» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
127 / 175
»»

Urbano#Desno ::

s1m0n je izjavil:

Piše, da so tudi mlajši torej...
Najbolj nevarno je za paciente, ki imajo še pridružene bolezni.
Poznam tudi primere, ki so hudi srčni bolniki, takšni, ki so doživeli srčni infarkt... Pa jim Covid ni pustil dodatnih posledic pa ne gre prav za mlade ljudi. Posledice jim pusti kombinacija bolezni in poteka hospitalizacije.

Meni je prav zabavno brat kako človeška pamet išče ovinke, da njim pa okužba 100% ne more pustiti nobenih posledic. :))
Res full zanimivo.

Dejstvo pa je da dokler se ne okužiš ne veš in seveda mlajši kot si manjše so možnosti da zadaneš neugoden razplet niso pa enake 0. Pač neke vrste met kocke, kjer dobitka ni je samo možnost da popušiš.

gozdar1 ::

Hec je da to ne velja samo za covid, kot se rado izpostavlja.

s1m0n ::

Tak je to :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

gozdar1 je izjavil:

Hec je da to ne velja samo za covid, kot se rado izpostavlja.

Ja seveda velja tudi za kakšno drugo področje kot naprimer kadilci ki verjamejo da oni pa ziher ne bodo zboleli. Covid je samo trenutno daleč najbolj očiten primer tega faliranega načina razmišljanja.

darkolord ::

Velja pri mnogih zadevah, a je pomembna razlika, da moraš na večini drugih področij nekaj aktivno početi narobe, tukaj te pa pasivnost lahko zjebe.

Mato989 ::

zmaugy je izjavil:

s1m0n je izjavil:

Ko si star in imaš še ostale bolezni ti pač ne pomaga, da še dobiš takšno kot je covid. Telo ti čisto zdela in ni se za čudit, da potegne za sabo še kakšne druge posledice. Zato pa upajmo, da bo cepivo čim prej za te, ki so kronični bolniki, ogrožene skupine...

V članku piše, da gre za ljudi od 50 naprej. Ne vem od kdaj je 50 let neka starost. Razen če se sprijazniš z dejstvom, da gremo nazaj za kakšnih 200 let. Ne se slepit, ta precedens bo obveljal tudi za današnje 30 letnike. A si današnji 30 letniki lahko zamislijo, da bojo čez 20 let za odpis? Po mojem ne.

Od 50 naprej je starost OD ZMERAJ... pomisli samo kdaj bi ljudje umirali brez futranja farmacije... nekje pri 50-60 max...

Če pa misliš da si pri 50tih zmožen igrat fuzbal kot pri 20tih ipd... potem pa kar jaz vem da temu ni tako
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

BigBoss ::

Ljudje so prepričani, da jih pri tem majhnem procentu možnosti ne bo doletel hud potek bolezni.
Obenem pa tudi, da bodo pri še manjšem procentu "seveda" zadeli na lotu.

pa naj ti bo jasno ...

Urbano#Desno je izjavil:

s1m0n je izjavil:

Poznam tudi primere, ki so hudi srčni bolniki, takšni, ki so doživeli srčni infarkt... Pa jim Covid ni pustil dodatnih posledic pa ne gre prav za mlade ljudi. Posledice jim pusti kombinacija bolezni in poteka hospitalizacije.

Meni je prav zabavno brat kako človeška pamet išče ovinke, da njim pa okužba 100% ne more pustiti nobenih posledic. :))
Res full zanimivo.

Dejstvo pa je da dokler se ne okužiš ne veš in seveda mlajši kot si manjše so možnosti da zadaneš neugoden razplet niso pa enake 0. Pač neke vrste met kocke, kjer dobitka ni je samo možnost da popušiš.

Jaz sem bil na zdravstvenem pregledu PO COVIDU sem omenil pred začetkom da sem imel covid so mi testirali vse, EKG, pljuča, vdihe izdihe, sluh podrobno, vid... vse odlično...

ajdov ::

Bwaze6 je izjavil:

ajdov je izjavil:

prehajanje med občinami je dovoljeno za dostop do storitev, ki niso na voljo v lastni občini

Hm, povej to ponesrečenim hribolazcem, ki so dobili še kazen za nedovoljeno prečkanje občinskih meja. Pa verjetno v svoji občini nimajo Julijcev.

hribolazenje ni storitev, ker nihče ne služi od tega

ajdov je izjavil:

Bwaze6 je izjavil:

ajdov je izjavil:

prehajanje med občinami je dovoljeno za dostop do storitev, ki niso na voljo v lastni občini

Hm, povej to ponesrečenim hribolazcem, ki so dobili še kazen za nedovoljeno prečkanje občinskih meja. Pa verjetno v svoji občini nimajo Julijcev.

Saj tudi smučanje po bregu dol in sankanje nista storitev =)

Kdo pa pravi da morš it z žičnico gor, lahko bi šel peš samo 100m pa dol se spustil!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

zmaugy je izjavil:

s1m0n je izjavil:

Ko si star in imaš še ostale bolezni ti pač ne pomaga, da še dobiš takšno kot je covid. Telo ti čisto zdela in ni se za čudit, da potegne za sabo še kakšne druge posledice. Zato pa upajmo, da bo cepivo čim prej za te, ki so kronični bolniki, ogrožene skupine...

V članku piše, da gre za ljudi od 50 naprej. Ne vem od kdaj je 50 let neka starost. Razen če se sprijazniš z dejstvom, da gremo nazaj za kakšnih 200 let. Ne se slepit, ta precedens bo obveljal tudi za današnje 30 letnike. A si današnji 30 letniki lahko zamislijo, da bojo čez 20 let za odpis? Po mojem ne.

a precedens da se za vsak drek dela lockdown je boljši po tvoje?

Mato989 je izjavil:

ajdov je izjavil:

Bwaze6 je izjavil:

ajdov je izjavil:

Saj tudi smučanje po bregu dol in sankanje nista storitev =)

če plačaš smučarsko karto je storitev

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ajdov ()

zmaugy ::

Mato989 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

s1m0n je izjavil:

Od 50 naprej je starost OD ZMERAJ... pomisli samo kdaj bi ljudje umirali brez futranja farmacije... nekje pri 50-60 max...

Če pa misliš da si pri 50tih zmožen igrat fuzbal kot pri 20tih ipd... potem pa kar jaz vem da temu ni tako

Itak, pa ljudje so pred 400 leti množično umirali zaradi gnitja zob, saj si ne umivaš zob in ne hodiš k zobozdravniku? Da si ne bi drznil posegati v naravni red stvari.

a precedens da se za vsak drek dela lockdown je boljši po tvoje?

Precedens, da si po 50 letu za na kompost. Koliko si star? 35? Še 15 let...:)) To niti za orenk kredit za hišo ni...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

zmaugy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

s1m0n je izjavil:

Itak, pa ljudje so pred 400 leti množično umirali zaradi gnitja zob, saj si ne umivaš zob in ne hodiš k zobozdravniku? Da si ne bi drznil posegati v naravni red stvari.

To ne spremeni dejstva da si pri 50tih STAR.... nisi za odpis ne, ampak si pa STAR... čeprav moram priznat, to je relativen pojem...

Spet pa je članek tako zapisan da je lahko EN 50 letnik in piše od 50 naprej... to je tako, ko umirajo tudi MLADI za Covidom... pol pa najdemo par smrti od 1.800 pod 65...

nekikr ::

zmaugy je izjavil:

s1m0n je izjavil:

Ja, ja, seveda. Tudi pri enem na milijon obolelih, ki je star 30, se covid poslabša do te mere, da mora biti v bolnišnici. Potem sledi poscano rumen članek z naslovom "TUDI MLAJŠI SO NA SMRT OGROŽENI!!!!! #Fulllockdown" in pa "Virus ne izbira, kosi vse po vrsti!!!!! #Ostanidoma_zaposlisevjavnemsektorju".
Dejstvo pa kljub temu ostaja, da mladim ta virus ni nevaren. Niti ni nevaren srednje starim. Niti starejšim. Nevaren je samo tistim, ki jim je nevarna tudi navadna gripa, prehlad ali samo slab dan. Se pravi praviloma starim, ki so obenem tudi na smrt bolni.

Saj si videl, kaj je Mato napisal. Pri 50 tih si star. In potem greš v kategorijo "fuck them, na kompost".
Ko se to prime, bo počakalo tudi na zdaj mlajše.

"50 je novih 80", hehe...
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

zmaugy je izjavil:

Saj si videl, kaj je Mato napisal. Pri 50 tih si star. In potem greš v kategorijo "fuck them, na kompost".
Ko se to prime, bo počakalo tudi na zdaj mlajše.

"50 je novih 80", hehe...

Če nisi mlad si star, your choice, nekako je 50 bliže smrti kot rojstvu za 95% ali še več folka... tako da ja, si v DRUGEM obdobju lajfa ta starem...

Ufff,samo zdaj sem se nekaj spomnil.... dejansko je tale LOCKDOWN dejansko HUJŠI za moške kot ženske... saj veš... Moški zgubljamo 1€ na vsakih 0,87€ ki ga zgubljajo ženske (ali whatever je njihova cifra)

ZAHTEVAM POMOČ SPOLU!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Barakuda1 ::

Urbano#Desno je izjavil:

s1m0n je izjavil:

Res full zanimivo.

Ni res. Lažeš. Dokaži to kar praviš >:D
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Barakuda1 ()

IL_DIAVOLO ::

mato@ So ti pregledli možgane, če se niso slučajno utekočinili?

;-) ::

še mamo kakega vaxerja na forumu? malo si naj pogleda kolikokrat je bil pfizer že odgovoren za tisoče smrti :)

111111111111 ::

Mato989 je izjavil:

Jaz sem bil na zdravstvenem pregledu PO COVIDU sem omenil pred začetkom da sem imel covid so mi testirali vse, EKG, pljuča, vdihe izdihe, sluh podrobno, vid... vse odlično...

Sploh ne dvomim. Tako kot pri zobarju.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

robertotrm ::

Akademsko onaniraje s klastri izbruhov in zarisc, pa risanjem raznih krivulj je eno samo izzivljanje sodobnih alkimistov.
Je pa ravno pravi cas za izracun smrtnosti zaradi trolastih korona ukrepov.

Mato989 je izjavil:

Ufff,samo zdaj sem se nekaj spomnil.... dejansko je tale LOCKDOWN dejansko HUJŠI za moške kot ženske... saj veš... Moški zgubljamo 1€ na vsakih 0,87€ ki ga zgubljajo ženske (ali whatever je njihova cifra)

ZAHTEVAM POMOČ SPOLU!

Tule ti priznam duhovitost...:))

111111111111 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ampak res, misliš da je šl privat na vse te preglede?
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

gozdar1 ::

darkolord je izjavil:

Velja pri mnogih zadevah, a je pomembna razlika, da moraš na večini drugih področij nekaj aktivno početi narobe, tukaj te pa pasivnost lahko zjebe.

Influenza A, kaj aktivnega si moral tu početi. Zaplete imaš lahko tudi ob navadni gripi samo, da se tega ni nikoli povdarjalo. Nenazadnje te lahko pošlje na drugo stran že osji pik.

Tatankas ::

A ve kdo kako je s testiranjem in potovanji za tiste, ki prebolijo covid glede potovanj v tujino? Koliko razumem bi naj imel še nekje 2-3 mesece pozitiven PCR test? Ali zdravniško potrdilo o tem da si prebolel zadostuje ali pomaga kaj?

Miki N ::

Strašenje s posledicami Covid je passe' in ne bo več prijemalo, ker so ljudje razvili idejna "protitelesa" proti tej psihološki taktiki.

Ta karta je odigrana. Prag se je zvišal in po mojem bi morali začeti folku prav kurci odpadati pa še ne bi imelo učinka.
Ravno tako (povezano) seveda nikogar ne gane ... v bistvu sploh več ne vem koliko je mrtvih na dan? V bistvu spremljam samo še število okuženih na Supersredo, ker se mi zdi fora.

Glejte, menda smo smo v vojni, pravijo in to ni nekaj kar bi šokiralo.

Bolj je mogoče zanimivo, da se očitno zelo hitro veča "precepljenost" tudi proti solzavim zgodbam o požrtvovalnih zdravstvenih delavcih. Spet, prag občutljivosti se viša - Tik Tok videi ne bodo več zadostovali...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

zmaugy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

ZAHTEVAM POMOČ SPOLU!

Tule ti priznam duhovitost...:))

111111111111 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ampak res, misliš da je šl privat na vse te preglede?

Zobarja sem sel privat ja po 3 letih... Zdravniski pregled pa je placala firma kot mora oz. So hotli ceravno je veljal se stari tako da tam je pac blo kot so rekli

musicfreak ::

poslusam ravno eno nemsko oddajo od vceraj in pravi en znanstvenik, ce mislimo da bomo po cepivu zaziveli spet kot prej, nismo do sedaj nic kapirali :/ toliko za vas, ki mislite da bo po cepivo spet vse normalno pocasi...

in pa cepljenje ne bo obvezno, ampak brez potrdila da si cepljen, ne bos mogel v kino, restavracijo, letalo, diskoteko itd... to bo nasa nova realnost

a to podpirate vi panicarji? tako zivljenje boste sprejeli? a res mislite ziveti z social distancing se leta naprej? kaksno dolgocasno zivljenje za stirimi stenami ali samo v svoji vasi ali v bloku ste imeli pred virusom, da lahko to sprejmete?

kdaj bodo panicarjai skapirali, da se od trave kmalu vec ne bo dalo ziveti? kaj bo z vsemi ljudmi v turizmu, gostinstvu itd? si kdo sploh predstavlja stiske teh ljudi, ki ne bodo vec mogli ziveti od svojih poklicev? pa jim politiki niti tega iskreno ne povejo, ampak jim se naprej dajejo lazno upanje

Zgodovina sprememb…

sbawe64 ::

Zanimiv thread:
https://twitter.com/kylamb8/status/1317...
What if I told you that confirmed flu surveillance across the world has dropped year over year by 98% since April?
This is the deep dive story with data, graphs and charts showing how the world's most consistent nemesis has (almost) completely vanished.

musicfreak
Kako misliš da bo tole "od doma" vplivalo na otroke ? Socializacija je pomemben del procesa odraščanja.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

jest10 ::

musicfreak je izjavil:

in pa cepljenje ne bo obvezno, ampak brez potrdila da si cepljen, ne bos mogel v kino, restavracijo, letalo, diskoteko itd... to bo nasa nova realnost

Ni problema. Ker se bom cepil.

IL_DIAVOLO ::

musicfreak je izjavil:

poslusam ravno eno nemsko oddajo od vceraj in pravi en znanstvenik, ce mislimo da bomo po cepivu zaziveli spet kot prej, nismo do sedaj nic kapirali :/ toliko za vas, ki mislite da bo po cepivo spet vse normalno pocasi...

a to podpirate vi panicarji? tako zivljenje boste sprejeli? a res mislite ziveti z social distancing se leta naprej? kaksno dolgocasno zivljenje za stirimi stenami ali samo v svoji vasi ali v bloku ste imeli pred virusom, da lahko to sprejmete?

kdaj bodo panicarjai skapirali, da se od trave kmalu vec ne bo dalo ziveti? kaj bo z vsemi ljudmi v turizmu, gostinstvu itd? si kdo sploh predstavlja stiske teh ljudi, ki ne bodo vec mogli ziveti od svojih poklicev? pa jim politiki niti tega iskreno ne povejo, ampak jim se naprej dajejo lazno upanje

Si bojo pač poiskali resno delo.

lotar123 ::

musicfreak je izjavil:

Zelo enostavno, bodo pač propadli tisti, ki bodo zahtevali potrdilo.

Mogoče se bodo začele odpirati skrivnostne kleti, tako kot med USA prohibicijo alkohola, kriminal in delo na črno pa bo v večji meri potopil celo državo!

Drugače pa tako, ta bedasta histerija s korono se bo slej ko prej končala, politiki bodo "zmagovalci", ostali pa bodo dan na dan natepavali kruh in vodo!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: lotar123 ()

Italija, HCQ spet dovoljen
https://www.ansa.it/sito/notizie/topnew...

COVID-19 Treatment - Analysis of 195 global studies showing high efficacy for early treatment
https://c19study.com/
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

sbawe64 je izjavil:

Zanimiv thread:
https://twitter.com/kylamb8/status/1317...
What if I told you that confirmed flu surveillance across the world has dropped year over year by 98% since April?
This is the deep dive story with data, graphs and charts showing how the world's most consistent nemesis has (almost) completely vanished.

musicfreak
Kako misliš da bo tole "od doma" vplivalo na otroke ? Socializacija je pomemben del procesa odraščanja.

imeli bomo se vec debelih, antisocialnih otrok, fantov, ki si ne bodo upali do punc, ker bodo raje drkali na pornice in igrali igrice

IL_DIAVOLO je izjavil:

musicfreak je izjavil:

Si bojo pač poiskali resno delo.

si malo prevec gledal oddajo kdo vam laze na novi24, ne?

Zgodovina sprememb…

dexterboy ::

nekikr je izjavil:

Glej, imam enega v vrtcu in enega v prvem razredu pa ti lahko povem, da se pri prvošolcu zelo pozna, da ni šole. Doma imamo "pouk" praktično cel dan, ker še ni navajen učenja, v šoli so pač sedeli, bila je rutina, doma je to povsem druga pesem. V drugem razredu bi bilo to že drugače, trenutno je pa jeba. Seveda je pa tudi socializacija tu pomembna. Sošolcev iz vrtca praktično nima, ker so zelo razbili skupine, novih pa praktično ne pozna, razen preko zooma. Malemu se pa tudi zelo pozna, da nima družbe vrstnikov. Starejši se podijo po ulici, on pa nima nikogar svoje starosti in se prav opazi. To ni način, sploh pa ne za večnih 14 dni. Moja plača je odvisna od mene in mojega dela, nikoli in nikdar nisem prejel niti centa državnega denarja, do nobenega PKP denarja nisem upravičen.

No, sedaj pa to pomnoži z vsemi otroci v prvi triadi in vrtcu, pa ti bo jasno, pred kakšno krizo stojimo. In ko sem jaz že pred tedni pisal, da lastnoročno podpišem strelski vod trenutne vlade, ter, da če bi že VČERAJ odprli vse omejitve, bi imeli na koncu MANJŠO ŠKODO kot pa sedaj, ko se folku sploh NE SANJA kakšne posledice nas čakajo, lahko predvidimo ekonomske, pa še te so KATASTROFALNE!
Zato, še enkrat, ja udrihajte po meni pa Vostuku pa Matotu, ampak VSE ODPRET in PREŽIVIJO NAJMOČNEJŠI! Starejši nad 80? Ko jih ...., če se do zdej niso naživeli, tudi sedaj ne bodo!
Pa da ne boste mislili, da to ni mogoče doseči na silo... v 24 urah počepne celotna Slovenija. Konec, chiuso, the end države. In če to vem jaz, ve še kdo. Samo hvala bogu, da folk ni fuknjen v glavo... tako, kot so korona fanatiki... owce zabite!
( določene stvari človeku res dvignejo pokrovko. in želim si, ne samo, da upam, da nam otroci nekega dne .ebe.. mater za vso nastalo škodo. z obrestmi... )

111111111111 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Pa verjameš medijem? Tako kot Kitajska, ljudje so kar padali po cestah... Še moj kolega, hud pro-korona fanatik, zagovornik cepljenja, je pogruntal, da je tole vse skupaj velik nateg...
Vem iz druge roke. Od žene kolegica je delala v eni od bolnišnic. Ni bilo zabavno.

Naj ugibam; državna bolnica?

Bwaze6 je izjavil:

V 48. tednu leta 2020 je umrlo 755 ljudi, kar je 94% več od petletnega povprečja za ta teden. Kako si covid denierji razlagate ta podatek? Fejk številke že v osnovi, ne zaupate niti tako osnovnemu podatku?
Še enkrat; ko bo na vsaki hišni številki vsaj en mrtev, začni dvigati paniko. Do takrat ne kradi bogu cajta po nepotrebnem z dviganjem panike, ki NE obstaja.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

dexterboy je izjavil:

nekikr je izjavil:

Glej, imam enega v vrtcu in enega v prvem razredu pa ti lahko povem, da se pri prvošolcu zelo pozna, da ni šole. Doma imamo "pouk" praktično cel dan, ker še ni navajen učenja, v šoli so pač sedeli, bila je rutina, doma je to povsem druga pesem. V drugem razredu bi bilo to že drugače, trenutno je pa jeba. Seveda je pa tudi socializacija tu pomembna. Sošolcev iz vrtca praktično nima, ker so zelo razbili skupine, novih pa praktično ne pozna, razen preko zooma. Malemu se pa tudi zelo pozna, da nima družbe vrstnikov. Starejši se podijo po ulici, on pa nima nikogar svoje starosti in se prav opazi. To ni način, sploh pa ne za večnih 14 dni. Moja plača je odvisna od mene in mojega dela, nikoli in nikdar nisem prejel niti centa državnega denarja, do nobenega PKP denarja nisem upravičen.

No, sedaj pa to pomnoži z vsemi otroci v prvi triadi in vrtcu, pa ti bo jasno, pred kakšno krizo stojimo. In ko sem jaz že pred tedni pisal, da lastnoročno podpišem strelski vod trenutne vlade, ter, da če bi že VČERAJ odprli vse omejitve, bi imeli na koncu MANJŠO ŠKODO kot pa sedaj, ko se folku sploh NE SANJA kakšne posledice nas čakajo, lahko predvidimo ekonomske, pa še te so KATASTROFALNE!
Zato, še enkrat, ja udrihajte po meni pa Vostuku pa Matotu, ampak VSE ODPRET in PREŽIVIJO NAJMOČNEJŠI! Starejši nad 80? Ko jih ...., če se do zdej niso naživeli, tudi sedaj ne bodo!
Pa da ne boste mislili, da to ni mogoče doseči na silo... v 24 urah počepne celotna Slovenija. Konec, chiuso, the end države. In če to vem jaz, ve še kdo. Samo hvala bogu, da folk ni fuknjen v glavo... tako, kot so korona fanatiki... owce zabite!
( določene stvari človeku res dvignejo pokrovko. in želim si, ne samo, da upam, da nam otroci nekega dne .ebe.. mater za vso nastalo škodo. z obrestmi... )

111111111111 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Pa verjameš medijem? Tako kot Kitajska, ljudje so kar padali po cestah... Še moj kolega, hud pro-korona fanatik, zagovornik cepljenja, je pogruntal, da je tole vse skupaj velik nateg...
Vem iz druge roke. Od žene kolegica je delala v eni od bolnišnic. Ni bilo zabavno.

Naj ugibam; državna bolnica?

Bwaze6 je izjavil:

V 48. tednu leta 2020 je umrlo 755 ljudi, kar je 94% več od petletnega povprečja za ta teden. Kako si covid denierji razlagate ta podatek? Fejk številke že v osnovi, ne zaupate niti tako osnovnemu podatku?
Še enkrat; ko bo na vsaki hišni številki vsaj en mrtev, začni dvigati paniko. Do takrat ne kradi bogu cajta po nepotrebnem z dviganjem panike, ki NE obstaja.

To jaz govorim ze od marca, da je to edini nacin. Ampak lahko se na glavo postavim, zal so se idioti zgoraj (pa ne mislim slovenske vlade) odlocili da bodo za vsako, ampak res vsako ceno se sli resevanja starih ljudi. Seveda je grozno da ljudje umirajo, ampak naravne katastrofe se vedno dogajajo, zal pac je to del zivljenja in narave. Mogoce mene jutri povozi avto, mogoce bom umrl v potresu ali me kap, ampak zato nisem tako egoisticen, da bi zahteval da se zaradi tega vse ustavi, da bom jaz se naprej zivel in da bodo zaradi tega ostali trpeli zaradi mene. Ce bi bil star 70 let sedaj, si niti v sanjah ne predstavljam da bi si mislil, joj ustavimo vse, da bom lahko se naprej zivel. Pa mislim da tudi vecina starejsih tako sedaj ne razmislja, ce bi vedeli kaj so izbire realne.

Mene samo cudi da ni neke stranke se, ki bi ponujala alternativo vsemu temu sedaj. Sploh se v medijih ne debatira o tem. Zakaj? Ker so ljudje se vedno tako naivni, da mislijo da bo po cepivu spet vse ok. Se pa lepo vidi kako pocasi in pocasi pripravljajo ljudi na novo realnost, ker kaj bo, si zal nihce ne upa direkt povedat se zaenkrat.

Zgodovina sprememb…

dexterboy je izjavil:

Tudi meni gre na k... šolanje na daljavo, ne morem delati normalno že 1 mesec, tudi meni gre na k... da za vsak prestop občine gledam kje me pohopsa nek debilen redar ali policaj, tudi meni gre na k... nabijanje v nedogled kako je ta virus smrten, ok je za nekatere... Tudi meni gre na k... ko pridem v trgovino in edini ki se ne drži distance je tisti, ki ga bo virus pokopal...

Je tako, do sedaj sem upošteval večina zadev, počasi imam dosti in ne jebem več nobene zadeve. Jutri prvi party po dolgem času, otrokom sem prepovedal druženja, in sem tudi to danes ukinil.

Če sem jaz to naredil, ki sem se držal vsega, potem lahko sklepam, da v 80% folk ne jebe več ničesar. Policaji pravijo da ljudje spoštujejo ukrepe :) Bi prej rekel, da se ljudje skrivajo, kot med vojno, upoštevajo pa jih ne!

dexterboy ::

musicfreak je izjavil:

poslusam ravno eno nemsko oddajo od vceraj in pravi en znanstvenik, ce mislimo da bomo po cepivu zaziveli spet kot prej, nismo do sedaj nic kapirali :/ toliko za vas, ki mislite da bo po cepivo spet vse normalno pocasi... in pa cepljenje ne bo obvezno, ampak brez potrdila da si cepljen, ne bos mogel v kino, restavracijo, letalo, diskoteko itd... to bo nasa nova realnost
a to podpirate vi panicarji? tako zivljenje boste sprejeli? a res mislite ziveti z social distancing se leta naprej? kaksno dolgocasno zivljenje za stirimi stenami ali samo v svoji vasi ali v bloku ste imeli pred virusom, da lahko to sprejmete? kdaj bodo panicarjai skapirali, da se od trave kmalu vec ne bo dalo ziveti? kaj bo z vsemi ljudmi v turizmu, gostinstvu itd? si kdo sploh predstavlja stiske teh ljudi, ki ne bodo vec mogli ziveti od svojih poklicev? pa jim politiki niti tega iskreno ne povejo, ampak jim se naprej dajejo lazno upanje

zaživela bo mesno predelovalna industrija... pa brez sarkazma... owac je veliko, pa čeprav na dveh nogah ;)
kaj bo pa zares čez leta na palici od kebapa... vrag si ga vedi, ampak sem prepričan, da bo okus božanski :))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

redtech ::

Mogoče je že kdo prilepil:

Avstrijski poslanec v parlamentu je s hitrim testom testiral sladko gazirano pijačo - kolo. Pijača je bila pozitivna.

Okostnjaki bodo počas začel padati iz omare :D

Zihr je test pozitiven, če je pH nizek. Ker v zakisanem telesu se virusi radi razmnožujejo :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redtech ()

redtech je izjavil:

Avstrijski poslanec v parlamentu je s hitrim testom testiral sladko gazirano pijačo - kolo. Pijača je bila pozitivna.

:))

dexterboy je izjavil:

zaživela bo mesno predelovalna industrija... pa brez sarkazma... owac je veliko, pa čeprav na dveh nogah ;)
kaj bo pa zares čez leta na palici od kebapa... vrag si ga vedi, ampak sem prepričan, da bo okus božanski :))

Lepo da se ponujaš ampak imam rajši svinjino, Dexterji bi mi verjetno povzročili prebavne motnje.:)) Tako da boš lahko še naprej blejal in delal debila iz sebe.

lexios ::

lotar123 je izjavil:

redtech je izjavil:

Bolj zanimivo je to kar je povedal! Vsaka čast!

Počasi prihajajo drobtinice na dan, kakšen je plan v bližnji prihodnosti
https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...
Bi lahko val epidemije vztrajal do maja?
Trenutno kužni štirje odstotki prebivalcev
Za zdaj razmere ostajajo nespremenjene, rast se je zgolj ustavila, virus pa se še vedno širi z veliko hitrostjo. Če se bo tako stanje nadaljevalo, bi se lahko ta val epidemije zavlekel celo do maja.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

lexios ::

Se že ve: https://www.24ur.com/novice/korona/jans...

"Z veliko verjetnostjo lahko napovem, da industrije, kot so bili predlagali nekateri, Slovenija ne bo ustavljala," je poudaril.

JJ: Ker pa cepiva na začetku ne bo dovolj, bo verjetno treba vsaj nekatere ukrepe obdržati do sredine prihodnjega leta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

sbawe64 je izjavil:

Počasi prihajajo drobtinice na dan, kakšen je plan v bližnji prihodnosti
https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...
Bi lahko val epidemije vztrajal do maja?
Trenutno kužni štirje odstotki prebivalcev
Za zdaj razmere ostajajo nespremenjene, rast se je zgolj ustavila, virus pa se še vedno širi z veliko hitrostjo. Če se bo tako stanje nadaljevalo, bi se lahko ta val epidemije zavlekel celo do maja.

če ukrepi niso zagrabili do zdaj, tudi v prihodnosti ne bodo

cepiva v večjih količinah pred pozno pomladjo/poletjem ne bo, potem pa traja še vsaj mesec ali dva da se cepi dovolj ljudi in da le ti razvijejo imunost

konec pomladi nas bo rešilo vreme in delna čredna imunost (na mesec se okuži 5-10% prebivalstva, do maja je pol leta, zdaj smo že na ~16%+)

In v vsako jesen ponovi vajo od letos (krivulja je kot kaže sinusoida) ?

Sorry, jaz se tega ne grem.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

sbawe64 je izjavil:

ko bomo enkrat imeli čredno imunost bo konec

lexios je izjavil:

Se že ve: https://www.24ur.com/novice/korona/jans...

"Z veliko verjetnostjo lahko napovem, da industrije, kot so bili predlagali nekateri, Slovenija ne bo ustavljala," je poudaril.

JJ: Ker pa cepiva na začetku ne bo dovolj, bo verjetno treba vsaj nekatere ukrepe obdržati do sredine prihodnjega leta.

Mislim, da se bo prej to končalao, ali na lep ali pa grd način, vsaj tak občutek imam ;)

Miki N ::

Pozabljate na Kronco 2.0 in ponovi vajo. Ker ste pridno nastavljali ritke.

ajdov je izjavil:

cepiva v večjih količinah pred pozno pomladjo/poletjem ne bo, potem pa traja še vsaj mesec ali dva da se cepi dovolj ljudi in da le ti razvijejo imunost

Ob predpostavki, da se ljudje cepijo, glede na zaupanje v trenutno vlado je to malo verjetno.

ajdov je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

ko bomo enkrat imeli čredno imunost bo konec

Dejansko nihče ne zna napovedati koliko časa traja imunost po preboleli bolezni. Edino kar so si vsi enotni da ni trajna in pri ene 3-6 mesecih bo tole potekalo ciklično. Pri teh 5% (morda kakšen procent več) kolikor se jih okuži na mesec pa konec pomladi tudi še ne bomo prišli do zadostnega procenta (rabimo tam nekje 70%). Potem pa v jeseni imunosti od prebolevanja večina ne bo več imela......
««
127 / 175
»»