Forum » Problemi človeštva » Inflacija 2021/2022
Inflacija 2021/2022
Mr.B ::
Unwavering U.S. dollar dominance meant it was involved in 88% of all trades - a level it has maintained for the past decade, while the euro remained the second most actively traded currency despite a small drop in its share to 31%.
Other top currencies such as the Japanese yen and British pound maintained their near 17% and 13% respective shares, while the Chinese yuan saw the biggest rise to 7% from 4%, which hoisted it to fifth in the overall rankings from eighth.
Evro je edina altenativa dolarju samo poglejte kaksen je promet na valutnem trgu pa je zadeva takoj jasna. Bric valute so butične valute namenjene lokalnim dejavnostim. Berem svašta da bo nova bric valuta backed by gold. Pa to v bistvu zahojene kante zdaj hočejo izumiti financno kolo in ogenj sorry kolo pa ogenj že imamo v vseh možnih verzijah čas je za novo ponudbo. Kripto bi bil lahko alternativa? Mnenja? Bomo videl kdo bo na bilance centralnih bank in podjetij (no tesla je že) prvi poknil btc ali pa kaksen drug kripto.
Oči me pečejo, ko moram taki zmazek prebrat. Na polovici sem nehal. Vedno me je zanimalo...nepismenost boli?
Mene pa zanimajo tvoji rezultati, narcis, se ti ne da z vsebino ukvarjat pa začneš žalit, pa ja ne boš padel na nivo mr b in se bomo začeli pogovarjati kam na počitnice hodimo itd....
Kaj se ti je posla herbica, ker jaz vedno podam vir, ki ravno ni govno od socalno medijskega vira in sloganj. A ni to pateticno, ko ne mores zanikat zahodnih virov.
Sem pa preprican da se ti v neki, tebi primernemu intelektualnem nivoju teme, nekako vec dolgo ne izide, razen nekih moralnih vzpodbujan, ki nimajo vkljucujoc s to temo nikakrsnih realnih osnov.
PS: in intelekt ne raste s stevilo sinonimov.
Alternativa je nekdo, ki printa manj. Da lahko printas manj, moras imeti visjo rast produktivnosti. Svicarski frank ni slaba zadeva.
Evro je edina altenativa dolarju samo poglejte kaksen je promet na valutnem trgu pa je zadeva takoj jasna. Bric valute so butične valute namenjene lokalnim dejavnostim. Berem svašta da bo nova bric valuta backed by gold. Pa to v bistvu zahojene kante zdaj hočejo izumiti financno kolo in ogenj sorry kolo pa ogenj že imamo v vseh možnih verzijah čas je za novo ponudbo. Kripto bi bil lahko alternativa? Mnenja? Bomo videl kdo bo na bilance centralnih bank in podjetij (no tesla je že) prvi poknil btc ali pa kaksen drug kripto.
Se manjsa ekonomija kot usa... ? pa bo alternativa.. A mislis da se tako kot v usa generira cca enak % bdp- ja kot se zapravlja...
Kitajska je pa drugo gospodarstvo sveta pa valutni trg tega ne zrcali. Se je pa seveda promet okrepil na usd/cny v zadnjih 20 letih ampak daleč od recimo eur/usd. V bistvu alternative sploh ni ker je seveda najprej dolar potem dolgo nič nato pa eur.
Najdi zahodni vir, ki smatra v letu 2023 €, kot alternativo $. Sem preprican da se ti je moglo konkretno usuti z viri da si v argument privlekel kitajsko.
PS: Te pa razumem, Americani doma ne morejo niti tampona narediti brez kitajcev. Zato pa desanto tako jamra da otroci v solah ne smejo uporabljati tamponov. Samo to je ze za drugo temo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mr.B ()
pangro ::
Podal sem vir prometa na valutnem trgu od 2001 do 2022 kjer se lepo vidi da dolar dominira.
Bistvo je da ima zda dostop do vseh trgov s svojim dolarjem, kitajci bodo pa primorani kupovati dolarje ali pa evre če bodo hoteli trgovati ker njihovo kanto juan zaenkrat nočejo vsi. Tamponi ja to je leverage. A gremo še pogledati top 100 po market cap-u? Skoraj ista zgodba kot valutni trg. Evro sem omenjal kot mozno alternativo glede na dogajanja na valutnem trgu, kar pa ne pomeni da je to realno kar pa pomeni da je juan ali pa bric kanta še manj realna opcija.
Tako da tisti vir ki omenja bric kot realno opcijo je pač na nekih medikamentih ali pa na mr b herbih. Brics backed by wokeness ker zlato je že preživeta zgodba.
Tako da tisti vir ki omenja bric kot realno opcijo je pač na nekih medikamentih ali pa na mr b herbih. Brics backed by wokeness ker zlato je že preživeta zgodba.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pangro ()
Ne razumem pa poizkusov brics kante da ustvarijo valuto backed by gold ker trg zlata v eu in zda laufa čist fajn. Jaz evre ali pa dolarje brez problemov zamenjam v prvi zlatarni v zlato ni nobene potrebe da hodim v centralno banko ali pa njeno izpostavo.. Zdaj so se pa našli brics kantarji da izumijo backed by gold kolo.
Lonsarg ::
Tole moč trgovalne valute se narobe razume. To katera valuta se uporablja ob mednarodnem trgovanju je posledica močne valute/države, ne pa vzrok močne valute. Ja malenkost trgovanje v dolarju res pomaga vzdrževati moč dolarja, ampak zgolj malenkost, zadeva je vseeno predvsem posledica.
Kitajska valuta pa nima problem v moči voje ekonomije, ampak ima problem v nezaupanju v Kitajsko politiko. Stabilnost valute je namreč precej odvisna tudi od politike, ne zgolj ekonomije.
Kitajska valuta pa nima problem v moči voje ekonomije, ampak ima problem v nezaupanju v Kitajsko politiko. Stabilnost valute je namreč precej odvisna tudi od politike, ne zgolj ekonomije.
Se strinjam itak zda so najvecje gospodarstvo, imajo najvecji in zaupanja vreden, urejen finacni trg pa seveda najvecjo vojasko industrijo in posledično dominirajo na valutnem trgu. Kitajska bo pa morala še malo delati na temu.
LeQuack ::
Vprašanje je koliko časa lahko še Američani umetno blokirajo Kitajsko? Po moje so izčrpali že kar veliko prijemov, od national security prepovedi, do splošne anti-china retorike. Torej imajo v roku še kaj kar lahko uporabijo namesto konkuriranja?
Quack !
kow ::
Bolj je vprasanje koliko casa lahko kitajska komunisticna partija motivira svoje ljudstvo. Videli so, da so jih v casu kovida zaprli kot zivino.
Kitajska industrijska produkcija je sicer ogromna, vseeno so prakticno sami in brez zaveznikov.
Kitajska industrijska produkcija je sicer ogromna, vseeno so prakticno sami in brez zaveznikov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Čak a nas v zahodnem svetu pa niso zapirali kot živino? Kakor se spomnim so, mogoče z malo manj jeklenimi ukrepi, ampak nonetheless. Ne vidim kako smo bili tu kaj na boljšem.
Quack !
Lequack@ Vprašaj se ali upaš odpreti trgovalni račun na kitajskem? Itak da ne prej ga boš v zda. Ali upaš držati juane namesto dolarjev ali evra, malo verjetno, zdaj pa ključno vprasanje ali upaš držati kitajske delnice? Mr b pa itak drži kitajske tampone.
Kitajska je pojačala promet na valutnem trgu v zadnjih 20 letih na račun usd-cny z drugimi valutami so pa tko tko ker vse druge valutne križe dominira dolar,juan pa sploh blizu ne pride. Glede na vsa doganja pa bo promet na usd-cny začel padat posledično pa še na ostalih križih. Mogoče bodo povečali z brics državami napram dolarju pa še to bo komedija če ne bodo ker to pomeni da še brickoti ne zaupajo kitajski. Za začetek naj kitajska uvede demokracijo da na financnih trgih malo zaupanja pridobijo pa odpovejo naj se dominiranju pacifika in posledično bodo izboljsal odnose z zda. Glej japonce oni so v odličnih odnosih z zda.
Kitajska je pojačala promet na valutnem trgu v zadnjih 20 letih na račun usd-cny z drugimi valutami so pa tko tko ker vse druge valutne križe dominira dolar,juan pa sploh blizu ne pride. Glede na vsa doganja pa bo promet na usd-cny začel padat posledično pa še na ostalih križih. Mogoče bodo povečali z brics državami napram dolarju pa še to bo komedija če ne bodo ker to pomeni da še brickoti ne zaupajo kitajski. Za začetek naj kitajska uvede demokracijo da na financnih trgih malo zaupanja pridobijo pa odpovejo naj se dominiranju pacifika in posledično bodo izboljsal odnose z zda. Glej japonce oni so v odličnih odnosih z zda.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pangro ()
Bolj je vprasanje koliko casa lahko kitajska komunisticna partija motivira svoje ljudstvo. Videli so, da so jih v casu kovida zaprli kot zivino.
Se tampona, no delov tampona niso americani sposobni narediti sami...
Kitajske energetske potrebe so 3x in se malo vecje od eu, ze to ti je indikator, koliko let bos rabil.... no netealno pricakovati, da bo eu v nekaj letih sposobni dodati toliko energetskih kapacitet, da bo samostojna...
Vecina azije je krvavo odvisna od uvoza iz kitajske, zato da se hvalite made in "non china".
80% bdp-ja je generiranega s potrosnjo, kaj mislis koliko zahodnjakov je pripravljen delat in imeti standard izpred 25 let ?
Toliko o nerazumevanju, uporabe besedne fraze
sami in brez zaveznikov
Se UK se je pridruzila azijsko pacicific ekonomskemu paktu, saj vecino uvozi od tam..
Tisti ki stavite na indijo, vam predlagam da malo spremljate indijsko politiko, da ne boste sokirani ko interno poka.
Lonsarg ::
Kitajska je bila na poti postopnega odprtega gospodarstva ampak so zategnili zavoro in zdaj je vsem jasno, tudi tistim ki so prej upali na odprtje, da Kitajska pac ne bo nikoli tako odprta kot velik del financnega trga hoce (beri vse multinacionalke in bogata elita).
Skratka Kitajci bi lahko nadomestili US, ampak so se odlocili da jim je notranjepoloticna moc bolj pomembna od ekonomije. To sicer ne pomeni da ne bodo US morda vseeno vsaj priblizno dohiteli po velikosti ekonomije, ne bodo pa s takim zaprtim pristopom nikoli jo sirse nadomestili kar se svetovnega vpliva tice.
Skratka Kitajci bi lahko nadomestili US, ampak so se odlocili da jim je notranjepoloticna moc bolj pomembna od ekonomije. To sicer ne pomeni da ne bodo US morda vseeno vsaj priblizno dohiteli po velikosti ekonomije, ne bodo pa s takim zaprtim pristopom nikoli jo sirse nadomestili kar se svetovnega vpliva tice.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
No vidiš in če nimaš odprtega in zaupanja vrednega fianancnega sistema potem lahko pozabiš da se bo svetovni kapital in znanje začel stekati na kitajsko verjetno ravno obratno še tisto kar je dobrega bo pobegnil ven, no razen tamponov tam bodo kitajci še naprej dominirali.
Lequack@ Vprašaj se ali upaš odpreti trgovalni račun na kitajskem? Itak da ne prej ga boš v zda. Ali upaš držati juane namesto dolarjev ali evra, malo verjetno, zdaj pa ključno vprasanje ali upaš držati kitajske delnice? Mr b pa itak drži kitajske tampone.
Da da, kar tako dalje,
realnost je boleca.
Azijske drzave so v tem casu enormno povecale uvoz iz kitajske, zato da se ti pocutis bolje.
Verjetno to smatras kot uspeh ? ameriske politike ko si izpostavil azijske drzave bolj odvisne od kitajske.
No trgovski primanjklaj je pa med kitajsko in us spet na rekordnih nivojih, kitajski izvoz je pa v tem casu presegel za 1T ameriskega. Sem preprican da se ta triljoncek nekje skriva s trgovsko odvisnost ostalih azijskih drzav.
Ja pa držiš katere kitajske delnice? Ker če ne potem đabe neki razlagaš ker še sam ne verjmeš tej zgodbi.
No vidiš in če nimaš odprtega in zaupanja vrednega fianancnega sistema potem lahko pozabiš da se bo svetovni kapital in znanje začel stekati na kitajsko verjetno ravno obratno še tisto kar je dobrega bo pobegnil ven, no razen tamponov tam bodo kitajci še naprej dominirali.
V google vpisi :
China overtakes United States on contribution to research in " vpisi poljubno" Index
Medtem pa je vedno bolj ocitno, da placani ameriski znanstveni clanki , postajajo en izmed vecjih problemov. Celo nekaj je bilo objavljeno na forumu.
1/3 ce se ne vec nobelovih nagrad v ameriki so prispevali imigranti, ki so prisli v ameriko, naj ti to sede.
Kitajci ze dolgo ne delajo za pest riza, za to delajo sedaj druge azijske drzave.
Čak a nas v zahodnem svetu pa niso zapirali kot živino? Kakor se spomnim so, mogoče z malo manj jeklenimi ukrepi, ampak nonetheless. Ne vidim kako smo bili tu kaj na boljšem.
Mene niso. Zate ne vem. Popolnoma svobodno sem se gibal, razen nekaj tednov - pa se takrat sem enkrat krsil predpise brez tezav.
Ja pa držiš katere kitajske delnice? Ker če ne potem đabe neki razlagaš ker še sam ne verjmeš tej zgodbi.
Torej,
katero napisano dejstvo te moti,
ker sem preprican da bi ze polno pisal s kaksnim X virom in negiral pisanje.
Sedaj se pa kar blamiraj, z uporabo fraz: rusofil, kkp ljubitelj, lastnik kitajskih delnic, itd. To so samo indikatorji, da si se spet zaplezal in namesto stevilk, raje uporabil ideje, kaj ti mislis.
Mene niso. Zate ne vem. Popolnoma svobodno sem se gibal, razen nekaj tednov - pa se takrat sem enkrat krsil predpise brez tezav.
Da ti si nepomemben produkt, aktualno uporabljen le za socialnomedijske kampanije. so pa zapirali in grozili piscem X.
PS: A se v ameriki moras celo registrirat ce sinfas proti establishmentu ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mr.B ()
Glavni overtake bo promet na valutnem trgu pa top 100 po market capu. Pa se takrat slišimo. Ajd peer review znanstveni članki so tudi lahko zaupanja vredni ampak jih je v ekonomiji prekleto malo, seveda ker je ekonomija kot veda
magic vudu, vsi ostali podatki se lahko tretirajo kot propaganda iz ene in druge strani. China overtake my ass.
magic vudu, vsi ostali podatki se lahko tretirajo kot propaganda iz ene in druge strani. China overtake my ass.
Mr b ne razume da je v ekonomiji rezultatski output trg in njegove cene, zato so pa financni trgi tako pomembni ker sproti filtrirajo ekonomske hipoteze, ne pa statistika. Zato bo pa jp damijan vedno samo hipotetik ker ga bo trg na koncu v večini primerov negiral tako kot večino ekonomistov.
Mr b ne razume da je v ekonomiji rezultatski output trg in njegove cene, zato so pa financni trgi tako pomembni ker sproti filtrirajo ekonomske hipoteze, ne pa statistika. Zato bo pa jp damijan vedno samo hipotetik ker ga bo trg na koncu v večini primerov negiral tako kot večino ekonomistov.
Hvala,
si samo potrdil,
da si se ponovno z gatam okoli gleznjev lotil osebnega nivoja. Drugace bi zanikal in to uspesn z viri, vrednih zahodnih standardov, vsak mojo trditev.
Vzemi herba bonbon za lazje dihanje, trenutno pa na zahodu nimamo niti industrijske kapacitete izdelav dovolj granat, ki bi jih lahko poslali na fronto.
To si samo nekje prebral in verjameš, fronta bo pa povedala resnico tako kot trg.
Da hvala,
sej vem da si vire kot ft nagonsko oznacil kot rusofilske, ko sem jih prilimal..... zato je pocasi jasno da ne mores razen filozofskih definicij nic argumentirati, kaj sele protiargumentirati...
Sedaj pa samo se mesaj drek, morda cez cas ko fermentira,smrdi manj. Predsem manjko intelekta komentirajoce vsebine.
dronyx ::
Kitajska je pa drugo gospodarstvo sveta pa valutni trg tega ne zrcali. Se je pa seveda promet okrepil na usd/cny v zadnjih 20 letih ampak daleč od recimo eur/usd. V bistvu alternative sploh ni ker je seveda najprej dolar potem dolgo nič nato pa eur.
Nekdo je lepo napisal, da zamenjat USD kot rezervno valuto, v kateri se sklepa večino mednarodnih poslov, bi bilo nekaj podobnega, kot zamenjati angleščino kot jezik za komunikacijo. To bo zelo težak in dolgotrajen proces. Seveda je pa možno, da se bodo nekoč v šolah namesto angleščine učili kitajščino.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Nekdo je lepo napisal, da zamenjat USD kot rezervno valuto, v kateri se sklepa večino mednarodnih poslov, bi bilo nekaj podobnega, kot zamenjati angleščino kot jezik za komunikacijo. To bo zelo težak in dolgotrajen proces. Seveda je pa možno, da se bodo nekoč v šolah namesto angleščine učili kitajščino.
Samo swift zamenja valuto, oziroma reces ne poslujes z swift sistemom, ki je istocasno direktno povezan s tricrkovno agencijo. Tako zakomplicirano je to. Zato pa je tak problem, ce se indija ne pridruzi zahodnemu g7 sistemu.
TheBlueOne ::
FrRoSt ::
NO, Äe pa Ĺže tok OTRESAĹ , potem pa ĹĄe priloĹži kakĹĄen graf o $ v svetovnem merilu v zadnjem desetletju!?
https://www.statista.com/statistics/247...
https://www.reuters.com/markets/us/glob...
A se ti MAL ZAJEBAVAĹ !???
Saj te nisem vpraĹĄal, koliko imata JanĹĄa in Logar podporo na NORI TV!??
Sem imel v mislih npr. nekaj takega
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
TheBlueOne je izjavil:
Samo swift zamenja valuto, oziroma reces ne poslujes z swift sistemom, ki je istocasno direktno povezan s tricrkovno agencijo. Tako zakomplicirano je to. Zato pa je tak problem, ce se indija ne pridruzi zahodnemu g7 sistemu.
Tehnicni aspekt je dalec najmanjsi problem.
Vem,
zakaj bi se bancnik na zahodu odrekel free money printing .., ali ugodnosti dajanja/imeti kontrolo nad banko/obresti/ratingom.
Zato pa rad provociram, predvsem tiste socialnomedijsko informirane "lako cemo", ce znajo povedati koliko casa potrebujemo da zgradimo samo energetski nadomestek recimo 1/3 energetskih proizvodnjih kapacitet Kitajske. To je ja osnova če zamenjamo kitajsko proizvodnjo z necem drugim.
Vceraj sem zacel, glede da amerika postaja, nekako po higijenskem standardu nivoja tretjerazrednih drzav, ce bi se kitajska odloci da do konec leta, neha izvazat higijenske vlozke /tampone v ameriko, kao nizanja co2 izpusta. Koliko casa bi bilo potrebno da implodira.
Sparkxl ::
Čudovit primer tega, kam pripelje požrešnost pri kratkovidnosti. Prvo, kot smo izvedeli, podvoji inflacijo, potem raja več nima denarja kupovat po teh visokih cenah...in dobički strmoglavijo.
Vsi so lani sanjali male obsege proizvodbje pri visokih maržah, pa se računica ni izšla
https://www.zerohedge.com/markets/heine...
Vsi so lani sanjali male obsege proizvodbje pri visokih maržah, pa se računica ni izšla
Vem,
zakaj bi se bancnik na zahodu odrekel free money printing .., ali ugodnosti dajanja/imeti kontrolo nad banko/obresti/ratingom.
Saj se mu praktično NE morejo! Ker če bi se mu odrekli, bi dejansko prišlo do zloma sistema! Pa ne gre samo za bančnike. Gre tudi za politike, tako tiste velike, kot male lokalne ala Golobčki.
Zato se vse vrti v začaranem krogu oz. še bolje, v špirali. In tako bo tudi ostalo, do nadaljnega.
Nekoč sem kliknil na neko povezavo, kjer je nekdo iz kroga ven vlekel premice, dejansko poltrakove, vse se je pa vrtelo vokoli kroga. Samo se nisem poglabljal, kaj je hotel povedati. Je pa bila to dovoljkrat prikazana slika po socialnih omrežjih.
Drugače pa, le malokdo ti razloži resnico in malokomu je resnice mar. Zadeve se začnejo zapletati šele, ko ljudem začnekuzla skakati v rit...
https://www.dnevnik.si/1043029214/objek...
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Čudovit primer tega, kam pripelje požrešnost pri kratkovidnosti. Prvo, kot smo izvedeli, podvoji inflacijo, potem raja več nima denarja kupovat po teh visokih cenah...in dobički strmoglavijo.
Ni problema, take firme zmeraj potem jamrajo in dobijo državne subvencije. Tako da dejansko ne morejo zgubiti.
Quack !
Jedrna inflacija je v evroobmocju padla tudi julija. Hkrati so se dvignili obrestne mere.
Slovenska inflacija v prvih 7 mesecih kumulativno skupaj cirka 5.1%. Za primerjavo, italijanska 0.7%, nemska 3.5%, francoska 3%, spanska 2.3%
Precej velike razlike, ker so bile drzave razlicno prizadete ter razlicno zamikale ukrepe.
Slovenska inflacija v prvih 7 mesecih kumulativno skupaj cirka 5.1%. Za primerjavo, italijanska 0.7%, nemska 3.5%, francoska 3%, spanska 2.3%
Precej velike razlike, ker so bile drzave razlicno prizadete ter razlicno zamikale ukrepe.
Zgodovina sprememb…
fikus_ ::
Jedrna da, narod pa živi od lufta....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Ne vem od cesa zivi narod, ampak trebuhi so zaenkrat debeli. Je pa standard padel vecini, ampak to smo ze 100x obdelali tudi v drugih temah.
Zgodovina sprememb…
Meni je zrastel. Ker sem postal škrt do skrajnosti. Prej sem vedno bil radodaren z razsipavanjem svojega denarja. V roku enega leta sem obrnil svoje zapravljanje na glavo.
Kot prvo sem črtal gostince. Se lahko iz koga drugega norca delajo. Tu se pozna ogromno. Restavracije, wolt, pijačke,... zreducirano za 90%
Drugo v vrsti dopust. Poiskal destinacijo, kjer niso zblazneli s cenami. Ni težko najt.
Tretje avto. Ne kupim po teh cenah, pa če moram svojega vozit še 20 let
Četrto potrošna roba. Recimo hlače, za katere sem ponavadi dal okrog 100€. Zdaj jih ni pod 120 in kupim cenejšo ligo za 60
Vse to pa samo podžiga podatek, da so polovico inflacije zakrivili dobički
V glavnem, še nikoli nisem bil tako bogat kot zdaj
Kot prvo sem črtal gostince. Se lahko iz koga drugega norca delajo. Tu se pozna ogromno. Restavracije, wolt, pijačke,... zreducirano za 90%
Drugo v vrsti dopust. Poiskal destinacijo, kjer niso zblazneli s cenami. Ni težko najt.
Tretje avto. Ne kupim po teh cenah, pa če moram svojega vozit še 20 let
Četrto potrošna roba. Recimo hlače, za katere sem ponavadi dal okrog 100€. Zdaj jih ni pod 120 in kupim cenejšo ligo za 60
Vse to pa samo podžiga podatek, da so polovico inflacije zakrivili dobički
V glavnem, še nikoli nisem bil tako bogat kot zdaj
EU je prišparala tudi na energiji, razlaga:
https://twitter.com/BrianGitt/status/16...
S tem da je EU gospodarstvo postalo bolj odvisno od uvoza materialov. Se bo zgodilo tako kot angležem, gospodarstvo na kant, finančni sektor bo služil bogatim, raja pa jedla zelje.
https://twitter.com/BrianGitt/status/16...
S tem da je EU gospodarstvo postalo bolj odvisno od uvoza materialov. Se bo zgodilo tako kot angležem, gospodarstvo na kant, finančni sektor bo služil bogatim, raja pa jedla zelje.
Ne vem od cesa zivi narod, ampak trebuhi so zaenkrat debeli. Je pa standard padel vecini, ampak to smo ze 100x obdelali tudi v drugih temah.
Ko bom imel cas, ti bom popoldan prilimal facpalm.
Gre se pa za X. da je zacetna placaucitelja v soli malo visja od minimalne place. Ergo je minimalna placa previsoka. Toliko ko si zavozen, so predebeli, torej.
Senior Dev ::
Jaz sem postal škrtuh. Tudi sam sem trenutno rekordno bogat, ampak ne privošim si pa skoraj nič. Iz principa. Bom poskušal živeti kot asket, dokler se cene ne znižajo za vsaj 50%. V kratkem bom tudi prodal vse kar ni nujno za preživetje.
ZenaDeva d.o.o. - Oddaja nepremičnin
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Senior Dev ()
Fitch je znižal rating ZDA iz AAA v AA+.
Očitno tudi če imaš v rokah svetovno tiskarno denarja ni nujno, da lahko dolgove vračaš, če ti ne dovolijo natiskati dovolj novega denarja za vračanje starih dolgov. Do statusa junk imajo pa še nekaj rezerve.
Očitno tudi če imaš v rokah svetovno tiskarno denarja ni nujno, da lahko dolgove vračaš, če ti ne dovolijo natiskati dovolj novega denarja za vračanje starih dolgov. Do statusa junk imajo pa še nekaj rezerve.
Te agencije so isto kot znanstveniki. Prodano v imenu nekega interesa. Ne pozabit, vse te agencije so še tik pred zlomom 2008 ves drek deklarirale kot AAA
Te agencije so isto kot znanstveniki. Prodano v imenu nekega interesa. Ne pozabit, vse te agencije so še tik pred zlomom 2008 ves drek deklarirale kot AAA
Seveda, saj gre nenazadnje za biznis. To je isti kot pri tehničnih pregledih. Če te nekje vržejo, greš naslednje leto pa drugam. Torej jim ni v interesu, da te vržejo. Da pa znižaš rating all mighty USA si pa vsaj zame težka faca. Si upam stavit, da bodo imeli zaradi tega še težave. Namreč to znižanje lahko pomeni, da zrastejo obresti za ameriško zadolževanje, s tem so pa povezane potem še številne druge obresti.
kriptobog ::
Ko v enem mesecu po "debt ceiling" pridelas 1T$ dolga, pa je za vojsko definiranih neomejeno sredstev, kot da so v vojni. No nekje se mora poznati.
Res pa sa debt to gdp pada, samo anjkajo podatki za zafnja tri meseca.
Fitch je znižal rating ZDA iz AAA v AA+.
To sploh nima veze! Tudi, če bi jim vzeli še en A in bi ostal samo A+, se to nebi nič poznalo.
Bolj je zanimivo to, da si je to sploh kdo upal narediti! Verjetno imajo prste vmes spet ti Rusi!!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Saj Janet Yellen je že nekaj žugala Fitch-u, ker si je upal to narediti.
Ko v enem mesecu po "debt ceiling" pridelas 1T$ dolga, pa je za vojsko definiranih neomejeno sredstev, kot da so v vojni. No nekje se mora poznati.
Kot da so v vojni? So že v vojni proti rusiji. S proxyjem seveda. Zdaj moramo samo še videt kateri proxy bodo našli za kitajce