» »

Inflacija 2021/2022

Inflacija 2021/2022

««
197 / 218
»»

Sparkxl ::

Kar ok napisano, sploh del da so vsi v peesdi, ampak usa najmanj. Ampak glede zadnjega stavka nisem čisto siguren če bo držal. Kapital res da že beži iz EU, ampak da bi omejili selitev v usa si težko predstavljam.

fikus_ ::

Podobno.
Mislim da so si v Usa močno zboljšali položaj z zj*banjem EU ter prodajanjem ta isti EU plin, nafto, orožje,...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Sparkxl ::

Ja in zato mislim da bi oni bili prvi ki bi temu ostro nasprotovali in preprečili. Ker enostavno se ne mora zgoditi, da se ti hlapec upre.

kow ::

Globalno kaze bolj svoh, marze so izjemno nizke.

Global blast furnace pig iron production in the H1 of 2023 will increase by 0.9% year-on-year

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Mr.B ::

kow je izjavil:

Global blast furnace pig iron production in the H1 of 2023 will increase by 0.9% year-on-year

h1 ?

ostalo na yemo
Vprašan je, kaj ti smatraš pod maržami. Pa sem prepričan da najdem še katero drugo panogo...

Vizualizacija Inflacije, verjetno spada zgoraj....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Colt1911 ::

aviator je izjavil:

Colt1911 je izjavil:

"Ne sprašuj, kaj bo zate storila domovina - vprašaj raje, kaj sam lahko storiš zanjo."
-John Fitzgerald Kennedy

Za novega nemškega terenca bi raje prodal tebe , pa si žal ničvreden.8-)

Parole in diskreditacija na osebnem nivoju. Joj pobalinsko otroce, pa verjetno samo iz prave luknje je prilezel...malo pred mano

Tudi pravega lopova citiras. Svojih botrov ,ki so ga nastavili najbrž z to parolo ni prepričal...

Ej , mišek ne tako hitro ! Ko se gre za tvojo rit si tavečji komunajzar , ko je treba kaj prispevati družbi pa tavečji neoliberalec.
Tako šlo bo ne !

gruntfürmich ::

Colt1911 je izjavil:

Ej , mišek ne tako hitro ! Ko se gre za tvojo rit si tavečji komunajzar , ko je treba kaj prispevati družbi pa tavečji neoliberalec.
Tako šlo bo ne !

ne vem zakaj se boomerji tako vžgejo, ko jim mladi povedo da so njihovi privilegiji šli čez vse meje in da stanje ni vzdržno?
očitno so na forumu samo troli, ki druge nagovarjajo k solidarnosti, v resnici pa so sami največje pizde. in to skos dokazujete!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Maxlos ::

gruntfürmich je izjavil:

Colt1911 je izjavil:

Tako šlo bo ne !

ne vem zakaj se boomerji tako vžgejo, ko jim mladi povedo da so njihovi privilegiji šli čez vse meje in da stanje ni vzdržno?
očitno so na forumu samo troli, ki druge nagovarjajo k solidarnosti, v resnici pa so sami največje pizde. in to skos dokazujete!

Da da, kot ti v drugih temah...
Privilegijev ni, razen da imamo recimo preveč partizanov, če razumeš sarkazem...
Drugače pa bo tvoja pokojnina tovj neto brez vseh dodatkov razpolovljena na pol, pa sporoči če prideš skozi mesec.
Barking up the wrong tree

dronyx ::

V Italiji je vlada naredila genialno potezo in sicer kot sem razumel dodatno obdavčila izredne dobičke bank, ki jih imajo zaradi dvigovanja obrestnih mer. Bravo. Ideja za Goloba, kje dobiti še nekaj milijonov za montažne hiše po poplavah. bančni lopovi samo kradejo ljudem, potim jim pa ECB omogoči še bajne zaslužke. Za bruhat, kakšna lopovščina je to.

Mr.B je izjavil:

kow je izjavil:

h1 ?

ostalo na yemo
Vprašan je, kaj ti smatraš pod maržami. Pa sem prepričan da najdem še katero drugo panogo...

Jasno, da ta industrija ni spet tako velik del globalnega BDP-ja. Ampak vemo, da je Indija rasla, kar pomeni, da je ostali svet v kumulativi stagniral.
So pa ti podatki seveda za nazaj ter samo en podatek. Pac mozaik si pa lahko vsak sestavlja kot mu pase in interpretira.

kow je izjavil:

Mr.B je izjavil:

kow je izjavil:

h1 ?

ostalo na yemo

Jasno, da ta industrija ni spet tako velik del globalnega BDP-ja. Ampak vemo, da je Indija rasla, kar pomeni, da je ostali svet v kumulativi stagniral.
So pa ti podatki seveda za nazaj ter samo en podatek. Pac mozaik si pa lahko vsak sestavlja kot mu pase in interpretira.

No nebi preveö stavil na indijo, zelo resno se med sabo tepejo, na koncu pa za Indijsko vojasko industrijo kupujejo čioe iz kitajske....

aviator ::

Colt1911 je izjavil:

aviator je izjavil:

Colt1911 je izjavil:

"Ne sprašuj, kaj bo zate storila domovina - vprašaj raje, kaj sam lahko storiš zanjo."
-John Fitzgerald Kennedy

Za novega nemškega terenca bi raje prodal tebe , pa si žal ničvreden.8-)

Parole in diskreditacija na osebnem nivoju. Joj pobalinsko otroce, pa verjetno samo iz prave luknje je prilezel...malo pred mano

Tudi pravega lopova citiras. Svojih botrov ,ki so ga nastavili najbrž z to parolo ni prepričal...

Tako šlo bo ne !

To je echo, zase govoris xd Sami ste izumili glupi davki termin. Zame davki niso glupi. Govoris o komunizmu pa sem ti ze parkrat povedal, da nisem za komunizem, sploh po tem ko zalostno propade postanejo ljudje taki kot so nasi JBTZ kustravci, moralno zbegane osebe, ki zapustijo 50 milijard pufa v javnem dolgu, in to potem, ko so ze vse razprodali.

Ne vem pa zakaj bi z drzavnimi transferji spodbujal ljudi, ki v resnici vse imajo a spretno skrivajo in se delajo revcke ter zahtevajo solidarnost, potem ko je dobro jasno in dokumentirano, da solidarni sami niti slucajno niso bili toliko kot si domisljajo, in niti do svojih starsev od katerih so dobili dober start in bodo prejeli se dediscino.

Da vnuki svojim starim starsem placujejo oskrbnino, da mlajsi upokojenci breskrbno dedujejo in zivijajo tendo v Dalmaciji.

Piknil sem nekam kjer se ne sme.

FrRoSt ::

pangro je izjavil:

To si samo nekje prebral in verjameš, fronta bo pa povedala resnico tako kot trg.

Kolikšen je bil padec rublja v ZADNJEM LETU!???? :O
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

gruntfürmich ::

Maxlos je izjavil:

Drugače pa bo tvoja pokojnina tovj neto brez vseh dodatkov razpolovljena na pol, pa sporoči če prideš skozi mesec.

zato pa vplačujem dodatne 'stebre' na vseh koncih.
ampak bom morda za to tudi dodatno kaznovan, ko bom izplačeval dobiček v obliki davka na dobiček; veš v smislu: bolje je vse zagonit za pijačo in kurbe kot pa varčevat in narediti profit, ker boš plačal davek na dobiček in ljudje te bodo smatrali kot požrešnega kapitalista, tisti iz prve točke ki nič nima pa bo šel jamrat pred kamere in bodo ljudje pošiljali SMS-e za njega...
štekaš?

FrRoSt je izjavil:

pangro je izjavil:

To si samo nekje prebral in verjameš, fronta bo pa povedala resnico tako kot trg.

gledam da je kar zrasel... edino je možno z njim prosto trgovati na FOREX-u tudi fizičnim osebam?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

J.McLane ::

Za ekonomijo je najbolje, če folk sproti zapravlja. Ravno zaradi tega mirovanja denarja je nujno potrebno tiskati nov denar, sicer bi šlo vse v k**.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Maxlos je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Colt1911 je izjavil:

Tako šlo bo ne !

Privilegijev ni, razen da imamo recimo preveč partizanov, če razumeš sarkazem...

Miki, ampak sej sem ti poslal link, toliko so vplačali, oziroma kar dobro 1/3 manj, ce smo posteni in gledamo razmerja vplačevanja. Mato recimo bi jim vrnil neke dinarjev, ampak to ni fer, ker za menjavo valut si ljudje niso krivi.

Povrh vsega niso imeli po 3,4 otroke,da bi ti solidarno vplačali zanje ampak 1,2 nekateri oziroma kar precej pa sploh nobenega. Ta denar ,ki ni šel za plenice in nas "razvajeno mularijo" kot nam očitate, je nekam šel..

Maxlos ::

aviator je izjavil:

Maxlos je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Colt1911 je izjavil:

Tako šlo bo ne !

Miki, ampak sej sem ti poslal link, toliko so vplačali, oziroma kar dobro 1/3 manj, ce smo posteni in gledamo razmerja vplačevanja. Mato recimo bi jim vrnil neke dinarjev, ampak to ni fer, ker za menjavo valut si ljudje niso krivi.
?
Preseneti.
Mato že ve, pa stavi na Kripto.
Povrh vsega niso imeli po 3,4 otroke,da bi ti solidarno vplačali zanje ampak 1,2 nekateri oziroma kar precej pa sploh nobenega. Ta denar ,ki ni šel za plenice in nas "razvajeno mularijo" kot nam očitate, je nekam šel..
Barking up the wrong tree

Mr.B je izjavil:

kow je izjavil:

Mr.B je izjavil:

kow je izjavil:

h1 ?

ostalo na yemo

No nebi preveö stavil na indijo, zelo resno se med sabo tepejo, na koncu pa za Indijsko vojasko industrijo kupujejo čioe iz kitajske....

Kitajci tehnologijo imajo, a imajo z staranjem se hujšo težavo kot Japonci. Njih bo zadelo v susu, ne postopoma.

Indija je next big thing zaradi človeškega potenciala.Rodnost jim je padla, in sedaj je oni moment, ko bodo začeli koristit demografsko dividendo. Angleško znajo, hitro se učijo, a imajo seveda probleme kot vse države v razvoju. Spet nov neoliberalni čudež.

Malo starih, čedalje manj mladih in en kup delovne sile z preseznim gnarjem ter casom, ki lahko zapravlja in napihuje ekonomijo in premoženjske balone.

Če ste brali clanke v preteklosti-dogaja se hitra deagrarizacija, na podeželju se je ustvarilo ogromno brezposelnosti ter odvečne delovne sile, ki rine v mesta.

Jugoslavija v 60 in 70.
Streetshiterjev pač ni za podcenjevati.

Mato989 ::

aviator je izjavil:

Maxlos je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Colt1911 je izjavil:

Tako šlo bo ne !

Jaz bi jim vrnil to kar so vplačali... nič več in nič manj... seveda brez revalorizacije ampak v absolutno vplačanih zneskih in tudi obliki (DIN, SIT itd...)

Seveda niso oni krivi da se je zgodila menjava valute, samo današnji 20, 30 letniki pa tudi ne ;)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Utk ::

Jaz bi jim vrnil to kar so vplačali... nič več in nič manj

Aha. Se pravi, da bi tudi vse državne firme prepisal na njih, tudi DARS, elektrarne, ceste, vse, in za vse ti bi lahko potem zaračunavali kolk bi hoteli.

Utk je izjavil:

Jaz bi jim vrnil to kar so vplačali... nič več in nič manj

Aha. Se pravi, da bi tudi vse državne firme prepisal na njih, tudi DARS, elektrarne, ceste, vse, in za vse ti bi lahko potem zaračunavali kolk bi hoteli.

Če majo dokaze o vplačilih potem ja... če nimajo potem ne... Nekaj je davek drugo so prispevki...

Jaz govorim IZKLJUČNO o ZPIZu... ti pa spet mešaš

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Nič ne mešam. Vse kar je narejeno, so naredili tisti, ki so delali pred tabo. Ti nisi nič naredil za to, ne vem zakaj bi to kar imel. Plačaj polno ceno, od gradnje naprej, ne samo tako malo za sproti.

Utk je izjavil:

Nič ne mešam. Vse kar je narejeno, so naredili tisti, ki so delali pred tabo. Ti nisi nič naredil za to, ne vem zakaj bi to kar imel. Plačaj polno ceno, od gradnje naprej, ne samo tako malo za sproti.

Saj oni tudi niso vse zgradili... kako so točno zgradili železnico po 2 sv če je od Marije Terezije itd... Pa Gradove, pa Cerkve, pa vse to.

Ti pišeš kot da so po 2. svetovni vojni zgradili Slovenijo in Jugo iz 0 in da ni stala 1 stavba, 1 cesta, 1 most, 1 grad, 1 cerkva in da pred generacijo ki je bila 18 1945 ni bilo ničesar nareto da so vse ampak res vse oni kreirali.

Ti mešaš DDV in davek z ZPIZom

ZPIZ je prisilni prispevek za pokojnino... in ker so mnogo premalo prispevali oz. bom tako rekel ker mnogo preveč zdaj dobivajo od tega nizkega prispevka bi jim jaz enostavno prispevke vrnil če ne sprejmejo mini pokojnine... v valuti vplačil kar je edino smiselno

Zgodovina sprememb…

Ja lej, enkrat je treba presekat pa red naredit, vsak nosi svoje stroške. A ni tako? Oni dobijo samo to kar so vplačali, ti pa...tudi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Ja lej, enkrat je treba presekat pa red naredit, vsak nosi svoje stroške. A ni tako?

Seveda... ampak to šele takrat ko bodo umrli poravnali za nazaj potem bom tudi jaz za ceste in vse z veseljem... sicer pa za vso obnovo cest plačujemo cestnine vsako leto znova in znova

Spet mešaš ZPIZ in DDV ipd...

Jaz govorim samo o ZPIZu...

Cestnine so za obnove, s tem ne bi nikoli zgradili vseh cest po Sloveniji.

Res ne vem zakaj ne bi izkoristili prilike in poračunali pri vsemu. Če rečemo, da je neka generacija tako zelo sposobna in samozadostna, samo prejšna generacija jo ovira, ni nobenga razloga, da bi zastonj dobila infrastrukturo prejšne generacije, ki je bila itak nesposobna, lena, vse kar so naredili, je pa za podret. Vsak naj ima svoje in stvar rešena.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Cestnine so za obnove, s tem ne bi nikoli zgradili vseh cest po Sloveniji.

Res ne vem zakaj ne bi izkoristili prilike in poračunali pri vsemu. Če rečemo, da je neka generacija tako zelo sposobna in samozadostna, samo prejšna generacija jo ovira, ni nobenga razloga, da bi zastonj dobila infrastrukturo prejšne generacije, ki je bila itak nesposobna, lena, vse kar so naredili, je pa za podret. Vsak naj ima svoje in stvar rešena.

Zagotovo nismo avtocest zgradili v Jugi niti ni posledica dela boomerjev to ti garantiram... tako da če kaj bi morali boomerji plačat ogromno, kajti vsi boomerji se zdravijo in uživajo tablete ki jih leta 1952 ni bilo... toliko o tem

Verjemi da če poračunamo da smo v Sloveniji in v zadnjih 30 let globalno naredili veliko več kot boomerji in ostali upokojenci v tistih 40 letih Juge...

Če penzičem samo zaračunamo vse zdr. storitve zadnjih 20 let na novih tabletah ki jih leta 1960 ni bilo in na novih aparaturah potem bodo bankrotirali 100x znova mi bomo za tistih par cest in hidroelektrarn zbrali veliko prej kot oni za nujno potrebne zdr. storitve, penzije in ostalo.

Grem stavit da jaz preživim dalj časa brez vse infrasturkture ki so jo zgradili Boomerji (se pač preselim v Avstirjo) kot pa penziči preživijo brez zdravil, oskrbe mladih in z dinarji v žepu ter brez EUR

Zgodovina sprememb…

Kdaj si ti začel delat? Dvomim, da pred avtocestami.

Utk je izjavil:

Tisto ki jo v 99% gladko pred njo oz končana je bila ko sem jaz že delal... po ostalih pa grem tako redko da tudi če jih ne bi bilo.

Mato989 je izjavil:

Utk je izjavil:

Tisto ki jo v 99% gladko pred njo oz končana je bila ko sem jaz že delal... po ostalih pa grem tako redko da tudi če jih ne bi bilo.

Kaj ko bi odpru novo temo samo na ideje ki jih imas... ker do sedaj se ti ravno ni izslo... in najbolj asociiran no podoben model, ki si ga nastavljas je ameriski, pa sem preprican, da je tudi s tvoje strani malo potreben prilagoditve, da se ti vse poklopi, Do sedaj se ti ni....

Malidelničar ::

Kako kaj kaže inflacijsko v SLO? So poplave dodaten rizik?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Malidelničar je izjavil:

Kako kaj kaže inflacijsko v SLO? So poplave dodaten rizik?

Krovci so premajhni.....
Matetial in gradbinci se pa pozna z zakasnitvijo...

Vrednost vseh ceglov v Slo je okoli 200 miljard. 1 milijarda škode...Načeloma ne bi smela imet takega vpliva, a vseeno vemo kako je to pri nas. Veliki fantje z obstojecim fondom bodo zadevo poskušali izkoristiti, dvomim pa,da se bo zdaj nekdo, odločil za neko nepremičnino nekoga drugega.

Niti vsa škoda ni na hišah, je na infrastrukturi, podjetjih,strojih, zalogah v skladiščih, ne gre samo za gradbeni sektor.

pangro ::

FrRoSt je izjavil:

pangro je izjavil:

Tam okoli 60%, zakaj?

Inflacija v zda rahlo zrasla iz 3 na 3.2 pricakovanja so bila 3.3%. Inverzija obresti še vedno laufa na polno in se samo še čaka da se vse zresetira, bom enkrat dal grafe zadeve res zanimivo izgledajo.

pangro je izjavil:

Inflacija v zda rahlo zrasla iz 3 na 3.2 pricakovanja so bila 3.3%. Inverzija obresti še vedno laufa na polno in se samo še čaka da se vse zresetira, bom enkrat dal grafe zadeve res zanimivo izgledajo.

Soft landing pa to xd Kaj bi mi brez centralnih planerjev xd

Centralni bankirji so šopal keš preko obveznic in hipotekarnih kreditov, v naslednjo naj uporabijo kaj drugega da ne bo vedno eno in isto :)

Hm, če je namera ECB-ja z dvigom obrestnih mer zniževati inflacijo, bo moral biti Avgust izredno katastrofalen, da se kaj takega ne bo zgodilo...

Linki do virov...
https://ec.europa.eu/eurostat/databrows...
https://data.oecd.org/price/inflation-c...

Lonsarg ::

Oni gledajo samo povprečno inflacijo, jim je vseeno če je povprečna inflacija 5% in hkrati inflacija hrane 10% ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Inflacija hrane bo v naslednjih mesecih se padala, vsaj tako kaze. Cene so narascale do decembra 2022, potem pa ne vec.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

kow je izjavil:

Inflacija hrane bo v naslednjih mesecih se padala, vsaj tako kaze. Cene so narascale do decembra 2022, potem pa ne vec.

1. Lansko leto smo i eli piceni ukrajinsko hrano letos ne.
2. letos je kot lansko leto unicila narava dobersen del pridelka..
Edini mozni razlog, da bo sla cena konkretno dol je, ce so se lansko leto odrekli bio gorivom, kar pac niso.

Imas pa vire, ki so uradni pa povej, kako je bilo s ceno hrane ak inflacije decembra 2022. Da bo alternativa za tiste, kako se hrana ne drazi z sbudget jogurti.

kow je izjavil:

:)):)):))

Še marsikaj bo padalo v naslednjih mesecih! Ne samo inflacija. ;)
komu zvoni; zvoni tebi.

Mr.B je izjavil:

Edini mozni razlog, da bo sla cena konkretno dol je, ce so se lansko leto odrekli bio gorivom, kar pac niso.
.

Ce bi vzel svoje tablete, bi morda dojel da nisem rekel, da bodo sle cene konkretno dol. Ampak odstotek letne inflacije.

esel ::

Inflacija naj bi se v prihodnjih 12 mesecih skoraj prepolovila, če verjamete ali ne.

https://www.delo.si/gospodarstvo/novice...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: esel ()

kow je izjavil:

Mr.B je izjavil:

.

Ce bi vzel svoje tablete, bi morda dojel da nisem rekel, da bodo sle cene konkretno dol. Ampak odstotek letne inflacije.

Da hvala, kot kaže ti od marca ne ješ tablet... Pa iz nekekga neznanega razloga še vedno nisi dober šlogar- Herba je bolša za tvoje potrebe..

Colt1911 ::

kow je izjavil:

Mr.B je izjavil:

.

A bi ti bilo v veliko tolažbo , če te Mr.B letos ubije , drugo leto in vsa nadaljna te pa ne bo ?>:D

LeQuack ::

esel je izjavil:

Inflacija naj bi se v prihodnjih 12 mesecih skoraj prepolovila, če verjamete ali ne.

Ne verjamem, Evropske centralne banke in institucije so preveč nesposobne za kaj takega. Če se bo zgodilo se bo zato ker bo velika gospodarska kriza, ne zaradi ukrepov. Medtem pa ZDA že spravila inflacijo pod kontrolo in jim gre 10x bolje.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

esel ::

LeQuack je izjavil:

esel je izjavil:

Ne verjamem, Evropske centralne banke in institucije so preveč nesposobne za kaj takega. Če se bo zgodilo se bo zato ker bo velika gospodarska kriza, ne zaradi ukrepov. Medtem pa ZDA že spravila inflacijo pod kontrolo in jim gre 10x bolje.

Zagotovo bolj verjamem napovedim Consesusa, kot pa šlogarjem na tabli, ki o ekonomiji nimajo pojma.

“Consensus Economics, je bila ustanovljena leta 1989 in so vodilna svetovna organizacija za mednarodne ekonomske raziskave, vsak mesec anketira več kot 700 svetovno priznanih ekonomistov, da bi pridobila njihove najnovejše napovedi in mnenja.”

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: esel ()

esel je izjavil:

:)) Čez eno leto ne bo več 6,5 ampak samo 3,5%!?? 8-)

Hrvati več ne bodo dvigoval cen ali kaj!?? :)):)):))
komu zvoni; zvoni tebi.
««
197 / 218
»»