» »

navijanje celerona?

navijanje celerona?

Vikking ::

Imam Celeron 433mhz ram je 256mb 133mhz obojestranski

zanima me koliko lahko navijem celerona, oz. spreminjam nastavitve (ne bi rad preveč navil, toliko da bi delalo malo hitreje in da bi bil sistem stabilen, in da se ne bi preveč pregreval)

sedaj so nastavitve:
CPU BASE FREQUENCY: 66mhz
CPU MULTIPLE FACTORY: x6,5
SDRAM FREQUENCY=66mhz
SDRAM SPEED= 10ns

zanima me katere nastavitve je najbolje spremenijat, za hitrejše delovanje procesorja?

kolikor sm gledal bi lahko to bilo SDRAM FREQUENCY ker je sedaj noter 133mhz sdram, vendar če ga spremenim na 100mhz mi poveča hitrost celerona iz 433mhz na 650mhz in se mi zdi da je to nekoliko preveč.

ker se preveč ne spoznam na to, a mi lahko kdo svetuje, najbolj optimalne nastavitve?

Pa koliko je lahko potem temperatura procesroja celeron-a največ da se ne bi pregreval?

hvala že v naprej.

[zgrešo oddelek,kaj:)) ]

Vikking ::

zanima me tudi kulk je normalna temperatura za procesor celeron 433mhz

Spajky ::

Če imaš res "srečen primerek" in zelo dobro hlajenje, bi mogoče deloval na 650 (100fsb), kar pa dvomim. Imho Bp bi delal verjetno na defolt Vcore na 75Fsb, za kaj več ti bo pa lahko zezat začela grafa in še posebej Disk kontroler; dviguj fsb dokler dela stabilno, ko zezne dvigni malo Vcore pa je; ker ti verjetno temperaturo meri iz socketa ali izpod slot1, naj bi bla meja nekje pod 60°C, bolje manj ... napravi pred tem varnostno kopijo sistema (zGhostaj C particijo) ... dokler se ne proba, se ne more vedet ... :-) 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri P3 na Abit BH6 (slot1) plosco

Oddelek: Strojna oprema
211822 (1609) Air_Borne
»

Če kdo ve... glede navijanja...

Oddelek: Navijanje
61204 (1081) bajsibajsi
»