» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
133 / 175
»»

s1m0n ::

Lahko povem, da je pri veliko družinah tak način, ki poteka sedaj prava muka... To se še posebej pozna pri manj premožnih družinah z dvema ali več otroki. Ne samo to, da nimajo časa, energije... Pa čeprav so šole in podjetja priskrbela veliko potrebne opreme to seveda tudi traja, da pride ta ko mora. Lahko tudi rečem, da je veliko takšnih, ki imajo slabo internetno povezavo (kaj šele, da bi bila dobra preko mobilnega omrežja) in to potegne za seboj veliko neprijetnega za kar starši nimajo ne časa in ne energije se s tem ubadat.

Mato989 ::

s1m0n je izjavil:

Lahko povem, da je pri veliko družinah tak način, ki poteka sedaj prava muka... To se še posebej pozna pri manj premožnih družinah z dvema ali več otroki. Ne samo to, da nimajo časa, energije... Pa čeprav so šole in podjetja priskrbela veliko potrebne opreme to seveda tudi traja, da pride ta ko mora. Lahko tudi rečem, da je veliko takšnih, ki imajo slabo internetno povezavo (kaj šele, da bi bila dobra preko mobilnega omrežja) in to potegne za seboj veliko neprijetnega za kar starši nimajo ne časa in ne energije se s tem ubadat.

Eno po moje zelo UMESTNO vprašanje... zakaj imajo otroke, če nimajo energije za njih, niti sposobnosti jim nudit primerno povezavo, in opremo, kar bi itak morali da se otrok lahko PRIMERNO razvije in je računalniško pismen!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

LeQuack ::

Mato989 je izjavil:

s1m0n je izjavil:

Eno po moje zelo UMESTNO vprašanje... zakaj imajo otroke, če nimajo energije za njih, niti sposobnosti jim nudit primerno povezavo, in opremo, kar bi itak morali da se otrok lahko PRIMERNO razvije in je računalniško pismen!

Hočeš rečt zakaj niso vsi bogati? Ne vem, dobro vprašanje, zakaj niso vsi bogati?
Quack !

LeQuack je izjavil:

Mato989 je izjavil:

s1m0n je izjavil:

Hočeš rečt zakaj niso vsi bogati? Ne vem, dobro vprašanje, zakaj niso vsi bogati?

Če moraš bit BOGAT, da zmoreš otroku privoščit laptop za 700€ in mesečno dat 30€ za internet, potem je tvoje podvprašanje PRIMERNO...

Če pa nisi sposoben otroka do konca srednje šole še kaj naučit, pri tej enostavni snovi v 85%, potem pa je tudi vprašanje kako dober starš si!

Slopek ::

sam vem, da ne grem v nobeno trgovino po čevlje in oblačila, če tega ne morem/smem prej pomerit. Hvala lepa. Od mene torej, decembra 2020, ne bo niti evra, kar se tiče tega odprtja.
Aja pa še aplikacija. Ne grem nikamor. Imam v občini smušišče, hribe. Ni, da ni.
Zaradi mene, bi vse pustili lahko zaprto, pa še dodatno naj zaostrijo. Dol mi visi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Slopek ()

vrtn4r ::

Začnimo otroke na črno pošiljati v šolo, pa bodo morda tudi šole odprli 8-)

vrtn4r je izjavil:

Začnimo otroke na črno pošiljati v šolo, pa bodo morda tudi šole odprli 8-)

ko mi je v prvem valu firma srala in mi ni hotela priznati te odsotnosti zaradi šolanja otrok doma, sem rekel, da jih bom poslal v zaprto šolo(se pravi pred šolo) in klical novinarje. Problem je takoj izginil.

;-) ::

Tudi pri nas si kljub delu od doma ne dajo reči, da enostavno 1x na teden nemorem na sestanek ker mi nič ne koristi če traja par minut, če nimam varstva. Podpisati tiste izjave tudi nočejo da bi tamali lahko šel v vrtec.

;-) je izjavil:

Tudi pri nas si kljub delu od doma ne dajo reči, da enostavno 1x na teden nemorem na sestanek ker mi nič ne koristi če traja par minut, če nimam varstva. Podpisati tiste izjave tudi nočejo da bi tamali lahko šel v vrtec.

Pojdina bolniško za 14 dni, pa bodo razmislili če bi raje dali listek

Sem že bil na bolniški kr nekaj v tem času, tudi moja, tako pač rešujema te zadeve, je naljažje in najmanj problemov.

A110 ::

znanje osnovne šole bi mogel imeti vsak starš da razloži otroku kar se razložiti da. recimo matematiko in fiziko ter mogoce se kemijo (čeprav v tistih razredih kjer imajo te predmete bi že lahko otrok to tudi sam predeloval). pri preostalih predmetih (užba, zgodovina,...) pa tako ni kaj za razumeti ampak večino pač učenje nekih dejstev in to se spet otrok lahko nauči sam. Še lažje mu bo pozneje ker bo navajen samostojnega dela in učenja. učenje v šoli je (kar se znanja tiče) precenjeno ker večina tako ali tako ne posluša kaj dosti. samo prisiljeni so sedeti tam

Kje pa je pogoj da imaš osnovno šolo, da imaš lahko otroka ? Malo nesramno razmišljaš.

nerabiš osnovne šole. ampak če nisi pismen, nisi sposoben recimo razložiti računanja z ulomki in pa par drugih osnovnih stvari potem nevem kako lahko taka nerazgledana oseba bilokje funkcionira. je pa definitivno nepimerna za vzgojo otrok. tudi pijanci in narkomani jih imajo lahko pa to še nepomeni da so primerni za vzgojo in se mi samo smilijo otroci

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: A110 ()

Torej imamo učitelje brezveze, brezveze so v šolo hodili ?

Ni samo znanje ulomkov ampak imajo tudi distribucijo tega znanja kak predmet vrjetno.

Po vaše bi lahko potem vsaka čistilka ki zna poštevanko in ulomke učila tudi v osnovni šoli :) No glede na star kader učiteljev se strinjam lahko bi morda celo bolj uspešno kot nekateri šolani za to.

;-) je izjavil:

Kje pa je pogoj da imaš osnovno šolo, da imaš lahko otroka ? Malo nesramno razmišljaš.

Glede na to da je OSNOVNA ŠOLA ZAKONSKO OBVEZNA... bi kar rekel da ja... tisti pri katerih še ni bila pa danes ne morejo več imet otrok =)

točno to. Danes je vsak lahko učitelj. Pa ne samo to. Učitelj je lahko samo z levo roko, saj je desna v službi ;)

Saj pa ne učijo 25 utrok naenkrat ampak samo enega. in to je bistveno lažje. No, za učenje v osnovni in srednji šoli roko na srce nekega strokovnega znanja ravno nerabiš. Ampak potrebuješ pa druge sposobnosti (pustimo to koliko jih to dejansko ima) da učiš in se ukvarjaš hkrati s 25 otroci. za enega samega pa tega ne rabiš. Saj razlago še vedno dobijo preko interneta popolnoma enako kot bi jo v živo. Starš pa je pač zraven da če otrok ne zna rešiti popoldan kakega primera mu ga pomaga. in to bi mogel biti sposoben vsak starš

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

;-) je izjavil:

Glede na to da je OSNOVNA ŠOLA ZAKONSKO OBVEZNA... bi kar rekel da ja... tisti pri katerih še ni bila pa danes ne morejo več imet otrok =)

Seveda osnovna šola ni bila zakonsko obvezna takrat ko so v OŠ hodili starši zdajšnjih otrok, ne v vseh primerih ne posploševat.

A110 je izjavil:

Saj pa ne učijo 25 utrok naenkrat ampak samo enega. in to je bistveno lažje. No, za učenje v osnovni in srednji šoli roko na srce nekega strokovnega znanja ravno nerabiš. Ampak potrebuješ pa druge sposobnosti (pustimo to koliko jih to dejansko ima) da učiš in se ukvarjaš hkrati s 25 otroci. za enega samega pa tega ne rabiš.

Imaš otroke? Se zdaj šolajo od doma?

Če nekaj znaš še ne pomeni da si dober učitelj. Nekoga naučiti je čisto druga vrlina.
Quack !

Slopek je izjavil:

A110 je izjavil:

Saj pa ne učijo 25 utrok naenkrat ampak samo enega. in to je bistveno lažje. No, za učenje v osnovni in srednji šoli roko na srce nekega strokovnega znanja ravno nerabiš. Ampak potrebuješ pa druge sposobnosti (pustimo to koliko jih to dejansko ima) da učiš in se ukvarjaš hkrati s 25 otroci. za enega samega pa tega ne rabiš.

Imaš otroke? Se zdaj šolajo od doma?

Nima, saj se vidi iz njegovega pisanja da vse samo teorijo praksa pa tema.

Barakuda1 ::

A110 je izjavil:

Saj pa ne učijo 25 utrok naenkrat samo enega. in to je bistveno lažje. No, za učenje v osnovni in srednji šoli roko na srce nekega strokovnega znanja ravno nerabiš. Ampak potrebuješ pa druge sposobnosti (pustimo to koliko jih to dejansko ima) da učiš in se ukvarjaš hkrati s 25 otroci. za enega samega pa tega ne rabiš. Saj razlago še vedno dobijo preko interneta popolnoma enako kot bi jo v živo. Starš pa je pač zraven da če otrok ne zna rešiti popoldan kakega primera mu ga pomaga. in to bi mogel biti sposoben vsak starš

8-O

A si že kaj slišal o tem, da imajo nekatere družine celo več kot po enega otroka.
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem

Sam se ob štuentskem delu v svoji stroki še šolam od doma (2 stopnja). Se pa sestra in brat (srednja šola) tudi oba šolata od doma pa začuda ni nobene potrebe po obremenjevanju staršev. Sem pa tudi ogromno preištruiral osnovnošolce in srednje šolce (mat, fiz) in je glavni problem bil tudi ko je še bil normalen pouk da otroci tudi v šoli niso kaj dosti poslušali. Tako da nekaj izkušenj imam tudi s tem. In še vedno, za učenje oz razlaganje snovi posamezniku v osnovni šoli ne potrebuješ ravno dosti znanja.

Pozabljate da učenci še vedno dobijo razlago, pač profesorji (učitelji) pišejo na tablico namesto na tablo. vidijo še vedno isto, slišijo še vedno isto.

Zgodovina sprememb…

A110 je izjavil:

Sam se ob štuentskem delu v svoji stroki še šolam od doma (2 stopnja). Se pa sestra in brat (srednja šola) tudi oba šolata od doma pa začuda ni nobene potrebe po obremenjevanju staršev. Sem pa tudi ogromno preištruiral osnovnošolce in srednje šolce (mat, fiz) in je glavni problem bil tudi ko je še bil normalen pouk da otroci tudi v šoli niso kaj dosti poslušali. Tako da nekaj izkušenj imam tudi s tem. In še vedno, za učenje oz razlaganje snovi posamezniku v osnovni šoli ne potrebuješ ravno dosti znanja.

Pozabljate da učenci še vedno dobijo razlago, pač profesorji (učitelji) pišejo na tablico namesto na tablo. vidijo še vedno isto, slišijo še vedno isto.

in zdaj vsi tisti, ki v šoli niso poslušali, doma pridno delajo z atijem in mamico. Med njuno službo, ob manjku računalnikov po možnosti. Smo čez noč še pedagogi vsi postali? Saj ulomke znamo, pa ni problema.

A110 je izjavil:

Nevem zakaj so osnovnošolci rabli inštrukcije, vse potrebno dobijo v šoli kaj rabijo, nevem pa niti zakaj so rabili tebe, če bi to komot rešili starši ali pa kaka čistilka kot pravite.

zato ker so (nekateri) leni in razvajeni. Če že prej ni poslušal in je "potreboval" pomoč potem tudi zdaj verjetno ne. Tako da ni problem v sistemu ampak posamezniku. Imš pa tudi dosti neumnih staršev ki mislijo da so njihovi otroci nekaj več (previsoka pričakovana) in morajo imeti same 5ke in jih po pouku zato še silijo z inštrukcijami in podobnim. Zdaj pa ko tega vsega ni pa je vse drugo krivo samo to, da pač mogoče njihov otrok ni drugi Einstein ne.

Zgodovina sprememb…

nekikr ::

Tako je, posameznik je problematičen, ker ne predela sam učne snovi. Od osnovnošolca do doktorja to velja. Tako kot je posameznik z orgijami zaslužen za katastrofalno stanje v državi. So te že povabili v vladno ekipo?

Tisti brez otrok, ki vam je edina skrb v življenju, da se nahranite, greste na wc in preberete pdf, ne bi smeli komentirati te problematike, ker je ne morete razumeti. Dva starša, vsak s svojo službo (tako, resno, ne javni sektor), en otrok v osnovni šoli, prva triada, drugi v vrtcu. To nekako ni isto kot en razvajen študent, ki mora poskrbeti samo za svojo polni rit.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nekikr ()

nekikr je izjavil:

Tako je, posameznik je problematičen, ker ne predela sam učne snovi. Od osnovnošolca do doktorja to velja. Tako kot je posameznik z orgijami zaslužen za katastrofalno stanje v državi. So te že povabili v vladno ekipo?

Pa saj nerabi sam predelati snovi. Razlago še vedno dobi popolnoma isto kot bi jo v šoli. Vidi isto sliši pa isto. Večina staršev s šolanjem od doma sploh nima problema in niso niti malo obremenjeni. Se bo pa vedno oglašalo par tistih ki trdijo da se jim dela krivica (kot se jih povsod). Taki ponavadi tudi hodijo v šolo na govorilne ure in trdijo da je njihov otrok dobil napačno oceno,... In ne rečem, sistem tudi zdaj ni popoln ampak tudi prej ni bil. Prej so se pač eni zjutraj in popoldan vozili z avtobusom 1h v eno smer in je bil drug problem. Ni pa to šolanje od doma tako slabo kot hočete eni predstaviti. Vrtci pa za marsikoga še vedno normalno funkcionirajo

Zgodovina sprememb…

Pri nas sva oba starša doma, otroka pa 3.in 5.razred. Saj ne da se pritožujem, ampak tem generacijam ne delamo ravno usluge s tovrstnim izobraževanjem, pa čeprav bom otroka sam naučil množenja in deljenja. Na govorilne ure, mi pa ni potrebno hoditi ne za enega, ne za drugega. Baje ni problemov in ni potrebno.
Mi pa dol visi, če šole vse pozaprejo. Otroka se bosta že naučila preživetja in tudi nepismena ne bosta. Pazi le, da ju čez par let ne srečaš v gozdu.

Socilizacija je problem. To se popolnoma strinjam ker otrok rabi družbo. Ampak ko govorimo samo o tem koliko odnesejo od pouka pa mislim da niso toliko na slabšem kot prej

nekikr ::

Še enkrat: študent, ki mora poskrbeti zgolj za lastno rit, ne bi smel komentirati tega, ker ne razume problema (teorija je eno, praska nekaj povsem drugega). Tudi jaz se vzdržim komentiranja lepote slik ali pa teoretične matematike.

;-) je izjavil:

Mato989 je izjavil:

;-) je izjavil:

Seveda osnovna šola ni bila zakonsko obvezna takrat ko so v OŠ hodili starši zdajšnjih otrok, ne v vseh primerih ne posploševat.

Kako ne? V takšni ali drugačni obliki je bilo osnovno šolanje obvezno praktično vse od Terezije naprej:

1.

Država SHS
Po razpadu Avstro-Ogrske leta 1918 in vključitvi Slovencev v novo nastalo državo Slovencev, Hrvatov in Srbov, je bila v šolah odpravljena nemščina kot učni jezik. Glavnina šolske zakonodaje pokojne države, pa je ostala v veljavi vse do leta 1929, ko so le sprejeli novo šolsko zakonodajo, ki je uvedla splošno in obvezno osnovno šolo, kar za Slovence seveda ni bila novost, za nekatere dele nove države, pa je to bil velik korak naprej. Zakon je uvedel tudi načelo skupnega poučevanja dečkov in deklic ter razrede, oddelke in ocene, kot jih poznamo danes.

2.

I. svetovna vojna
V vojnih letih je obstajalo vsaj šest različnih oblik šolstva. Tri oblike okupatorjevega, partizansko šolstvo, šolstvo protikomunističnega tabora in bolj ali manj nevtralno šolstvo. Po osvoboditvi, je 11. 7. 1946 izšel splošni zakon o sedemletnem osnovnem šolanju. Zakon o osnovni šoli z dne, 1. 10. 1959, pa je ponovno uvedel obvezno in enotno osemletno osnovno šolo, ki smo jo poznali vse do leta 1999, ko smo pričeli uvajati devetletno obvezno osnovno šolo.

Torej RAZSVETLI mene in ostale kako si kdaj lahko brez šole hodil... in koliko ima otroke stare 6 d0 10 let... letniki 1959 če vzamemo recimo to kot nekaj kar verjetno ti misliš kot začetek obveznega šolanja kar je vseeno narobe, so danes stari PREKO 60 let... koliko žensk ima pri 60tih 10 letne otroke?

Potem pa nevem zakaj imamo kar nekaj zaposlenih z nedokončano osnovno šolo (eden do 6 razreda en do 7) če je bila obvezna...

nekikr je izjavil:

Še enkrat: študent, ki mora poskrbeti zgolj za lastno rit, ne bi smel komentirati tega, ker ne razume problema (teorija je eno, praska nekaj povsem drugega). Tudi jaz se vzdržim komentiranja lepote slik ali pa teoretične matematike.

ja samo za lastno rit. ampak imam kaj manj obveznosti od tebe? služim in živim s svojim denarjem, perem si sam, kuham tudi,... torej tu porbim enako časa kot vsak povprečen "odrasel". s tem da morem popoldan pravtako predelati še svojo snov. torej mi gre nekako enako oz še več časa na dan kot povprečnemu staršu ki se z otrokom ukvarja za šolo še popoldan eno ali pa 3 ure masrikateri pa tudi 0 ur. seveda ima starš tudi druge skrbi z otrokom ampak to pač vzameš v zakup s tem ko jih imaš.

Zgodovina sprememb…

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs

"Pripravili bomo osnutke odlokov, ki bodo v veljavi od 23. do 24. decembra do konca novoletnih praznikov. Na seji vladi smo se precej zamudili glede ukrepov, ki jih uvajajo v Nemčiji. Omejitve v času božičnih in novoletnih praznikov bodo večje kot zdaj. Po njihovem vzoru bomo pripravili omejitve ali pa sprostitve."

Se pravi odpiranje, potem pa še bolj strogo zapiranje?
Quack !

Invictus ::

A110 je izjavil:

nerabiš osnovne šole. ampak če nisi pismen, nisi sposoben recimo razložiti računanja z ulomki in pa par drugih osnovnih stvari potem nevem kako lahko taka nerazgledana oseba bilokje funkcionira. je pa definitivno nepimerna za vzgojo otrok. tudi pijanci in narkomani jih imajo lahko pa to še nepomeni da so primerni za vzgojo in se mi samo smilijo otroci

Ni to delo staršev, ampak učiteljev, ki dobivajo plačo. Iz tvojih davkov...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

LeQuack je izjavil:

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs

"Pripravili bomo osnutke odlokov, ki bodo v veljavi od 23. do 24. decembra do konca novoletnih praznikov. Na seji vladi smo se precej zamudili glede ukrepov, ki jih uvajajo v Nemčiji. Omejitve v času božičnih in novoletnih praznikov bodo večje kot zdaj. Po njihovem vzoru bomo pripravili omejitve ali pa sprostitve."

Se pravi odpiranje, potem pa še bolj strogo zapiranje?

to, ni nobeno presenečenje. Točno o tem, smo pisali mesec nazaj. Seveda so bile prej to samo teorije zarote. :))
Komaj čakam. >:D

Invictus je izjavil:

A110 je izjavil:

Pa saj razlago jim še vedno dajo enako. Pač pišejo na tablico namesto na tablo, zvok pa pride iz zvočnikov namesto da ga slišijo v živo. Povedano in napisano pa je popolnoma enako. Tu pa kar predpostavljate da otroci ne dobijo popolnoma nobene razlage

Invictus je izjavil:

A110 je izjavil:

Saj tudi FURS dobiva plačo od mojih davkov, pa moram jaz vlagat številne papirje kajne =)

A110 je izjavil:

Invictus je izjavil:

A110 je izjavil:

Pa saj razlago jim še vedno dajo enako. Pač pišejo na tablico namesto na tablo, zvok pa pride iz zvočnikov namesto da ga slišijo v živo. Povedano in napisano pa je popolnoma enako. Tu pa kar predpostavljate da otroci ne dobijo popolnoma nobene razlage

Zakaj še pišeš, če nimaš pojma.
Moj 10letnik ima na teden 3-5ur zooma...enako 8.letnik. To enačiš z delom učitelja v šoli?
Zdaj pa res nehaj ali še bolje, pojdi z duhovnikom o sexu debatirat.

;-) je izjavil:

Potem pa nevem zakaj imamo kar nekaj zaposlenih z nedokončano osnovno šolo (eden do 6 razreda en do 7) če je bila obvezna...

Kateri del nisi razumel... a v kakšne zakonu piše da moraš KONČAT OS šolo? Piše da moraš hodit v osnovno šolo...

Slopek je izjavil:

A110 je izjavil:

Invictus je izjavil:

A110 je izjavil:

Moj 10letnik ima na teden 3-5ur zooma...enako 8.letnik. To enačiš z delom učitelja v šoli?

Dovolj, je nesposoben ali sposoben se sam naučit? Če ni mu pomagaj, enim komot gre kot kaže... organiziraj si lajf za svojega sončka saj ko si se odločil met froca si sprejel dejstvo da bo on številka ena ne pa ti egoističen človek.

Zato pa pomislite preden štancate froce!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Daj mato odjebi...šparaj naprej....mogoče našparaš za otroka...sam se ne pritožujem, če bereš...kritiziram pa...ok?
seveda si samo še en samček, ki skrbi samo zase, zato tudi tebe pošiljam na debato o seksu v najbližjo cerkev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Slopek ()

Slopek je izjavil:

Daj mato odjebi...šparaj naprej....mogoče našparaš za otroka...sam se ne pritožujem, če bereš...kritiziram pa...ok?
seveda si samo še en samček, ki skrbi samo zase, zato tudi tebe pošiljam na debato o seksu v najbližjo cerkev.

Običajno je tako... kritiziranje nečesa kar tebe ne vpliva je kritizranje, ko pa na tebe vpliva pa je pritoževanje...

Pač imaš manj sposobnega otroka, deal with it... spremeni lajf in se mu posveti, če ne zmoreš, razmisli o drugih opcijah plačevanja inštrukcij itd...

Mato989 je izjavil:

Slopek je izjavil:

Običajno je tako... kritiziranje nečesa kar tebe ne vpliva je kritizranje, ko pa na tebe vpliva pa je pritoževanje...

Pač imaš manj sposobnega otroka, deal with it... spremeni lajf in se mu posveti, če ne zmoreš, razmisli o drugih opcijah plačevanja inštrukcij itd...

bedak...beri moje zapise...problematičen si predvsem ti, pa še vedno opletaš po koprivah...drugega nimaš, ker ni denarja...šparaj naprej...mogoče bo za otroka

Minister Gantar je govoril o odstopu, v kolikor se javno življenje ne zaustavi ?

Kako je sedaj s tem ?

floyd1 ::

;-) je izjavil:

Minister Gantar je govoril o odstopu, v kolikor se javno življenje ne zaustavi ?

Kako je sedaj s tem ?

Eni so že nepreklicno odstopili, pa jih poglej zdaj.

Slopek je izjavil:

A110 je izjavil:

Invictus je izjavil:

A110 je izjavil:

To pa se strinjam da je potem velik problem v učitelju. Kolikor jaz poznam situacijo v recimo v sestrini šoli poteka pouk normalno po urniku kot prej, samo da imajo pač preko zooma razlago namesto v živo. pa tudi na fakultetah je tako. In v takem primeru se da popolnoma enako speljati pouk. Če pa je učitelj len in se mu jebe za vse skupaj pa je problem v njem in ne v splošnem "pouku od doma".

Zgodovina sprememb…

A110 je izjavil:

Slopek je izjavil:

A110 je izjavil:

Invictus je izjavil:

A110 je izjavil:

To pa se strinjam da je potem velik problem v učitelju. Kolikor jaz poznam situacijo v recimo v sestrini šoli poteka pouk normalno po urniku kot prej, samo da imajo pač preko zooma razlago namesto v živo. pa tudi na fakultetah je tako. In v takem primeru se da popolnoma enako speljati pouk. Če pa je učitelj len in se mu jebe za vse skupaj pa je problem v njem in ne v splošnem "pouku od doma".

Torej je problem v sistemu, ki dopušča tovrstna soliranja? Učitelj sploh ni kriv, če dela tako, da mu je lažje. Če ni treba, zakaj bi?

Utk ::

Pa je 3-5 ur res tako malo? A v šoli pa učitelj stalno nekaj blebeta? Ali se pa tudi delajo vaje v tišini? OŠ pač ni enaka kot predavanja na fakulteti. Niti v srednji šoli ne.
Če pa že, se da zoom snemat, pa si ga lahko trikrat pogledaš, če ti prvič ni jasno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

49106 ::

Učitelji praviloma niso usposobljeni za takšen pouk niti ni nihče tega od njih zahteval, zato je problem v pouku in ne v učiteljih.
««
133 / 175
»»