» »

Nepremičninski davek

Nepremičninski davek

Temo vidijo: vsi
««
118 / 118
»
»»

LeQuack ::

EjTi je izjavil:

Oz. na kratko: davke na premoženje/nepremičnine bomo uvedli z naslednjim mandatom. Davkov in prispevkov na plače pa ne bomo bistveno znižali, ker so le ti že manj obdavčeni kot pri večini držav EU.

To morajo dati kot volilni slogan. Da jih ne bo kdo ponesreči volil. Čeprav sumim da jih bodo neumni še vedno volili, in pa javni sektor, kar je podobno.
Quack !

Ales78 ::

Dajmo tole celotno debato malo secirat, začnemo pri začetku.

Tole so podatki o ceni javnih sektorjev po celotni EU. In, da bo primerljivo, v % GDP države.

(na telefonih vam zelo verjetno ne bo delalo, zaradi slo-techa, prešaltajte na normalen ekran)

| Rank | Country         | Expenditure (% of GDP)| Year |
|------|-----------------|-----------------------|------|
| 1    | Finland         | 57.7                  | 2024 |
| 2    | France          | 57.3                  | 2024 |
| 3    | Austria         | 55.2                  | 2024 |
| 4    | Belgium         | 54.1                  | 2024 |
| 5    | Sweden          | 50.7                  | 2024 |
| 6    | Italy           | 50.4                  | 2024 |
| 7    | Germany         | 49.4                  | 2024 |
| 7    | Poland          | 49.4                  | 2024 |
| 9    | Greece          | 48.0                  | 2024 |
| 10   | Slovakia        | 47.5                  | 2024 |
| 11   | Denmark         | 47.3                  | 2024 |
| 12   | Hungary         | 47.1                  | 2024 |
| 13   | Luxembourg      | 46.8                  | 2024 |
| 14   | Slovenia        | 46.5                  | 2024 |
| 15   | Latvia          | 45.6                  | 2024 |
| 16   | Spain           | 45.5                  | 2024 |
| 17   | Netherlands     | 44.4                  | 2024 |
| 18   | Estonia         | 44.0                  | 2024 |
| 19   | Romania         | 43.6                  | 2024 |
| 20   | Czech Republic  | 42.9                  | 2024 |
| 21   | Portugal        | 42.6                  | 2024 |
| 22   | Lithuania       | 39.4                  | 2024 |
| 23   | Bulgaria        | 39.2                  | 2024 |
| 24   | Cyprus          | 38.3                  | 2024 |
| 24   | Malta           | 38.3                  | 2024 |
| 27   | Ireland         | 22.4                  | 2024 |

Kaj opazite? Da je Slovenija, glede na ceno javnega sektorja, v navadnem povprečju EU. Nismo ne predragi, ne prepoceni. Na sredi.
Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness, and many of our
people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of
men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of earth.

Zgodovina sprememb…

kamiKaZaA ::

Ales78 je izjavil:

Dajmo tole celotno debato malo secirat, začnemo pri začetku.

Tole so podatki o ceni javnih sektorjev po celotni EU. In, da bo primerljivo, v % GDP države.

(na telefonih vam zelo verjetno ne bo delalo, zaradi slo-techa, prešaltajte na normalen ekran)

| Rank | Country | Expenditure (% of GDP)| Year |
|------|-----------------|-----------------------|------|
| 1 | Finland | 57.7 | 2024 |
| 2 | France | 57.3 | 2024 |
| 3 | Austria | 55.2 | 2024 |
| 4 | Belgium | 54.1 | 2024 |
| 5 | Sweden | 50.7 | 2024 |
| 6 | Italy | 50.4 | 2024 |
| 7 | Germany | 49.4 | 2024 |
| 7 | Poland | 49.4 | 2024 |
| 9 | Greece | 48.0 | 2024 |
| 10 | Slovakia | 47.5 | 2024 |
| 11 | Denmark | 47.3 | 2024 |
| 12 | Hungary | 47.1 | 2024 |
| 13 | Luxembourg | 46.8 | 2024 |
| 14 | Slovenia | 46.5 | 2024 |
| 15 | Latvia | 45.6 | 2024 |
| 16 | Spain | 45.5 | 2024 |
| 17 | Netherlands | 44.4 | 2024 |
| 18 | Estonia | 44.0 | 2024 |
| 19 | Romania | 43.6 | 2024 |
| 20 | Czech Republic | 42.9 | 2024 |
| 21 | Portugal | 42.6 | 2024 |
| 22 | Lithuania | 39.4 | 2024 |
| 23 | Bulgaria | 39.2 | 2024 |
| 24 | Cyprus | 38.3 | 2024 |
| 24 | Malta | 38.3 | 2024 |
| 27 | Ireland | 22.4 | 2024 |

Kaj opazite? Da je Slovenija, glede na ceno javnega sektorja, v navadnem povprečju EU. Nismo ne predragi, ne prepoceni. Na sredi.

Če se vsak mandat pod vsako novo vlado zaposli 5000 fikusev, kateri dobijo imaginarno službo, kjer se nič ne dela na podlagi tega, da so bili člani politične stranke, katera je sedaj v koaliciji in vlada je vsak tak davkoplačevalski euro v stran vržen euro. In teh fikusev se je nabralo že preko 50.000 in njihov letni strošek znaša že več kot 1,5 milijardo.

In to 1,5 milijardo bi lahko vsako leto za bolj pomembne stvari porabili (znižali davke, znižali davek na dobiček, znižali prispevke na plače, dali višje plače tistim v zdravstvu...) kot da jih mečemo za te fikuse, kateri nič ne delajo in prejemajo nadpovprečno plačo in so dobili zaposlitev preko političnih Vez In Poznanstev. VIP - zaposlitev.

Kanban ::

delavec44 je izjavil:

Kanban je izjavil:

Ta zakon obstaja še iz juge. Največja napaka v tvojem zapisu je ta, da osnova nima nobene veze z vrednostjo nepremičnine. Po GURSu cca 500k vredna bajta v praksi prinese dobrih 100eur tega davka.

Daj razloži kako si prišel do teh 100EUR in zakaj vrednost nepremičnine ne vpliva na davek na premoženje. Ker v mojem primeru vpliva in plačam več kot 100EUR.

Osnova za izračun davka je vrednost stavbe oziroma prostora za počitek ali rekreacijo, ki je ugotovljena na podlagi določil Pravilnika o merilih in načinu ugotavljanja vrednosti ter sistemu točkovanja.
Stopnja davka od premoženja je odvisna od vrste nepremičnine in njene vrednosti. Finančni urad letno objavi valorizirane zneske za odmero davka, osnova za davek pa je vrednost nepremičnine, ki jo ugotavlja Geodetska uprava RS.

Kako? Pogledal sem na Odločbo vročeno meni za odmero davka od premoženja, za manjšo (150m2, 100 uporabnih), staro, kamnito hišo na obali. Zgoraj sem se zatipkal, GURS jo po novem vrednoti na 400k in ne 500k. Vrednost po pravilniku pa se računa takole - bore malo, ali nič korelacije s "tržnimi vrednostmi" po GURSu.

Povej nam kakšna je vrednost tvoje nepremičnine po GURSu in koliko je bilo davka na premoženje za lani, pa imamo nekaj za primerjavo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kanban ()

johnnyyy ::

Utk je izjavil:

Kanban je izjavil:

Ta zakon obstaja še iz juge. Največja napaka v tvojem zapisu je ta, da osnova nima nobene veze z vrednostjo nepremičnine. Po GURSu cca 500k vredna bajta v praksi prinese dobrih 100eur tega davka.

V moji praksi plačam 270 evrov tega davka. Pa še 250 nusz. Za eno ne ravno novo hišo. Dobrih 500 evrov se meni ne zdi spet tako malo, da bi imel to kar za vikend (plus ostale položnice in stroški seveda).

Sem malce chatgpt vprašal - pa je ugotovil da v povprečju v Sloveniji glede na plačo plačamo več za NUSZ kot Beljgici ali Norvežani.

Ergo, Slovenija ni nič posebnega. Nekje povprečje javne uprave, med EU državami. Imamo fikuse ampak ravno tako jih imajo vsi ostali. Ravnokar, če niste opazili, sem demantiral celotno skrajno desno fašistično retoriko s preprostimi dejstvi.

Po drugi strani so davki na delo, nesorazmerno visoki. Seveda bodo razni primitivci operirali z zneskih v evrih, ki se jih ne da primerjat, ampak v procentih (ki pa se jih da primerjat), je delo obdavčeno preveč.

Se pravi, javna uprava ni razlog, za visoko obdavčitev plač, sicer bi imeli enake težave tudi v drugih državah. Kaj pa je ta razlog? Kaj je razlika med Slovenijo in ostalimi državami?

Zgodovina sprememb…

Ales78 je izjavil:

Ergo, Slovenija ni nič posebnega. Nekje povprečje javne uprave, med EU državami. Imamo fikuse ampak ravno tako jih imajo vsi ostali.

Po drugi strani so davki na delo, nesorazmerno visoki. Seveda bodo razni primitivci operirali z zneskih v evrih, ki se jih ne da primerjat, ampak v procentih (ki pa se jih da primerjat), je delo obdavčeno preveč.

Se pravi, javna uprava ni razlog, za visoko obdavčitev plač, sicer bi imeli enake težave tudi v drugih državah. Kaj pa je ta razlog? Kaj je razlika med Slovenijo in ostalimi državami?

Preveč je zaposlenih preko političnih vez in poznanstev. In to v službe, kjer se nič ne dela. In vsaka vlada počne isto.

Če se vsak mandat pod vsako novo vlado zaposli 5000 fikusev, kateri dobijo imaginarno službo, kjer se nič ne dela na podlagi tega, da so bili člani politične stranke, katera je sedaj v koaliciji in vlada je vsak tak davkoplačevalski euro v stran vržen euro. In teh fikusev se je nabralo že preko 50.000 in njihov letni strošek znaša že več kot 1,5 milijardo.

In to 1,5 milijardo bi lahko vsako leto za bolj pomembne stvari porabili (znižali davke, znižali davek na dobiček, znižali prispevke na plače, dali višje plače tistim v zdravstvu...) kot da jih mečemo za te fikuse, kateri nič ne delajo in prejemajo nadpovprečno plačo in so dobili zaposlitev preko političnih vez in poznanstev.

feryz ::

Ker imajo vsi fikuse, je prav da jih imamo tudi mi.
Italijani, Francozi in še kakšni, drvijo proti grškemu scenariju, zato bi bilo izredno neumno, če se jim ne bi pridružili.

Orkester naj igra, mi pa plešimo. So na titaniku pokazali, kako se tem rečem streže.

Utk je izjavil:

Kanban je izjavil:

V moji praksi plačam 270 evrov tega davka. Pa še 250 nusz. Za eno ne ravno novo hišo. Dobrih 500 evrov se meni ne zdi spet tako malo, da bi imel to kar za vikend (plus ostale položnice in stroški seveda).

Bistvo mojega komentarja je bilo to, da ni neke direktne korelacije med GURS oceno in tisto tabelo. Ocene po pravilniku so ponavadi precej off. Lahko pa tudi ti sporočiš kvadraturo, GURS oceno, lokacijo in bomo primerjali.

Kanban je izjavil:

Bistvo mojega komentarja je bilo to, da ni neke direktne korelacije med GURS oceno in tisto tabelo. Ocene po pravilniku so ponavadi precej off.

Ta komentar si bo vredno zapomniti. Da ne bom v bodoče spet pisal napačne izračune preko tiste tabele. :D

|               TAX                  |  CURRENT       |  POTENTIAL     |   SHORTFALL    |
|                                    |  (actual)      |  (EU-norm)     |   (we miss)    |
+------------------------------------+----------------+----------------+----------------+
|  Property taxes                    |     230        |    1,400       |   -1,170       |
|  Corporate taxes (CIT)             |   1,120        |    1,900       |     -780       |
|  PIT on bonuses & seniority        |   2,100        |    2,500       |     -400       |
|  Environmental & diesel taxes      |     800        |    1,300       |     -500       |
+------------------------------------+----------------+----------------+----------------+
|  TOTAL                             |   4,250        |    7,100       |   -2,850       |

In to niso pretirane številke, so povprečje EU držav, ki pobrajo davek na premoženje, namesto Slovenije, ki ga prenaša na obdavčitev plač.

Skratka, že tako revni, plačujete davke, za to, da so lahko bogati, samo še bolj bogati. Kako neumni morate biti, da volite Goloba ali SDS/NSi?

Samo omenim, ker t.i. slovenska levica, ni levica. Je samo, neekstremistična desnica.

Zgodovina sprememb…

Ales78 je izjavil:

| TAX | CURRENT | POTENTIAL | SHORTFALL |
| | (actual) | (EU-norm) | (we miss) |
| Property taxes | 230 | 1,400 | -1,170 |
| Corporate taxes (CIT) | 1,120 | 1,900 | -780 |
| PIT on bonuses & seniority | 2,100 | 2,500 | -400 |
| Environmental & diesel taxes | 800 | 1,300 | -500 |
| TOTAL | 4,250 | 7,100 | -2,850 |

In to niso pretirane številke, so povprečje EU držav, ki pobrajo davek na premoženje, namesto Slovenije, ki ga prenaša na obdavčitev plač.

Slovenija naj za začetek zniža število fikusev za vsaj 50.000. Prihranka bo takoj za vsaj 1,5 milijardo letno. In bo naenkrat dovolj denarja, da se znižajo prispevki na plače, zniža DDV, zniža davek na dobiček, poviša plače v zdravstvu...

Sploh ni potrebno novih davkov uvajat. Samo presežek fikusev odpustiti. To pa so tisti, ki so dobili službe preko političnih vez in poznanstev. Vsak mandat se jih je vsaj 5000 takšnih zaposlilo.

Utk ::

Kanban je izjavil:

Utk je izjavil:

Kanban je izjavil:

Bistvo mojega komentarja je bilo to, da ni neke direktne korelacije med GURS oceno in tisto tabelo. Ocene po pravilniku so ponavadi precej off. Lahko pa tudi ti sporočiš kvadraturo, GURS oceno, lokacijo in bomo primerjali.

Mislim da je bistvena kvadratura in letnik, vse drugo je skoraj zanemarljivo. Moja je sicer uradno skoraj 300 m2, ampak realno imajo skoraj vse jugoslovanske hiše nad 200, pa nihče ne plačuje za tolk. V bistvu bi morali plačevat tudi za prvo hišo za metre nad 120 (ali 160?), pa to tudi skoraj nihče ne plačuje.

Sem pričakoval vsaj GURS oceno, da bi lahko primerjali kako zelo off so te cene po pravilniku. Ja, kvadratura je en pomembnejših faktorjev, kar se vidi že iz enačbe iz pravilnika.

Če v nepremičnini prebivaš je prvih 160m2 gratis. Zadnje čase so začeli malo bolj gledati prazne nepremičnine, čas bi bil, da tudi kvadraturo. Pa spremenijo Pravilnik, da notri piše "uprabi se vrednost po GURSu" in so kar naenkrat rešili skoraj vse. Do 160m2 gratis, ostalo pa lestvica od 0-1.5% glede na "tržno" vrednost.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kanban ()

Se opravičujem, nisem povedal, da se s fašisti ne bom pregovarjal.

Predstavil sem preproste podatke, ki jih lahko razume vsak državljan, ki ni oz. se ne dela, do konca zabitega.

Kar ni slučaj, pri skrajno desničarskih skupinah.

Zgodovina sprememb…

Ne vem kolk je po gursu, pod 200 ziher. V vukojebini ni nekih cen. Mislim, m2 so bistveno bolj pomembni kot lokacija. Med Lj in vukojebino je najbrž minimalna razlika v vrednosti točke.

Sej tisto ni ocena tržne vrednosti, samo neke izračunane točke v bistvu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Ales78 je izjavil:

Se opravičujem, nisem povedal, da se s fašisti ne bom pregovarjal.

Predstavil sem preproste podatke, ki jih lahko razume vsak državljan, ki ni oz. se ne dela, do konca zabitega.

Kar ni slučaj, pri skrajno desničarskih skupinah.

Eeeeeeeeeeeeee, boga jokica...

...na keksa

delavec44 ::

Kanban je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Kanban je izjavil:

Daj razloži kako si prišel do teh 100EUR in zakaj vrednost nepremičnine ne vpliva na davek na premoženje. Ker v mojem primeru vpliva in plačam več kot 100EUR.

Osnova za izračun davka je vrednost stavbe oziroma prostora za počitek ali rekreacijo, ki je ugotovljena na podlagi določil Pravilnika o merilih in načinu ugotavljanja vrednosti ter sistemu točkovanja.
Stopnja davka od premoženja je odvisna od vrste nepremičnine in njene vrednosti. Finančni urad letno objavi valorizirane zneske za odmero davka, osnova za davek pa je vrednost nepremičnine, ki jo ugotavlja Geodetska uprava RS.

Kako? Pogledal sem na Odločbo vročeno meni za odmero davka od premoženja, za manjšo (150m2, 100 uporabnih), staro, kamnito hišo na obali. Zgoraj sem se zatipkal, GURS jo po novem vrednoti na 400k in ne 500k. Vrednost po pravilniku pa se računa takole - bore malo, ali nič korelacije s "tržnimi vrednostmi" po GURSu.

Povej nam kakšna je vrednost tvoje nepremičnine po GURSu in koliko je bilo davka na premoženje za lani, pa imamo nekaj za primerjavo.

Ne bi o konkretnih številkah, brez zamere. Pri meni gre za bolj novo stavbo in razkorak ni tako očiten kot pri tebi kjer so zgleda upoštevali vrednost 60k€ za davek pri vrednotenju GURSa 400k€. Pri meni je razlika v vrednotenju ca. -50%, plačam pa po tabeli objavljeni zgoraj.
Me pa skrbi, da bo tu enako kot pri ugotavljanju premoženja za CSD kjer do 2026 še upoštevajo 20 let staro vrednotenje, po tem bodo pa novo GURSovo. Ker drugače ne vem zakaj so ga sploh delali. Bo kar skok.

Utk je izjavil:

V vukojebini ni nekih cen

Le povej, kje je ta vukojebina, ne se sprenevedati, je čisto preprosto - kje je ta indija koromandija?

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Ne vem kolk je po gursu, pod 200 ziher. V vukojebini ni nekih cen. Mislim, m2 so bistveno bolj pomembni kot lokacija. Med Lj in vukojebino je najbrž minimalna razlika v vrednosti točke.

Ponovno - to je bil cel moj point... da tiste vrednosti po pravilniku nimajo nobene veze z neko dejansko tržno vrednostjo nepremičnine.

Na praktično top lokaciji na obali je vrednost točke 0.874€.

Kanban je izjavil:

Utk je izjavil:

Ponovno - to je bil cel moj point... da tiste vrednosti po pravilniku nimajo nobene veze z neko dejansko tržno vrednostjo nepremičnine.

Ergo, nimaš nobenih problemov, če jo obdavčimo?

Zgodovina sprememb…

Ales78 je izjavil:

Utk je izjavil:

Le povej, kje je ta vukojebina, ne se sprenevedati, je čisto preprosto - kje je ta indija koromandija?

Zakaj bi tebi trolu kdorkoli kaj odgovarjal? Da boš pol pošiljal inšpekcijo? >:D

Če še nisi opazil, te v tej temi nihče razen mene ne jeb* pet procentov. In prav je tako. :D:))

kamiKaZaA je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Utk je izjavil:

Zakaj bi tebi trolu kdorkoli kaj odgovarjal? Da boš pol pošiljal inšpekcijo? >:D

Če še nisi opazil, te v tej temi nihče razen mene ne jeb* pet procentov. In prav je tako. :D:))

Ne rabiš nikomur karkoli odgovarjati. Bom pa volil za najbolj zajebano kontro fašistom.

Kordiš? Brez problema. Na tebi je, da me prepričaš v nasprotno. In resno, volil bom Kordiša. Ali nasednjega, ki bo onemogočil pohlepne prasce.

Zgodovina sprememb…

Ales78 je izjavil:

Kanban je izjavil:

Utk je izjavil:

Še kar nisi opazil, da se pogovarjaš s steno? >:D:)):))

nejc_nejc ::

kamiKaZaA je izjavil:

Kanban je izjavil:

V tem zapisu je toliko netočnosti, da sploh ne vem kje začeti :)

Bo verjetno držalo, ker enkrat ste me že popravljali glede tega davka. Nisem pa se nikoli poglobil v to, ker se me ne tiče (ne udarja po denarnici s tem) :).

Sem gledal po tej lestvici, ampak kot sem že zgoraj napisal...

Ja in osnova je od geometrov.
Folk, pa hiti prijavljati menjavo pip v skretu.:D

Ales78 je izjavil:

Utk je izjavil:

Taka indija koromandija kjer bi nekdo prodal hišo, ali karkoli drugega, po ceni ki si jo je izmislil nek birokrat, obstaja samo v vaši komunistični betici.

kamiKaZaA je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Kanban je izjavil:

Utk je izjavil:

Na praktično top lokaciji na obali je vrednost točke 0.874EUR.

Še kar nisi opazil, da se pogovarjaš s steno? >:D:)):))

Mogoče je za primitivce to stena, ampak zgodovina ns uči, da SDS še nikoli ni zmagala volitev zaporedoma.

Zgodovina sprememb…

Ales78 je izjavil:

Ne rabiš nikomur karkoli odgovarjati. Bom pa volil za najbolj zajebano kontro fašistom.

Kordiš? Brez problema. Na tebi je, da me prepričaš v nasprotno.

Ma voli kogar hočeš. Ni problem, če 1, 2, 3 ali če jih 1000 do 5000 voli Kordiša. Problem bi bil, če bi ga volilo 200.000 ljudi. Tak da tvoj glas, tvoja odločitev. Če si se odločil za Kordiša, tudi prav. Ne bom te prepričeval v nasprotno. Zato pa so volitve, da se vsak sam odloči koga bo volil in v kateri stranki vidi, da bo največ profitiral (pridobil).

Utk je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Utk je izjavil:

Taka indija koromandija kjer bi nekdo prodal hišo, ali karkoli drugega, po ceni ki si jo je izmislil nek birokrat, obstaja samo v vaši komunistični betici.

Hehe, pri zadnjih ocenah sem videl že par takih cvetk, da bi takoj prodal državi za ocenjeno ceno. Popraviti pa menda nimajo kaj, ker je glavna neka tabela vrednosti zadaj in ne v kakšnem stanju je dejansko stavba.

kamiKaZaA je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Ma voli kogar hočeš. Ni problem, če 1, 2, 3 ali če jih 1000 do 5000 voli Kordiša. Problem bi bil, če bi ga volilo 200.000 ljudi. Tak da tvoj glas, tvoja odločitev. Če si se odločil za Kordiša, tudi prav. Ne bom te prepričeval v nasprotno. Zato pa so volitve, da se vsak sam odloči koga bo volil in v kateri stranki vidi, da bo največ profitiral (pridobil).

Seveda, in kot vedno bo izgubila desnica, kadar bodo ljudje volili, kot hočejo. Kadar pa ljudje ne bodo šli na volitve...

Zgodovina sprememb…

Ales78 je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Seveda, in kot vedno bo izgubila desnica, kadar bodo ljudje volilu, kot hočejo.

Levičarje bodo volili samo tisti, ki si želijo davka na nepremiočnine, DDV 25% in še kakšni novi prispevek na plače, da bo na koncu nižje neto izplačilo. Jaz med te ne spadam in zato ne volim levičarskih strank (Svoboda, SD, Levica, Prerod-Prebilič, Vesna, Kordiš...).

matobeli ::

delavec44 je izjavil:

Hehe, pri zadnjih ocenah sem videl že par takih cvetk, da bi takoj prodal državi za ocenjeno ceno.

Mogoče gledaš kakšen podrt hlev ampak večina jih je vsaj 30% prenizko ocenjenih.

No, bodmo pošteni, ocenjene so realno in če na tegu ne bi primankovalo bi se prodajale zadeve točno za gurs cenitev, tko pa se balončka.

kamiKaZaA je izjavil:

Jaz med te ne spadam in zato ne volim levičarskih strank (Svoboda, SD, Levica, Prerod-Prebilič, Vesna, Kordiš...).

Ma ja, ti voliš tisto kar voliš ker si to kar si, ne zato ker nisi levičar.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Če gledaš le Ljubljano je verjetno res tako. So pa primorske ocene kar navite in sem že par poslov videl izpeljanih pod zadnjo gursovo oceno, ki je za ca. 30% višja kot je bila v poskusnem vrednotenju.

Za primerjavo, eno staro obnovljeno 42m2 enosobno stanovanje v Izoli (ni hlev):
- 2005 vrednotenje 73kEUR
- poskusno 2024 140kEUR
- zadnje 2025 182kEUR

Za koliko ga lahko prodaš na trgu? Po tvoje dobim vsaj 240kEUR brez problemov?

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

Za 182k ga maš kar hitro prodanega. V oglasih so pa cene malo drugačne.

Sicer ti pa pravim da so ocene že prave, sam ponudbe za te cene je bolj malo. Na netu so pa tudi po 240k.

Zgodovina sprememb…

Pogledati moraš realizirane cene, ne oglaševane. Še vedno pa ocena Gursa ne upošteva stanja nepremičnine in mikrolokacije. Kot je po tvoje lahko 30% prenizka, je lahko tudi 30% previsoka. Še 2 cenilca med sabo imata komot 30% razlike.

Zgodovina sprememb…

««
118 / 118
»
»»