Forum » Mobilne tehnologije » [2022] Internet na hrvaškem - najcenejša mobilna opcija
[2022] Internet na hrvaškem - najcenejša mobilna opcija
Klemenn ::
Torej, ista tema, vendar za leto 2022.
Zaenkrat imam v mislih tole :
https://www.iskon.hr/Mobile-Wi-Fi
V kombinaciji z dodatnim mobilnim telefonom (in polnilcem seveda :) ). Ne vem če je uporaba dodatnega modema res toliko boljša (več dosega)?
Zaenkrat imam v mislih tole :
- SIM kartica s 60 GB internet prometa
- Brzina LTE 600/150 Mbps
- Samo 49 kn/mj.
- Bez ugovorne obveze
V kombinaciji z dodatnim mobilnim telefonom (in polnilcem seveda :) ). Ne vem če je uporaba dodatnega modema res toliko boljša (več dosega)?
- spremenil: Klemenn ()
Daniel ::
Tega očitno ne moreš kupiti kar tako v trafiki. Drugače pa uporablja HT omrežje. Jaz se bom zaenkrat še zmeraj držal HT tourist offer, je delalo še najbolj solidno.
Mobilni modem je vsaj meni bolj praktičen. Ali pa celo kakšen B535, če rabiš za apartma.
Mobilni modem je vsaj meni bolj praktičen. Ali pa celo kakšen B535, če rabiš za apartma.
Excalibrus ::
Ima kdo kak nasvet za trenutno stanje glede ponudbe mobilnega interneta za turiste? Zadnji dve leti sem uporabljal HT kartico za turiste, vendar tisti "neomejeni" internet pride z klasično foro, da omejujejo hitrost ob malce več prometa. Kar pomeni da 95% časa si lahko pozabil na hitrost primerno za gledati kak stream ali podobno.
Iskon.Mobile Wi-Fi
Cijena: 9,90 EUR/mj.
SIM kartica s 80 GB internet prometa
Brzina LTE 600/150 Mbps
Bez ugovorne obveze
Dodatnih 20 GB za 5,31 EUR - jednokratna ili reaktivirajuća opcija (max. 10 puta mjesečno)
Iskon.Mobile Wi-Fi
SIM kartica s 80 GB internet prometa
Brzina LTE 600/150 Mbps
Bez ugovorne obveze
Dodatnih 20 GB za 5,31 EUR - jednokratna ili reaktivirajuća opcija (max. 10 puta mjesečno)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Klemenn ()
bciciban_ ::
Vsaj v Istri prenos podatkov če si telekomov uporabnik ne dela 3/4 časa, gostovanje Hrvatski Telekom. Signal poln, ampak stran nalože šele po nekaj poskusih in še potem komaj. Enostavno preveč zasedeno omrežje.
starfotr ::
Izven sezone dela vse ok.
Naval turizma je posledica tega. Zrak ima pa fizično omejitev pasovne širine.
Izven sezone dela vse ok.
Res je. Reimo ob 6ih zjutraj je internet delal ko šus, ob 8ih se je že bolj vlekel, ob 10ih pa je bil samo še pobožna želja.
Je pa A1 delal ves čas bistveno bolje. Manj uporabnikov, več celic ali oboje?
Utk ::
Ja, ker Istra julija ima gostoto prebivalstva najmanj tolk kot Bangladeš. Dej ne serji klamf.
Karen ::
Iskon.Mobile Wi-Fi
Bez ugovorne obveze
Tole imam jaz na vikendu, ni za turiste. Rabiš OIB (njihovo matično številko), ker je to na naročnino, je pa (bilo do 1. junija) najceneje na Hr - so podražili na to ceno ki si jo zapisal in dvignili količinoza 20GB, do konca maja sem plačeval 6,50 EUR za 60GB, zdaj so pa 25% dvignili podatkov pa 50% podražili (prej je bilo to topčina). Skratka dobivaš položnico. Imam Simko v Huawei B535-300, dela pa tako: do tam 20. junija je zadeva letela, od takrat nekje dalje, vsaj za vikende ko sem bil dol, je bila pa zvečer okoli dnevnika, pa vsaj do 22. ure megla. Tudi včeraj, ko sem se konektal na NAS, se je vlekla ko megla zadeva (dol vlekel na NAS pa ni šlo nikamor). Aja, lokacija okolica Umaga.
Če koga še kaj zanima v zvezi s paketom pa naj vpraša.
Tako da za turiste to ni, če ima kdo boljšo zadevo za vikend se pa priporočam za nasvet. Še tisto A1 120GB za 3 mesece prepaid bi mogoče bila opcija, sploh izven sezone ko me ni toliko dol (beri mularije ni toliko dol, zame je 2GB mesečno overkill) bi zadoščalo.
Če koga zanima moja izkušnja ;
Po treh mesecih uporabe in treh položnicah mi grozi izvršba ker ne uspejo povezati plačila iz Slovenije (Oz. Slovenske banke) z položnico.
Od 7.7 (skoraj že dva meseca) praktično vsak dan pišem na podporo (mail, facebook) in ništa - bodo preverili.
Po treh mesecih uporabe in treh položnicah mi grozi izvršba ker ne uspejo povezati plačila iz Slovenije (Oz. Slovenske banke) z položnico.
Od 7.7 (skoraj že dva meseca) praktično vsak dan pišem na podporo (mail, facebook) in ništa - bodo preverili.
link_up ::
hmm, jaz sem pri Iskon vzel VDSL, ker sem obupal na mobilno storitvijo. Sedaj dela ok. :) V razmislek...
cena je pa cca 23e/m. Po enem letu pa mislim, da malce vec...no brainer, da deluje bp.
cena je pa cca 23e/m. Po enem letu pa mislim, da malce vec...no brainer, da deluje bp.
In and Out
starfotr ::
Q:
A:
Bralno razumevanje???
Operater? Zakaj nisi uporabil kar predplačniške opcije?
A:
hmm, jaz sem pri Iskon vzel VDSL, ker sem obupal na mobilno storitvijo. Sedaj dela ok. :) V razmislek...
Bralno razumevanje???
Če koga zanima moja izkušnja z Iskon.Mobile Wifi;
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Fiksni internet+TV, HrvaškaOddelek: Omrežja in internet | 4562 (4285) | Daniel |
» | Dokaz teorije relativnosti - Gravity Probe BOddelek: Znanost in tehnologija | 1425 (1215) | Marjan |
» | Podatki za seminarsko!?!Oddelek: Šola | 1124 (1104) | DarkSite |
» | Hrvaški ali srbski internetni iskalnik?Oddelek: Omrežja in internet | 6421 (6180) | Kriko |
» | Hrvaška (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7155 (5692) | ||_^_|| |