Forum » Loža » Nagrada iz USA
Nagrada iz USA
Vanadium ::
Pozdravljeni.
Danes sem dobil obvestilo, da sem zadel nagrado (guru3d). Na mail (sponzor) so me že kontaktirali če so kake posebnosti glede shipinga do mene. Ali morajo oni kaki un CN obrazec ali kaj je že izpolnit? Kako je potem z dohodnino, davkom, carino glede na to da je nagrada in iz ZDA (USA)?
l.p.
p.s.
Več kot 5 let sodelujem vsako leto decembra evo pa se je tudi meni usralo
Danes sem dobil obvestilo, da sem zadel nagrado (guru3d). Na mail (sponzor) so me že kontaktirali če so kake posebnosti glede shipinga do mene. Ali morajo oni kaki un CN obrazec ali kaj je že izpolnit? Kako je potem z dohodnino, davkom, carino glede na to da je nagrada in iz ZDA (USA)?
l.p.
p.s.
Več kot 5 let sodelujem vsako leto decembra evo pa se je tudi meni usralo
- premaknil iz Kaj kupiti: bluefish ()
delfinus ::
Jap tudi jaz sem ze dobil eno 400 USD vredno nagrado iz ZDA, ceprav je bilo oznaceno kot gift, kar je dejansko bilo. So me pozvali naj predlozim originalno vrednost artikla. Moral sem placat DDV + postopek carinjenja.
lp, d.
lp, d.
delfinus ::
Davek na darila pri dohodnini nisem nic napovedal. Sem ze tako placal DDV na vrednost produkta, ki sem ga dobil kot darilo.
lp, Davor.
lp, Davor.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 103150 (58011) | Mare2 |
» | Kako carina ve vrednost izdelka? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 32322 (28890) | Fritz |
⊘ | Fedex carinaOddelek: Loža | 7092 (5765) | Tilen |
» | Carina za stvari iz ZDAOddelek: Loža | 2902 (2453) | Jure2k |