Forum » Loža » Terasa na višini - WPC
Terasa na višini - WPC
Anonsm ::
Zdravo,
urejam si teraso, na katero bi montiral WPC deske. Seveda sem odprt tudi za druge predloge, a kakor vem so tele WPC plošče kar super. Je kaj bojazni, da niso dovolj nosilne?
Zgleda takole (statika in ostalo vse štima):
Ne vem točno, kako bi se lotil montaže. A bi vrtal direkt v traverze ali kako drugače? Sicer se imam namen posvetovati tudi s podjetjem, ki se direktno s tem ukvarja, a imajo take glupe delavnike, da se še nismo uspeli najti ..
Kako pa svetujete, da bi ograjo montiral?
urejam si teraso, na katero bi montiral WPC deske. Seveda sem odprt tudi za druge predloge, a kakor vem so tele WPC plošče kar super. Je kaj bojazni, da niso dovolj nosilne?
Zgleda takole (statika in ostalo vse štima):
Ne vem točno, kako bi se lotil montaže. A bi vrtal direkt v traverze ali kako drugače? Sicer se imam namen posvetovati tudi s podjetjem, ki se direktno s tem ukvarja, a imajo take glupe delavnike, da se še nismo uspeli najti ..
Kako pa svetujete, da bi ograjo montiral?
Sparkxl ::
Wpc zahteva določene razmike med deskami za podkonstrukcijo. Poglej, če tvoja zdaj temu ustreza.
Podkonstrukcijo lahko kupiš pri prodajalcih wpcja, samo so kar drage. Jaz sem jo naredil sam iz lesa. Po kar nekaj letih ji nič ne manjka. Je pa pod streho.
Drugače pa je to najboljša rešitev za tako teraso.
Podkonstrukcijo lahko kupiš pri prodajalcih wpcja, samo so kar drage. Jaz sem jo naredil sam iz lesa. Po kar nekaj letih ji nič ne manjka. Je pa pod streho.
Drugače pa je to najboljša rešitev za tako teraso.
krucymucy ::
jimmb0 ::
Zdravo vsi skupaj.
Ker je tema ze ustvarjen imam vprašanje, če ima kateri izkušnje.
Imam , 50 m2 terase in mislim wpc klik plošče nabavit.
https://parketarstvo.info/product/wpc-k...
A bo vredu, ali rajši kake navadne wpc deske z podkostrukcijo? ali se boljse plosce ?
Terasa je na odprte in bo vecina nje , tudi tako ostala.
Hvala vnaprej za odgovore in priporocila.
LP
Ker je tema ze ustvarjen imam vprašanje, če ima kateri izkušnje.
Imam , 50 m2 terase in mislim wpc klik plošče nabavit.
https://parketarstvo.info/product/wpc-k...
A bo vredu, ali rajši kake navadne wpc deske z podkostrukcijo? ali se boljse plosce ?
Terasa je na odprte in bo vecina nje , tudi tako ostala.
Hvala vnaprej za odgovore in priporocila.
LP
fikus_ ::
In verjetno terasa ni ravna, da je omogočeno odtekanje vode. Jaz nebi tega polagal direkt na hidroizolacijo. poleti ko bo vroče in še hodili boste gor, boste poškodovali hidroizolacijo.
Prav je (če ti višina omogoča):
https://ineg.si/blogs/kaj-so-buzoni
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
wcpapir ::
Moj stric jih ima na balkonu, kozlam ko to vidim, pa ne zaradi estetike, ampak ker ne zaupam nosilnosti teh zadev skozi leta.
bm1973 ::
Moj kolega ima buzone, zgleda grdo za popizdit...
Sam imam teraso, 15 cm betona, vibriranega, preživel 2 zimi b.p., plus izotex, mrežica plus lepilo, gor pa položen pohorski kamen.
Ta, ki je polagal, porabil skoraj toliko cementa kot peska.
Mene bo preživelo...
Sam imam teraso, 15 cm betona, vibriranega, preživel 2 zimi b.p., plus izotex, mrežica plus lepilo, gor pa položen pohorski kamen.
Ta, ki je polagal, porabil skoraj toliko cementa kot peska.
Mene bo preživelo...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
jimmb0 ::
In verjetno terasa ni ravna, da je omogočeno odtekanje vode. Jaz nebi tega polagal direkt na hidroizolacijo. poleti ko bo vroče in še hodili boste gor, boste poškodovali hidroizolacijo.
Čisto ravna ni, je narejen da se odteka voda proti sredini, Kakih 3-4 cm padca. Problemi mi je višina, zato iščem najnižjo rešitev. So mi na nulo prišli z pragom balkonskih vrat.
fikus_ ::
Na ploščah, do katerih si dal povezavo, je spodaj plastična mreža za distanco. Tista bo poškodovala hidroizolacijo.
Lahko uporabiš malo čudno rešitev, da namesto bužonov uporabiš cementno malto za izravnavo in na njo polagaš plošče. Malto uporabiš samo na vogalih plošč v velikosti okrog 15x15 cm. Pa dobro bi bilo , da malti primešaš steklena vlakna, jih dobiš v gradbenih trgovinah.
Če boš šel v to, obvezno preveri, ali je plastična mreža plošč dovolj nosilna, da ne bo pokala.
Lahko uporabiš malo čudno rešitev, da namesto bužonov uporabiš cementno malto za izravnavo in na njo polagaš plošče. Malto uporabiš samo na vogalih plošč v velikosti okrog 15x15 cm. Pa dobro bi bilo , da malti primešaš steklena vlakna, jih dobiš v gradbenih trgovinah.
Če boš šel v to, obvezno preveri, ali je plastična mreža plošč dovolj nosilna, da ne bo pokala.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Obnova zunanje terase iz tikaOddelek: Loža | 893 (450) | zdenko89 |
| » | TerasaOddelek: Loža | 4777 (3068) | eEdbM |
| » | Velika terasa - 10x4m s čim prekriti/pokritiOddelek: Loža | 4608 (3455) | kriptobog |
| » | Balkon - terasa (kaj položit)Oddelek: Loža | 2086 (1504) | c3p0 |
| » | Izolacija teraseOddelek: Loža | 1389 (1051) | TheBlueOne |