» »

Ukrajina Part IV

Ukrajina Part IV

««
42 / 123
»»

fikus_ ::

scythe je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

scythe je izjavil:

TezkoDihanje je izjavil:

scythe je izjavil:

Do zdaj so uporabljali granata M549 pri M777 havbici, to so 1.5-2x močnejše granate od Ruskih granat za 152mm havbico. Pri M549 domet max 40km, za Ruske havbice 152mm pa 18-20km( NE govorimo o samohodnih havbicah:). Če pa res dobijo zdaj dobijo M982 granate, potem imajo domet 40-50km, neuradno gre tudi do 70km, +/- natačnost 4-5m.

Excalibur is guided through the GPS and can hit targets up to 60 km away. And in December 2020, during the tests, the US Army successfully hit the target at a distance of 70 km. The weight is 44 kg, and the weight of the warhead is 22 kg.


S temi granatami lahko iz celine streljajo na kačji otok. Čakajo, da Rusi še kaj pripeljejo na tisti 0.16km2 velik otoček.


Za Kačji otok bi bil M270 MLRS, ZDA bi se ga že morala znebiti 2019, potem je pa Tumpova politika neki spremenila in je ostalo. V UA v teh dneh prihaja M142 HIMARS sistem, za M270 MLRS še ni nič rečeno. Samo M270 MLRS je tak ko kasetne bombe (1 raketa 644 granat, 12 raket 7728 granat), kar je pa prepovedano. Bomo videli če se bodo tega znebila ZDA in poslala v UA.


Ukrajinci imajo sedaj druge skrbi. Vse resurse so prelili v Donbas regijo. Kačji otok je zelo izpostavljen. Sedaj so Rusi poslali nekaj fregat tja, verjetno zato, da droni ne bi mogli blizu.

No, zdaj je bistven spopad na kopnu. Ko bodo Ukrajinci kontrolirali obalo (to zna biti da ne pred novembrom 2022), bo Kačji otok v velikih težavah. V bistvu bodo vse fregate in rušilci v velikih težavah. Do takrat je še daleč. Zdaj so prioritete za Ukrajince drugačne.


To je tudi res, samo lahko Rusi iz Kačjega otoka na kopno streljajo, samo če postavijo določene raketne sisteme na Kačji otok, tako da UA jih ne sme predolgo pustiti same na Kačjem otoku.



Kačji otok je hudo izpostavljen za obrambo in ko postane prevroče, ostaneš tam za kanonfutr, ker je tudi umik težaven. Če bi bil tam podzemni bunker, kjer lahko preživiš nekaj dni, bi še šlo, tako pa . . .
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Geho ::

mackilla je izjavil:

cias je izjavil:

mackilla je izjavil:

ker je mladina preveč pomehokužena.


Naša mladina spoštuje Zahodne vrednote. Te so naša največja moč, ne rabimo šovinizma, mačizma... pomemben del naših vrednot je tudi to da lahko fantje nosijo mini krila, bele/mavrične nogavice...

Kaj zdaj trosiš neke pederštine? A igraš za nasprotno ekipo? Samo Putin nas lahko reši pred globohomo. Nekateri tule si odkrito delajo norce iz ruske vojske. Kakšni bedniki. Čas je,da vidijo prave ruske borce. Ogled samo za tiste nad 18 let,ker je prikazana brutalna akcija.

Vsak 18+ lahko dela kar hoče, dokler ne dela škode drugim mi dol visi...

VladarP ::

Erdogan: Turčija se ne namerava vmešavati v "šov v Ukrajini", odnosi z Rusijo se nadaljujejo.

Erdogan je še dejal, da grški premier zanj po obisku v ZDA ne obstaja več.




Bravo Sultane!

Ruski sistemi zračne obrambe so od začetka posebne operacije v Ukrajini uničili 90 dronov Barjaktar TB2

To število ne vključuje brezpilotnih letal, ki so bila uničena v hangarjih na tleh.

Bayraktarji so razmeroma veliki, počasni in lahko napadajo samo eno tarčo naenkrat, zato jih ruski sistemi zračne obrambe sestrelijo s 100-odstotno verjetnostjo.


Akhmat sila.
Akhmat sila

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: VladarP ()

VladarP ::

Nemčija bo ponovno aktivirala elektrarne na premog in nafto, če bo prekinjena dobava ruskega plina

Nemčija se bo obrnila na svoje trenutno zaprte elektrarne na premog in nafto, če se bo Rusija odločila prenehati izvažati plin, piše Bloomberg.

Prihajajoča izredna uredba ministrstva za gospodarstvo bo vladi omogočila razveljavitev sklepa o prenehanju uporabe premoga.

"To pomeni, da bo uporaba elektrarn na premog v elektroenergetskem sektorju omogočena na zahtevo vlade ali ministrstva, če se bo pojavila potreba," je zapisano v dokumentu.



Okolje pa to :)) kaj pa mi a se zmeraj kurimo v centru Ljubljane indonezijski premog? Letos naj bi v toplarni instaliral plinske peci, kako kaze? :))
Akhmat sila

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: VladarP ()

mackilla ::

cias je izjavil:

mackilla je izjavil:


Golfa 1 lahko za silo sam pošraufaš ne moreš pa Golfa 7. A gremo v skupinsko tožbo?


Kakšna bedna, zavajalna primerjava. Komot grem k popoldancu in mi vse porihta. Felge, filter, olje, akumulator komot sam zamenjam z nakupljeno robo na vsaki internetni ali fizični trgovini.

Menda pa hočejo sedaj uvesti naročnino na gretje sedežev pa podobno.

Tu se ne gre za redni servis ampak za okvaro bolj resne narave.Seveda lahko narediš tako kot praviš. Samo ne jokat,če ne bo več garancije. A ti bi F35 sam šraufal ali pa ga dal nekemu popoldancu?

VladarP ::

Gretje sedezev kdo to rabi ;((
Akhmat sila

bbbbbb2015 ::

fikus_ je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:


No, to pa res ni res. Kolikor sem gledal je ta 2A65 zelo spodobna havbica 152mm, ni sicer na enakem nivoju kot ameriška 777, ampak po vseh merilih zelo zmogljiva.
Na 29km je raztros po moje 300m, kar se zdi dosti...

Vendar se in s puško in s havbico strelja "na popravek". Moraš imeti spotterja, ki ti pove, koliko je potrebno premakniti elevacijo cevi in delta odmika od ničle (cev levo ali desno od idealne ničle). Če je spotter dober, je to na 6-7m točno. Premalo, da zadaneš vozilo, lahko pa ciljaš hišo, oz. na primer položaj nasprotnih sil. To pa zadaneš ziher.

Pri vlečeni artileriji je samo problem, da lahko ustreliš 5-6 krat, potem pa se moraš spakirati in iti. Obe strani imata counter-artillery radarje. Rusi zgleda ne toliko, Ukrajinci pa jih majo.

Dobri artilerijci so ekstremno nevarni na katero koli kilometrino.


Že za 5-6 strelov + spakirat in iti moraš imeti jajca, ker lahko pričakuješ "odgovor" z nasprotne strani.

Samo informativno me zanima, koliko časa rabiš za postavit havbico (npr 155mm) brez zaklona, streljat in potem pospravit/se premaknit?


Torej 105mm in 122mm havbico, kar sem imel jaz opravka, postaviš v 20 minutah, od tega, da se kamion ustavi in do tega, da havbica prvič ustreli. Še največ dela je, da moraš krake havbice minimalno vkopati, sicer havbica skače. Če je teren v redu, posadka 8 vojakov to postavi, z vkopavanjem v 20 minutah. Oditi je lažje, če si postrelil vse granate. Saj sploh ni kaj za pospravljati, namerilne naprave se odvijejo, pospravijo v ohišje, običajno se navlaka na cev, da se havbica ne praši, ter krake priklopiš na kamion in že greš.

En avstrijski polkovnik, nek šef neke vojaške šole je razlagal po youtubu, da so Ukrajinci ubrali disperzijo, torej da 5-6 havbic postavijo kar 2km stran druga od druge, ter dobijo koordinate, ter streljajo s premori. Ter da so precej zmanšli izgube zaradi proti-artilerijskega ognja.

bbbbbb2015 ::

fikus_ je izjavil:


Že za 5-6 strelov + spakirat in iti moraš imeti jajca, ker lahko pričakuješ "odgovor" z nasprotne strani.

Samo informativno me zanima, koliko časa rabiš za postavit havbico (npr 155mm) brez zaklona, streljat in potem pospravit/se premaknit?


5-6 strelov je pod eno minuto. V eni minuti nasprotna stran ne reagira. Saj granata tudi ne prileti v sekundi tja. Osebno menim,da pač 5-6 strelov, z dobrim spotterjem je optimalno, pol spakiraš in greš.

Idealno, ampak res idealno, avantgarda (t.j. prednja straža) že pripravlja teren za naslednjo pozicijo.

Vendar da se razumemo... Dnevno lahko posadka izvede 4-5 menjav pozicij v eni izmeni. Potem so preutrujeni. Morda več, če je podnevi. Ponoči pa sigurno ne več kot 4-5.

Potem sledijo poškodbe, ipd.

Bi se pa dalo streljati na dve izmeni s havbico, to pa.

Go-ahead ::

VladarP je izjavil:

Go-ahead je izjavil:

VladarP je izjavil:

Go-ahead je izjavil:

Rusija je najbolj kruta država do svojih vojakov. Vojsko pošiljajo v bitke, kjer je procent izgub 100 %. Kakšen vojaški cilj je s tem dosežen ne ve nihče.

Mogoče manj lačnih ust za oskrbo s strani pozadine.


Sicer pa Vladimir P, kaj počneš v Sloveniji? Če bi jaz tako poveličeval Veliko Rusijo kot jo ti, bi bil v prvih bojnih vrstah v Ukrajini.


Ne sikeraj se. Smo poslali v nasem drustvu vec ton pomoci Rusom in se bomo



Problem je predvsem v tem, ker se ne sekiraš ti in tebi podobni pacienti. Pošljite še materam padlim nagrobne sveče, flaše vodke in apaurinčke, mogoče se bodo manj "sikirale".

Razmišljaš, kot da bi živel v času druge svetovne vojne. Psihopat.

Kot, da ne veš, da po končani vojni , na podlagi mirovne konference, naženejo napadalce za njihove meje pred napadom in še nekaj ozemlja jim poberejo.

A tudi tvoja partnerica tega ne ve?


Ne sikeram se, ker vsaka generacija mora doziveti vojno ce ne imamo to kar imamo danes na zahodu poplavo lgbt, splave, pozenscene tipe, sekte, brezdelneze... Aja pa cas je, da se obracuna z nacisticno falango, ki je 8 let pobijala Ruse. Zaznal sem podatek, da so Rusi in njihovi preiskovalci belezili vse raketne napade od 2014 in bodo kmalu izstavili racun. Racun pa za mnoge ne bo prijeten. Skriti se pa obvescevalnim enotam ne morejo.



Sem se zmotil, razmišljaš skoraj kot Osama bin Laden, njegova usoda je pa znana. Obveščevalnim enotam se ne boš uspel skrit. Verjetno jih imaš že pred vrati.

dexterboy ::

cias je izjavil:

mackilla je izjavil:

ker je mladina preveč pomehokužena.
Naša mladina spoštuje Zahodne vrednote. Te so naša največja moč, ne rabimo šovinizma, mačizma... pomemben del naših vrednot je tudi to, da lahko fantje nosijo mini krila, bele/mavrične nogavice...
:):) :D:D :)):))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Pac-Man ::

Ne vem če je že bilo.
V Su-25 so sestrelili dva upokojena pilota, ki sta letala za PMC.
En je imel čin generalpolkovnika, drugi pa zgleda precej multipraktik (fotka v helikopterju), ki je v preteklosti nekaj počel v Afriki (fotka s črnimi otroki).

https://twitter.com/666_mancer/status/1...
Retired Major General Botashev Kanamat Khuseevich was born in 1959 in the village of Nizhnyaya Teberda, Karachay-Cherkessia, and died on 05/22/22 from a meeting with the Stinger in the Popasna Luhansk region of Ukraine. Su-25 he probably bought in the military trade
https://www.bbc.com/russian/features-61...



https://twitter.com/666_mancer/status/1...
Graduate of ChVVAUL 1976, Markov Nikolai Gennadievich, born in 1955. lived in Lida (Belarus), flew "from some PMC" as a wingman of General Botashev, shot down by an unknown person on a Su-25 near the city of Popasnaya, Lugansk region. 30/04/22
https://forums.airbase.ru/2022/05/t8948... [vklopi prevod]



VladarP je izjavil:

Kot zanimivost, abrams lahko na terenu delno servisira samo ameriška vojska.


Egipt ima 1360 tam izdelanih Abramsov in nimajo kapacitet za njihovo popravilo? Ma koga ti farbaš?

M1 Abrams @ Wikipedia
Egypt – Egyptian Army: 1,360 M1A1 tanks assembled in Egypt for the Egyptian army in cooperation with the U.S.[182][183]
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pac-Man ()

Pac-Man ::

Caesar v Ukrajini.



tale bo verjetno bolj original:

The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pac-Man ()

sparklyslo ::

Putler si zelo želi zavzeti celoten Dombas, zdaj v akcijo pošilja najsodobnejše tanke :|:

Video of Russian military echelon with T62 tanks:
https://liveuamap.com/en/2022/25-may-vi...

Comandante ::

Koliko slab je realno T-62, se kdo spozna na staro sovjetsko saro?

Predvidevam da je za lazje AT rakete nekoliko bolj ranljiv od -72 in -90, ceprav tezje rakete (Javelin) tudi iz slednjih z enim strelom naredijo kebab. Najbrz tudi opticni/namerilni/stabilizacijski sistemi niso top notch?

kow ::

T-62 definitivno ne bodo poslali tam kjer bodo delali ofenzivne akcije. To bi bil masaker.

Najvecji problem je itak logistika, ker je to popolnoma drug tank kot izpeljanke iz t-72.

Vprasanje, ce so posnetki sploh resnicni oz. sodobni? Lahko je tudi ukrajinska propaganda.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kow ()

mackilla ::

Comandante je izjavil:

Koliko slab je realno T-62, se kdo spozna na staro sovjetsko saro?

Predvidevam da je za lazje AT rakete nekoliko bolj ranljiv od -72 in -90, ceprav tezje rakete (Javelin) tudi iz slednjih z enim strelom naredijo kebab. Najbrz tudi opticni/namerilni/stabilizacijski sistemi niso top notch?

Očitno ima t62 manjši kaliber kot t72. 115mm proti 125. Menda. Vžgeta se pa zagotovo oba isto dobro.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mackilla ()

darkolord ::

Comandante je izjavil:

Koliko slab je realno T-62, se kdo spozna na staro sovjetsko saro?

Predvidevam da je za lazje AT rakete nekoliko bolj ranljiv od -72 in -90, ceprav tezje rakete (Javelin) tudi iz slednjih z enim strelom naredijo kebab. Najbrz tudi opticni/namerilni/stabilizacijski sistemi niso top notch?
Oklep je slab za današnje čase, je pa vse skupaj še vedno zelo močan top na kolesih. Kot nalašč za rušenje naselij.

Tudi glede stabilizacije v teoriji ni švoh, ampak po desetletjih nevzdrževanja sigurno ni isto:
This tank was fitted with a Meteor two-axis stabiliser, it allows the T-62 to aim and fire while moving, according to tests conducted by the US army the Meteor gave the T-62 a first hit probability of 70% for a moving target at 1000 meters with the tank moving up to 20 km/per hour.

fur80 ::

Še koga spominja ta vojna na vojno v Hrvaški leta 1991? Se spomnite, ko je padel Vukovar kot Mariopul, potem so padali Knin in tako naprej... Srbi so pritiskali in se iztrošili in potem je prišla Oluja! Rusi sedaj gredo all in... če Ukrajincem uspe usposobit 1 miljon vojakov in zahodno orožje v tem času bo čez par mesecev letele. Po nekaterih virih (telegram) pripravljajo ofenzivo v ozadju! Taktika pa seveda od USA, Putler kot Milošević nima več veliko, ko ga začne odnašat v parih mesecih, se ga bodo znebili kot Miloševiča! Isto sranje drugo pakovanje! ;) Zagreb isto ko Kijev samo potem tu pa tam kak zračni napad, Srbi do Zagreba niso mogli nikoli, isto Rusi do Kijeva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

fur80 ::

Srbi so pa po 4 letih zasedli točno 0% Hrvaškega ozemlja!

VladarP ::

fur80 je izjavil:

Še koga spominja ta vojna na vojno v Hrvaški leta 1991? Se spomnite, ko je padel Vukovar kot Mariopul, potem so padali Knin in tako naprej... Srbi so pritiskali in se iztrošili in potem je prišla Oluja! Rusi sedaj gredo all in... če Ukrajincem uspe usposobit 1 miljon vojakov in zahodno orožje v tem času bo čez par mesecev letele. Po nekaterih virih (telegram) pripravljajo ofenzivo v ozadju! Taktika pa seveda od USA, Putler kot Milošević nima več veliko, ko ga začne odnašat v parih mesecih, se ga bodo znebili kot Miloševiča! Isto sranje drugo pakovanje! ;) Zagreb isto ko Kijev samo potem tu pa tam kak zračni napad, Srbi do Zagreba niso mogli nikoli, isto Rusi do Kijeva.



Oluja je dogovorjena z Milosevicem, tako kot se je Tudjman dogovoril, da Hrvati predajo Posavino Srbom. Ce pogledas so vsa mesta etnicno cista, Banja Luka srbska, Sarajevo muslimansko, Mostar hrvaski. In ne ne mores vleci paralele, Srbi z omejenimk resursi in kot mali narod so imeli nasprotnike Hrvate, Muslimane, Albance ter celoten Nato pakt. Medtem ko Rusija ima ogromno resursev in zaveznikov, razen te pol milijarde satanistov iz zahoda, ne morem reci celotna milijarda ker ogromno stevilo zahodnjakov podpira Ruse.
Akhmat sila

fur80 ::

VladarP je izjavil:

fur80 je izjavil:

Še koga spominja ta vojna na vojno v Hrvaški leta 1991? Se spomnite, ko je padel Vukovar kot Mariopul, potem so padali Knin in tako naprej... Srbi so pritiskali in se iztrošili in potem je prišla Oluja! Rusi sedaj gredo all in... če Ukrajincem uspe usposobit 1 miljon vojakov in zahodno orožje v tem času bo čez par mesecev letele. Po nekaterih virih (telegram) pripravljajo ofenzivo v ozadju! Taktika pa seveda od USA, Putler kot Milošević nima več veliko, ko ga začne odnašat v parih mesecih, se ga bodo znebili kot Miloševiča! Isto sranje drugo pakovanje! ;) Zagreb isto ko Kijev samo potem tu pa tam kak zračni napad, Srbi do Zagreba niso mogli nikoli, isto Rusi do Kijeva.



Oluja je dogovorjena z Milosevicem, tako kot se je Tudjman dogovoril, da Hrvati predajo Posavino Srbom. Ce pogledas so vsa mesta etnicno cista, Banja Luka srbska, Sarajevo muslimansko, Mostar hrvaski. In ne ne mores vleci paralele, Srbi z omejenimk resursi in kot mali narod so imeli nasprotnike Hrvate, Muslimane, Albance ter celoten Nato pakt. Medtem ko Rusija ima ogromno resursev in zaveznikov, razen te pol milijarde satanistov iz zahoda, ne morem reci celotna milijarda ker ogromno stevilo zahodnjakov podpira Ruse.


Srbi so pa po 4 letih zasedli točno 0% Hrvaškega ozemlja!

VladarP ::

fur80 je izjavil:

Srbi so pa po 4 letih zasedli točno 0% Hrvaškega ozemlja!



Posavina ;((
Akhmat sila

fur80 ::

VladarP je izjavil:

fur80 je izjavil:

Srbi so pa po 4 letih zasedli točno 0% Hrvaškega ozemlja!



Posavina ;((


Srbi so pa po 4 letih zasedli točno 0% Hrvaškega ozemlja! Pokaši na zemljevidu!

bbbbbb2015 ::

fur80 je izjavil:

Še koga spominja ta vojna na vojno v Hrvaški leta 1991? Se spomnite, ko je padel Vukovar kot Mariopul, potem so padali Knin in tako naprej... Srbi so pritiskali in se iztrošili in potem je prišla Oluja! Rusi sedaj gredo all in... če Ukrajincem uspe usposobit 1 miljon vojakov in zahodno orožje v tem času bo čez par mesecev letele. Po nekaterih virih (telegram) pripravljajo ofenzivo v ozadju! Taktika pa seveda od USA, Putler kot Milošević nima več veliko, ko ga začne odnašat v parih mesecih, se ga bodo znebili kot Miloševiča! Isto sranje drugo pakovanje! ;) Zagreb isto ko Kijev samo potem tu pa tam kak zračni napad, Srbi do Zagreba niso mogli nikoli, isto Rusi do Kijeva.


Ne, bistvena razlika je.

Na Hrvaškem so se borili bosanski Srbi, oz. hrvaški Srbi (Knin, ipd.), ki so imeli priložnost odložiti orožje v mirovnem procesu. Takrat jim je Milošević rekel, da jih ne more podpreti z orožjem, ker JNA ni več hotela kar deliti pušk, Milošević je bil opozorjen, da bi to pomenilo širšo vojno. Milošević je vedel, da bi to na dolgi rok pomenilo konec Srbije, oz. Jugoslavije v tisti okrnjeni obliki. ZATO JIH NI PODPRL Z OROŽJEM.

Hrvatje so takrat držali fige v žepu, da Kninski Srbi res ne odložijo orožja, ker so bili ujeti v nek zamrznjen konflikt.

Kninski Srbi so butasto vztrajali na konfliktu, čeprav so vedeli, da jih Miloševič ne bo podprl in so na nek način vedeli, da resursov nimajo. Nekako so pa upali, da bo JNA porozna (orožje, prostovoljci, ipd.), pa bodo vseeno prišli do orožja.

Nato se je začel spopad, v katerem so Hrvati zmagali, Srbi pa so bili trajno pregnani iz Knina in pač tistih krajev.

V tem konfliktu bo industrijsko-oborožitveni kompleks, to je zver, ki v Ameriki diha, živi in se razmnožuje sama, brez Amerike - pomagala do daske Ukrajini. Stvar časa je, kdaj se bodo Rusi strošili in pocrkali. Idealno bi Rusija razpadla (za ZDA).

fur80 ::

bbbbbb2015 je izjavil:

fur80 je izjavil:

Še koga spominja ta vojna na vojno v Hrvaški leta 1991? Se spomnite, ko je padel Vukovar kot Mariopul, potem so padali Knin in tako naprej... Srbi so pritiskali in se iztrošili in potem je prišla Oluja! Rusi sedaj gredo all in... če Ukrajincem uspe usposobit 1 miljon vojakov in zahodno orožje v tem času bo čez par mesecev letele. Po nekaterih virih (telegram) pripravljajo ofenzivo v ozadju! Taktika pa seveda od USA, Putler kot Milošević nima več veliko, ko ga začne odnašat v parih mesecih, se ga bodo znebili kot Miloševiča! Isto sranje drugo pakovanje! ;) Zagreb isto ko Kijev samo potem tu pa tam kak zračni napad, Srbi do Zagreba niso mogli nikoli, isto Rusi do Kijeva.


Ne, bistvena razlika je.

Na Hrvaškem so se borili bosanski Srbi, oz. hrvaški Srbi (Knin, ipd.), ki so imeli priložnost odložiti orožje v mirovnem procesu. Takrat jim je Milošević rekel, da jih ne more podpreti z orožjem, ker JNA ni več hotela kar deliti pušk, Milošević je bil opozorjen, da bi to pomenilo širšo vojno. Milošević je vedel, da bi to na dolgi rok pomenilo konec Srbije, oz. Jugoslavije v tisti okrnjeni obliki. ZATO JIH NI PODPRL Z OROŽJEM.

Hrvatje so takrat držali fige v žepu, da Kninski Srbi res ne odložijo orožja, ker so bili ujeti v nek zamrznjen konflikt.

Kninski Srbi so butasto vztrajali na konfliktu, čeprav so vedeli, da jih Miloševič ne bo podprl in so na nek način vedeli, da resursov nimajo. Nekako so pa upali, da bo JNA porozna (orožje, prostovoljci, ipd.), pa bodo vseeno prišli do orožja.

Nato se je začel spopad, v katerem so Hrvati zmagali, Srbi pa so bili trajno pregnani iz Knina in pač tistih krajev.

V tem konfliktu bo industrijsko-oborožitveni kompleks, to je zver, ki v Ameriki diha, živi in se razmnožuje sama, brez Amerike - pomagala do daske Ukrajini. Stvar časa je, kdaj se bodo Rusi strošili in pocrkali. Idealno bi Rusija razpadla (za ZDA).


Pozabljaš na Arkana in specialce... istu se tu ljudje iz Moskve ne borijo amapk stoka iz podeželja!

Bostjan_321 ::

Kmalu na malih zaslonih :)

sparklyslo ::

fur80 je izjavil:

Še koga spominja ta vojna na vojno v Hrvaški leta 1991? Se spomnite, ko je padel Vukovar kot Mariopul, potem so padali Knin in tako naprej... Srbi so pritiskali in se iztrošili in potem je prišla Oluja! Rusi sedaj gredo all in... če ukrajincem uspe usposobit 1 miljon vojakov in zahodno orožje v tem času bo čez par mesecev letele. Po nekaterih virih (telegram) pripravljajo ofenzivo v ozadju! Taktika pa seveda od USA, Putler kot Milošević nima več veliko, ko ga začne odnašat v parih mesecih, se ga bodo znebili kot Miloševiča! Isto sranje drugo pakovanje! ;) Zagreb isto ko Kijev samo potem tu pa tam kak zračni napad, Srbi do Zagreba niso mogli nikoli, isto Rusi do Kijeva.


Pri ofenzivi, v kolikor je nasprotnik vkopan, je vedno veliko žrtev. In rusi so se zdaj imeli dovolj časa pripraviti na nove obrambne položaje.
Ukrajinski vrh sicer pravi, da bodo zavzeli vse nazaj, vprašanje je le, če so pripravljeni (in tudi vojaki) žrtvovati svoja življenja za tiste zravnane vasi.
Pri napadu na Donbas sodeluje 25 ruskih bataljonov (cca 25x800 vojakov), pa gre zelo počasi. Žrtve pa so visoke na obeh straneh.
Jasno je edino to: Putlerju človeška življenja ne pomenijo nič. Boli ga k. za mrtve ruske kavkaze, sibirce, čečene, sirce, ...

bbbbbb2015 ::

Bostjan_321 je izjavil:

Kmalu na malih zaslonih :)



Jel to neki indijski Zelenski bre? Nešto mi je mnogo crn.

fur80 ::

Bostjan_321 je izjavil:

Kmalu na malih zaslonih :)



Zenlenski je tata mata, vsak normalen človek bi se predal, ko ti Rus grozi s smrtjo ampake ne Kličko in on sta oblekla uniforme, bodi ti tak frajer!

VladarP ::

Arkan specialec ;(( daj ne trosi neumnosti. Vojna na balkanu je bila zrezirana iz strani zahoda in svetih treh kraljev Tudjmana, Izetbegovica in Milosevica. Narod se ne pita.
Akhmat sila

bbbbbb2015 ::

fur80 je izjavil:

Bostjan_321 je izjavil:

Kmalu na malih zaslonih :)



Zenlenski je tata mata, vsak normalen človek bi se predal, ko ti Rus grozi s smrtjo ampake ne Kličko in on sta oblekla uniforme, bodi ti tak frajer!


Plus zna s kurtzem špilat klavir:


To zna pa redko kdo.

VladarP ::

fur80 je izjavil:

Bostjan_321 je izjavil:

Kmalu na malih zaslonih :)



Zenlenski je tata mata, vsak normalen človek bi se predal, ko ti Rus grozi s smrtjo ampake ne Kličko in on sta oblekla uniforme, bodi ti tak frajer!



Usral se bom od njihovega junastva ;((
Akhmat sila

fur80 ::

bbbbbb2015 je izjavil:

fur80 je izjavil:

Še koga spominja ta vojna na vojno v Hrvaški leta 1991? Se spomnite, ko je padel Vukovar kot Mariopul, potem so padali Knin in tako naprej... Srbi so pritiskali in se iztrošili in potem je prišla Oluja! Rusi sedaj gredo all in... če Ukrajincem uspe usposobit 1 miljon vojakov in zahodno orožje v tem času bo čez par mesecev letele. Po nekaterih virih (telegram) pripravljajo ofenzivo v ozadju! Taktika pa seveda od USA, Putler kot Milošević nima več veliko, ko ga začne odnašat v parih mesecih, se ga bodo znebili kot Miloševiča! Isto sranje drugo pakovanje! ;) Zagreb isto ko Kijev samo potem tu pa tam kak zračni napad, Srbi do Zagreba niso mogli nikoli, isto Rusi do Kijeva.


Ne, bistvena razlika je.

Na Hrvaškem so se borili bosanski Srbi, oz. hrvaški Srbi (Knin, ipd.), ki so imeli priložnost odložiti orožje v mirovnem procesu. Takrat jim je Milošević rekel, da jih ne more podpreti z orožjem, ker JNA ni več hotela kar deliti pušk, Milošević je bil opozorjen, da bi to pomenilo širšo vojno. Milošević je vedel, da bi to na dolgi rok pomenilo konec Srbije, oz. Jugoslavije v tisti okrnjeni obliki. ZATO JIH NI PODPRL Z OROŽJEM.

Hrvatje so takrat držali fige v žepu, da Kninski Srbi res ne odložijo orožja, ker so bili ujeti v nek zamrznjen konflikt.

Kninski Srbi so butasto vztrajali na konfliktu, čeprav so vedeli, da jih Miloševič ne bo podprl in so na nek način vedeli, da resursov nimajo. Nekako so pa upali, da bo JNA porozna (orožje, prostovoljci, ipd.), pa bodo vseeno prišli do orožja.

Nato se je začel spopad, v katerem so Hrvati zmagali, Srbi pa so bili trajno pregnani iz Knina in pač tistih krajev.

V tem konfliktu bo industrijsko-oborožitveni kompleks, to je zver, ki v Ameriki diha, živi in se razmnožuje sama, brez Amerike - pomagala do daske Ukrajini. Stvar časa je, kdaj se bodo Rusi strošili in pocrkali. Idealno bi Rusija razpadla (za ZDA).


Amen! Iz tvojih ust v božja ušesa! ;)

VladarP je izjavil:

fur80 je izjavil:

Bostjan_321 je izjavil:

Kmalu na malih zaslonih :)



Zenlenski je tata mata, vsak normalen človek bi se predal, ko ti Rus grozi s smrtjo ampake ne Kličko in on sta oblekla uniforme, bodi ti tak frajer!



Usral se bom od njihovega junastva ;((


Če ti je Rus sila, potem ti mora biti Zelenski še večja, ampak tebi bedaki to ne bom razlagal, ker si ne zaslužiš! :D Vseeno je rekel "drugi velesili sveta" fuck you and... :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

Bostjan_321 ::

VladarP je izjavil:

fur80 je izjavil:

Bostjan_321 je izjavil:

Kmalu na malih zaslonih :)



Zenlenski je tata mata, vsak normalen človek bi se predal, ko ti Rus grozi s smrtjo ampake ne Kličko in on sta oblekla uniforme, bodi ti tak frajer!



Usral se bom od njihovega junastva ;((


Ne glede za koga navijaš mu je treba priznat, da čisto reva že ni. Bi rekel da nas je večina mislila da bo prvi dan pobra šila in kopita, denarja mu ne manjka še od prejšne igralske kariere.

bbbbbb2015 je izjavil:

fur80 je izjavil:

Bostjan_321 je izjavil:

Kmalu na malih zaslonih :)



Zenlenski je tata mata, vsak normalen človek bi se predal, ko ti Rus grozi s smrtjo ampake ne Kličko in on sta oblekla uniforme, bodi ti tak frajer!


Plus zna s kurtzem špilat klavir:


To zna pa redko kdo.


Naš janez je s kurcem splezal na triglav. Ob tem podvigu tole igranje kar malo zbledi :D

Zgodovina sprememb…

fur80 ::

Bostjan_321 je izjavil:

VladarP je izjavil:

fur80 je izjavil:

Bostjan_321 je izjavil:

Kmalu na malih zaslonih :)



Zenlenski je tata mata, vsak normalen človek bi se predal, ko ti Rus grozi s smrtjo ampake ne Kličko in on sta oblekla uniforme, bodi ti tak frajer!



Usral se bom od njihovega junastva ;((


Ne glede za koga navijaš mu je treba priznat, da čisto reva že ni. Bi rekel da nas je večina mislila da bo prvi dan pobra šila in kopita, denarja mu ne manjka še od prejšne igralske kariere.

bbbbbb2015 je izjavil:

fur80 je izjavil:

Bostjan_321 je izjavil:

Kmalu na malih zaslonih :)



Zenlenski je tata mata, vsak normalen človek bi se predal, ko ti Rus grozi s smrtjo ampake ne Kličko in on sta oblekla uniforme, bodi ti tak frajer!


Plus zna s kurtzem špilat klavir:


To zna pa redko kdo.


Naš janez je s kurcem splezal na triglav. Ob tem podvigu tole igranje kar malo zbledi :D


HAHAHA! Bob leta 2022! :D

Zelenski ali je tolk neumen, da je rekel Putlerju fuck you too ali pa je genij! Čas bo pokazal! :D Zaenkrat mu gre odlično!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

l0g1t3ch ::



Krompir si in v gajbico se povrneš :)

fur80 ::

Proti kom se Rus bori! :D



... in akmat sila :D

https://www.youtube.com/shorts/hGEY5bEr...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

sparklyslo ::

l0g1t3ch je izjavil:



Krompir si in v gajbico se povrneš :)


Nekaj veliko slik imajo že tam na steni. Bo še gajbic zmanjkalo ?

VladarP ::

@Boštjan za mene bi bili heroji ko bi se te trije oblekli v uniforme in bili na prvi liniji. Klickota sta itak agenta nemske ambasade, Zelenski je pa projekt Amerike in on mora to peljati naprej, ko jim odsluzi ga bodo odplaknili kot kup dreka. In preden se spravite na mene zakaj Putin ne gre na prvo linijo, Putin je bil na prvi liniji ko je blo treba in je star 70 let, vrjamem pa da Putin vrjame v ideologijo in veliko Rusijo da bi ga prej videli z kalasnikovko v roki kot Zelenskega.
Akhmat sila

mackilla ::

Bostjan_321 je izjavil:

Kmalu na malih zaslonih :)


VladarP ::

fur80 je izjavil:

Proti kom se Rus bori! :D



... in akmat sila :D

https://www.youtube.com/shorts/hGEY5bEr...



Tako kot je rekel znani mma trener iz nasih prostorov. Kavkazci ne znajo zogo, znajo pa rokoborbo. 10 letni kavkazec, "zadavi"(tapkanje) v rokoborbi vsakega svojega vrstnika iz zahoda.
Akhmat sila

mackilla ::

VladarP je izjavil:

fur80 je izjavil:

Proti kom se Rus bori! :D



... in akmat sila :D

https://www.youtube.com/shorts/hGEY5bEr...



Tako kot je rekel znani mma trener iz nasih prostorov. Kavkazci ne znajo zogo, znajo pa rokoborbo. 10 letni kavkazec, "zadavi"(tapkanje) v rokoborbi vsakega svojega vrstnika iz zahoda.

Čisto vsakega verjetno ne. A tvoje otroke tudi,če jih seveda imaš?

l0g1t3ch ::

VladarP je izjavil:

fur80 je izjavil:

Bostjan_321 je izjavil:

Kmalu na malih zaslonih :)



Zenlenski je tata mata, vsak normalen človek bi se predal, ko ti Rus grozi s smrtjo ampake ne Kličko in on sta oblekla uniforme, bodi ti tak frajer!



Usral se bom od njihovega junastva ;((


Dones pa ni sile ?

Ni sile, je reku Newton!

sparklyslo ::

VladarP je izjavil:

@Boštjan za mene bi bili heroji ko bi se te trije oblekli v uniforme in bili na prvi liniji. Klickota sta itak agenta nemske ambasade, Zelenski je pa projekt Amerike in on mora to peljati naprej, ko jim odsluzi ga bodo odplaknili kot kup dreka. In preden se spravite na mene zakaj Putin ne gre na prvo linijo, Putin je bil na prvi liniji ko je blo treba in je star 70 let, vrjamem pa da Putin vrjame v ideologijo in veliko Rusijo da bi ga prej videli z kalasnikovko v roki kot Zelenskega.


Putin se v Kremlju še na skret ne upa, preden ga njegovi podrepniki ne pregledajo....

VladarP ::



Tale posnetek pokaze vso bedo in izprijenost zahoda in blisc ter blisc in pravi sijaj vzhoda. Na eni strani prepotentni pijani nasmrkani irec ponuja alkohol, poboznemu umirjenemu kavkazcu, ki alkohol kulturno zavrne. Ceprav nisem musliman, bom mel vedno ogromno respekta za take ljudi kot so Khabib Nurmagamedov, Muhamed Ali....
Akhmat sila

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: VladarP ()

sparklyslo ::

VladarP je izjavil:



Tale posnetek pokaze vso bedo in izprijenost zahoda in blisc in pravi sijaj vzhoda. Na eni strani prepotentni pijani nasmrkani irec ponuja alkohol, poboznemu umirjenemu kavkazcu, ki alkohol kulturno zavrne.


Za Ruse je itak znano, da sploh ne pijejo alkohola. V glavnem samo vo[k]do :))

fur80 ::

VladarP je izjavil:

fur80 je izjavil:

Proti kom se Rus bori! :D



... in akmat sila :D

https://www.youtube.com/shorts/hGEY5bEr...



Tako kot je rekel znani mma trener iz nasih prostorov. Kavkazci ne znajo zogo, znajo pa rokoborbo. 10 letni kavkazec, "zadavi"(tapkanje) v rokoborbi vsakega svojega vrstnika iz zahoda.


Si že slišal za motoriko, jaz nisem košarkaš, pa ti vržem 3/10 iz trojke miljon procentov! :D Tale bebo niti iz prostega meta, ne zadane table :D hahaha pač narava še ni dala, mogoče čez 100 let v osnovni šoli, če bodo pridni in se zgledovali po zahodu... ni v kozi vse! :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

VladarP ::

sparklyslo je izjavil:

VladarP je izjavil:



Tale posnetek pokaze vso bedo in izprijenost zahoda in blisc in pravi sijaj vzhoda. Na eni strani prepotentni pijani nasmrkani irec ponuja alkohol, poboznemu umirjenemu kavkazcu, ki alkohol kulturno zavrne.


Za Ruse je itak znano, da sploh ne pijejo alkohola. V glavnem samo vo[k]do :))


Nevednez poglej si koliko je padla poraba alkohola v Rusiji odkar je Vladimir na oblasti. In ja Slovenci so vecji pijanci kot Rusi, tako da pravilno je reci pijan kot Slovenec.

fur80 je izjavil:

VladarP je izjavil:

fur80 je izjavil:

Proti kom se Rus bori! :D



... in akmat sila :D

https://www.youtube.com/shorts/hGEY5bEr...



Tako kot je rekel znani mma trener iz nasih prostorov. Kavkazci ne znajo zogo, znajo pa rokoborbo. 10 letni kavkazec, "zadavi"(tapkanje) v rokoborbi vsakega svojega vrstnika iz zahoda.


Si že slišal za motoriko, jaz nisem košarkaš, pa ti vržem 3/10 iz troje miljon procentov! :D Tale bebo niti iz prostega meta, ne zadane table :D hahaha pač narava še ni dala, mogoče čez 100 let v osnovni šoli, če bodo pridni in se zgledovali po zahodu... ni v kozi vse! :D


Ti pa vskoci tale kavkazec v single leg v sekundi in ti polomi nogo, odseka glavo s sabljo ter brcne glavo namesto zoge.
Akhmat sila

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: VladarP ()

fur80 ::

VladarP je izjavil:

sparklyslo je izjavil:

VladarP je izjavil:



Tale posnetek pokaze vso bedo in izprijenost zahoda in blisc in pravi sijaj vzhoda. Na eni strani prepotentni pijani nasmrkani irec ponuja alkohol, poboznemu umirjenemu kavkazcu, ki alkohol kulturno zavrne.


Za Ruse je itak znano, da sploh ne pijejo alkohola. V glavnem samo vo[k]do :))


Nevednez poglej si koliko je padla poraba alkohola v Rusiji odkar je Vladimir na oblasti. In ja Slovenci so vecji pijanci kot Rusi, tako da pravilno je reci pijan kot Slovenec.

fur80 je izjavil:

VladarP je izjavil:

fur80 je izjavil:

Proti kom se Rus bori! :D



... in akmat sila :D

https://www.youtube.com/shorts/hGEY5bEr...



Tako kot je rekel znani mma trener iz nasih prostorov. Kavkazci ne znajo zogo, znajo pa rokoborbo. 10 letni kavkazec, "zadavi"(tapkanje) v rokoborbi vsakega svojega vrstnika iz zahoda.


Si že slišal za motoriko, jaz nisem košarkaš, pa ti vržem 3/10 iz troje miljon procentov! :D Tale bebo niti iz prostega meta, ne zadane table :D hahaha pač narava še ni dala, mogoče čez 100 let v osnovni šoli, če bodo pridni in se zgledovali po zahodu... ni v kozi vse! :D


Ti pa vskoci tale kavkazec v single leg v sekundi in ti polomi nogo, odseka glavo s sabljo ter brcne glavo namesto zoge.


10 let ni bilo človeka na svetu, ki bi za miljone premagal Klička v ringu, lahko pa greš na UFC tile, ki še za pralni stroj nimajo pa sprobajo! :D

Poraba alkohola je pa manjša po statističnih podatkih Vadimirja in njegove propagande bebo bebasti, ti povem da so pri nas bili vsi Rusi pijani od prvega do zadnjega na šihtu! :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

VladarP ::

fur80 je izjavil:

VladarP je izjavil:

sparklyslo je izjavil:

VladarP je izjavil:



Tale posnetek pokaze vso bedo in izprijenost zahoda in blisc in pravi sijaj vzhoda. Na eni strani prepotentni pijani nasmrkani irec ponuja alkohol, poboznemu umirjenemu kavkazcu, ki alkohol kulturno zavrne.


Za Ruse je itak znano, da sploh ne pijejo alkohola. V glavnem samo vo[k]do :))


Nevednez poglej si koliko je padla poraba alkohola v Rusiji odkar je Vladimir na oblasti. In ja Slovenci so vecji pijanci kot Rusi, tako da pravilno je reci pijan kot Slovenec.

fur80 je izjavil:

VladarP je izjavil:

fur80 je izjavil:

Proti kom se Rus bori! :D



... in akmat sila :D

https://www.youtube.com/shorts/hGEY5bEr...



Tako kot je rekel znani mma trener iz nasih prostorov. Kavkazci ne znajo zogo, znajo pa rokoborbo. 10 letni kavkazec, "zadavi"(tapkanje) v rokoborbi vsakega svojega vrstnika iz zahoda.


Si že slišal za motoriko, jaz nisem košarkaš, pa ti vržem 3/10 iz troje miljon procentov! :D Tale bebo niti iz prostega meta, ne zadane table :D hahaha pač narava še ni dala, mogoče čez 100 let v osnovni šoli, če bodo pridni in se zgledovali po zahodu... ni v kozi vse! :D


Ti pa vskoci tale kavkazec v single leg v sekundi in ti polomi nogo, odseka glavo s sabljo ter brcne glavo namesto zoge.


10 let ni bilo človeka na svetu, ki bi za miljone premagal Klička v ringu, lahko pa greš na UFC tile, ki še za pralni stroj nimajo pa sprobajo! :D


Lahko gres v bilokateri boks klub in uprasas njihovo mnenje za brata Klickota. Sta krivca, da ogromno mladih danes ne trenira boks. Ekspanzija je pa itak v MMA. MMA bare knuckle je pa itak prihodnost. Narod hoce kri ne pa objemanje ala Klicko.
Akhmat sila
««
42 / 123
»»