Forum » Loža » Zobni aparat
Zobni aparat
Jan2502 ::
Pozdravljeni!
Nekaj časa že razmišljam o namestitvi kovinskega zobnega aparata in me zdaj zanima če imaste kakšne nasvete glede lokacij oz zobozdravniških ambulant v Mariboru ter če imaste kakšne informacije glede vsote denarja ki bo potrebno zapraviti za to.
Nameravam pa sicer si poravnati zgornjo in spodnjo vrsto zob in si sam financirati poseg.
Hvala lepa za odgovore
Nekaj časa že razmišljam o namestitvi kovinskega zobnega aparata in me zdaj zanima če imaste kakšne nasvete glede lokacij oz zobozdravniških ambulant v Mariboru ter če imaste kakšne informacije glede vsote denarja ki bo potrebno zapraviti za to.
Nameravam pa sicer si poravnati zgornjo in spodnjo vrsto zob in si sam financirati poseg.
Hvala lepa za odgovore
mortal ::
Trenutno so moderni nevidni ala Invisalign. Ko sem iskal za sebe samoplačniško cena kovinskega ni bila občutno ceneje.
Vsekakor pa čim dlje vstran od VBO, ker to je samo marketing...
Vsekakor pa čim dlje vstran od VBO, ker to je samo marketing...
Boomerang ::
Trenutno so moderni nevidni ala Invisalign. Ko sem iskal za sebe samoplačniško cena kovinskega ni bila občutno ceneje.
Niso vsi aparati primerni za vsako zobovje... to mora najprej oceniti ortodont.
Je tudi odvisno, kaj je za koga nevidno. Imaš fiksni aparat s prozornimi zvezdicami in imaš fiksni aparat, ki je nameščen z notranje strani. Slednji je zaradi težje montaže in težjega vzdrževanja tudi občutno dražji.
Žal tudi mene v bližnji prihodnosti (v nekaj mesecih) po skoraj desetletju čaka obisk pri ortodontu. Bo treba popravljat jovo na novo...
mortal ::
Res je da vsak ni primeren za vsako zobovje. Invisalign ima več prednosti kot slabosti in pokrije večino ortodontskih problemov.
Jaz vidim prednost v tem, da je računalniško modeliran potek popravkov in je v manjšem delu odvisen od sposobnosti/nesposobnosti ortodonta + med uživanjem hrane ga lahko odstraniš, lažje umiješ aparat ter zobe.
Jaz vidim prednost v tem, da je računalniško modeliran potek popravkov in je v manjšem delu odvisen od sposobnosti/nesposobnosti ortodonta + med uživanjem hrane ga lahko odstraniš, lažje umiješ aparat ter zobe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ortodont - 2. rundaOddelek: Loža | 2072 (1548) | sci3nc3 |
» | Zobni aparatOddelek: Loža | 9645 (7227) | Rias Gremory |
» | Ortodont?Oddelek: Loža | 1894 (1581) | Orbit89 |
» | Zobna estetikaOddelek: Loža | 3059 (1535) | gruntfürmich |
» | Fiksni zobni aparat (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17301 (15900) | gruntfürmich |