» »

Kako poti peš preko korenskega sedla v Avstrijo

Kako poti peš preko korenskega sedla v Avstrijo

s7nf ::

Ker karavanke bolj slabo poznam, me zanima, kakšne so opcije, da človek peš prestopi mejo na karavankah. Turno smučarska oprema in znanje ni problem. Po zahtevnosti najlažja je verjetno smuka iz dovške babe na podrožco. Dolžina, recimo 5 ur. Ali obstaja kakšna krajša varianta preko korenskega sedla?
Sprašujem za prijatelja.

jotunn2 ::

Ce hoces s smucmi, recimo Tromeja? Iz Ratec gor, po smuciscu dol. Cca. 1.5h. To bo dalec dalec najlazja kar se zahtevnosti tice. Imas pa malo morje drugih. Od Zelenice in Suheha rusja pa cez Zleb pod Palcem v Bodental (s tem da je zleb precej strm in ni ravno za najbolj neizkusenega), preko recimo Belscice in prav tako v Bodental. Potem imas nad Jesenicami boga in pol moznosti. Pa potem Trupejevo poldne in cisto na koncu se Tromeja.

s7nf ::

Hvala, mislim, da si mi vse povedal. Sploh nisem vedel da tole z tromejo in smučiščem obstaja, praktično je smučišče skoraj do vrha, če prav vidim po opisu. Super, hvala.

jotunn2 ::

Ja cisto do vrha. Odvisno od sneznih razmer, je opcija cez travnike in poseko do vrha (iz Rateske smeri) ali pa po cesti do vrhu, potem pa direktno po smuciscu do Arnoldsteina. Je pa res, da trenutno (upam da se popoldan/zvecer/ponoci spremeni), bo lep del na nasi strani bolj pes varianta kot pa s smucmi, saj snega ni pretirano veliko.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hribi pozimi

Oddelek: Šport
152913 (833) TheBlueOne
»

Pohodne ture - zimski čas

Oddelek: Šport
261854 (1216) Irbis
»

Smučanje ali Bordanje?!

Oddelek: Loža
224239 (3884) ahac
»

Začetnik: bordanje ali smučanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5215435 (14673) c0dehunter
»

Kam bordat v Sloveniji

Oddelek: Loža
72135 (1984) Vikking

Več podobnih tem