Forum » Loža » Nepremičninski davek
Nepremičninski davek
Temo vidijo: vsi

enemon ::
Razumem, ampak recimo johnyyy pa po drugi strani piše, da si bo naredil cel biznis iz spreminjanja namembnosti. Verjetno je resnica nekje vmes.
Jaz imam to prednost da sem se po naklučju znašel v tem. Pač za hišo sem kupil parcelo. Njen plus je bil da je precej velika, da je zadnja - obrobna, na meji s kmetijskimi zemljišči, ter da je bila precej poceni na m². Slaba lastnost je da je precej podolgovata, tako je en del za gradno praktično neuporaben, drugo je da imam kup sosedov, ki imajo hiše na meji.
Pa mejim še z nekaj sosedi, ki tudi nimajo urejenih mej in so skregani. En ekstrem je takšen, da en ima hišo ki ima dostop in je na meji s sosedom, sosed pa ima zazidljivo parcelo brez dostopa. Pa sta toliko skregana, da tistemu s hišo hiša propada, ker mu ne dovoli, da bi jo lahko vzdrževal z njegove parcele. Pač kleni zategnjeni boomerski slovenci, ki jim pešajo moči. In prej kot slej se bo to dedovalo in poceni prodalo, saj so tudi potomci skregani. In to je dobra prilika.
Podobo je bilo v vasi. Dva skregana soseda in ko je en sosed umrl, so dediči poceni prodali neki Albanski familiji. Čez nekaj let se je še drugi stegnil in so drugi sosedje poceni prodali drugi Albanski familiji. No ti pa so se usedli dogovorili uredili meje en drugemu deli dovoljenja in povečali vrednost za 3x.
Ti potem to kaniš kupiti in prenesti zazidljivost na bolj atraktivne lokacije in dražje prodati? Ali samo prodati s plusom, kar si in boš poceni kupil?

delavec44 ::
Danes pride moj delavec in sva malo debatirala.
Pred 15 leti je kupil parcelo, čeprav je vedel, da je majhen košček sredi parcele nezazidalen. Pač ena parcelca jim je ušla, ko so sprejemali opn.
Že 15 let se bori s tem. V tem času so zrasle okrog njega, levo, desno, spredaj, zadaj kopice bajt, ampak on še vedno ne more graditi.
In tudi ne kaže, da bo kdaj lahko.
So ga pa ta teden razveselili birokrati, ker so vrednost take, brezvezne parcele, sredi vukojebine, spremenili iz 4 tisoč na 80 tisoč.
Otroške doklade, vrtec ... yupiiii.
Parcela pa zazidalno/nezazidalna, neprodajljiva, skratka ničvredna.
še dodatni davek mu je potrebno nabiti...zato, ker parcela sameva...mogoče si bodo pa Torrent in njemu podobni permisivci zgradili gor svojo uto...ampak kot rečeno...prvo ga je potrebno močno obdavčit, da se bo spomnu jo prodat za male pare.
VIdim, da obstaja nek po vsej verjetnosti izmišljen primer, pa tud če ni, je primer kjer se špekulacija pač ni izšla. Ustavi konje. Noben davek, saj imamo en primer nezazidljive zazidljive parcele, ki je bila ocenjena previsoko. Sploh ne vemo, če bi davek tako parcelo obdavčil, pa tud če bi jo, lahko lastnik plača cenitev in reši problem, ampak davek je potrebno nujno ustavit.![]()
Plača cenitev vsaki 2 leti.

kriptobog ::
Ne rabimo davka. Samo take pobude je treba uvesti v vsw občine. Jaz bi dodal k pogojem pe, da x let ne smeš prodati nepremičnine, razen v izrednih primerih. Da ne bi kdo špekuiral in po gradnji prodal.
https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/go...

johnnyyy ::
Ti potem to kaniš kupiti in prenesti zazidljivost na bolj atraktivne lokacije in dražje prodati? Ali samo prodati s plusom, kar si in boš poceni kupil?
Tako je, nek del prenesti, s sosedi urediti meje oz. urediti da imajo možnost vzdrževanja objektov. Poleg tega pa gledati za raznimi prilikami, kjer se lahko poceni kupi enostavno uredi in drago proda.

Ne rabimo davka. Samo take pobude je treba uvesti v vsw občine. Jaz bi dodal k pogojem pe, da x let ne smeš prodati nepremičnine, razen v izrednih primerih. Da ne bi kdo špekuiral in po gradnji prodal.
To je dober primer. Občina se je potrudila veliko zemljišče razparcelirala, postavila pravila - OPN, služnosti in na koncu prodala med 80-120€/m² v Tminu.

Kanban ::
Danes pride moj delavec in sva malo debatirala.
Pred 15 leti je kupil parcelo, čeprav je vedel, da je majhen košček sredi parcele nezazidalen. Pač ena parcelca jim je ušla, ko so sprejemali opn.
Že 15 let se bori s tem. V tem času so zrasle okrog njega, levo, desno, spredaj, zadaj kopice bajt, ampak on še vedno ne more graditi.
In tudi ne kaže, da bo kdaj lahko.
So ga pa ta teden razveselili birokrati, ker so vrednost take, brezvezne parcele, sredi vukojebine, spremenili iz 4 tisoč na 80 tisoč.
Otroške doklade, vrtec ... yupiiii.
Parcela pa zazidalno/nezazidalna, neprodajljiva, skratka ničvredna.
še dodatni davek mu je potrebno nabiti...zato, ker parcela sameva...mogoče si bodo pa Torrent in njemu podobni permisivci zgradili gor svojo uto...ampak kot rečeno...prvo ga je potrebno močno obdavčit, da se bo spomnu jo prodat za male pare.
VIdim, da obstaja nek po vsej verjetnosti izmišljen primer, pa tud če ni, je primer kjer se špekulacija pač ni izšla. Ustavi konje. Noben davek, saj imamo en primer nezazidljive zazidljive parcele, ki je bila ocenjena previsoko. Sploh ne vemo, če bi davek tako parcelo obdavčil, pa tud če bi jo, lahko lastnik plača cenitev in reši problem, ampak davek je potrebno nujno ustavit.![]()
Cenilci si že manejo roke. Drugi nezazidljiv primer "zazidljive" parcele sem ti pa pred časom že jaz opisal, tako da niso tako zelo redki.

Likalnik ::
to je dobra praksa katero bi morali uvesti tudi v ostalih občinah in bi jo veliko ljudi pozdravilo

TorrentXL ::
"Sanja svinja kukuruz" so včasih rekli.

Likalnik ::
najlažje je nabiti davek...pa se ti j**** anede??

Telbanc ::
to je dobra praksa katero bi morali uvesti tudi v ostalih občinah in bi jo veliko ljudi pozdravilo
Tako prakso imajo v Ajdovščini, veliko se gradi tud v Postojni, sam v fokusu javnosti so pač anomalije trga. Če bojo Gursove cenitve podlaga za davek, zna bit periferija, ki ima navadno majnše dohodke kar obremenjena. Ker periferiji so zaj navili vrednosti. Tud je več otrok na podeželju...(otr. dodatek recimo) tko da je zadeva večplastna.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

najlažje je nabiti davek...pa se ti j**** anede??
Ne, najlažje je očitno jokat proti vsem ukrepom in navijanje za utopične ukrepe, samo zato, ker jih ne bo in ne bojo nič spremenili. Tako vsaj ti dokazuješ trenutno. Če pa bojo vse občine začele pod ceno prodajat ogromno zemlje (ne samo 7 parcel v 1 občini, ki ima 10k prebivalcev), pa davka sploh ne rabimo. Samo tud to ne bo všeč tebi in takim kot si ti, tako da se nima smisla pretvarjat, ker je prozorno.
P.S. Če bi se to zgodilo v mestih oz. okolici mest, tista omejitev "1 parcela na kupca" ne bo nič pomagala. Cene bojo šle v višave, kupovali jih bojo spet špekulanti.
Pa če je verjeti komentarjem pod člankom, je bila 500m2 parcela 60k. Torej so tud tu šle cene kr konkretno gor glede na cenitev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TorrentXL ()

zavajon ::

Utk ::
Taka stvar občino nič ne stane, samo nekdo se mora posvetit temu. Če nič ne stane, je tudi težko kaj ukrast. Zato levakom in komunajzerjem take stvari ne pašejo.

Ne vem komu točno v tej temi ustrezajo visoke cene parcel in nepremičnin kar TorrentXL implicira. Meni že ne. Dvomim da je v tej temi veliko preprodajalcev nepremičnin, ki bi poceni kupovali in drago prodajali.
Definitivno pa davek ni rešitev za to in bodo na koncu še dražje.
Definitivno pa davek ni rešitev za to in bodo na koncu še dražje.

zavajon ::

Taka stvar občino nič ne stane, samo nekdo se mora posvetit temu. Če nič ne stane, je tudi težko kaj ukrast. Zato levakom in komunajzerjem take stvari ne pašejo.
Ne bit smešen. Tud če občino nič ne stane, bojo župani in lobiji hitro povedali kaj se sme in kaj ne. Pa ne mi z levaki in desnaki, ker imaš leve in desne občine in nobena nič ne naredi na tem področju in nikoli ne bo. Denar in osebne koristi presegajo te vaše politične delitve.

Sicer pa po novi kmetijski zakonodaji ne bo več delitve na K1 in K2, ampak na trajno varovana in ostala kmetijska zemljišča. Trajno varovana naj bi v grobem bila tista z boniteto, večjo od 35 in površino kompleksa vsaj 5000 m2. Trajno varovanim se namembnost ne bo smela spreminjati vsaj 10 let, kar pomeni, da beseda trajno dejansko ne pomeni trajno. Kar visoka bodo tudi nadomestila za spremembo namembnosti, mislim, da za tista z boniteto okoli 65 120 EUR/m2, za tista z najvišjo pa 300 EUR/m2.

Lonsarg ::
Si se zatipkal z kako niclo prevec? Trenutno je 20€/m2, po novem pa kar 300€/m2 za tako z najvisjo boniteto?
To pomeni da je sprememba namembnosti vec kot je vrednost cele parcele sredi LJ, to pol je skoraj isto kot prepoved spreminjanja nammbnosti za najbolso kmetijsko :)
To pomeni da je sprememba namembnosti vec kot je vrednost cele parcele sredi LJ, to pol je skoraj isto kot prepoved spreminjanja nammbnosti za najbolso kmetijsko :)

Ne, nisem se zatipkal, izvoli:
Stran 11 od 14 14. člen V 3.g členu se peti odstavek spremeni tako, da se glasi: >>Odškodnina zaradi spremembe namembnosti se izračuna po naslednji enačbi: odškodnina zaradi spremembe namembnosti = tlorisna površina kmetijske rabe x A, pri čemer se faktor A določi glede na boniteto zemljišča, na katerem leži tloris objekta, se vodi v zemljiškem katastru ter znaša: a) za gradnjo parkirišč in drugih ureditev v sklopu zunanje ureditve stavbe (pripadajoč objekt), skupne površine več kot 300 m 2, ter gradnjo objektov, ki so po predpisih o določitvi klasifikacije vrst objektov CC-SI glede na namen uporabe objektov uvrščeni v skupino objekti prometne infrastrukture in skupino drugi gradbeni inženirski objekti: - boniteta zemljišča od 35 do 45: 5 eurov, - boniteta zemljišča od 46 do 55: 10 eurov, - boniteta zemljišča od 56 do 65: 17,5 eura, - boniteta zemljišča od 66 do 75: 30 eurov; - boniteta zemljišča od 76 do 85: 50 eurov; - boniteta zemljišča od 86 do 100: 75 eurov; b) za gradnjo drugih objektov: - boniteta zemljišča od 35 do 45: 20 eurov, - boniteta zemljišča od 46 do 55: 40 eurov, - boniteta zemljišča od 56 do 65: 70 eurov, - boniteta zemljišča od 66 do 75: 120 eurov; - boniteta zemljišča od 76 do 85: 200 eurov; - boniteta zemljišča od 86 do 100: 300 eurov.
Stran 11 od 14 14. člen V 3.g členu se peti odstavek spremeni tako, da se glasi: >>Odškodnina zaradi spremembe namembnosti se izračuna po naslednji enačbi: odškodnina zaradi spremembe namembnosti = tlorisna površina kmetijske rabe x A, pri čemer se faktor A določi glede na boniteto zemljišča, na katerem leži tloris objekta, se vodi v zemljiškem katastru ter znaša: a) za gradnjo parkirišč in drugih ureditev v sklopu zunanje ureditve stavbe (pripadajoč objekt), skupne površine več kot 300 m 2, ter gradnjo objektov, ki so po predpisih o določitvi klasifikacije vrst objektov CC-SI glede na namen uporabe objektov uvrščeni v skupino objekti prometne infrastrukture in skupino drugi gradbeni inženirski objekti: - boniteta zemljišča od 35 do 45: 5 eurov, - boniteta zemljišča od 46 do 55: 10 eurov, - boniteta zemljišča od 56 do 65: 17,5 eura, - boniteta zemljišča od 66 do 75: 30 eurov; - boniteta zemljišča od 76 do 85: 50 eurov; - boniteta zemljišča od 86 do 100: 75 eurov; b) za gradnjo drugih objektov: - boniteta zemljišča od 35 do 45: 20 eurov, - boniteta zemljišča od 46 do 55: 40 eurov, - boniteta zemljišča od 56 do 65: 70 eurov, - boniteta zemljišča od 66 do 75: 120 eurov; - boniteta zemljišča od 76 do 85: 200 eurov; - boniteta zemljišča od 86 do 100: 300 eurov.

Malidelničar ::
Malce off-topic, a to poznate?
https://lokacija.si/vred/
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Hec ::
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.
Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Si se zatipkal z kako niclo prevec? Trenutno je 20EUR/m2, po novem pa kar 300EUR/m2 za tako z najvisjo boniteto?
Kje v LJ kupim parcelo za 300EUR/m2? Kupim takoj. Lahko je tud na obrobju.
Zgodovina sprememb…

O, RingO, kaj pa ti v tej temi? Si prišel malo Torrenta zamenjati?
Malo sem prisel pogledati, ce se vas je nepremicninski davek ze prijel.
Tole sem mislil:
ChatGPT je rekel:
Davki na lastništvo nepremičnin (pogosto imenovani davki na nepremičnine, letni davki na nepremičnine ali periodični davki na nepremičnine) lahko pomembno vplivajo na cene nepremičnin, tako kratkoročno kot dolgoročno. Tukaj je strukturirana analiza tega razmerja:
🧾 Opredelitev periodičnih davkov na nepremičnine
Davki na nepremičnine so redni (običajno letni) davki, ki se odmerijo na lastništvo nepremičnin in temeljijo na:
- Tržni vrednosti (obdavčitev na podlagi vrednosti)
- Površini ali velikosti (obdavčitev, ki ni na podlagi vrednosti)
- Vrednosti najemnine (pričakovani dohodek od najemnine, ne dejanska najemnina)
📉 1. Pritisk na zniževanje cen nepremičnin
Davki povečajo stroške posedovanja nepremičnine. Ko se ti stroški zvišajo:
Kupci prilagodijo svojo pripravljenost za plačilo: Ker morajo zdaj upoštevati letno davčno breme, lahko ponudijo manj.
Prodajalci lahko znižajo zahtevane cene, da bi nepremičnine postale privlačnejše.
🔎 Empirični dokazi kažejo, da se pojavi učinek kapitalizacije:
Višji davek na nepremičnine zmanjša sedanjo vrednost prihodnjih neto koristi od lastništva nepremičnine, kar se odraža v nižji tržni ceni.
Primer:
Če nepremičnina prinaša 10.000 EUR/leto neto koristi in nov davek to zmanjša za 500 EUR/leto, se lahko vrednost nepremičnine zniža za 500 EUR/obrestno mero - potencialno padec cene za več tisoč evrov.
*2. Močnejši učinki v jurisdikcijah z visokimi davki ali na območjih z veliko naložbami
V mestih s špekulativnimi stanovanjskimi trgi lahko ponavljajoči se davki na nepremičnine:
- Odvrnejo vlagatelje, ki iščejo kratkoročne dobičke.
- Umirijo rast cen.
- Na območjih z nizkimi dohodki ali na podeželju je lahko cenovni učinek manjši, ker je povpraševanje že tako nizko in so davki običajno minimalni.
*3. Različen vpliv glede na vrsto lastnika
Vpliv na vrsto lastnika:
- Vlagatelji/najemodajalci Lahko prenesejo davke na najemnike (če trg najemnin to dopušča) ali znižajo ponudbe za nove nakupe
- Lastniki-stanovalci občutijo neposredno povečanje življenjskih stroškov - to jih lahko odvrne od nakupa več ali večjih nepremičnin
- Imetniki praznih nepremičnin se odvračajo od posedovanja neizkoriščenih nepremičnin, kar lahko sprosti ponudbo in zniža cene
🌍 Dokazi iz različnih držav
Študije OECD in MDS ugotavljajo:
Države z višjimi periodičnimi davki na nepremičnine (npr. ZDA, Združeno kraljestvo, Kanada) imajo običajno:
- Stabilnejše stanovanjske trge
- Manjšo nestanovitnost cen
- Večjo dostopnost skozi čas
Nasprotno pa imajo države z nizkim ali brez periodičnega davka na nepremičnine (npr. številne v vzhodni Evropi) lahko večjo rast cen, ki jo poganjajo špekulacije.
🧠 Ekonomska utemeljitev
Davki so manj izkrivljajoči kot davki na transakcije (kot so dajatve na promet nepremičnin) in:
- Spodbujajo učinkovito rabo zemljišč.
- Odvračajte kopičenje zemljišč ali ohranjanje nepremičnin praznih.
- Pomagajte ublažiti nepremičninske balone.
*Zaključek
Povprečni davki na lastništvo nepremičnin običajno:
- Znižujejo cene nepremičnin, zlasti na trgih z velikim povpraševanjem ali špekulativnih trgih.
- Izboljšajo cenovno dostopnost in odvračajo od špekulativnega posedovanja.
- So ekonomsko učinkovitejši od enkratnih davkov ali subvencij.
Pogosto veljajo za orodje za povečanje pravičnosti, financiranje lokalnih storitev in zmanjšanje neenakosti premoženja, hkrati pa umirjajo inflacijo cen stanovanj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hec ()

Kaj bi to naj pomenilo? Jaz sem nezamenljiv. Tako kot ti, samo ti si iz drugega razloga, ker redko kdo uspe napisat večje neumnosti.
Zgodovina sprememb…

Malidelničar je izjavil:
Zabavno. Sem preveril za nekaj kolegov, ki na obali prijavljeno oddajajo po nekih dokaj fer trenutnih tržnih najemninah. Glede na ocene bodo morali dvigniti za 30-50%, da ne bo treba doplačati nepremičninskega davka.

Kaj bi to naj pomenilo? Jaz sem nezamenljiv. Tako kot ti, ker redko kdo uspe napisat večje neumnosti.
Ti jaz razlozim, to je pomenilo, da delavec44 spet nima argumentov in isce zaroto.

Kaj bi to naj pomenilo? Jaz sem nezamenljiv. Tako kot ti, samo ti si iz drugega razloga, ker redko kdo uspe napisat večje neumnosti.
Ma to je pohvala, če ti rečeš.
Kaj bi to naj pomenilo? Jaz sem nezamenljiv. Tako kot ti, ker redko kdo uspe napisat večje neumnosti.
Ti jaz razlozim, to je pomenilo, da delavec44 spet nima argumentov in isce zaroto.
Samo žal mi je, da boš še to temo uničil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Te teme ni, nepremicninski davek rabimo in to je to. Teme pa unicujes ti, ker pac bedarije govoris.

Malidelničar je izjavil:
Zabavno. Sem preveril za nekaj kolegov, ki na obali prijavljeno oddajajo po nekih dokaj fer trenutnih tržnih najemninah. Glede na ocene bodo morali dvigniti za 30-50%, da ne bo treba doplačati nepremičninskega davka.
So že večkrat povedali, da davek ne bo 1.45%.

Kvečjem bo .45. Popolnoma dovolj da začne ničvredna 200k nepremičnina "jest".
Vprašanje če bo za vse. 0.45 je za penziče dost. Tko da bojo prodajal skupaj z socialci. To bo mogoče "lepa prilika". Za nakup.

matobeli ::
Tud če ne bodo prodajal se bo veliko dobrega naredilo če se bodo zadeve prej prepisovale na potomstvo.

Ja itak, sam jaz mislim da je še zmeraj prioriteta da se gradi. Ker se v Slovenijo tud priseli dost ljudi in še več se jih bo.

Ja itak, sam jaz mislim da je še zmeraj prioriteta da se gradi. Ker se v Slovenijo tud priseli dost ljudi in še več se jih bo.
Itak, da ne (razen kot nadomestna gradnja). Ker bo dosti ljudi tudi pomrlo in potem kar naenkrat stanovanja ne bodo nic vec vredna, ker jih bo prevec.
Pri normalni nataliteti, ne recem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hec ()

Itak, da ne (razen kot nadomestna gradnja). Ker bo dosti ljudi tudi pomrlo in potem kar naenkrat stanovanja ne bodo nic vec vredna, ker jih bo prevec.
Mamo rast prebivalcev, torej več jih pride ko pomre. Torej rabimo novogradnje, in tud je treba stare Titove bloke, ki so zaj vredni suhega zlata počas obnovit, zamenjat....

Malidelničar je izjavil:
Link? Tudi sam sem preprican, da davka v taksni obliki ne bo, ce sploh, ampak me vseeno zanima ta veckrat omenjeni (uradni) vir koliko imajo zdaj v mislih.
Pa tudi če bo 1%, pri zgoraj omenjenih treh kolegih to pomeni, da bodo morali dvignit najemnine od 0-30%.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kanban ()

Te teme ni, nepremicninski davek rabimo in to je to. Teme pa unicujes ti, ker pac bedarije govoris.
Ta davek je bedarija in vsi ki ga zagovarjate. Sedaj pa pojdita s Torrentom na kavo.
Ne samo, da pišeš neumnosti, zdaj tvoji stavki niti slovnično več nimajo smisla.
Zgodovina sprememb…

10m peš od centra LJ.
V najemu od 01. 10. 2018 21,0 m2 za 30 EUR.

A to je podatek, kolk bi naj bila najemnina?
V najemu od 01. 10. 2018 21,0 m2 za 30 EUR.

A to je podatek, kolk bi naj bila najemnina?
Zgodovina sprememb…

Ta davek je bedarija in vsi ki ga zagovarjate. Sedaj pa pojdita s Torrentom na kavo.
Ne samo, da pišeš neumnosti, zdaj tvoji stavki niti slovnično več nimajo smisla.
Itak, najprej te moti politika, sedaj pa slovnica. Vse kar ni po tvoji agendi so pa neumnosti. Klasičen trol s katerim je debata nemogoča.
Normalni bodo razumeli kaj je bilo povedano. Ostali pa večinoma nabijate le svojo resnico.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Malidelničar je izjavil:
Link? Tudi sam sem preprican, da davka v taksni obliki ne bo, ce sploh, ampak me vseeno zanima ta veckrat omenjeni (uradni) vir koliko imajo zdaj v mislih.
Pa tudi če bo 1%, pri zgoraj omenjenih treh kolegih to pomeni, da bodo morali dvignit najemnine od 0-30%.
Je blo u Tarča dons, da je dost manjši prpravljen, sam vprašanje če bojo aktiviral. Najemnine boš dvignu kako. Če folk nima za najemnino. Če nimajo za hrano.

Če so imeli 3 leta nazaj denar za najemnino ki jo še vedno plačujejo, bodo imeli pa še za kakšnih 20% več. Od takrat je namreč dva od treh kolegov nista dvignila, plače pa so šle menda vmes tudi gor.

denabiker ::
Joj sem malo gledal TV in mi je skoraj slabo prišlo, ko je rekel možakar iz GURSa, da smo lahko srečni, da imamo takšno veliko premoženje, ker je pac sedaj tako visoko vse ocenjeno, potem pa gledaš navadno podpovprečno hišo pa kmetijo pa krepko čez 2 milijona, ker je na Bledu. Ma noro....
Marsikdo ima podedovane kmetije, pa je porihtal, da je lepše, pa zidanice smo tudi zrihtal, da so lepi vikendi in sedaj je to tako visoko ocenjeno, kot da smo nekje na res lepem koncu ene razvite države ne pa vukojebina, ko marsikje rabiš kakšno uro da prideš do nekega mesta.
Tudi prodat ne moreš, kdo bo to imel.
Marsikdo ima podedovane kmetije, pa je porihtal, da je lepše, pa zidanice smo tudi zrihtal, da so lepi vikendi in sedaj je to tako visoko ocenjeno, kot da smo nekje na res lepem koncu ene razvite države ne pa vukojebina, ko marsikje rabiš kakšno uro da prideš do nekega mesta.
Tudi prodat ne moreš, kdo bo to imel.

Naj država odkupi po tej ceni, če bo na to ceno vezala davek. Pa da vidimo. Itak v tej temi pravijo, da je namen davka, da prisili v prodajo, ker je nepremičnin premalo.

Je reku en u Tarča, da bo kmal pik, in pol da gremo po toboganu dol. Sam da ne bo ko l. 2008, da bo šlo manj.
Itak, da smo veseli, da mamo premoženje vredno ko u Nemčija. "Hvala bogu", da mamo Gurs.
Itak, da smo veseli, da mamo premoženje vredno ko u Nemčija. "Hvala bogu", da mamo Gurs.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()

ginekk ::
Ker bo dosti ljudi tudi pomrlo in potem kar naenkrat stanovanja ne bodo nic vec vredna, ker jih bo prevec.
Jah, nič. Ne moremo zdaj nepremičninskega trga uredit z novimi davki in hkrati pustit nataliteto v minusu, to ne vodi nikamor.
Potem pa je treba narest kombinacijo zahtev, kdor se ne potrudi imet otrok, naj bo obdavčen dodatno. Za naslednjo stopnjo pa progresivno obdavčenje neta. Namesto da mladina štepa poste na slo-techu in jokca da ni stanovanj, naj raje štepa otroke. Ne rabiš fleta v Lj kot predpogoj.
Za tiste mlade pare, ki jim država omogoči ugodno stanovanje - iz trenutno silno opevanega investicijskega načrta (Maljevac je tak car), pa kar redukcijo štroma od 21h dalje vsak večer, mogoče še ogrevanja. Če se dva stisneta in nimata drugih distrakcij, je precej večja verjetnost za plus natalitete.

LeQuack ::
Glede na to da je država socialna, lahko tistim ki imajo preveč odvzame, in pravičneje porazdeli. A ni to fora, nekateri imajo preveč, drugi premalo.
Quack !

Za tiste mlade pare, ki jim država omogoči ugodno stanovanje - iz trenutno silno opevanega investicijskega načrta (Maljevac je tak car), pa kar redukcijo štroma od 21h dalje vsak večer, mogoče še ogrevanja. Če se dva stisneta in nimata drugih distrakcij, je precej večja verjetnost za plus natalitete.
Precej jih je jokcalo u Tarča, da ne morejo živet, ker so svinjske najemnine. Aja, traparij ne rabiš pisat. Do natalitete se pride, kot je blo včasih u Jugoslavija. Stan za ceno dveh stoenk, redna služba, ne pa da stanovanja za mlade žrebajo na loterija. Tko ko zaj.
V Sloveniji je bla včasih gradbena operativa sposobna sproducirat pred 50 leti, z dost primitivno tehniko 17.400 fletov v 10 letih. Dons v glavnem obljube u Tarča, vidimo pa lepo, da folk počas zgublja živce. 20.000 stanov ne bo, vprašanje kolk jih sploh bo. V bistvu je en lepo povedal dons, ko je bla debata u MSM, o novem davku, so bli najbolj prizadeti pozabljeni, v ospredju pa interesne skupine, lastniki nepremičnin....Kar sem jaz že decembra se mi zdi tud napisal. Najbolj glasni so bli tisti, ki bi mogli bit najbolj tiho, takrat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()