroj lahk namestiš gor na pralni stroj in ne zavzame nič prostora.. No, razen seveda vertikalno. 8-O Predvidevam, da si pretehtal tudi to opcijo?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Denis24 ::

DarwiN je izjavil:

Mimgrede, sušilni stroj lahk namestiš gor na pralni stroj in ne zavzame nič prostora.. No, razen seveda vertikalno. 8-O Predvidevam, da si pretehtal tudi to opcijo?

Seveda sem pretehtal tudi to opcijo, vendar je nad pralnemu stroju bojler :D Sva v najemniškem stanovanju in žal ne moreva urediti po svoje.

Lp

WaterBoy ::

Pri nas ga imama z punco in deluje super, edino ko suši vzamema ven stvari prej ven da niso čisto suhe, da se ne skrčijo preveč :)

Ti povem katerega imama ko pridem iz službe

Invictus ::

Sam sem imel prej Candy, je pral 5kg in susil 5 kg.

Sam preden das cunje susit, je fajn da jih vzames ven, steses, in das nazaj v stroj. Manj zmeckano.

Kaj je danes ne trgu, ne bi vedel.

Pri susenju pomaga tudi ponoven zagon samo centrifuge...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

MisterR ::

Sam imam Indesit. Pred osmimi leti je stal 330EUR in zaenkrat deluje kot je od njega pričakovano.
Definitivno ni najboljši, verjetno pa tudi ni najslabši. Za pranje perila uporabljam samo par programov (90, 40 in 30 stopinj) + sušilec (predvsem za brisače in posteljnino).
Oblačila so po sušenju zmučkana in jih je treba likati. Nekateri kolegi pravijo, da po uporabi njihovih sušilcev ne rabijo likati, ampak potem vidiš kaj imajo oblečeno in vidiš da je ocena "zmučkano" odvisna od posameznika.

Bi še enkrat kupil istega? Da.

Sedaj ko je black friday blizu tudi sam iščem ločen pralni stroj in sušilec ampak zgolj zaradi količine, da lahko ponoči "uredim" dvojne količine.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MisterR ()

PINki ::

Preberi zps test pralno susilnih strojev

Badwolff ::

Mi smo ga imeli pred leti, ob istem pripetljaji in prostorski stiski. Vredu zadeva, edin en cikel obojega vzame ful časa, cca 6-7 ur, ne moreš dat še neki na hitro oprat. Včasih mi je šlo to na živce, ampak z nekaj planiranja gre.

Glede trenutne ponudbe pa nimam pojma, najbrž so še boljši.

Miha 333 ::

Trije pralno-sušilni Candy v sorodstvu so se pokvarili znotraj podaljšane 5-letne garancije (pri vsakem drugačna okvara). Popravili so sicer pod garancijo, vendar je zaradi čakanja na dele trajalo med 14 dni do 1 mesec. Je pa res, da je pri vseh šlo za najcenejše modele (cena novega pod 400), made in china.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miha 333 ()

tony1 ::

Off-topic: ali sploh obstaja kakšen pralno-sušilni stroj s toplotno črpalko?

APPluk ::

@tony1
https://www.harveynorman.si/pralno-susi...
mogoče še kakšen, ampak se mi ne da podpirati tvoje lenobe ;)

Tnx, dovolj je že samo vedeti, da obstajajo :)

Excavator ::

Gledam tega, super izgleda da ima kratke programe (cca. 60 min). Me pa zanima kako dolgo naj bi trajal en cikel sušenja, ponekod pravijo da ti stroji delajo po 6/8 ur. :|

hbgqzR ::

Excavator je izjavil:

Gledam tega

To pa že ne, pri TČ sušilcu vzame ene 2 uri. Tudi ocene so kar dobre. Predlagam, da pogledaš tak manual.

Excavator ::

hbgqzR je izjavil:

Excavator je izjavil:

Gledam tega

To pa že ne, pri TČ sušilcu vzame ene 2 uri. Tudi ocene so kar dobre. Predlagam, da pogledaš tak manual.

Tega sem že gledal, pa nikjer ne najdem konkretnega trajanja sušenja. Tudi v tabeli ni zapisano, sklepam da nekaj preračuna sam glede na težo in izbrano temperaturo?

z3ro ::

Pri Bekotu lahko sam nastaviš čas sušenja oziroma skrajšaš nastavljen program, pri nas za poln boben brisač zadostuje 2,5h sušenja.

dunda ::

V kakšnem stanju pa je perilo po procesu pralno-sušilnega stroja? Eni pišejo, da je manj zmečkano, drugi spet, da je bolj.
https://www.kacnje.eu

Nikonja ::

Sušenje pri marsikaterem boljšem sušilcu ali kombi peri/suši traje tolk dolgo dokler senzor za vlago ne reagira da je dovolj. Seveda če je manj stvari notri bo sušenje trajalo manj časa in obratno, tko da čas sušenja ni fiksna zadeva vsaj v boljših aparatih. Sam imam Bosch-ov kombinirani že cca 5-6 let in nimam kaj za povedat, dela odlično, nobenih problemov!
Pa največji plus kombiniranih je da v enem ciklu operejo in sušijo, ni ročnega prestavljanja iz enega v drugi stroj, minus je seveda to da sušiš vedno dvakrat manj kot pereš, ampak s tim nimamo problem ker sušimo večinoma samo posteljnino in brisače in to pozimi ker poleti nabijat sušilca je debilizem na kvadrat.

Invictus ::

Poleg tega tudi premetava po bobnu že posušeno perilo, da se ne zmečka preveč....
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

dunda ::

Je torej po postopku sušenja bolj ali manj zmečkano kot pri običajnem pranju?
https://www.kacnje.eu

z3ro ::

Jaz bi rekel da manj ali pa enako v najslabšem primeru.

c00L3r ::

Si bom malo sposodil temo, ker razmišljamo o nabavi pralno-sušilnega stroja ob selitvi v stanovanje. Zdaj imamo posebej sušilec, kateri ima 2 fitra. Enega za vlakna, katerega je treba po vsakem sušenju očistit in še enega spodaj s peno (mislim, da je za vstopni zrak), katerega na vsakih nekaj ciklov.

Gledam pralno-sušilne in imajo samo vsi samo filter pred vodno črpalko, kot navadni pralni stroj. Kam gredo potem vsa vlakna, jih sproti odvede z vodo? Kaj pa drugi spodnji filter?

So ti kombinirani stroji hitro po garanciji potrebni zamenjave, ali mora serviser prit jih razstavit in očistit?

PINki ::

Na ZPS imaš članke o pralnosušilnih strojih s koristnimi informacijami.

"Kam gredo potem vsa vlakna, jih sproti odvede z vodo? Kaj pa drugi spodnji filter?"

Moj Aqualtisov kombinirani (v bistvu neka sorta Candyja) nima nobenega filtra vlaken, se jih pa nekaj nabere v gumi v vratih bobna po koncu sušenja. Sam jih obrišem z mokro papirno brisačo po vsakem sušenju. To je vse, drugih filtrov nima, vidnih muck drugje, npr. v bobnu ne vidim. Tudi kondenzacijske posode za vodo nima.

nokia6310 ::

Pozdravljeni, tudi sam kupujem nov pralno sušilni stroj. Kaj je v letu 2024 najboljše vzeti, kaj se najbolj splača? Sam sem gledal Samsunga in Bosha. Nekako se nagibam k Boshu. Je dražji, a zato verjetno tudi predvidevam da kvalitetnejši. Aeg pa je menda edini na tržišču, ki ima vgrajeno toplotno črpalko. Fino bi bilo, če bi imel stroj možnost povezave s pametnim telefonom. Rabim res nekaj kvalitetnega nekaj, kar preverjeno deluje. Prostora da bi lahko imel ločena stroja nažalost nimam, saj je nad prostorom za pralni stroj mansarda in ne morem dati enega na drugega. Hvala vsem za odgovore in seveda tudi lastne izkušnje.

feryz ::

Greš in kupiš. Nekaj s petletno garancijo. Neki Beko. To je to. Jaz sem ga izbral teden dni nazaj v eni minuti in se nehal ukvarjati s tem.
In z dostavo do vrat, seveda. Za 7 evrov že ne mislim tega vlačiti po bloku.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
358159692 (150) IL_DIAVOLO
»

Kateri sušilni stroj ? Test sušilnih strojev? (strani: 1 2 )

5522445 (11059) LeXani
»

Kateri sušilni stroj s TČ (strani: 1 2 )

8831853 (23815) oberskitona
»

Kateri pralno sušilni stroj kupiti? (strani: 1 2 )

7841034 (35371) MasterSPi
»

Kater pralni stroj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11065314 (50178) brinas

Več podobnih tem