Forum » Loža » Korona - prvi in drugi val
Korona - prvi in drugi val
Temo vidijo: vsi
Bwaze6 ::
Včeraj zgleda 1627 pozitivnih testov. Največ v ponedeljek do sedaj, prejšnji teden je bilo 1295.
Namesto upadanja (čeprav prepočasnega) imamo zdaj dvig. Je mogoče to pojasniti z najdenimi okuženimi zaposlenimi v zdravstvenih domovih in DSOjih, ker bojda končno testirajo vse zaposlene? Na stotine v enem dnevu?
Namesto upadanja (čeprav prepočasnega) imamo zdaj dvig. Je mogoče to pojasniti z najdenimi okuženimi zaposlenimi v zdravstvenih domovih in DSOjih, ker bojda končno testirajo vse zaposlene? Na stotine v enem dnevu?
s1m0n ::
Glede na to kak deluje to v določenih podjetjih, da sem sedaj že od več kolegov slišal, da dokler nimajo simptomov morajo hodit v službo se ne čudim, da je prav tam največja možnost širitve. Pri kolegu so na delovnem mestu tako kot v prvem valu imeli ponovno primer okužbe (vnos iz domačega okolja na delovno mesto). Pa čeprav so v tem gospodinjstvu imeli pozitivno osebo v samoizolaciji kot kaže morajo ostali živet normalno dalje in hodit v službe...
Glede na to, da se opravljajo hitri testi bi rekel, da je ta dvig prav zaradi teh obveznih testov v zdravstvu in DSO ampak to nam sedaj kaj dosti ne pomaga ker smo prav sedaj, ko bi število morala upadat s temi testi začeli to število "umetno" dvigovat.
Glede na to, da se opravljajo hitri testi bi rekel, da je ta dvig prav zaradi teh obveznih testov v zdravstvu in DSO ampak to nam sedaj kaj dosti ne pomaga ker smo prav sedaj, ko bi število morala upadat s temi testi začeli to število "umetno" dvigovat.
;-) ::
A DSO ji še niso prekuženi, probleme majo praktično že od pomladi pomp okoli tega pa je tak, kot da je vsak (zaposlen in nezaposlen) že vsaj 3x dobil pozitiven test.
MeGreat ::
Glede na to kak deluje to v določenih podjetjih, da sem sedaj že od več kolegov slišal, da dokler nimajo simptomov morajo hodit v službo se ne čudim, da je prav tam največja možnost širitve. Pri kolegu so na delovnem mestu tako kot v prvem valu imeli ponovno primer okužbe (vnos iz domačega okolja na delovno mesto). Pa čeprav so v tem gospodinjstvu imeli pozitivno osebo v samoizolaciji kot kaže morajo ostali živet normalno dalje in hodit v službe...
Ja pri punci je zbolel en v pisarni, nato trije, ampak ne smejo delati od doma. Od doma lahko delaš šele ko imaš simptome. Dokler tega uredijo si lahko vse odloke zataknejo nekam.
kotanyi ::
Ja pri punci je zbolel en v pisarni, nato trije, ampak ne smejo delati od doma. Od doma lahko delaš šele ko imaš simptome. Dokler tega uredijo si lahko vse odloke zataknejo nekam.
Tako je zato, ker je odločitev o delu od doma prepuščena delodajalcu in ni sistemsko urejena. Že oktobra smo videli posledice tega, ko se takšnih najbolj očitnih težav ne uredi sistemsko.
Dokler bo tako kot sem napisal zgoraj, izboljšanja ne moremo pričakovati. To je zgleda jasno vsem, samo vladi ne. Niso krivi Potrči, antimaskerji, martinovalci ter vikend sankači, kriva je predvsem vlada.
Facebook dev ::
Včeraj zgleda 1627 pozitivnih testov. Največ v ponedeljek do sedaj, prejšnji teden je bilo 1295.
Sedaj se testira tudi druzinske clane, glede na to kako smo imeli doma. Prej pa je bilo mozno tako, da ce je imel eden v druzini pozitiven test, potem majo itak nakbrz vsi in se jih ne da testirat.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.
Pravimi. Temi katerimi ti zatlačijo palčko v nos.
V soboto je zbolel oče, šel na test, zvečer dobil pozitivno. Simptome smo v dnevu ali dveh dobili tudi vsi ostali. Včeraj smo šli tudi vsi ostali družinski člani na test. Rezultatov še ni, bodo pa to najbrž +3 pozitivni testi.
V soboto je zbolel oče, šel na test, zvečer dobil pozitivno. Simptome smo v dnevu ali dveh dobili tudi vsi ostali. Včeraj smo šli tudi vsi ostali družinski člani na test. Rezultatov še ni, bodo pa to najbrž +3 pozitivni testi.
lexios ::
https://www.rtvslo.si/slovenija/gantar-...
Gantar pozval k popolnemu zaprtju nenujnih gospodarskih dejavnosti
hahahahahahahahahahahahahah
Mogoče je to tudi razlog, da je edini epidemiolog zapustil strokovno skupino... V novi, ki jo formira Gantar, bodo pa samo tisti, ki se strinjajo z "vlada dela dobro" sloganom?
"Glede na število okužb in stanje v bolnišnicah Slovenija še ni pripravljena niti na rdečo fazo", je dejala vodja svetovalne skupine za covid-19 Bojana Beović:
https://slo-tech.com/forum/t773723/p695...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
harvey ::
Vzroke za to je nanizanl v StudioCity Marcel jr., enostavno, ker imamo Trumpovski lockdown.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
HulkHogan ::
Nak, orgije so problem! Zihr! Spremenila se je metodologija in % testiranja, zaradi hitrih testov in ciljnjega testiranja, da.
Kako daleč gre logika ministrstva za zdravje in zaposljenih se hitro pokaže, ko pogledaš izjavo... Npr, ko so nekateri utemeljevali zakaj se na delovnem mestu v zdravstvu ni možno okužiti. In da zaznajo največ okužb med zdravniki in sestrami v ponedeljek in torek, kar so razlagali tako, da so se očitno morali okužiti izven delovenga časa za vikend.
Kako daleč gre logika ministrstva za zdravje in zaposljenih se hitro pokaže, ko pogledaš izjavo... Npr, ko so nekateri utemeljevali zakaj se na delovnem mestu v zdravstvu ni možno okužiti. In da zaznajo največ okužb med zdravniki in sestrami v ponedeljek in torek, kar so razlagali tako, da so se očitno morali okužiti izven delovenga časa za vikend.
Zgodovina sprememb…
LeQuack ::
"Kot je poročala Televizija Slovenija, je bil eden od predlogov tudi ta, da bi oba ministra stranke DeSUS, zdravstveni minister Tomaž Gantar in kmetijski minister Jože Podgoršek, odstopila s položaja, s tem pa bi stranka tudi zapustila aktualno vlado. Tako naj bi, neuradno, tudi javnost postala bolj optimistična in bi začela spoštovati ukrepe, saj je epidemiološka slika v Sloveniji še naprej slaba in se, z izjemo ustavitve eksponentne rasti okuženih, tudi ne izboljšuje. "
Kaj si bodo še zmislili, se pravi ker Desus stopi iz vlade bo javnost bolj optimistična?
Kaj si bodo še zmislili, se pravi ker Desus stopi iz vlade bo javnost bolj optimistična?
Quack !
Trumpovski lockdown.
Se vidi da korona ni zdravstveni ampak politični projekt.
Projekt res ne, je pa zdravstveni problem v vsakem primeru.
------
------
Smrekar1 ::
Facebook dev je izjavil:
Pravimi. Temi katerimi ti zatlačijo palčko v nos.
To ti tudi pri hitrem testu.
Hja, že več kot mesec dni smo najslabši v Evropi, izboljšanja ni, idej tudi ne.
Za poskusiti je.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
Če se komu ljubi naj preveri ali je DSO v vsaki temnejše rjavo obarvani občini, torej tam kjer so največji tedenski prirastki:
Ker imajo orgije morda tudi v DSO-jih. Pri starostni strukturi ni sprememb in vlakec smrti v DSO pelje dalje:
Ker imajo orgije morda tudi v DSO-jih. Pri starostni strukturi ni sprememb in vlakec smrti v DSO pelje dalje:
Zgodovina sprememb…
Mato989 ::
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
donvito ::
A je kdo pogledu posnetek odseka iz Studio City na tem linku?
A je tak dialog normalen?
Frizuro ma pa spedenano glede na to, da so frizerije zaprte (video), najbrž se ne striže sam. In on govori, da se ne držimo ukrepov ... Banda!
MrStein ::
Bravo Mazzini, tudi on je izkoristil Corono za popolnitev informacij o ljudeh, o katerih še ni vedel, da so na primer sociopati:
https://siol.net/siol-plus/kolumne/miha...
Sem vedel, da nisem edini, ki tako razmišlja.
Ja zmaga tista, da da gospod masko dol, se odkaslja, potem pa nazaj gor :)
Najboljši je zaključek na koncu:
Kljub ideologiji egoizma smo ljudje v osnovi družbena bitja. Torej nam začasno nošenje maske v korist bližnjega ne bi smelo pomeniti hude težave. Izjema so klinični psihopati, sociopati in patološki narcisi.
Ampak ne, če vidim koga brez maske, je to moja krivda. Čuden sem. Ovajam!! (to je dobesedno napisal nekdo kot odgovor, ko sem omenil, da en kup ljudi ne nosi maske)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
jest10 ::
Facebook dev je izjavil:
Sedaj se testira tudi druzinske clane, glede na to kako smo imeli doma. Prej pa je bilo mozno tako, da ce je imel eden v druzini pozitiven test, potem majo itak nakbrz vsi in se jih ne da testirat.
Kakor kje. V našem sorodstvu je od prejšnjega tedna 8 bolnih. Testirani so bili trije.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
dexterboy ::
Če bo res 14 dni popolnega zaprtja, bodo vsi ti delavci, ki so do sedaj redno brez pavze delali, to izkoristili kot "14 dni dopusta". Se pravi razni obiski, razna hišna opravila oz. celo večji posegi okrog hiše, izleti. Glede na to, da so to do sedaj izvajali vsi, ki so že doma (javna uprava, trgovci...) so kanali dela na črno dobro vzpostavljeni. In stikov bo tako več, veliko več, kot če bi samo poskušali uveljaviti že sprejete ukrepe. Nikomur več ni mar, kakšni so v resnici ukrepi - saj se itak brez kakšnih pojasnil, in zadnji mesec tudi brez učinka, kar naprej spreminjajo.
Ako res pride do tega, vam bom še kako fouš. Meni še od spomladi ni uspelo dokončati spomladanskega čiščenja... (eni hodimo v službo vsak dan, jbg).
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Aha, je treba preveriti Tik Tok za odrasle?
Ne vem, ali se mi že meša samo zadnjič se mi je zdelo, da so tudi okna v čisto pretiranem številu povsem temna za tisto spet ne tako zelo pozno uro uro ... kaj pa če je Koronca že vse pobila? Sem pa opazil da mogoče bolj kot prazne ulice je nadležna tišina - ponavadi je VEDNO neko saj oddaljeno brnenje zadnjič si pa prav "slišal meglo" - v kombinaciji z novoletno razsvetljavo (komu?) so nastajali prizori, ki bi ga bilo vredno izkoristiti za kak slovenski art film! No.. mogoče bo pa še prilika.
To, da je za veliko okni tema, sem opazil tudi sam. Ampak se bojim, da je to zaradi socializacije; ljudje so stalno zaprti, redkokdaj grejo ven in si želijo družbe. Pa so mogoče na kupu v dnevni sobi... ampak to je zgolj moje skromno mnenje... Tisti, ki so dali električni mrk pred leti na Notranjskem, vejo, kako to zgleda.
Tišina je pa še bolj opazna... Sem že sam razmišljal, kaj narediti, da bi bilo več hrupa. Pa sem se spomnil, da smo v osnovni šoli imeli sireno, ročno, na tripodu. Se jo da še kje dobiti? Takole, ob 23:00 zvečer zavrtiš ročko za RBK napad
To, da je za veliko okni tema, sem opazil tudi sam. Ampak se bojim, da je to zaradi socializacije; ljudje so stalno zaprti, redkokdaj grejo ven in si želijo družbe. Pa so mogoče na kupu v dnevni sobi... ampak to je zgolj moje skromno mnenje... Tisti, ki so dali električni mrk pred leti na Notranjskem, vejo, kako to zgleda.
Tišina je pa še bolj opazna... Sem že sam razmišljal, kaj narediti, da bi bilo več hrupa. Pa sem se spomnil, da smo v osnovni šoli imeli sireno, ročno, na tripodu. Se jo da še kje dobiti? Takole, ob 23:00 zvečer zavrtiš ročko za RBK napad
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()
v večini slovenskih občin je DSO, kakšna logika je potem to.
https://promo.delo.si/sites/default/fil...
Ne drži! Nekatere občine še zdravstvenega doma nimajo. Če podrobno pogledaš je velik del občin na grafikonu, kjer DSO-ja ni - zelena! Predpostavljam, da korelacija vsekakor je, ne trdim pa, da drugih žarišč ni ali da okužbe naraščajo v vseh DSO-jih... Če imaš podatke o starosti in naslovu okuženih, je zadevo enostavno preveriti - to bi morali vedeti na NIJZ ali v strokovni skupini in na podlagi takšne date izvajati ukrepe. Zakaj ti podatki niso javno predstavljeni? Torej statistika hospitaliziranih in okuženih ločena tudi glede na zdravstvo, DSO-je in ostali del populacije?
Zgodovina sprememb…
Državljanom je dana možnost, da z oddajo vloge izrazite željo, da bi bili cepljeni takoj, ko bo to mogoče. - ZBIRANJE INTERESA DRŽAVLJANOV ZA CEPLJENJE PROTI COVID-19
------
------
Včeraj smo imeli 26,42% pozitivnih testov. To je najslabši ponedeljek v zadnjih šestih tednih.
Vlada dela dobro - če si virus. Bližamo se točki, ko bo potrebno za tale krvavi davek izstavljati račune odgovornim. Začel bi z Beovićko, ki ima enostavno nalogo: izjasniti se mora ali je kriva ona, ker je s slabimi predlogi zavedla predsednika vlade, ali je kriv predsednik vlade, ker ni upošteval predlogov strokovne skupine?
WTF?
https://ec.europa.eu/slovenia/news/vacc...
Naj tej 'vladi' neko pove kaj pomenijo "smernice" in kako se te ločijo od "priporočil".
Vlada dela dobro - če si virus. Bližamo se točki, ko bo potrebno za tale krvavi davek izstavljati račune odgovornim. Začel bi z Beovićko, ki ima enostavno nalogo: izjasniti se mora ali je kriva ona, ker je s slabimi predlogi zavedla predsednika vlade, ali je kriv predsednik vlade, ker ni upošteval predlogov strokovne skupine?
Državljanom je dana možnost, da z oddajo vloge izrazite željo, da bi bili cepljeni takoj, ko bo to mogoče. - ZBIRANJE INTERESA DRŽAVLJANOV ZA CEPLJENJE PROTI COVID-19
WTF?
Naj tej 'vladi' neko pove kaj pomenijo "smernice" in kako se te ločijo od "priporočil".
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Smrekar1 ()
WTF?
Tole je zaenkrat vpis v čakalno vrsto kot včasih za Yugo-Zastavo, ko pride cepivo...
------
------
Bwaze6 ::
Kako bomo potem opravičili 90.000 mrtvih do konca leta? Nekaj tu ne štima...
Včeraj smo imeli 26,42% pozitivnih testov. To je najslabši ponedeljek v zadnjih šestih tednih.
Pa z Gantarjem, ki naj pojasni kako zavraga je ministrstvo tri tedne čakalo z ureditvijo izdajanja odločb osebam v potrjenem rizičnem stiku oktobra, ko nam je število primerov naraslo z par 100 na 2500/dnevno. Nato še z NIJZ-em, ki naj pojasni, zakaj zavraga osebam, ki imajo npr. v gospodinjstvu okuženega, še danes ni avtomatsko odrejena samoizoilacija in avtomatsko urejeno nadomestilo ter odsotnost od delovnega mesta. Nato pa z vrhom vlade, ki je neposredno odgovorno za tako za imenovanje kot delovanje navedenih.
Šele nato gremo morda lahko na Potrče in martinovalce.
Dokler (kot je rekel že kotanyi) ni vsak, ki je v stiku z okuženim v nekem skupnem gospodinjstvu ŠE VEDNO NI avtomatsko napoten v samokaranteno, tudi lockdown gospodarstva nima smisla, ker virus ne bo izginil in bomo januarja spet zapirali.
Če "ima npr. v gospodinjstvu okuženega in se tako šteje kot oseba v visoko rizičnem stiku":
"Veš, da taka oseba ni avtomatsko napotena v karanteno, ampak se do pojava simptomov lahko de facto prosto giblje okoli? Da se mora z delodajalcem kar sama dogovoriti o možnosti dela na domu? Si sama urediti morebitno karanteno in poskrbeti za papirologijo in opravičen izostanek od dela?"
Zgodovina sprememb…
Gantar pravi, da je treba vse zapret. Počivalšek pa pravi, da je treba vse odpret, ker sicer se bo na črno delalo. Res dobro sodelovanje vlade, lahko bi za začetek samo rekli da je obvezno delo od doma, kjer je možno. S tem ne bi škodili gospodarstvu in bi precej pomagalo pri širjenju virusa. Ne razumem zakaj je tako težko to naresti, v drugih državah (primer Portugalska) je to že, delodajalec mora imeti tam zelo dober razlog zakaj moraš v pisarno fizično.
https://www.24ur.com/novice/korona/spro...
Quack !
To je res, forsirat delo od doma čimbolj, hkrati pa nabit konkretne kazni delodajalcem, ki silijo delati na lokaciji. Bi se hitro spremenila mentaliteta.
MrStein ::
A je kdo pogledu posnetek odseka iz Studio City na tem linku?
A je tak dialog normalen?
Frizuro ma pa spedenano glede na to, da so frizerije zaprte (video), najbrž se ne striže sam. In on govori, da se ne držimo ukrepov ... Banda!
Dobro vprašanje. Sem marsikoga videl z urejeno pričesko. A obstaja neki črni trg frizerstva?
Motiti se je človeško.
Pa z Gantarjem, ki naj pojasni kako zavraga je ministrstvo tri tedne čakalo z ureditvijo izdajanja odločb osebam v potrjenem rizičnem stiku oktobra, ko nam je število primerov naraslo z par 100 na 2500/dnevno. Nato še z NIJZ-em, ki naj pojasni, zakaj zavraga osebam, ki imajo npr. v gospodinjstvu okuženega, še danes ni avtomatsko odrejena samoizoilacija in avtomatsko urejeno nadomestilo ter odsotnost od delovnega mesta. Nato pa z vrhom vlade, ki je neposredno odgovorno za tako za imenovanje kot delovanje navedenih.
Gantar to lahko enostavno razloži.
On je samo lutka, odločitve je sprejemala državna sekrétarka Tina Bergant, pogosto mimo njega. Zaradi tega jo je zamenjal, sicer so ga kar nekaj časa ovirali.
s1m0n ::
Imamo sploh kakšen podatek koliko % je takšnih, ki opravljajo takšno delo, da ga lahko opravljajo tudi od doma? Sklepam, da samo pisarniška, administrativna, podorna dela... Pa saj ti v večini že tako delajo od doma! So izjeme (te je potrebno poprijet za uho..., kaznovat...). Kaj pa ostali? Mislim, da ne bo nekega hudega dodatnega efekta, če čisto vsi, ki imajo možnost delati od doma to tudi delajo. Tako kot je bilo v prvem valu definitivno ne bo, ko je polovico ljudi tudi iz nujnih panog bilo na čakanju (eni celo po meseca ali več).
Imamo sploh kakšen podatek koliko % je takšnih, ki opravljajo takšno delo, da ga lahko opravljajo tudi od doma? Sklepam, da samo pisarniška, administrativna, podorna dela... Pa saj ti v večini že tako delajo od doma! So izjeme (te je potrebno poprijet za uho..., kaznovat...). Kaj pa ostali? Mislim, da ne bo nekega hudega dodatnega efekta, če čisto vsi, ki imajo možnost delati od doma to tudi delajo. Tako kot je bilo v prvem valu definitivno ne bo, ko je polovico ljudi tudi iz nujnih panog bilo na čakanju (eni celo po meseca ali več).
To je scanje po požaru. Če ne pripeljejo konkretnega gasilskega kamiona (beri: uredijo avtomatsko samoizolacijo in nadomestila za vsakogar, ki je v rizičnem stiku), bo precej takšnih še kar hodilo naokoli, saj je odločitev o tem ali bodo doma ali ne, prepuščena njim.
Gantar pravi, da je treba vse zapret. Počivalšek pa pravi, da je treba vse odpret, ker sicer se bo na črno delalo. Res dobro sodelovanje vlade, lahko bi za začetek samo rekli da je obvezno delo od doma, kjer je možno. S tem ne bi škodili gospodarstvu in bi precej pomagalo pri širjenju virusa. Ne razumem zakaj je tako težko to naresti, v drugih državah (primer Portugalska) je to že, delodajalec mora imeti tam zelo dober razlog zakaj moraš v pisarno fizično.
Gantar je fach-idiot! Počivalškov predlog je smiseln, težava zakaj je tudi strokovna skupina proti temu, da se odpre regije, kjer smo po številu okužb že v oranžni fazi pa tudi ta, da če bi se izkazalo, da ukrepi kot so zapiranje/odprtje trgovin pod določenimi pogoji, ali uvajanje/sprostitev policijske ure ali gibanja med občinami v teh "oranžnih" regijah NIMAJO učinka na (ponovno) naraščanje okužb v primerjavi z "rdečimi" in "črnimi" regijami... Bi se tudi izkazalo, da "stroka" in ministrstvo za zdravje že ves čas zavajata javnost in da so kritike določenih ukrepov utemeljene!
Zgodovina sprememb…
Facebook dev je izjavil:
To je res, forsirat delo od doma čimbolj, hkrati pa nabit konkretne kazni delodajalcem, ki silijo delati na lokaciji. Bi se hitro spremenila mentaliteta.
Bravo. Ko se je vlada s svojimi ukrepi izkazala za povsem nesposobno jim moramo dati še več moči da bojo lahko še več posrali.
Intelektualci v 2020.
Premislite ali boste podpirali pregon dela na črno ob koncu te epidemije, ko se bo iskalo načine, da se napolni proračun!
Invictus ::
Dela na črno je zdaj malo morje.
Folk mora preživeti, sploh ko so videli, da je korona bolj političnoi bav-bav kot pa realni.
Na srečo folk ni tako butast ali samodestruktiven, kot vlada...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Premislite ali boste podpirali pregon dela na črno ob koncu te epidemije, ko se bo iskalo načine, da se napolni proračun!
Vsak ve da bodo še volj obdavčili redno delo, s tem prislili vse mlade in perspektivne da grejo iz države, tu bodo ostali samo podjetniki brez delavcev in pa upokojenci.
Quack !
Telbanc ::
Gantar to lahko enostavno razloži.
On je samo lutka, odločitve je sprejemala državna sekrétarka Tina Bergant, pogosto mimo njega. Zaradi tega jo je zamenjal, sicer so ga kar nekaj časa ovirali.
Za svoj resor odgovarja minister Gantar.
No rezultati niso dobri, ljudje umirajo....Zgleda da je blo u Desusu najbolj pomembno to, da odžagajo Pivčevo...Desus pa se trenutno gre spet visoko politiko, medtem ko ljudje umirajo.
Za Gantarja velja, če ni mogel delat, bi lahko vsak moment odstopil.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Zaradi vladnih ukrepov imamo poleg virusa še rajo na antidepresivih in porast revščine. 10/10
Invictus ::
Seveda bomo, ga že zdaj, samo naj se folku že pusti, da dela...
Zdaj pa za korona strah uporabljajo 90 letne penzioniste, ki bi tako ali tako letos pozimi škripnili. S korono ali brez...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
RedDrake ::
Na Šmartinki v LJ, nasproti Forda, gradbišče še vedno deluje na polno. Delavci ne vzdržujejo razdalje, nimajo mask, in hodijo do bližnje trgovine brez mask v skupinicah.
Kje je nadzor?
Kot je rekel počivalšek na Studio City - ukrepi so samo na papirju. Kontrole ni. Vsakič ko grem za vikend mimo zdravstvenega inšpektorata na Vilharjevi so vsa njihova službena vozila tam. To so časi, ko bi ti ljudje morali krožiti non stop. Ampak verjetno jih 3/4 dela od doma, ostali pa naredijo dva nadzora dnevno pri lokalno znanem "bootleg" baru, kjer se ga na koncu zapijejo skupaj z ostalimi kršilci. Karikiram, ampak verjetno vse skupaj ni daleč od resnice (predvsem delo na daljavo).
Frizerija, manikura, pedikura to vse teče na črno.
Vse skupaj je slaba šala.
Je pa potrebno vložiti počasi kazensko ovadbo zoper odgovorne osebe na ministrstvu za zdravje, ki so z neizdajanjem karantenskih odločb sredi oktobra povzročili 1000+ nepotrebnih smrti. Mislim, da sem relevantne člene enkrat že napisal.
Kje je nadzor?
Kot je rekel počivalšek na Studio City - ukrepi so samo na papirju. Kontrole ni. Vsakič ko grem za vikend mimo zdravstvenega inšpektorata na Vilharjevi so vsa njihova službena vozila tam. To so časi, ko bi ti ljudje morali krožiti non stop. Ampak verjetno jih 3/4 dela od doma, ostali pa naredijo dva nadzora dnevno pri lokalno znanem "bootleg" baru, kjer se ga na koncu zapijejo skupaj z ostalimi kršilci. Karikiram, ampak verjetno vse skupaj ni daleč od resnice (predvsem delo na daljavo).
Frizerija, manikura, pedikura to vse teče na črno.
Vse skupaj je slaba šala.
Je pa potrebno vložiti počasi kazensko ovadbo zoper odgovorne osebe na ministrstvu za zdravje, ki so z neizdajanjem karantenskih odločb sredi oktobra povzročili 1000+ nepotrebnih smrti. Mislim, da sem relevantne člene enkrat že napisal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()