Forum » Loža » Visoka precepljenost in učinek zaščite
Visoka precepljenost in učinek zaščite
Temo vidijo: vsi

Telbanc ::
@tele banc Ma v tem tvojem hrvaskem misteriju so taksne fantazije da je mrbit tud kej tazga da bi dvojno cepljenim pomagalo. Daj še taksen idiotizem citirej, je prav zabavno.
https://www.logicno.com/politika/pakao-...
"Krajem januara premijer Netanyahu je na telekonferenciji WEF-a (bande iz Davosa) izjavio da će se ljudi morati cijepiti najmanje jednom godišnje jer je samo pitanje vremena kad će se pojaviti sojevi na koje trenutna cjepiva neće djelovati. Odakle on to zna? Zatim je odobrio da se Pfizerovo cjepivo koristi na djeci mlađoj od 16 godina (iako cjepivo nije odobreno niti testirano na toj skupinu) te također na trudnicama (iako čak i WHO kaže da se to ne preporuča). Izjavio je da se u pregovorima sa Pfizerom nije previše cjenkao oko cijene i rekao da bi Izrael mogao poslužiti kao svjetski laboratorij za testiranje cjepiva i stvaranja imuniteta krda. Najavljuje i cijepljenje male djece. Izvor:"
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

HappyPills ::
HappyPills je izjavil:
Jah ni neki uspeha nad 80 smo. Pri 60% nekje. Mogoce dsoji bolj sam se vedno dalecnod tega kar se je upalo.
Bomo vidli lej. Imamo drzave. Z zelo. Visoko precpljenostjo npr islandija ima 90%. Pa tudi nizko. Pa bomo vidl kdo ga bo bolje odfural. Svedi ki imajo vse odprto in se masovno cepijo al slovenci ki ne jebejo ukrepov in se ne cepijo. Mislim da ze ves odgovor
Niso samo slovenci takšni. Poglej na primer Japonce. Za njih govorijo da so ene najbolj "načitanih" narodov, potem pa ugotoviš, da so do nedavnega še imeli 7% cepljenost. Sicer je malce poskočila do 20% in še to povečini zaradi OI.
Če bo to doskočilo do 40% pa dvomim.
Pomankanje cepiva bolj tezava. Resujejo sonze na 30%.

multivac ::
Mogoče pa so dovolj pametni, da se ne cepijo s sovražnikovim cepivom, ki je par 100km daleč in ki nosi že skoraj 100 letno zamero.
Pa jim je nedavno grozil, da jih bo nukal.
Jih povsem razumem zakaj se ne cepijo.
Pa jim je nedavno grozil, da jih bo nukal.
Jih povsem razumem zakaj se ne cepijo.

RoccoC ::
@tele banc, hvala, če prav razumem me bo rešil 3. Odmerek? Vostok pravi da bomo vsi 2 krat cepljeni škripnili do zime, ne vem če bomo dočakali 3. Odmerek.

Telbanc ::
@tele banc Ma v tem tvojem hrvaskem misteriju so taksne fantazije da je mrbit tud kej tazga da bi dvojno cepljenim pomagalo. Daj še taksen idiotizem citirej, je prav zabavno.
https://www.logicno.com/politika/tanzan...
"Tanzanija, Burundi, Haiti – sve 3 zemlje odbile cjepivo, sva 3 predsjednika mrtva"
"HAITI"
"Haiti je također bila zemlja koja je odbila sudjelovati u cijepljenju. Do dana današnjeg, to je jedina zemlja iz Zapadne hemisfere koja dosad nije dala niti jednu dozu cjepiva svojim stanovnicima. Zapravo čak su i odbili besplatna cjepiva koja im je nudila SZO."
https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...
"Na Haitiju so šele v petek začeli cepljenje proti covidu-19. Prvi odmerek cepiva so prejeli zaposleni v zdravstvu in starejši"
V bistvu takoj po smrti Haitskega predsednika, se začenja cepljenje. Zanimivo.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()

PrihajaNodi ::
Nedasemiveč je izjavil:
Mogoče bomo pa zombiji postali. Potem pa pridemo po vas antivac![]()
Kar pride. Bomo skupaj cik pokadili.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Dimnik ::
Dodal bi še to.
Oddelki se po bolnišnicah zapirajo, saj kader odhaja. To, da bodo kaj kmalu uvedli obvezno vbrizgavanje neznane snovi, najprej za vse v zdravstvu, je popolna šala. Zaprli bodo še par oddelkov in tako bomo lahko govorili, da so bolnišnice 100% koronarne. Super časi se nam obetajo. In to vse zato, ker se ne grem cepiti? Ne ne smejati no.
Se nisi ti že enkrat poslovil od foruma?

@tele banc, noro tale Billy pa hara, ni šale z njim. Če ne vzamejo cepiva jim pa prezidenta šicnejo. Zdej vostok sicer prav da ne bomo vsi škripnal sem kar pomirjen. Ampak Billy menda vseeno želi samo 1,2 milijarde ljudi na svetu, kaj pravijo misteriji?

Nedasemiveč ::
PrihajaNodi je izjavil:
Nedasemiveč je izjavil:
Ne kadim ampak I guess mi bo takrat vseeno. Še prej bom pa Suareza* na tebi izvedel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nedasemiveč ()

crniangeo ::
Ne kadim ampak I guess mi bo takrat vseeno. Še prej bom pa Suareza* na tebi izvedel.
Ne grickat no ;-)
Ne grickat no ;-)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: crniangeo ()

Majhen bombshell:
https://www.lunion.fr/id275084/article/...
Francoski policaji bodo opravičeni obveznega cepljenja.
Le porte-parole du gouvernement Gabriel Attal a confirmé que les policiers et les gendarmes ne seront pas concernés par l'obligation vaccinale a partir du 15 septembre.

Bombshell ispred petih dni. Popuščaš vostok popuščaš. Ti gre bolje ko si zadevo enostavno izmisliš.

Nedasemiveč je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Nedasemiveč je izjavil:
Dvomim
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

~EudraVigilance
17,5k+ smrti, od cepiv
1,6M+ poškodb, od tega 830k+ resnih poškodb, od cepiv
Dajmo folk, bomo ja prišli do 100k smrti in 1M resnih poškodb. Nam youtube pošlje posrebreno/pozlačeno plako.
Čak...
tisto je za sledilce ne smrti.
17,5k+ smrti, od cepiv
Dajmo folk, bomo ja prišli do 100k smrti in 1M resnih poškodb. Nam youtube pošlje posrebreno/pozlačeno plako.
Čak...

Kaksen bo svet, ce ne bo vec cepljencev med nami? Kaj ce se spremenijo v zombije? Boste lahko ziveli med taksnimi?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()

ajdov2 ::
Majhen bombshell:
Le porte-parole du gouvernement Gabriel Attal a confirmé que les policiers et les gendarmes ne seront pas concernés par l'obligation vaccinale a partir du 15 septembre.
![]()
Popolnoma pričakovano. Država rabi podporo represivnega organa.

showsover ::
Kaj natančno pomeni, virusu se zameriti, Telbanc?
Poleg podatkov, prosim, obvezno navedite vire.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: showsover ()

Kaj natančno pomeni, virusu se zameriti, Telbanc?
To pomeni da ce si cepljen ga lazje dobis, kadilcev kot sem jaz pa niti korona ne povoha. Zalostno samo resnicno.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

zmist ::
Gre za to, da smo v liberalni državi (morali bi biti), in taki fašistični ukrepi so fašistični tudi brez mnenja strokovnjakov. Država nam nima kaj zapovedovati, odtegovati, zapirati itd.
/.../ Nas pa pustite pri miru. Tako težko razumeti?
Evo sem prav za tebe poiskal malo Platona:
According to Plato, other forms of government place too much focus on lesser virtues and degenerate into other forms from best to worst, starting with timocracy, which overvalues honour, then oligarchy, which overvalues wealth, which is followed by democracy. In democracy, the oligarchs, or merchant, are unable to wield their power effectively and the people take over, electing someone who plays on their wishes. However, the government grants the people too much freedom, and the state degenerates into the fourth form, tyranny, or mob rule.
No nismo se tam, se pa trudite na vse pretege.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmist ()

digitalcek ::
"Krajem januara premijer Netanyahu je na telekonferenciji WEF-a (bande iz Davosa) izjavio da će se ljudi morati cijepiti najmanje jednom godišnje jer je samo pitanje vremena kad će se pojaviti sojevi na koje trenutna cjepiva neće djelovati. Odakle on to zna? Zatim je odobrio da se Pfizerovo cjepivo koristi na djeci mlađoj od 16 godina (iako cjepivo nije odobreno niti testirano na toj skupinu) te također na trudnicama (iako čak i WHO kaže da se to ne preporuča). Izjavio je da se u pregovorima sa Pfizerom nije previše cjenkao oko cijene i rekao da bi Izrael mogao poslužiti kao svjetski laboratorij za testiranje cjepiva i stvaranja imuniteta krda. Najavljuje i cijepljenje male djece. Izvor:"
Fino, da še danes nekdo, in to celo "najvišji" v Izraelu, nadaljuje nedokončan projekt A.H.
Ne moreš verjet...

digitalcek je izjavil:
Fino, da še danes nekdo, in to celo "najvišji" v Izraelu, nadaljuje nedokončan projekt A.H.
Ne moreš verjet...
Seveda, zato pa tudi ne verjames, ker z malo intelekta ne mores verjeti:
https://raskrinkavanje.ba/clanak/pakao-...
Ocjena: Prenošenje lažnih vijesti
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmist ()

feryz ::
Foter leze proti osemdesetim.
V petek je šel do zdravnika po injekcijo za križ.
Pa mu pravi dohtar, "Francelj, ko si že tukaj, bi te pa še za korono cepil".
Naš tastar pa odgovori, "Če še enkrat nekaj takega zineš, te bom jaz cepil, da boš direkt za na britof".
In pri tem je tudi ostalo.
Še boljši je pa moj sosed, policaj. V soboto gre na morje. Ker pravi, da njemu nikoli ne bo nihče nič v nos vtikal (ja, policajem se ni treba testirati, nikoli in nikdar), se je šel v petek cepit. In zdaj grdo gleda na cel svet, kot da smo mu mi krivi, da se je moral iti.
Najboljša fora pa je, da, kmet zarukan, vseeno ne more na morje. Ker bo osem dni po cepljenju. Torej mu bodo ostale dve možnosti. Ali mu bodo vseeno palčke vtikali v nos, ali pa bo na meji uporabil privilegije. Seveda bo druga rešitev. Ker njemu že ne bodo nič v nos vtikali.
Ker pa je 2x kmet tudi ne ve, da bi se lahko zapeljal do Ljubljane in pljunil na tester. Pa ne bi rabil celega sveta grdo gledati niti zaradi šprice, niti zaradi palčk v nosu.
Naš tastar pa odgovori, "Če še enkrat nekaj takega zineš, te bom jaz cepil, da boš direkt za na britof".
Še boljši je pa moj sosed, policaj. V soboto gre na morje. Ker pravi, da njemu nikoli ne bo nihče nič v nos vtikal (ja, policajem se ni treba testirati, nikoli in nikdar), se je šel v petek cepit. In zdaj grdo gleda na cel svet, kot da smo mu mi krivi, da se je moral iti.
Najboljša fora pa je, da, kmet zarukan, vseeno ne more na morje. Ker bo osem dni po cepljenju. Torej mu bodo ostale dve možnosti. Ali mu bodo vseeno palčke vtikali v nos, ali pa bo na meji uporabil privilegije. Seveda bo druga rešitev. Ker njemu že ne bodo nič v nos vtikali.
Ker pa je 2x kmet tudi ne ve, da bi se lahko zapeljal do Ljubljane in pljunil na tester. Pa ne bi rabil celega sveta grdo gledati niti zaradi šprice, niti zaradi palčk v nosu.

Foter leze proti osemdesetim.
Jah takle imamo, vecina slovenijasta je se vedno ruralnih idiotov, ce ne po poklicu pa v glavi.

Eni ne dojemate, da obstajajo ljudje, ki se jih korona virusi ne tikajo. Nismo vsi pezdetki.
Medtem na drugem koncu sveta, v Angliji, 2x cepljeni vrhovni politik mrtvo hladno raznaša virus. Ker se cepljenih itak ne testira. Dobro, da je vsaj zbolel in so ga ustavili.
To pišem za zgornja dva, ki ju te zadeve skrbijo.
Medtem na drugem koncu sveta, v Angliji, 2x cepljeni vrhovni politik mrtvo hladno raznaša virus. Ker se cepljenih itak ne testira. Dobro, da je vsaj zbolel in so ga ustavili.
To pišem za zgornja dva, ki ju te zadeve skrbijo.

Niti ne. Če v zadnjih 30 letih nisem niti prehlada staknil, ga niti letos ne rabim. Kar imejte, ga.

stara mama ::
Al živiš v jami in prideš vsako poletje enkrat na sonce, ali se pa glede prehladov hudo sprenevedaš.

s1m0n ::
Saj zato bi pa bilo dobro, da je za vse 70+ to cepljenje obvezno!
Mlajši pa bodo ali so že zaradi morja/službe, družinskih članov... to opravili brez, da jim je potrebno kar koli vsilit.
Mlajši pa bodo ali so že zaradi morja/službe, družinskih članov... to opravili brez, da jim je potrebno kar koli vsilit.

Feryz je tak unikum da ga vesolcki ugrabljajo mesecno za probe. Edini smiselno bi bilo da se daruje za znanost. Da razvozlamo to skrivnost preden zdrav umre.

RedDrake ::
@jureflux
Vprašanje, ki sem ga zastavil že v eni drugi temi, pa je bila zaklenjena malo po tistem.
Če se človek malo poglobi v številke umrlih, pride do takšnih rezultatov.
Korona smrti je skupaj do danes 4765.
Presežnih smrti od marca 2020 do vključno junija 2021 je 4766.
Wow such accuracy, much COVID only killer.
Potem pa se to malo razdela (kolikor podatki dovolijo).
COVID smrti
0-54 = 89
55-74 = 934
75+ = 3742
Presežne smrti:
0-51 = 276
52-71 = 1430
72+ = 3060
Vidimo da:
- Je vsaj 700 ljudi v 75+ bracketu, ki bi "itak" umrli v tem obdobju. Verjetno je številka bližje 900, ko se vzame v zakup neujemanje starostnih intervalov.
- Je v tem obdobju umrlo skoraj 200 mladih več kot običajno (brez COVID-a).
- Je Zelo povečana smrtnost brez COVID-a v starostih 50-60.
Ali je torej še vedno vredno in smiselno zapirati zdravstvo ter s tem povzročati med okoli 10-15% vseh presežnih smrti populacije tam cca 50-60?
Od kje je po tvoje tistih ekstra 200 mladih smrti? COVID brez diagnoze? Nedelovanje zdravstva? Samomori zaradi depresije?
In kaj je vredno več, 200 ljudi, ki so že delovno sposobni ali okoli 3000 80+?
Graf ki ga je prilepil hendriks lepo kaže, da je bistvena precepljenost starejšega prebivalstva in ne mladega. Torej tudi če je cepljenega samo 40% vsega prebivalstva (70% starejšega ter ~20% mlajšega) to reši praktično večino smrti.
Pri nas so starejši precepljeni nekje okoli 60%, dodatnih 10-20% (morda tudi precej več) pa je bilo še prekuženih v zimski sezoni. Sem prepričan da imamo med 60+ populacijo 70%+ zaščito.
Ali se bo v naslednjih dveh mesecih cepilo še 200k ljudi 0-30 ali pa samo 20k na sam potek smrti ne bo imelo bistvenega vpliva.
Vprašanje, ki sem ga zastavil že v eni drugi temi, pa je bila zaklenjena malo po tistem.
COVID smrti
0-54 = 89
55-74 = 934
75+ = 3742
Presežne smrti:
0-51 = 276
52-71 = 1430
72+ = 3060
Vidimo da:
- Je vsaj 700 ljudi v 75+ bracketu, ki bi "itak" umrli v tem obdobju. Verjetno je številka bližje 900, ko se vzame v zakup neujemanje starostnih intervalov.
Ali je torej še vedno vredno in smiselno zapirati zdravstvo ter s tem povzročati med okoli 10-15% vseh presežnih smrti populacije tam cca 50-60?
Od kje je po tvoje tistih ekstra 200 mladih smrti? COVID brez diagnoze? Nedelovanje zdravstva? Samomori zaradi depresije?
Graf ki ga je prilepil hendriks lepo kaže, da je bistvena precepljenost starejšega prebivalstva in ne mladega. Torej tudi če je cepljenega samo 40% vsega prebivalstva (70% starejšega ter ~20% mlajšega) to reši praktično večino smrti.
Pri nas so starejši precepljeni nekje okoli 60%, dodatnih 10-20% (morda tudi precej več) pa je bilo še prekuženih v zimski sezoni. Sem prepričan da imamo med 60+ populacijo 70%+ zaščito.
Ali se bo v naslednjih dveh mesecih cepilo še 200k ljudi 0-30 ali pa samo 20k na sam potek smrti ne bo imelo bistvenega vpliva.

mahoni ::
HappyPills je izjavil:
~EudraVigilance
17,5k+ smrti, od cepiv
Čak...
![]()
In to samo v Sloveniji!
Te smrti niso pomembne.
Tu je bil nesramen podpis, ki mi je prislužil naziv, ampak mi dol visi za tem.

Gambino ::
@jureflux
COVID smrti
0-54 = 89
55-74 = 934
75+ = 3742
Presežne smrti:
0-51 = 276
52-71 = 1430
72+ = 3060
Vidimo da:
Posledice covida 19 ni samo smrti, je še mnogo drugih posledic, ki jih ni v statistiki, od raznih kapi in podobnih posledic, kjer človeku spremenijo življenje. Ne bojim se smrti, bojim se, da te rukne tako, da si invalid, ne nazadnje lahko samo bilka, ki pa te v statistiki ne bo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Gambino ()

Kap in COVID je zelo dobro korelirana z diabetesom, visokim pritiskom in starostjo.
Z drugimi besedami, ČE si v kakšni takšni skupini se CEPI. Drugače, spet, na zahodu nič novega.
Z drugimi besedami, ČE si v kakšni takšni skupini se CEPI. Drugače, spet, na zahodu nič novega.

Posledice covida 19 ni samo smrti, je še mnogo drugih posledic, ki jih ni v statistiki, od raznih kapi in podobnih posledic, kjer človeku spremenijo življenje. Ne bojim se smrti, bojim se, da te rukne tako, da si invalid, ne nazadnje lahko samo bilka, ki pa te v statistiki ne bo.
Ampak to ne spremeni dejstva, da smo zagotovo z zapiranjem in vsem ostalim sranjem povzročili okoli 700 presežnih smrti v nerizični populaciji.
In če bi bil COVID tako zelo nevaren, verjemi da bi bile vsak dan neskončne kolone pred cepilnimi centri.
Tako pa vsak od nas pozna veliko ljudi, ki so šli čez to kot čez prehlad.
Ja, poznam celo ENEGA, ki ima še danes (po 8-ih mesecih) težave z vonjem in eno 75+, ki je bila 10 dni v bolnici, pa se zdaj spet s koleom okoli vozi.
Pa poznam več kot 25 ljudi, ki so imeli COVID.
Cepi naj se tisti, ki je v rizični skupini - kot moj tast, ki je bil tako rizičen da ga je še cepivo fentalo. Ampak njega (onko pacient od 2006 z zelo specifičnim in unikatnim rakom) bi tudi COVID 99,999% spravil pod rušo, tako da je bil gamble upravičen.

Gogyto ::
Ampak to ne spremeni dejstva, da smo zagotovo z zapiranjem in vsem ostalim sranjem povzročili okoli 700 presežnih smrti v nerizični populaciji.
In če bi bil COVID tako zelo nevaren, verjemi da bi bile vsak dan neskončne kolone pred cepilnimi centri.
Ja, poznam celo ENEGA, ki ima še danes (po 8-ih mesecih) težave z vonjem in eno 75+, ki je bila 10 dni v bolnici, pa se zdaj spet s koleom okoli vozi.
Cepi naj se tisti, ki je v rizični skupini - kot moj tast, ki je bil tako rizičen da ga je še cepivo fentalo. Ampak njega (onko pacient od 2006 z zelo specifičnim in unikatnim rakom) bi tudi COVID 99,999% spravil pod rušo, tako da je bil gamble upravičen.
Tudi če bi to bilo res, kdo si ti, da odločaš, kdo bo umrl in kdo živel? Poleg tega - če se držimo tvoje logike - 700 smrti napram 4000? Kaj tebi pol ni jasno? To je tako, kot pri avtomobilskem pasu potem. Pas reši xyz življenj mesečno, ampak folk se obesi na n osebo, ki zaradi pasu umre. Čmo potem ukinit varnostni pas?

Sej odgovor na te ukrepe in vse imamo. Zakaj zeli antivexx se dodatnih 200 mrtvih mladih zaradi ponovnega lockdowna pa ne vem.

HappyPills je izjavil:
Sej odgovor na te ukrepe in vse imamo. Zakaj zeli antivexx se dodatnih 200 mrtvih mladih zaradi ponovnega lockdowna pa ne vem.
A to bo virus kosil mlade. Si zamislis da vsi vaxerji pomrete ti si pa izbranec in ostanes med Nodiji.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

HappyPills je izjavil:
Ampak saj o tem jaz govorim.
Rizični so relativno dobro pocepljeni/prekuženi.
Pri mladih je riziko zapletov pri COVID-u majhen.
Če smrti ne bo in bodo v bolnicah ljudje z "gripo", potem je lockdown kretenizem.
Ampak sploh ne dvomim, da bo dr. Crack septembra po TV-ju razlagal kako bo novih 900.000 smrti do oktobra če se vsi od 10 minut starega dojenčka takoj ne cepijo, hkrati pa za ziher prepovemo izven doma vse kar ni dihanje in kupovanje osnovnih živil.
Hkrati pa Portugalska dokazuje da cepivo pri starejših deluje, pri mlajših je pa tako, če nočeš da te zaradi COVID rukne kap (ki rukne kak 1% COVID pacientov, ki so 65+, imajo diabetes, visok krvni tlak in še kaj), se greš pač cepit. Kdo komu to preprečuje in brani?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()

stara mama je izjavil:
Al živiš v jami in prideš vsako poletje enkrat na sonce, ali se pa glede prehladov hudo sprenevedaš.Zakaj bi se? Prehlad je virus kot vsak drugi. Ali gre nate ali ne.

Mato989 ::
Tudi če bi to bilo res, kdo si ti, da odločaš, kdo bo umrl in kdo živel? Poleg tega - če se držimo tvoje logike - 700 smrti napram 4000? Kaj tebi pol ni jasno? To je tako, kot pri avtomobilskem pasu potem. Pas reši xyz življenj mesečno, ampak folk se obesi na n osebo, ki zaradi pasu umre. Čmo potem ukinit varnostni pas?
Saj to je MI NE ODLOČAMO, odloča naj vsak ZA SEBE primarno... sekundarno pa naj odloča zdravnik ko si v bolnici...
Ne pa odločat z ukrepi da je nekdo vreden več kot drugi ki izgubi šiht in se obesi ZARADI ukrepov...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Smurf ::
Raziskava
@CDCgov
: Pri cepljenih 91% manjša verjetnost okužbe. Pri redkih okuženih 60% manjša verjetnost za razvoj simptomov, 6 dni krajša bolezen. Okuženi cepljeni so imeli 40% manj virusov, 6 dni krajše s čemer cepljeni pred okužbo ščitijo tudi druge.
https://twitter.com/rjerala/status/1416...
TL;DR splaca se cepiti, tema se lahko zaklene.

OK, splača se cepiti.
Zdaj pa povej, zakaj se MENI splača cepiti? Odhod na morje ne šteje.
Da izgubim ali zjebem naravno odpornost na virus?
Zdaj pa povej, zakaj se MENI splača cepiti? Odhod na morje ne šteje.
Da izgubim ali zjebem naravno odpornost na virus?