» »

15. Slovenska vlada (2022- )

15. Slovenska vlada (2022- )

Temo vidijo: vsi
««
59 / 236
»»

Masayoshi ::

Fingers crossed

jb_j ::

Masayoshi je izjavil:

Fingers crossed

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jb_j ()

lynxslo5 ::

Lahko smo pomirjeni. Matjaž Han je garancija za gospodarstvo, ker ima doktorat iz mikro ter makro ekonomije in je že veliko let uspešen v vodenju čistilnega servisa.

111111111111 ::

solatko je izjavil:

111111111111 Meni enostavno ne gre v glavo, da me današnji desničarji prepričujejo, da mi je bilo slabo, da sem pod režimom trpel, da sem bil lačen, brez določenih dobrin, ker sem takrat živel in mi je bilo čisto lepo pa nisem izhajal iz neke bogate familije, tudi osamosvojil sem se pri 19-20-ih letih. Res se nikoli nisem hotel ukvarjat s politiko in nikoli nisem bil nek hud materialist, tako, da mi je bila povprečna slovenska plača in včasih kak fuš, čisto dovolj za lepo, udobno in srečno življenje. Takih nas je bilo v yugi cca 80%-ov.

Bolj je bilo 90% revežev nerazgledanih, mednje sodiš tudi ti. Si bil pa v zgornjih 5% ker si se zalizoval z lokalnimi UDBOVCI. Nekateri se pač niso.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

bbbbbb2015 ::

solatko je izjavil:

bbbbbb2015 - Grep je dobil plačano od MOL-a na podlagi računov in zbira opravljenih del, če je nosilec pripravljal še teren za zasebno gradnjo in tega, kot tudi opravljenega dela na MOL-ovih delih ni plačal podizvajalcem in potem zaradi neekonomičnosti planiranega zapustil gradbišče, to ni krivda MOL-a, vendar že enkrat plačanih računov, MOL nima računovodske možnosti, že plačano, še enkrat plačat, da nebi bili v prekršku ali še kaj hujšega, če prav je Zoki javno izjavil, da, ko se bo našel način kako to storiti zakonito, lahko poplača vse, katerim je Grep ostal dolžen. Če veš za zakonito rešitev tega problema, boš rešil vse upnike in Zokija, kot podpisnika izplačil obranil pred kazenskim pregonom, če tega nimaš, ne kolni tistega, ki ima čiste račune, temveč tistega, ki je denar pobasal in odšel. Fantje predvsem nimate logike in preveč gostinskih debat, papirji o kakršni koli krivdi MOL-a in župana ne govorijo.

Glej, mrtvega človeka, ki se je šel ubit, ko je zvedel, da poplačila terjatev njegovi firmi *nikoli* ne bo, NIMAM JAZ NA VESTI. Ima ga na vesti opankar Janković in šefi Grepa. Verjetno se prepričujeta sama sebe v ogledalo, da ni zakonitega načina, bla bla bla.
Jaz teh smrdljivih okostnjakov ne bom šel ne preverjat, ne reševat ne razčiščevat. Ne smrdijo iz moje omare in vsaj jaz imam 20+ let vodenja firme in vem zelo natanko, kakšnih zvijač so se lotevali in Janković in Grepovci. To pač vem zato, ker enega elektro inštalaterja tudi niso plačali, še prepričali so ga, da je on v Merkurju sam jemal material na svoj konto. Sem mu že takrat rekel, da vsaj jaz ne bi ene žice v kanal dal, če bi to bilo na meni, ker ga namerno nategujejo. Take "hude" firme, pa ne morejo par palet elektro materiala kupit.

Odvilo se je tako, kot sem predvideval. Prvo rundo so mu plačali še pred valuto, ter dali še več dela. Potem, ko je vgradil goro materiala, pa mu niso hoteli potrditi situacije. Vlekli so mu reklamacije, ter si vedno znova zmišljevali, zakaj ne morejo podpisati. Zdaj se točno ne spomnim, ampak plačali so mu neko akontacijo, situacije pa mu niso podpisali.

Ostal je brez plačila, ker je imel s.p., so mu vzeli še hišo, avte, vse.

Pa ti bom ponovil, kje je problem. Stadion Stožice je bil že od začetka predrag, in občina Ljubljana in Grep so navedli nerealne predpostavke okrog zapiranja finančne konstrukcije. Zdaj, zakaj je šel Grep v to, ne vem. Menim tudi, da se na gradnjo stadionov niso spoznali. Ker če bi se, bi vedeli, da je prevelik, preveč luksuzen, ter absolutno predrag, da ekonomika stadiona NIKOLI ne bo poplačala investicije. Kapiraš, kaj pomeni beseda NIKOLI, butelj? Celotna zadeva je bila programiran stečaj.

Še sedaj vidiš, da ko igrajo domača moštva (Olimpija), so sedeži prazni. Ljubljana bi morala imeti 12-15 major eventov v Stožicah, da bi se stadion izplačal po 30 letih. To so mi rekli ljudje, ki spremljajo in športne dogodke, jih tudi organizirajo.

Stadion Stožice stoji tako, da kar velik del plačil nikoli ni bil izveden, konkretno za 500 mio EUR, pa to je *neplačan* del. Opankar Janković je "svoj" del luknje krpal z cca 9 mio EUR evropskih sredstev. Wat? 9 miljonov? A se zajebava konj opankarski? Še 90 miljonov bi bilo premalo.

Da boš imel občutek, Barcelona je hotela zbrati 1500 mio EUR za prenovo stadiona, pa so skupaj spravili 400 mio EUR, pa še to so bili krediti. Se pravi Barcelona (v stiski) operira s 400 mio EUR, pa je svetovni klub, ki skoraj vedno napolni stadion s 100 tisoč sedeži. Ena kaluža žabarska opankarska Jankovićka pa planira porabo 500 mio EUR sredstev za 16 tisoč sedežev - ki so večinoma prazni.

Stožice, kot 500+ miljonska EUR investicija se bo izplačala ob svetem Nikoli.

Zgodovina sprememb…

GregiB ::

Zanimivo je tole debatiranje okoli reguliranja cen, sploh naftnih derivatov, kjer smo praktično 100% neto uvoznik... Regulacija maloprodajnih cen je prišla praktično par tednov pred volitvami. Pa opustitev določenih dajatev pri elektriki tudi. Trenutno ima v EU samo Malta nižjo ceno goriv na pumpah, kot mi, od ostalih držav pa samo še Rusija, Belorusija, s Turčijo pa smo na glih. Zej pa... dogovorili smo se, da se gremo tržno gospodarstvo. Ko gre nekdo tankat, mora nekdo to plačat. Če tisti, ki tanka, na plača realne tržne cene, razliko plača nekdo drug. In pri trajnem reguliranju outputov (cen, odhodkov, odlivov) neminovno prej ali slej pride do reguliranja inputov (prihodkov, prilivov)... plač, torej. Ker v končni fazi se lahko dogovorimo tudi naslednje... Na oblast stopi nek oče naroda... za nekatere Jajo, za druge Golob, za tretje... someone else, ukine plačilni promet, uvede reguliran barter economy (blagovno menjavo) tako, da imamo vsi.... enako... Gre to?
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

svecka ::

sklicuješ se na tržno gospodarstvo, a sodček surove nafte je pa isto vreden kot pred krizo, pa niso bile cene po 2 eur. To je samo vojno dobičkarstvo in nič drugega.

simonchelo ::

Jest pravim, da dokler se ne bo našla vlada, ki bi počistila javni sektor, skenslala 90% občin, digitalizirala večino birokratskih storitev in prezaposlila zaposlenem v JS, bo pač hobotnica črpala ogromno denarja, ki bi se lahko porabil marsikje na bolj produktiven in kreativen način.
Da ne omenjam da je delež dobro plačanih Javnih uslužbencev najvišji oz. blizu vrha EU v Sloveniji (pe še vedno stavkajo).

In ko/če se kdo loti tega, takrat se bodo dejansko lahko zgodili spremembe v stilu sprostitve plačnih obremenitev in gospodarstvu boljn naklonjenih državah. Plačujemo pa davek na davek in po novem še kakšen davek več.
ciao

scipascapa ::

simonchelo: AMEN na to.

GregiB ::

svecka je izjavil:

sklicuješ se na tržno gospodarstvo, a sodček surove nafte je pa isto vreden kot pred krizo, pa niso bile cene po 2 eur.

Ne drži... pred krizo, npr. 2020 se je sodček Brent nafte gibal med $35 in $75... zdaj je $120, v zadnjih 100 letih ke prebil $100 za sodček zgolj med naftno krizo leta 1980, ob začetku finančne krize leta 2008 (kratkotrajni "ruker") in med leti 2009 in 2014, ko je bila maloprodajna cena goriva na pumpah cca. €1,5, menjalni tečaj €/$ pa 1,4 (danes 1,04)
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

111111111111 ::

Zdaj gredo še ostali EU voditelji: https://www.24ur.com/novice/tujina/macr...

Ampak JANŠA je bil prvi. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

kopriva60918 ::

Slava Gospodu Janši!

sds ::

Glavno je, da prekinemo nesmiselno sponzoriranje rusko-ukrajinske vojne in prenehamo zagotavljati Rusiji se vecje zasluzke, kot jih je imela pred vojno.

https://nypost.com/2022/04/11/russia-ea...

Dejansko jih najbolj sankcioniramo tako, da ukinemo sankcije. Pac, tacas, ko se EU preserava, Indijci odkupujejo vedno vecje zaloge nafte, jo predelujejo in nato posiljajo v EU po precej visji ceni.

S celotno norijo okrog sankcij smo samo povzrocili, da smo dobili kupe posrednikov, ki se vedno polnijo Rusko blagajno, sami pa nastavljajo zraven svojo vreco.

Za bedake, pot nafte prej:

Rusija (pobere cekin) ------ EU

zdaj:

Rusija (pobere cekin) ------ Indija in ostali (poberejo cekin) ------ EU
I have no mouth, and I must scream

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sds ()

Wrop ::

Upam, da bodo v takšni ali še širši zasedbi šli v Moskvo. Ne moremo imeti nove evropske varnostne strukture brez sodelovanja z Rusijo.
- Podprecednica Svobode MK glede obiska treh falirancev v Kievu.
Zakaj ne gre sama na obisk v Moskvo.

Wrop je izjavil:

Upam, da bodo v takšni ali še širši zasedbi šli v Moskvo. Ne moremo imeti nove evropske varnostne strukture brez sodelovanja z Rusijo.
- Podprecednica Svobode MK glede obiska treh falirancev v Kievu.
Zakaj ne gre sama na obisk v Moskvo.

Se strinjam. Naj gre. Pa tam naj ostane in se naj ne vrača več v Slovenijo. Pa kje take smeti gor pobirajo?

sds je izjavil:

Glavno je, da prekinemo nesmiselno sponzoriranje rusko-ukrajinske vojne in prenehamo zagotavljati Rusiji se vecje zasluzke, kot jih je imela pred vojno.

Dejansko jih najbolj sankcioniramo tako, da ukinemo sankcije. Pac, tacas, ko se EU preserava, Indijci odkupujejo vedno vecje zaloge nafte, jo predelujejo in nato posiljajo v EU po precej visji ceni.

Glej, začel si smetiti še to temo z Ukrajino, trol.

bbbbbb2015 je izjavil:

sds je izjavil:

Glej, začel si smetiti še to temo z Ukrajino, trol.

Glede na to, da Rusija na racun zunanje politike prejsnje vlade profitira, mi pa po drugi strani placujemo vec za vse, se mi zdi tema na mestu.

Troli ste predvsem tisti, ki omogocate Rusiji bogateti (in financirati vojno proti Ukrajini), nam pa nabijate nepotrebne in nesmiselne stroske.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

"Prvi korak, ki ga bomo naredili, je, da bomo vzpostavili zelo jasen prikaz cen živil pri različnih trgovcih," je napovedal predsednik vlade Robert Golob.

Ja, ker sami ne znamo it v različne trgovine in preverit za tisto kar kupujemo.

Utk je izjavil:

"Prvi korak, ki ga bomo naredili, je, da bomo vzpostavili zelo jasen prikaz cen živil pri različnih trgovcih," je napovedal predsednik vlade Robert Golob.

Ne ampak zato, ker vzame veliko casa, ce primerjamo cene izdelkov, ki se spreminjajo na dnevni ravni. In gre za to vec goriva kot dejansko prihranis.

Razen tega je trgovcev moznosti primerjanja cen tako strah, da imas na vhodu vsake trgovine znak za prepovedano slikanje.

Vcasih take ven meces, da se mi zdi, da si popoln idiot.

---

Dejansko bi Golobu predlagal, da zahteva od trgovcev, da so spremembe cen najvec enkrat na dan in samo pred odprtjem trgovin, UPC kode posameznega izdelka in njegova cena za tisti dan pa morata biti prijavljena v centralni register do katerega ima dostop vsak.

Zgodovina sprememb…

Vcasih take ven meces, dse mi zdi, da si popoln idiot.

V nasprotju s tabo, ki take ven mečeš, da še nikoli nisem niti pomislil, da ne bi bil popoln idiot.

Ne ampak zato, ker vzame veliko casa, ce primerjamo cene izdelkov, ki se spreminjajo na dnevni ravni.

A Holob bo pa na dnevni ravni spremljal.

In gre za to vec goriva kot dejansko prihranis.

Sej ne rabiš it dobesedno vsakič v vse trgovine. Madona.

Razen tega je trgovcev moznosti primerjanja cen tako strah, da imas na vhodu vsake trgovine znak za prepovedano slikanje.

Buhu. Kako me je strah tega znaka.

Holob bo naredil pač nek nabor izdelkov, ki jih kao vsi kupujejo, čeprav jih v resnici ne nihče vseh. Meni čisto nič ne pove, da je zate najcenejša trgovina X, če jaz kupujem čisto druge stvari.

Dejansko bi Golobu predlagal, da zahteva od trgovcev, da so spremembe cen najvec enkrat na dan in samo pred odprtjem trgovin, UPC kode posameznega izdelka in njegova cena za tisti dan pa morata biti prijavljena v centralni register do katerega ima dostop vsak.

Ma komot. Ti boš pa to plačal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Vcasih take ven meces, dse mi zdi, da si popoln idiot.

V nasprotju s tabo, ki take ven mečeš, da še nikoli nisem niti pomislil, da ne bi bil popoln idiot.

Ne ampak zato, ker vzame veliko casa, ce primerjamo cene izdelkov, ki se spreminjajo na dnevni ravni.

A Holob bo pa na dnevni ravni spremljal.

In gre za to vec goriva kot dejansko prihranis.

Sej ne rabiš it dobesedno vsakič v vse trgovine. Madona.

Buhu. Kako me je strah tega znaka.

Holob bo naredil pač nek nabor izdelkov, ki jih kao vsi kupujejo, čeprav jih v resnici ne nihče vseh. Meni čisto nič ne pove, da je zate najcenejša trgovina X, če jaz kupujem čisto druge stvari.

Imas resitev napisano. Razen tega, bom rekel vsakemu, ki mu dejansko tak ukrep olajsa zivljenje, pa se ga brani - idiot.

Mimogrede, tudi tvoja fasisticna stranka je imela vso moznost uvesti enake ukrepe. Pa jih ni. Ker so nesposobni.

sds je izjavil:

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Kaj si mislil, da se bo zgodilo, če so nagnali vse sekretarje na ministrstvih? Pa noben makroekonomist noče delati za Holoba? Holob to, Holob ono.

Holob je čisto zares ugriznil v preveliko jabolko in obul prevelike čevlje.

Proplus kamarila pa skrbi, da se vsak dan ve, kaj si ljubljeni vodja misli in kaj bo so konca meseca naredil. Konec meseca je za 15 dni.

Ahahah. Pfff kak zajeb bo to.

bbbbbb2015 je izjavil:

Utk je izjavil:

Kaj si mislil, da se bo zgodilo, če so nagnali vse sekretarje na ministrstvih? Pa noben makroekonomist noče delati za Holoba? Holob to, Holob ono.

Proplus kamarila pa skrbi, da se vsak dan ve, kaj si ljubljeni vodja misli in kaj bo so konca meseca naredil. Konec meseca je za 15 dni.

Lol, vir prosim. :)) :)) :))

Trenutno se gre zelo ucinkovite poteze, za razliko SDSovega populizma celotno korono in zdaj ukrajinsko sranje

Zgodovina sprememb…

Imas resitev napisano. Razen tega, bom rekel vsakemu, ki mu dejansko tak ukrep olajsa zivljenje, pa se ga brani - idiot.

Ja, rešitev je, da vsaka trgovina zaposli še 5 programerjev in 50 ljudi, ki bojo skrbeli, da bojo podatki usklajeni (ker če bo v Holobovi tabeli druga cena kot na polici bo spet pizdarija). Pa seveda ne pozabimo še na 20 inšpektorjev, ki bojo to nadzirali. To bo ziher znižalo cene.

Utk je izjavil:

Ja, rešitev je, da vsaka trgovina zaposli še 5 programerjev in 50 ljudi, ki bojo skrbeli, da bojo podatki usklajeni (ker če bo v Holobovi tabeli druga cena kot na polici bo spet pizdarija). Pa seveda ne pozabimo še na 20 inšpektorjev, ki bojo to nadzirali. To bo ziher znižalo cene.

Ne, cene bo znizalo dejstvo, da ljudje pri dragih ponudnikih ne bojo kupovali.

In ze sedaj ne bi - pa nimajo informacije oz. je pretezko dostopna.

Zgodovina sprememb…

sds je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

Utk je izjavil:

Pa kaj ti misliš, da sem jaz? Tvoja obveščevalna agencija? Surfaj sam. Ko (mi) boš pa kaj plačal, pa ti bomo iskali linke. Do takrat pa si išči sam.

bbbbbb2015 je izjavil:

sds je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

Utk je izjavil:

Pa kaj ti misliš, da sem jaz? Tvoja obveščevalna agencija? Surfaj sam. Ko (mi) boš pa kaj plačal, pa ti bomo iskali linke. Do takrat pa si išči sam.

Ti si SDSov placani propagandist, ki tule stresa lazi in neumnosti :) Saj ne, da sem res hotel vir, bolj sem hotel pokazati, da stresas nepreverjen bullshit.

Zgodovina sprememb…

Ja, nič zato, če bo potem najcenejša trgovina dražja od zdaj najdražje, glavno, da bo ta dražja propadla.

Jaz vsak dan dobim domov 5 katalogov, pa ne rabim niti iz bajte it, skoraj vse cene so pa itak tudi na internetu. Ne vem v kakšni pizdi materni živiš, da nimaš ne katalogov ne interneta.

Utk je izjavil:

Ja, nič zato, če bo potem najcenejša trgovina dražja od zdaj najdražje, glavno, da bo ta dražja propadla.

Jaz vsak dan dobim domov 5 katalogov, pa ne rabim niti iz bajte it, skoraj vse cene so pa itak tudi na internetu. Ne vem v kakšni pizdi materni živiš, da nimaš ne katalogov ne interneta.

Ni mi treba skrbeti za vsak stotak (ti verjetno na centih sparas, si preneumen), sem pa preprican, da bo vecini to zelo pomagalo. Tebi seveda ne, kot receno, si preneumen.

Zato je pa narod razsodil, da preneumnih in njihovih preneumnih podanikov ne bomo vec gledali vodit drzavo. A ni cool? :)

In zaenkrat je Golob izvedel zelo zanimive ukrepe, ki pomagajo vecini. Seveda ne tebi. Ker volis preneumno stranko in si preneumen. Ampak se nam vsem jebe zate, si nepomembna manjsina, ki vsaj 4 leta ne bo odlocala o nicemer.

Zato pa revcek ubogi iz nemoci ropotas po internetu, ker drugega razen jokati in se metati ob tla ne mores. :)

Zgodovina sprememb…

Ti se bi moral počasi odločit ali je narod neumen ali ne. Ker neumen narod ne more pametnega izvolit.

Fak, da kdorkoli z IQ nad 100 zagovarja takšen butast populističen ukrep kot je državno spremljanje cen živil v trgovinah...Socialisti so res trdno prepričani da je "narod glup ko kurac" in ga morajo posvečeni izbranci celo življenje voditi za rokico.

Ganon ::

Preletite komentarje na 24ur.com. Toliko desničarskih trolov na kupu še nisem videl, izgleda da so vpoklicali vse rezerviste. Eno samo hujskanje in laži. No-ro. :))

sds je izjavil:

Ti si SDSov placani propagandist, ki tule stresa lazi in neumnosti :)

Glup si kot moški spolni organ. Sem že 100x rekel, da volim liberalce. Konkretno, recimo. Princip 'Živi in pusti živeti'. Boli mene za SDS. Sem 100x rekel, da jih ne volim in ne bom volil, ker hočejo revidirati zgodovino. Moja familija po moji in po ženini strani so bili sami partizani.

Samo veš, od vsega tega, sprave in revizije in partizanov in domobrancebv in kar je še te zaprašene šare - se ne da živeti.

Holob pa je - blefer. Tako blefira, da ti slabo rata. Saj nikogar nima. Še stranko je kupil. Razumeš ti to? Ali ne razumeš?

In sem že 100x povedal, da za (makro ekonomske) ukrepe rabiš - makro ekonomista. Ala dr. Lahovnik. Ali kdorkoli pač, ki ti bo makroekonomski ukrep prevedel v številke, kar je še vedno *napoved*.

Kateri makro ekonomist dela za Holoba? Kateri? Noben noče.

Ganon je izjavil:

Preletite komentarje na 24ur.com. Toliko desničarskih trolov na kupu še nisem videl, izgleda da so vpoklicali vse rezerviste. Eno samo hujskanje in laži. No-ro. :))

Ja seveda, saj oni so najboljse merilo. Ko se zacnejo najbolj oglasati, ves, da nasprotnik dela nekaj dobro.

bbbbbb2015 je izjavil:

sds je izjavil:

Ti si SDSov placani propagandist, ki tule stresa lazi in neumnosti :)

Glup si kot moški spolni organ. Sem že 100x rekel, da volim liberalce. Konkretno, recimo. Princip 'Živi in pusti živeti'. Boli mene za SDS. Sem 100x rekel, da jih ne volim in ne bom volil, ker hočejo revidirati zgodovino. Moja familija po moji in po ženini strani so bili sami partizani.

Samo veš, od vsega tega, sprave in revizije in partizanov in domobrancebv in kar je še te zaprašene šare - se ne da živeti.

Holob pa je - blefer. Tako blefira, da ti slabo rata. Saj nikogar nima. Še stranko je kupil. Razumeš ti to? Ali ne razumeš?

In sem že 100x povedal, da za (makro ekonomske) ukrepe rabiš - makro ekonomista. Ala dr. Lahovnik. Ali kdorkoli pač, ki ti bo makroekonomski ukrep prevedel v številke, kar je še vedno *napoved*.

Kateri makro ekonomist dela za Holoba? Kateri? Noben noče.

Ne dragec, si navaden SDSovec. Povej ti karkoli hoces.

Zgodovina sprememb…

Naloga države je, da prepreči kartelno dogovarjanje in monopol. Trg potem čudežno sam izloči tiste z ekscesnimi maržami. Fak, se vidi da je Golob celo življenje delal v JS s fiksnimi dogoorjenimi vhodnimi cenami.

Masayoshi je izjavil:

Naloga države je, da prepreči kartelno dogovarjanje in monopol. Trg potem čudežno sam izloči tiste z ekscesnimi maržami. Fak, se vidi da je Golob celo življenje delal v JS s fiksnimi dogoorjenimi vhodnimi cenami.

Ja izgleda, da ima izkusnje, reguliral je naftase (pri katerih je dejstvo, da se kartelno dogovarjajo), trgu pa bo obvestil z informacijami o cenah in mu dal moznost, da izloci tiste z ekscesnimi marzami.

Upam, samo, da se ne bo ustavil samo pri "kosarici" ampak bo zahteval od trgovin dnevne update cen (vsak izdelek ima UPC kodo (napisana kot bar koda), ki je unique zanj). Ce to zdruzi z google maps, lahko avtomatsko izracunas kam se ti najbolj splaca po kosarico.

sds je izjavil:

Masayoshi je izjavil:

Ja izgleda, da ima izkusnje, reguliral je naftase (pri katerih je dejstvo, da se kartelno dogovarjajo), trgu pa bo obvestil z informacijami o cenah in mu dal moznost, da izloci tiste z ekscesnimi marzami.

Upam, samo, da se ne bo ustavil samo pri "kosarici" ampak bo zahteval od trgovin dnevne update cen (vsak izdelek ima UPC kodo (napisana kot bar koda), ki je unique zanj). Ce to zdruzi z google maps, lahko avtomatsko izracunas kam se ti najbolj splaca po kosarico.

ukrep pri naftaših pozdravljam, saj tam trg dejansko ne deluje - de facto samo 2 ponudnika, ki si v cent sledita s ceno. Tale ukrep glede spremljanja košarice je pa navaden podn, bo stal davkoplačevalce in trgovce, k nižjim cenam pa ne bo pripomorel popolnoma nič. Se z aviona vidi, da je to populističen ukrep tzaradi ukrepa - morajo nekaj narediti pa ne vedo kaj...

fur80 ::

Ne vem, v Avstriji so čisto normalne aplikacije, kjer se vidijo točno določene akcije iz trgovin in cene? Vsaj na tak način prijatelji, ki delajo gor kupujejo pivo in ga vozijo čez mejo. Sploh za pijačo je trg nasičen in cena piva je lahko tudi med 0,3€ do 0,5€ in še manj za 0,5l, pivo pa niti malo slabše od kakega Uniona ali Laškega.
Za hrano je podobno, Avstrijci normalno pogledajo kje so akcije in gredo tja kupovat, nam je pa to nek tabu in sramota?

Ajoj no, te aplikacije verjetno ne dela avstrijska država? Seveda z aplikacijami ni nič narobe, narobe je, da to delajo državni organi. Te aplikacije delajo ali privat ponudniki in se financirajo z reklamami ali pa društva za zaščito potrošnikov in podobno. Ne pa da o tem sanja in razpreda predsednik vladi kot o ukrepu proti draginji...

Masayoshi je izjavil:

Ajoj no, te aplikacije verjetno ne dela avstrijska država? Seveda z aplikacijami ni nič narobe, narobe je, da to delajo državni organi. Te aplikacije delajo ali privat ponudniki in se financirajo z reklamami ali pa društva za zaščito potrošnikov in podobno. Ne pa da o tem sanja in razpreda predsednik vladi kot o ukrepu proti draginji...

In kje je tu ukrep, da gredo cene dol? Bomo zijali v aplikacijo in gledali kako gredo cene gor?

solatko ::

111111111111 - Ja, tistih 90%-ov si je z delavskimi plačami zgradilo hiše, hodili so na morje, izšolali take smrkavce, kot si ti, jih doma gostijo v hotelu mama do 40+leta,.. res so bili neumni, ko so izkoristili šanse, ki so se pokazale v njihvem norem času. Danes je seveda neprimerno bolje, mladi so na belem ali travci, vsak dan malo zadeti, če že dobijo kakšno občasno delo je to za minimalca, kar je dovolj, saj njihove glavne stroške še vedno nosijo neumni starši, tulijo v isti rog s svečakmi ali levakarji, o družinah ne razmišljate, saj nima smisla, če so že otroci zanje poberejo socialo in doklade,.... Res krasno življenje, je pa res telefoni za 1k+ na obroke pri naročnini, avti na puf ali fafing (tega pač takrat ni bilo), socialna omrežja na katerih pizdakate čes življenje, sistem, razpravljate o tem, kakšni bedaki so antivaxerji, na drugi strani kako trapasti so polno cepljeni in tako vam potekajo dnevi. Od kdaj je Kijev na Poljskem?

bbbbbb2015 - Poišči informacijo o tem mrtvem človeku in zakaj se je šel ubit. Po drugi strani pa ta človek ni bil zaposlen pri ZJ, saj od teh ni nihče storil samomora, ker so bili polno plačani od MOL-a, v roku po pogodbi. Zakaj država ni plačala dolgov gradbincev, ki so delali A cestni križ pa tam ni bilo zraven Zokija in je nekaj avto prevoznikov dejansko storilo samomor, ker jim je bila država(izvajalci - SCT, GRADIS, PRIMORJE,..) dolžna tudi več miljonov€ in bi jim šle hiše in vse kar so ustvarili v življenju pa tega noben ne omenja, za hazarderja, ki je bil dolžen veliko več, kot bi dobil v Stožicah pa že nekaj let krivite Zokija, ki pa je račune redno in v celoti plačal. Kaj boš rekel za državno tožilstvo, ki je bilo s.p. računalniškem forenziku dolžna eno leto, potem jih je preko sistema izterjal pa ni dobil niti enega posla več, tako, da je obrt zaprl, ker za barabe (mimogrede plačajo več in v naprej) pač ni hotel delat.
Ker niso nešolani desničarji, vidijo širšo sliko, v kateri pa ZDA s svoim NATO ni neka dobra tetka, temveč krepko razpihuje meddržavne spore z dolivanjem smodnika, če pa sporov ni, si pa izmisli vojne strupe in izdelavo nelegalnega nuklearnega programa, teroriste, kršitve človekovih pravic,... samo, da lahko vojaško posreduje.

Kobayashi - Na našem malem sprevrženem trgu še šiptarski prodajalci zelenjave, delujejo kartelno in imajo cel dan enake cene, med najdražjim in najcenejšim pa je pri kili paradajza 10 centov razlike, kje so časi yuge, ko je prvi prišel na ljubljansko tržnico je bil najdražji, zadnji pa najcenejši, potem je zopet znižal prvi in je šlo tako naprej, do zaprtja tržnice, pred zaprtjem paradajz po 1/3 začetne cene. Ravno tako je pri gorivih, praktično en ponudnik, ki bo seveda sam sebi konkurenca,....
Delo krepa človeka

Masayoshi je izjavil:

Saj se ne gre za aplikacije, te bomo hitro naredili.

Problem je, da ni nobenega nacina, da bi prisel do trenutnih cen.

Naj lepo trgovci (napram kazni) UPC kode in cene izdelkov dnevno submitajo na eno drzavno stran, ki omogoca tudi download podatkov (ni treba nic posebnega), pa bo cisto dovolj.

Aplikacije za spremljanje cen bos imel v enem tednu narejene.

Zgodovina sprememb…

endelin ::

GolobTv že v elementu
https://www.24ur.com/novice/slovenija/n...
:))
Takoj problematiziranje če protestira kdo drug kot levi skrajneži - slednje so prenašali v živo. Takoj iskat nekoga da se diskreditira vse prisotne haha.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Masayoshi je izjavil:

Še enkrat povem, kaj razmišljajo Angleži in Madžari. Da bodo z enkratnim davkom na dobiček pobrali te ekscesne dobičke, ter potem s tem denarjem subvencionirali draginjo.
Težava s tem modelom (v Sloveniji) je večkratna:
a) mi take zakonodaje nimamo
b) mi nimamo primarnih proizvajalcev nafte (rafinerije)
c) z elektriko je malo bolje, samo ne dosti. Gen-i bi lahko obremenili, mu nabili davek na ekscesne dobičke, ter s tem denarjem subvencionirali draginjo *VSEM*

Samo za take ukrepe pa rabiš špicen-klase-makroekonomista.

bbbbbb2015 je izjavil:

Samo za take ukrepe pa rabiš špicen-klase-makroekonomista.

Ali pa tudi ne, gre vec ali manj za sloganje, z bisekcijo dosezes enako.

endelin je izjavil:

GolobTv že v elementu
https://www.24ur.com/novice/slovenija/n...
:))
Takoj problematiziranje če protestira kdo drug kot levi skrajneži - slednje so prenašali v živo. Takoj iskat nekoga da se diskreditira vse prisotne haha.

Ne gre za "leve skrajneze", gre za fasiste. In prav je, da se jih obsodi. Ne pozabit, da je vecina Slovenije glasovala na volitvah proti fasizmu.

Zgodovina sprememb…

Kako ste zadovoljni s Cviklom?:)) neodvisen strokoven kader kaj;)
Tako brutalnega kadrovanja še ni bilo v Slo. Tem je res vseeno. Mediji gledajo stran. Z ruskimi mediji se da vse

Zgodovina sprememb…

Mimogrede "digitalni boni" so lep pokazatelj, kako je vladala SDS. Nepremisljen, podfinanciran "projekt", ki je neizvedljiv. In to se je dogajalo 2 leti, na vseh podrocjih.

endelin je izjavil:

Kako ste zadovoljni s Cviklom?:)) neodvisen strokoven kader kaj;)
Tako brutalnega kadrovanja še ki bilo v Slo. Tem je res vseeno. Mediji gledajo stran. Z ruskimi mediji se da vse

Tudi z brutalnim kadrovanjem smo super zadovoljni. Pravilno je, da se iz drzavnih podjetij zmece ven vse nesposobneze in fasisticne nastavke, ki jih je tja nastavila stranka s 30% podporo najbolj neumnih drzavljanov Slovenije.

Ne mores vladati, ce imas celo javno upravo polno SDSovih diverzantov.

Zgodovina sprememb…

Pejt si po nov izvod mladine. Da boš lahko drkal:D

Zgodovina sprememb…

endelin je izjavil:

Kar ne invalidira mojega teksta. Ti si pa le najdi ukrajnsko truplo nekrofil.

endelin je izjavil:

Bravo. Vidim, da je posebna anti-trol operacija še vedno v teku. Žilavi neki troli.
««
59 / 236
»»