Forum » Šport » NBA sezona 2022-2023
NBA sezona 2022-2023
Temo vidijo: vsi

Groot ::
Pa res, sem čisto pozabil na to koliko so še dolžni Houstonu. Ja glede na info tule za letos še nekako izgleda s tem 1st round pickom od PHX, potem pa so v 2024 že brez, 2025 nekako za silo. Jah nič torej so nazaj v 5 let mizernosti ob super Simmonsu

Kurzweil ::
Simmonsa so bojda ponujali celotni ligi, pa ni bilo popolnoma nobenega interesa zanj.
Bo pa zanimivo videt Duranta in Paula spet skupaj...
Kar pa se tekme DAL-LAC tiče, upam, da bodo nekateri še naprej igrali tako, kot so zadnje dni, ko so bili očitno dodatno naboostani zaradi morebitnih tradov. Danes sta še McGee in Bullock dobro igrala... sicer pa spet solidna Hardy in Green. Če bodo odnosi z Irvingom pravi, pa slednji, kot sem že pisal pred dnevi, res prinaša ena stabilnost v igro, sploh v zadnji četrtini bo zlata vreden.
Sicer pa DAL čakata v soboto in nedeljo, obakrat ob 4:00 po našem času, dve b2b tekmi proti SAC, ki je 1 zmago pred DAL na zahodu, torej kot se že ponavljam zadnje dni, dve zelo pomembni tekmi, če bi jim uspelo obe zmagati bi bilo odlično.
Bo pa zanimivo videt Duranta in Paula spet skupaj...
Kar pa se tekme DAL-LAC tiče, upam, da bodo nekateri še naprej igrali tako, kot so zadnje dni, ko so bili očitno dodatno naboostani zaradi morebitnih tradov. Danes sta še McGee in Bullock dobro igrala... sicer pa spet solidna Hardy in Green. Če bodo odnosi z Irvingom pravi, pa slednji, kot sem že pisal pred dnevi, res prinaša ena stabilnost v igro, sploh v zadnji četrtini bo zlata vreden.
Sicer pa DAL čakata v soboto in nedeljo, obakrat ob 4:00 po našem času, dve b2b tekmi proti SAC, ki je 1 zmago pred DAL na zahodu, torej kot se že ponavljam zadnje dni, dve zelo pomembni tekmi, če bi jim uspelo obe zmagati bi bilo odlično.

judoka ::

Točno, kako sem lahko pozabil na Pinsona, pa ko res redko igra... nezaslišano 
Moram rečt, da pa tako izenačenega zahoda, kot trenutno kaže lestvica, še nisem videl... contenderjev kolker hočeš...

Moram rečt, da pa tako izenačenega zahoda, kot trenutno kaže lestvica, še nisem videl... contenderjev kolker hočeš...

todman74 ::
Sploh mi ni jasno, kako si lahko Sunsi "privoščijo" Bookerja, Paula, KDja in Aytona. Nisem preveril, ampak na pamet bi rekel, da njihova plača skupaj znese vsaj 120 milijonov letno. Kaj ostali igrajo za sendvič?

Kawhi ::
Sicer so ostale pogodbe zdaj brez Bridgesa in Johnsona res nizke ampak so tudi ornk preko meje, tako da plačajo mislim da sedaj okoli 70mil letno davka zvezi.
Mislim da pa še vedno manj kot GSW, ki ga plačajo največ v ligi.
Mislim da pa še vedno manj kot GSW, ki ga plačajo največ v ligi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kawhi ()

bambam20 ::

Na ESPN pravijo, da se v tem trenutku pol lige grebe za LaVina, menda je najbližje NYK, LAL...

Kayzon ::
Ne spremljam NBA,me pa zanima,zakaj je nas Doncic ze toliko casa v tem klubu,ki baje ne sodi med top klube v ligi. Ga drugi nocejo kupiti? ALi je predrag?

Tidule ::
Ne spremljam NBA,me pa zanima,zakaj je nas Doncic ze toliko casa v tem klubu,ki baje ne sodi med top klube v ligi. Ga drugi nocejo kupiti? ALi je predrag?
Prvonkot prvo so mu samo oni lahko ponudili max deal. Kot drugo dallas okrog njega gradi celotno ekipo in je prva violina kljub 23 letom. Tretje je karakterno on in klub naravnan na dolgoletna sodelovanja. In kot cetrto podpisal je 5 letbo pogodbo in klubu seveda ni v interesu menjat tako talantiranega, kvalitetnega in mladegq igralca, on pa vseeno nima kilometrine, da bi tako na lahko zahteval trade. Pa tudi kaj doati ne bi pridobil. Kamorkoli bi sel bi bil v slqbsem izhodiscnem polozaju.
Realno gledano imajo se dve sezoni (eno z Irvingom, ce bo ostal), da sestavijo ekipo okrog njega, ki bo konkurencna za naslov, preden bo spakiral in sel.
Irvin lahko zadevo bistveno pospesi ali pa omogoci Dallasu, da bo konkurencen za prstan. Kaj pa se bo zgodilo v praksi je pa druga zgodba.

BREAKING: The Warriors, Pistons, and Hawks have AGREED to a three-team trade.
Warriors receive FIVE 2nd round picks
Pistons receive James Wiseman
Hawks receive Saddiq Bey
Warriors receive FIVE 2nd round picks
Pistons receive James Wiseman
Hawks receive Saddiq Bey

Zakva si glih tega zbral :D
Zanimivo mi je, kako je 2. pick (Wiseman) šel v nekem average tradu... DAL pa je pred časom menda celo nekaj stegoval prste po Saddiqu Beyu...
Evo še enga:
The Oklahoma City Thunder have traded Darius Bazley to the Phoenix Suns for Dario Saric and a second-round pick.

Samael ::
Večino je povedal že Tidule, ampak da razložim, kaj je mislil s tistim, da mu je lahko samo Dallas ponudil max.
Franšiza, ki igralca izbere na naboru ima recimo temu prednostno pravico, do podpisa z igralcem. To ne pomeni, da ne bi mogel prve štiri ali petletne pogodbe podpisati s kom drugim, ampak običajno je to z matičnim klubom, ker mu ima ta pravico ponuditi največ denarja.
Tudi sicer se nekako razume in spodobi, da mladi igralec, ki ga je nekako visoko na draftu izbral neki klub, ne pobegne iz njega že pred podpisom prve pogodbe, tako da je teh 4 ali 5 let nekako logičnih. Tudi ko/če bo šel stran bo še vedno mlad (tam okoli 26 let), torej še vedno pred prihodom v tako imenova prime leta.
Je pa tako, da se lahko stvari hitro obrnejo. Dallas res ni med popularnejšimi destinacijami, kamor bi želeli top zvezdniki, ampak če se neke stvari poklopijo, se lahko že jutri vse spremeni in franšiza pride v položaj, kjer se lahko bori za sam šampijonski prstan. Zadeve so v samem rednem delu preklemansko izenačene in ta moment tudi nekaj tako imenovanih top franši ni prav nič top (Lakersi recimo so ta moment nekje na repu lestvice, Miami ima enako število zmag kot Dallas, itd...) ... bi pa sigurno Dončič tu lažje prišel do solidenjših soigralcev.
Samael != Samuel

Badwolff ::
Wall pa nazaj v Rocketse :D
Wiseman je bust nad nivojem Darka. Warriorsi so s tem dealom prišparali več kot 100 million.
Wiseman je bust nad nivojem Darka. Warriorsi so s tem dealom prišparali več kot 100 million.

Zakva si glih tega zbral :D
Zanimivo mi je, kako je 2. pick (Wiseman) šel v nekem average tradu...
Morali so se ga do danes na vsak način rešiti. S tem so prišparali celih $131 milijonov luxury davka.
Namreč po nekaj zaporednih letih luxury davka padeš pod novo kategorijo davka, ki hudo naraste.
Samael != Samuel

Jop, poznam to... mi je pa vseeno smešno....
Kaj bo Wall spet delal v HOU...
Čakam samo še to, kam gre Lavine, če sploh kam... NYK, LAL še vedno glavna kandidata menda...
Kaj bo Wall spet delal v HOU...
Čakam samo še to, kam gre Lavine, če sploh kam... NYK, LAL še vedno glavna kandidata menda...

Danes sta še McGee in Bullock dobro igrala... sicer pa spet solidna Hardy in Green.
Ne pozabit na T. Pinson!![]()
Samael != Samuel

@bambam20, CHA, DET, SAS, HOU so tako v hudi borbi za 1st draft pick...
Se mi pa več ne da kopirat tradov... evo tole še:
BREAKING: The Clippers have traded Reggie Jackson to the Hornets for Mason Plumlee.
Ta Plumlee bi bil povsem dostojen še za DAL
Se mi pa več ne da kopirat tradov... evo tole še:
BREAKING: The Clippers have traded Reggie Jackson to the Hornets for Mason Plumlee.
Ta Plumlee bi bil povsem dostojen še za DAL

The Blazers are trading Gary Payton II to the Warriors for five second round picks.

Samael != Samuel

No, zdaj ko je vse umirilo in so trejdi končani se pa lahko Dallasovi igralci ponovno sprostijo in zaigrajo kot običajno... Ni treba več toliko švicati.

Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()

Za vikend bi še lahko, za tisti 2 tekmi proti SAC... 
Zgleda pa, da DAL v tem preostanku med tradom Irvinga in deadlinom ni nič kaj telovadil na marketu, pa bi lahko še kakšno korekcijo naredili, ali pa se znebili koga...
Zach LaVine pa bo zgleda lepo ostal v CHI, je zgleda slednji že hotel preveč...

Zgleda pa, da DAL v tem preostanku med tradom Irvinga in deadlinom ni nič kaj telovadil na marketu, pa bi lahko še kakšno korekcijo naredili, ali pa se znebili koga...
Zach LaVine pa bo zgleda lepo ostal v CHI, je zgleda slednji že hotel preveč...

Za vikend bi še lahko, za tisti 2 tekmi proti SAC...![]()
Prepozno :( Škoda da ni tržnica še par dni. Bi dal Theo 40 pik na tekmo.
Samael != Samuel

MO Bamba v Lakersih.. ZDaj pa težko rečejo, da nimajo ekipe.
Ena zanimivost, ki se je v teh dnevih.
"Podpisan dres Kobeja Bryanta, ki ga je nosil med svojo edino MVP sezono 2007-08, je bil pri Sotheby's prodan za 5.849.700 dolarjev, kar je rekord za kateri koli Bryantov predmet."
Ena zanimivost, ki se je v teh dnevih.
"Podpisan dres Kobeja Bryanta, ki ga je nosil med svojo edino MVP sezono 2007-08, je bil pri Sotheby's prodan za 5.849.700 dolarjev, kar je rekord za kateri koli Bryantov predmet."
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()

Za vikend bi še lahko, za tisti 2 tekmi proti SAC...
Menda je telovadil na polno pa noben ni hotel ne THJ in ne Wooda. Pickov pa nimajo.

Ni zdaj, da so čisto brez no. 2027 pick je še vedno na voljo, za 2025 se bo vedelo pa offseason - zgolj za referenco.
(drugače pa tudi jaz domnevam, da so bili aktivni, ampak če ne gre pač ne gre)
(drugače pa tudi jaz domnevam, da so bili aktivni, ampak če ne gre pač ne gre)
I. PICK
2023 - 1-10 Own; 11-30 to NYK
2024 - 1-10 Own; 11-30 to NYK if not already settled
2025 - 1-10 Own; 11-30 to NYK if not already settled
2026 - Own
2027 - Own
2028 - Own
2029 - BKN
Samael != Samuel

GupeM ::
Tole mi pa nekak ni jasno:
Kaj, če so vsa ta tri leta 1-10? NYK ostane brez njihovega picka? Ponavadi je recimo tako nekako:
2023: 1-10 own; 11-30 NYK
2024: 1-5 own; 6-30 NYK if not already settled
2025: 1-3 own; 4-30 NYK if not already settled
2026: NYK if not already settled, ne glede na pozicijo na draftu.
Pa še nekaj: A bi lahko recimo Dallas zdaj tradeal 2024 pick z recimo BKN, ampak po sistemu: 1-10 BKN, 11-30 NYK?
Vem, da je zelo malo verjetno, da dobijo pick 1-10 v naslednjih treh letih, zato je tudi malo verjetno, da bo kdorkoli hotel tradeati po sistemu iz zadnjega vprašanja. Sprašujem zgolj teoretično.
I. PICK
2023 - 1-10 Own; 11-30 to NYK
2024 - 1-10 Own; 11-30 to NYK if not already settled
2025 - 1-10 Own; 11-30 to NYK if not already settled
Kaj, če so vsa ta tri leta 1-10? NYK ostane brez njihovega picka? Ponavadi je recimo tako nekako:
2023: 1-10 own; 11-30 NYK
2024: 1-5 own; 6-30 NYK if not already settled
2025: 1-3 own; 4-30 NYK if not already settled
2026: NYK if not already settled, ne glede na pozicijo na draftu.
Pa še nekaj: A bi lahko recimo Dallas zdaj tradeal 2024 pick z recimo BKN, ampak po sistemu: 1-10 BKN, 11-30 NYK?
Vem, da je zelo malo verjetno, da dobijo pick 1-10 v naslednjih treh letih, zato je tudi malo verjetno, da bo kdorkoli hotel tradeati po sistemu iz zadnjega vprašanja. Sprašujem zgolj teoretično.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()

Prvo vprašanje:
Odgovor je 3 strani nazaj - kjer so navedeni tudi second round picki :) Če NYC do 2025 ne uspe dobiti prvega picka, se ta pretvori v 2025 pick druge runde.
(if Dallas has not conveyed a 1st round pick to New York by 2025, then Dallas will instead convey its 2025 2nd round pick to New York)
Za 1-10 BKN, 11-30 NYK sistem ne vem (zanimivo vprašanje btw), ampak 2024 picka tako ali tako ne morejo trejdati, ker do offseason ni jasno, kaj se bo zgodilo s 2023 pickom. Saj veš, trejdajo lahko samo vsak drugi pick.
Čeprav, če dobro premislim, najbrž ne morejo trejdati z obema na isto leto. Če bi 1-10 BKN 2024 dobil prvi pick, potem po defaultu NYK tudi leta 2025 ne more do svojega picka, ker ta pick avtomatsko pripada Dallasu, tako da po mojem to ni mogoče.
Odgovor je 3 strani nazaj - kjer so navedeni tudi second round picki :) Če NYC do 2025 ne uspe dobiti prvega picka, se ta pretvori v 2025 pick druge runde.
(if Dallas has not conveyed a 1st round pick to New York by 2025, then Dallas will instead convey its 2025 2nd round pick to New York)
Za 1-10 BKN, 11-30 NYK sistem ne vem (zanimivo vprašanje btw), ampak 2024 picka tako ali tako ne morejo trejdati, ker do offseason ni jasno, kaj se bo zgodilo s 2023 pickom. Saj veš, trejdajo lahko samo vsak drugi pick.
Čeprav, če dobro premislim, najbrž ne morejo trejdati z obema na isto leto. Če bi 1-10 BKN 2024 dobil prvi pick, potem po defaultu NYK tudi leta 2025 ne more do svojega picka, ker ta pick avtomatsko pripada Dallasu, tako da po mojem to ni mogoče.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…

Mislim v vsakem primeru lahko leta 2024 za prvi pick trejdaš samo z enim teamom, sicer se ena ali druga franšiza leta 2025 pod nosom obriše za svoj nadomestni pick.
Ker recimo z NYK imajo že dogovorjene picke (2023 -> ali 2024 -> ali 2025). Če ti ne dobijo 2024 picka jim pripada 2025 pick. Po tvojem scenariju bi BKN s pridobljenim pickom leta 2024 izrinil NYK-jev 2025 pick.
Hkrati, pa če NYK dobi 2023 pick, BNK avtomatsko izpade za 2024 pick.
Ker recimo z NYK imajo že dogovorjene picke (2023 -> ali 2024 -> ali 2025). Če ti ne dobijo 2024 picka jim pripada 2025 pick. Po tvojem scenariju bi BKN s pridobljenim pickom leta 2024 izrinil NYK-jev 2025 pick.
Hkrati, pa če NYK dobi 2023 pick, BNK avtomatsko izpade za 2024 pick.
Samael != Samuel

Trenutni buyout kandidati (lahko, da sem koga spregledal)
- Nerlens Noel
- Will Barton
- Reggie Jackson
- Pat Bev
- Terrence Ross
- John Wall
- Goga Bitadze
- Dewayne Dedmon
- Russ Westbrick
- Danny Green
- Serge Ibaka
Kakšen Reggie Jackson ali pa mogoče Pat Bev bi lahko bila zanimiva.
- Nerlens Noel
- Will Barton
- Reggie Jackson
- Pat Bev
- Terrence Ross
- John Wall
- Goga Bitadze
- Dewayne Dedmon
- Russ Westbrick
- Danny Green
- Serge Ibaka
Samael != Samuel

- Nerlens Noel
- Will Barton
- Reggie Jackson
- Pat Bev
- Terrence Ross
- John Wall
- Goga Bitadze
- Dewayne Dedmon
- Russ Westbrick
- Danny Green
- Serge Ibaka
Evo, še mal updejtam
Russell Westbrook (LAL --> UTA)
Patrick Beverley (LAL --> ORL)
Danny Green (MEM --> HOU)
John Wall (LAC --> HOU)
Khem Birch (TOR --> SAS)
Serge Ibaka (MIL --> IND)
Will Barton (WAS)
Richaun Holmes (SAC)
Kevin Love (CLE)

Evo, ko je že ravno @Samael omenjal Jacksona in Beverlyja:
in
REPORT: Patrick Beverley is expected to sign with the Minnesota Timberwolves once he is bought out by the Orlando Magic.
in
REPORT: Reggie Jackson and the Charlotte Hornets are expected to agree to a buyout.

Ja, marsikaj bi še pasalo v DAL... defenderja, tako krilo, kot center... pa tudi kak backup play, saj bosta verjetno precej časa skupaj igrala tako LD, kot KI... ko smo že ravno pri defenderjih, recimo Beverly je vredi defender...

Pa ne za krit Duranta, Tatuma in podobne višje skorerje. Rabijo tipa DFS igralca...
Tudi...
Drugače pa vse običajne source kjer gledam injury reporte pravijo, da je Luka Dončić še vedno questionable oz. game time decision za današnjo/jutrišnjo tekmo proti SAC, ki bo ob 4:00 po našem času...

Rabijo bolj krilo defenderja kot pa Beva ali Reggija.
Pač od tega, kar je (bilo) na razpolago v buyoutu. Z večino s tiste liste pač danes nimaš več kaj početi.
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…

- Nerlens Noel
- Will Barton
- Reggie Jackson
- Pat Bev
- Terrence Ross
- John Wall
- Goga Bitadze
- Dewayne Dedmon
- Russ Westbrick
- Danny Green
- Serge Ibaka
Bekov ima Dallas dovolj. Ostalo pa ne vem. Moroče Will Barton.

kixs ::
Sem pogledal highlights zdanje tekme in sem impresioniran. Igrajo res dobro in vsec mi je hitrejsa igra :)
Bo zanimivo kako bo igra izgledala, ko pride Luka nazaj.
Bo zanimivo kako bo igra izgledala, ko pride Luka nazaj.

Groot ::
Ja tudi mene že zelo zanima kako bo izgledalo ko pride še Luka. Glede na to da je Luka odrasel v Realovi šoli, bi se po vsej logiki moral z lahkoto prilagoditi na tole všečno kroženje žoge. Po zadnjih treh tekmah pa bi moral imeti tudi malce več zaupanja v vse soigralce, ne samo KI.
Me pa zanima tudi če se bo vse skupaj poznalo na % meta pri Luki, ki bi se logično moral dvignit.
Me pa zanima tudi če se bo vse skupaj poznalo na % meta pri Luki, ki bi se logično moral dvignit.

Terrence Ross verjetno v Dallas
https://twitter.com/wojespn/status/1624...
Pred leti je bil dober, zdaj se pa sploh ne spomnim kdaj sem ga nazadnje videl...
https://twitter.com/wojespn/status/1624...
Pred leti je bil dober, zdaj se pa sploh ne spomnim kdaj sem ga nazadnje videl...

Mislim, da s klopi za praktično drobiž ni tako napačna izbira. A bo treba koga odrezati oz. na two way dealu poslati nazaj v G ligo?
Vir.
Ross has seen his playing time drastically reduced this season with the Magic. In 42 games, he's averaged 8.0 points on 43.1% shooting from the field, including 38.1% on three-pointers.
Ross will likely give back a portion of his $11.5 million salary for this season. If Ross signs with the Mavericks, the max they can offer him is a prorated veteran minimum contract.
Vir.
Samael != Samuel

Tudi jaz berem na vseh mogočih mestih glede Rossa, da je blizu Dallasa... njega se sicer zelo dobro spomnim... sploh tam iz obdobja Toronta in začetek Orlanda... neke prebliske je imel še sezono/dve nazaj... tudi sicer je možakar atletsko odličen oz. vsaj bil je... ni bil slab pri metu, znal je res atraktivno igrat, pa tudi se na glavo metat v borbi in obrambi... v kakšnem stanju je trenutno, pa se mi tudi sanja ne... za nek drobiž, je za probat...
Danes pa spet borba ob 4:00 zjutraj
Danes pa spet borba ob 4:00 zjutraj

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NBA sezona 2021-2022 (strani: 1 2 3 4 … 52 53 54 55 )Oddelek: Šport | 278773 (72406) | mersault |