» »

Inflacija 2021/2022

Inflacija 2021/2022

««
221 / 221
»
»»

Mr.B ::

gruntfürmich je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Res pa je, da smo na zahodu dosegli nekaj, kar je se ni pričakovalo še zelo dolgo…toliko o pripadajoči azijski ekonomiji.. :

ok, povej torej kdaj grem all-in v renminbije? si že določil datum? ter tvoje 5-letno flancanje po tej temi še ni obrodilo sadov, zato sem raje šel v 'pravi' denar.
 obtok denarja

obtok denarja

Sej ni potrebno potrjevati balonček, za katerega vemo da je potrebno storiti vse da ne poči… Obstaja razlog.. Verjetno resnično ne misliš da boš s temi top prefomerji šel na največji trg, brez katerega, no večino njihovega razvoja iz korenin teh BRIC članic.

Together, they have accounted for a whopping +$16 trillion of the +$27 trillion added to the stock market during this period. je Nasdaq has increased +55%, adding +$4.1 trillion.

Seveda lahko pa začnemo kaj z EU kontinent..., Vemo kako je s Francijo, vemo kako je z Nemčijo, vemo da nekateri Britanci imajo standard ki je slabši od najrevnejših evropskih držav…

Ps: pustimo da je trg nepremičnin, no full pozitiven napram 208-2009
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

gruntfürmich ::

ne dvomim da bo, vprašal sem kdaj!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich je izjavil:

ne dvomim da bo, vprašal sem kdaj!

Misliš kaj takega :

Z natisnenjimi $ in €, žal ne moreš kupovati tam kjer bi relano pomagalo ekonomiji. Kot jhe to bilo možno še po 70tih.

https://www.moneymetals.com/news/2025/0...

so ameriške banke v dobri kondiciji, da pokrivajo vedno večje dolgove klientov?

johnnyyy ::

gruntfürmich je izjavil:

https://www.moneymetals.com/news/2025/0...

so ameriške banke v dobri kondiciji, da pokrivajo vedno večje dolgove klientov?

Pri bančni kondiciji je tako kot pri človeški. Dokler ni treba lavfat ima vsak kondicijo, ko pa je potrebno, takrat pa se vidi kdo jo ima in kdo ne.

Toliko dnarja so naprintali, da ne vejo kam z $$$$, zato pa borze zandje nekaj let delujo no ....

Verjento ko bo pod 50%, bo nekdo zadovoljen...

Verjento obstaja razlog za tako rast zlata....

Spet je fed kupoval sedaj je kot kaže 2 mijardi $ na teden...

V zadnjih 60 dneh, so naprbali več kot 1T$ dolga

In še evropski Facplam : Kazakhstan je king. Verjento je korelacija povezana s ceno nepremičnin, pa zato rabi Izrael novo zemljo...

dronyx ::

Zanimivo bo za videti v naslednjih letih, kdo bo kupoval obveznice držav, ker dolga za reprogramirat (vzeti nov dolg za poplačilo starega) je ogromno. Obresti naraščajo, tako da bo tudi strošek servisiranja dolga v proračunih čedalje večji, če ne bo rasti BDP. Poleg tega pa so se verjetno že naučili, da vsaj enkrat na 10 let pride nek dogodek, ki povzroči finančno krizo in dolg v trenutku močno poveča. To se bo zelo verjetno spet zgodilo v naslednjih nekaj letih in potem bo dolga še mnogo več, če bodo spet problem reševali s tiskanjem denarja. Kar zelo verjetno bodo.

Bomo videli... Seja je dolgoročno bolje kupovati Srebro in ga hraniti v Švici v ti bezdavčnih trezorjih. Banke in države pa trenutno kupujejo na veliko Zlato. Banke in države pa trenutno kupujejo na veliko fizično Zlato. Ne vem pa, če je za navadnega plebejca smiselno kupovati zlato napram srebru, glede na to kar so našli v Afriki.

Kaj so našli v Afriki? kar se zlata tiče se potihem spet očitno vračajo k zlatem standardu. Očitno dedolarizacija pomeni, da bodo centralne banke v svojih rezervah imele več zlata, kar pomeni višje povpraševanje in ceno tudi za navadnega malega investitorja, ki ne ve kam z denarjem. Če sem prav nekje prebral je tudi Banka Slovenije kupila nekaj zlata. Ne razumem pa kje so bili do sedaj. Vsaj leta 2020 bi lahko poštudirali, kaj se bo zgodilo z zlatom ob taki poplavi natiskanega denarja.

dronyx je izjavil:

Kaj so našli v Afriki? kar se zlata tiče se potihem spet očitno vračajo k zlatem standardu. Očitno dedolarizacija pomeni, da bodo centralne banke v svojih rezervah imele več zlata, kar pomeni višje povpraševanje in ceno tudi za navadnega malega investitorja, ki ne ve kam z denarjem. Če sem prav nekje prebral je tudi Banka Slovenije kupila nekaj zlata. Ne razumem pa kje so bili do sedaj. Vsaj leta 2020 bi lahko poštudirali, kaj se bo zgodilo z zlatom ob taki poplavi natiskanega denarja.

Uganda Gold Deposits: 31 Million Tonnes Worth $12 Trillion
The country boasts an estimated 31 million tonnes of gold ore with a projected purity of 99.9%, making it an emerging center for artisanal and industrial gold mining. If you’re asking, “
The amount of refined gold extractable from the ore is a smaller figure, as seen in Uganda's case (around 320,000 tonnes of refined gold from 31 million tonnes of ore).
For comparison, the total amount of gold ever discovered globally is estimated to be around 244,000 metric tons, making Uganda's potential yield exceptionally lar

energetik ::

Mr.B je izjavil:

dronyx je izjavil:

Uganda Gold Deposits: 31 Million Tonnes Worth $12 Trillion
The country boasts an estimated 31 million tonnes of gold ore with a projected purity of 99.9%, making it an emerging center for artisanal and industrial gold mining. If you’re asking, “
The amount of refined gold extractable from the ore is a smaller figure, as seen in Uganda's case (around 320,000 tonnes of refined gold from 31 million tonnes of ore).
For comparison, the total amount of gold ever discovered globally is estimated to be around 244,000 metric tons, making Uganda's potential yield exceptionally lar
Khmm...

vires in numeris

Ta Afriška bajna nahajališča zlata jaz jemljem z veliko rezervo. To so že večkrat objavili, pa na ceno zlata ni čisto nič vplivalo. Tudi letna proizvodnja zlata kljub zelo visoki ceni kakor vem ne narašča, ampak je okrog 3.000 ton letno.

dronyx je izjavil:

Ta Afriška bajna nahajališča zlata jaz jemljem z veliko rezervo. To so že večkrat objavili, pa na ceno zlata ni čisto nič vplivalo. Tudi letna proizvodnja zlata kljub zelo visoki ceni kakor vem ne narašča, ampak je okrog 3.000 ton letno.

Bomo videli... je pa srebro čez noč poskočilo za 3% v €

v afriki niso nič našli. tisto je fake news, imho: https://www.moneymetals.com/news/2025/0...

Mr.B je izjavil:

Bomo videli... Seja je dolgoročno bolje kupovati Srebro in ga hraniti v Švici v ti bezdavčnih trezorjih.
kaj manjka domači omari?

se pa strinjam da zlato pa pod parimi jurji nima smisla kupovati.

dronyx je izjavil:

Zanimivo bo za videti v naslednjih letih, kdo bo kupoval obveznice držav, ker dolga za reprogramirat

morda kar FED :)) da 'naprinta' inflacijo

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich je izjavil:

morda kar FED :)) da 'naprinta' inflacijo

Po moje so si sedaj CB dale nekam v Outlook opomnik - PREKOMERNO TISKANJE DENARJA POVZROČA INFLACIJO. Po naslednji resni finančni krizi bo dolg ZDA lahko čez 160% BDP, potem pa meja 200% tudi ni več daleč. ;)

ja, ni prvič letos da je FED odkupil obveznice in tako prilil denar v obtok. pa verjetno tudi ni zadnjič...

LeQuack ::

OECD v svojem poročilu izpostavlja, da je bila inflacija hrane v Sloveniji julija med najvišjimi v Evropi. Hrana je bila za kar 7,7 odstotka dražja kot leto prej
https://nova24tv.si/inflacija-hrane-v-s...
Quack !

fikus_ ::

Bo chalky pojasnil, da je to še Bidenova krivda, Trump dela dobro....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
««
221 / 221
»
»»