Forum » Loža » Korona - prvi in drugi val
Korona - prvi in drugi val
Temo vidijo: vsi
Facebook dev ::
Še zmeraj bomo širili zgodbo naprej, da je bil virus med nami že leta, ampak se je šele januarja/februarja 2020 odločil, da bo postal zelo nalezljiv??
Dajte no, saj imate vredu argumente, pa tudi neumne argumente, sam tole je pa višek idiotizma.
Dajte no, saj imate vredu argumente, pa tudi neumne argumente, sam tole je pa višek idiotizma.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.
111111111111 ::
Ne glede na vse dogajanje me še vedno zanima, kje je novi Bergamo in kje je 90.000 mrtvih v Sloveniji. Ker se bojim, da ablast ne dela dovolj za zaščito državljanov in si s takšnim obnašanjem ne bo zagotovila še enega mandata na naslednjih državnozborskih volitvah 2022
Bergama si ne želiš. Verjemi mi. Zadeva je bila kot iz filma o zombijih.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
dexterboy ::
Višek idiotizma? Ne kvasite neumnosti, spoštovani kolega ;)
Če si bili prvi ”indici” lani avgusta / septembra, pa se zaradi poletnih temperatur še ni širil in je dobil svoj zalet šele konec decembra oz. v začetku januarja, ko je itak vrhunec obolenj z gripo, mi smo pa panikomzagnali februarja, ti v tej zgodbi vidiš James Bonda... kje? Na vrhu nebotičnika prepevati o mali terasi?
Če si bili prvi ”indici” lani avgusta / septembra, pa se zaradi poletnih temperatur še ni širil in je dobil svoj zalet šele konec decembra oz. v začetku januarja, ko je itak vrhunec obolenj z gripo, mi smo pa panikomzagnali februarja, ti v tej zgodbi vidiš James Bonda... kje? Na vrhu nebotičnika prepevati o mali terasi?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Miki N ::
Največja komedija na katero splošno prebivalstvo še ni pripravljeno je prefinjena umetnost ocene učinka cepiva. Tukaj bo še zabavno.
Večina ima namreč v glavi precej stripovsko predstavo kjer se vsi pik pik pik na hitro nakar se čez mesec dva kar razgrnejo oblaki in VSE JE DRUGAČE. Maske letijo zmagoslavno v kante, kovid oddelki se kar naenkrat spraznijo in dodobra precepljene babice v DSOjih pumpajo pesti "yesss, ne še korona, NE ŠE!".
Ampak pozabljate: pri bolezni kjer ti tako ZELO velika večina itak ne zboli se igra na desetinkah odstotne točke. Da ne bo pomote, nisem antivakser, tudi sam imam polno rit raznih cepiv in s tem nimam problema (razen če ni zraven kakšno razmetavanje denarja). In res: cepivo ki ti zbije primere z 1-cela-nekaj % na 0-cela-nekaj % v bistvu RESNIČNO JE zelo učinkovito - samo ni pa to neko "Leto nič" in V-Day kot je recimo pribijal BoJo - in ostali politiki niso nič boljši.
Tako da nekakšno razočaranje okrog cepiva gotovo bo kot posledica preveč pravljične predstavitve v medijih in politiki.
Jaz vedno pravim: tako kot so drago prodajali ta cepiva, BOLJE da zdaj delajo 1000% v nulo - sicer bo jamrarije in "teorij zarot" da bo joj. Bi si pa pustili rezervo!
Saj to se da razbrati tudi iz rezultatov testov, če se ti da brati naprej od bombastičnih naslovov
https://www.cidrap.umn.edu/news-perspec...
Večina ima namreč v glavi precej stripovsko predstavo kjer se vsi pik pik pik na hitro nakar se čez mesec dva kar razgrnejo oblaki in VSE JE DRUGAČE. Maske letijo zmagoslavno v kante, kovid oddelki se kar naenkrat spraznijo in dodobra precepljene babice v DSOjih pumpajo pesti "yesss, ne še korona, NE ŠE!".
Ampak pozabljate: pri bolezni kjer ti tako ZELO velika večina itak ne zboli se igra na desetinkah odstotne točke. Da ne bo pomote, nisem antivakser, tudi sam imam polno rit raznih cepiv in s tem nimam problema (razen če ni zraven kakšno razmetavanje denarja). In res: cepivo ki ti zbije primere z 1-cela-nekaj % na 0-cela-nekaj % v bistvu RESNIČNO JE zelo učinkovito - samo ni pa to neko "Leto nič" in V-Day kot je recimo pribijal BoJo - in ostali politiki niso nič boljši.
Tako da nekakšno razočaranje okrog cepiva gotovo bo kot posledica preveč pravljične predstavitve v medijih in politiki.
Jaz vedno pravim: tako kot so drago prodajali ta cepiva, BOLJE da zdaj delajo 1000% v nulo - sicer bo jamrarije in "teorij zarot" da bo joj. Bi si pa pustili rezervo!
Saj to se da razbrati tudi iz rezultatov testov, če se ti da brati naprej od bombastičnih naslovov
https://www.cidrap.umn.edu/news-perspec...
dexterboy ::
Elfer; kdaj novi blockbuster v kinu?
Aja, sranje, zaprte kinodvorane :(
Kot sem že zapisal; vlada rabi Bergamo, da ima opravičilo za vse ukrepe. Ker folk jim počasi ne verjame več. Rabi TRAGEDIJO, da se lahko tolčejo po prsih in hvalijo sami sebe...
Aja, sranje, zaprte kinodvorane :(
Kot sem že zapisal; vlada rabi Bergamo, da ima opravičilo za vse ukrepe. Ker folk jim počasi ne verjame več. Rabi TRAGEDIJO, da se lahko tolčejo po prsih in hvalijo sami sebe...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Invictus ::
111111111111 je izjavil:
Bergama si ne želiš. Verjemi mi. Zadeva je bila kot iz filma o zombijih.
Pa verjameš medijem?
Tako kot Kitajska, ljudje so kar padali po cestah...
Še moj kolega, hud pro-korona fanatik, zagovornik cepljenja, je pogruntal, da je tole vse skupaj velik nateg...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Smrekar1 ::
Sem govoril s sestrično, celo življenje mikrobiolog. Je odvrnila, da je bil Covid med nami že od lanskega leta, ko so družinski zdravniki zaznavali netipične oblike dihalnih obolenj. Ampak, ker so to bili osamljeni primeri in se nihče ni temu zares posvečal ter povezal podatke iz Nemčije, Francije, Italije in ostalih držav, tako tudi niso prišla na plano obolenja... Je odvrnila, da nikoli ne bomo vedeli, od kod je Covid zares prišel, ker je v tej "Igri Prestolov" preveč igralcev, da bi človek lahko sploh dobil jasno sliko.
Aha.
Po naključju je bil izbruh v decembru 2019 v Wuhanu in po golem naključju so se ostali izbruhi začeli točno tam, kjer so ljudje prišli iz Wuhana.
Cool story bro. Kitajska tako ovira raziskovanje izvora, da je zanesljivo prišel iz tam, tu sploh ni debate. Morda celo dejansko iz laboratorija, ker si raziskovalec netopirjev po šlatanju živalce ni umil rok.
V Bergamu si kar lepo preživel brez problemov če si hodil na šiht. Tisoči in tisoči vsak dan ven in not iz mesta. Nobenih posebnih težav in War-Z scen.
Samo v penzijo nisi smel iti - to je bil pa konec. Še en razlog za podaljšanje delovne dobe.
Samo v penzijo nisi smel iti - to je bil pa konec. Še en razlog za podaljšanje delovne dobe.
Urbano#Desno ::
Pri ocenjenem r=4 brez ukrepov je potek širitve kot si ga opisal čista fikcija. V primeru da bi zadeva obstajala že lani poleti bi bile tudi bolnišnice polne ze lani oktobra oziroma prej ker lani ni nihče nosil mask. Pri nas se je do lockdowna širil z R=2 in vidiš kako hitro je naraslo. Pojdi nazaj na balinišče tam bo zate prava publika.
zmaugy ::
Urbano#Desno je izjavil:
Pri ocenjenem r=4 brez ukrepov je potek širitve kot si ga opisal čista fikcija. V primeru da bi zadeva obstajala že lani poleti bi bile tudi bolnišnice polne ze lani oktobra oziroma prej ker lani ni nihče nosil mask. Pri nas se je do lockdowna širil z R=2 in vidiš kako hitro je naraslo. Pojdi nazaj na balinišče tam bo zate prava publika.
Po potrebi klavstrofobični paničarji malo zanikajo dejstva. Ali pa jih ne zmorejo procesirati.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.
Slopek ::
https://euronews.al/en/daily-news/2020/...
no, to se pa zgodi tistim, ki kršijo policijsko uro v Albaniji.
no, to se pa zgodi tistim, ki kršijo policijsko uro v Albaniji.
Počakajte, kmalu bo to tudi pri nas.
Policaji so dobili krila, in se počutijo, kot da se jim nič ne more...
lexios ::
Facebook dev je izjavil:
Še zmeraj bomo širili zgodbo naprej, da je bil virus med nami že leta, ampak se je šele januarja/februarja 2020 odločil, da bo postal zelo nalezljiv??
Šarec a si to ti? No, dej razloži, kako niste v LMŠ odstopili, ker ste bili nesposobni in vas je virus presenetil, ampak so vam mediji šli na roko.
1. Ni zgodba, da je bil med nmi ŽE LETA! Temveč dejstvo, da je bil med populacijo potrjeno prisoten že jeseni v letu 2019... Italijanska študija pravi, da je bil v Italiji že jeseni. Pri nas najbrž kasneje; zagotovo pa ne šele marca. Zgodbe o motoristu, ki se je z virusom kot 0-pacient vrnil iz Maroka marca naj Šarčeva komunistična propaganda prodaja sama sebi. Takšne zgodbe je v januarju imela tudi Kitajska.
2. Statistika marca 2020 (kljub dejstvu, da smo cel januar, februar in 1 teden v marcu naredili SKUPNO le cca. 1000 testov) kaže na to, da se je v Sloveniji zgodba z virusom začela že tedne prej. Ker podvajanje primerov v marcu je bilo v Sloveniji hitrejše, kljub ukrepom, primerjalno s sosednjo Avstrijo, Italijo in Hrvaško, kjer so okužene odkrili prej.
3. Cel januar, februar in 1 teden v marcu smo naredili SKUPNO le cca. 1000 testov. Virusa v random populaciji posameznih primerov na ta način niso zaznali. Okuženih z "gripo" se jaunarja ni testiralo, otrokom z vročino, ki so pokašljevali se ni jemalo brisov. Posameznikom, ki so v januarju dobili "atipične pljučnice" se ni jemalo covid brisov.
4. Konec jan je bil čas, ko je Šarec slovenske blagovne rezerve pošiljal na Kitajsko; ne čas, ko bi vlada Šarca razmišljala o razmerah v slovenskem zdravstvu ali testirala ljudi ali zaposljene v zdravstvu. No, ker pa imamo izrazito "neodisne" medije, pa so nato na plano prišli z zgodbo o zdravnikih smučarjih in mopedistu, ki je šele marca v Slovenijo uvozil virus iz Maroka.
5. V prvem valu smo imeli srečo v nesreči v tem - da imajo DSO-ji vsako leto v dec-marec času podobno kot bolnišnice že zaradi obolenj gripe protokol lockdowna! Za razliko od poletnih mesecev, julij-oktober npr. Čeprav se nekateri DSO-ji tokrat tudi poleti niso odpirali, nekateri so imeli obiske. Razliko med delovanjem okuženih 85% DSO-jev, in tistih 15% DSO-jev, kjer se varovanci niso okužili, v poletnih mesecih bi bilo zanimivo preverit.
6. poglej si kako se virus širi, oz. kako nastaja epidemija, v času preden jo imenujemo pandemija/epidemija itd. Se lepo vidi tudi iz grafov v prvem valu in preden virus eksponentno ekplodira dovolj, da ga očitno opaziš lahko traja tudi par mesecev...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
Počakajte, kmalu bo to tudi pri nas.
policaji se po praznih mestnih ulicah vozijo all the time. Vedno, ko grem ven vidim vsaj eno patruljo. Otroka sta že 2x bežala pred policijo, saj so po njunih besedah 2x obrnili, a sta se medtem potuhnila. Pred tem sranjem, policajev nisem videl sploh. Pa bi jih velikokrat hotel. Zdaj, ko so ulice prazne, pa zgleda streljajo vse, kar leze in gre, saj virus..... Katastrofa.
BigBoss ::
Vsaj kakšnih 5x je bil že priliman video s priznanjem tiste infektologinje, epidemiologinje ali karkoli je že bila, se pravi slovenska uradna oseba, ki je povedala, da po navodilih WHO vse pozitivne, ne glede na vzrok smrti (mislim, da je izpostavila infarkt in raka?), vodijo pod Covid.
Tako štejejo tudi žrtve vsakoletnega vala gripe, ne delaj iz tega teorije zarote.
Na NIJZ so povedali (kar je objavil tudi Potrč, ki ga ne maramo, ker predstavi podatke, ne pa bluzenje), da nikdar niso šteli gripe kot primarni vzrok smrti, če je bila zraven kakšna bolezen.
Pa dobro, kaj ste se tako zaleteli v to štetje. Saj vsak dan lepo povedo:
Umrlo je xx ljudi s COVID-19.
S covid. Ne zaradi COVID. In ?
Btw., še to, v prvem valu, marca smo imeli z ukrepi tudi srečo, da smo se vsi v EU lahko zgledovali po Italijanih, kjer se je zgodba odvijala z zamikom vsaj več tednov prej kot naša! Teh par tednov pa je lahko razlika med tem kakšen lockdown imaš...
Facebook dev je izjavil:
Šarec a si to ti? No, dej razloži, kako niste v LMŠ odstopili, ker ste bili nesposobni in vas je virus presenetil, ampak so vam mediji šli na roko.
1. Ni zgodba, da je bil med nmi ŽE LETA! Temveč dejstvo, da je bil med populacijo potrjeno prisoten že jeseni v letu 2019... Italijanska študija pravi, da je bil v Italiji že jeseni. Pri nas najbrž kasneje; zagotovo pa ne šele marca. Zgodbe o motoristu, ki se je z virusom kot 0-pacient vrnil iz Maroka marca naj Šarčeva komunistična propaganda prodaja sama sebi. Takšne zgodbe je v januarju imela tudi Kitajska.
2. Statistika marca 2020 (kljub dejstvu, da smo cel januar, februar in 1 teden v marcu naredili SKUPNO le cca. 1000 testov) kaže na to, da se je v Sloveniji zgodba z virusom začela že tedne prej. Ker podvajanje primerov v marcu je bilo v Sloveniji hitrejše, kljub ukrepom, primerjalno s sosednjo Avstrijo, Italijo in Hrvaško, kjer so okužene odkrili prej.
3. Cel januar, februar in 1 teden v marcu smo naredili SKUPNO le cca. 1000 testov. Virusa v random populaciji posameznih primerov na ta način niso zaznali. Okuženih z "gripo" se jaunarja ni testiralo, otrokom z vročino, ki so pokašljevali se ni jemalo brisov. Posameznikom, ki so v januarju dobili "atipične pljučnice" se ni jemalo covid brisov.
4. Konec jan je bil čas, ko je Šarec slovenske blagovne rezerve pošiljal na Kitajsko; ne čas, ko bi vlada Šarca razmišljala o razmerah v slovenskem zdravstvu ali testirala ljudi ali zaposljene v zdravstvu. No, ker pa imamo izrazito "neodisne" medije, pa so nato na plano prišli z zgodbo o zdravnikih smučarjih in mopedistu, ki je šele marca v Slovenijo uvozil virus iz Maroka.
5. V prvem valu smo imeli srečo v nesreči v tem - da imajo DSO-ji vsako leto v dec-marec času podobno kot bolnišnice že zaradi obolenj gripe protokol lockdowna! Za razliko od poletnih mesecev, julij-oktober npr. Čeprav se nekateri DSO-ji tokrat tudi poleti niso odpirali, nekateri so imeli obiske. Razliko med delovanjem okuženih 85% DSO-jev, in tistih 15% DSO-jev, kjer se varovanci niso okužili, v poletnih mesecih bi bilo zanimivo preverit.
6. poglej si kako se virus širi, oz. kako nastaja epidemija, v času preden jo imenujemo pandemija/epidemija itd. Se lepo vidi tudi iz grafov v prvem valu in preden virus eksponentno ekplodira dovolj, da ga očitno opaziš lahko traja tudi par mesecev...
Avtorji tvoje italijanske študije gredo v zapor zaradi širjenja fakenews in ponarejanja podatkov.
Bwaze6 ::
A spet s tem "covid je z nami že od lani"...
To je izjemno enostavno preverljivo.
Pri neznanih boleznih je dokaj običajen postopek odvzem vzorca. Je bil covid potrjen v kakšnem od vzorcev, vzetih v Evropi pred letošnjim januarjem?
Ni bil. Konec zgodbe. Vse ostalo so teorije zarote.
Pri neznanih boleznih je dokaj običajen postopek odvzem vzorca. Je bil covid potrjen v kakšnem od vzorcev, vzetih v Evropi pred letošnjim januarjem?
Covid je bil z nami že od vedno, saj so se včasih študentje medicine s tem okužili, da so pri sebi spremljali simptome.
Skratka, nič novega...
Skratka, nič novega...
HulkHogan ::
ima kdo link posnetka iz avstrijskega parlamenta? Coca cola testiranje?
našel
da ne bo samo Tanzanija ;)
našel
da ne bo samo Tanzanija ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()
IL_DIAVOLO ::
Bedaki se kar trosijo lazi. Malo več kot prehlad, politika, jansizem
Korona simptomi so popolnoma drugacni od prehlada. Vročina, slabost, bolece misice in kosti, slabsi apetit, izguba okusa, izčrpanost, posledica dehidriranost, v nekaterih primerih tudi izguba zavesti. Pa se nisem prišel do starostnikov na ventilatorjih.
Nehajte se ze obnasati tako idiotsko in egoisticno.
Korona simptomi so popolnoma drugacni od prehlada. Vročina, slabost, bolece misice in kosti, slabsi apetit, izguba okusa, izčrpanost, posledica dehidriranost, v nekaterih primerih tudi izguba zavesti. Pa se nisem prišel do starostnikov na ventilatorjih.
Mato989 ::
Danes bil pri zobozdravniku in se hecamo s sestro če bo čez masko zobozdravnica delala in mi reče sestra da ma poln k in ne verjame več nič in ne spoštuje ukrepov...
Sem prav vesel da se spametujejo tudi v zdravstvu počasi.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
A spet s tem "covid je z nami že od lani"...
V časih, ko je lahko vse teorija zarote, praktično zelo težko! Daleč od tega, da bi bilo enostavno, saj še v tem valu v statistiko mrtvih mešamo vse z kovid. Pozabljaš na politične interese.
Ni šlo za neznano... V statistiki se je enostavno vodilo kot virozo, gripo, atipične pljučnice... Po izjavah v zdravstvu!
Avtorji tvoje italijanske študije gredo v zapor zaradi širjenja fakenews in ponarejanja podatkov.
Teroristi v HK, ki so pozimi protestirali, tudi! No, kakorkoli, samo ne mi brez preverjenih dejstev razlagat pravljic o tem kako je bila Šarčeva vlada pripravljena na epidemijo ali kot je včeraj dejal sam komik: "da so se odrezali dobro, zato ker je bilo v prvem valu okuženih toliko ljudi kot je sedaj hospitaliziranih"... Ker že statitsično pri 300 testov na dan (ali 1000 skupno v 3 mesecih), blage veze nima, koliko ljudi je imelo korono v prvem valu, mrtvih pa 90.000 nimamo in se natanko ve zakaj imamo sedaj višji % mrtvih - DSOji!
Zgodovina sprememb…
s1m0n ::
Vidimo to v politiki :)
Drugače zobozdravnik na našem koncu pa je sedaj na bolniški... Kljub zaščiti ga je zgrabila corona. To je to ko si v bolj pogostem stiku z ljudmi ter še pri takšnem delu kot je zobozdravstvo.
Drugače zobozdravnik na našem koncu pa je sedaj na bolniški... Kljub zaščiti ga je zgrabila corona. To je to ko si v bolj pogostem stiku z ljudmi ter še pri takšnem delu kot je zobozdravstvo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
hendriks ::
Beovička tekmuje za izjavo leta:
A bejž no!
"Bi moj odstop pomagal? Sama sem ocenila, da ne bi"
A bejž no!
Beovička tekmuje za izjavo leta:
"Bi moj odstop pomagal? Sama sem ocenila, da ne bi"
A bejž no!
Ne vedo kaj delajo, ker če je to mnenje stroke, ki se ukvarja z epidemijo, bi raje videl, da strokovno skupino vodita vostok in Mato. Zagotovo prec bolje.
Glede napovedi nekaterih, da bi nekatere trgovine lahko odprli že v kratkem, pa je izrazila prepričanje, da bi se to moralo kljub dodatnemu tveganju zgoditi vsaj hkrati z odpiranjem šol. "Ravno zaradi tega, ker si kot družba res ne bi smeli privoščiti, da trgovine odpiramo pred šolami.
Ne glede na situacijo, je v trgovinah možno bistveno več nadzora nad širjenjem virusa, kot pri prvi triadi otrok v šolah - in to tik pred prazniki in obiski... Poleg tega ima zapiranje trgovin kratkoročno večji vpliv na gospodarstvo kot zapiranje šol.
Zgodovina sprememb…
nekikr ::
Ampak a ni izobrazba bolj pomembna od krame, ki jo boš podaril za božič in naslednji dan vrgel v smeti?
IL_DIAVOLO je izjavil:
Nehaj že biti bedak.
Simptomi, ki si jih naštel, niso nič novega in jih je vsako leto, pred korono, imelo cel kup ljudi. Gre pač za virozo, po diagnozi zdravnikov, ki jo je večina, 99,9% ljudi, preživela brez nekega težkega stresa. Ob obdobjih, ko je to bolj aktivno, je pa kdo tudi škripnil, sploh tisti nad 80 let...
Danes pa prdneš, pa imaš že črevesnega raka...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Ampak a ni izobrazba bolj pomembna od krame, ki jo boš podaril za božič in naslednji dan vrgel v smeti?
Izobrazba 2 tedna pred pričetkom počitnic? Govora je sicer o prvi triadi, kjer je bolj pod vprasanjem socializacija otrok in varstvo, ne izobrazba. A ni tvoja plača odvisna tudi od davkov, ki se stekajo v proračun?
Zgodovina sprememb…
nekikr ::
Glej, imam enega v vrtcu in enega v prvem razredu pa ti lahko povem, da se pri prvošolcu zelo pozna, da ni šole. Doma imamo "pouk" praktično cel dan, ker še ni navajen učenja, v šoli so pač sedeli, bila je rutina, doma je to povsem druga pesem. V drugem razredu bi bilo to že drugače, trenutno je pa jeba. Seveda je pa tudi socializacija tu pomembna. Sošolcev iz vrtca praktično nima, ker so zelo razbili skupine, novih pa praktično ne pozna, razen preko zooma.
Malemu se pa tudi zelo pozna, da nima družbe vrstnikov. Starejši se podijo po ulici, on pa nima nikogar svoje starosti in se prav opazi. To ni način, sploh pa ne za večnih 14 dni.
Moja plača je odvisna od mene in mojega dela, nikoli in nikdar nisem prejel niti centa državnega denarja, do nobenega PKP denarja nisem upravičen.
Malemu se pa tudi zelo pozna, da nima družbe vrstnikov. Starejši se podijo po ulici, on pa nima nikogar svoje starosti in se prav opazi. To ni način, sploh pa ne za večnih 14 dni.
Moja plača je odvisna od mene in mojega dela, nikoli in nikdar nisem prejel niti centa državnega denarja, do nobenega PKP denarja nisem upravičen.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Nehaj že biti bedak.
Simptomi, ki si jih naštel, niso nič novega in jih je vsako leto, pred korono, imelo cel kup ljudi. Gre pač za virozo, po diagnozi zdravnikov, ki jo je večina, 99,9% ljudi, preživela brez nekega težkega stresa. Ob obdobjih, ko je to bolj aktivno, je pa kdo tudi škripnil, sploh tisti nad 80 let...
Ti bos ze vedel ja, strokovnjak za vse in nic.
TESKAn ::
Evo, rusko cepivo ima hude stranske učinke:
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Mato989 ::
Danes bil pri zobozdravniku in se hecamo s sestro če bo čez masko zobozdravnica delala in mi reče sestra da ma poln k in ne verjame več nič in ne spoštuje ukrepov...
Povej katera zobozdravnica, da ji pošljemo inšpekcijo.
Ne povem, ker jo podpiram!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
TESKAn ::
A Pfizer jih pa nima
Ko že omenjaš...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
robertotrm ::
Kaj pa ce je res vse en velik mega nateg. Pol so vsi umotvori pod rubriko "Korona ukrepi" kriminalno dejanje. Mal zoprna zadeva, sploh ker zaenkrat kaze, da je temu res tako.
Mozakar si je vzel cajt in to je povzetek:
https://www.facebook.com/joze.smelc.5/v...
Mozakar si je vzel cajt in to je povzetek:
https://www.facebook.com/joze.smelc.5/v...
Pa verjameš medijem?
Tako kot Kitajska, ljudje so kar padali po cestah...
Še moj kolega, hud pro-korona fanatik, zagovornik cepljenja, je pogruntal, da je tole vse skupaj velik nateg...
Vem iz druge roke. Od žene kolegica je delala v eni od bolnišnic. Ni bilo zabavno.
Bwaze6 ::
V 48. tednu leta 2020 je umrlo 755 ljudi, kar je 94% več od petletnega povprečja za ta teden.
Kako si covid denierji razlagate ta podatek? Fejk številke že v osnovi, ne zaupate niti tako osnovnemu podatku?
Kako si covid denierji razlagate ta podatek? Fejk številke že v osnovi, ne zaupate niti tako osnovnemu podatku?
IL_DIAVOLO je izjavil:
IL_DIAVOLO je izjavil:
Nehaj že biti bedak.
Ti bos ze vedel ja, strokovnjak za vse in nic.
Invictus je primer človeka, ki je dober v nekem področju ITja in je dobro plačan, a drugače je velik idiot. Kaže po svojih komentarjih v tej temi. Od BillGates zarote pa do tega, da je virus med nami že nevem kok časa itd.
Najbolj zanimivo pa je da imaš samo ti take štorije. :D Zdnje meseece se ti full dogaja. Veliko žuraš, hodiš okoli zdravnikov, da prej nikoli tako. Prej si bil bolj šiht-kuča-slo-tech-pornhub-slo-tech.
TAko da ti ne verjamem, da si videl zobno ambulanto čez okno, kaj šele bil v eni.
Glej, imam enega v vrtcu in enega v prvem razredu pa ti lahko povem, da se pri prvošolcu zelo pozna, da ni šole. Doma imamo "pouk" praktično cel dan, ker še ni navajen učenja, v šoli so pač sedeli, bila je rutina, doma je to povsem druga pesem. V drugem razredu bi bilo to že drugače, trenutno je pa jeba. Seveda je pa tudi socializacija tu pomembna. Sošolcev iz vrtca praktično nima, ker so zelo razbili skupine, novih pa praktično ne pozna, razen preko zooma.
Kaj pa delaš? Ker vsaj v prvem valu s obili upravičeni praktično vsi.
:D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
Janša je premeten politik. Več korona okožb več EU denarja, ker smo bogi.
lotar123 ::
Treba je gledate samo % smrtnosti in % posledic, ki bodo nastale zaradi zaprtja.
Iz tega hitro potegnemo, da je dejansko potrebno zaščititi določene skupine ljudi, medtem ko bi ostali lahko enostavno nadaljevali z življenjem, Odločitev pa je ravno nasprotna, ranljive skupine ljudi se ni zaščitilo, ostali pa stopicamo na mestu že zadnjih par tednov (skupaj pa več mesecev).
Dejansko počasi ne samo ljudje, tudi politiki in strokovnjaki začenjajo opažati, da tak način ni ravno pravi, vendar je žal za vse to veliko prepozno. DSO-ji so okuženi, mrtvi bodo rasli še vsaj 1m, ostlai pa bomo zaradi teh napak obsojeni na postopanje okoli hiše...
Iz tega hitro potegnemo, da je dejansko potrebno zaščititi določene skupine ljudi, medtem ko bi ostali lahko enostavno nadaljevali z življenjem, Odločitev pa je ravno nasprotna, ranljive skupine ljudi se ni zaščitilo, ostali pa stopicamo na mestu že zadnjih par tednov (skupaj pa več mesecev).
Dejansko počasi ne samo ljudje, tudi politiki in strokovnjaki začenjajo opažati, da tak način ni ravno pravi, vendar je žal za vse to veliko prepozno. DSO-ji so okuženi, mrtvi bodo rasli še vsaj 1m, ostlai pa bomo zaradi teh napak obsojeni na postopanje okoli hiše...
3p ::
V 48. tednu leta 2020 je umrlo 755 ljudi, kar je 94% več od petletnega povprečja za ta teden.
Brezveze vprašuješ. Že N krat so povedali:
"Itak bi umrli."
"Število ljudi na Zemlji še vedno raste."
"Bili so ali stari ali pa so imeli sladkorno."
(Da ne pozabimo, da so "tudi te številke najbrž ponarejene".)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 3p ()
“Na urgenco se vedno več bolnikov vrača zaradi zapletov po prebolelem covidu-19”
https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...
https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
Ko si star in imaš še ostale bolezni ti pač ne pomaga, da še dobiš takšno kot je covid. Telo ti čisto zdela in ni se za čudit, da potegne za sabo še kakšne druge posledice. Zato pa upajmo, da bo cepivo čim prej za te, ki so kronični bolniki, ogrožene skupine...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
Ko si star in imaš še ostale bolezni ti pač ne pomaga, da še dobiš takšno kot je covid. Telo ti čisto zdela in ni se za čudit, da potegne za sabo še kakšne druge posledice. Zato pa upajmo, da bo cepivo čim prej za te, ki so kronični bolniki, ogrožene skupine...
V članku piše, da gre za ljudi od 50 naprej. Ne vem od kdaj je 50 let neka starost. Razen če se sprijazniš z dejstvom, da gremo nazaj za kakšnih 200 let. Ne se slepit, ta precedens bo obveljal tudi za današnje 30 letnike. A si današnji 30 letniki lahko zamislijo, da bojo čez 20 let za odpis? Po mojem ne.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Piše, da so tudi mlajši torej...
Najbolj nevarno je za paciente, ki imajo še pridružene bolezni.
Poznam tudi primere, ki so hudi srčni bolniki, takšni, ki so doživeli srčni infarkt... Pa jim Covid ni pustil dodatnih posledic pa ne gre prav za mlade ljudi. Posledice jim pusti kombinacija bolezni in poteka hospitalizacije.
Najbolj nevarno je za paciente, ki imajo še pridružene bolezni.
Poznam tudi primere, ki so hudi srčni bolniki, takšni, ki so doživeli srčni infarkt... Pa jim Covid ni pustil dodatnih posledic pa ne gre prav za mlade ljudi. Posledice jim pusti kombinacija bolezni in poteka hospitalizacije.