» »

Kako izpodbijati pravnomočno odločbo ZZZS

Kako izpodbijati pravnomočno odločbo ZZZS

jakapaka ::

Lepo pozdravljeni!

Lani sem imel življensko nevarno operacijo, ki je na srečo bila uspešna. Zaradi poškodbe živca sem dobil močno nevropatsko bolečino v nogi. Čeprav sem se vseh rehabilitacij lotil pozitivno in še vedno verjamem da se bom uspel rehabilitirati kolikor je le možno, so me letos aprila pri zzzs dali iz polne bolniške na 4 urno bolniško(sem samozaposlen). Ker moje delo zahteva 8 urno delo za računanikom kot tudi vožnjo avta, kar trenutno nisem sposoben, sem poslal pritožbo, ki je naletela na gluha ušesa, poslav sem jim še enkrat vsa potrdila, kontaktiral sem tudi kirurga ki me je operiral, nato je tudi on poslal mnenje, da svojega dela definitivno ne morem opravljati, poslala je tudi osebna zdravnica in protibolečinska ambulanta vendar spet gluha ušesa. Ker so vsi specialisti rekli eno, zzzs pa drugo sem potem zadevo opustil in se lotil nadaljne rehabilitacije, konec poletja ko sem 5ič pošiljav pritožbo na odločitev sem imel manjši "meltdown" nato sem spisal celo "litanijo" in namesto pritožbo na odločbo, poslal pritožbo na imenovanega zdravnika in še enkrat priložil vse dokaze so me končno poslušali in dali nazaj na 8 urno bolniško ampak, da "kao" nič ne morjo uredit za nazaj ker je bila odločba pravnomočna. Ker so me res razjezili in ne vem kako lahko nek zdravnik, ki cele dni sedi v pisarni ignorira dejanske specialiste sem se odločil da grem do konca in rešim zadeve tudi za nazaj. Žal pa nevem kako se tega lotiti pa me zanima če kdo ve za podobno situacijo in bi mi podal podatke kako to poteka.

Za vsako pomoč se zahvaljujem.

Lp

Barakuda1 ::

Edini korekten nasvet je - obišči odvetnika. Sam zagotovo ne boš zmogel.
Če nimaš sredstev za plačilo ovetnika, pa zaprosi za brezplačno pravno pomoč in ti ga bodo oni dodelili.
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem

solatko ::

jakapaka - Preostane ti edino pot na sodišče, samo problem bo, ker je izvedenc na tem področju zdravnik, bo režko dal nasprotno mnenje. Preračunaj, kaj se ti splača.

Ko sem imel sam podoben primer, sem zahteval pregled na medicini dela, ki je dalo negativno mnenje, s tem pa sem na zdravniški II.stopnje b.p. uspel in dobil bolniško za več kot mesec nazaj.
Tudi zdravniška komisija ne more čez mnenje medicine dela. Sicer pa odločajo bolj po tem, koliko denarja je na zdravstveni blagajni, manj glede na dejansko stanje pacientov (vsaj včasih je bilo tako, glede na finančno stanje v zdravstveni blagajni, je pa še huje).
Delo krepa človeka

Ganon ::

jakapaka je izjavil:

ampak, da "kao" nič ne morjo uredit za nazaj ker je bila odločba pravnomočna.


Z enako izjavo so mene odpravili na občini, ko sem želel urediti nekaj, za kar sem prejel odločbo, ki je tudi postala pravnomočna. No, niso me nategnili. Z odvetnikom sva spisala predlog za obnovo postopka, predložila dokaze in rešilo se je meni v prid. Preveri 260. člen zakona o splošnem upravnem postopku.

https://zakonodaja.com/zakon/zup/260-cl...

jakapaka ::

Hvala vsem za informacije!
Bom stopil do odvetnika pa da vidimo kam pridemo.

krho ::

Če si v Kranju tough luck. Tudi pri meni so se požvižgali na mnenje specialista.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odločba ZZZS (bolniška)

Oddelek: Loža
3415099 (2981) GupeM
»

bolniška odsotnost - vprašanje...

Oddelek: Loža
476983 (4616) korenje3
»

4 ure na bolniški, 4 ure dela, določila?

Oddelek: Loža
4615076 (13268) val46
»

Odgovor komisije za bolnisko po 30-tih dneh

Oddelek: Loža
1513076 (12295) Dimnik

Več podobnih tem