» »

Nova tema - katero orodje kupiti

Nova tema - katero orodje kupiti

«
1
2 3

Zvezdica27 ::

LP,

dajmo v 2022 ponovno opraviti pogovor o temu, katero orodje se kupuje. Imam namreč že kar zlizano orodje in bom počasi menajl vse, zato me zanima gled ena moj položaj (imam bajto, skoz se nekaj šraufa, par koles, tudi avte, imam tudi oldtimerja), nisem pa pro v nobenem smislu, katere zadeve in kje se kupuje:
-šraufencigerji (ploščati in PZ oz PH)
-nastavki za vijačnike (vključno z nastavki za udarne vijačnike, torej imbusi na "gedorcah")
-torx in inbus (ne nastavki, torej seti ročnega orodja)
-klešče

Fajn bi bilo vedeti, kaj je p/p in kje se da to v roko prijeti. Gledati proxxon na amazonu je bolj tko tko... Torej, glede znamk nisem niti lokalpatriot niti karkoli, samo da je dobro in ne drago. Imam tudi par orodij iz Interdiskonta in so presenetljivo OK. Kar bi pa sedaj rad imel pa je po gornjih kategorijah vse v isti firmi, torej da so vse klešče in cvikarji iste firme in serije, da je lepo. Torej, kaj je p/p: unior, wurth, proxxon, še kaj in kje so trgovine v LJ do Postojne nekje, da pač to lahko v roko primem.

Vem da pretiravam, ker za mojih 100e se noben ne bo lih trudil ane, da mi dvoje klešč proda, a vseeno: kaj je po gornjih kategorijah nek p/p? Vsaj pri inbusih bom po moje šel na uniorjeve crV nastavke s platičnim ročajem (modri), ker imam 2 in so res dobri, če ni kje kaj boljšega...

tnx,

zz

mailer ::

Jaz sem pred slabim letom kupil komplet orodja Gedore red v kovčku 172 delni, včeraj pa naročil še 24 delni komplet ključev, prav tako iste serije. Za začetek povsem dovolj.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

FireSnake ::

Jaz imam vse Unior in sem zadovoljen.
Tudi nastavke za šraufanje s pormašino kupujem Unior.
Je kvaliteta.
Sem pa lokal patriot, kar ti nisi, si posebej omenil.

Vseeno: jaz raje kupim enkrat in je dlje mir.
Sem pa rabljene Unior ključe na bošjaku kupoval po 1 do 2€.

Večinoma pa kupujem v Zrečah v industrijski prodajalni.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zvezdica27 ::

lp,

ne da nisem lokalpatriot. Sem. Nisem pa, ko to ni upravičeno (ko je nekaj precenjeno). Če bo, ko bom gledal, Hazet ali wera cenejša, bom najbrž vzel to. V globalnem svetu mi je pač jasno, da lokalpatriotizem pogosto nima več smisla (recimo: iskra orodja made in china - not buying, katerokoli iskro).

A v Zrečah je orodje cenejše, kot recimo v topdomih itd?

Gedore red ne bom kupil, ker sem pa ... recimo temu evropatriot. Kupil bom nekaj, da bo marejeno v EU, magari v Bolgariji. Bi pa gedore blue (gedorce že imam, neke stare in dela ko šus)

Torej:
Wera, Hazet, Wurth, Unior, Gedore blue, kaj je še v tem rangu? Italijani nimajo orodja? Čehi? Poznamo kaj?

zz

Zgodovina sprememb…

49106 ::

Zvezdica27 je izjavil:

lp,

ne da nisem lokalpatriot. Sem. Nisem pa, ko to ni upravičeno (ko je nekaj precenjeno).

zz


Torej si "patriot" samo takrat, ko se ti to splača.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: 49106 ()

Likalnik ::

49106 je izjavil:

Zvezdica27 je izjavil:

lp,

ne da nisem lokalpatriot. Sem. Nisem pa, ko to ni upravičeno (ko je nekaj precenjeno).

zz


Torej si "patriot" samo takrat, ko se ti to splača.


Zdej se bo tema razvila ali je OP patriot ali ne...glede orodja pa "čri čri čri"

DOOM_er ::

Jaz imam praktično vse od Uniorja in sem zadovoljen, včasih je kje kakšna akcija za sete ki so kar ugodni, je pa nasploh kar v redu P/P.
Robots will steal your job. But that's OK

feryz ::

Mogoče za intermezzo, nastavki za udarne vijačnike naj bi bili kovani. V kolikor jih misliš uporabljati.
Za v omari je vseeno, kakšni so.

FireSnake ::

Zvezdica27 je izjavil:


A v Zrečah je orodje cenejše, kot recimo v topdomih itd?

Da. Zgoraj pri avtobusni je industrijska prodajalna.


Glede patriotizma, jaz grem vedno tako lokalno ---> SLO ---> EU ... če tu ni, pol je pa skoraj vseeno :)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zvezdica27 ::

lp,

seveda sem patriot le ko se mi splača... za zastavo jaz, recimo, v vojni umrl ne bom. Vsaj ne po lastni izbiri.

Dobro, tema ne gre lih v pravo smer, zdajle grem v Bauhaus pogledati kaj vse imajo, berem, da so za Wero oni pa da vidimo.

KOliko približno pa je v industrijski v zrečah ceneje kot v rtgovini? Marginalno ali 50%? Unior ima več linij - katere - črne ali modre?

b

floyd1 ::

Prastare Kombinirke in ostale klešče, nekaj pogosto uporabljanih izvijačev, je vse od Uniorja. To je prva liga orodje.
Nisem sicer prepričan, kako je danes, a kaki 2 leti nazaj so bili uniorjevi imbus ključi zelo povprečni. Tamale sem precej hitro vrgel v koš. Wera jih pri podobni ceni precej prekaša, ni še nobeden letel v kanto.
Sicer pa je tu najboljši vir informacij kak mehanik, ki to res uporablja non-stop.

Zvezdica27 ::

lp,

bil sem v Bauhausu. Bom potem sliko pripel, cene were so nižje kot na spletu, predvsem pa očitno wWera dela Wisent orodja za Bauhaus, ker je isti design - samo starejša (classsic) serija. Ti so pa res đabe, če je to res stara wera classic.

V glavnem, od Uniorja bom po moje vzel ploščate, ker to se skor ne uporavlja več, PH in PZ pa bom ziher Wero, razen če je v Zrečah to đabe.

Drugih firm nimajo. O bitsih za power tool pa kasneje. to moram še razsikati.

zz

Groot ::

floyd1 je izjavil:

Prastare Kombinirke in ostale klešče, nekaj pogosto uporabljanih izvijačev, je vse od Uniorja. To je prva liga orodje.
Nisem sicer prepričan, kako je danes, a kaki 2 leti nazaj so bili uniorjevi imbus ključi zelo povprečni. Tamale sem precej hitro vrgel v koš. Wera jih pri podobni ceni precej prekaša, ni še nobeden letel v kanto.
Sicer pa je tu najboljši vir informacij kak mehanik, ki to res uporablja non-stop.


Unior ni več to kar je bil. Ne rečem da so sedaj ravno pofl, ampak spomini večine tule na neuničljivo orodje so res samo še spomini. Tudi lokal patriotstvo se z Uniorjem težko greš, glede na to da je precej stvari narejenih drugje.

Zvezdica27 ::

https://photos.google.com/photo/AF1QipN...

A se fotka vidi? Torej, slikal sem Wisent in Wero. Kot vidite, je ročaj isti, sicer manj detajlov in ni one zelene gume, zlitina je ista, konici sta različni, wera ima nek lasertip. kot pravim, po moje gre za staro classic linijo, ki je wera očitno ne dela več. Je pa pač Wisent. Stojijo na isti polici.

Točno tale wera stane prek amazona z dostavo 10+6e, torej 16.

Na tme.eu pri de tale 16e, torej smešno, isto kot iz D ali Litve, 16e in drobiž.

V Bauhausu je ... 9,95e

Wisent pride v Bauhausu 6,45 in je prebrandana Wera.

Wera classic se še prodaja v tme.eu in pride 5,41 e

Unior PZ ni imel, samo PH, ti pridejo cca 7e.

Zdaj pa v bistvu, če ne morem kje v roke prijet Wila, Proxxon ali Hazet, so te cene kar OK, ročno orodj ni toliko pomembno kot bitsi, tako da ali top unior ali pa bo padla Wera. To bo delalo 20 let, če mi sedanji po 10-ih še vedno vsi znucani služijo...

zz

Oxford ::

Jaz ne vidim fotke. Mi javi napako.

APPluk ::

Mi imamo v službi (proizvodnja-vzdrževanje) vse od Uniorja, pa ni nekih težav, čeprav se ga ne špara ravno, ker je službeno in tak dobiš novo, če kaj (manjšega) uničiš.
Doma sem tudi kupil poln voziček malo po novem letu in sicer na metalmikulic.si, ker v Zrečah sem dobil isto ponudbo ampak je bilo za čakat ker nimajo zaloge, pa še inventuro so imeli takrat in nisi mogel niti naročiti.
Je pa takrat bila cena na spletni stani 1399€ sedaj pa je že dobrih 100€ dražje. Sem pa tam oddal povpraševanje za ponudbo in je bila cena še malo bolj ugodna.

mancini ::

Kitajski Unior se ne more primerjati z Wero. Sploh imbusi, torxi, šraufcigerji, ...
Proxon tudi najdeš v Bauhausu, ne toliko kot imaš na izbiro od Were, najdeš pa kakšne komplete ključev na ragljo, ki pa so spet precej boljši od Uniorja, na žalost

Amdforce ::

Wera je top pa kak serenco/boxo, slipon. Vse to dobis v Žabjek v lj na rudniku.

Zvezdica27 ::

Žabjek v LJ na rudniku? https://www.orodje-zabjek.si/info/3/kje...

to?

Zdaj sem se že odločil, če ne bo boljše opcije bom za osnovno ročno orodje vzel takole:
-ploščati mali in srednji bosta Unior modra. Velikega itak ne uporabljam pa še imam od ID enega, ki pač ... je in naj bo.
-PH in PZ 1, 2, 3 pa Wera in čao. Za tistih 5e razlike komot probam tale laser tip od Were.

Zdaj pa naprej. Gedore imam, ki so čisto OK za moje potrebe (M-tech komplet), četudi bi sedaj vzel kaj bolj oreng (recimo Gedore blue ali Wurth zebra). A spet, za moje potrebe, dokler se to ne zgoni, je več kot ok, sem presenečen, da so tako kvalitetni nastavki (račna je sicer bolj švoh). Ker je fotr včasih popravljal kamione imam dostop do 50 let starih profi zadev, ki pa so pač čist drug rang.

Imbusi. Tiste na "ročaj" bom kupil od uniorja modre, ker nekaj že imam, da bo vse isto (da bo 3, 4, 5). Pri biciklu se to največ rabi. KOmplet pa me unior navadni ni prepričal - bomo nekaj našli, da bo boljše. To še največ uporabljam...

Torx šraufencigerji. To bom tudi po moje Uniorjeve modre z držalom, ti se mi zdijo par stopenj boljši kot navadni (imam že 2 doma tudi, da bo vse v isti barvi).

Torx in hex bits - to pa je treba dobro kupiti, to začnem raziskovati naslednji teden. Rabim tako za vijačnik, kot ta set za račno, 3/8 za udarni vrtalnik.

Kleščice (knippex) - bomo vzeli nekaj poceni v lokalnem Topdomu, isto wire stripper. Tle se mi kvaliteta ne zdi bistvena, da žičko iz bkra cvikaš...

Dremel imam in Ryobi baterijsko... kaj še...

mn ::

Bom še jaz pridodal svoj lonček in sicer za baterijsko orodje.

Kar potrebujem je nekaj, kar je zmožno privijačiti 20cm vijak v smreko. Do sedaj sem bil zadovoljen s svojim Workzone-om ampak sem te vijake komaj odvijačil z njim, vijačenje bo pa po moje no go.


Zato premišljujem o Lidl Performance PDSSAP 20-Li B2. Po moje nekih 150 EUR z baterijo polnilcem, in setom nastavkov. Bo pa orodje večino časa nabiralo prah - hobi uporaba.

Ima kdo kak drug predlog - bi pa raje če je možno v prihodnosti sestaviti set iz tega orodja.
226 Nm je kar precej ne? In kakor sem neke teste gledal so realistični.
Glede nastavkov - je nujno da se uporablja samo te, ki so namenjeni za uporabo z udarnim vijačnikom ali lahko tudi običajne? OK, lahko jih uničim, kar pa me zanima je lahko kakorkoli nevarno uporabljati navadne. Lahko kaka kovinska "šplena" odleti?

In pa, ali sploh kupovati udarni vijačnik, ali raje kako navadno akomulatorsko baterijsko, samo močnejšo?

Invictus ::

Kolega zadovoljen z Ryobi... Nakje price/perfomance zadovoljiv...

Drugače pa je med obrtniki Milwaukee najbolj hvaljen za baterijsko orodje.

Lidl/Hofer je navaden shit, sploh ko nočejo več menjat škart robe, ampak ti jo dajo na servis...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Utk ::

Kar potrebujem je nekaj, kar je zmožno privijačiti 20cm vijak v smreko.

Jaz z 20V lidl vrtalnikom komot zlomim 15-20 cm vijak, tako da...mašina je že dovolj močna, samo vijak je treba malo podmazat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Utk ()

Zvezdica27 ::

lp,

ti ne rabiš vijačnika, ti rabiš impact driver, ki ima več navora in tolče v smer vrtenja. Impact wrench je premočen.

Jaz osebno imam Ryobi, samo zato, ker imamo ryobi že 20 let pri bajti in načeloma je dober p/p. Kupujem na Poljskem, ima pa tudi M tehnika.

Premium firme pri teh zadevah so vsaj hilti, bosch modri/pro (se slabša), makita in milwaukee. Ryobi bi jaz rekel, je malo boljši prosumer zadeva, ni pa pro.


mimogrede, jaz sem zdaj naročil 14-pack Wera orodje za 50e iz nemčije, ni računice nikakor s katerokoli drugo opcijo. Poročam, ko pride. Za tenar dobim vse kar rabim za v roko in lahko fuknem stare preč.

zz

mn ::

Tista mašinca je "impact driver" in ne "impact wrench" zato sprašujem, zanimajo me pa še cenejše mašine kot je Ryobi.

Za Ryobi sem tudi slišal da je v prosumer segmentu odličen, ampak pri meni bo tako malo v uporabi da je škoda denarja po moje.

Sprašujem pa še enkrat za "impact driver" + navadni nastavki "bits". Nevarno za uporabnika (kot kladivo na kladivo) ali samo smrt za nastavke?

floyd1 ::

mimogrede, jaz sem zdaj naročil 14-pack Wera orodje za 50e iz nemčije, ni računice nikakor s katerokoli drugo opcijo. Poročam, ko pride. Za tenar dobim vse kar rabim za v roko in lahko fuknem stare preč.

Po mojem ne boš razočaran.

Sprašujem pa še enkrat za "impact driver" + navadni nastavki "bits". Nevarno za uporabnika (kot kladivo na kladivo) ali samo smrt za nastavke?

Kdaj pa kdaj kak poceni nastavek odleti, zaenkrat je bilo to pri meni vse. Prelomi ga.

Za Ryobi sem tudi slišal da je v prosumer segmentu odličen, ampak pri meni bo tako malo v uporabi da je škoda denarja po moje.

Hoferjeva "impact" izpred nekaj mesecev ni slaba, ampak za 20 cm vijake pa nisem prepričan. Jih še imajo po trgovinah za 26€, potem rabiš pa še baterijo in polnilec (15€ + 15€). Edino iskri se med delovanjem kot hudič. Občasno kaka iskra celo ven odleti, skozi režo za hlajenje.
Ko smo rihtali naš rušt, tudi moja cenejša (ca 100€) impact makita ni zmogla enega večjega vijaka odvit. Je prišel majster s hiltijem - brez impacta. S tisto šraufarco je pa šlo. Če le vzdrži zapestje ;).

Zvezdica27 ::

imaš vrtalnik

udarni vrtalnik

impact driver

impact wrench

to so 4 različne verzije akku bormašine, glede na uporabo. V resnici 90% vsega pokriješ z dobrim brezkrtačnim udarnim vrtalnikom, tisto za res holz delo pa z impact driverjem. Impact wrench je v resnici samo za hude mehanike in vulkanizerje (menjajo pnevmatske vsi na akku).

Te zadeve so namenske, ker vsaka firma ima več verzij vseh 4 - tako da googlat in raziskovat. Po moje: če hočeš šparat - nekako stakni parkside professional serijo. Jaz pač kupujem ryobi, ker imam baterije...

zz

Zvezdica27 ::

https://www.amazon.de/dp/B007BZ2AQY/ref...

tole sem vzel... banda je vmes še malo pocenila zadevo...

v glavnem - set inbusov, katere?

zz

val46 ::

Gor si spraševal za Italijane in orodje. Beta je italijanska kot je meni znano. Niso pa ravno najcenejši.

Za set inbusov...jaz imam modre Unior. Zaenkrat nisem še nobenega zlomu. Pa tudi pri meni se ponavadi prej zgodi, da ga kje zgubim, kot uničim, tako da ravno nekih hudih ključev za ogromno denarja ne kupujem. Za moje "hobi" zadeve doma, je ponavadi tudi iz interdiskonta dovolj dobro.

Zvezdica27 ::

pismu glede na cene bo res kar Unior padel... oreng firme imajo inbuse drage ko zlato, Unior pa tudi, če znucam, bo ok. Malo se mi zdi smešno, da sem kar znucal ta dobre Unior inbuse in torxe (z modrim držalom), četudi jih ne uproabljam agresivno (šraufanje koles, doma).

Sam za to razliko v ceni lahko te Uniorjeve kupim 2x ali pa navadne 4x.

Samo še to je vprašanje: ball end ali navadne?

zz

novak-t ::

Zvezdica27 je izjavil:

pismu glede na cene bo res kar Unior padel... oreng firme imajo inbuse drage ko zlato, Unior pa tudi, če znucam, bo ok. Malo se mi zdi smešno, da sem kar znucal ta dobre Unior inbuse in torxe (z modrim držalom), četudi jih ne uproabljam agresivno (šraufanje koles, doma).

Sam za to razliko v ceni lahko te Uniorjeve kupim 2x ali pa navadne 4x.

Samo še to je vprašanje: ball end ali navadne?

zz

ball end če se le da. Edino kar je slabost, da jih lahko hitreje odlomiš. Samo to slabost odtehta prednost gibljivosti, ker te včasih že to, da lahko šravfaš pod manjšim kotom, reši kakšne težave. Pač gledaš, da ne zateguješ / odteguješ z ball end, ampak z krajšim delom inbusa, ki pa ni ball end.

TehDucky ::

IMHO oboje. Vsak ima svoj namen.

Ball end za takrat, ko je vijak pod nekim kotom in z ravnim ne prideš zraven, večinoma pa je boljše, da se ravni uporablja, z ball end hitreje poškuduješ glavo vijaka.

Mi smo v prednaročilu letos naročili kar veliko orodja od Uniorja, so cene res solidne, pa vse je ok kvalitete, težko primerjam s čim drugim, za uporabo v servisu nam zelo dolgo drži, je pa treba imbuse menjati 1x na sezono, pa to poleg tega da imamo vsake po ene 2-3. Torx in križni zdržijo veliko dlje, ker jih manj uporabljamo.

Unior ima prednaročilo enkrat konec leta, potem pa februarja-marca večinoma že odpošlje. Se da dobiti za skoraj pol cene vse.

floyd1 ::

Zvezdica27 je izjavil:

https://www.amazon.de/dp/B007BZ2AQY/ref...

tole sem vzel... banda je vmes še malo pocenila zadevo...

v glavnem - set inbusov, katere?

zz

Wera v baubau. Okrog 15€. Uniorja NE, njihovi imbusi so bolj tak-tak. Tudi po besedah "našega" mehanika, ki to dnevno uporablja. In ima še vedno precej Uniorja v kufru.

Likalnik ::

fantje...eno vprašanje...ali se orodje posoja?

kolegu, znancu, sodelavcu, družini?

Sam imam kar nekaj orodja doma... kolega me kliče, če mu lahko posodim štemarco...da mora kopalnico razbit...on pač še v življenju ni kupil orodja...ker pravi, da ga ne rabi.

Načeloma mi ni problem posodit...ampak, če ravno takrat crkne...prav tako ni vešč orodja...samo orodje ni poceni...če mu ne posodim...bom "pizda", če mu posodim in mu crkne ter zahtevam nekaj €€€ bom "pizda"...

pač jaz si avta, orodja, ženske, denarja ne izposojam od drugih...in nekako upam , da si drugi teh stvari ne izposojajo od mene...

floyd1 ::

Načeloma mi ni problem posodit...ampak, če ravno takrat crkne...prav tako ni vešč orodja...samo orodje ni poceni...

Sam si si odgovoril vsaj glede enega vidika posojanja.

Dokler sem z "baubau" štemarco delal sam, je delala OK. Ko sem jo posodil mojstru (da sta delala dva in je bilo hitreje), mi jo je skuril. Če se na tako "poceni kitajko" naslanjaš z vso težo, ne bo delala dolgo. Ker nek občutek pa je tu vseeno treba imet. Dobro, da je bila v garanciji in sem nesel samo zamenjat...

Dobremu kolegu seveda še vedno posodim. Makite za 500€ mogoče ne, kako bolj poceni orodje pa brez problema.

In seveda - če je nekdo razumen, ti bo skurjeno mašino vsaj dal popravit, če že ne nabavil nove. Saj to se menda razume?


da mora kopalnico razbit

Za razbit kopalnico mu lahko tudi lepo razložiš, da rabi vsaj polprofi orodje, ki ga pa ti žal nimaš. Verjetno tudi juhe doma ne baše z jedilno žlico, tako da bi to moral razumeti.

TheBlueOne ::

Poleg ultimodragih profi zadev, kjer so vsi OK, je mene od bolj cenovno dostopnih pozitivno presenetil Proxxon.

FireSnake ::

val46 je izjavil:

Gor si spraševal za Italijane in orodje. Beta je italijanska kot je meni znano. Niso pa ravno najcenejši.

Za set inbusov...jaz imam modre Unior. Zaenkrat nisem še nobenega zlomu. Pa tudi pri meni se ponavadi prej zgodi, da ga kje zgubim, kot uničim, tako da ravno nekih hudih ključev za ogromno denarja ne kupujem. Za moje "hobi" zadeve doma, je ponavadi tudi iz interdiskonta dovolj dobro.


Jaz imam tudi tavečje Unior (v modri plastiki).
So že kar nekaj skos dali. Še vsi celi.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zvezdica27 ::

lp,

unior v modrem T držalu so zame bistevno kvalitetnejši kot navadni (v modri plastiki). Ampak, kot rečeno, so druge firme tako drage pri setih, da bom tu to požrl in kupil uniorjev set. Prav piece of shit tudi ni, tako da to je p/p. To je torej rešeno, kupim za vikend, stare pa pomečem stran

Zdaj pa gedorce... male imam, poceni mtech za nezahtevna dela so vrhunske (3/8), zdaj pa vprašanje ali sploh kupiti ta velike (vsaj 1/2) ali ne, tu pa so največje cenovne razlike (in ali impact Cr-Mo ali navadne Cr-V).

zz

Likalnik ::

floyd1 je izjavil:

Načeloma mi ni problem posodit...ampak, če ravno takrat crkne...prav tako ni vešč orodja...samo orodje ni poceni...

Sam si si odgovoril vsaj glede enega vidika posojanja.

Dokler sem z "baubau" štemarco delal sam, je delala OK. Ko sem jo posodil mojstru (da sta delala dva in je bilo hitreje), mi jo je skuril. Če se na tako "poceni kitajko" naslanjaš z vso težo, ne bo delala dolgo. Ker nek občutek pa je tu vseeno treba imet. Dobro, da je bila v garanciji in sem nesel samo zamenjat...

Dobremu kolegu seveda še vedno posodim. Makite za 500€ mogoče ne, kako bolj poceni orodje pa brez problema.

In seveda - če je nekdo razumen, ti bo skurjeno mašino vsaj dal popravit, če že ne nabavil nove. Saj to se menda razume?


da mora kopalnico razbit

Za razbit kopalnico mu lahko tudi lepo razložiš, da rabi vsaj polprofi orodje, ki ga pa ti žal nimaš. Verjetno tudi juhe doma ne baše z jedilno žlico, tako da bi to moral razumeti.


Jaz sem celo bajto preštemal z Parkside...seveda brez težav...ker pač vem kako se s tem orodjem dela...na kakšen način obremeniti in kako...seveda..še vedno se lahko kaj pokvari...ampak v večini primerov je delo narejeno brez težav.

uglavnem epilog včerajšne posoje štemarce je...da sem jo posodil...in seveda je odlomil dleto...in to notri v glavi štemarice.

danes bom probal tisti odlomljen kos dobiti ven...in upam, da bo ostalo samo pri odlomljenem dletu.

novak-t ::

TehDucky je izjavil:

IMHO oboje. Vsak ima svoj namen.

Ball end za takrat, ko je vijak pod nekim kotom in z ravnim ne prideš zraven, večinoma pa je boljše, da se ravni uporablja, z ball end hitreje poškuduješ glavo vijaka.

Pa saj ball end ni namenjen za zategovanje/odtegovanje, zato imaš krajši del inbus ključa, ki pa ni ball end...

gorazdkop ::

Jaz imam tole iz Interdiskonta že kar nekaj let, uporabljal in zlorabljal za domača popravila par avtov in enega kombija. Vse od generalk na motorju do lomljenja vijakov na podvozju. Natične nastavke 1/2" tudi na colski ročki, podaljšani s kako cevjo :) Nisem zlomil nobenega. Edino ta malo račno 1/4" bom moral kupiti novo. Njo sem pa očitno preveč mučil in ima nekaj zračnosti
https://www.interdiskont.si/izdelek/nat...

TehDucky ::

Sej tale interdiscont set sploh ni poceni, ni pa drag to pa tudi res.

novak-t je izjavil:

TehDucky je izjavil:

IMHO oboje. Vsak ima svoj namen.

Ball end za takrat, ko je vijak pod nekim kotom in z ravnim ne prideš zraven, večinoma pa je boljše, da se ravni uporablja, z ball end hitreje poškuduješ glavo vijaka.

Pa saj ball end ni namenjen za zategovanje/odtegovanje, zato imaš krajši del inbus ključa, ki pa ni ball end...


Že res, ampak samo s takratkim delom inbus ključa ne pridem povsod zraven, sploh pri kakšnih nastavitvenih vijakih, ki niso veliko zategnjeni, potem so pa še čudne plitve glave.

Tako, da jaz se držim, da vedno primem ravnega prvo v roke, če pa ne gre drugače pa potem z okroglo glavo.

Zvezdica27 ::

hm. tale ID set niti ni đabe, to je v rangu gedore red, kar je najbrža zame več kot dovolj. Kur'c je sam to, ker hoče dec made in EU zadeve ;) Tud proxxon seti, sicer najbrž kitajc, so poceni, pa tud kaka beta/hazet/gedore niso ful dragi. Moram raziskat, premalo vem, razen to, da je stahlwille predrag

zz

Zvezdica27 ::

https://www.mall.hr/kljucevi-vilicasti-...

heh, v HR 1030 kun, pri nas 180e... komedija... saj ne vem, ali naj kar naročim ali še iščem...

Ima unior več rangov tega ali je vse isto?

Makita: kaj je to neka cheap verzija? https://www.shoppster.com/sl-SI/p/06941...

zz

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

Makita ma ful tega ročnega orodja in raznih kompletov nastavkov, neka srednja žalost, oziroma rajš bolj pofel kot dobre.

gedore itak nabaviš nekaj relativno ugodno in potem nabaviš dobre posamezne komade tistih ki jih stalno rabiš. Jaz mam recimo 10 in 13 bolj pod obremenitvijo.

Enako z imbusi, imam ball-end kitajski komplet, potem pa tamejhne (ki se hitro uničijo) malo boljše.

Manjše dimenzije ki jih hitro uničim so itak poceni tudi od brand orodja. Tavelikega imbusa pa pač ne polomiš kar tako, tud če je kitajc.

Zvezdica27 ::

lp,

ma nimam jaz časa...zdaj vidim da imam vse skor poterano in bom obnovil "delavnico" in za to je set najboljši. Jaz ko rabim, mora biti v delavnici, ko kaj je. To mi je pomembno, ne pa da potem iščem naokoli kje kaj je ali ni...

Pismu, za te cene se dobi že Hazet... https://www.versandkoennig.de/hazet-953...

Ali pa kupim rabljen unior, tak 1/2 set za 100e iz bolhe...

Ali morda ve iz unior industrijske kaka bi bila cena?

zz

val46 ::

Zvezdica27 je izjavil:

lp,

unior v modrem T držalu so zame bistevno kvalitetnejši kot navadni (v modri plastiki). Ampak, kot rečeno, so druge firme tako drage pri setih, da bom tu to požrl in kupil uniorjev set. Prav piece of shit tudi ni, tako da to je p/p. To je torej rešeno, kupim za vikend, stare pa pomečem stran

Zdaj pa gedorce... male imam, poceni mtech za nezahtevna dela so vrhunske (3/8), zdaj pa vprašanje ali sploh kupiti ta velike (vsaj 1/2) ali ne, tu pa so največje cenovne razlike (in ali impact Cr-Mo ali navadne Cr-V).

zz


Če maš namen rabit na pištolo na zrak ali AKU, potem obvezno impact, če boš pa sam z račno vijačil, potem je vseeno. Zdej, ali se ti splača 1/2 vzet, se morš vprašat sam to, do kake dimenzije vijakov potrebuješ. Z 3/8 kot maš zdaj praviš, boš več kot kakšen 19 vijak težko privijačil ;) Tako da, če imaš kdaj kake vijake tam do 27 ali celo 32, ti vsaj 1/2 komplet ne uide za nabavit.

mr_chai ::

Interdiskont seti še niso tok švoh. Sem z njimi že šraufu avte. Drugače pa poglej še https://www.lincos.si/, jaz sem pri njih kupoval kakšno specifično orodje, imajo pa tud razne sete. Nekaj šraufencigerjev in gedor imam tudi od njih, zaenkrat vse BP.

Zvezdica27 ::

lp,

dobil sem milwaukee bite - made in china :( nisem bil pozoren...

Glede gedor - za običajno hišno rabo, kjer ni navorov, je 3/8 mtech povsem dovolj. Za kak avto in kaj resnega pa bom rabil 1/2 ali moreda celo 3/4? Kaj pravite? Cenovno zdaj niti ni zadeva tako draga - sploh če bi vzel kak Proxxon, sam to je spet made in china... po moje bom tle kar v industrijsko od uniorja šel in nekaj vzel, če bo ful ceneje kot kak Hazet osnovni komplet... sam rad bi, da je made in EU in to je že kar garant kvalitete.

zz

FireSnake ::

Zvezdica27 je izjavil:

lp,

unior v modrem T držalu so zame bistevno kvalitetnejši kot navadni (v modri plastiki). Ampak, kot rečeno, so druge firme tako drage pri setih, da bom tu to požrl in kupil uniorjev set. Prav piece of shit tudi ni, tako da to je p/p. To je torej rešeno, kupim za vikend, stare pa pomečem stran

Zdaj pa gedorce... male imam, poceni mtech za nezahtevna dela so vrhunske (3/8), zdaj pa vprašanje ali sploh kupiti ta velike (vsaj 1/2) ali ne, tu pa so največje cenovne razlike (in ali impact Cr-Mo ali navadne Cr-V).

zz



Pri tamalih imbusih samo pazi, da zateguješ z občutkom. Vseeno_ glede na majhnost so kar trdoživi.
Gedore ima pa jaz stare ... še narejene v Zrečah (ne vem, če jih zdaj delajko kje drugje).

Plastiko na šraufcigerje zaliva Ofntavšek v Tepanjah.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

49106 ::

Da je Gedore imel proizvodnjo v Zrečah? Ne bi rekel.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delovno orodje katere firme je najboljše?

Oddelek: Loža
344972 (3002) destroyer2k
»

Orodje to go

Oddelek: Loža
242032 (894) fikus_
»

Osnovno orodje (izvijači)

Oddelek: Kaj kupiti
385790 (3861) noraguta
»

orodje za novo delavnico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11033843 (27928) borisk
»

Kje kupiti orodje?

Oddelek: Kaj kupiti
148488 (7765) icecube

Več podobnih tem