» »

Kakšne so prednosti / slabosti FinFET-ov z več plavutmi?

Kakšne so prednosti / slabosti FinFET-ov z več plavutmi?

YelniPeto ::

Kot je razvidno iz naslova, kakšne so prednosti in slabosti načrtovanja FinFET z več rebri na tranzistor? Videl sem diagrame FinFET-ov z enim ali več plavuti, vendar še nikoli nisem videl, zakaj bi nekatere naprave uporabljale različno število naslovljenih plavuti. Ali kdo ve, katero število se običajno uporablja v industriji?

Ahim ::

Ni "obicajnega stevila". Kot si sam ugotovil, obstajajo z razlicnim stevilom, visino in debelino, kmalu pa bodo na voljo v komercialnih izdelkih se GAA. Ce bi bili tranzistorji idealni, ne bi rabili nobene "plavutke", ker pa niso, z njimi omogocijo da se hitreje napolni/isprazni gate charge, torej da pride tranzistor cim prej iz linearnega rezima, in da je prevodna regija v odprtem stanju cim sirsa v preseku, torej da je upornost kanala cim nizja, in obratno, da je v zaprtem stanju cimmanjsi leakage. Oboje zmanjsa toplotne izgube, prvo tudi omogoca visje frekvence delovanja.

Prednosti so oictne, slabosti so pa v tehnologiji izdelave, ki tudi ni idealna, in bolj kompleksni kot so elementi, bolj je verjetno da bo zaradi zaradi napak prislo do izmeta.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

IBM predstavil 2-nanometrski čip

Oddelek: Novice / Procesorji
85602 (4667) BT52
»

TSMC že sredi množične 5 nm proizvodnje

Oddelek: Novice / Procesorji
155914 (3790) FireSnake
»

Kitajski SMIC pognal komercialno proizvodnjo čipov FinFET

Oddelek: Novice / Ostale najave
133869 (2618) Mr.B
»

CES 2015: Novi čipi Broadwell-U iz Intela (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
7616100 (12971) FlyingBee

Več podobnih tem