» »

.si domene linkane na aliexpress

.si domene linkane na aliexpress

Avenger ::

Eno tako temo sem pred časom že odprl, pa ne najdem več.... - se opravičujem. Danes po googlu iščem tole:

canon makro "72 mm"

Zadetki prve strani z domenami so vse polinkane na aliexpress

solnadoba.si
kitana.si
trgovina-oven.si
zveza-sup.si

itd. itd.

na drugi strani sta točno 2 zadetka na dejansko slovenske strani

na tretji strani malo mešano, še vedno večina aliexpres strani

Že nekaj časa vemo, da ta problem obstaja, ampak tole je pa že čisto preveč. Glavna napaka, po mojem, je bila ta, da je arnes (ali kdo že?) okoli leta 2004 sprostil .si domene, tako da jih je lahko kupil kdorkoli. Pred tem si moral imeti ali podjetje s tem imenom, ali pa blagovno znamko. Če bi ta omejitev bila še vedno, ne bi imeli te težave...

Ali bo kdo kaj ukrenil glede tega, ali bo iskanje strani v slovenščini postalo dokončno popolnoma neuporabno? Se je možno temu kako izognit, je kak trik pri iskanju kar sem spregledal?? Vse strani so strojno prevedene in ne gre "išči v jeziku Slovenščina". Mislm, a obstaja kak slovenski sysadmin ali kaj jaz vem, neka batina tam gor, ki je to opazil in je to prenesel naprej in rešujejo ali pač mirno gleda, češ, kaj mam jaz s tem, jaz samo nardim kar mi rečejo...?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

voss_ ::

Nehaj uporabljat Google.

V-i-p ::

Jah, sranje je s tem ja :]. Bo treba eno alternativo za iskanje počasi najdit. Kakšen predlog?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

misticnimrk ::

seveda, duckduckgo.

c3p0 ::

Še hujše so neki računalniško prevedeni poljubni teksti na praktično vsako temo brez glave in repa, na prvih straneh zadetkov.

Gugl search, ki je včasih bil A in O smiselnega iskanja, postaja gnojna jama.

Avenger ::

A se ne zavedajo tega? Ali ni interesa tega odpravit?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

MrStein ::

Verjetno odpravljajo, a se sproti novi pojavljajo.

Tako kot oni .nl rezultati (omenjeno v eni od sosednjih tem).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

HotBurek ::

root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Prijavljanje napak (strani: 1 2 3 471 72 73 74 )

Oddelek: Slo-Tech
3668522150 (860) velikBrokoli
»

Nov računalnik

Oddelek: Slo-Tech
264984 (4418) SloBiscuit

Več podobnih tem