» »

15. Slovenska vlada (2022- )

15. Slovenska vlada (2022- )

Temo vidijo: vsi
««
224 / 236
»»

arnecan1 ::

Ja, seveda, tu je tudi drug problem. Kdo bo gradil.

Velikih gradbenih firm specializiranih za gradnje, še posebej visoke gradnje, praktično v Sloveniji več ni.

A bodo gradili Kitajci? Turki? Prijatelji Fajonove iz Albanije?

In kje bodo dobili zemljišča? Infrastrukturo?

A ne bi raje zgradili hitro železnico med Mursko in Koprom ter Jesenicami in Novim Mestom, pa naj se ljudje raje furajo v Ljubljano vsak dan kot v ZDA in Nemčiji, kot da bodo Ljubljano povečali na 1/2 milijona ljudi, Haloze in Bizeljsko pa bodo prazne in polne propadajočih hiš.

Ne vem, samo razmišljam. Da bi bila Ljubljana dostopna z vseh 4 koncev Slovenije v manj kakor 1 uri, vidimo kako so npr. na Hrvaškem in Srbiji izven Zagreba in Beograda samo vukojebina. A hočemo to tudi v Sloveniji?

Metropolo z 1 mio ljudi in nebotičniki, ostalo pa pušiona?

bbbbbb2015 ::

Kayzon je izjavil:

Zakaj ne moremo biti kot madzari,oni dajejo razne ugodnosti ter zastonj stanovanja,mladim madzarskim druzinam ki imajo otroke. Tko resis vec muh na en mah,skoda da se nasi ne znajo kej takega spomniti.


Več držav ima sheme pomoči mladim družinam.

Čisto zares, tam gre ponavadi za to, da mladi rešujejo svoj stanovanjski problem, kot pač mislijo, da ga morajo, renovacija stare nepremičnine, nadomestna gradnja, novogradnja, individualna in v bloku. Mladi dobijo ugodne kredite, tako, da država subvencionira obresti. V glavnem tako. Pa že to je dosti.

Ta ideja, da bodo pa sedaj nek kolhoz/sovhoz gradili, to je sanjarjenje. Pa čisto tako, to nihče v Evropi ne gradi.

Tudi to, da obstajajo "zadruge", to je neko kordiševo sanjarjenje. To sploh ne obstaja. Belgijci imajo "syndic". Formalno je to firma, v lasti etažnih lastnikov. To v praksi špila tako, da so skupni prostori v lasti syndica. Etažni lastniki pa imajo v lasti svoja stanovanja. Ko gradijo dodaten blok v Bruslju, to je tam 30.000 kvadratov, se novopečeni lastniki oz. investitor v začetku pridruži syndicu, ki je že v ulici. Syndic potem pogosto zaposluje hišnike, osebje, ki deli skupne stroške. Kot neke vrste upravnik, ki je hkrati lastnik skupnih prostorov, pa trate pred stavbo.

Syndic je, dobesedno, beseda, ki označuje sindikat.

Glede tega dam Janši prav, ko je enkrat rekel, da je najboljša socialna politika, da imajo ljudje delo in denar.

To sanjarjenje o nekih gradnjah, reformah... Osebno mislim, da iz tega ne bo nič. Nerealni plani, nerealne obljube in out-of-touch videnja, kaj je treba. Neizkušenost, nepoznavanje zakonov. Gasilcem niso mogli plačati, ker so ugotovili, da so to prostovoljci. Pa take.

fur80 ::

arnecan1 je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

arnecan1 je izjavil:


Nič ne mešam. Farmacevtka, kotli, podkupnine, laganje, kupljene mature, posojanje denarja srbski mafiji...

Zaprejo lahko zraven Jankovića tudi Janšo. V isto celico. Si zadovoljen?


Uf, tu si pa tako pricizen v kritiki, da je treba dati kapo dol. Posebej "podkupnine, laganje," se slisi nesprejemljivo. Vem pa kaj apeliras s farmacevtko, v tistem kontekstu je bilo omenjano opravicevanje, pa smo potem ugotovili, da si imel v mislih kaj drugega.

Ti si le vzemi čas in ugotavljaj.

Samo da ne bomo v tem času živeli kakor v Venezueli.

Ali pa recimo kot npr. v Bosni, zaradi geografskih razmer imamo namreč srečo, da na Kubo ali Venezuelo verjetno ne moremo pasti.

nejclp je izjavil:

arnecan1 je izjavil:

nejclp je izjavil:

arnecan1 je izjavil:

nejclp je izjavil:

saj farmacevtko omenite v vsaki debati v zvezi z jankovićem.

Farmacevtka se omeni, ker je vlada feministična, zunanja ministrica je feministka, premier je feminist, predsednica Državnega zbora je v enem mesecu iz nefeministke postala feministka, predsednica države je feministka.... a vsi se opravičujejo in klanjajo Jankoviću, kateri pa ni feminist, ampak je farmacevt.

A razumeš ta paradoks? In ga pojasniš brez omembe Janše ali desničarjev ali kušarjev ali covida?

Evo, to je alfa samec. Ženske mu držijo marelo, enakopravnost na vseh ravneh.

Tudi jaz sem feminist, pa vseeno flodram, pomoje več kot ti. Je pa šla debata v zvezi če ni dokazana krivda, je nedolžen. A ne bomo, kot pravi tvoj Jajo, "merili z istimi vatli"?

Zaradi mene lahko Janšo zaprejo. Ga nisem volil in ga ne bom volil.

Ne vem, če lahko levičarji to rečete za svojega.

Sicer pa, zaradi mene lahko malo pregledajo tudi Goloba. Opravilno sposoben človek, ki proglasi 2 mio metropolo za zakotno mesto v Romuniji, je ali totalno nesposoben ali pa laže.

Ja, jasno, volil si Nsi, kar je svetlobna leta daleč od Jajota. Jankovič v arestu je po Jajotu v arestu itak idealka. Hej, če bo pa Golob v arestu, saj poznaš levake, bomo pa volili nov obraz, anede.

Volil sem Andrej Šiška.

Govori podobno kakor Kordiš, neumnosti, ki pa se dobro prodajajo.

Na žalost Šiško ni imel medijske podpore, drugače bi bil sedaj v parlamentu. Kakor Levica in Golob.


Smo šli na tekmo v Zagreb (Dinamo-Maribor), do Zagreba je šiško skakal po vlaku, če nas je kaj strah, ko smo prišli v Zagreb, človeka ni bilo nikjer več! ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

coffeetime12 ::

Tanja Fajon, WEF, Davos / Januar 2023:



"Rule / Law", koga briga. ZH je objavil lep povzetek o razmišljanju "naše" zunanje ministrice.

Medtem je Tanja na POPTV izrekla:

"Veste kako, mi zdej smo v vojni. Težko je govoriti katera vlada kdaj je naklonjena, ampak tokrat je dejstvo, da Slovenija v celoti obsoja rusko nezakonito, brutalno agresijo v Ukrajini in da Ukrajini želimo predvsem z vsemi sredstvi pomagati, da se vojna čim prej konča in da dosežemo mir. Jaz mislim, da je tu slovenska politika enotna, predvsem pa je pomembno, da znotraj EU in zveze NATO zadržimo to enotnost v obsodbi, hkrati pa seveda strnemo napore, da tu bi vojna čim prej konča in da se ustvarijo pogoji za pogajanja za končanje te vojne."


Katera madam je v EU prav tako naznanila, da smo v vojni. Poglejmo:



Torej, ta t.i. "leva vlada", LOL, le sledi, zopet, enako kot domobranska Ivanova, smernicam EU. Bruseljsko šamponiranje deluje. Medtem se plebs [mogoče] zbira:

FireSnake ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Argument za povečanje plač sodnikom:

"Če jim ne povišamo, grozijo nepopravljive posledice za delovanje države" :).

Ma, sej se mi ne da več. To naj čim prej propade vse :).


Kje je to pisalo?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Utk ::

Pa jih ni še nihče vprašal kam je izginilo 20,000 stanovanj?

bbbbbb2015 ::

FireSnake je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Argument za povečanje plač sodnikom:

"Če jim ne povišamo, grozijo nepopravljive posledice za delovanje države" :).

Ma, sej se mi ne da več. To naj čim prej propade vse :).


Kje je to pisalo?


Jaz vira za to nisem našel. Samo, verjetno je mišljeno, da gre za sprejem zakona po nujnem postopku, ki se sklepa potem nujnem (skrajšanem) postopku takrat, ko je to navedeno (t.j. nepopravljive posledice za delovanje države).

Osebno menim, da temu ni tako in da je to tiranija, oz. avtokracija.

Utk je izjavil:

Pa jih ni še nihče vprašal kam je izginilo 20,000 stanovanj?


Levaki ne, zdaj se itak grebejo za stolčke na ministrstvih. Zdaj kritični mediji pa bodo to seveda sedaj analizirali in premlevali. Morda bo padlo kakšno poslansko vprašanje.

Saj tudi Johnsona so vprašali, kje je tistih 350 miljonov na teden za bolnice:
https://www.healthjobs.co.uk/health-car...

pa je Johnson samo odmahnil z roko. Demagog pač. Niti ne demagog. Lažnivec.

To vprašanje bo seveda prišlo na plano pred naslednjimi volitvami.

Podobno kot 30 dni do specialista (aka pogrebnika).

Zgodovina sprememb…

CiClon ::

In kaj misliš, da bo koga brigalo, kaj so obljubljali in izpolnili?

Naša najštevilčnejša sekta se bo spet tresla od strahu pred Jajotom in glasovala za tistega, ki jim bo serviran :)):))

Malidelničar ::

Ne razumem zakaj vlada ni pač samo prenesla ekstra sredstev na Stanovanjski sklad in operativno okrepila obstoječe ministrstvo pa še predsednik vlade bi recimo operativno šel na sestanke po glavnih občinah, da bi videl, kje bi se dalo prostorske zaostanke skrajšat, pohitrit.
To je to, zakaj komplicirajo?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

bbbbbb2015 ::

Malidelničar je izjavil:

Ne razumem zakaj vlada ni pač samo prenesla ekstra sredstev na Stanovanjski sklad in operativno okrepila obstoječe ministrstvo pa še predsednik vlade bi recimo operativno šel na sestanke po glavnih občinah, da bi videl, kje bi se dalo prostorske zaostanke skrajšat, pohitrit.
To je to, zakaj komplicirajo?


Verjetno želijo kontrolirati denarne tokove, kot so to počeli LDSovci v 90.tih in ob prelomu stoletja. Gradil bo aka Petrič in razni strici. Podobno, kot se je gradil avtocestni križ.

Dokler niso vsi "pripravljeni" in v nizkem štartu, se ne bo gradilo. Denarne tokove odtegujejo vsem, ki niso njihovi:
https://nova24tv.si/lokalno/pomurske-no...

Četudi je že sprejet zakon in sklenjena pogodba.

Podobno, Fakin, dolgoletni direktor, meni, da gre pri reformi zdravstva predvsem in samo za kontrolo nad denarnim tokom:
https://www.delo.si/novice/slovenija/fa...

Zadaj za temi denarnimi tokovi pa so provizije. Zakaj pa mislite, da je Slovenija padla na lestvici najmanj koruptivih držav?

Jaz mislim, da "uspeha" LDS v 90.tih ne bodo mogli ponoviti. Mislim recimo, da jim doktorji in dobavitelji ne bodo dali svojega ceha. Golobarji "demonizirajo" doktorje, samo pernati so šli full-in, da obvladujejo državo. Sedaj niso 90.ta in informatizacija in komunikacija je boljša. Zapovrh, golobarji nimajo dosti kontaktov z gospodarstvom.

Levaki, Luka Mesec in Kordiš, nenazadnje tudi Kloakarica, igrajo uporabne idiote. Kloakarica obleče kiklo, ki ji komaj prekriva finko in se potem govori o tem. Dejansko je zadaj pomebno, kaj bo z zdravstvom in vsem ostalim, ne pa Kloakarica in njena kikla.

Ideja golobarjev je (verjetno), da se obvladujejo najpomembnejši denarni tokovi v državi, to jim bo dalo feedback zanko, da zopet financirajo in tisk in medije. Jaz mislim,,. da "nazaj" v 90.ta več ni mogoče iti in da je vse to sanjarjenje. Po moje vsaj 30% denarja pride v državo od izvoza in da imajo firme denarne tokove, ki niso interni. Slovenije več ni mogoče obvladovati, kot si to golobarji predstavljajo.

Zgodovina sprememb…

FireSnake ::

Malidelničar je izjavil:

Ne razumem zakaj vlada ni pač samo prenesla ekstra sredstev na Stanovanjski sklad in operativno okrepila obstoječe ministrstvo pa še predsednik vlade bi recimo operativno šel na sestanke po glavnih občinah, da bi videl, kje bi se dalo prostorske zaostanke skrajšat, pohitrit.
To je to, zakaj komplicirajo?


Tok denarja.
Treba je vse raztrgati in nazaj sestaviti.
Med sestavljanjem pa poskrbiš, da denar priteka k tebi.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Pat_MaGroin ::

bbbbbb2015 je izjavil:

FireSnake je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Argument za povečanje plač sodnikom:

"Če jim ne povišamo, grozijo nepopravljive posledice za delovanje države" :).

Ma, sej se mi ne da več. To naj čim prej propade vse :).


Kje je to pisalo?


Jaz vira za to nisem našel. Samo, verjetno je mišljeno, da gre za sprejem zakona po nujnem postopku, ki se sklepa potem nujnem (skrajšanem) postopku takrat, ko je to navedeno (t.j. nepopravljive posledice za delovanje države).

Osebno menim, da temu ni tako in da je to tiranija, oz. avtokracija.

Utk je izjavil:

Pa jih ni še nihče vprašal kam je izginilo 20,000 stanovanj?


Levaki ne, zdaj se itak grebejo za stolčke na ministrstvih. Zdaj kritični mediji pa bodo to seveda sedaj analizirali in premlevali. Morda bo padlo kakšno poslansko vprašanje.

Saj tudi Johnsona so vprašali, kje je tistih 350 miljonov na teden za bolnice:
https://www.healthjobs.co.uk/health-car...

pa je Johnson samo odmahnil z roko. Demagog pač. Niti ne demagog. Lažnivec.

To vprašanje bo seveda prišlo na plano pred naslednjimi volitvami.

Podobno kot 30 dni do specialista (aka pogrebnika).


Vir je tukaj:

https://postimg.cc/RW90xmpw

Aja, novo Adrio dobimo. To že vemo :).

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Ne razumem zakaj vlada ni pač samo prenesla ekstra sredstev na Stanovanjski sklad in operativno okrepila obstoječe ministrstvo pa še predsednik vlade bi recimo operativno šel na sestanke po glavnih občinah, da bi videl, kje bi se dalo prostorske zaostanke skrajšat, pohitrit.
To je to, zakaj komplicirajo?


Verjetno želijo kontrolirati denarne tokove, kot so to počeli LDSovci v 90.tih in ob prelomu stoletja. Gradil bo aka Petrič in razni strici. Podobno, kot se je gradil avtocestni križ.

Dokler niso vsi "pripravljeni" in v nizkem štartu, se ne bo gradilo. Denarne tokove odtegujejo vsem, ki niso njihovi:
https://nova24tv.si/lokalno/pomurske-no...

Četudi je že sprejet zakon in sklenjena pogodba.

Podobno, Fakin, dolgoletni direktor, meni, da gre pri reformi zdravstva predvsem in samo za kontrolo nad denarnim tokom:
https://www.delo.si/novice/slovenija/fa...

Zadaj za temi denarnimi tokovi pa so provizije. Zakaj pa mislite, da je Slovenija padla na lestvici najmanj koruptivih držav?

Jaz mislim, da "uspeha" LDS v 90.tih ne bodo mogli ponoviti. Mislim recimo, da jim doktorji in dobavitelji ne bodo dali svojega ceha. Golobarji "demonizirajo" doktorje, samo pernati so šli full-in, da obvladujejo državo. Sedaj niso 90.ta in informatizacija in komunikacija je boljša. Zapovrh, golobarji nimajo dosti kontaktov z gospodarstvom.

Levaki, Luka Mesec in Kordiš, nenazadnje tudi Kloakarica, igrajo uporabne idiote. Kloakarica obleče kiklo, ki ji komaj prekriva finko in se potem govori o tem. Dejansko je zadaj pomebno, kaj bo z zdravstvom in vsem ostalim, ne pa Kloakarica in njena kikla.

Ideja golobarjev je (verjetno), da se obvladujejo najpomembnejši denarni tokovi v državi, to jim bo dalo feedback zanko, da zopet financirajo in tisk in medije. Jaz mislim,,. da "nazaj" v 90.ta več ni mogoče iti in da je vse to sanjarjenje. Po moje vsaj 30% denarja pride v državo od izvoza in da imajo firme denarne tokove, ki niso interni. Slovenije več ni mogoče obvladovati, kot si to golobarji predstavljajo.


Odlično, sploh zadnji odstavek si zadel. Opazil sem, da pišejo veliko o problemih tiska v člankih zadnje čase in primerjajo različne modele Danske, Finske, Švedske :)

Ena razlika v primerjavi s bad LDS leti (eni baje pravijo, da so bila celo 'good' LDS leta 1992-1995) je dejansko to, da so se denarni tokovi preusmerili na druge ljudi; zdravniški pripomočki so eni zadnjih tokov, ki so ostali, dejansko pa je veliko čisto novih privat tokov denarja (že če spremljaš lestvice najbogatejših Slovencev, ki jih pripravljajo Finance, je gor povsem nov folk, ki ima tudi krepko več keša kot LDS-ovi maherji), do katerih ne morejo.

Naveze LDS-NLB niso več možne, zavarovalnice so delno na LJSE. Še največ harajo po energetiki, ker družbe niso na borzi in gre za neke para-državne ureditve, kjer se točno ne ve kdo fura.

Modra Zavarovalnica in Jamnik so mogoče Golobova najmočnejša točka, ampak se mi zdi, da ne more spraviti takšne moči kot LDS (poglejmo kaj se je pred leti zgodilo s Cimosom, ki ga je obvladovala Modra).

Zdravstvo je prva fronta, kjer po starem ne bo šlo, šolstvo prihaja kasneje. LDS je tudi imel "prednost" da je lahko ribaril v kalnem, ker smo se šele pridruževali EU-ju (recimo na Zahod so prodali idejo, da je ZZZS zavarovalnica, čeprav je v resnici zavod :)).
Potem se marsikaj da spremeniti preko pravnega pritiska, ESČP recimo. Pa informacije, komunikacije, kot praviš ti.

Je pa res, da je Golob zastavil to zelo po LDS-ovsko, še iste vsebine ima: Vzporedna baza politične moči (Drnovšek vs. Kučan, sedaj Golob vs. Kučan), liberalizem za Zahod, levičarstvo za domačo rabo, interesna sestava stranke, ki funkcionira kot združitev frakcij iz katerih je nastala LDS s svojimi vplivnimi kadri, podobni načini vplivanja na medije.

Po mojem ni možno, da Golob ponovi zgodbo LDS-a. No upam, da imaš prav :)
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

OneYellow ::

Dodatka za sodnike ne bo? Ali so umaknili zato, da popravijo znesek s 600 eur na 1000 eur? :))

bbbbbb2015 ::

Malidelničar je izjavil:

dejansko pa je veliko čisto novih privat tokov denarja (že če spremljaš lestvice najbogatejših Slovencev, ki jih pripravljajo Finance, je gor povsem nov folk, ki ima tudi krepko več keša kot LDS-ovi maherji), do katerih ne morejo.


Tako nekako. Pa saj recimo, če bi tu bil Drnovšek, njega ni motilo, da en akademski klub iz Pomurja dobi 100.000 EUR. Ali da neki lokalci obnavljajo tam nek dom za starčke, pa je država prispevala.

Tele golobarje pa moti vse. Vedno, ko si zbiraš vojne, si je vojne potrebno zelo pazljivo zbrati.

Poleg tega, čisto tako. Recimo enim akademikom iz periferije so gladko-malo odtegnili denar. V redu. Dobili so 100 majhnih sovražnikov. Na ta način bodo dobili 1.000.000 sovražnikov. To, da bi od države imelo hasek eno par wannabe ljubljanskih levičarjev, ter strici. To je NO-GO. Zato bodo pogoreli.

Še dobro, da je Janša tiho. Ker bi bil kriv za vse skupaj :)

Jaz sem vesel, da se tile zapletajo v zanke, ki si jih sami nastavljajo. Ker v nasprotnem primeru bi pa mi vsi res fasali Socializem 2.0, s Kordišem in njegovo kolhozno njivo na čelu.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

Poleg tega, čisto tako. Recimo enim akademikom iz periferije so gladko-malo odtegnili denar. V redu. Dobili so 100 majhnih sovražnikov. Na ta način bodo dobili 1.000.000 sovražnikov. To, da bi od države imelo hasek eno par wannabe ljubljanskih levičarjev, ter strici. To je NO-GO. Zato bodo pogoreli.


Boljše vprašanje je kaj ima davkoplačevalec koristi da se nekim akademikom v Pomurju da 100k keša? jaz bi to ukinil denar VSEM ne samo tem v Pomurju.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

111111111111 ::

Mato989 je izjavil:

Boljše vprašanje je kaj ima davkoplačevalec koristi da se nekim akademikom v Pomurju da 100k keša? jaz bi to ukinil denar VSEM ne samo tem v Pomurju.

Boljši razvoj regije, več zaposlitvenih možnosti, manj izseljevanja, višji BDP...

Jeote Mato, ne moreš vlagati samo v tisto, kar se trenutno splača. Je pa treba razvoj regije celostno obravnavat.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Ma sovenska kulturna scena tako ali tako bazira na fehtanju denarja.

1x je imel Mazzini dober članek o tem, kako je v socializmu kultura postala služba... Poiščite si sami... zabaven članek...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Pat_MaGroin ::

Invictus je izjavil:

Ma sovenska kulturna scena tako ali tako bazira na fehtanju denarja.

1x je imel Mazzini dober članek o tem, kako je v socializmu kultura postala služba... Poiščite si sami... zabaven članek...


Majda Širca je Mitji Okornu enkrat rekla, da on ne dobi denarja, ker je dober in talentiran, da Ministrstvo za kulturo podpira tiste, ki ne uspejo. Je večrat povedal to anekdoto v intervjujih.

Mato989 ::

111111111111 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Boljše vprašanje je kaj ima davkoplačevalec koristi da se nekim akademikom v Pomurju da 100k keša? jaz bi to ukinil denar VSEM ne samo tem v Pomurju.

Boljši razvoj regije, več zaposlitvenih možnosti, manj izseljevanja, višji BDP...

Jeote Mato, ne moreš vlagati samo v tisto, kar se trenutno splača. Je pa treba razvoj regije celostno obravnavat.


Ne ne, to so same floskule, populizmi kar si povedal... mene zanima kaj bodo ti "akademiki" naredili koristnega za BDP razen pocuzali 100k... je plan da bo čez 2 leti vplačano zato 500k več? Ali bo samo šlo 100k letno adios?

Plan, SWOT analiza, program dobiček pričakovan itd?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

OneYellow ::

Ko bi le tako podpirali še na drugih področjih. Delajo pa vse kontra kot, da zanalašč hočejo uničit prihodnost.

Invictus ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Invictus je izjavil:

Ma sovenska kulturna scena tako ali tako bazira na fehtanju denarja.

1x je imel Mazzini dober članek o tem, kako je v socializmu kultura postala služba... Poiščite si sami... zabaven članek...


Majda Širca je Mitji Okornu enkrat rekla, da on ne dobi denarja, ker je dober in talentiran, da Ministrstvo za kulturo podpira tiste, ki ne uspejo. Je večrat povedal to anekdoto v intervjujih.

Tudi te izjave se spomnim.

Kultura najbolj uspeva, če umetnik trpi. Drugače samo visi pijan po lokalih :).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

bbbbbb2015 ::

Invictus je izjavil:

Kultura najbolj uspeva, če umetnik trpi. Drugače samo visi pijan po lokalih :).


Pa saj najjači slovenski umetnik, celo mu rečemo Prešernov dan in ga slavimo - je bil pijanec.

No, v redu. Takrat verjetno radiatorjev še niso poznali in zalih Uršk ne bi mogli privezati na radiator. In kemija je bila švohtna, niso imeli take apoteke v žepu, da punce vrebajo na ta način.

Zgodovina sprememb…

Hypathia ::

Mato989 je izjavil:



Naslednje na sporedu fajonka inn 30 dni do specialista

Narobe si ti to razumel, Fajonka je imela v mislih 30 dni do osebnega zdravnika.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Invictus ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Kultura najbolj uspeva, če umetnik trpi. Drugače samo visi pijan po lokalih :).


Pa saj najjači slovenski umetnik, celo mu rečemo Prešernov dan in ga slavimo - je bil pijanec.

No, v redu. Takrat verjetno radiatorjev še niso poznali in zalih Uršk ne bi mogli privezati na radiator. In kemija je bila švohtna, niso imeli take apoteke v žepu, da punce vrebajo na ta način.

Da ne boste iskali...

https://www.mihamazzini.si/kolumne-dost...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

FireSnake ::

Vlada bo dvignila plače sodnikom:
https://www.domovina.je/vlada-dvignila-...
po nujnem postopku:
https://postimg.cc/RW90xmpw
Aja, ne, ne bo:
https://siol.net/novice/slovenija/vlada...
švarc pipanova pa v damage control:
https://siol.net/novice/slovenija/svarc...

Kdo je zdaj tu nor?
Bodo ti bedaki kaj izpeljali ali bodo, kot mladi pes, lovili svoj rep?
Počasi plenijo že eno leto. Se bo v zameno tudi kaj naredilo za ljudstvo?

Pleško je bil bogi, a je bil zlat v primerjavi s to usrano golobjo hunto.

En komentar iz drugega portala:

Zgleda da so danes celo levi kometatorji ostali brez besed, ali je pa muzika nehala igrat

:))
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

Hypathia je izjavil:

Mato989 je izjavil:



Naslednje na sporedu fajonka inn 30 dni do specialista

Narobe si ti to razumel, Fajonka je imela v mislih 30 dni do osebnega zdravnika.



Tudi to je narobe in neuresničeno... next
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Pat_MaGroin ::

FireSnake je izjavil:

Vlada bo dvignila plače sodnikom:
https://www.domovina.je/vlada-dvignila-...
po nujnem postopku:
https://postimg.cc/RW90xmpw
Aja, ne, ne bo:
https://siol.net/novice/slovenija/vlada...
švarc pipanova pa v damage control:
https://siol.net/novice/slovenija/svarc...

Kdo je zdaj tu nor?
Bodo ti bedaki kaj izpeljali ali bodo, kot mladi pes, lovili svoj rep?
Počasi plenijo že eno leto. Se bo v zameno tudi kaj naredilo za ljudstvo?

Pleško je bil bogi, a je bil zlat v primerjavi s to usrano golobjo hunto.

En komentar iz drugega portala:

Zgleda da so danes celo levi kometatorji ostali brez besed, ali je pa muzika nehala igrat

:))


Golob si je nakopal srd sodnikov. Vzburil jih je in slekel hlačke, zdaj pa je zapustil hotelsko sobo, sodniki pa ostali z trdim :).

fikus_ ::

FireSnake je izjavil:

Vlada bo dvignila plače sodnikom:
https://www.domovina.je/vlada-dvignila-...
po nujnem postopku:
https://postimg.cc/RW90xmpw
Aja, ne, ne bo:
https://siol.net/novice/slovenija/vlada...
švarc pipanova pa v damage control:
https://siol.net/novice/slovenija/svarc...

Kdo je zdaj tu nor?
Bodo ti bedaki kaj izpeljali ali bodo, kot mladi pes, lovili svoj rep?
Počasi plenijo že eno leto. Se bo v zameno tudi kaj naredilo za ljudstvo?

Pleško je bil bogi, a je bil zlat v primerjavi s to usrano golobjo hunto.

En komentar iz drugega portala:

Zgleda da so danes celo levi kometatorji ostali brez besed, ali je pa muzika nehala igrat

:))


Mislim, da je tukaj Golob uporabil tisto, da je jezik hitrejši od možganov.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

BCSman ::

Saj pravim, retardiran folk ki voli te "levičarske" klovne ne bi smel imet volilne pravice.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BCSman ()

bbbbbb2015 ::

FireSnake je izjavil:

Vlada bo dvignila plače sodnikom:
https://www.domovina.je/vlada-dvignila-...
po nujnem postopku:
https://postimg.cc/RW90xmpw
Aja, ne, ne bo:
https://siol.net/novice/slovenija/vlada...
švarc pipanova pa v damage control:
https://siol.net/novice/slovenija/svarc...
:))


Izjemno nekorektno od golobarjev. Drama se odvija, jaz pa brez kokic.

A niso to mogli prej povedati, da so se samo šalili, mi kupujemo ob koncu tedna, da vzamem še pol vozička kokic.

111111111111 ::

Mato989 je izjavil:


Ne ne, to so same floskule, populizmi kar si povedal... mene zanima kaj bodo ti "akademiki" naredili koristnega za BDP razen pocuzali 100k... je plan da bo čez 2 leti vplačano zato 500k več? Ali bo samo šlo 100k letno adios?

Plan, SWOT analiza, program dobiček pričakovan itd?

Moje korenine segajo v laboratorije na elektrofaksu, kjer sem razmišljal podobno kot ti. Ko pa enkrat vidiš, da pridejo k tebi po pomoč firme in ti dajo par 10k, da jim narediš določen research, ti pa spišeš magistersko ali doktorat iz tega, pa spremeniš malo uvid, kaj nek tak center akademikov doprinese k razvoju.

SAj tudi hadronski trkalnik samo žre denar, ampak so neke baznične raziskave, ki potem zaganjanjo človeštvo naprej.

Npr: https://theconversation.com/five-ways-p...

Če bi tebe poslušali se tega sploh ne bi lotili. Spoznavamo principe fuzije, ki bodo osnova za fuzijske elektrarne v bodočnosti.

FireSnake je izjavil:

Vlada bo dvignila plače sodnikom:
https://www.domovina.je/vlada-dvignila-...
po nujnem postopku:
https://postimg.cc/RW90xmpw
Aja, ne, ne bo:
https://siol.net/novice/slovenija/vlada...
švarc pipanova pa v damage control:
https://siol.net/novice/slovenija/svarc...

Kdo je zdaj tu nor?
Bodo ti bedaki kaj izpeljali ali bodo, kot mladi pes, lovili svoj rep?
Počasi plenijo že eno leto. Se bo v zameno tudi kaj naredilo za ljudstvo?

Pleško je bil bogi, a je bil zlat v primerjavi s to usrano golobjo hunto.

En komentar iz drugega portala:

Zgleda da so danes celo levi kometatorji ostali brez besed, ali je pa muzika nehala igrat

:))

He, he, he... Bodo morali začeti vladati z odloki. Nejči, hitro poskusit spisat ene 3 razloge zakaj je pametno da Golob vlada z odloki. :D

Pat_MaGroin je izjavil:

Golob si je nakopal srd sodnikov. Vzburil jih je in slekel hlačke, zdaj pa je zapustil hotelsko sobo, sodniki pa ostali z trdim :).

Niso pa šli stavkat. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

BCSman je izjavil:

Saj pravim, retardiran folk ki voli te "levičarske" klovne ne bi smel imet volilne pravice.

Hej, hej... Še na tem forumu vpijejo: "Važno, da ni Janša." :D

bbbbbb2015 je izjavil:

Izjemno nekorektno od golobarjev. Drama se odvija, jaz pa brez kokic.

A niso to mogli prej povedati, da so se samo šalili, mi kupujemo ob koncu tedna, da vzamem še pol vozička kokic.

Kje so sedaj slo-tech majstri, da nam povejo, da je tole bolje kot Janša. :D

No treba je res pogledati celotno sliko. Ne zapirajo nas v občine, ni nam treba nosit mask, ni si treba razkuževat rok, ...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

111111111111 je izjavil:

Mato989 je izjavil:


Ne ne, to so same floskule, populizmi kar si povedal... mene zanima kaj bodo ti "akademiki" naredili koristnega za BDP razen pocuzali 100k... je plan da bo čez 2 leti vplačano zato 500k več? Ali bo samo šlo 100k letno adios?

Plan, SWOT analiza, program dobiček pričakovan itd?

Moje korenine segajo v laboratorije na elektrofaksu, kjer sem razmišljal podobno kot ti. Ko pa enkrat vidiš, da pridejo k tebi po pomoč firme in ti dajo par 10k, da jim narediš določen research, ti pa spišeš magistersko ali doktorat iz tega, pa spremeniš malo uvid, kaj nek tak center akademikov doprinese k razvoju.

SAj tudi hadronski trkalnik samo žre denar, ampak so neke baznične raziskave, ki potem zaganjanjo človeštvo naprej.

Npr: https://theconversation.com/five-ways-p...

Če bi tebe poslušali se tega sploh ne bi lotili. Spoznavamo principe fuzije, ki bodo osnova za fuzijske elektrarne v bodočnosti.

FireSnake je izjavil:

Vlada bo dvignila plače sodnikom:
https://www.domovina.je/vlada-dvignila-...
po nujnem postopku:
https://postimg.cc/RW90xmpw
Aja, ne, ne bo:
https://siol.net/novice/slovenija/vlada...
švarc pipanova pa v damage control:
https://siol.net/novice/slovenija/svarc...

Kdo je zdaj tu nor?
Bodo ti bedaki kaj izpeljali ali bodo, kot mladi pes, lovili svoj rep?
Počasi plenijo že eno leto. Se bo v zameno tudi kaj naredilo za ljudstvo?

Pleško je bil bogi, a je bil zlat v primerjavi s to usrano golobjo hunto.

En komentar iz drugega portala:

Zgleda da so danes celo levi kometatorji ostali brez besed, ali je pa muzika nehala igrat

:))

He, he, he... Bodo morali začeti vladati z odloki. Nejči, hitro poskusit spisat ene 3 razloge zakaj je pametno da Golob vlada z odloki. :D

Pat_MaGroin je izjavil:

Golob si je nakopal srd sodnikov. Vzburil jih je in slekel hlačke, zdaj pa je zapustil hotelsko sobo, sodniki pa ostali z trdim :).

Niso pa šli stavkat. :D



Mi smo premala drzava da bi se sli bazicnih raziskav

Mi moramo delat na prakticnih uspehih ali pa bomo crknili kot nam vedno bolj kaze

Tako kot pac slovenija ne financira cerna v lj ker je to nesmiselno za bazicne raziskave tako male drzave tako je nesmiselno tole

Razen ce mi kdo pokaze plan podjetniski kako bomo to monetarizirali pol je ok

Enako je brezveze placevat neki slo operi to je samo minjs vecini davkoplacevalcev

In tega je na stotine mil teh primerov
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

111111111111 ::

Mato989 je izjavil:

Mi smo premala drzava da bi se sli bazicnih raziskav

Mi moramo delat na prakticnih uspehih ali pa bomo crknili kot nam vedno bolj kaze

Tako kot pac slovenija ne financira cerna v lj ker je to nesmiselno za bazicne raziskave tako male drzave tako je nesmiselno tole

Razen ce mi kdo pokaze plan podjetniski kako bomo to monetarizirali pol je ok

Enako je brezveze placevat neki slo operi to je samo minjs vecini davkoplacevalcev

In tega je na stotine mil teh primerov

Ampak če bi rad razvil prekmursko regijo, je center znanja in izobraževanja ena dobra dolgoročna naložba, ki se ne bo povrnila takoj, ampak bodo začele tudi lokalne firme vlagat v razvoj, sodelovanje itd...

Model viden že marsikje po svetu, samo tebi ni jasno, da je treba za višji BDP izobraževati, izobraževati in izobraževati, da na 10000 ljudi dobiš enega Akrapoviča, Boscarola, itd...
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Pat_MaGroin ::

Mato989 je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Mato989 je izjavil:


Ne ne, to so same floskule, populizmi kar si povedal... mene zanima kaj bodo ti "akademiki" naredili koristnega za BDP razen pocuzali 100k... je plan da bo čez 2 leti vplačano zato 500k več? Ali bo samo šlo 100k letno adios?

Plan, SWOT analiza, program dobiček pričakovan itd?

Moje korenine segajo v laboratorije na elektrofaksu, kjer sem razmišljal podobno kot ti. Ko pa enkrat vidiš, da pridejo k tebi po pomoč firme in ti dajo par 10k, da jim narediš določen research, ti pa spišeš magistersko ali doktorat iz tega, pa spremeniš malo uvid, kaj nek tak center akademikov doprinese k razvoju.

SAj tudi hadronski trkalnik samo žre denar, ampak so neke baznične raziskave, ki potem zaganjanjo človeštvo naprej.

Npr: https://theconversation.com/five-ways-p...

Če bi tebe poslušali se tega sploh ne bi lotili. Spoznavamo principe fuzije, ki bodo osnova za fuzijske elektrarne v bodočnosti.

FireSnake je izjavil:

Vlada bo dvignila plače sodnikom:
https://www.domovina.je/vlada-dvignila-...
po nujnem postopku:
https://postimg.cc/RW90xmpw
Aja, ne, ne bo:
https://siol.net/novice/slovenija/vlada...
švarc pipanova pa v damage control:
https://siol.net/novice/slovenija/svarc...

Kdo je zdaj tu nor?
Bodo ti bedaki kaj izpeljali ali bodo, kot mladi pes, lovili svoj rep?
Počasi plenijo že eno leto. Se bo v zameno tudi kaj naredilo za ljudstvo?

Pleško je bil bogi, a je bil zlat v primerjavi s to usrano golobjo hunto.

En komentar iz drugega portala:

Zgleda da so danes celo levi kometatorji ostali brez besed, ali je pa muzika nehala igrat

:))

He, he, he... Bodo morali začeti vladati z odloki. Nejči, hitro poskusit spisat ene 3 razloge zakaj je pametno da Golob vlada z odloki. :D

Pat_MaGroin je izjavil:

Golob si je nakopal srd sodnikov. Vzburil jih je in slekel hlačke, zdaj pa je zapustil hotelsko sobo, sodniki pa ostali z trdim :).

Niso pa šli stavkat. :D



Mi smo premala drzava da bi se sli bazicnih raziskav

Mi moramo delat na prakticnih uspehih ali pa bomo crknili kot nam vedno bolj kaze

Tako kot pac slovenija ne financira cerna v lj ker je to nesmiselno za bazicne raziskave tako male drzave tako je nesmiselno tole

Razen ce mi kdo pokaze plan podjetniski kako bomo to monetarizirali pol je ok

Enako je brezveze placevat neki slo operi to je samo minjs vecini davkoplacevalcev

In tega je na stotine mil teh primerov


Vse to je pićkin dim, dokler penzionerji pojejo 1,5 MRD letno iz proračuna.

Mato989 ::

111111111111 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Mi smo premala drzava da bi se sli bazicnih raziskav

Mi moramo delat na prakticnih uspehih ali pa bomo crknili kot nam vedno bolj kaze

Tako kot pac slovenija ne financira cerna v lj ker je to nesmiselno za bazicne raziskave tako male drzave tako je nesmiselno tole

Razen ce mi kdo pokaze plan podjetniski kako bomo to monetarizirali pol je ok

Enako je brezveze placevat neki slo operi to je samo minjs vecini davkoplacevalcev

In tega je na stotine mil teh primerov

Ampak če bi rad razvil prekmursko regijo, je center znanja in izobraževanja ena dobra dolgoročna naložba, ki se ne bo povrnila takoj, ampak bodo začele tudi lokalne firme vlagat v razvoj, sodelovanje itd...

Model viden že marsikje po svetu, samo tebi ni jasno, da je treba za višji BDP izobraževati, izobraževati in izobraževati, da na 10000 ljudi dobiš enega Akrapoviča, Boscarola, itd...


Aha, torej boš rekel da se je v zgodovini razvilo regijo izključno tako da je vlada/kralj namenil neki regiji "100k" letno za nek debatni krožek brez zahtev po učinkovitosti...

Problem je ko izobražujemo, izobražujemo, izobražujemo na denar vseh davkoplačevalcev da nas potem izobraženi (aka zdravniki med drugim) stiskajo s sindikati za višje plače ali VSEENO navkljub vsemu odhajajo... v takem primeru mi je bolje da prenehamo izobraževat in zmanjšamo davke da bomo za sebe poskrbeli kolikor gre
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

arnecan1 ::

Utk je izjavil:

Pa jih ni še nihče vprašal kam je izginilo 20,000 stanovanj?

Saj se vprašamo.

Na forumih. Tudi na tem forumu med drugim.

Pa tudi na kakšnem obskurnem mediju.

Na udarnih medijih pa to ne bo problem. To se bo pojavilo kvečjemu na 366 strani. Spodaj desno v kotu. Ker v levi kot še včasih kdo pogleda. V desnega pač ne.

Razen če se na levici ne scufajo med seboj. In poiščejo novega mandatarja.

Na udarnih medijih je glavna novica decembrsko prijetje dveh spečih ruskih vohunov. Z 99% pomočjo tujih služb. Daljnega decembra 2022. Resnično me zanima, kakšne pomembne insajderske informacije sta ta dva vohuna brez kontaktov odločevalcev prenašala v Rusijo? Verjetno informacije iz Požareporta, kateri servira informacije preden pridejo v javnost.

P.S.: Le kaj bo z Berishajem in nakazili GEN-ija? Golob sveto trdi, da ga nikdar ni spoznal ali z nijm sodeloval. Do danes se je Golob že več kakor enkrat dokazano zlagal. Tukaj ima mogoče celo prav. On osebno z Berishajem ni ne sodeloval ne osebno srečal. Vse je potekalo preko posrednikov.8-)

Utk ::

Haha, in to leto 26, se pravi, v tem mandatu ne bojo rabli naredit absolutno nič, pred naslednjimi volitvami bojo pa rekli, zdaj pa res začnemo. Majkemi.

AtaŠtumf ::

Kakšen lažnivec moraš biti, da razlagaš, da boš s 100 mio zgradil 5000 stanovanj.

To pride 100.000.000/5000 = 20.000 eur na stanovanje.

Tole verjame pa res lahko samo še največji plesoči bebček!

Sploh pa še potem, ko rečejo, da bodo gradili stanovanja v mestnih središčih... :)):)):)):))
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

Mato989 je izjavil:



Aha, torej boš rekel da se je v zgodovini razvilo regijo izključno tako da je vlada/kralj namenil neki regiji "100k" letno za nek debatni krožek brez zahtev po učinkovitosti...

Problem je ko izobražujemo, izobražujemo, izobražujemo na denar vseh davkoplačevalcev da nas potem izobraženi (aka zdravniki med drugim) stiskajo s sindikati za višje plače ali VSEENO navkljub vsemu odhajajo... v takem primeru mi je bolje da prenehamo izobraževat in zmanjšamo davke da bomo za sebe poskrbeli kolikor gre

Kmalu bi bili v srednjem veku. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

arnecan1 ::

Sedaj pričakujem, da se Golob opraviči pravosodju, kakor sta se z Loredanom tudi Jankoviću za dosti manjšo stvar.>:D

FireSnake ::

AtaŠtumf je izjavil:

Kakšen lažnivec moraš biti, da razlagaš, da boš s 100 mio zgradil 5000 stanovanj.

To pride 100.000.000/5000 = 20.000 eur na stanovanje.

Tole verjame pa res lahko samo še največji plesoči bebček!

Sploh pa še potem, ko rečejo, da bodo gradili stanovanja v mestnih središčih... :)):)):)):))


Vir za cifre?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

nejc_nejc ::

Vir za cifre?

sicer mal zmede 3000 ali 5000....

tukaj

evo bistveni izvlečki:

Naredili smo popis morebitnih projektov, ki se lahko takoj začnejo izvajati. Naš cilj je, da do leta 2026 začnemo gradnjo pet tisoč stanovanj.

Od leta 2026 naprej bo za stanovanjsko gradnjo na voljo 100 milijonov evrov javnih virov. Do tiste točke bomo pomagali stanovanjskim skladom tudi z javnimi viri, da izvedejo gradnjo teh pet tisoč stanovanj.

malo je "sudokuja" pri branju članka....

bbbbbb2015 ::

AtaŠtumf je izjavil:

Kakšen lažnivec moraš biti, da razlagaš, da boš s 100 mio zgradil 5000 stanovanj.

To pride 100.000.000/5000 = 20.000 eur na stanovanje.

Tole verjame pa res lahko samo še največji plesoči bebček!

Sploh pa še potem, ko rečejo, da bodo gradili stanovanja v mestnih središčih... :)):)):)):))


No, to ni čisto tako. Stanovanjski sklad lahko vzame tudi kredit, recimo. Poznam (samo bežno) eno direktorico občinskega stanovanjskega sklada. Koliko denarja se nakaže skladu, toliko oni stanovanj kupijo. Oni kreditov ne bodo jemali. Raje manj stanovanj in sebi za plače. Tvegajo natanko 0 ali manj.

Lahko je recimo kredit z državnim (občinskim) poroštvom.

Sigurno pa je pri teh 100 mio mišljeno, da bo nek finančni vzvod. Vendar mislim, da se tega ne bo šel noben sklad, niti republiški, oz. državni. Občinski pa sploh ne. Obratno je. Če nakažeš 100 mio EUR, 80 mio EUR se porabi za gradnjo, ostalo režija. Samo podobno, kot pri plačah za sodnike, oni sicer neko željo imajo, obljuba je dana, realizacija in eksekucija in izkušnje pa 0.

Zgodovina sprememb…

hendriks ::

Oni bi se šli državno gradnjo... Đizs.. Problem v Sloveniji je premalo zazidljivih zemljišč. Država naj poseka tistih par hektarov gozdov na ravninah, razparcelira na parcele velike 800m2 in proda mladim družinam, ki rešujejo stanovanjski problem. Cene nepremičnin v prestolnici (sicer, zakaj bi si nekdo želel živeti v Ljubljani, ko pa je dela povsod drugje dovolj) bodo padle v enem letu, sledila pa bo cela Slovenija. Gradnjo pa naj prepusti privat sektorju.

bbbbbb2015 ::

hendriks je izjavil:

Oni bi se šli državno gradnjo... Đizs.. Problem v Sloveniji je premalo zazidljivih zemljišč. Država naj poseka tistih par hektarov gozdov na ravninah, razparcelira na parcele velike 800m2 in proda mladim družinam, ki rešujejo stanovanjski problem. Cene nepremičnin v prestolnici (sicer, zakaj bi si nekdo želel živeti v Ljubljani, ko pa je dela povsod drugje dovolj) bodo padle v enem letu, sledila pa bo cela Slovenija. Gradnjo pa naj prepusti privat sektorju.


Podpišem.

Pat_MaGroin ::

Naivno.

Ce posekas in prodas zemljo druzinam, je neto izplen iz proračuna slab, nadzora ni.

Ce pa gradiš stanovanja z davkoplačevalskim denarjem, se tam pobere neprimerno vec smetane, z najemom pa naredis drzavljana se bolj odvisnega od države in potem se kar voli tebe naprej.

Mislim, a res nikomur ni jasno, da je logika politike popolnoma drugacna od splošne logike?

Podobno je pri davkih. Namen politike je, da ti poberejo CIM VEC, in potem ONI razdelijo kot sem jim zdi primerno.

Ce pustiš osebi 70% place, lahko ta oseba prosto razporeja z denarjem, kar je z vidika oblasti slabo.

Ce pa ti poberejo 70% in potem cez 20 različnih subvencij, povračil, olajšav vrnejo 20%, je moč države toliko večja, ker ONI odločajo, kako se bo denar delil.

Osnove vladanja 101.

Zgodovina sprememb…

fur80 ::

Pa nima država veze z stanovanji, za stanovanja in ljudi v kraju ali mestu se mora boriti občina. Več je ljudi v kraju, več je davka, več je otrok, več je prispevkov,...

V Avstriji čez mejo so imeli akcijo, zemlja komunalno urejena 700 kvadratov za 15 000EUR, sedaj mi pa naj nekdo najde tako ceno v Sloveniji!? Da te pride 3000EUR kvadratni meter stanovanja v kraju, bi morale občinarjem goreti vse lučke in privatnikom. Prosta stanovanja na trgu, nam tako poberejo vse Albanci in drugi tujci.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

hendriks ::

fur80 je izjavil:

Pa nima država veze z stanovanji, za stanovanja in ljudi v kraju ali mestu se mora boriti občina. Več je ljudi v kraju, več je davka, več je otrok, več je prispevkov,...

V Avstriji čez mejo so imeli akcijo, zemlja komunalno urejena 700 kvadratov za 15 000€, sedaj mi pa naj nekdo najde tako ceno v Sloveniji!? Da te pride 3000€ kvadratni meter stanovanja v kraju, bi morale občinarjem goreti vse lučke in privatnikom.


Res je, občina lahko kaj premakne, problem je, če je zemlja državna ali pa privatna. Privatnik ki zazidljive zemlje ne rabi je ne bo prodajal. V Sloveniji se dogaja dvig cen tudi zaradi tega, ker imaš posamezne bogatune, ki ti pokupijo polovico zemlje v neki občini in potem na njej sedijo. In potem videvamo 1000m2 velike parcele za 100K+. Norost.
««
224 / 236
»»