Forum » Operacijski sistemi » root in Linux
root in Linux
UniXZonE ::
Ellow.... Uporabljam "slo-techove" linux-e :) in me zanima kako se naredi root oz shell
Hvala, lp
Hvala, lp
- premaknil iz Pomoč in nasveti: Predator ()
fRiK0 ::
root ni enako shell. Tole si pa vprasal kod kak script kidde wanabe.
Ce bi se pa rad kaj naucu pa klik
Ce bi se pa rad kaj naucu pa klik
Hvala
LP Tadej
LP Tadej
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fRiK0 ()
root987 ::
Zakaj bi na novo naredil root račun? sudo su in si root...Ko pa si root pa passwd in spremeniš geslo.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
moj_nick ::
Nisem vedel, da lahko brez passwd dobiš root. Tut ubadal se nisem s tem, sam nekje v enem howtoju sem zasledil.
root987 ::
@moj_nick: Nasplošno ne, a kolikor vem je to v knoppix možno...vsaj dokler je na cdjo, kasneje, ko pa je na disko pa mislim da ne več. A nisem 100% tako da naj kdo, ki ma s-t linux nameščen preveri(če se mu da)...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Gandalfar ::
pravilno si povedal..
ko laufa v live nacinu ni root gesla, ko ga pa namestis na disk te pa vprasanj zanj med instalacijo.
ko laufa v live nacinu ni root gesla, ko ga pa namestis na disk te pa vprasanj zanj med instalacijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | reševanje podatkov v LinuxuOddelek: Pomoč in nasveti | 1326 (858) | PacificBlue |
» | dual boot xp/ubuntuOddelek: Operacijski sistemi | 1846 (1727) | misek |
» | [C] problem z system(), exec()... čuden izpis v konzoliOddelek: Programiranje | 1170 (1016) | BigWhale |
» | VmWare Player (Ubuntu Linux, OSX)Oddelek: Operacijski sistemi | 2840 (2205) | planetparty |
» | Ubuntu - težava z mrežo in rootomOddelek: Operacijski sistemi | 1385 (1252) | lukaz |