» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
139 / 175
»»

Urbano#Desno ::

ajdov je izjavil:

Sej včasih je bila Ljubljana več občin. Občina Šiška, občina Moste-Polje,...

Neskončno let nazaj pa morda res. :)) Še vedno pa je bil en župan in tisto mislim da so bilo bolj neke enote in ne ravno prave občine. Sem premlad da bi točno vedel.:))

111111111111 ::

PersonaRuda je izjavil:

In to drugo leto, ko bodo imeli samo par 100 milijonov odmerkov v prodaji. Koliko bo profita, če se bo na koncu res cepilo vsako leto 2x med 60%-70% prebivalstva (4-5 milijard ljudi), kolikor jim je tudi končni cilj. Takrat pa bo prometa za več 100 milijard $ letno in več 10 milijonov čistega dobička.

Emm... Ves ta sranje za več 10 miljonov čistega dobička? Pfeizer ima tržno dokapitalizacijo neekje 214 miljard. In če prodajajo cepivo po 5$ je to 35 miljard PROMETA, če VSI na svetu vzamejo njihovo cepivo. Pa recimo da se bod vsi 3x cepili to je 105 MILJARD denarja. in od tega je 30 miljard dobička. UAU. Bezos je težak 180 miljard. FAK, to bo denarja, da ne bodo vedeli kam z njim. Res se je splačalo cel svet okužit, da izdaš ven cepivo praktično isti moment kot konkurenca. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

PersonaRuda ::

111111111111 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

In to drugo leto, ko bodo imeli samo par 100 milijonov odmerkov v prodaji. Koliko bo profita, če se bo na koncu res cepilo vsako leto 2x med 60%-70% prebivalstva (4-5 milijard ljudi), kolikor jim je tudi končni cilj. Takrat pa bo prometa za več 100 milijard $ letno in več 10 milijonov čistega dobička.

Emm... Ves ta sranje za več 10 miljonov čistega dobička? Pfeizer ima tržno dokapitalizacijo neekje 214 miljard. In če prodajajo cepivo po 5$ je to 35 miljard PROMETA, če VSI na svetu vzamejo njihovo cepivo. Pa recimo da se bod vsi 3x cepili to je 105 MILJARD denarja. in od tega je 30 miljard dobička. UAU. Bezos je težak 180 miljard. FAK, to bo denarja, da ne bodo vedeli kam z njim. Res se je splačalo cel svet okužit, da izdaš ven cepivo praktično isti moment kot konkurenca. :D

tiskarski škrat - več 10 milijard bi moralo pisati.

Pa saj je logično. Več 100 milijard prometa, nemore imeti več 10 milijonov dobička, ker potem delaš nekaj narobe.

Si pa naiven, če misliš da bodo drugo leto prodali 7 milijard doz. Niti 1 milijarde ne bodo, jih pa kljub temu ocenjujejo, da bodo naredili 32 milijard prometa. Odkod potem tebi, da bo cena doze le 5$? Pojasni prosim.

Zgodovina sprememb…

lexios ::

A lahko sedaj zaključi s PR promocijo in prepusti delo epidemiologom? Bolj nujno kot Janeza s Karlom (še en recept za katastrofo) bi bilo menjat strokovno skupino. :D

https://www.24ur.com/novice/slovenija/k...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

PersonaRuda je izjavil:

Pa saj je logično. Več 100 milijard prometa, nemore imeti več 10 milijonov dobička, ker potem delaš nekaj narobe.

Si pa naiven, če misliš da bodo drugo leto prodali 7 milijard doz. Niti 1 milijarde ne bodo, jih pa kljub temu ocenjujejo, da bodo naredili 32 milijard prometa. Odkod potem tebi, da bo cena doze le 5$? Pojasni prosim.

Moraš vprašati, jaz sem zaokrožil navzgor:

darkolord je izjavil:

We [AstraZeneca] have accelerated clinical development and rapidly mobilised partnerships and a global supply chain that will support a broad, timely and equitable supply of a safe and effective vaccine around the world, if approved, and at no profit during the pandemic.

AstraZeneca has a $1.2 billion agreement with the U.S. government to supply up to 300 million doses to Americans. That funding also included the money used in the vaccine’s phase 3 trials. So the per-dose price at which the U.S. government has agreed to purchase the vaccine is under $4.

111111111111 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Moraš vprašati, jaz sem zaokrožil navzgor:

darkolord je izjavil:

We [AstraZeneca] have accelerated clinical development and rapidly mobilised partnerships and a global supply chain that will support a broad, timely and equitable supply of a safe and effective vaccine around the world, if approved, and at no profit during the pandemic.

AstraZeneca has a $1.2 billion agreement with the U.S. government to supply up to 300 million doses to Americans. That funding also included the money used in the vaccine’s phase 3 trials. So the per-dose price at which the U.S. government has agreed to purchase the vaccine is under $4.

Se ti delaš gusteka samo ali si gustek? Pokaži mi, kje iz tega vpisa, katerega sem jaz komentiral, bodo služili 5$ na dozo? Pojasni prosim. To je ta vpis, katerega sem jaz komentiral:

Wall Street analysts are projecting Pfizer and Moderna will generate $32 billion in Covid-19 vaccine revenue — next year alone.

In ja, vem da nebo odgovora, ker ga od gusteka niti ni za pričakovati. In to so vse argumenti in dejstva, ker sem jaz dal citat, potem pa vletavate gusteki s čisto drugo temo v to temo.

Badwolff ::

Kacin zanika poostritev čez praznike.
najbrž je sam jezen, ker je nekdo pokvaril presenečenje. :D

Telbanc ::

Badwolff je izjavil:

Kacin zanika poostritev čez praznike.
najbrž je sam jezen, ker je nekdo pokvaril presenečenje. :D

Morda je projekcija ki jih delajo, pokazala da gremo dol. Če bo jutr tud manj kot prejšnji teden, lahko že začnemo premišljat o trendu navzdol.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

borut_p ::

nobenega trenda dol ni ... spustili bodo ljudi v trgovine, da zapravijo malo EUREUR, da se ljudje malo sprostijo, potem pa spet vse zapret za 3 tedne

domači testi bolj točni kot uradni?
https://siol.net/novice/svet/v-zda-odob...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: borut_p ()

PersonaRuda je izjavil:

Se ti delaš gusteka samo ali si gustek? Pokaži mi, kje iz tega vpisa, katerega sem jaz komentiral, bodo služili 5$ na dozo? Pojasni prosim. To je ta vpis, katerega sem jaz komentiral:

Wall Street analysts are projecting Pfizer and Moderna will generate $32 billion in Covid-19 vaccine revenue — next year alone.

In ja, vem da nebo odgovora, ker ga od gusteka niti ni za pričakovati. In to so vse argumenti in dejstva, ker sem jaz dal citat, potem pa vletavate gusteki s čisto drugo temo v to temo.

POkazal sem ti izjavo, kjer se ocenjuje, da je ZDA kupila cepivo po 4$ na dozo. 32 miljard, pa je denrnega pretoka, kar ni baš neka številka, glede na velikost firme. :D

Slopek ::

Številka ni ravno slaba. Ne vem, kaj je zdaj sploh pomembna cena tega zvarka. V minus ne bodo šli :|
https://www.macrotrends.net/stocks/char...
In ko nekateri pravijo, kako omenjamo Billa in ga vlečemo v debato. ??? :))
Mislim, da se je izpostavil sam. Svet nagovarja kot vrhovni vodja(ne drži) in v nekako si lasti kar nekaj ključnih figur v tej zmedi. Zakaj že? Zato, ker so na njegovi plačilni listi. Fact!
In vsi njegovi govori in svarila, če že ne grožnje okoli virusa. Pa kaj se ima faking Gates sploh za oglašat na tak način? Je on stroka? In ko to izpostaviš tukaj, je to teorija zarote. Faking shit!
Kako da ni veliko, če BIG F, pokasira 4 dolarje na vsakega zemljana v enem dealu? Kr neki.

LeQuack ::

Se pravi če so USA nabavili 300 milijonov doz cepiva za vsakega prebivalca, torej tudi oni hočejo cepiti vsakega. Dvomim da bi nabavili tako količino če to ne bi bil njihov namen, prostovoljno ali ne.
Quack !

LeQuack je izjavil:

Se pravi če so USA nabavili 300 milijonov doz cepiva za vsakega prebivalca, torej tudi oni hočejo cepiti vsakega. Dvomim da bi nabavili tako količino če to ne bi bil njihov namen, prostovoljno ali ne.

Rabiš 2 dozi. To je slaba polovica prebivalstva. Bidnovi zagovorniki naprimer. :D

111111111111 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

POkazal sem ti izjavo, kjer se ocenjuje, da je ZDA kupila cepivo po 4$ na dozo. 32 miljard, pa je denrnega pretoka, kar ni baš neka številka, glede na velikost firme. :D

Pfizer je imel leta 2019 za 52 milijard prometa. In ti napišeš, da dodatnih 32 milijard iz samo enega njihovega produkta v letu 2021 ni baš neka številka. ;((

Drugače pa. Vsi se pogovarjajo danes o Pfizer in Moderni kot najbolj možnih dobaviteljih, ti pa še kar naprej v full retard mode. Ehhh, nima smisla kar koli dokazovati z viri, ker bo vedno nekje nek zapis brez vira, ki bo imel za vas večjo težo kot izjava z virom. Sem dal vir z dokazom, da bodo s par 100 milijoni doz v letu 2021 ustvarili 32 milijard prometa, kar pomeni da nebodo samo 4$ na dozo služili. Ampak vem ja, to je nekaterim s kratko pametjo nemogoče razložiti.

Miki N ::

Dobro jutro Nostradamusi. Spet je tu supersreda! Kakšne številke lota prerokujete? Jaz pravim jurjadevetsto.

111111111111 je izjavil:

S svojimi vpisi vedno bolj dokazuješ, da nisi ravno inteligenten, ter da če že imaš službo, je tvoje delovno mesto zagotovo to, da v celem tednu narediš 3 fotokopije in jih neseš v arhiv, ker za kako bolj zahtevno delovno mesto enostavno nisi sposoben.

feryz ::

PersonaRuda je izjavil:

Pfizer je imel leta 2019 za 52 milijard prometa. In ti napišeš, da dodatnih 32 milijard iz samo enega njihovega produkta v letu 2021 ni baš neka številka. ;((
Tako je na forumih. Lahko napišeš tudi drugače. S par 1000 litrov prodane vode, bodo zaslužili več kot pol slovenskega BDP.
Kaj in koliko mora tistih 500 000 Slovencev, ki še nekaj delajo, premakniti za teh 32 milijard, si niti predstavljati ne morete.
Ampak ja, 32 milijard je drobiž.

Smrekar1 ::

PersonaRuda je izjavil:

Kje ste zdaj tisti lažnivci, kateri ste trdili, da se bo cepivo prodajalo po 3$ za dozo in da bodo zaslužili vsi skupaj maksimalno 3 milijarde dolarjev? To berem zadnje čase pogosto na S-T od paničarjev. Naslednjič raje držite lape in počakajte na uradna poročila:

https://twitter.com/CNN/status/13374141...

Verjetno bodo v minusu. Nekaj bodo sicer zaslužili s cepivom, ampak bodo prodali toliko manj izjemno donosnega paracetamola, da bo končni rezultat za njih negativen.
Tako se namreč računa dobiček enega takega produkta - koliko si zaslužil proti koliko bi lahko zaslužil če bi delal drugače. Cepivo Pfizerju res da nekaj prometa s cepivom, ampak mu odvzame še veliko več prometa drugje. Ekonomsko gledano imajo torej s cepivom eno samo izgubo. Diletanti bodo jasno pogledali "cepivo jih je stalo X, zaslužili so pa X+Y, torej so zaslužili Y, madonca kako se jim splača". Ne. Odšteti moraš še Z, ki je denar, ki ga zaradi cepiva ne bodo zaslužili. Z>>2(X+Y).

Podobna računica velja za vsa cepiva, za farmacijo so ena sama čista izguba. Mnogo bolj donosno bi bilo pustiti nalezljivim boleznim naj razsajajo in prodajati zdravila za lajšanje simptomov. To je tudi ena od hipotez zakaj imamo toliko nasprotovanja cepivom: farmacevtske firme potihoma financirajo 'skeptike', da bi prodale manj komaj kaj donosnih cepiv in več izjemno dobičkonosnih zdravil brez recepta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smrekar1 ()

Mato989 ::

Smrekar1 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Kje ste zdaj tisti lažnivci, kateri ste trdili, da se bo cepivo prodajalo po 3$ za dozo in da bodo zaslužili vsi skupaj maksimalno 3 milijarde dolarjev? To berem zadnje čase pogosto na S-T od paničarjev. Naslednjič raje držite lape in počakajte na uradna poročila:

https://twitter.com/CNN/status/13374141...

Verjetno bodo v minusu. Nekaj bodo sicer zaslužili s cepivom, ampak bodo prodali toliko manj izjemno donosnega paracetamola, da bo končni rezultat za njih negativen.
Tako se namreč računa dobiček enega takega produkta - koliko si zaslužil proti koliko bi lahko zaslužil če bi delal drugače. Cepivo Pfizerju res da nekaj prometa s cepivom, ampak mu odvzame še veliko več prometa drugje. Ekonomsko gledano imajo torej s cepivom eno samo izgubo. Diletanti bodo jasno pogledali "cepivo jih je stalo X, zaslužili so pa X+Y, torej so zaslužili Y, madonca kako se jim splača". Ne. Odšteti moraš še Z, ki je denar, ki ga zaradi cepiva ne bodo zaslužili. Z >> 2(X+Y).

Podobna računica velja za vsa cepiva, za farmacijo so ena sama čista izguba. Mnogo bolj donosno bi bilo pustiti nalezljivim boleznim naj razsajajo in prodajati zdravila za lajšanje simptomov. To je tudi ena od hipotez zakaj imamo toliko nasprotovanja cepivom: farmacevtske firme potihoma financirajo 'skeptike', da bi prodale manj komaj kaj donosnih cepiv in več izjemno dobičkonosnih zdravil brez recepta.

Delno imaš prav, ampak kaj je bottom line... Če pustiš da ljudje umirajo po naravnih poteh ne pa jih prisilno podaljšuješ lajf na 70 in več let, bi farmacija izgubila 80% zaslužka...

Zato se je treba zavzemat za manjšo porabo antibiotikov in ostalega, skozi čimbolj naravni proces umiranja po letu 65...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato989 je izjavil:

Delno imaš prav, ampak kaj je bottom line... Če pustiš da ljudje umirajo po naravnih poteh ne pa jih prisilno podaljšuješ lajf na 70 in več let, bi farmacija izgubila 80% zaslužka...

Govorimo o cepivih proti Covid-19.

Smrekar1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Govorimo o cepivih proti Covid-19.

Ja in to je del celotne slike... cepivo za covid19 potrebujemo KER imamo velik delež ljudi starih preko 65 let... če bi ta delež bil samo tistih ki bi BREZ FARMACIJE preživeli preko 65 let, tudi cepiva ne bi bilo potrebnega, ker je delež ljudi s težavami ki so mlajši od 65 let, minoren napram tistim preko 65 let...

Okapi ::

Mato je itak psihopat. Naj pove svojim staršem, da je škoda zdravil zanje.;((

Pomislimo realno... plačujemo OGROMNE DENARJA, zato da ustvarjamo rizično skupino tistih nad 65 let (zdravstvena zavarovanja, reševanje življenj, tablete, itd...) in potem ZARADI rizične skupine, spet zadolžujemo in plačujemo OGROMNE DENARJE zato da to isto skupino ki smo jo bolj ali manj načrtno ustvarili (morda v dobri veri) spet zavarujemo... hkrati jim plačujemo še ogromne denarje v obliki pokojnin ki jih z delom ne poberemo in mormo doplačat iz proračuna.

To je resnica, pa če vam je všeč ali ne, samo dušebrižniki tega ne upate priznat!

Covid19 je "težava" zato ker smo kot DRUŽBA ustvarili POGOJE da je lahko težava... ne zato ker je dejanska težava... Covid19 je dejansko uravnavanje mati narave, da ustvari spet ravnotežje starosti v družbi... Mi pa se proti temu borimo v imenu dušebrižnosti.

Facebook dev ::

Miki N je izjavil:

Dobro jutro Nostradamusi. Spet je tu supersreda! Kakšne številke lota prerokujete? Jaz pravim jurjadevetsto.

Dobro jutro!

Moje danasnje stevilke so 2411 potrjenih, 7830 testov, 52 umrlih.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.

fikus_ ::

Kaj če bi odprli novo temo za prerokovanje/napovedovanje?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

Mato989 je izjavil:

Ja in to je del celotne slike... cepivo za covid19 potrebujemo KER imamo velik delež ljudi starih preko 65 let... če bi ta delež bil samo tistih ki bi BREZ FARMACIJE preživeli preko 65 let, tudi cepiva ne bi bilo potrebnega, ker je delež ljudi s težavami ki so mlajši od 65 let, minoren napram tistim preko 65 let...

Problem pri Covid-19 ni toliko smrtnost, temveč da ima znaten odstotek mlajših ljudi trajne zdravstvene težave. Če bi bilo tako kot pri kakšni svinjski ali ptičji gripi, kjer je nek odstotek ljudi umrl, ostali so imeli pa malo hujšo gripico, bi ta logika lahko delovala (čeprav se z njo ne strinjam), ampak pri Covid-19 odpove na celi črti.

Seveda je to za farmacijo še dodaten minus. Kdo pa misliš, da proizvaja tiste "domače kapljice za lajšanje X"? Babica Vanga v svoji koči? Heh. Večinoma so kar iste hale, ki proizvajajo tudi vse ostalo.

Zgodovina sprememb…

Smrekar1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Problem pri Covid-19 ni toliko smrtnost, temveč da ima znaten odstotek mlajših ljudi trajne zdravstvene težave. Če bi bilo tako kot pri kakšni svinjski ali ptičji gripi, kjer je nek odstotek ljudi umrl, ostali so imeli pa malo hujšo gripico, bi ta logika lahko delovala (čeprav se z njo ne strinjam), ampak pri Covid-19 odpove na celi črti.

Seveda je to za farmacijo še dodaten minus. Kdo pa misliš, da proizvaja tiste "domače kapljice za lajšanje X"? Babica Vanga v svoji koči? Heh. Večinoma so kar iste hale, ki proizvajajo tudi vse ostalo.

Kako lahko rečeš da ima kdo dejansko TRAJNE zdravstvene težave če od prvih okuženih ni minilo niti 1 leto, kaj šele 10 let, kar je za mene bolj realno za besedo TRAJNE... To da je nekdo utrujen še 5 mesecev po ali zadihan, je lahko posledica tudi psihologije na človeški um s paničarjenjem...

Zdaj pa želim da pokažemo DEJANSKO statistiko teh "mlajših" (kaj sploh je mlajši? Za mene je to tisti pod 50 ali še bolje 40) ki imajo dejansko od marca trajajoče težave zdravstvene...

Pri 150 mil okuženih če se ne motim, bi moralo imet vsaj 1% dokazljivo večletne trajne zdravstvene težave, da bi si jaz drznil dat tako neosnovano izjavo kot jo daješ ti in tudi kdo ki bi naj bil stroka... Torej, kje je teh 15 mil z TRAJNIMI večletnimi težavami zaradi Covida19 da se lahko o tem empirično realno pogovoriva?

Invictus ::

Imam kolegico, ki dela na COVID oddelku. Pa smo jo vprašali o starosti pacientov.

Starejši, pa kak 45 letnik. Ampak vsake toliko časa eden, pa ponavadi ima še pridružene bolezni.

Zdravih, pod 50, na teh oddelkih ni...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Mato989 je izjavil:

Kako lahko rečeš da ima kdo dejansko TRAJNE zdravstvene težave če od prvih okuženih ni minilo niti 1 leto

Ker poznamo mehanizem kako je do teh zdravstvenih težav prišlo in zelo dobro vemo, kaj se bo verjetno pozdravilo in kaj se nikoli ne bo. Veš, znanost že kar nekaj časa lahko naredi tudi to.

Smrekar1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kako lahko rečeš da ima kdo dejansko TRAJNE zdravstvene težave če od prvih okuženih ni minilo niti 1 leto

Ker poznamo mehanizem kako je do teh zdravstvenih težav prišlo in zelo dobro vemo, kaj se bo verjetno pozdravilo in kaj se nikoli ne bo. Veš, znanost že kar nekaj časa lahko naredi tudi to.

Torej če imamo vse to, boš verjetno BREZ TEŽAV, postregel z dejansko številko tega ZNATNEGA deleža mlajših pod 50 let ki imajo "trajne" zdravstvene težave, z nekim verodostojnim virom in dejansko analizo ne pa od 1 osebe, ampak od večje skupine strokovnjakov.

Aja, pa ne smejo bit viri tipa rtvslo ali slovenskih kvazi strokovnjakov. Ihan in podobni ne štejejo. Morda imava kak WHO analizo ki to dejansko potrjuje ali pa kaj podobnega v tem rangu?

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

sunshine403 ::

Urbano#Desno je izjavil:

Mato989 je izjavil:

TROLOL izjema v odloku dovoljuje prehod med občinami če v tvoji ni trgovine na voljo do najbližje

Na ta tvoj trolol so odgovorili da seveda ne smeš. :)) Je bilo prav to eno od vprašanj.

To je ze pred casom Kacin rekel tudi za Avstrijo, ko so odprli 2urni izhod v Avstrijo, ce so trgovin blizje kot doma. Ampak je rekel, da to ne pomeni, da gres sedaj lahko kupit TV, ker so v Sloveniji trgovine s TV-ji zaprte. Problem je zgolj to, ker to kar rece Kacin ne pomeni cisto nic, temvec pomeni zgolj tisto, kar pise v UL (ja vem, cudna drzava da se mora zakone in odlocbe objavljati v UL namesto recimo na twitterju), v UL pa pac >NI< pisalo, da po TV ne smes, pac pa da gres lahko v sosednjo obcino, ali v sosednjo drzavo, ce trgovine oz. storitve ni v tvoji obcini. Ni pisalo, da gres lahko po hrano, po TV pa ne. In zelo verjetno je enako tudi sedaj.

A110 ::

Mato989 je izjavil:

Smrekar1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torej če imamo vse to, boš verjetno BREZ TEŽAV, postregel z dejansko številko tega ZNATNEGA deleža mlajših pod 50 let ki imajo "trajne" zdravstvene težave, z nekim verodostojnim virom in dejansko analizo ne pa od 1 osebe, ampak od večje skupine strokovnjakov.

Aja, pa ne smejo bit viri tipa rtvslo ali slovenskih kvazi strokovnjakov. Ihan in podobni ne štejejo. Morda imava kak WHO analizo ki to dejansko potrjuje ali pa kaj podobnega v tem rangu?

Natančne ptevilke nevem če se vodijo a tudi sam poznam kar nekaj takih ki pravijo da imajo posledice. Sicer se lahko tudi zlažejo ampak jaz jim kar vrjamem. Mama (prb 50 let)je imela hujšo obliko in pravi da se ji je od takrat zelo poslabšal vid. Zdravnica ji je rekla da je to čisto možno da od covida. Sosedov sin (20 let) pravi da ima od bolezni (dober mesec nazaj) hude probleme s koncetrtacijo ter utrujenostjo ter da komaj zdela vseh 8ur (vozi kombi) popoldan pa večinoma spi. Poznam tudi osebo ki je pri 50 in dokaj zdravim zivljenjem pristala na kisiku zaradi covida. Tudi je bil en članek na rtv da se velik delež ljudi ki je bil na covid oddelku tja vrne. Pomoje so ze te posledice dovol hude da so hujse od morebitnih stranskih ucinkov cepiva

Master_Yoda ::

Ja saj ves kako gre to. Luknje v zakonu pisejo zato da jih lahko sami izkoriscajo. Raja pa ne sme izvedeti za njih oz. jih ne izkoristiti saj oni "niso tako mislili".
Dovie'andi se tovya sagain.

Mato989 je izjavil:

Torej če imamo vse to, boš verjetno BREZ TEŽAV, postregel z dejansko številko tega ZNATNEGA deleža mlajših pod 50 let ki imajo "trajne" zdravstvene težave

Cca 20%. Lp

Smrekar1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torej če imamo vse to, boš verjetno BREZ TEŽAV, postregel z dejansko številko tega ZNATNEGA deleža mlajših pod 50 let ki imajo "trajne" zdravstvene težave

Cca 20%. Lp

Vir?

A110 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Smrekar1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Natančne ptevilke nevem če se vodijo a tudi sam poznam kar nekaj takih ki pravijo da imajo posledice. Sicer se lahko tudi zlažejo ampak jaz jim kar vrjamem. Mama (prb 50 let)je imela hujšo obliko in pravi da se ji je od takrat zelo poslabšal vid. Zdravnica ji je rekla da je to čisto možno da od covida. Sosedov sin (20 let) pravi da ima od bolezni (dober mesec nazaj) hude probleme s koncetrtacijo ter utrujenostjo ter da komaj zdela vseh 8ur (vozi kombi) popoldan pa večinoma spi. Poznam tudi osebo ki je pri 50 in dokaj zdravim zivljenjem pristala na kisiku zaradi covida. Tudi je bil en članek na rtv da se velik delež ljudi ki je bil na covid oddelku tja vrne. Pomoje so ze te posledice dovol hude da so hujse od morebitnih stranskih ucinkov cepiva

Vse te težave ki si jih naštel so lahko komot bodisi brez covida (poslabšanje vida, zdravnica ne ve ali je, ampak je LAHKO TUDI, velika razlika kot pa rečt, to JE od covida kajne) bodisi od psiholoških zunanjih dejanj (problem s koncentracijo in pasivnostjo, spanje, zaradi tega ker smo bombardirani z negativnim in paničnim infotem vsak dan)

Kaj torej, jaz sem imel covid oktobra, če bom drugo leto šel na pregled oči in bo malo slabše kot predlani bo to že kar Covid trajna poškodba vida po novem? Čeprav vsi vemo da se z leti poslabšuje vid, enim hitreje, drugim minimalno... to je burleska če bo tako.

Skratka noben izmed teh težav ni 100% lahko samo od Covida, in zato je takšno posploševanje, nevarno in hkrati tudi neproduktivno. To je tako, kot bi rekel da sem imel covid, zdaj pa so mi odkrili raka in je to lahko tudi od covida, ja lahko je, ampak nihče pa ni 100%, in dokler ni 100%, oziroma 99,99% pač ni, je samo mnenje nekoga na podlagi opažanja oziroma na podlagi subjektivne ocene.

Kar se pa tiče ene 50 letnice ki je pristala na kisiku, je to spet ranga, saj veš, en 29 letnik je umrl zaradi covida, in je covid ZELO NEVAREN ZA MLADE... ampak ta 1 je 1 od 1 milijona... to ni nevarnost, verjetno v podobnih procentih je nevarna za 29 letnika tudi gripa, pljučnica ipd...

Velik delež tistih ki so imeli covid se na oddelek vrne iz 2 bistveno bolj pomembnih razlogov in podatkov kot pa to kar pravi Smrekar in ti...

1. Ker je večina teh ki so bili v bolnici in na intenzivni starih preko 65!
2. Ker ima večina teh že druge neprijetne ali hudo življensko nevarne bolezni, vse od diabetesa hujše oblike, pa tja do rakavih obolenj ipd...

Ko bomo pa začeli dobivat ZANESLJIVE informacije da na intenzivno prihajajo 20 in 30 letniki ki so preboleli covid z masovnimi in podobnimi težavami bomo pa verjeli da je covid kriv teh stranskih TRAJNIH učinkov poslabšanja, do tačas je pa to samo strašenje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

A110 ::

Lahko je seveda tudi od česa drugega. Ampak če se pojavi v istem trenutku (ok par dni gor dol) pa pomoje že lahko pomislimo na kakšno povezavo. Saj tudi stranski učinki cepiv se lahko zgodijo kot naključje povsem naravno ampak v tistem trenutku veliko manj verjetno kot pa od cepiva .

A110 je izjavil:

Lahko je seveda tudi od česa drugega. Ampak če se pojavi v istem trenutku (ok par dni gor dol) pa pomoje že lahko pomislimo na kakšno povezavo. Saj tudi stranski učinki cepiv se lahko zgodijo kot naključje povsem naravno ampak v tistem trenutku veliko manj verjetno kot pa od cepiva .

Ja, in zato glih morajo bit te številke NATANČNO dokumentirane in ranga 0,5% ali več... ker to da nekdo slučajno pozna 2 osebi taki, je od 90.000 okuženih neumnost... in je zanemarljiv stranski učinek.

Kot pravim, nimamo podatka koliko ljudi pod 50 je bilo na intenzivni in v bolnici in koliko od teh se je vrnilo nazaj in ni imelo nobenih drugih bolezni pred covidom (vsaj ne hujših)

Mato989 je izjavil:

Vse te težave ki si jih naštel so lahko komot bodisi brez covida (poslabšanje vida, zdravnica ne ve ali je, ampak je LAHKO TUDI, velika razlika kot pa rečt, to JE od covida kajne) bodisi od psiholoških zunanjih dejanj (problem s koncentracijo in pasivnostjo, spanje, zaradi tega ker smo bombardirani z negativnim in paničnim infotem vsak dan)

Drugače obstaja en čirule-čarole, ki odgovori na taka vprašanja.

Kakšnemu odstotku ljudi se vsako leto poslabša vid, vemo. Če ne vemo lahko pogledamo kaj se je dogajalo v zadnjih petih letih. Če ta odstotek med ali po epidemiji nenadoma poskoči posumimo na povezavo. Potem primerjaš poslabšanje vida pri ljudeh s Covid-19 in tistega, ki niso imeli Covid-19. Če je razlika tudi tu zaključimo, da je Covid-19 verjetno pripomogel k poslabšanju vida in da je to še en razlog več, da se ga je treba paziti.

To ni nujno res. Možno je, da so tisti, ki so bolj dovzetni na poslabšanje vida, tudi bolj dovzetni na Covid-19. To je stvar nadaljnjih raziskav, toda dokler ne dokažemo, da Covid-19 ne more poslabšati vida (ker jasna korelacija med Covid-19 in poslabšanjem vida pač obstaja) se raje še dodatno pazimo Covid-19.

Kaj je povzročilo poslabšanje vida pri posameznem pacientu in ali je bilo poslabšanje posledica Covid-19 ali bi do enakega poslabšanja prišlo pri vsakem posameznem pacientu tu sploh ne igra nobene vloge.

Zgodovina sprememb…

PersonaRuda je izjavil:

S svojimi vpisi vedno bolj dokazuješ, da nisi ravno inteligenten, ter da če že imaš službo, je tvoje delovno mesto zagotovo to, da v celem tednu narediš 3 fotokopije in jih neseš v arhiv, ker za kako bolj zahtevno delovno mesto enostavno nisi sposoben.

Glede na to da ponavadi citiraš tudi vire iz facebooka, ki govorijo o tem da bo po cepivu 2/3 žensk neplodnih, pač nisi ravno referenca za kritično razmišljanje.

s1m0n ::

Pri starejših bi tak vedno odkril določena poslabšanja (če govorimo o tistih nad 75+).
Verjetno sedaj še več saj jih veliko tudi ni obiskovalo zdravnika za to in ono...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

PersonaRuda je izjavil:

Smrekar1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Cca 20%. Lp

Vir?

@Smrekar1 - točno sem vedel, da si teh 20% iz riti potegnil in da vir za to nimaš.

IL_DIAVOLO ::

Eni se tako sami sebi smilijo, da mislijo da prebolevajo raka. Ja, razumem...ni pravega apetita, skoz nekaj smrdi in posledicno slabost, glavobol, AMPAK nekaj pa moras tudi potrpeti in tudi ce nisi pravi se moras truditi, da to prebolis s cimmanj tezav. Tako pa eni po cele dneve lezijo in nic ne jejo. Pizda ne mores 10 kil shujsat zaradi enega virusa.

To pa ni več posledica covida, ampak psihe. In to ni ok.

111111111111 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Glede na to da ponavadi citiraš tudi vire iz facebooka, ki govorijo o tem da bo po cepivu 2/3 žensk neplodnih, pač nisi ravno referenca za kritično razmišljanje.

To so pisali strokovnjaki kot opozorilo, da je to pri teh prvič v zgodovini uporabljenih DNK cepiv čisto možen scenarij. Ti pa verjemi uradnim medijem in lažnivim/podkupljivim politikom še naprej. Samo ne se pol jokat, če se te facebook napovedi uresničijo...

PersonaRuda je izjavil:

To so pisali strokovnjaki kot opozorilo, da je to pri teh prvič v zgodovini uporabljenih DNK cepiv čisto možen scenarij. Ti pa verjemi uradnim medijem in lažnivim/podkupljivim politikom še naprej. Samo ne se pol jokat, če se te facebook napovedi uresničijo...

Ti isti strokovnjaki, so naslednji dan povedali da so se motili, kar seveda prikladno pozabljaš.

Zanimivo, da pri financah, navajaš vire in argumentiraš, pri cepivih pa je zapis iz facebooka dovolj. Razumem da si proti cepivom. Ampak objektivnost mora biti, drugače ni nekega smisla.

Tudi za 32 miljard prometa in par 100 miljonov cepiv? Daj mi prosim vir z bolj natančnimi številkami. Zaenkrat si navedel ugibanje o številkah cepiva in prometa in iz teh prihodnjih številk potegnil ceno doze cepiva. Vidiš, da je tvoja cena cepiva potegnjena iz riti?

Slopek je izjavil:

Kako da ni veliko, če BIG F, pokasira 4 dolarje na vsakega zemljana v enem dealu? Kr neki.

Ni isto če pokasira 4$ ali je dobička za 4$. Tudi ti lahko pokasiraš 4$ na zemljana in delaš z minusom.

Zgodovina sprememb…

111111111111 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Ti isti strokovnjaki, so naslednji dan povedali da so se motili, kar seveda prikladno pozabljaš.

Zanimivo, da pri financah, navajaš vire in argumentiraš, pri cepivih pa je zapis iz facebooka dovolj. Razumem da si proti cepivom. Ampak objektivnost mora biti, drugače ni nekega smisla.

Tudi za 32 miljard prometa in par 100 miljonov cepiv? Daj mi prosim vir z bolj natančnimi številkami. Zaenkrat si navedel ugibanje o številkah cepiva in prometa in iz teh prihodnjih številk potegnil ceno doze cepiva. Vidiš, da je tvoja cena cepiva potegnjena iz riti?

Milijon novic na internetu. Da nebom lepil vseh, ampak to kar je pomembno:

Pfizer, if authorized, expects to produce up to 50 million vaccine doses in 2020 and 1.3 billion in 2021. Moderna plans to ship 20 million doses in 2020 and another 500 million to 1 billion in 2021, if authorized.

Zdaj pa idi računat 32 milijard prometa in deli z dozami cepiv.

3p ::

PersonaRuda je izjavil:

Pfizer, if authorized, expects to produce up to 50 million vaccine doses in 2020 and 1.3 billion in 2021. Moderna plans to ship 20 million doses in 2020 and another 500 million to 1 billion in 2021, if authorized.

Ja, glej, razumemo, da se ne boš šel cepit, ker hoče zlobna korporacija s to nevarno raboto zaslužiti.

Ampak bodi konsistenten. Vrži svoj ajfoun, pa računalo, pa internet v kanto. Na tem zlobne korporacije še bolj grdo služijo.

Smrekar1 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Drugače obstaja en čirule-čarole, ki odgovori na taka vprašanja.

Kakšnemu odstotku ljudi se vsako leto poslabša vid, vemo. Če ne vemo lahko pogledamo kaj se je dogajalo v zadnjih petih letih. Če ta odstotek med ali po epidemiji nenadoma poskoči posumimo na povezavo. Potem primerjaš poslabšanje vida pri ljudeh s Covid-19 in tistega, ki niso imeli Covid-19. Če je razlika tudi tu zaključimo, da je Covid-19 verjetno pripomogel k poslabšanju vida in da je to še en razlog več, da se ga je treba paziti.

To ni nujno res. Možno je, da so tisti, ki so bolj dovzetni na poslabšanje vida, tudi bolj dovzetni na Covid-19. To je stvar nadaljnjih raziskav, toda dokler ne dokažemo, da Covid-19 ne more poslabšati vida (ker jasna korelacija med Covid-19 in poslabšanjem vida pač obstaja) se raje še dodatno pazimo Covid-19.

Kaj je povzročilo poslabšanje vida pri posameznem pacientu in ali je bilo poslabšanje posledica Covid-19 ali bi do enakega poslabšanja prišlo pri vsakem posameznem pacientu tu sploh ne igra nobene vloge.

Ja ampak bistvo je koliko je to v relativnih številkah in po starostnih skupinah! Ker če so to trije ali 15 ljudi pri 90.000 je to nepomembno oz statistična napaka!

Zato pa pravim kje je dejanska empirična analiza in številke, ker brez tega in verodostojnih podatkov, je vse skup vprašljivo in možnost je, da je vse skupaj veliko naključje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

3p je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Ja, glej, razumemo, da se ne boš šel cepit, ker hoče zlobna korporacija s to nevarno raboto zaslužiti.

Ampak bodi konsistenten. Vrži svoj ajfoun, pa računalo, pa internet v kanto. Na tem zlobne korporacije še bolj grdo služijo.

Sploh neveš zakaj se gre. Gre se, da so pametnjakoviči pisali, da bodo s cepivom imeli prometa par dolarjev (1-4 usd) na dozo (torej skoraj nič). Zdaj sem jim pa dokazal, da so se lagali glede tega. in da se bo tukaj od začetka obračalo več 10 milijard prometa in če bo zadeva kasneje ratala, bo bilo več 100 milijard prometa, če se bo na koncu res cepilo vsako leto 2x; nekje 4-5 milijard ljudi = nekje 8 milijard do 10 milijard doz cepiva letno.

Mato989 je izjavil:

Ja ampak bistvo je koliko je to v relativnih številkah in po starostnih skupinah!

Bistvo je, da je riziko statistično značilen. Če se ti zdi majhen prav, s sabo delaj kar hočeš, ampak spoštuj vse ukrepe, da ne širiš bolezni nad druge.
««
139 / 175
»»