» »

Risi na parketu

Risi na parketu

Kapitan Jack ::

Zadnjic sem premikal kavc in sem naredil ene par risov na parketu, vidno samo ob pravem kotu na pravi svetlobi, pa me zanima kako bi to "spucal".

Parket ni poskodovan v smislu, da je ris v lesu, ampak pac samo povrsinsko. Kaksno posebno cistilo oziroma mogoce neko mini rocno poliranje s kaksnim pripravkom?

Magic1 ::

Poškodoval si lak (stisnil). Lahko probaš spolirat in odstranit 3/4 debeline v okolici, da nekako zgladiš. Slaba stran je, da bo lak tam zelo tanek. Mogoče bo zgledalo bolje, mogoče slabše. Konkretna rešitev je lakiranje na novo.
Magic

Kapitan Jack ::

Ehh brezveze pol. Jebes parket, ga sovrazim do amena. Malce porines omaro in se ze opazijo "poskodbe". Bruhica.

Saj ni nobenih neravnin, enostavno ta ris se vidi kot sem napisal pod nekim pravim kotom in pravi svetlobi. Na otip ni nic poskodovano.

Miki N ::

Sem že mislil, da gre za naše hokejiste, Rise - in kaj za vraga delajo na parketu! :))

wcpapir ::

Kapitan Jack je izjavil:

Ehh brezveze pol. Jebes parket, ga sovrazim do amena. Malce porines omaro in se ze opazijo "poskodbe". Bruhica.

Saj ni nobenih neravnin, enostavno ta ris se vidi kot sem napisal pod nekim pravim kotom in pravi svetlobi. Na otip ni nic poskodovano.

Poglej z druge plati, parket ima kak ris, poškodbo, vseeno če že ni pa je izgled dokaj naraven. To ta ima kakšno poškodbo, pa ga dela unikatnega ;)

Magic1 ::

Lak zelo dobro zaščiti parket/les. Slaba stran laka je, da je še dosti bolj občutljiv na praske, kot sam les. Z nohtom lahko pišeš po laku. Naoljen parket je dosti bolj odporen na praske, vendar je je občutljiv na druge stvari.
Magic

bauci ::

Pri Vogartu na Brezovici dobiš komplet za popravilo prask. Se je kar dobro obneslo.

Invictus ::

Za lakiranje parketa uporabiš lak za telovadnice. Tam se moraš potrudit, da se kaj pozna.

Sicer pa se novi parketi krtačijo in mažejo z oljem, ne več z lakom. Tu so popravila lažja.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Gambino ::

Kakšni novi parketi. Imaš parket, ki je lahkiran in imaš parket, ki je oljen. Noben ni nov oz star parket. In ja, oljen parket se lažje popravlja ima bolj naraven občutek, pri hoji.

LukiYo ::

Prva praska je nujna, da naslednjih ne boš več opazil.

c3p0 ::

Oljen se lažje popravi, ker ga pač ni treba lakirat. Ga pa moraš redno oljit.

janezvalva ::

jaz "si ga" tudi redno oljim :))
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

LukiYo ::

Moj je kar brez zaščite ponavadi. Na suho. Žena hitro odstrani mastne madeže, pa je glih tko ok.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: LukiYo ()

jocoj ::

Filc podložke na noge stolov, miz, kavčev... in ne bo prask. Stanejo par EUR.

c3p0 ::

LukiYo je izjavil:

Moj je kar brez zaščite ponavadi. Na suho. Žena hitro odstrani mastne madeže, pa je glih tko ok.

Da prihraniš, vliješ olje iz friteze po tleh in razmažeš s starimi zokni.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oljen parket v kuhinji

Oddelek: Loža
257493 (358) matijadmin
»

Parket DA ali NE (strani: 1 2 3 )

13418566 (5554) PacificBlue
»

Laminat, ploščice ali vinil? (strani: 1 2 3 4 5 )

21466563 (15687) Lonsarg
»

Pleskanje sten - plesen + kakšne talne obloge

383585 (2688) floyd1
»

Itison vs. topli pod vs. les

283401 (2811) floyd1

Več podobnih tem