» »

Nakup 65/več" (4K) TV

Nakup 65/več" (4K) TV

gradbenik1 ::

Pozdravljeni,

pred leti sem preko enega uporabnika tukaj zelo ugodno kupil nov laptop in sva imela takrat debato, da so tudi tvji osnovne cene izredno nizke oz. da imajo trgovci v tem segmentu ogroooomne marže.
Nobene potrebe nimam po nekem hudem tvju, ker vidim da se dobi 4K ze za 600eur naprej.

Imate morda kaksno mnenje oz. predlog, saj prihaja Blackfriday..
Gledam nekje 500-750eur budget. Prednost ima boljsi energijski razred. Nobene potrebe ni po tvju za 1000 in vec, ce imamo HD programe itn. Nismo filmofili in uporabljamo tv nekajkrat tedensko ali se manj. Montiral se bo na steno

Hvala vsem za morebitne predloge in pomoč.

DarwiN ::

Tako ja.. Tudi sam gledam izključno vstopne modele in predvsem velikost.. Cena enostavno raste preveč strmo s kakovostjo. Recimo nek 200-300% dražji TV ima 20-30% lepšo sliko, tako površno neznanstveno rečeno, seveda.

Tko da velikost in cena.. 75" so trenutno optimalni za razdaljo gledanja tam 2.8m in več. Ugodna sta Samsung in LG.. Cirka 900€.. Za črni petek boš dobil Samsunga za ~800€.

p.s.: Philipsa se izogibaj. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

gradbenik1 ::

Sva zelo podobnih pogledov vidim. Edino zakaj philipsa izogibat? Ga imamo 6 let ambilight 55" in do sedaj bp.. Upam da ne bom s tem kaj "priklical" :).

DarwiN ::

Preprosto zato, ker Philips "nič" ne daje v marketing, zato tudi nima neke velike prisotnosti na večjih trgih kot so Amerika in Nemčija, Koreja, Japonska..
Skratka, teorija zarote gre nekak tako:
1. O Philipsih je težko najt teste tistih najbolj priznanih recenzistov (vem da bo zdaj Andrej uletel z nekimi slovaškimi in madžarskimi spletnimi stranmi :D). Izjema so mogoče OLED modeli, ampak ...
2. Osredotočajo se bolj na slabše razvite trge kot je slovenski.. Za nas je itak vse dovolj dobro.
3. Posledično peša kakovost. Kdosigavedi kaj ti Kitajci zmontirajo v TV. Kakšne slabše komponente.. Tudi njihov famozno slab software. Polna Bolha pokvarjenih Philipsov (čeprav je res, da se jih verjetno tudi največ proda).

Še ena anekdota. Sem pred kratkim prodajal pokvarjenega Philipsa 47" za simboličnih ~40EUR, če bi si kdo zadevo popravil. S TVjem je bilo šest let eno samo sranje, problemi od prvega dne. No, in ker na Bolhi eni odkupujejo pokvarjene televizorje, sem pisal enemu tipu.. Njegov odgovor (citiram): "Vse samo philips ne, hvala". :)) Tukaj upoštevaj, da gre za mojstra z veliko izkušnjami, tko da je njegov odgovor še toliko bolj merodajen.

Skratka, povedano strnjeno: Če nekaj ni dovolj dobro za Nemce, tudi za mene ni. Oziroma kupim Philipsa samo v primeru, če ga dobim vsaj ~15% ceneje kot Sammyja.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DarwiN ()

Machete ::

Ma te anekdode so tako tako.. Sam pa vem za moj prejšnji TV, da še vedno dela. Nek 48 al 50'' LCD letnik 2006-2007. Mislim, da je takrat stal celo okoli 4k €
Vidim, pa da so slike dokaj crap, predvsem ostrina barv in pa črnina (iz izkušnje s tremi aktualnimi Philipsi v mojem življenju). Tudi za gaming sektor se niso nič kaj potrudili.. Tako da jaz Philipsa sedaj zapuščam. Ambi pa upam, da bom preživel.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

DarwiN ::

Te malenkosti tudi povedo svoje ja... Samsung in Sony sta denimo input lag na 4k TVjih dodelala že tam okrog 2015 ali še prej, ko še pri Philipsu sploh vedeli niso kaj je to input lag.. Tudi pri FHD TVjih so bili absolutna katastrofa v tem pogledu..

Podobno z odzivnostjo menijev. Moj 2013 model je bil kot polž. Poleg tega se je občasno sam prižgal oz. ugasnil.. Zdaj predvidevam, da so do leta 2020 te osnovne zadeve malo porihtali, ampak se človek vpraša, pri katerih drugih funkcijah ga zdaj biksajo?
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV Sony - Philips - Samsung (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8827590 (23568) Thunder wave

Več podobnih tem