» »

NBA sezona 2022-2023

NBA sezona 2022-2023

Temo vidijo: vsi
««
6 / 29
»»

GupeM ::

Horas ::

dobra zmaga, luki tripl dabl again.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

GupeM ::

Danes ponoči sem po dolgem času spet gledal tekmo v živo. Nisem mogel spati. V postelji na telefonu, med timeouti pa Kindla bral. So timeouti tako dolgi, da bi skoraj lahko Vojno in mir prebral med tekmo. V cirilici.

Je bila tekma kar napeta, Luka pa vrhunsko.

globoko grlo ::

Igral 39 min, ta drugi najblizji pa 31 min???
Nej gre u K ta dalas.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Alfonso ::

Imeli so probleme takoj ko je šel na klop. +- je imel 22, zmagali so pa za 3. V 9 minutah brez njega je bilo +19 za GS.

Ganon ::

Držim pesti, da ni več daleč dan, ko bo odkorakal skozi izhodna vrata Dallasa. S pravimi soigralci bi lahko serijsko osvajali naslove. Tega mu Cuban nikoli ne bo omogočil.

Samael ::

Ganon je izjavil:

Držim pesti, da ni več daleč dan, ko bo odkorakal ...

Jah je, ane. Enih 5 let najbrž :P
Samael != Samuel

Kurzweil ::

Luka še nikdar ni pokazal, niti namignil, da bi kdaj zapustil Dallas... s tem moramo živet, se mi zdi, da je prevzel nek "legacy" Nowitzkega in bo verjetno večino, če ne celotno kariero, franchise player Dallasa... tisti, ki smo gledali NBA, tudi v času, ko še ni bilo v NBAju nobenega Slovenca... nam to verjetno še kar ugaja... namreč, da pač pustiš svojo kariero v enem klubu, se boriš, pa tudi če za en sam naslov, je pa tisti več vreden... danes je vse preveč trend, da ti superstarji postajajo pravi nomadi, v lovu za prstanom. Seveda je fino v karieri dobit čim več prstanov, ampak teh "ring chaserjev" prav zares ne mara veliko ljudi. Pravi borec, se bori s tistim kar ima, in ne zbeži ob prvih težavah. Si pa verjetno vsi želimo isto, da Luka izkoristi svoj razkošen talent, pa da ne bi bil na koncu tako kot Westbrook, nek tripple double rekorder, brez prstana... ni vsakemu namenjen prstan, pa če je še tak mojster košarke... jaz sem trpel včasih z Utahom, pa še s katero drugo ekipo, v katerem drugem športu...

Ne vem pa, kaj se je letos zgodilo z MIA, da je tako slab... konkretno je padel tudi POR iz 1. na 11. mesto... je pa res, da je letos zelo izenačeno... med 1. in 11. mestom na zahodu so samo 4 zmage razlike.

Gregex ::

Kaj pa zabijanje Vlatka Air Čančarja? Odriv 2 stopali znotraj črte prostih metov. Vau.

Kurzweil ::

Gregex je izjavil:

Kaj pa zabijanje Vlatka Air Čančarja? Odriv 2 stopali znotraj črte prostih metov. Vau.


Jop, lepo je videt Čančarja zadnje tekme, ko lepo izkorišča priložnost... evo, še video...



Sicer pa včeraj naravnost odličen večer Devina Bookerja... 51 točk, 4 skoki, 6 podaj, kar pa je najbolj fascinantno pa je njegov met na tej tekmi, ki je bil 20/25, trojke 6/7 in prosti meti 5/6!

Odličen večer pa je imel tudi Tatum! 49 točk, 11 skokov, 3 podaje, 2 ukradeni žogi, tudi njegov met dober 15/25, trojke 8/12 in prosti meti 11/12

Oba res odlično!

kixs ::

Ne bom zdaj iskal... lahko se napises proti kom so igrali?

globoko grlo ::

Jao ej, a detroit kj vela v NBAju?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Badwolff ::

globoko grlo je izjavil:

Jao ej, a detroit kj vela v NBAju?


3x prvaki, več kot dallas :D

Gregex ::

Dallas lahko itak vsak premaga, ki ima 5 minut časa. Letos kaj več kot play-in ne bodo videli. Lanski rezultat je bil fenomen. Luka pač prstana v Dallasu ne bo dočakal. Žal je tako.

Kurzweil ::

Zgodovinsko gledano sigurno... letos pa bolj kot ne tankanje za draft... slabši ekipi sta samo Orlando in Houston, ki imata 1 zmago manj, torej 5... sem si včeraj mislil, Dallas je letos že enkrat proti Detroitu izgubil... tako da zdej pa bo Dallas tekmo vzel resno in gladko premagal Detroit... my ass :D

judoka ::

Tako salabajzerstvo je krivda coaching staff-a. Pusenje proti najslabsim ekipam je trend ki se vlece se iz lanske sezone, ampak letos
nimam obcutka da gre zgolj za salabajzerstvo, temvec so ti neumni porazi indikator vecjega problema.
Zna top 10 protected 1'st round pick v naslednjem letu pridit prav.

Kurzweil ::

Mene pa bo ob živce spravil Bullock, sicer statistika ni čisto vse, no vsaj ta osnovna ne, ampak ko človek pogleda, kako obupen je Bullock, se človek vpraša... letos je Bullock odigral 20 od 21 tekem Dallasa.

V 27.7 minutah (mimogrede, Christian Wood igra manj, 26min/tekmo) na tekmo dosega:

4.9 točke, pri fenomenalnem metu iz igre 29.9%, trojke 27.3% in proste mete 69.2%
Sicer pa še natanko 3 skoke in 1 podajo na tekmo. Tudi 0.9 ukradene žoge na tekmo ni nekaj, kar bi pričalo o nekem blaznem defenderju, čeprav kot rečeno, se res ne vidi vse v statistiki, še posebej ne v obrambnem smislu.

Reggie Bullock je bil leta 2013 izbran kot 25. s strani LAC... Tim Hardaway Jr. je bil taistega leta izbren eno mesto pred njim, torej 24.

Dallas je za Bullocka že 6. klub v ligi NBA, s tem, da je bil vmes že 2x poslan v G-League. Če se obrnem samo na točke/tekmo, je Bullock v svojih najboljših časih, komaj prilezel čez 10 točk/tekmo... torej v napadalnem smislu nikdar ni bil nič posebnega, da ne rečem, da kakšno sezono zelo podpovprečen.

Jasno, vsak klub rabi hardworkerje, defenderje... ampak Bullock s svojimi 10M$ plače, ne prinaša kaj bistveno več v obrambi, kot bi denimo Ntilikina in še kdo drug.

Nekak se čaka formo Bullocka, ki jo je slednji prikazal lani proti koncu sezone, kar se mi zdi vedno bolj smešno... saj tisto lani je bil verjetno celo njegov highlight kariere.

Se sprašujem kaj je problem pri tej rotaciji, da Kidd nekatere ne jemlje resno oz. jim sploh ne da priložnost. So to igralci, ki jih je klub pripeljal in jih ni on požegnal in iz nekega protesta ne da priložnosti, kot si jo zaslužijo... je to na relaciji Kidd in določeni igralci... na trenutke res ne razumem več Kidda oz. res ne vem, kje je problem. Zakaj za boga imajo Hardyja in Dorseya... kdo bi vedel...

Aja, pa da se navežem na prej omenjeni draft leta 2013, ker preprosto moram... kak so ga klubi to leto sekali mimo pri prvih pickih... gre pa za taisto "letino", kjer sta bila izbrana tudi Giannis Antetokounmpo (15. pick) in Rudy Gobert (27. pick, torej za Bullockom).

Alfonso ::

Bullock je letos tudi zelo slab v obrambi. Redno izpada iz rotacije, ne uspeva ostati pred igralcem... Tudi meni ni jasen Kidd. Dorseyu, Hardyju, Ntilkini 0 priložnosti, kljub temu da je očitno da obstoječi rotaciji nikakor ne gre. Tudi Woodu daje premalo prilike ob Kleberju, ki je povsem iz forme tako v obrambi in še posebej napadu. Vsaj THJ se zgleda rahlo vrača od kar ga je dal v prvo peterko. Nekaj je zelo gnilo v Dallasu, sem že skoraj v kampu "fire Kidd" ker tole je res za nikamor. Se mi zbujat ponoči sploh ne da več, ponovitve tudi z čedaljim večjim odporom gledam. Tudi LDju se je danes videlo da ima poln kurac ko niso znali dati pike 4 na 3 ko so njega podvajali.

Letos je res podn zame glede košarke, najprej reprezentanca (evropsko, vsaj mladi so kvalifikacije lepo odigrali), nato podn Olimpija in Dallas...Ne vem, bo treba zgleda gledati Denver in Čančarja, če ga seveda ne bo Malone zopet iz rotacije zabrisal ko se vrne MPJ.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Alfonso ()

Kurzweil ::

Basketnews: Olimpia Milano close to Facundo Campazzo

Ganon ::

Kurzweil je izjavil:

Luka še nikdar ni pokazal, niti namignil, da bi kdaj zapustil Dallas... s tem moramo živet, se mi zdi, da je prevzel nek "legacy" Nowitzkega in bo verjetno večino, če ne celotno kariero, franchise player Dallasa...


Seveda ni, saj ni neumen. Bo, ko bo čas za to. Če misliš, da bo Luka 20 let životaril v Dallasu zavoljo neke "zapuščine", se hudičevo motiš.

IL_DIAVOLO ::

V Realu se je nedvomno napasel lojalnosti, ampak Dallas zal ni to, kar je Real v Evroligi.

Bomo videli, ce bo imel prave ljudi okoli sebe, sam verjetno ne bo nikoli odsel iz Dallasa.

V Dallasu se bojim da je padel v neko navidezno uspešno fransizo, da se počuti najboljšega na svetu, ekipa pa je vec ali manj enako slaba, dobijo pa tiste ki jih noben noce.

Doncic pa mora biti v klubu, kjer se klubi stepejo za okrepitve.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Horas ::

lakers-bucks dobra tekma. lakersi se izboljšujejo, westbrook brez izgzbljene žoge in 11ast.

lebron preskoču magica na lestvici naj asistentov.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

bambam20 ::

Horas je izjavil:

lakers-bucks dobra tekma. lakersi se izboljšujejo,

lebron preskoču magica na lestvici naj asistentov.


Zdaj se bo dallas boril z lakersi za boljšo pozicijo :)).

Samael ::


Nico Harrison Admits Kemba Walker's Knee Is 'Not Good At All'

Dallas Mavericks GM Nico Harrison admitted that recent-signing Kemba Walker's knee was "not good at all" during a local radio appearance.

"It's not good. It's not good at all. But he's rehabbed it and it's the best he's felt in the last two years so, we'll see how long that lasts," said Harrison.

The Mavs signed Walker to a one-year, non-guaranteed deal earlier this week.

Walker has had three different surgeries on his left knee since 2015.

Harrison looked on the bright side of signing Walker.

"Well, it hasn't been good for a few years ... the reality is, if you look at it, it's not good, but that doesn't mean he can't play on it," added Harrison.
Vir.


Saj razumem "Low-risk, high-reward" koncept, ampak FFS no...

Samael != Samuel

Kurzweil ::

Kamorkoli danes pogledam.... blastajo novice, da se DAL zelo resno zanima tudi za Derricka Rosa... torej še enega igralca NYK :D

Sicer pa ponoči tekma Dallas - Phoenix... jasno, PHO je tu favorit, bi pa rekel, da ima DAL več možnosti proti njim, kot proti Detroitu :D

Sem pa kar impresioniran nad tem, kako se je dvignil LAL... Westbrook je play, Lebron je za svoja leta nekak v formi, trenutno pa presežek Davis, ki pa je vprašanje, kako dolgo bo tole trajalo, do naslednje poškodbe...

Kurzweil ::

DAL gladko čez PHO, torej čez vodilno ekipo zahoda! Luka v 29min... 33 točk, 6 skokov in 8 podaj! Sicer pa dober tudi Josh Green in Christian Wood in pa tudi Hardaway, ki je pofrcal tiste trojke, ki jih je moral (5/9 met za 3 točke)... smooth!

Še ena zmaga pa za Indiano, starega znanca Carlisla... tokrat je padel GSW... IND je definitivno eno od večjih presenečenj te sezone... so precej limitirano ekipo s gibljejo nekje okrog 4-5. mesta na vhodu... Curry pa katastrofalno... 12 točk (3/17 iz igre)... no tudi Green nič bolje... sicer malce all-around tekma, ampak met iz igre 1/8 oz. 2 točki v 34min tekme.... zdi se, da Green mora iz GSW, ker popolnoma ubija kemijo.

Horas ::

ja luka je danes sedel zadnjo četrtino. si je pa booker zvil gleženj v 3.četrtini in ga ni bilo več nazaj.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

bambam20 ::

Kurzweil je izjavil:

zdi se, da Green mora iz GSW, ker popolnoma ubija kemijo.


Prej bo šel Jordan Poole :). če že iščejo pri Bullsih opcijo, potem naj Lavina dajo za Poola.

Kurzweil ::

@bambam20, Pool nikamor ne bo šel, je bilo s strani GSWja že tolikokrat rečeno, da ga imajo za naslednjega Curryja... Green po drugi strani pa vemo kakšen je... poleg vsega ni več tisto, kar je bil včasih... počasi bo tudi star 33 let... tudi Stephen Curry že gre proti svojem 35. letu... tako, da nekje v podzavesti vodstva GSWja, je prav gotovo že rebuild ekipe, kjer bo gotovo eden od stebrov Pool... mislim, da če GSW v naslednji sezoni/dveh ne naredi kakšnega presežeka, da ne rečem, da se ne uvrsti vsaj v polfinale zahoda, potem se bo prej kot slej začelo kaj dogajati tudi v GSW... pametni to počno postopoma... nekateri pa pač naredijo cut in imaš potem par sezon povprečnosti, kar seveda sede, v primeru drafta... se pa zna glede na izjave vodstva lige, tudi to tankanje oz. pravila za draft lottery kmalu spremeniti, tako da ne bi imeli več tako očitnih ekip, ki delajo ligo NBA nezanimivo... sistem play-in tudi prinaša nekaj v tej smeri, slednjega tudi sam zelo podpiram.

/////

... sicer pa... včeraj je bila prva tekma DAL v tej sezoni, ko je Luka dosegel manj kot 30 točk, pa so kljub temu zmagali.

...veseli dejstvo, da je Tim Hardaway Jr. končno prišel malce v strelsko formo. No dejansko je na zadnjih 5-ih tekmah dosegel vsaj 5 tojk na tekmo... kar pomeni, da je šele 10. košarkar v NBA (v zgodovini), ki mu je to uspelo. Jasno, DAL rabi THJja, Greena in podobne, da ob visokem procentu zadevajo za 3 točke... ker Luka sprovede teh podaj iz prodorov na trojke toliko, da je res grdo gledat, kako so do sedaj metali te mete stran... še posebej Bullock (moram)... pa ne, da gre toliko za asistence, ki v tem primeru gredo na račun Luke, ampak čisto dejstvo, da DAL živi s trojkami...

/////

Se pa na žalost vloga Čančarja s prihodom/povratkom Aarona Gordona žal zmanjšuje...

/////

Sicer pa za vikend proper doza basketa, vsaj za tiste, ki spremljamo naše... iz petka na soboto igra DAL proti MIL... iz sobote na nedeljo pa proti CHI... torej dve dobri b2b tekmi za DAL ta vikend in tudi fino za nas, da bomo lahko čez vikend to lažje pogledali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Kurzweil ::

Zanimivo, New Orleans Pelicans so nekako po tihem celo vodilna ekipa zahoda... po tem, ko je PHO danes ponoči še 2. visoko izgubil, po DAL, jih je sedaj visoko premagal še BOS.

Lakersi so po odlični seriji izgubili, saj sta manjkala Lebron (gleženj) in Davis (bolezen). Tole z LAL bo še zanimivo letos, ker imam občutek, da takšne forme in dejstva, da bodo igrali dobro tako Westbrook-Davis-Lebron ne vidim, kot samoumevnega... LAL je trenutno na 13. mestu zahoda, za njim sta samo HOU in SAS... bo še zanimivo do konca sezone.

kixs ::

Berem, da je Tatum prevzel vlogo vodilnega kandidata za MVP. Drugo mesto si delita Doncic in Jokic.

Kurzweil ::

Tatum letos sicer igra odlično, statistično, še posebej po tistih glavnih košarkarskih prvinah, pa ga gladko vodi Luka.

TATUM
30.5 točke na tekmo, 8.2 skoka, 4.1 asistenco

DONČIČ
32.9 točke na tekmo, 8.6 skoka, 8.7 asistence

Je pa DAL 7. na zahodu s scorom 13-11, BOS pa prvi na vzhodu s scorom 21-5. Iz tega aspekta, pa ima prednost Tatum.

In pa če citiram neke ne povsem definirane kriterije za MVPja:

Who are the MVPs?

To be considered for MVP, a player must demonstrate a high level of personal achievement, as well as team leadership and flashes of brilliance. As long as we keep discussing who the MVP is, the NBA will never give us a clear definition or set of criteria for the award. Every evaluator grades based on their own criteria. This is made easier as there are usually only a few candidates who make a strong case for the prize each season.

To earn the MVP award, your team must nearly always win the conference, if not your division, and win a large number of games. It is usually in the upper 50s, though sometimes in the 60s. In fact, during the previous 25 years, the MVP's club averaged 62 victories every season. Michael Jordan was the lone exception in 1988 when despite not winning his conference or division, he had a terrific year and won his team win 50 games. Six times in a row, Kareem Abdul-Jabbar was the recipient of the award. It's also notable that he is the only player to win the award despite his team's failure to advance to the playoffs in 1975-76. Wilt Chamberlain and LeBron James each won the award four times, while Bill Russell and Michael Jordan each won it five times.

When it comes to the NBA's criteria for selecting the most valuable player, a couple of things are taken into consideration, such as the ability of the player to affect a season, game, and franchise in several ways possible, and not just the amount of points the player is able to score.


Bi pa seveda tako Tatum, Dončič, kot mi... vse to zamenjali za overall dobro sezono ekipe, da ne rečem naslov...

Kurzweil ::

Ja, grdo so izgubili (prosti meti pa to...) tole tekmo proti MIL... imajo pa že danes popravni izpit proti CHI...

Alfonso ::

Problem če v zadnjih 3 minutah od neodločenem fališ vse tri proste mete - THJ in oba - DFS. Danes out LD, Kleber, Green...

Kurzweil ::

Dallas Mavericks will face Chicago Bulls tonight without their first star Luka Doncic, as he suffered an injury.

Luka is ruled out of the game with a right quadriceps strain, while Maxi Kleber and Josh Green will also miss the match against the Bulls.


Kot je že napisal @D9999...

IL_DIAVOLO ::

A so ga ze skurli?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

bambam20 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

A so ga ze skurli?


Saj se vsako sezono poškoduje in manjka 15-20 tekem.

Kurzweil ::

Statistika Ziona zadnjih 6 tekem...

29.2 točke na tekmo (met iz igre 67%)
9.3 točke na tekmo
5.7 asistence na tekmo

* - je pa NOP seveda tudi vodilna ekipa zahoda, 1 zmago pred MEM.

bambam20 ::

Kurzweil je izjavil:

Statistika Ziona zadnjih 6 tekem...

29.2 točke na tekmo (met iz igre 67%)
9.3 točke na tekmo
5.7 asistence na tekmo

* - je pa NOP seveda tudi vodilna ekipa zahoda, 1 zmago pred MEM.


Zion je letos vrgel metal trojke 5/14 .. Tip trojk ne meče pa vseeno dominira ..

Alfonso ::

Kleber out minimalno 6 tednov, lahko pa je tudi da je sezona zanj končana. Poškodba stegenske.

Kurzweil ::

Alfonso je izjavil:

Kleber out minimalno 6 tednov, lahko pa je tudi da je sezona zanj končana. Poškodba stegenske.


Bo Kidd prisiljen kakšno minuto več dat Woodu, mogoče sploh ni slabo.

Sicer pa DAL podobno kot prejšnji teden... b2b tekmi... in isto iz petka na soboto in iz sobote na nedeljo... torej fino za pogledat kakšno tekmo... bo pa zelo težko... danes ponoči igrajo proti POR... potem pa še eno tekmo proti CLE... torej nič kaj lepi obeti ta vikend, še posebej glede na formo DAL v tem trenutku. Zdi se mi, da je Kidd malce izgubil glavo, nekak ne razumem kaj možakar razmišlja... niti malo nočem biti žaljiv in dejansko mislim resno, meni se na trenutke zdi, da je nekaj narobe z možakarjem... ne samo zaradi samega vodenja ekipe, ampak včasih ga gladem, kak sedi na klopi in gleda v prazno... bojda možakar rad tudi kaj spije oz. vsaj v preteklosti je bilo tako, ne vem pa, kako je danes...

Kurzweil ::

Danes ponoči pa je bilo vredno gledat tekmo... en povsem drug obraz Dallasa - res gladka zmaga. Igrali so precej bolj ekipno, več podaj, kot smo običajno vajeni v tej sezoni... ob poškodbi Kleberja in verjamem, da lažje poškodbe Powella, ki je rahlo odšepal iz parketa, je bil Kidd seveda prisiljen igrat več z Woodom, tako da je slednji dosegel strelski rekord sezone z 32 točkami, dodal je še 12 skokov - še en dokaz, da bi moral Kidd več igrati z Woodom. Luka je v tistih 3 četrtinah, kolikor je odigral, odigral naravnost odlično in to v vseh pogledih... met iz igre Dončič 11/18, trojke 5/9 (od tega ena zgrešena ob koncu prvega polčasa, ki je bila res blizu, da gre noter), prosti met 6/7... zraven pa je seveda še odlično razigraval ekipo, za nameček pa še poster Luke prek Eubanksa (video spodaj)... tudi sicer precej atraktivna igra DAL...

Za trenutek se je zdelo, da se v glavi Kidda nekaj rahlo premika, saj je dal priložnost tudi Ntilikini, McGeeju, Hardyju, Pinsonu, Walkerju... glede na blowout bi seveda v vsakem primeru dal nekaterim možnost, kot pa smo bili vajeni do sedaj, pa prav gotovo ne vsem tem. Jaz sem prepričan, da bi moral Hardy igrat 20 minut na tekmo, isto mislim glede Josha Greena, ki je manjkal na tej tekmi.... Bullock spet (napadalno slab, to kar obrambno naredi, pa lahko mirno dostavi tudi Ntilikina in podobni)... tudi DFS nič posebnega... Hardy je bolj potenten košarkar v napadu, kot večina ekipe DAL, v to sem prepričan, kar se vidi na parketu, pa tudi dejstvo, da je bil prvi strelec G-league ni povsem irelavantno. Ta distribucija minut in rotacije DAL so čudne, bo moral Kidd malce iz škatle in zastavit stvari na novo, ker tole več kot očitno ne pije vode.

Danes pa že popravni izpit proti CLE, ki je podobno, kot je DAL na tej tekmi POR, pred dnevi gladko premagal DAL... takrat je bil najboljši pri CLE Mitchell, ki se ga bodo morali danes malce bolje lotiti... na tisti tekmi je DAL precej slabo metal za 2 točki... gladko je tudi izgubil skok, ki ga bodo morali bolje kontrolirati - tekma bo ob 2:00 po našem času.

bambam20 ::

Kurzweil je izjavil:



Danes pa že popravni izpit proti CLE, ki je podobno, kot je DAL na tej tekmi POR, pred dnevi gladko premagal DAL... takrat je bil najboljši pri CLE Mitchell, ki se ga bodo morali danes malce bolje lotiti... na tisti tekmi je DAL precej slabo metal za 2 točki... gladko je tudi izgubil skok, ki ga bodo morali bolje kontrolirati - tekma bo ob 2:00 po našem času.



Da te razočaram. Danes pri Dallasu ne igrajo Dončić, Dinwidie, Powell plus Kleber in Green in Bertans. Cleveland je na drugi strani v polni zasedbi, doma imajo 13 zmag in 2 poraza in tole bi moral Celeveland zmagat za 30 točk.

Dallas ima srečo, da so Warriorsi neprepoznavni ( zdaj še poškodba Currya ) in Minnesota ne deluje resna ekipa ( poškodba Kata ), ker drugače bi bili izven mest za končnico.

Kurzweil ::

@bambam20, sej zasledil tekom dneva ja... takrat, ko sem pisal moj zadnji post, še ni bilo znano. Bo pa load management... vse je za nekaj dobro. Sicer pa ne bi o sreči in "če-jih"... vsaka ekipa ima kdaj težave, ko jih ima DAL tudi nihče ne joče od nasprotnikov... sicer pa kar se GSWja tiče, slednji so si problem ustvarili kar sami... zadnje čase se že zdi, da celo tankajo... sicer pa ja... izenačeno je in večini ekip med top 12 bo težko v borbi za playoff... med vodilni in 11. ekipo (GSW) je samo 5 zmag razlike... je pa povsem brezveze pisat o nekih čejih, srečah/nesrečah... to je tako, kot da bi pisal, da imajo konkurenti na zahodu srečo, ker DAL ni v formi... long story short... bomo ocenjevali sezono ko bo šlo zares...

Sicer pa ko smo že ravno pri poškodbah, stanje pri MIA :D

Miami at San Antonio:
MIA - Bam Adebayo (ankle) questionable.
MIA - Jimmy Butler (knee) probable.
MIA - Dewayne Dedmon (foot) questionable.
MIA - Udonis Haslem (Achilles) questionable.
MIA - Tyler Herro (ankle) probable.
MIA - Haywood Highsmith (quads) questionable.
MIA - Nikola Jovic (back) probable.
MIA - Kyle Lowry (knee) questionable.
MIA - Caleb Martin (ankle) questionable.
MIA - Victor Oladipo (knee) probable.
MIA - Duncan Robinson (ankle) probable.
MIA - Orlando Robinson (back) probable.
MIA - Max Strus (shoulder) probable.
MIA - Gabe Vincent (knee) out.
MIA - Omer Yurtseven (ankle) out.
SAS - Zach Collins (ankle) probable.
SAS - Romeo Langford (ankle) questionable.
SAS - Jakob Poeltl (knee) probable.
SAS - Josh Richardson (personal) out.
SAS - Blake Wesley (knee) out.

Alfonso ::

MIA- nič kaj kritično, noben ni out od glavnih, večina jih je probable...to so vse neke manjše zadeve.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Alfonso ()

Kurzweil ::

Alfonso je izjavil:

MIA- nič kaj kritično, noben ni out od glavnih, večina jih je probable...to so vse neke manjše zadeve.


Jop, to že, ampak vsi so rahlo pohabljeni... ampak za tale SAS, bi bilo dovolje tudi, če bi bilo še slabše...

Alfonso ::

No, je le bolj jasno kaj je z MIA:

https://sports.yahoo.com/heat-place-lit...

Ker so dobili prejšno kolo kazen so sedaj kar vse dali na listo ;)

Alfonso ::

Pa tale load management zvezd je res brezveze. Ne verjamem da je kdo v Clevelandu plačal prekleto drage karte da bo gledal Pinsona in Dorseya recimo. Morali bi zmanjšati število tekem in ukiniti back to back tekme. Tale redni del imo sploh ni več regularen ob teh igricah.

Kurzweil ::

@D9999, tole je pa zanimivo, kar se injury reporta MIA tiče :D Hvala, da si naredil research ;)

Sicer pa sem ravno dan/dva nazaj razmišljal isto, kot si napisal... namreč DAL je v vrhu lige NBA, po do sedaj odigranih b2b tekmah, kar je pred dnevi Kidd tudi poudaril na novinarski konferenci. Tudi sam se strinjam s tem... manj b2b tekem, manj tekem nasploh... pa naj bo tistih nekaj manj na račun, da bo manj poškodb, igralci bolj spočiti, da bodo tudi tekme potencialno na višjem nivoju... verjetno je sedaj vse na tem, da liga pač največ obrne denarja... meni pa se zdi rahlo neumno, da imaš na dan tudi po +10 tekem in po možnosti v timespanu 5-ih ur... preveč tekem je to, s tem, da so sedaj za nekatere še dodali... govorim o tistih, ki igrajo še playin...

Mene tu pa tam prime, da bi šel na kakšno tekmo v ZDA... seveda se priložnost izkoristi tudi za 1001 stvar, tekma je ena od stvari, pa vseeno... greš na tekmo, potem pa vidiš to, kar si D9999 že napisal... prav dobre volje človek ne more bit...

bambam20 ::

Alfonso je izjavil:

Pa tale load management zvezd je res brezveze. Ne verjamem da je kdo v Clevelandu plačal prekleto drage karte da bo gledal Pinsona in Dorseya recimo. Morali bi zmanjšati število tekem in ukiniti back to back tekme. Tale redni del imo sploh ni več regularen ob teh igricah.


Zmanjšati število tekem bi pomenilo znižanje plač, kar igralci ne bodo pustili. Moreš vedte, da vsi tako lastniki oz. klubi in igralci noro služijo . Na račun kitajcev.
««
6 / 29
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NBA sezona 2021-2022 (strani: 1 2 3 452 53 54 55 )

Oddelek: Šport
2733246463 (40096) mersault

Več podobnih tem