» »

Inflacija 2021/2022

Inflacija 2021/2022

««
192 / 218
»»

FrRoSt ::

Stikalo je izjavil:

Mi kdo lahko naredi hitro povzetek z napovedmi kaj se bo dogajalo z inflacijo v prihodnjih mesecih? Meni diši po recesiji in nižji stopnji inflacije?

:)):)):))

Dobro vohaš, ni kaj. ;)
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

pangro ::

Mr.B je izjavil:

pangro je izjavil:

Seveda vem kaj je 1 triljon he he maxloss. Kdo je naredil 1 triljon luknje?

V temi o inflaciji , ki ima nekaj z ekonomijo...
Repliciras vprasanje , kaj je 1T v ostem stavku , kjer je napisano ameriski dolg/ limit/strop

Ej sem preprican da si en redkih, samooklicanih ecpertov, ki si z repliko 1T mislil eno tono dreka, ki si ga sproduciral, z nezmožnostjo replike, in si rabil preusmerjanje pozornosti na kitajsko.

Jao a nismo to že skozi dali? Obvezniški trg ne vidi nobenih težav če ne bi že prižgali obrestne mere. Razen woke alternativcev ki že od financne krize 2008 nabijajo o ameriskem javnem dolgu. Shortaj ameriske obveznice pa boš pravi woke jack.

Mr.B ::

pangro je izjavil:

Mr.B je izjavil:

pangro je izjavil:

Seveda vem kaj je 1 triljon he he maxloss. Kdo je naredil 1 triljon luknje?

V temi o inflaciji , ki ima nekaj z ekonomijo...
Repliciras vprasanje , kaj je 1T v ostem stavku , kjer je napisano ameriski dolg/ limit/strop

Ej sem preprican da si en redkih, samooklicanih ecpertov, ki si z repliko 1T mislil eno tono dreka, ki si ga sproduciral, z nezmožnostjo replike, in si rabil preusmerjanje pozornosti na kitajsko.

Jao a nismo to že skozi dali? Obvezniški trg ne vidi nobenih težav če ne bi že prižgali obrestne mere. Razen woke alternativcev ki že od financne krize 2008 nabijajo o ameriskem javnem dolgu. Shortaj ameriske obveznice pa boš pravi woke jack.

A sem pozabil, tvoj originalni herba sinonim, rabi zadnjo besedo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Maxloss financno ekonomski flatearther edina pozicija na trgu mu je pa evro na trr.

pangrojevski ::

Stikalo je izjavil:

Mi kdo lahko naredi hitro povzetek z napovedmi kaj se bo dogajalo z inflacijo v prihodnjih mesecih? Meni diši po recesiji in nižji stopnji inflacije?

To nihče ne ve kdaj pride recesija če sploh. Trgi pravijo takole, obvezniski je pozicioniran na recesijo isto surovinski, delniški pa na vse po starem oz. na soft landing, ki pa izgleda front runa s svojimi nakupi predvsem tehnoloških delnic povezanih z ai. Jaz bi rekel da delniški trg voha recesijo in ve da bo fed primoran zniževat obrestne mere to naj bi bilo pa kao dober za trg in zdaj frontrunajo vse in vračunavajo premijo za okrevanje po padcu obrestnih mer.

pangrojevski je izjavil:

Stikalo je izjavil:

To nihče ne ve kdaj pride recesija če sploh. Trgi pravijo takole, obvezniski je pozicioniran na recesijo isto surovinski, delniški pa na vse po starem oz. na soft landing, ki pa izgleda front runa s svojimi nakupi predvsem tehnoloških delnic povezanih z ai. Jaz bi rekel da delniški trg voha recesijo in ve da bo fed primoran zniževat obrestne mere to naj bi bilo pa kao dober za trg in zdaj frontrunajo vse in vračunavajo premijo za okrevanje po padcu obrestnih mer.

Ja kok sinonimov pa rabis?
ej ms spet odpusa, intel ze skor nima nikogarza odpustit, us manufacturing output je junija spet padel, ma sej ves kako to gre na kitajskem.

Moram priznat glede na to kje so obrestne mere da se vse skupaj prekleto dobro drži, zaenkrat smo dobili samo propad regionalnih bank. Mamu jim če mi bodo soft landing uprizorili :)). Kot zanimivost prvi tihi znak da se tehnološki ciklus nadaljuje je pa nasdaq ovrednoten v bakru ki je dosegel nov lokalni vrh, tistega iz leta 2000 še ni presegel. V zlatu in nafti se pa še čaka na nov lokalni vrh. Idealka bi bila da se vse skreša ampak nasdaq vs surovine trend pa ostane nedotaknjen. To bi pomenilo da se po okrevanju tehnološki ciklus nadaljuje.

Predsedniki panožnih zbornic so se seznanili z zakoni, ki zvišujejo obremenjenost gospodarstva in zmanjšujejo njegovo mednarodno konkurenčnost. Kot primer so v Gospodarski zbornici Slovenija (GZS) navedli zakon o dolgotrajni oskrbi. "Čeprav so plače v Sloveniji med najbolj obremenjenimi s prispevki v primerjavi z državami Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) in četudi je vlada obljubila razbremenitev gospodarstva, vidimo, da je praksa povsem drugačna," je dejal predsednik GZS-ja Tibor Šimonka.

Na sestanku so govorili o stanju v industrijski proizvodnji. Podatki za Slovenijo za maj niso obrnili negativnega trenda, ki je v industriji vse od oktobra lani, so opozorili in dodali, da v več kot polovici panog v Sloveniji ugotavljajo padec proizvodnje, ponekod je celo 20-odstoten. Najbolj na udaru so kemijska industrija, proizvodnja papirja, obdelava in predelava lesa, proizvodnja pohištva, kovin, nekovinskih materialov, izdelkov iz gume, oblačil, so našteli.

"Kazalnik zaupanja v predelovalnih dejavnostih je najšibkejši po juliju 2020," je dejal glavni ekonomist GZS-ja Bojan Ivanc. Šimonka je dodal, da bi moralo "padanje industrijske proizvodnje od oktobra lani prižgati rdeč alarm in klic k pripravi ukrepov v primeru nadaljevanja negativnih trendov". Spomnil je na obljubljeni inštitut čakanja na delo, ki ga imajo razvite države v nasprotju s Slovenijo urejenega na sistemski ravni.

Ob tem se zmanjšuje povpraševanje na evropski ravni, kar je po navedbah GZS slab obet za izvozno naravnano slovensko gospodarstvo. "Nižje cene energentov v ZDA in Aziji znižujejo konkurenčnost v industriji materialov v državah srednje Evrope, tudi v Sloveniji. Šibka rast porabe na Kitajskem je nevarnost, da bi evropski trg preplavili cenejši izdelki iz Azije. Rast stroškov financiranja vpliva na optimizacijo zalog in na zmanjševanje zalog ter omejuje porabo blaga, ki se financira s posojili oz. lizingi," so ponazorili.

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/simo...
komu zvoni; zvoni tebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FrRoSt ()

kow ::

Ameriska jedrna inflacija junija padla na 4.8%. Letna inflacija 3%, mesecna 0.2%.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Ja tole je pošten padec inflacije v ameriki, mater tole je že dost blizu cilja.

Brez recesije na 3% fak ane.

Zdaj ima fed obrestno mero krepko nad cpi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pangro ()

Realen donos na obveznico. To pa nismo videli ze... dolgo, dolgo casa.

Pa res ja me zanima kako bo obvezniški trg na vse tole odreagiral. Inflacija pada kot kamen.

Je pa sla nafta malo gor, ker so se savdijci in rusi odzvali z zmanjsanjem proizvodnje. Drugace pa spet nove slabe novice za njih. V gvajani zgleda vsak mesec najdejo kaksno novo nahajalisce....

Kot zanimivost, trenutno saudijci nacrpajo 10 milijonov sodckov. Podobno kot v zacetku 80ih. Trzni delez na globalnem trgu jim je mocno padel in je sedaj cirka 10%.

Zgodovina sprememb…

pangro je izjavil:

Pa res ja me zanima kako bo obvezniški trg na vse tole odreagiral. Inflacija pada kot kamen.

Naj razmislim.. A veü kaj se bo zgodilo 18.7.2023 ?

kow je izjavil:

Je pa sla nafta malo gor, ker so se savdijci in rusi odzvali z zmanjsanjem proizvodnje. Drugace pa spet nove slabe novice za njih. V gvajani zgleda vsak mesec najdejo kaksno novo nahajalisce....

Kot zanimivost, trenutno saudijci nacrpajo 10 milijonov sodckov. Podobno kot v zacetku 80ih. Trzni delez na globalnem trgu jim je mocno padel in je sedaj cirka 10%.

Savdci niso kaj zni#evali, so samo "ko nastopajo z rusi", samo uskladili dejsaki ruski padec. Ampak sej vemo spet šlogaš

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

johnnyyy ::

pangro je izjavil:

Ta padec je bil pričakovan, saj je bila lanska majska MoM inflacija 1.2%!! Letos se MoM giblje med 0 in 0.5%, tako da če bi pričakovali najvišjo MoM inflacijo tekočega leta, bi to pomenilo 0.7% padec inflacije na letnem nivoju.

V vsakem primeru so visoke obresti dosegle svoje. Verjetno je precej odvisno tudi od stevila svezih imigrantov - brezposelnost je se vedno nizka.

johnnyyy je izjavil:

pangro je izjavil:

Ta padec je bil pričakovan, saj je bila lanska majska MoM inflacija 1.2%!! Letos se MoM giblje med 0 in 0.5%, tako da če bi pričakovali najvišjo MoM inflacijo tekočega leta, bi to pomenilo 0.7% padec inflacije na letnem nivoju.

Ja imaš poanto tudi pričakovanja so bila 3.1 pa je zadeva še namo presenetila na dol. Izgleda se bodo zda prva izvlekla iz tega inflacijskega dreka nekako pričakovano, iz moje strani pa je malce nepričakovano kako gladko je šlo vse skupaj v smislu recesije. Eurusd že na 1.11 kar nekako tudi pomaga evrski inflaciji.

redtech ::

Če bi svojo realno inflacijo računal bi videl kakšne številke ti mečejo pod nos.

To, da je brezposelnost nizka pomeni, da smo vrhu nečesa :), nazadnje je bila taka 2008.

Weimarska republika je imela najnižjo brezposelnost preden...

Naša levica naprimer:
Article 155 of the Weimar constitution of August 11, 1919, promised suitable housing for every German, but that promise remained unfulfilled.

Upam, da ne mislite, da bomo živeli dolgo v raju :)

pangro je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

pangro je izjavil:

Ja imaš poanto tudi pričakovanja so bila 3.1 pa je zadeva še namo presenetila na dol. Izgleda se bodo zda prva izvlekla iz tega inflacijskega dreka nekako pričakovano, iz moje strani pa je malce nepričakovano kako gladko je šlo vse skupaj v smislu recesije. Eurusd že na 1.11 kar nekako tudi pomaga evrski inflaciji.

Ah dej no---

Trenutno edino kar ni top 7 delnic na S&P 500 dela negativo že eno leto.
JPMorgan in podbni imajo enormen dobičke..
Industrija proizvodnja pada že praktično celo leto... z nekaj izjemami...
Končno ni več , kot se reče, problam z dobavo.:)) in zaloge so se v skladiščih uredile no ni backloga... Sedaj pa potegni črtico.... koliko so US manj uvozile v zadnjih pol leta ?
Upaj da ne boš rekel, da je uvou zadnje pol leta na rekornem nivoju ? Samo namignem, da ne boš potem jokal, tako užaljeno, ker gledaš samo parameter ki ti je všeč, ne pa cele slike.

Nekaj, kar postaja normalno...

Zgodovina sprememb…

Saj tako kot sem že rekel lahko te preseneti in ti začne dogajat bull run v srednjih in manjših ter micro capih. Pač ja recesijski pritiski so in jaz jih ne zanikam še več jaz sem že zdavnaj rekel da recesija bo in ona naj bi zbila inflacijo in to govorim izključno za zda, trg pa očitno gleda vnaprej zaenkrat pač samo tistih 7 velikanov. Drugače pa če si skeptik upali short na teh 7 velikanov in čao.

redtech je izjavil:

Če bi svojo realno inflacijo računal bi videl kakšne številke ti mečejo pod nos.

To, da je brezposelnost nizka pomeni, da smo vrhu nečesa :), nazadnje je bila taka 2008.

Naša levica naprimer:
Article 155 of the Weimar constitution of August 11, 1919, promised suitable housing for every German, but that promise remained unfulfilled.

Ja ok cooked numbers, ampak boš rekel da trg obveznic živi v neki iluziji ali pa trg zlata mogoče? Je pa res nizka brezposelnost je značilna za tik pred recesijo.

/

pangro je izjavil:

Saj tako kot sem že rekel lahko te preseneti in ti začne dogajat bull run v srednjih in manjših ter micro capih. Pač ja recesijski pritiski so in jaz jih ne zanikam še več jaz sem že zdavnaj rekel da recesija bo in ona naj bi zbila inflacijo in to govorim izključno za zda, trg pa očitno gleda vnaprej zaenkrat pač samo tistih 7 velikanov. Drugače pa če si skeptik upali short na teh 7 velikanov in čao.

No v petek bomo izvedli ce je amazon podru svoj negativni prim day selloff.
Kar pa ni potrebno cakat, je pa stanje ameriske avto industrije, sploh nimajo vec backloga, celo tako dobro jim gre, da se bo jesrni zacelo verjetno susljati o resevanju le teh.
Pa pocakmo do 18.6 takrst bodo tudi drugi podatki zraven.

Ostalo je pa kot kow sloganje, in se triljoncek za poletje.

pangro je izjavil:

redtech je izjavil:

Naša levica naprimer:

Ja ok cooked numbers, ampak boš rekel da trg obveznic živi v neki iluziji ali pa trg zlata mogoče? Je pa res nizka brezposelnost je značilna za tik pred recesijo.

Brez poselnost je nizka enako kot ostalo.

Zgodovina sprememb…

johnnyyy ::

pangro je izjavil:

Hja to je težko reči kdo se bo prvi izvlekel. USA je sedaj izgubila še "zadnjo visoko rast inflacije" in do 2% je velika verjetnost, da ne bo šlo tako hitro kot je padlo iz 5 na 3 :). Na koncu se lahko zgodi da jih EU prehiti. :)

redtech je izjavil:

A zivimo v raju? Je lahko kvaliteta storitev sploh slabsa?

U6 brezposelnost je drugace visja kot lani junija (6.9% vs 6.7%). Trg se definitivno ohlaja.

Zgodovina sprememb…

kow je izjavil:

redtech je izjavil:

A zivimo v raju? Je lahko kvaliteta storitev sploh slabsa?

U6 brezposelnost je drugace visja kot lani junija (6.9% vs 6.7%). Trg se definitivno ohlaja.

Ne slogaj...
Statisticno je pa res da rabis le cas, pa se na koncu, ce tudi za kratki cas, poklopijo s tvojim sloganjem.

thramos ::

Popolnoma drugačna starostna piramida ima za posledico bistveno drugačne razmere na trgu delovne sile.

Zato so zgodovinske primerjave deleža brezposelnosti zelo vprašljive.

Po mojem danes stopnja zaposlenosti oziroma brezposelnost skoraj nima pomena pri ugotavljanju ohlajanja gospodarstva. Vsaj tako izgleda - razen pri res specifičnih kadrih, če v enem delu delodajalcev zaškripa, drugi takoj posrkajo delavce. Kadrovsko so kronično podhranjeni vsi.

TAKO!
Niska brezposelnost je povsem drugačen pojem kot nekoč in v določene ekonomske situacije, tudi recesijo lahko zabredemo tudi s tem. ;)
komu zvoni; zvoni tebi.

Mato989 ::

Problem je samo to da dokler smo na izjenno nizkih ravneh brezposelnosti bo pritisk na place izjemen in to bo se nekaj casa poganjalo inflacijo overall morda ne 8 9 10 postov bo pac 3.5 ali kaj podobnega
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

fikus_ ::

Ali ni to odlično, da menjuješ službe in tako dvigaš plačo?
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

esel ::

fikus_ je izjavil:

Ali ni to odlično, da menjuješ službe in tako dvigaš plačo?

Ne, lažje je jamranje, konec koncev smo v Slo!

https://www.zurnal24.si/slovenija/tako-...

Kitajski izvoz padel za 12% Y/Y.

Velki ::

Evo Amazon prime day spet podira rekorde. Kot sem že v začetku te krize šlogal inflacija reši vse...
Države se bodo naprej normalno vedno bolj zadolževale in si že sedaj upam trditi da bomo videli v roku 5-10 let ponovno 25-30 % inflacijo.

To sam pove, da so dajali velke popuste, hehe.

Velki ::

kow je izjavil:

To sam pove, da so dajali velke popuste, hehe.

Nisem se nanašal samo na prime day, govorim nasploh o celotni ekonomiji...

Velki je izjavil:

Evo Amazon prime day spet podira rekorde. Kot sem že v začetku te krize šlogal inflacija reši vse...
Države se bodo naprej normalno vedno bolj zadolževale in si že sedaj upam trditi da bomo videli v roku 5-10 let ponovno 25-30 % inflacijo.

Slo javni dolg je šev v zadnjih letih, od Corone naprej pa do danes, gor za 10 miljard, iz 32 na 42 miljardic. :O
iDa, bo še veselica!! :)):)):)) Vedno manj ljudi bo moralo zaslužiti (plačati davke) vedno več! :)) Inflacija pač zadevo malce olajša. Najebali bodo (revni) starejši občani, ki bodo počasi polzeli proti revščin!? Ni druzga!
komu zvoni; zvoni tebi.

Ne pozabimo da se monetarna ekspanzija dogaja s povečevanjem dolga ki je pa vezana na gospodarsko rast ta je pa vezana na tehnološki razvoj oziroma gospodarsko učinkovitost, tako da dolg se bo samo še povečeval, obresti bodo pa šle pa na nulo oziroma v minus če se bo v prihodnosti tehnološki razvoj povečeval eksponentno.

pangro je izjavil:

Ne pozabimo da se monetarna ekspanzija dogaja s povečevanjem dolga ki je pa vezana na gospodarsko rast ta je pa vezana na tehnološki razvoj oziroma gospodarsko učinkovitost, tako da dolg se bo samo še povečeval, obresti bodo pa šle pa na nulo oziroma v minus če se bo v prihodnosti tehnološki razvoj povečeval eksponentno.

:)):)):)):)):)):)):)):)):))

Skratka, cedila se bosta Med in Mleko! 8-)

Nismo mi kanta, kot Rusi in Kitajci!! :)):)):)):)):)) Oni bodo pa švical!! ;)
komu zvoni; zvoni tebi.

FrRoSt je izjavil:

pangro je izjavil:

Sej bodo negativne, po teoriji naredite nam to dezelo... kot so to mislili nemci, ko so med cca 80+ leti hoteli zastonj delovno silo in hrano...
Zato so pa vceraj sprejeli...
US House passes defense bill authorizing record spending

Monetarna ekspanzija prihaja od nepremičnin in vladnih dolgov ..

V mladih letih sem bil prepričan, da je bolje imeti manj dolga. Potem spoznaš igro, z dolgom kupuješ premoženje, katerega potem z leti vedno lažje odplačuješ, premoženje se pa veča, obrestuje..

redtech je izjavil:

Monetarna ekspanzija prihaja od nepremičnin in vladnih dolgov ..

V mladih letih sem bil prepričan, da je bolje imeti manj dolga. Potem spoznaš igro, z dolgom kupuješ premoženje, katerega potem z leti vedno lažje odplačuješ, premoženje se pa veča, obrestuje..

Hm, razen ce nimas vec prihodkov, se tvoje premozenje ne usklajuje z inflacijo, in mu pada vrednost.

Lonsarg ::

Hja v tej igri niso vsi zmagovalci, ampak definitivno pa nisi zmagovalec, če se te igre z lastnino sploh ne greš. Ne glede na prihodek se splača v to kapitalistično igro vsaj minimalno vključit, z vsaj eno lastno nepremičnino ali vlaganjem v EFT, skratka vsaj nekaj.

Nevem s katerim letnikom bomo prišli do prelomnice, kjer se bodo pojavili večji problemi s pokojninsko blagajno.

Recimo, da letnik 75. in mlajši, morajo dati nek procent na stran, da ne bodo nič krivi nasrkali v starosti, ker so/smo se v povprečju kasneje zaposlili.

Ko pridemo do teh let potem lahko z nečim razpolagaš in imaš izbiro, višja pokojnina, predčasna samoupokojitev (s.p.)...

Najslabše bo, da si odvisen samo od penzije, mogoče trenutno še gre.

Obvezno bi pa morali imeti investicijske račune brez davkov, kot jih pozna UK, US in še kdo.

Largest US Retailer Of Pool Supplies Warns Of Sliding Demand

Boom:
Swimming pools and hot tub installations exploded during Covid as homeowners transformed their backyards into private oases. At one point, pool companies had a backlog of two years, but now that has all evaporated.

Bust:
"Our fiscal third-quarter results were well below our expectations as low double digit traffic declines in our Residential and Pro businesses

Priložnost:
And now, with pool demand sliding, we've noticed some hot tub companies are offering as much as a 40% discount

Odpuščanje

Tako se bo zgodilo v vseh drugih stvareh, najprej bo odletel luksuz.

LeQuack ::

To je vse posledica tega, da morajo delavci nazaj v pisarne namesto da delajo od doma. Produktivno je padla za 50%, posledično gre gospodarstvo po gobe.
Quack !

aviator ::

thramos je izjavil:

Popolnoma drugačna starostna piramida ima za posledico bistveno drugačne razmere na trgu delovne sile.

Zato so zgodovinske primerjave deleža brezposelnosti zelo vprašljive.

Po mojem danes stopnja zaposlenosti oziroma brezposelnost skoraj nima pomena pri ugotavljanju ohlajanja gospodarstva. Vsaj tako izgleda - razen pri res specifičnih kadrih, če v enem delu delodajalcev zaškripa, drugi takoj posrkajo delavce. Kadrovsko so kronično podhranjeni vsi.

Upam. Samo od vseh teh poviskov plac mladina nima nič, če ji vse presežke izpulijo starci z novimi in novimi davki za dolgotrajno oskrbo etc. Kvečjemu manj ljudi dela več.

redtech je izjavil:

Nevem s katerim letnikom bomo prišli do prelomnice, kjer se bodo pojavili večji problemi s pokojninsko blagajno.

Recimo, da letnik 75. in mlajši, morajo dati nek procent na stran, da ne bodo nič krivi nasrkali v starosti, ker so/smo se v povprečju kasneje zaposlili.

Ko pridemo do teh let potem lahko z nečim razpolagaš in imaš izbiro, višja pokojnina, predčasna samoupokojitev (s.p.)...

Obvezno bi pa morali imeti investicijske račune brez davkov, kot jih pozna UK, US in še kdo.

Jst verjamem SDS in Romani Tomc in penzijski čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: aviator ()

aviator je izjavil:

Jst verjamem SDS in Romani Tomc in penzijski čudež.

:)):)):)) SEVEDA!! :)):)):))

Saj zato pa je pri nas tako!! 8-) Butale na vrhuncu! In potem se moraš na volitvah odločiti med dvema, Lolekom ali Bolikom!? ;) In potem zmaga Bolek, ki tudi nič ne spremeni!? Samo frizuro sfrizira malo drugače. :))

Jaz pa verjamem v samoroge, krilate konje in Dobre Vile!! :)):)):))

Pangro pa v tehnološki čudež napredka Indije Koromandije! :)):)):))
komu zvoni; zvoni tebi.

Nisem še srečal krajših navodil za zvišanja ;((

Romana Tomc: Če želimo višje plače, boljše pokojnine in razvoj podjetništva, bomo na volitvah obkrožili SDS. sreda, 20. 04. 2022

Tudi demografski sklad ne bo pomagal, ker bo imel velike stroške.

FrRoSt je izjavil:

pangro je izjavil:

Pač razvoj gre dalje na trgih pa seveda ne bo vse šlo premočrtno vmes mora kaj popokat.

Lonsarg je izjavil:

Hja v tej igri niso vsi zmagovalci, ampak definitivno pa nisi zmagovalec, če se te igre z lastnino sploh ne greš. Ne glede na prihodek se splača v to kapitalistično igro vsaj minimalno vključit, z vsaj eno lastno nepremičnino ali vlaganjem v EFT, skratka vsaj nekaj.

Pri 200k kredita plačaš cca 100k Obresti če vzameš kredit za 20let.
Za banko je to siguren posel tudi po knjigah…
Sem pa ta teden dobil že 2x reklame v smislu, Pred tremi dnevi sem kupil hišo za milijonček... čez 3 dni sem jo prodal za mijonček in pol.

Nekaj zanimivega, ob splošni negativni bilanci bank….
Katera ameriška banka je po propad banke ,v tem letu, praktično edina objavila bajni dobiček. Sej je znana banka.

redtech je izjavil:

Koliko linkov hočeš na to temo, kako je to uspešno v Ameriki ?
PS :Kolikor je meni znano državni pokojninski sklad, ni usklajen z inflacijo… pa je največja identiteta ameriškega dolga.

Zgodovina sprememb…

redtech je izjavil:

Largest US Retailer Of Pool Supplies Warns Of Sliding Demand

Boom:
Swimming pools and hot tub installations exploded during Covid as homeowners transformed their backyards into private oases. At one point, pool companies had a backlog of two years, but now that has all evaporated.

Bust:
"Our fiscal third-quarter results were well below our expectations as low double digit traffic declines in our Residential and Pro businesses

Priložnost:
And now, with pool demand sliding, we've noticed some hot tub companies are offering as much as a 40% discount

Odpuščanje

Tako se bo zgodilo v vseh drugih stvareh, najprej bo odletel luksuz.

V maju je uoz tekstila v ameriki padel za skoraj 1/3 napram januarja 2023, sem prepričan da bo naslednji teden ta številak vsaj 1/3 padca. Celotni uvoz je na letni ravni za Maj-maj padel za 20%
Pa za EU ni nič drugače…
Razne če smo v G7 našli drugo vire importa oziroma imaginarno začeli proizvajati, bi rekel da so trenutni rezultati bolj posledica inflacija, no free money.
««
192 / 218
»»