» »

Pregled registryja na drugem racunalniku

Pregled registryja na drugem racunalniku

CyberPunk ::

Je mozno odpreti registry in izvoziti kaksen del (nastavitve) v datoteko, ce imam zgolj dostop do sistemskega diska (medtem ko se doticni racunalnik ne zazene vec)?

reeves ::

Do Win 10 ver. 1803 je cel backup registra v mapi C:\Windows\System32\config\RegBack

Pri kasnejših verzijah in na 11-ki so pa ukinili ta backup. Da se ga zopet omogočiti v registru ampak to tebi najbrž ne koristi, ker se ti ne zažene računalnik.

Register se sicer nahaja v C:\Windows\System32\config ampak dvomim, da ga lahko kar kopiraš, ker je vezan še na vsako NTUSER.dat v C:\Windows\Users\ za vsak račun posebej.

_Denny_ ::

https://jchornsey.wordpress.com/2015/03...
Ignoriraj "in Windows 8.1", ker je ta postopek čisto isti že od Win2000 dalje. Sem že imel tu napisan cel roman kako se to naredi, a sem raje zaradi poenostavljanja našel link s slikami.

Seznam registry hivov in v katerih fajlih se nahajajo imaš v tabeli na koncu https://docs.microsoft.com/en-us/window...

HKEY_CURRENT_USER hive se za različne uporabnike nahaja v "\Users\[uporabniško ime]" vse ostalo je v fajlih z velikimi črkami v "Windows\System32\config"; če iščeš file za HKEY_CLASSES_ROOT hive ga ne boš našel, ker sta to samo združena HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes in HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Classes keya zaradi kompatibilnosti s softverom za starejše verzije Windowsa, ki brez tega hiva ne dela. Vsi ti fajli se seveda nahajajo na disku nedelujočega sistema.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

CyberPunk ::

Ql, bom probal danes. Load hive sem opazil v menuju, pa sem malo cvikal, da naloži in priključi obstoječemu...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Undo za ComboFix

Oddelek: Pomoč in nasveti
181808 (1573) MrStein
»

Windows 7

Oddelek: Pomoč in nasveti
51094 (923) Jakob0
»