» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
134 / 175
»»

Utk ::

49106 je izjavil:

Učitelji praviloma niso usposobljeni za takšen pouk niti ni nihče tega od njih zahteval, zato je problem v pouku in ne v učiteljih.

Pa se naj usposobijo. Kdo jih pa bo? Če bi vsi delali samo tisto za kar so usposobljeni, uradno poštempljano, bi bolj malo kdo sploh kaj delal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

49106 ::

Utk je izjavil:

Pa je 3-5 ur res tako malo?

Ja, 3-5 ur na teden je res zelo malo.

Utk je izjavil:

49106 je izjavil:

Učitelji praviloma niso usposobljeni za takšen pouk niti ni nihče tega od njih zahteval, zato je problem v pouku in ne v učiteljih.

Pa se naj usposobijo. Kdo jih pa bo?

Delodajalec, torej država oziroma mi, davkoplačevalci.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

Če ti da učitelj 20 nalog za rešit, res ni potrebe, da ti stalno visi za vratom.

Delodajalec, torej država.

A država pa je usposobljena za to?

Utk je izjavil:

Če ti da učitelj 20 nalog za rešit, res ni potrebe, da ti stalno visi za vratom.

Kdo ti bo razložil učno snov? Kdo te bo opozarjal na napake pri reševanju nalog?

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

49106 je izjavil:

Utk je izjavil:

Kdo ti bo razložil učno snov?

Prebereš si jo... 10 letnik bi naj znal BRAT... če ima pa vprašanje pa napiše mail in počaka na odgovor in tačas dela drugo snov ki jo razume... če nič ne razume je zelo slab učenec ki bi imel enake težave in še motil bi razred!

Ajde, 10 letniki so glih na meji, ampak vsi po končanem 5 razredu OŠ bi morali bit sposobni samostojno delat!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

49106 je izjavil:

Utk je izjavil:

Kdo ti bo razložil učno snov?

Prebereš si jo... 10 letnik bi naj znal BRAT... če ima pa vprašanje pa napiše mail in počaka na odgovor in tačas dela drugo snov ki jo razume... če nič ne razume je zelo slab učenec ki bi imel enake težave in še motil bi razred!

Itak, spet ti in tvoja matomatika. Po tvoji izjavi sodeč, učiteljev sploh ne potrebujemo.

Zgodovina sprememb…

A110 ::

Torej je problem v sistemu, ki dopušča tovrstna soliranja? Učitelj sploh ni kriv, če dela tako, da mu je lažje. Če ni treba, zakaj bi?

saj to so ze tudi prej lahko izkoriščali

Sprejmite, vaši nezmotljivi super sončki pač niso tako sposobni kot pametujete ko so večinoma v šoli in se z njimi jebejo učitelji, za bojda previsoke plače... zdaj pa ko vidite da sami niste sposobni naučit 1 do 2 otroka so pa spet krivi učitelji ki jih učijo 20 ali več...

Slopek ::

49106 je izjavil:

Utk je izjavil:

ja, res je malo. Pa tega ne govorim, ker bi imel probleme s tem. Bova doma že naučila otroke vsega, kar šolstvo zahteva in verjamem, da še več. Ampak če je to sprejemljivo šolanje, je popolnoma vseeno, če šole ostanejo za vedno zaprte.

Slopek je izjavil:

49106 je izjavil:

Utk je izjavil:

ja, res je malo. Pa tega ne govorim, ker bi imel probleme s tem. Bova doma že naučila otroke vsega, kar šolstvo zahteva in verjamem, da še več. Ampak če je to sprejemljivo šolanje, je popolnoma vseeno, če šole ostanejo za vedno zaprte.

Če SLUČAJNO nisi opazil, trenutno smo v izrednih razmerah.

Slopek je izjavil:

49106 je izjavil:

Utk je izjavil:

Točno to.

Utk je izjavil:

Slopek je izjavil:

49106 je izjavil:

Utk je izjavil:

Če SLUČAJNO nisi opazil, trenutno smo v izrednih razmerah.

To nikakor ne pomeni, da je 3-5 tedensko ur dovolj.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Sprejmite, vaši nezmotljivi super sončki pač niso tako sposobni kot pametujete ko so večinoma v šoli in se z njimi jebejo učitelji, za bojda previsoke plače... zdaj pa ko vidite da sami niste sposobni naučit 1 do 2 otroka so pa spet krivi učitelji ki jih učijo 20 ali več...

ti nisi sposoben najenostavnejšega pri vsem skupaj. Otroka sploh imeti. Šparaj, šparaj...Več boš našparal, bolj pameten bo tvoj otrok.

Pa si rekel to "svojemu" učitelju? In vprašal kaj dela ostalih 35 ur delovnika? Morda se pa od teh ostalih 35 ur 15 ukvarja s posamezniki iz razreda, pa tega sploh ne veš. In se bi tudi s tvojim, če bi bilo treba. Tako kot je tudi v razredu. Istih 5 zasede 75% učitelja. Nič novega. Samo da tam tega starši ne opazijo.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Pa si rekel to "svojemu" učitelju? In vprašal kaj dela ostalih 35 ur delovnika?

Kakšne veze ma to s tem, da imamo v Sloveniji premalo pouka oziroma kako bom na ta način rešil ta problem?

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Pa si rekel to "svojemu" učitelju? In vprašal kaj dela ostalih 35 ur delovnika? Morda se pa od teh ostalih 35 ur 15 ukvarja s posamezniki iz razreda, pa tega sploh ne veš. In se bi tudi s tvojim, če bi bilo treba. Tako kot je tudi v razredu. Istih 5 zasede 75% učitelja. Nič novega.

zakaj bi o tem spraševal učitelja? Je kje zapisano, koliko ur mora biti na zoomu? Saj pravim bomo že sami.

Če te ne moti to, potem ne vem v čem je problem. Si se vprašal kolk ur se pa učitelj v šoli ukvarja s tvojim otrokom? Morda še tolk ne kot zdaj.

49106 je izjavil:

Utk je izjavil:

Pa si rekel to "svojemu" učitelju? In vprašal kaj dela ostalih 35 ur delovnika?

Kakšne veze ma to s tem, da imamo v Sloveniji premalo pouka oziroma kako bom na ta način rešil ta problem?

Ti reši svoj problem, drugi bojo pa svoj. Razen če si minister, potem odstopi.

Zgodovina sprememb…

Ne pribiji z whataboutismom.

Zgodovina sprememb…

49106 je izjavil:

Ne pribiji z whataboutismom

Krasni oneliner, ki zmeraj uspe. Not.

Predvidevam, da racionalnejših argumentov nimaš.

floyd1 ::

To s šolo pa je res sranje.
In... kako je že rekel Prešeren o čevljih in Kopitarju?

Ne razumete (tisti brez otrok), da je celoten OŠ sistem bil nastavljen na precejšnje ujčkanje (povprečno nadarjenih) osnovnošolcev. Kako samostojno delo, kaka disciplina pri delu? Še domače naloge delajo skupaj (varstvo). Zdaj pa kar naenkrat naredi to, samostojno predelaj to, naredi poskus s tem in tem... Samo s temi poskusi smo skoraj popiz*** in dobro, da sem malo bolj praktičen človek in imam doma še kak transformator, led trakec (žarnice), elektromotor, staro klasično kuhalno plato (prenosno)... Sicer ne vem, kako bi delali te vražje poskuse, ki pa jih kar zahtevajo. Učitelji se marsikdaj ni ti ne zavedajo, da dajejo nalogo staršem. Poznam kar nekaj teh sotrpinov in enotno mnenje je, da tega mali niti v sanjah ne morejo delat sami.

Trenutno sem učenec, učitelj za 2 otroka, delavec, hišnik, kuhar, čistilka, ravnatelj in nasplošno jebena stranka oz. "deklica" za vse.

49106 je izjavil:

Predvidevam, da racionalnejših argumentov nimaš.

Ja kaj imaš pa ti? Kaj točno je pa tvoj predlog? Da zapremo šole in pošljemo vse učitelje na enoletno usposabljanje pouka na daljavo?
Učitelj učijo kot znajo. Če te kaj moti pri tvojem konkretnem, mu povej. To bo nekaj rešilo. Drugega nič.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Če te ne moti to, potem ne vem v čem je problem. Si se vprašal kolk ur se pa učitelj v šoli ukvarja s tvojim otrokom? Morda še tolk ne kot zdaj.

Ja, nič me ne moti, vse je ok.
Mogoče so se res ukvarjali manj, a ne verjamem.
Pa ne gre se samo za moje otroke. Sem samo podal primer, kako je pri nas. To je vse.

Ja kaj imaš pa ti? Kaj točno je pa tvoj predlog? Da zapremo šole in pošljemo vse učitelje na enoletno usposabljanje pouka na daljavo?

Ne, moj predlog je, da učitelji predavajo vsaj toliko časa kot pred lockdownom.

49106 je izjavil:

Ne, moj predlog je, da učitelji predavajo vsaj toliko časa kot pred lockdownom.

točno tako...
In šole SO zaprte, tovrstno usposabljanje eno leto?
Kdo je usposobil mene? Aja, ulomki mi grejo, pa ni potrebe.

ajdov ::

s7nf je izjavil:

na zdravstveni imajo prakso kar prek youtuba, gledajo različne primerčke. Sej je isto. Pa še prevrtiš lahko.

jaz komaj čakam da vidim tale prek zooma izobražen kader

floyd1 je izjavil:

To s šolo pa je res sranje.
In... kako je že rekel Prešeren o čevljih in Kopitarju?

Ne razumete (tisti brez otrok), da je celoten OŠ sistem bil nastavljen na precejšnje ujčkanje (povprečno nadarjenih) osnovnošolcev. Kako samostojno delo, kaka disciplina pri delu? Še domače naloge delajo skupaj (varstvo). Zdaj pa kar naenkrat naredi to, samostojno predelaj to, naredi poskus s tem in tem... Samo s temi poskusi smo skoraj popiz*** in dobro, da sem malo bolj praktičen človek in imam doma še kak transformator, led trakec (žarnice), elektromotor, staro klasično kuhalno plato (prenosno)... Sicer ne vem, kako bi delali te vražje poskuse, ki pa jih kar zahtevajo. Učitelji se marsikdaj ni ti ne zavedajo, da dajejo nalogo staršem. Poznam kar nekaj teh sotrpinov in enotno mnenje je, da tega mali niti v sanjah ne morejo delat sami.

Trenutno sem učenec, učitelj za 2 otroka, delavec, hišnik, kuhar, čistilka, ravnatelj in nasplošno jebena stranka oz. "deklica" za vse.

Nah, sicer imaš večinsko prav, ampak osnovni problem je ker je sistem nastavljen tako da imajo povprečno in sploh podpovprečno nadarjeni prevečkrat otroke ki si jih ne morejo privoščit, eni ne z finančnega, drugi pa ne z vidika sposobnosti in inteligence... eni pa kar obojega.

In od tod pride do prvega vira težav!

Ni šola kriva, če starša lastnemu otroku za časa šolanja NE MORETA zagotovit nekega normalno delujočega laptopa za cca 700EUR ki bo držal cca 5 let in pa internet naročnine ki dejansko deluje (ne šteka) to ni krivda vlade, šole, učitelja, ampak neumna odločitev staršev ki brez osnovnih finančnih pogojev štancajo deco

No in šele po tem ko to rešimo, pridemo do točke, kjer je kriva "vlada"... namreč zaradi neumnega šolskega programa vsaka šola po svoje nekaj dela, če bi imeli urejeno na državnem nivoju da bi v VSAKI OSNOVNI ŠOLI vsak dan potekal ISTI PROGRAM UČENJA (torej vsi delajo v ponedeljek ulomke) in če bi na nivoju države vse šole pripravile posneto predavanja z vajami za ENO SNOV in jo naložili na zoom, bi bilo težav 1000x manj

Vsi ti učitelji bi pa doma sedeli in odgovarjali na vprašanja otrok vsak za svoj razred...

In to bi rešilo 99% težav šolanja na daljavo. Ostala bi sicer ena gromozanska težava in to je šolanje predšolskih otrok in seveda šolanje otrok tam nekje do vključno 5. razreda... vsi ki zaključijo 5. razred pa bi morali biti sposobni SAMOSTOJNO sledit zgornjemu načinu dela kot ga opisujem, z občasno pomočjo staršev popoldan ali za vikend.

tiste ki pa imajo še razredni pouk pa bi itak morali non stop šolat z dodatnimi urami računalniške vzgoje!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

Ni šola kriva, če starša lastnemu otroku za časa šolanja NE MORETA zagotovit nekega normalno delujočega laptopa za cca 700EUR ki bo držal cca 5 let in pa internet naročnine ki dejansko deluje (ne šteka) to ni krivda vlade, šole, učitelja, ampak neumna odločitev staršev ki brez osnovnih finančnih pogojev štancajo deco

Kriv je učbeniški sklad.

Zgodovina sprememb…

;-) ::

Naj prosim kdo zmeče skup prazen app. Samo da bo možno ikono na google play od tega skropucala dol potegnit, zgleda da bomo to v naslednjega pol leta kar pogosto rabli.

"Ne gre za pregledovanje elektronskih naprav. Policist vas bo vprašal, ali imate naloženo in aktivirano aplikacijo. Aplikacijo boste samo pokazali, to bo verodostojen dokaz."

49106 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kriv je učbeniški sklad.

Nah, učbeniški sklad deli učbenike ne pa elektronske naprave =)

;-) je izjavil:

Naj prosim kdo zmeče skup prazen app. Samo da bo možno ikono na google play od tega skropucala dol potegnit, zgleda da bomo to v naslednjega pol leta kar pogosto rabli.

"Ne gre za pregledovanje elektronskih naprav. Policist vas bo vprašal, ali imate naloženo in aktivirano aplikacijo. Aplikacijo boste samo pokazali, to bo verodostojen dokaz."

kot rečene, jaz se te njihove igre ne grem. Itak ne boš smel čevljev in tekstila pomerit, pa naj kar imajo ;)
Frizerja ne potrebujem, drugih občin prav tako ne, pa se bom raje še naprej svaljkal v mojem koncu.

Facebook dev ::

Mi je prišel na misel en meme na tole situacijo :)

If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

"Po naših neuradnih informacijah vlada pripravlja predlog za popolno zaprtje države po 24. decembru in vse tja do 4. januarja. To bi pomenilo, da bi v tem času delovale samo zdravstvene ustanove, lekarne in trgovine z živili, zaposleni pa bi odšli na kolektivni dopust. Seja vlade bo v četrtek, seveda pa ni nujno, da bodo ta predlog sprejeli oziroma da bo sprejet v tako strogi obliki."
https://www.24ur.com/novice/korona/zapr...

Tko da bodite pripravljeni da žrtvujete 10 dni svojega dopusta zato da ste lahko doma zaprti.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Mato989 je izjavil:

49106 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kriv je učbeniški sklad.

Nah, učbeniški sklad deli učbenike ne pa elektronske naprave =)

Tudi učbeniški sklad bo moral stopiti v covid ero oziroma v korak s časom.

Zgodovina sprememb…

https://www.24ur.com/novice/korona/zace...
"Obrambna ministrica Klaudia Tanner je že napovedala ponovitev projekta, ki se ga je prvič udeležilo okoli dva milijona ljudi, odkrili so okoli 4.000 okuženih.

A v oči bode slaba udeležba v nekaterih delih države, v prestolnici Dunaj je bila le okoli 13-odstotna, zato se je že razplamtela debata o smiselnosti takšnih testiranj, če udeležba ni dovolj visoka. Pristojni naj bi zato pred drugim valom testiranja razmišljali tako o tem, da ljudi privabijo z nagradami v višini okoli 50 evrov - ali pa s kaznimi."

Pri sosedih, pa se s kovid krizo, še najbolj ubada obrambno ministrstvo. Saj gre za obrambo naroda, naj se ve.
Bo 50eur za nagrado ali kazen? To je zdaj vprašanje :)))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Slopek ()

;-) ::

Pričakovano.

;-) je izjavil:

Pričakovano.

Spet se lahko vprašamo, čemu služi to odpiranje?
V resnici me odgovor niti ne zanima, saj komaj čakam na to zaprtje, ki upam, da bo daljše od obljubljenega :)

s1m0n ::

Bo... 14 dni definitivno! Ampak res 14 dni..., mislim ziher samo 14 dni...

nekikr ::

Živele državne službe, ane? :)

fikus_ ::

1. zadnji krat zapiramo za 14 dni.
2. če ne bo delovalo, ponovimo vajo za 14 dni
3. če še vedno ne bo delovalo, pojdi na točko 2
4. za vsak slučaj še vedno velja tč. 1
.
..
...
999. Poletje je tu, zadeve se bodo počasi odpirale.

gruntfürmich ::

zakaj ne zaprejo za okroglih 14 dni?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

LeQuack ::

gruntfürmich je izjavil:

Morajo najprej odpret zdaj, potem pa zapret.
Quack !

gruntfürmich je izjavil:

Ker mislijoda smo tak neumni da bomo na 7 dni zapalili in ne bomo pomislili da je to isti nateg kot 14 dni je ključnih!

Hemi426 ::

Prostovoljno si je treba naložiti aplikacijo, če ne,

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...

Wau, kakšen oksimoron. Se pravi, prostovoljno moram plačati davke. Prostovoljno moram iti na veliko potrebo. Moje telo prostovoljno potrenuje kisik.

Pa tudi ta njegova, "ne gre za pregled elektronskih naprav, samo pokazati boste morali aplikacijo na telefonu" me zelo spominja na Orwellov doublethink.

Kako je že bilo v knjigi, ko je želel nekaj fotografirati in ga obkolijo policaji in mu vyamejo film iz fotoaparata: "Vi lahko fotografirate kolikor vam paše, samo filma ne sme biti v fotoaparatu"....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hemi426 ()

Moja dva imata 4 in 6 let stare thinkpade. Delajo (kar se tiče šole) kot urice, za oba skupaj smo dali malo več kot pol zgoraj omenjenega zneska. Res pa je, da imam doma solidno mrežno opremo (ubiquiti), brez tega pa ne vem, če bi šlo tako gladko. Trojni MS teamsi naenkrat, pa še kakšna malenkost zraven in vse dela v nulo.

Nah, sicer imaš večinsko prav, ampak osnovni problem je ker je sistem nastavljen tako da imajo povprečno in sploh podpovprečno nadarjeni prevečkrat otroke ki si jih ne morejo privoščit...

Tvoja osnovna napaka je, da vse gledaš skozi finance. Ja, denar sigurno rabiš, da ne bo otrok lačen in bos. Ampak tako kot za srečno otroštvo ne rabi celega kupa materialnih dobrin, tudi (vsaj zame) glavni problem dela na daljavo ni v tehniki, ampak v tem, da s(m)o otroke vrgli v nek režim dela, na katerega jih prej ni v OŠ nihče navadil. Naenkrat pa so jih zdaj vrgli v vodo in kdor splava, splava, ostali pa...

Pri nas je šola sicer zrihtala vse ostalo, nihče od otrok ni brez neta in računalnika že od marca. Zbralo se je skupaj toliko in toliko starih kibl in se jih je razdelilo "pomoči potrebnim" (včasih res sovražim to besedno zvezo, ker se o njej da razpravljat še in še).

Glede večine ostalega se strinjam, natančnejše vodenje teh programov šolanja na daljavo "od zgoraj" (ministrica) bi verjetno rešilo marsikaj.

energetik ::

floyd1 je izjavil:

Moja dva imata 4 in 6 let stare thinkpade. Delajo (kar se tiče šole) kot urice, za oba skupaj smo dali malo več kot pol zgoraj omenjenega zneska. Res pa je, da imam doma solidno mrežno opremo (ubiquiti), brez tega pa ne vem, če bi šlo tako gladko. Trojni MS teamsi naenkrat, pa še kakšna malenkost zraven in vse dela v nulo.
Sem že pisal, moja tamala dela na 12let starem HP Compaqu. Je pa res, da sem notri vrgel SSD in gor Linux Mint. Brez težave, vse laufa, praktično za drobiž.
Kdor nima osnovne opreme, si je po mojem sam kriv. Nenazadnje te zadeve poštima tudi OŠ, če se zaprosi za pomoč.

joze67 ::

mertseger je izjavil:

Veš kje vse to pade. Hitri testi bi moral prejšnji teden priti v Slovenijo pa so razveljavili razpis in bo ponovno. Tako da letos ne bo nič s hitrim testiranjem.
Zanimivo je, da so vse ostalo (počasne teste, maske za osebje, ...) spravili pod streho. Samo na hitrih testih je bil javni razpis in je zaškripalo.

energetik je izjavil:

floyd1 je izjavil:

Sem že pisal, moja tamala dela na 12let starem HP Compaqu. Je pa res, da sem notri vrgel SSD in gor Linux Mint. Brez težave, vse laufa, praktično za drobiž.
Kdor nima osnovne opreme, si je po mojem sam kriv. Nenazadnje te zadeve poštima tudi OŠ, če se zaprosi za pomoč.

Točno to. Opremo se da zrihtat za drobiž. Način dela pa je čez noč težje spremenit.

nekikr ::

Izobraževanje na daljavo na splošno poteka dobro in brez večjih težav, ta trenutek pa je to v danih okoliščinah najboljši možni način za zagotavljanje pravice do izobraževanja, je po poročanju STA še ocenila Simona Kustec

Pričakujem znižanje plač učiteljem na raven čistilk. Če učenje preko pdfjev poteka dobro in brez težav, potem namesto horde učiteljev zaposlimo za vsak predmet dva, ki bosta na državni ravni naredil pdf.

Če je poklic učiteljev takšen, da velik del opravijo kar starši sami, potem se strinjam, da si zaslužijo nižje plače.

floyd1 je izjavil:

energetik je izjavil:

Kdor nima osnovne opreme, si je po mojem sam kriv.

Točno to. Opremo se da zrihtat za drobiž.

Morda to velja za člane slo-tech foruma, ne pa tudi za vse tiste, ki imajo težave že z nameščanjem najosnovnejših aplikacij, kaj šele da bi se spoznali na strojno opremo.

energetik je izjavil:

Nenazadnje te zadeve poštima tudi OŠ, če se zaprosi za pomoč.

Je to prostovoljno ali obvezno. Link, če velja prvo.

Zgodovina sprememb…

floyd1 je izjavil:

Nah, sicer imaš večinsko prav, ampak osnovni problem je ker je sistem nastavljen tako da imajo povprečno in sploh podpovprečno nadarjeni prevečkrat otroke ki si jih ne morejo privoščit...

Tvoja osnovna napaka je, da vse gledaš skozi finance. Ja, denar sigurno rabiš, da ne bo otrok lačen in bos. Ampak tako kot za srečno otroštvo ne rabi celega kupa materialnih dobrin, tudi (vsaj zame) glavni problem dela na daljavo ni v tehniki, ampak v tem, da s(m)o otroke vrgli v nek režim dela, na katerega jih prej ni v OŠ nihče navadil. Naenkrat pa so jih zdaj vrgli v vodo in kdor splava, splava, ostali pa...

Pri nas je šola sicer zrihtala vse ostalo, nihče od otrok ni brez neta in računalnika že od marca. Zbralo se je skupaj toliko in toliko starih kibl in se jih je razdelilo "pomoči potrebnim" (včasih res sovražim to besedno zvezo, ker se o njej da razpravljat še in še).

Glede večine ostalega se strinjam, natančnejše vodenje teh programov šolanja na daljavo "od zgoraj" (ministrica) bi verjetno rešilo marsikaj.

1. Ja se strinjam, starejši laptopi srednjega ali višjega srednjega razreda range 500 do 1.000€ lahko delujejo precej ok, če so ohranjeni! Ampak pri rabljenem je tako, nekdo ki ni vsaj solidno izobražen glede laptopov in kupuje rabljeno običajno zajebe... zato je bolje reskirat 1x 600€+ kupit soliden laptop ki bo ob primerni rabi zdržal 5 let ali več morda celo 10 let...

2. Kar se pa tiče boldanega, jaz ne gledam predvsem na finance, ampak kako naj drugače gledam ko začne nekdo jamrat da družina ne more svojemu otroku kupit novega laptopa za 700€ ker nimajo denarja ali da nimajo interneta... razlog da tega dvojega ni je samo dvoje:

- neumni starši ki že ker so proti temu ne bi smeli izvajat reprodukcije
- pomanjkanje financ

Katerikoli odgovor izbereš je posledica da ne bi smeli met otrok ker so mentalno ali pa finančno prikrajšani za razmnoževanje ki koristi naslednji generaciji.
««
134 / 175
»»