» »

Identifikacija fonta kako?

Identifikacija fonta kako?

Laki_lai k ::

Izdelujem za enga dobrega frenda eno avtobusno vozovnico iz 90-ih let in se mi pojavlja problem.Namreč ne najdem načina kako identificirati kateri fonti so uporabljeni.Na strani my fonts mi ne gre identificirati ker je sken te vozovnice res slab in ne zazna vredu fonta.Mi lahko kdo pomaga z nasvetom kako se lotit te prepoznave.Prilagam fotko te poskenirane vozovnice.Vsak nasvet je dobrodošel.
Hvala
lp
https://ibb.co/pPHTKzY

Firebat ::

Moj predlog: "prerisat" vsako črko, številko v višjo kvaliteto ali pa celo vektorsko, potem pa še enkrat poskenerat pisavo, pa če bo potlej najdl Font.

garamond ::

Uporabil sem MyFonts (napis "SIT", ker je velik in s posebnim S) in našel pisavo: to je Windsor (to je stara pisava, digitalizirana je bila že velikokrat).
Številka vozovnica verjetno izhaja iz pisave DIN.
Kar pa nisem našel je točna različica tega fonta - nobena nima italic. Ni bil narejen elektronsko, ker je črka ž posebna.
A parody of extremism is impossible to differentiate from sincere extremism.

Gagatronix ::

Pod dvema nickoma in rad bi ponarejal uradne dokumente... tsk tsk tsk, ne gre to tak, brate

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: ivan01 ()

destroyer2k ::

Od polovice navzod: Windsor Antique D Bold (nekaj je brez bold)

Gagatronix je izjavil:

Pod dvema nickoma in rad bi ponarejal uradne dokumente... tsk tsk tsk, ne gre to tak, brate

Jaz nič ne ponarejam ampak poskušam kot laik naredit kopijo.In v tvojo vednost da boš vedel se to vse dela z znanjem direktorja Avtobusnega prometa Murska Sobota gospoda Kovača toliko v tvojo vednost.

Vsem ostalim pa hvala za pomoč da se ne zahvaljujem vsakemu posebej.

Zgodovina sprememb…

Zimonem ::

Zimonem ::

Laki_lai k je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

Jaz nič ne ponarejam ampak poskušam kot laik naredit kopijo.In v tvojo vednost da boš vedel se to vse dela z znanjem direktorja Avtobusnega prometa Murska Sobota gospoda Kovača toliko v tvojo vednost.

Vsem ostalim pa hvala za pomoč da se ne zahvaljujem vsakemu posebej.

Če je temu tako , se naj pogleda vn CGP. Ali v izvedbo podnaročila.

TheUnderd0g ::

Mogoče s kakšnim orodjem (Adobe Illustrator), za delo z vektorskimi slikami, in auto-trace funkcionalnostjo? Na ta način niti ne potrebuješ potem prepoznat fonta, ampak ti orodje samodejno obriše (best-effort, ne bo popolno) vsak lik, ti pa zadevo poljubno prilagodiš.

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne ::

Verona FS Bold?

Verona FS

Verona Serial Bold

Verona serial

Zna biti, da je to to...

Hvala še enkrat vsem res za vso pomoč.Najbolj sem oziroma tavam v temi glede fonta za pisavo "Murska sobota bakovska 29a","davčna številka...","v znesku je vračunan..." ter "Vozovnico hranite do konca...".Ostale sem z muko nekako identificiral.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NEST 2006 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Slo-Tech
14612553 (7194) kuglvinkl
»

Slike z INFOSa (strani: 1 2 )

Oddelek: Slo-Tech
535188 (3476) undefined
»