Forum » Loža » Menjava službe za praktično enako plačo?
Menjava službe za praktično enako plačo?

Matej1088 ::
Dobil ponudbo za zaposlitev v službi, kjer sem pred časom že bil. Problem je, da bi bila plača višja samo 6 % (več mi ne morejo dati). V trenutni službi je področje dela zanimivo in sem dokaj suveren pri njem, problem pa so dokaj slabi odnosi, šef ima rad micromanagement. Če bi bila plača višja za 20 % bi takoj šel, sedaj pa ne vem več. Kakšen je vaš pogled?

HotBurek ::
Vedeževalka iz Celja je specializirana za to področje in ti bo dala najboljši predlog.
Tel.: 090-77-43
Tel.: 090-77-43
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

V-i-p ::
Vsak zase ve, ampak meni osebno najbolj odtehtajo odnosi v službi na drugem mestu je pa bližina službe. Ne predstavljam si, da bi vsak dan hodil delat za 8, 10, 12 ur nekam kjer se ne počutim v redu in pa, da zabijem na/iz dela še dve uri zraven dnevno. Razmisli kaj ti več pomeni. Nekaj denarja več ali...?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

HotBurek ::
Bi se vodzil vsak (delovni) dan od ponedeljka do petka, iz Nove Gorice v Ljubljano, kjer te šef včasih malo po-mikromenedđira, sicer je pa vredu delo, v zameno za 4.800€ bruto na mesec?
root@debian:/# iptraf-ng

libreus ::
Dobil ponudbo za zaposlitev v službi, kjer sem pred časom že bil. Problem je, da bi bila plača višja samo 6 % (več mi ne morejo dati). V trenutni službi je področje dela zanimivo in sem dokaj suveren pri njem, problem pa so dokaj slabi odnosi, šef ima rad micromanagement. Če bi bila plača višja za 20 % bi takoj šel, sedaj pa ne vem več. Kakšen je vaš pogled?
Če tole ni trolanje, potem predlagam, da se pogovoriš (odvisno od velikosti podjetja) z nadrejenim/kadrovsko in z njimi deliš svoje razmišljanje - v kolikor je možnost izboljšave, je problem rešen. V koliko ni oz. je učinek ravno obratni, pa je problem tudi rešen in se odločiš za novo/staro službo.

CleanPower ::
za 4.800€ bruto na mesec
tolk zasluži 21-letni hokejist v 3. ligi..
Drugače pa, OP če še take odločitve ne znaš sprejet, potem si službe sploh ne zaslužiš..
Celsius - če hodlaš $400 za 30dni, dobiš 50$ nagrade
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CleanPower ()

Likalnik ::
tudi jaz sem mnenja in sam gledam na to tako:
odnosi,
bližina delovnega mesta od doma
fleksibilnost (da lahko kdaj tudi prej greš in naslednji dan te manjko ure pokriješ...)
plača
narava dela/zahtevnost delovnega mesta
vsak pa zase ve kaj mu je v tistem trenutku bolj pomembno €€€€€ ali prosti čas z familijo
odnosi,
bližina delovnega mesta od doma
fleksibilnost (da lahko kdaj tudi prej greš in naslednji dan te manjko ure pokriješ...)
plača
narava dela/zahtevnost delovnega mesta
vsak pa zase ve kaj mu je v tistem trenutku bolj pomembno €€€€€ ali prosti čas z familijo

Magic1 ::
CleanPower je izjavil:
za 4.800€ bruto na mesec
tolk zasluži 21-letni hokejist v 3. ligi..
Drugače pa, OP če še take odločitve ne znaš sprejet, potem si službe sploh ne zaslužiš..
Seveda, v Švici mogoče. Močno dvomim, da pri nas.
Magic

IL_DIAVOLO ::
Osebno se na staro del. mesto ne bi vracal. Razlogi so zgoraj. Delodajalec ve, da si očitno sel na slabse in bi rad sel nazaj, torej nimas pogajalske moci.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

mojsterleo ::
Sam sem pred enako dilemo.
Edina razlika je v tem, da trenutno delam tudi precej na terenu, medtem ko bi na drugem delovnem mestu delal manj na terenu oz. bi bil razpet med glavno in dislocirano lokacijo.
Nisem delal preciznih izračunov, ampak plača bi bila precej podobna.
Glede odnosov je žal tako, da idealni nikoli ne bodo nikjer. Še posebej če moraš z nekom deliti pisarno ali delati v ekipi po 40 ur/teden. Na starem šihtu ti ni všeč zoprn šef, na novem šihtu bodo pa kake nove fore... tako da osebno se za menjavo nisem odločil razen v primeru da bi bila ponudba plače pri novem delodajalcu znatno boljša.
Edina razlika je v tem, da trenutno delam tudi precej na terenu, medtem ko bi na drugem delovnem mestu delal manj na terenu oz. bi bil razpet med glavno in dislocirano lokacijo.
Nisem delal preciznih izračunov, ampak plača bi bila precej podobna.
Glede odnosov je žal tako, da idealni nikoli ne bodo nikjer. Še posebej če moraš z nekom deliti pisarno ali delati v ekipi po 40 ur/teden. Na starem šihtu ti ni všeč zoprn šef, na novem šihtu bodo pa kake nove fore... tako da osebno se za menjavo nisem odločil razen v primeru da bi bila ponudba plače pri novem delodajalcu znatno boljša.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mojsterleo ()

Pogajanja za plačo niso možna, ker sem zaposlen v javni upravi in za višjo plačo trenutno nimam formalnih pogojev (če bi jih imel, bi jo dobil). V trenutni službi se razmere ne bodo izboljšale. Ne morem reči, da so ravno toksične, ampak lahko bi bile boljše.
V novi službi bi verjetno imel boljše sodelavce (dva najtesnejša sodelavca poznam, ker sem z njima že prej sodeloval), gre pa za zahtevnejše delo, ki ni tako zelo z mojega področja in bi bil bi manj suveren. V trenutni službi je micromanagement glavni problem in vsaj občasno povzroča tesnobo (tam tega verjetno ne bi bilo), ocenjen sem pa kljub temu z odličnimi ocenami (in tako delo tudi naredim). Kot rečeno, za 20% plače bi takoj šel, sedaj pa ... unsure.
V novi službi bi verjetno imel boljše sodelavce (dva najtesnejša sodelavca poznam, ker sem z njima že prej sodeloval), gre pa za zahtevnejše delo, ki ni tako zelo z mojega področja in bi bil bi manj suveren. V trenutni službi je micromanagement glavni problem in vsaj občasno povzroča tesnobo (tam tega verjetno ne bi bilo), ocenjen sem pa kljub temu z odličnimi ocenami (in tako delo tudi naredim). Kot rečeno, za 20% plače bi takoj šel, sedaj pa ... unsure.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Matej1088 ()

Steinkauz ::
Najdi si 3. opcijo. Boljši šiht, tolk višja plača kot iščeš.
S prve si verjetno z razlogom šel, ne vem zakaj bi se vračal.
S prve si verjetno z razlogom šel, ne vem zakaj bi se vračal.

S prve sem šel, ker sem bil zaposlen za določen čas in zaposlitev za nedoločen takrat ni bila možna (v javni upravi je to odvisno od marsičesa, od zaposlenega in njegovih neposrednih šefov še najmanj ... nove zaposlitve so lahko tudi z zakonom prepovedane).

GenZNPC ::
Javna uprava FTW, malo se socializiraj pa bo. Ne splaca se menjat. Ko si enkrat v JU ostani notr in se bodo odpirale moznosti, tudi protesti bodo za visje place itn. ziher job, pa ni nujno da vse naredis, ampak to pride z leti, ko si stari macek.
skibidi

secops ::
Enkrat prideš do točke, ko ti nova firma pač ne more dat bistveno višje plače za želeno delovno mesto. Ko si enkrat na Triglavu, pač v Sloveniji višje ne moreš.

m0LN4r, tudi nova služba (v kateri sem že bil pred leti) je javna uprava. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Matej1088 ()

Ja jaz bil sel tja, kjer se pocutis bolj na komot oz. kjer imas boljse pocutje iz dneva v dan, ne glede na to kaksno delo bi delal. Na koncu je vazno, da se imas "fajn."
skibidi

hipertija ::
Težava zaposlenega v JU: katero službo bi imel, lagodno ali še bolj lagodno - pa z veliko denarja.
Prekle za kurnk

Oddin ::
Težava zaposlenega v JU: razmišljanje kako bi, da nebi.
Corsair Obsidian 750D, i5 3570 & 4.4GHz, Sapphire R9 290 Tri-X OC,
CPU+GPU EKWB Custom Liquid-Cooling Loop, Asus P8Z77-V DELUXE, Corsair Vengeance
Pro 8gb 1600MHz, Samsung SSD 850 EVO, Corsair AX860i
CPU+GPU EKWB Custom Liquid-Cooling Loop, Asus P8Z77-V DELUXE, Corsair Vengeance
Pro 8gb 1600MHz, Samsung SSD 850 EVO, Corsair AX860i

Jerry000 ::
Js bom reku da ni vse v denarju, veliko več vredni so odnosi. Če je plača velika ampak odnos katastrofa, ne boš ravno srečen v službi. Glej tudi na odnose, ne samo denar

Ashrack ::
Js bom reku da ni vse v denarju, veliko več vredni so odnosi. Če je plača velika ampak odnos katastrofa, ne boš ravno srečen v službi. Glej tudi na odnose, ne samo denar
Po eni strani se strinjam s teboj ampak zame sluzba ni stvar kamor se hodim druzit. Ampak je zame stvar pri kateri dobim cim vec denarja za uro dela. Sluzba mi krade moj prosti cas in hocem biti temeljito kompenziran za to.
Zdaj da zabijam v sluzbi 6h dnevno za 2000 EUR place ali pa 6h dnevno za 6000 EUR pa cetudi so slabsi odnosi, je zame seveda to irelevantno. Izbral bom boljso urno postavko, saj tako ali tako sem 'prostitutka' za 6h tistemu ki me placuje.
....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ashrack ()

Jerry000 ::
Po eni strani se strinjam s teboj ampak zame sluzba ni stvar kamor se hodim druzit. Ampak je zame stvar pri kateri dobim cim vec denarja za uro dela. Sluzba mi krade moj prosti cas in hocem biti temeljito kompenziran za to.
Zdaj da zabijam v sluzbi 6h dnevno za 2000 EUR place ali pa 6h dnevno za 6000 EUR pa cetudi so slabsi odnosi, je zame seveda to irelevantno. Izbral bom boljso urno postavko, saj tako ali tako sem 'prostitutka' za 6h tistemu ki me placuje.
Seveda se strinjam. Ampak 8h časa je kar veliko, zdaj pa si predstavlji 8h bit v slabem kolektivu. Vsaj jaz vem da ni šans da delam v takem kolektivu pa tud če je 3k plača. Ker konc koncu bi rad prišel svež v službo ne pa že apriorij ves sit in brezvezen ker vem da me čaka obupen kolektiv. Ampak ja, iščemo nek balans plače in kolektiva. Če je plača večja in kolektiv slab, to zame odpade. Je res da se ne družiš ampak da pa ni teamskega dela in po možnosti še zajebavanje, ne hvala

njyngs ::
JU je pa res dober "biznis". Poznam kup ljudi, ki visijo na eni poziciji, kjer se kaj dost ne pretegnejo... hkrati pa furajo popoldanski s.p. in naredijo v času šihta za 1-2x dodatnega keša. Popoldne so pa fraj. Da bi te odpustili iz JU je pa tudi skoraj nemogoče.
Pač, nam, ki pošteno delamo za svoje evre se to zdi kraja pri belem dnevu, ampak je pa en od načinov kako razmeroma z majhnim trudom razmeroma na izi živet.
Pač, nam, ki pošteno delamo za svoje evre se to zdi kraja pri belem dnevu, ampak je pa en od načinov kako razmeroma z majhnim trudom razmeroma na izi živet.
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

FireSnake ::
JU je pa res dober "biznis". Poznam kup ljudi, ki visijo na eni poziciji, kjer se kaj dost ne pretegnejo... hkrati pa furajo popoldanski s.p. in naredijo v času šihta za 1-2x dodatnega keša. Popoldne so pa fraj. Da bi te odpustili iz JU je pa tudi skoraj nemogoče.
Zaupaj nam področje teh fikusov (če lahko).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

IL_DIAVOLO ::
Fikusi so običajno snezinkice brez hrbtenice, tako da bi rekel da odnosi so kar kljucni.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!

Nisi bil na praksi v JU, kjer v pisarnah papirje prelagajo, sedijo notr 4 zenske in cek dan tracajo, kot pri frizerju?
Marsikje. Tudi tam kjer se dela, je tak da dela en za dva ponavadi, drugi se pa elegantno dela, da dela.
Marsikje. Tudi tam kjer se dela, je tak da dela en za dva ponavadi, drugi se pa elegantno dela, da dela.
skibidi

OgnjenoKačni, gre za razne takozvane inštitute informacijskih znanosti, upravne enote, občine in podobno. Smetja povsod kolikor hočeš. Da niti ne omenjam osnovnih šol (sorodnik je bil tam zaposlen) in učitelji hodijo tja se "štemplat" (ure si pišejo na roko v zvezek), uradna prisotnost 8 ur, v realnosti pa tam med 3 in 5.
Moje spoštovanje do te gamadi je na 0 odkar vem te podrobnosti. In pol si še drznejo tulit na javni televiziji, da hočejo višje plače. Aj mrš u gulag.
Moje spoštovanje do te gamadi je na 0 odkar vem te podrobnosti. In pol si še drznejo tulit na javni televiziji, da hočejo višje plače. Aj mrš u gulag.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()

otago ::
OgnjenoKačni, gre za razne takozvane inštitute informacijskih znanosti, upravne enote, občine in podobno. Smetja povsod kolikor hočeš. Da niti ne omenjam osnovnih šol (sorodnik je bil tam zaposlen) in učitelji hodijo tja se "štemplat" (ure si pišejo na roko v zvezek), uradna prisotnost 8 ur, v realnosti pa tam med 3 in 5.
Sem del te gamadi. Kaj je realnost. Ni bilo zaposlovanja med 2012-2016. Zdaj gre velik del zaposlenih v JU v upokojitev in prijav na razpisana delovna mesta ni. Uganes zakaj? Ker so vhodne pozicije nizko ovrednotene, 30. ali nizji razred. Imas pa del zaposlenih, tam po 50tem letu, ki so napredovali, kolikor se jim da, naredijo minimalno. Tezko se jim kaj rece, kajti so na "ti" z vodji oddelkov, organov. Da nekoga odpustiš, še obsojen si lahko za korupcijo, kaznivo dejanje, pa te ne odpustijo. Kjer delam, je bilo nekaj odpuščanj zaradi slabega dela, kaznivih dejanj... vsi so se vrnili, z odškodnino. Pravna služba v JU je slabša kot privat odvetniki. Zdaj niti ne poskušajo več z odpuščanji. Kjer delam imamo par takšnih za odstrel. Nezmožnost ali nereagiranje nadrejenih na lenobo, nesposobnost teh za odstrel zmanjšuje interes mlajših, novih za kakovostno, hitro delo. Ker nagrada je 25eur konec meseca. In potem narediš to kar je nujno, motivacije po 1-2-3 letih pa več ni.
In še razlaga, zakaj kakšna stvar traja in se vleče mesece in se papirji premikajo iz ene pisarne v drugo. Stranke večinoma nimajo vpogleda v zadevo. Večinoma časa podjetja, arhitekturni biroji, gradbena podjetja vložijo pomanjkljive vloge, manjkajo podpisi, žigi, vse stranke niso bile vabljene, zadeve niso po standardih (ki jih urejajo pravilnik, uredbe). Takšna zadeve se velikokrat poskuša rešiti po elektronski pošti, velikokrat pa se ignorira neuradne pozive, zakar se izda uradne pozive s predpisanim rokom. Imaš pa tudi nesposobne in lene, ki z svojim ravnanjem zavlačujejo s postopkom. Izdaja se, ali vsaj poskuša izdati upravne akte, ki se jih ne da izpodbijati. In včasih je potrebno nekaj vmesnih korakov, da do tega v končni fazi ne pride. Tukaj se lahko zelo zakomplicira če so v igri pokojne osebe. Včasih stranke najdejo napako v aktu izpred 10-20 let in se sklicujejo na ničnost... kaj boš? Sistem upravnih aktov je, da postopek vodi ena oseba, odloča pa druga. Kdor odloča ponekod podpisuje po tekočem traku, drugič se upiči v banalno slovnično napako itd ... Nadalje imaš v postopkih fizične osebe, ki pridejo z odvetniki. In raztrgajo vsako dobro namerno idejo, besedo izrečeno ali zapisano za razrešitev situacije. Zato se greš črkarko vojno!
Četudi zaposlen v JU, se ne vidim v tem čez 2 leti. Sistem je preveč arhaičen, tolerira se nesposobnost, vse je predpisano, ni napredovanj. Ocene odlično (5) so pogoj za napredovanja, zato vsi odlični. In ko bo del ta mladih, zagnanih odnehal oz. ne bo svežih prijav za razpisana delovna mesta referent I, II, II, svetovalec III se bo vidlo, kje leži srž problema. Koliko se vas bi raztrgalo za 900-1000 eur neto? Kjer delam ne dobijo prijav kvalificiranih za delovna mesta, precej je tudi odhodov kadra med 40-50 letom v gospodarstvo.
Nasvet OP-ju, za premik iz JU v drug JU. Če je možnost napredovanja drugod in si to želiš da. Največji premik v plačilnih razredih je če preskočiš lokalno, območno enoto, greš na ministrstvo in se vrneš po nekaj letih nazaj. Če gre za privat podjetja, pa je zdaj v času hyper krize najbolj nespameten čas za premik iz varne službe.
Za učitelja ne bi šel, pa če mi plačaš nekajkratnik njihove plače.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: otago ()

ripmork ::
Če je šef sicer ok karakter, je morda ena prijazna debata na temo problematike mikro-menedžiranja dovolj. Če se uspeta zmenit, da bi ti na npr. naslednjem projektu nekaj, kamor bi se sicer vtikal, prepustil tvoji presoji in potem videl enak (ali celo boljši) rezultat bi dojel, da se s tem prihrani tako živce (obeh) kot čas in je to win-win situacija. Če je pa problematičen karakter zna pa to situacijo poslabšat, kar ti olajša izbiro v drugo smer. :)

Sem del te gamadi. Kaj je realnost. Ni bilo zaposlovanja med 2012-2016. Zdaj gre velik del zaposlenih v JU v upokojitev in prijav na razpisana delovna mesta ni. Uganes zakaj? Ker so vhodne pozicije nizko ovrednotene, 30. ali nizji razred. Imas pa del zaposlenih, tam po 50tem letu, ki so napredovali, kolikor se jim da, naredijo minimalno. Tezko se jim kaj rece, kajti so na "ti" z vodji oddelkov, organov. Da nekoga odpustiš, še obsojen si lahko za korupcijo, kaznivo dejanje, pa te ne odpustijo. Kjer delam, je bilo nekaj odpuščanj zaradi slabega dela, kaznivih dejanj... vsi so se vrnili, z odškodnino. Pravna služba v JU je slabša kot privat odvetniki. Zdaj niti ne poskušajo več z odpuščanji. Kjer delam imamo par takšnih za odstrel. Nezmožnost ali nereagiranje nadrejenih na lenobo, nesposobnost teh za odstrel zmanjšuje interes mlajših, novih za kakovostno, hitro delo. Ker nagrada je 25eur konec meseca. In potem narediš to kar je nujno, motivacije po 1-2-3 letih pa več ni.
In še razlaga, zakaj kakšna stvar traja in se vleče mesece in se papirji premikajo iz ene pisarne v drugo. Stranke večinoma nimajo vpogleda v zadevo. Večinoma časa podjetja, arhitekturni biroji, gradbena podjetja vložijo pomanjkljive vloge, manjkajo podpisi, žigi, vse stranke niso bile vabljene, zadeve niso po standardih (ki jih urejajo pravilnik, uredbe). Takšna zadeve se velikokrat poskuša rešiti po elektronski pošti, velikokrat pa se ignorira neuradne pozive, zakar se izda uradne pozive s predpisanim rokom. Imaš pa tudi nesposobne in lene, ki z svojim ravnanjem zavlačujejo s postopkom. Izdaja se, ali vsaj poskuša izdati upravne akte, ki se jih ne da izpodbijati. In včasih je potrebno nekaj vmesnih korakov, da do tega v končni fazi ne pride. Tukaj se lahko zelo zakomplicira če so v igri pokojne osebe. Včasih stranke najdejo napako v aktu izpred 10-20 let in se sklicujejo na ničnost... kaj boš? Sistem upravnih aktov je, da postopek vodi ena oseba, odloča pa druga. Kdor odloča ponekod podpisuje po tekočem traku, drugič se upiči v banalno slovnično napako itd ... Nadalje imaš v postopkih fizične osebe, ki pridejo z odvetniki. In raztrgajo vsako dobro namerno idejo, besedo izrečeno ali zapisano za razrešitev situacije. Zato se greš črkarko vojno!
Četudi zaposlen v JU, se ne vidim v tem čez 2 leti. Sistem je preveč arhaičen, tolerira se nesposobnost, vse je predpisano, ni napredovanj. Ocene odlično (5) so pogoj za napredovanja, zato vsi odlični. In ko bo del ta mladih, zagnanih odnehal oz. ne bo svežih prijav za razpisana delovna mesta referent I, II, II, svetovalec III se bo vidlo, kje leži srž problema. Koliko se vas bi raztrgalo za 900-1000 eur neto? Kjer delam ne dobijo prijav kvalificiranih za delovna mesta, precej je tudi odhodov kadra med 40-50 letom v gospodarstvo.
Nasvet OP-ju, za premik iz JU v drug JU. Če je možnost napredovanja drugod in si to želiš da. Največji premik v plačilnih razredih je če preskočiš lokalno, območno enoto, greš na ministrstvo in se vrneš po nekaj letih nazaj. Če gre za privat podjetja, pa je zdaj v času hyper krize najbolj nespameten čas za premik iz varne službe.
Za učitelja ne bi šel, pa če mi plačaš nekajkratnik njihove plače.
Hvala za še dodatne info. Marsikaj od tega sem še z več naslovov slišal, ki delajo v JU in se prva leta še na polno trudijo. "Gamad" je pa letelo predvsem na osnovnošolski kader (z redkimi izjemami, ki se še trudijo - tistim se opravičujem in ne leti na njih).
Drugače ima JU ogromno zanimivih izzivov na različnih mestih (vojska, policija, kaki javni servisi, itd), ampak s tem načinom dela kot ga opisuješ odbijajo sposoben/dober kader vstran, na dolgi rok pa ostajajo razni lenuhi, ki do penzije mislijo vlečt neko količino evrov za 0 ali skoraj 0 dela.
Vse skupaj je žalostno. Potenciala za zanimivo delo je ogromno, ampak okolje je zgleda toliko toksično za dobre performerje, da bo kvaliteta opravljenega dela samo padala, dokler ne bo JU klinično mrtvi pacient...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()

klemenSLO ::
Jst sm bil 4 leta nazaj pred podobnim izzivom. V takratni službi se nisem več videl (v IT se ni več vlagalo, drug lastnik je mel svoj IT v tujini, nas so lepo ignorirali, kljub obilici zadev ki bi jih lakho uredili) Predvsem ker mi je bilo dolgčas , ker niti ne bi mogel več bistveno napredovati tako po znanju kot plači sem iskal drug šiht in se odločil zanj klub praktično enaki plači. Tam sicer nisem več, mi je pa to bila spet odskočna deska za naprej. Prepričan sem, da tu kjer sem zdaj ne bi bil če ne bi dobil vmesnih izkušenj. Tako da to ni nujnon slabo.
My 5c.
My 5c.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

MIHAc27 ::
Sej ne more bit teško se odločit. Plača je ista. Gledaš potem kje imaš več + in čim manj -
Torej stara služba je manj zanimiva ampak ok odnosi. Sedajšnja pa bolj zanimiva z tečnim šefom.
Kje ti je bolje boš sam najlažje presodil. Sam menim, da so odnosi kar pomembni. V eni službi mi je direktor enkrat prekinil dopust 1 dan pred nastopom (rezerviran 2-3 meseca prej in vse plačano). Ma ne grem tja nazaj niti za 50% povišico.
Torej stara služba je manj zanimiva ampak ok odnosi. Sedajšnja pa bolj zanimiva z tečnim šefom.
Kje ti je bolje boš sam najlažje presodil. Sam menim, da so odnosi kar pomembni. V eni službi mi je direktor enkrat prekinil dopust 1 dan pred nastopom (rezerviran 2-3 meseca prej in vse plačano). Ma ne grem tja nazaj niti za 50% povišico.

c3p0 ::
Odvisno je tudi od tega, kje boš lahko nabiral neka nova oz. poglobljena znanja, kot del službe. S tem poklicno rasteš in lahko ciljaš višje.

archer ::

MIHAc27 ::
Sem nekaj na pol spalamudil (sem delal, ampak tudi na dopustu sem bil. Fajn ko imaš terensko delo in te noben ne nadzira), me je pa takrat seveda tolk šokiral, da nisem vedel kaj naredit. Če bi mi danes to naredil bi šel najprej na kadrovsko rečt, če mi lepo denar za dopust vrnejo oziroma že njemu bi to verjetno rekel.

baccount ::
Sam ne morem verjeti, kako težko je dobiti službo za polovico nižjo plačo...Torej iz skoraj 4000€ bruto v delo v JU...
Uredil sem finance, zdaj pa bi uredil še stres
. Za vse prijave sem bil bolj kvalificiran od izbranega kandidata. Pa niso bile fiktivne.
Uredil sem finance, zdaj pa bi uredil še stres

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Plače v javni upravi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 67611 (49387) | feryz |