» »

15. Slovenska vlada (2022- )

15. Slovenska vlada (2022- )

Temo vidijo: vsi
««
58 / 236
»»

kuall ::

solatko je izjavil:

111111111111 - Ti si res bedak

pazi na svoj balkanski jezik.

solatko ::

kuall - A si mogoče prehlajen, vzemi aspirin ali se pojdi 4-ič cepit.
Delo krepa človeka

kuall ::

danes sem videl 2 strica, ki sta me spominjala na tebe. en je bil naglušen, v zadrugi. je hotel kupit seme paprike, pa mu je prodajalka rekla, da je prepozen. ga je prepričala.
drugi je malo šepal v trgovini, tak hecno je šepal, da sem ga moral 2x pogledat pa malo trebuščka je imel.

Gregor P ::

Solatko že samo ameriška nuklearka pri nas podre celo tvojo zgodbo o Zahodu in Jugi.;)

... in tudi mi smo bili obrtniki takrat; za vsak avto kupljen v tujini smo morali kupiti še enega državi v davkih, da si ti lahko užival na sindikalcih.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

111111111111 ::

solatko je izjavil:

111111111111 - Ti si res bedak, kakšni privatniki, če je za Iskro štancal podložke. Kovinopasarstvo Mrkun na Kamniški v LJ je s šestimi ljudmi imel 13 fičotov/mesečno, ni bil v partiji, denarja pa za izvoz. Če bi se mi dalo, ti naštejem 300 obrtnikov, ki so bili dejansko bogati, recimo občina Domžale je bila daleč najbogatejša občina v yugi, potem ji je primat prevzela Radovlica. Mojster Vinko na Vodmatski je s švasanjem poroznih izpušnih cevi služil nekaj kDEM/mesec, večino denarja je znosil v cerkev, lahko vprašate njegovega sina, ki to počne še danes.
Res delaš bedaka iz sebe. V štirih mesecih sem na črno zaslužil novo 101-ko s čiščenjem bojlerjev popoldan, oglas v Delu in Dnevniku. Kogovšek, Vodnik,.... avtoelektrika iz 70-ih let, nobenega problema. Tvoj foter je bil revež, ker je vse zapil, kar je zaslužil. V Dravljah in Šiški je bilo nekaj mizarjev in vsi so lepo živeli - to vse so firme v bližini mojega domovanja, vse sem poznal osebno in nobenemu ni bilo hudo, res pa niso pili in dobro delali, tako, da jim dela ni manjkalo. Plačila so bila takrat redna, pizdarije s plačno nedisciplino so se začele v poznih osemdesetih, malo pred razpadom yuge, eskalirala pa v samostojni Sloveniji, ko se je nategovalo tako delavce, kot obrtnike in tudi družbene firme, ker enostavno ni nihče več hotel plačevati računov.

Sploh ne dvomim, da so bili uspešni podjetniki zlizani s partijo. Moj oče ni nikoli pil, vedno delal po cele dneve, na koncu so pa partijci in sindikalisti pobrali za delavce.

Bojlerje si verjetno čistil z računom in prijavljeno dejavnostjo? Vprašaj kmete kako jim je bilo? Za jesti dosti, denarja pa nobenega, ker so morali vse po minimalni ceni šenkavati zadrugam, da so hranile požrešne Ljubljanske in Beograjske komuniste.

Ti mogoče ne kapne da imamo z razlogom, drugačen pogled na Jugo? Pa nisem edini na forumu.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

111111111111 ::

No bomo videli, če se bomo poleti kje vozili ali bomo doma. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

dexterboy ::

111111111111 - Ti si res bedak, kakšni privatniki, če je za Iskro štancal podložke. Kovinopasarstvo Mrkun na Kamniški v LJ je s šestimi ljudmi imel 13 fičotov/mesečno, ni bil v partiji, denarja pa za izvoz. Če bi se mi dalo, ti naštejem 300 obrtnikov, ki so bili dejansko bogati, recimo občina Domžale je bila daleč najbogatejša občina v yugi, potem ji je primat prevzela Radovlica. Mojster Vinko na Vodmatski je s švasanjem poroznih izpušnih cevi služil nekaj kDEM/mesec, večino denarja je znosil v cerkev, lahko vprašate njegovega sina, ki to počne še danes.
Stari mojster je bil CAR s svojimi komentarji, jest sem z veseljem hodil k njemu, pa tudi, če ni močno ropotala izpušna cev. Že znamka avta je bila pri njemu zabaven špas! Sin je pa čisto druga zgodba, ampak se vidi, da je stručko v svojem fohu...

Jaz sem postal sindikalist v samostojni državi, ko je zakon o podjetjih razdelil funkcije posameznih organov v podjetju (Markovič). V njem je prvič omenjeno, da se za plače pogaja sindikat in ne več nadzorni odbor (delavski svet) in so takratni sindikalisti bili totalno nesposobni to funkcijo zadovoljivo opravljat. Tudi podjetniško pogodbo je moral z vodstvom podjetja dogovorit sindikat in lahko povem, da smo bili edino podjetje v SLO, ki je omogočalo odličnim poklicnim delavcem dosegat plačo inžinirja. Ob delu sindikalista, sem dosegal normo na svojem dm. Bil sem tudi eden redkih sindikalistov v SLO, kateremu niso pred nosom prihvatizirali firmo, smo pač padli v drugo, politično zgodbo, privatizirali pa smo zadnji dan in bi delavci, če bi še imeli certifikate, lahko z njimi kupili 60%-ov podjetja, če nebi nosili teh malo vrednih papirjev v druge boj zanimive firme - Krka, UNION, ZITO,.. kjer so jim vzeli samo nekaj %-ov, ostalo pa je šlo po končanem postopku v TNP, NFD5 in NFD6,...... kjer so praktično izgubili vse.
Omenil si že firmo, kjer si delal, ali veš, da ni potlej tako težko priti do osebnih podatkov?

Dogajanje v Jugi pa ne bom komentiral, doživel sem jo tako na Balkanu kot tukaj, tudi med vojno. Spomini vseh vrst, mavrica spominov bi lahko napisal :)

111111111111 je izjavil:

No bomo videli, če se bomo poleti kje vozili ali bomo doma. :D

sodelavec mi je včeraj govoril, da je šlo ogrevanje za bajto na drva v enem letu za 60% gor pri cenah.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

kikach ::

Torej smo ena redkih držav, ki je samooskrbna z elektricno energijo in bo država dovolila podjetjem v 100% državni lasti, da brez razloga dvignejo ceno elektrike za 2-3x? Važno, da bodo sočutni in bodo dvignili minimalno plačo na 800€ ?

Wrop ::

Svoboda v polnem zamahu. M. Videtič je premalo in preslabo plesal na golobjo godbo, pa je fasal prepoved komentiranja družbeno političnih tem. Namreč zaposlen je kot svetovalec pri družbi ELES.
Kaj šele bo, ko bo prišlo do popolne svobode.

Utk ::

kikach je izjavil:

Torej smo ena redkih držav, ki je samooskrbna z elektricno energijo in bo država dovolila podjetjem v 100% državni lasti, da brez razloga dvignejo ceno elektrike za 2-3x? Važno, da bodo sočutni in bodo dvignili minimalno plačo na 800€ ?

Ja, po drugi strani bomo pa subvencionirali nafto. Čeprav bi moralo bit ravno obratno. No, sej morda pa Golob ni tako neumen, da bi bilo tako.

lynxslo5 ::

kikach je izjavil:

Napovedujejo 300% povišanje cene elektrike, na koncu bodo pa povišali za 200% in bodo režimski mediji rekli "Poglejte kako je sposoben Robert Golob. Elektrika se je povišala samo za 200%. Če ne bi bilo genija Goloba, bi se pa povišala za 300%."

Malidelničar ::

Solatko je plačan da temo spelje na filozofiranje o drugih temah. Tema je VLADA.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Wrop je izjavil:

Svoboda v polnem zamahu. M. Videtič je premalo in preslabo plesal na golobjo godbo, pa je fasal prepoved komentiranja družbeno političnih tem. Namreč zaposlen je kot svetovalec pri družbi ELES.
Kaj šele bo, ko bo prišlo do popolne svobode.

Eles lahko Videtiču prepove edino komentiranje o firmi v kateri je zaposlen. Nisem še slišal, da bi Videtič kadarkoli dajal kakšne izjave o Elesu. Ne more Eles prepovedati, da Videtič komentira o nepotizmu, ki ga počne Levica v novi vladi. Če bi bil Videtič obrnjen na levo in bi na POP TV hvalil Goloba, mu sigirno ne bi prepovedali komentiranje.

Gregor P - Si kdaj pogledal kakšne so bile dajatve in cene avtomobilov na Danskem, Švedski, Belgiji ali kar v Nemčiji? Tudi A ni imela ravno majhnih dajatev za nakup avta, ker je bil to v tistih časih še vedno tretiran kot luxus roba. MB je bil takrat v yugi med najcenejšimi, v državi izdelovalki ZRN je bila cene novih 20-30%-ov višja. Meni je Italjan izplačal ceno novega BMW-ja 65RS - 24kDEM v ZRN je bil 5kDEM dražji, ko me je zrinil s ceste. Nuklearka je bila zgodba zase, saj je ves posel potekal preko državnih organov v Beogradu, Slovenija je dala samo prostor in vsa gradbena dela. Kaj in na kakšen način se je zgodilo z ISKRA-DELTO je pa lahko jasno vsakemu, ki je prebral knjigo o tem dogajanju.

111111111111 - Seveda mi je jasno, zakaj imaš tak pogled na yugo, če prav nisi živel v tistih časih. Tisti, ki so v partijskem sistemu največ profitirali, danes najbolj kritizirajo, saj so krast, na veliko, lahko začeli šele z razpadom paritje in yuge. V vsakem sistemu najdeš ljudi, ki jim življenje ni všeč, tudi v bogati Švici, Luxemburgu, Švedski,... vendar je povsod vprašanje, koliko znosno živi večina populacije in v yugi, je bilo po letu 1960, veliko več takih, ki so bili zadovoljni, kot političnih disidentov, ki so hoteli na vsak način imeti več zase in svojo žlahto.
Meni enostavno ne gre v glavo, da me današnji desničarji prepričujejo, da mi je bilo slabo, da sem pod režimom trpel, da sem bil lačen, brez določenih dobrin, ker sem takrat živel in mi je bilo čisto lepo pa nisem izhajal iz neke bogate familije, tudi osamosvojil sem se pri 19-20-ih letih. Res se nikoli nisem hotel ukvarjat s politiko in nikoli nisem bil nek hud materialist, tako, da mi je bila povprečna slovenska plača in včasih kak fuš, čisto dovolj za lepo, udobno in srečno življenje. Takih nas je bilo v yugi cca 80%-ov. Izkoristili smo možnosti in se imeli fajn, povzpetniki in potencialni lopovi pa pač ne, kakšne pa so bile želje teh, smo pa videli v nekaj dneh po osamosvojitvi, ko so izgubili vse moralne kompase in pričeli prihvatizirat družbeno premoženje, vodilni so si dvignili plače nad vse razumne meje, ljudje pa smo to mirno gledali in ploskali demokraciji. Po nekaj letih se je veliko ljudi streznilo, samo kaj, ko je bila državna zlatnina že porazdeljena in uničena. Ti bi se moral zavedat, da povprečni prebivalci v takratni yugi, ko smo bili dober srednji sloj, ne moremo danes, ko je večina mladine brez perspektive, ko je edina vrednota denar, ne glede na to, kako pride k bajti, ko opazujemo vedno več ljudi na pragu ali v revščini, ko se zelo malo dogaja na gospodarskem področju, ob vsej korupciji in klientelizmu,..... tem zadevam ploskati in slediti nekim fašističnim usmeritvam desnih in nesposobnosti levih, da bi se ustvarjalo in dejansko iz te dežele naredilo nekaj v čemer bi se res večina počutila dobro in varno, tako, kot se je večina v yugi. Za demokracijo mora najprej bit ozaveščeno ljudstvo, ki negativnosti takoj sankcionira pa na svetu ni države, ki bi dosegla ta nivo, zato je za večino populacije boljša humana diktatura, kot pa anarhija, ki se ji reče demokracija, kjer prosperirajo edino sposobne barabe, tako v politiki, kot realnem sektorju, večina pa špila novodobne hlapce ali reveže brez kakšne svetle prihodnosti.
Tito je bil edini diktator, ki je dal večini populacije možnost živet svobodno in relativno dobro, zato je tudi imel enega največjih pogrebov v zgodovini in ob njegovi smrti je bilo zelo malo suhih oči na celotnem področju yuge.

DexterBoy - Če bi bil forum z vsemi osebnimi podatki, bi pisal enako, dokler pa identiteta nobenega udeleženca na forumu ni javna pa naj tako ostane tudi zame. Večina tistih, ki me poznajo ve, da govorim resnico in pač moje videnje dogodkov v mojem življenju, ki je bilo do lani srečno, uspešno, raznoliko in zabavno, le redko s problemi, tako, da me ni strah odkritij mojih podatkov in, da ne boš kaj dosti brezbrižen, s pravimi orodji se lahko odkrije podatke čisto vsake osebe, ki odpre kar koli na netu.

Malidelničar - Ta vlada še ni toliko časa, da bi lahko o njej argumentirano debatirali 62 strani, ste pa desni blazno produktivni pri branju iz kristalne kugle ali kavnega zoca, tako, da sem z mojimi posti ravno toliko ontopic,kot vi s svojimi.
Delo krepa človeka

hipertija ::

Solatko - kapo dol ;) bedaki pa naj še naprej pišejo svojo zgodbo, realnost je točno ta, kot si jo napisal.
Prekle za kurnk

scipascapa ::

lynxslo5 je izjavil:

solatko je izjavil:

Poglejte, kaj je srbin Zoki neredil iz LJ v 4.-ih mandatihf, zato mi ne tumbajte, da se več ni dalo, saj denarja je dovolj, samo žepi prisklednikov so pregloboki.

Kaj pa je Janković naredil tako strašno dobrega. Nekaj trgov je na novo pokril z granitnimi kockami, to pa je vse. Nedokončane Stožice še vedno izgladajo kot Hirošima. A je mogoče kakšno firmo iz Silicijeve doline privabil v Ljubljano?

Avtobusna postaja v Ljubljani je pa še vedno slabša kot v Kishinevu v Moldaviji.

LMAO...Jankovič ni NAREDIL čisto nič, kot samo mafiji zagotavlja denar...v tujini bi že davno bil v zapor, proklet Srbin.

mi je bila povprečna slovenska plača in včasih kak fuš, čisto dovolj za lepo, udobno in srečno življenje. Takih nas je bilo v yugi cca 80%-ov.

Sej to je bil en od problemov Jugoslavije. Povsod drugje je bilo 1+1 enako 2, samo v Jugoslaviji je bilo to 3 ali pa -1, odvisno. Ker samo taka matematika lahko izračuna, da je 80% ljudi imelo povprečno plačo.
Pa nihče ti ni reku, da ti ni blo lepo, vprašanje je, če bilo vzdržno. No, to ni niti vprašanje, ker vemo kako se je končalo.

GregiB ::

Utk je izjavil:

Pa nihče ti ni reku, da ti ni blo lepo, vprašanje je, če bilo vzdržno.

Zakaj se potem anti-komunajzerska propaganda pelje v smeri, kako, da smo trpeli pod trdo roko diktatorja in ne v smeri, živeli smo OK, ampak ni bilo vzdržno (kar sicer... drži)?
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

To da je bil nekdo takrat mlad, lep, prvič s plačo, lahko si je privoščil vse (kar je takrat pač obstajalo), še ne pomeni, da država ni bila polna neumnosti. Da so bile volitve farsa, da se je kradlo vsepovprek, da čeprav je bil socializem, je bil socializem za nekatere malo bolj kot za druge, da se je denar metal v neumnosti, itd.
Pomlajšaj 80 letnika na 22, dej mu jurja evrov, pa mu bo povsod lepo, tudi v Severni Koreji, Iranu, kje češ. Zakaj mu pa ne bi blo.
Je pa res, da so bile takrat neke stvari boljše, ampak ne zarad sistema, ampak zarad nas ljudi. Recimo Jugoslavija je bila ena redkih držav v kateri si lahko kampiral kjerkoli. Kar se tega, pa še česa, tiče, je bilo več svobode. Ampak to ste uničili zateženi ljudje, ne sistem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

AndrejS ::

Bravo nova vlada. Ekstra lahko kurilno olje = 1.646€
Zgleda bomo zmrznili pozimi. J***m goloba.

O tem noben medij ne poroča.

Masayoshi ::

Utk je izjavil:

To da je bil nekdo takrat mlad, lep, prvič s plačo, lahko si je privoščil vse (kar je takrat pač obstajalo), še ne pomeni, da država ni bila polna neumnosti. Da so bile volitve farsa, da se je kradlo vsepovprek, da čeprav je bil socializem, je bil socializem za nekatere malo bolj kot za druge, da se je denar metal v neumnosti, itd.
Pomlajšaj 80 letnika na 22, dej mu jurja evrov, pa mu bo povsod lepo, tudi v Severni Koreji, Iranu, kje češ. Zakaj mu pa ne bi blo.

Res je, lepo napisano. To se v teh debatah venomer pozablja.

bbbbbb2015 ::

solatko je izjavil:

bbbbbb2015 - čemu na pamet in ne preverite kakšnega dokumenta - MOL je plačal vse račune, ki so prišli na občino, podizvajalci pa tega niso storili in Zoran je par let nazaj postavil javno vprašanje računskemu sodišču, kako naj poplača že plačane račune še enkrat, ne, da bi ga sodno preganjali. Odgovora, kako to storiti legalno ni dobil, kljub temu, da je bil MOL pripravljen pokriti izpade podizvalajcev, ki so bili nategnjeni. Če veš odgovor kako, ga pošlji Zokiju in vsi upniki bojo poplačani.

Glej, o tem pokvarjencu Jankoviću ni da bi govoril. Začeli so graditi Stožice brez zaprte finančne konstrukcije. Že ko so začeli, so vedeli, da ne bo vse plačano, oz. da nimajo denarja vse za plačat. Delali so v spregi tako, da Grep ni potrjeval situacij podizvajalcem, le-ti niso mogli izdati računa (kljub temu, da je delo bilo opravljeno). In so zavlačevali.

V tej točki je ključ. Če bi Grep račune potrdil podizvajalcem, bi lahko direktno terjali občino.

Kar je občina Ljubljana plačala, je šlo za poplačilo nekaterim upnikom Grepa, ter za provizije. Za kaj več ni bilo denarja in je Grep šel v tri krasne. Računov, ki jih je prejel od podizvajalcev, ni nikoli nikomur izstavil, ker je bil mislim da že v stečaju. Podizvajalci pa so že izdali račune firmi v stečaju, kar pa ni nikogar brigalo.

Je pa Jankovića brigalo za provizije v zadnjih vzdihljajih Grepa:
https://podcrto.si/stozice-druzbi-grep-...

Če ti ne razumeš, da je Janković pokvarjen, potem pač ne razumeš. Morda pa ti imaš kaj z Stožicami, Grepom ali občinarji Jankovića, pa se pač delaš neumen.

Zgodovina sprememb…

AndrejS je izjavil:

Ne poročajo mediji, ki so od une ProPlus falange in od Odlazka. Ostale skrbi. Ma v redu. Meni ne bo hudega.

svecka ::

Jeseni bo še veselo...kurilno olje 2 eur. Ogrevanje na mestni plin oziroma oddaljeno toploto bo šel v nebesa. Drva se tudi že dražijo. Najbolj bodo najebali v večjih mestih ki se ne ogrevanjo na navadna drva. Se jim smejim, kar so volili, to bodo dobili.

GregiB ::

svecka je izjavil:

Se jim smejim, kar so volili, to bodo dobili.

Koga bi se moralo voliti, da bi bilo kurilno olje jeseni < 1€/L...? Samo pitam....
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

Zdaj se pa določi solatko s kom bi se rad primerjal, ker najprej si napisal:

solatko je izjavil:

Gregor P - Zakaj yugo primerjaj z A in ZRN, ...

... potem pa ti pridejo ravno te države očitno prav pri tvoji argumenatciji:

solatko je izjavil:

Gregor P - Si kdaj pogledal kakšne so bile dajatve in cene avtomobilov na Danskem, Švedski, Belgiji ali kar v Nemčiji? Tudi A ni imela ravno majhnih dajatev ...

>:D

AtaŠtumf ::

solatko je izjavil:

Gregor P - Zakaj yugo primerjaj z A in ZRN, ki sta že v osnovi imeli nekaj miljarderjev, saj so vse predvojne velike sisteme obnovili, vlagal se je kapital ZDA, GB,.. Primerjat moraš kraljevino Jugoslavijo, FLRJ, SFRJ in leta samostojne Slovenije, zavedajoč se, da so nas obravnavali kot komunistično državo, nam zavirali razvoj, niso nam nudili najnovejše tehnologije pa se je kljub temu v 35-ih letih vladanja Tita, ustvarjalo gospodarstvo, družbeni standard, stanovanjska gradnja, šole, bolnice, vrtci, do 4.-te vojaške sile v Evropi.

Sedaj pa čisto resno sprašujem ekonomske in politične experte - s čim se lahko pohvalimo pri razvoju SLO v 32-ih letih, razen vedno večje socialne razdvojenosti?
Poglejte, kaj je srbin Zoki neredil iz LJ v 4.-ih mandatihf, zato mi ne tumbajte, da se več ni dalo, saj denarja je dovolj, samo žepi prisklednikov so pregloboki.

Ko bo še kdo kritiziral yugo, naj naredi te primerjave in potem malo razmisli, predno piše bedarije pa to ni nostalgija, temveč realno gledanje na razvoj skupnosti pod takim ali drugačnim sistemom.

juga, juga, juga, ...

BS.

Če ne poznaš podjetij v Sloveniji, ki so danes v svetovnem merilu, to še ne pomeni, da jih ni.

Juga bi bil brez Zahoda in Vzhoda propadla že prej in bi morda bilo za vse skupaj to veliko bolje.

S temi krediti se je samo podaljševala agonija.

Se je pa veliko govorilo o moči in napredku juge, samo potem je pa prišla svetovna realnost.

Glede Zokija pa se samo vprašaj, koliko bi se še dalo narediti, če ne bi on jemal svojega deleža v Ljubljani.

Pa vseeno ga lahko pohvalim in rečem, da je bilo v Ljubljani veliko narejenega v njegovem mandatu, veliko pa je potrebno še narediti.

Je pa tudi res, da je eden redkih županov, ki je imel ves svoj mandat, konrektno večino v mestni občini in tudi zaradi tega je sploh kaj lahko naredil!

svecka je izjavil:

Jeseni bo še veselo...kurilno olje 2 eur. Ogrevanje na mestni plin oziroma oddaljeno toploto bo šel v nebesa. Drva se tudi že dražijo. Najbolj bodo najebali v večjih mestih ki se ne ogrevanjo na navadna drva. Se jim smejim, kar so volili, to bodo dobili.

Mimogrede, da vam povem, kaj razmišljajo Angleži, pa Madžari. Da vsekajo enkraten davek na dobičke elektro in energo podjetij. S tem denarjem pa potem subvencionirajo energijo (zdaj ne vem, če vsem ali samo določenim panogam). Francozi zdaj pravijo, da razmišljajo nekako enako.
Angleži zakonodajo za take enrkatne davke že imajo pravijo par sto let.

Slovenija je pri tem omejena. Nima rafinerij in firm, ki vrtajo nafto oz. jo pridobivajo. Ima sicer hidro in jedrske elektrarne. Tam bi se dalo vsekati davek na dobiček. Samo nima Slovenija zakonodaje in dvomim, da je možno dati davek na dobiček za nazaj.

Wrop ::

Golob bo sedaj pri zunanji politiki udaril 180° kontra. Rusijo že pozivajo za pogajalsko mizo. Putinu se že tresejo hlače. Guy Verhofstadt slovenkim golobovcem že zagotavlja še 10 letno članstvo v stranki. :))

hipertija ::

bbbbbb2015 je izjavil:

AndrejS je izjavil:

Ne poročajo mediji, ki so od une ProPlus falange in od Odlazka. Ostale skrbi. Ma v redu. Meni ne bo hudega.

kdor je bil pameten, si je zalogo za zimo že naredil (mi imamo drugo gorivo, ampak je že vse doma pripravljeno za zimo), drugi naj plačajo.
Prekle za kurnk

hipertija je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

AndrejS je izjavil:

kdor je bil pameten, si je zalogo za zimo že naredil (mi imamo drugo gorivo, ampak je že vse doma pripravljeno za zimo), drugi naj plačajo.

Se strinjam. Samo tisti, ko majo elektriko ali plin ali pač recimo olje - ta bo težka.

lynxslo5 je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Solatko ti buto. V Jugi je bila DIKATATURA, kaj ti ni jasno? Ti, ki si bil sindikalist, si jedel meso, ostali pa repo. Še danes imaš s polnimi usti samo pohvalo za režim. Seveda je juga napredovala, predvsem na hrbtuih pridnih Slovencev.

Solatko je verjetno imel vsako leto preko sindikata 10 dni zastonj sindikalno prikolico v Savudriji, pa mu je bilo vse super. Si pa napisal zelo pravilno, da je Jugoslavija živela predvsem na hrbtih pridnih Slovencev. Slovenija je imela samo 9% prebivalcev Jugoslavije, v proračun v Beograd je pa morala prispevati 30% vseh sredstev za vojsko in državni aparat. Jugoslavija pa ni bila samo Slovenija. Bila je tudi Bosna, Črna gora, Kosovo, Makedonija, ki niso ustvarjali ničesar, razen socialnih problemov. Celotna Jugoslavija je imela leta 89 nižji GDP na prebivalca kot Vzhodna Nemčija ali ČSSR. Ampak to razlagati solatkotu je brezveze, saj na ekonomijo so spozna toliko kot šimpanz na možgansko kirurgijo.

BDP je zelo merodajen, če imaš zelo povezano ekonomijo. Leta 1989 je bila Jugoslavija boljkone nepovezana. Vseeno, če Nemci furajo Mercedeze, pri nas se niso dali kupiti.

Zgodovina sprememb…

Utk - Vsi vemo zakaj se je razpadla yuga, ne zaradi ekonomije, temveč zaradi parcialnih interesov politike v kateri so prevladovale želje nacionalizma, nadvlado nad drugimi (v tej situaciji smo tudi v EU, saj ne šteje glas države, temveč glas vsakega državljana). Na Balkanu je bilo vedno trenje, zaradi obstoja 4-ih med seboj skreganih ver.

bbbbbb2015 - Grep je dobil plačano od MOL-a na podlagi računov in zbira opravljenih del, če je nosilec pripravljal še teren za zasebno gradnjo in tega, kot tudi opravljenega dela na MOL-ovih delih ni plačal podizvajalcem in potem zaradi neekonomičnosti planiranega zapustil gradbišče, to ni krivda MOL-a, vendar že enkrat plačanih računov, MOL nima računovodske možnosti, že plačano, še enkrat plačat, da nebi bili v prekršku ali še kaj hujšega, če prav je Zoki javno izjavil, da, ko se bo našel način kako to storiti zakonito, lahko poplača vse, katerim je Grep ostal dolžen. Če veš za zakonito rešitev tega problema, boš rešil vse upnike in Zokija, kot podpisnika izplačil obranil pred kazenskim pregonom, če tega nimaš, ne kolni tistega, ki ima čiste račune, temveč tistega, ki je denar pobasal in odšel. Fantje predvsem nimate logike in preveč gostinskih debat, papirji o kakršni koli krivdi MOL-a in župana ne govorijo. Stečaji pač zakonsko določajo vrstni red plačil in mali upniki so na koncu, če kaj ostane, problem je samo v tem, da direktor, ki spelje firmo v stečaj, vsaj 10 let nebi smel voditi nobene firme, torej manjka črna lista slabih direktorjev, kar v razvitem svetu obstoji, tudi liste slabih zdravnikov nimamo, se pa po ustnem izročilu ve, kateremu se ne pustiš pod nož. Manjka SDK, ki je sledil vsem terjatvam in plačilom, da bi bilo malo več reda v plačilni disciplini. Vendar za to ni kriv niti Zoki, niti drugi, ki se jim to dogaja, temveč slaba zakonodaja, ki z luknjami v zakonih omogoča ribarjenje v kalnem. Ta začaran krog lahko predebatiramo po dolgem in počez, pa se ne bo nič spremenilo, dokler zakonodajni organ (DZ) ne ukrepa s povsem novo zakonodajo (uporabili bi lahko zakonodajo D ali A prilagojeno na naše razmere), za to pa ni nikakršen interes pokazal noben sklic v 32 letih, ker vsem tako anarhično stanje odgovarja, da lahko namakajo prste v lonec z marmelado. Zoki in ostali podobni so pač posledica takih razmer pa tudi nešteto upnikov, ki so oškodovani v vsakem stečaju, edini ki dobro profitirajo, so stečajni upravitelji. Avtocommerce ni nikoli ustavil prodajo MB, tako, da ne laži, lahko si kupil in tudi kupoavali so MB.
Torej zadeve so v preiskavi in, če je kaj res in obstojijo dokazi, bo ZJ nekega lepega dne, začel prestajat kazen na Dobu, če pa je vse še ena afera - tresla se je gora, rodila se je miš, bo po zakonu še vedno veljal za poštenjaka, kljub temu, da imate drugačno mnenje o njem. Jaz občudujem, kar je v LJ v štirih mandatih naredil, brez enormnega zadolževanja, če pa je počel tudi nelegalne stvari pa naj presodijo organi, ki jih za to plačujemo. Problem je zakonodaja, ki tega ne omogoča in to izkoriščajo vsi, od puklastega do zadnjega večjega lopova v državi v nekaterih državah za posle teh barab, posamezniki pravnomočno obsojeni in sedijo, pri nas za vse lumparije z družbenim premoženjem, ne sedi nihče.

svecka - Bravo, smejiš se visoki globalistični svetovni politiki, ki so do tega pripeljali, naši bebčki, katere koli barve lahko v teh primerih samo delno, bolj ali manj, gasijo pregreto atmosfero in nič drugega.

Gregor P - Ko odpreš firmo, se ne primerjaš z dolgo stoječimi, temveč z lastnim napredkom, tvoje želje so drugotnega pomena, če nič ne storiš za boljšo primerjavo. Slovenija se lahko primerja s situacijo v kraljevini Jugoslaviji, FLRJ, SFRJ in kot samostojna država. Naše želje, ko smo šli na referendum so bile - podalpska Švica, nikako ne Albanija, Romunija, Afganistan,... pa tudi bolj bogata A in D niso ravno za objektivno primerjavo. Jaz primerjam razvitost gospodarstva, družbenim standardom in povprečno kvaliteto prebivalcev v zgoraj omenjenih treh skupnostih in z dogajanji od kar smo sami svoji in opažam, da je bil največji napredek v času diktature, da pa v 32-ih letih, razen nekaj %-ov bolj bogatih posameznikov, nekaj dest miljard € v davčnih oazah, na neznanih računih, kakšnega vidnega in občutnega napredka ni, ne glede na barvo in prepričanje vsakokratne oblasti.
Povprečne plače so lahko visoke, vprašanje za miljon $ je, koliko procentov zaposlenih take ali višje plače, v državi dejnsko dobi. Statistika je pač lažnjiva kurba, ki ti točno pove tisto, kar vprašaš in, če tisti, ki s statistiko upravljajo in iz nje vlečejo podatke, za to ne vprašajo, je to lahko samo ocena povprečnih opazovalcev dogajanja. Luxemburg je povprečno zelo bogata država, tam klasičnih revežev, ki nebi mogli preživeti ni, ZDA je tudi povprečno bogata država, vendar je tam revežev na miljone, Švedska pa ima zelo visok družbeni standard,...

AtaŠtumf - Nobena firma s vsaj 1000 zaposlenimi ni nastala v 32 letih, ki bi nudila še delo n kooperantom in imela ob tem še močen lastni razvoj, sodelovanje s tehničnimi fakultetami in inštituti,... kaj bluziš o firmicah, ki resda zaslužijo dovolj denarja za lastnike, od tega pa družba nima veliko, ravno tako ni vlaganj v šport, kulturo,.... Seveda za Zokija imaš trdne dokaze, on pa še vedno hodi naokoli. V drugih občinah se ne govori o provizijah, ker se že pred kakršnimi koli projekti, denar razgubi. Koper v tem mandatu ni napredoval nič, pričakujem velik uspeh Popoviča na letošnjih.
Delo krepa človeka

sbawe64 ::

Državni socializem je nazaj
https://www.rtvslo.si/slovenija/golob-b...
Predsednik vlade Robert Golob je v ponedeljek ob obisku v Mariboru izrazil prepričanje, da bodo ukrepe za blažitev draginje pripravili do konca meseca, da bo lahko nato sledila njihova izvedba. Napovedal je, da se bodo ukrepanja najprej lotili pri naftnih derivatih, nato pri elektriki, sledila bo hrana in na koncu še plin.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

sbawe64 je izjavil:

Napovedal je, da se bodo ukrepanja najprej lotili pri naftnih derivatih
... a v to šteje tudi kurilno olje>:D

https://mojefinance.finance.si/8987422/...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Hypathia ::

Vlada odločila: prihodnji torek pričakujte bistveno povečanje cen bencina in dizla

Holob ni želel podaljšati regulacije cen, kaj mislite, a zato, da se je maščeval tistim, ki ne plešemo?

Malidelničar ::

Hypathia: Meni vlada deluje preveč pasivno in neoperativno. Preveč časa so si vzeli za usklajevanja, piarovstvo, izgovanjanje na druge (beri: prejšnjo vlado) itd. To ni dobra popotnica.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Daj ne bluzi, in kdo bi (in bo za nazaj) trgovcem povrnil razliko v ceni? Verjetno Jajo in hypatija a ne...

Ja saj je lepo povedal, za njih so glavni problem tujci, ki se s tankanjem pri nas, zažirajo v naš proračun8-)

Fak da moram Hana branit...: ne lepo je povedal, da so jih trgovci vsakodnevno zasipali z milijonskimi zahtevki in da bi/bo to potrebno plačat - davkoplačevalci. Tujce je pa mal populistično navrgel, ker edin to pali pri nas - da ja ne bi kdo profitiral "na naš račun".

Hypathia ::

Malidelničar je izjavil:

Hypathia: Meni vlada deluje preveč pasivno in neoperativno. Preveč časa so si vzeli za usklajevanja, piarovstvo, izgovanjanje na druge (beri: prejšnjo vlado) itd. To ni dobra popotnica.

Pa saj to se je že v naprej vedelo. Prihaja kriza, na čelu vlade pa popolni diletant s skupino amaterjev za ministre in takšni bodo tudi rezultati. Tole bo še večja pušiona kot je bila Pahorjeva vlada.

Golob je bombastično napovedoval boj proti draginji. Njegov edini ukrep pa je ta, da bo naslednji teden gorivo 1,8 evra. Skratka proti draginji se bori tako, da povečuje ceno goriva. Han in Kumer sta pa zreven Goloba stala kot prestrašena Lolek in Bolek. Niti ust nista upala odpreti. Janševi ministri so lahko na tiskovkah svobodno govorili, pa so ga mediji obtoževali, da je diktator. Če je bil Janša diktator, kaj je potem Golob.

HitraSperma ::

Golob car, komonisti čisto penasti 8-)
fgdsfjk

lufthammer ::

No, pa bo Cvikl dobil službo, kot se zagre.

Holob dobro dela! Zaenkrat še nobenega presenečenja. Sami znani in odlični, mednarodno priznani strokovnjaki.8-)

Glugy ::

Masayoshi je izjavil:

Daj ne bluzi, in kdo bi (in bo za nazaj) trgovcem povrnil razliko v ceni? Verjetno Jajo in hypatija a ne...

Včasih smo pa lahko imel regulirane cene bencina brez da bi moral zato trgovcem plačevat. Nazaj mormo it na prejšn sistem.

Ja saj prvi korak je narejen-regulirane marže, ne skrbi Levica nas bo pripeljala v Venezuela socializem.

jb_j ::

Masayoshi je izjavil:

Ja saj prvi korak je narejen-regulirane marže, ne skrbi Levica nas bo pripeljala v Venezuela socializem.

kobayashi maru.....

Na žalost ja, sam v Slo nimamo Kirka..

Masayoshi je izjavil:

Na žalost ja, sam v Slo nimamo Kirka..

mamo Goloba........

samo, sej veš kako pravjo: Bolje Golob na strehi, kot Vrabec v roki......

(veš kaj pravjo za Goloba, da je leteča mestna podgana, ki rada serje po ljudeh)
https://www.discoverwildlife.com/animal...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jb_j ()

Kirk je menda edini rešil Kobayashi maru, dvomim da bo Golob ;)

Masayoshi je izjavil:

Kirk je menda edini rešil Kobayashi maru, dvomim da bo Golob ;)

sej je pameten poba, pomoje mu bo ratal.....
««
58 / 236
»»