Forum » Loža » Korona - prvi in drugi val
Korona - prvi in drugi val
Temo vidijo: vsi
PersonaRuda ::
Bom pa razmislil o cepljenju proti COVID-19, ko bo to prisotno na trgu vsaj 20 let in že dodobra potestirano, do takrat pa ti vse potencialne odmerke odstopim.
Ja seveda, do takrat naj pa drugi testirajo cepivo zate, ane?
Točno to. Ti, RockyS in imagodei boste testirali in se žrtvovali za človeštvo. Jaz pa bom raje tvegal z okužbo COVID-19 in potencialno smrtjo. Vsakemu svojo oz. vsak bo svoje sreče kovač. Meni potencialna okužba s korono ne požene straha v kosteh. Ne paničarim glede tega, če se bom okužil ali ne.
nevone ::
Meni potencialna okužba s korono ne požene straha v kosteh. Ne paničarim glede tega, če se bom okužil ali ne.
No saj, potem pa utihni, če kdo trdi, da zaupa cepivom in s tem pač malo tvega.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Meni potencialna okužba s korono ne požene straha v kosteh. Ne paničarim glede tega, če se bom okužil ali ne.
No saj, potem pa utihni, če kdo trdi, da zaupa cepivom in s tem pač malo tvega.
o+ nevone
Pšššštt
Vi vsi ostali paničarji se lepo cepite in sami prevzamite odgovornost za potencialne stranske učinke in morebitno invalidnost zaradi cepiva. Jaz pa tukaj ne bom tvegal svoje zdravje, ker se zavedam, da je samo eno in če si ga bom uničil, mi ga noben ne bo mogel povrniti.
MisterR ::
PersonaRuda je izjavil:
Bom pa razmislil o cepljenju proti COVID-19, ko bo to prisotno na trgu vsaj 20 let in že dodobra potestirano, do takrat pa ti vse potencialne odmerke odstopim.
Točno to. Ti, RockyS in imagodei boste testirali in se žrtvovali za človeštvo. Jaz pa bom raje tvegal z okužbo COVID-19 in potencialno smrtjo. Vsakemu svojo oz. vsak bo svoje sreče kovač. Meni potencialna okužba s korono ne požene straha v kosteh. Ne paničarim glede tega, če se bom okužil ali ne.
Torej ti je vseeno če okužiš očeta,mamo,dedka,babico, sodelavca ki živi s starimi starši itd.? Torej ti je dejansko vseeno, če ljudje s slabšim imunskim sistemom in zdravjem umirajo zaradi tebe kot prenešalca? Samo da vem s kakim tipom človeka komuniciram.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MisterR ()
Jaz pa tukaj ne bom tvegal svoje zdravje, ker se zavedam, da je samo eno in če si ga bom uničil, mi ga noben ne bo mogel povrniti.
Tvegaš pa, da te covid pokoplje.
In ko cepiva ne bo za vse, prosim, da utihnete, da elita dela cepiva samo za sebe.
In če si tako junaški, čemu se bojiš za svoje zdravje, če ti je vseeno, če te covid pokoplje.
Pa ne gre samo za covid. Nevarnost s strani narave stalno preti. Raziskave in razvoj in testiranje mora potekati, da se eventuelno bolje pripravimo na še kaj hujšega.
Življenje je tvegano, kakorkoli obrneš.
o+ nevone
gruntfürmich ::
eden izmed glavnih slovenskih antivaxerjev je umrl. dokaj mlad. ubožšček ni zmogel dolgo živeti, pa tako se je trudil z naravo...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
PersonaRuda je izjavil:
Torej ti je vseeno če okužiš očeta,mamo,dedka,babico, sodelavca ki živi s starimi starši itd.? Torej ti je dejansko vseeno, če ljudje s slabšim imunskim sistemom in zdravjem umirajo zaradi tebe kot prenešalca? Samo da vem s kakim tipom človeka komuniciram.
Obnašal se bom isto kot zadnjih 30+ let, ko je bila sezona virusnih obolenj. Čez zimo nisem nikoli obiskoval rizičnih oseb, torej jih nisem mogel okužiti.
Jaz pa tukaj ne bom tvegal svoje zdravje, ker se zavedam, da je samo eno in če si ga bom uničil, mi ga noben ne bo mogel povrniti.
Tvegaš pa, da te covid pokoplje.
In ko cepiva ne bo za vse, prosim, da utihnete, da elita dela cepiva samo za sebe.
In če si tako junaški, čemu se bojiš za svoje zdravje, če ti je vseeno, če te covid pokoplje.
Pa ne gre samo za covid. Nevarnost s strani narave stalno preti. Raziskave in razvoj in testiranje mora potekati, da se eventuelno bolje pripravimo na še kaj hujšega.
o+ nevone
Tako je. Življenje je tvegano. Če bi bil paničar, bi se sedaj zaprl v klet in živel do konca dni v njej, ker bi me lahko povozil avto ali bi mi padlo letalo na glavo... pa vseeno ne paničarim glede tega in živim to eno in edino življenje. Mi ga pa sedaj vsi paničarji omejujete, ker se ne želite preseliti v klet in zaradi vsa imamo vse te omejitve in ukrepe, namesto, da bi se samo vse paničarje preselilo v klet/bunker za naslednjih 1000 let.
harvey ::
gruntfürmich je izjavil:
eden izmed glavnih slovenskih antivaxerjev je umrl. dokaj mlad. ubožšček ni zmogel dolgo živeti, pa tako se je trudil z naravo...
Najboljše okoli cepiv sedaj pa je to, da so najbolj glasni tisti, ki se ves čas bašejo s poceni klobasami, sedaj pa jih moti, ker naj ne bi bile znane vse sestavine.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
HulkHogan ::
gruntfürmich je izjavil:
Če ne bi bil antivakser in bi se cepil proti prometnim nesrečam, bi bil še danes živ
Najboljše okoli cepiv sedaj pa je to, da so najbolj glasni tisti, ki se ves čas bašejo s poceni klobasami, sedaj pa jih moti, ker naj ne bi bile znane vse sestavine.
Link do študije prosim. Ali si se le zlagal z namenom da pljuvaš po drugače mislečih?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HulkHogan ()
Če bi bil paničar, bi se sedaj zaprl v klet in živel do konca dni v njej, ker bi me lahko povozil avto ali bi mi padlo letalo na glavo...
Paničar si, ker hočeš, da razni nevone, imagodei in podobni testiramo cepivo zate. Ker ti ga pa boš uporabil, ko bo 20 let na trgu.
o+ nevone
gruntfürmich je izjavil:
Če ne bi bil antivakser in bi se cepil proti prometnim nesrečam, bi bil še danes živ
Link do študije prosim. Ali si se le zlagal z namenom da pljuvaš po drugače mislečih?
Študija te bo pa prepričala v kaj? Tule v tej in ostalih temah je nanizanih polno študij, povezav do kredibilnih virov, a nekaterim ne pomaga prav nič. Še najprej so v svojem svetu, zarot, utvar, prepričanj... Upam, da tudi sam ne sodiš med zanikovalce znanosti, nekaj je kritično razmišljanje, drugo pa, da človek ne zna izločiti zrna iz povedane primerjave in za to zahteva študijo.
------
------
Če bi bil paničar, bi se sedaj zaprl v klet in živel do konca dni v njej, ker bi me lahko povozil avto ali bi mi padlo letalo na glavo...
Paničar si, ker hočeš, da razni nevone, imagodei in podobni testiramo cepivo zate. Ker ti ga pa boš uporabil, ko bo 20 let na trgu.
o+ nevone
Uporabil ga bom, če bo smrtnost dosti, dosti večja kot je sedaj. Tudi do sedaj se nisem cepil proti gripi in ko je sezona gripe ne paničarim kot vsi vi paničarji, če bom zbolel z gripo, se družim z drugimi, grem na trg v mrazu in pijem mrzli šricer,... ni ovir čez zimo za mene. In če zbolim to enostavno odležim. Se ne obremenjujem, če čez zimo zbolim. Na 10 let dobim/zbolim z 2-3 prehladi. No big deal.
Uporabil ga bom, če bo smrtnost dosti, dosti večja kot je sedaj.
In kako veš, da do takrat ne boš med umrlimi? Čakati na dosti, dosti večjo smrtnost je traparija. Če se začne dogajati to, potem pridejo na plano drugi paničarji.
o+ nevone
;-) ::
Če bi tale kongfuu virus res tako sejal smrt kot se nekateri bojijo, bi praktično vsak zmed nas že poznal koga ki bi mu ne ušel s 4mi lekadoli itd. Tako pa praktično pobira tiste, ki so na to obsojeni že vrsto let. In nam ne povzroča nobenih težav. Edine težave nam povzročajo ukrepi.
Še vedno čakamo izumrle švede da se kaj javijo (nekateri so trdili po poletju da jim bo žal), zaenkrat številke kažejo dobro, čez kakih 200.000let jih morda nebo več :)
Še vedno čakamo izumrle švede da se kaj javijo (nekateri so trdili po poletju da jim bo žal), zaenkrat številke kažejo dobro, čez kakih 200.000let jih morda nebo več :)
Uporabil ga bom, če bo smrtnost dosti, dosti večja kot je sedaj.
In kako veš, da do takrat ne boš med umrlimi? Čakati na dosti, dosti večjo smrtnost je traparija. Če se začne dogajati to, potem pridejo na plano drugi paničarji.
o+ nevone
Bom pa umrl. Raje od COVID-19 kot od stranskih učinkov cepiva. Tu sem pripravljen tvegati. Že danes pa lahko umrem v prometni nesreči, pa me to ne odvrača od vožnje z avtom ali pa da bi čakal na cepivo proti prometnim nesrečam, da bi se potem počutil bolj varneje.
Glejte, vam paničarjem odstopim svoj odmerek cepiva COVID-19, kaj še vam ni jasno, da se jaz ne obremenjujem s to PLANdemijo, katera nam bo odvzela vse priborjene človekove pravice skozi zgodovino. To pa je tudi ta glavni PLAN te PLANdemije. Pognali so vam strah v kosti s to korono, sedaj pa boste naredili vse, kar bodo od vas ti isti zahtevali, kateri so spustili med nas to korono.
Če bi pa bila ta korona tako nevarna, pa bi vsa elita hodila v skafandrih okoli, ne pa da še kraljica Anglije do pred kratkim ni nosila maske v javnosti. Eni ne znate povezovati stvari, ne znate razmišljati s svojo glavo in vas je zagrabila totalna panika in edino rešitev vidite v tem cepivu, katero pa vas ne bo obvarovalo pred okužbo s korono...
Hangman ::
V teku je 3. teden odkar smo sprejeli ukrepe za zajezitev širjenja virusa: gostinstvo ne obratuje, javni promet ne obratuje, prehajanje med občinami je omejeno, uvedli smo policijsko uro, na prostem je zahtevana uporaba zaščitne maske, mnoge trgovine kontrolirano spuščajo stranke čez vhod, šola poteka na daljavo, pisarniška dela potekajo na daljavo. Mogoče sem še kakšno stvar pozabil, ampak ukrepov res ni malo in logično je sklepati, da bi v tem času morali imeti vsaj malo napredka. Po poročanju medijev pa imamo stanje ves čas enako ali celo slabše. Res je, da se nekateri niti osnovnih ukrepov (nošenje maske v javnosti) ne držijo, ampak večina jih upošteva.
Kaj točno delamo narobe, da številke v vsem tem času niso padle in imamo še vedno porast števila okuženih? Je kakšna razumna razlaga? Ne se sklicevat na starejše in s pridruženimi bolezni, saj je med okuženimi tudi kakšen mlad človek.
Kaj točno delamo narobe, da številke v vsem tem času niso padle in imamo še vedno porast števila okuženih? Je kakšna razumna razlaga? Ne se sklicevat na starejše in s pridruženimi bolezni, saj je med okuženimi tudi kakšen mlad človek.
feryz ::
Smo že milijonkrat povedali. Totalen kolaps birokratskega sistem odločb, bolniških, kontrol in tako dalje. Ljudje zato okuženi hodijo naokrog, ker jim drugega ne preostane. Tako simpl je to.
Še zaposleni v DSO in bolnicah, ki jih polno ščiti javni sektor, ne morejo paziti nase. Torej je vse povedano.
Še zaposleni v DSO in bolnicah, ki jih polno ščiti javni sektor, ne morejo paziti nase. Torej je vse povedano.
Narobe očitno delamo praktično vse, folk se okuži, ker imaš doma okuženega trije zraven pa hodijo normalno delat, v trgovino itd. itak so povedali da je največ okužb med zaposlenimi. V naši familiji smo imeli preko 10 pozitivnih vsi na isti način.
Vlada pa se obnaša zelo nesramno do državljanov, po martinovem so rekli da je krivo martinovanje, takrat je bilo najhuje na gorenjskem. Lepo vas prosim gorenjci sploh nimajo vinogradov, ne gorc sploh pa ne martinujejo :)
Vlada pa se obnaša zelo nesramno do državljanov, po martinovem so rekli da je krivo martinovanje, takrat je bilo najhuje na gorenjskem. Lepo vas prosim gorenjci sploh nimajo vinogradov, ne gorc sploh pa ne martinujejo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ;-) ()
Število novo okuženih bi moralo padati 40% na teden (izkušnja iz spomladanskega lock-downa) ali pa že zelo zadovoljivo bi bilo 10%. A se nič od tega ne dogaja in vztrajamo na platoju. Kje iskati vzroke - osnovno izhodišče je, da je očitno še vedno preveč interackcij, da se virus lahko širi. Če ni interakcij med ljudmi, se virus ne širi. Preprosto. Uspelo nam je virus naseliti v praktično vse DSOje, kjer so posledično bolj ogrožene skupine ljudi in visoka smrtnost, delo od doma, kjer bi lahko potekalo, je manjše kot je bilo spomladi, ankete kažejo, da ljudje z več simptomi še vedno mirno hodijo okoli prijateljev in znancev. Tu je iskaki vzroke zakaj plato vztraja.
Hahah, gorenjci sploh ne pijejo, tako šparajo. Saj veš, zakaj je bilo toliko okuženih na gorenjskem, ker so zelo šparovni in so brise jemali z isto palčko.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
Bwaze6 ::
haha, že tko hodim po tankem ledu (glede na slo-tech standarde in njihovem brisanju postov) da trosim "teorije zarot", ti pa pričakuješ, da bom jaz tu objavljal še kontroverzna imena? DO YOUR RESEARCH or shut up.
Ne. Ti trosiš neke blazne teorije zarot. Ali boš podal vire zanje, kjer se lahko vsaj približno oceni resnost teh obtožb, ali pa bom domneval, da je vse skupaj zraslo na tvojem zeljniku.
Brco so nam sedaj zadale tudi temperature v minus...
Ne bi rekel, da bi bil to poglavitni dejavnik pospeška.
------
------
Bom pa umrl. Raje od COVID-19 kot od stranskih učinkov cepiva. Tu sem pripravljen tvegati. Že danes pa lahko umrem v prometni nesreči, pa me to ne odvrača od vožnje z avtom ali pa da bi čakal na cepivo proti prometnim nesrečam, da bi se potem počutil bolj varneje.
Ok.
Glejte, vam paničarjem odstopim svoj odmerek cepiva COVID-19, kaj še vam ni jasno, da se jaz ne obremenjujem s to PLANdemijo, katera nam bo odvzela vse priborjene človekove pravice skozi zgodovino. To pa je tudi ta glavni PLAN te PLANdemije. Pognali so vam strah v kosti s to korono, sedaj pa boste naredili vse, kar bodo od vas ti isti zahtevali, kateri so spustili med nas to korono.
Strinjam se, da nekatere daje panika, ampak mnogo je tudi takšnih, ki pač poskušajo konstruktivno prispevati k kar najboljši rešitvi problema. To da se naredi cel pogrom, če je treba nositi maske je pretirana reakcija. Razumem, da ljudje želijo samo odločati o svoji usodi, a neke vatle je vseeno treba imeti, ne da se dela štala tudi, če so ukrepi v resnici minimalni.
Če bi pa bila ta korona tako nevarna, pa bi vsa elita hodila v skafandrih okoli, ne pa da še kraljica Anglije do pred kratkim ni nosila maske v javnosti. Eni ne znate povezovati stvari, ne znate razmišljati s svojo glavo in vas je zagrabila totalna panika in edino rešitev vidite v tem cepivu, katero pa vas ne bo obvarovalo pred okužbo s korono...
Cepiva so v preteklosti rešila že ogromno življenj, ne vem zakaj in čemu jih ne bi v prihodnosti. Ali misliš, da se je evolucija ustavila, ko smo zatrli nekaj bolezni in smo imeli zato nekaj časa mir?
o+ nevone
Cepiva so v preteklosti rešila že ogromno življenj, ne vem zakaj in čemu jih ne bi v prihodnosti. Ali misliš, da se je evolucija ustavila, ko smo zatrli nekaj bolezni in smo imeli zato nekaj časa mir?
o+ nevone
Dajat na isti imenovalec cepivo otroških bolezni in cepivo proti gripi/covidu je največji možni idiotizem!
gruntfürmich ::
PersonaRuda je izjavil:
Če bi pa bila ta korona tako nevarna, pa bi vsa elita hodila v skafandrih okoli, ne pa da še kraljica Anglije do pred kratkim ni nosila maske v javnosti. Eni ne znate povezovati stvari, ne znate razmišljati s svojo glavo in vas je zagrabila totalna panika in edino rešitev vidite v tem cepivu, katero pa vas ne bo obvarovalo pred okužbo s korono...zakaj misliš da je 'elita' tako drugačna od nas? ker te tako napumpavajo mediji za retardirane? misliš da si 'elita' želi živeti po kleteh ali skafandrih samo zato da bo 'preživela'?
kakšna retardirana logika pa je to?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
gruntfürmich je izjavil:
PersonaRuda je izjavil:
Če bi pa bila ta korona tako nevarna, pa bi vsa elita hodila v skafandrih okoli, ne pa da še kraljica Anglije do pred kratkim ni nosila maske v javnosti. Eni ne znate povezovati stvari, ne znate razmišljati s svojo glavo in vas je zagrabila totalna panika in edino rešitev vidite v tem cepivu, katero pa vas ne bo obvarovalo pred okužbo s korono...zakaj misliš da je 'elita' tako drugačna od nas? ker te tako napumpavajo mediji za retardirane? misliš da si 'elita' želi živeti po kleteh ali skafandrih samo zato da bo 'preživela'?
kakšna retardirana logika pa je to?
Največja želja elite je, da imajo vse ostale pod totalno kontrolo in da je naša usoda v njihovih rokah, ter da jim je dovoljeno početi kar se jim zahoče brez da bi za to odgovarjali ali pa bili kaznovani. In na temu se že dela skozi celo zgodovino. In vse to kar se danes dogaja je samo en delček PLANa, da se jim bo končno uresničila največja njihova želja.
Sledi:
The Great Reset
Klaus Schwab says – You will Own Nothing in 10 years
Kaj pomeni ta stavek Schwaba? Znate povezovati stvari? Jaz znam. On nam je samo povedal, da bodo najprej (v roku 10 let) uničili celotno ekonomijo, da bodo potem lahko uvedli svoj elitni sistem The Great Reset. Kako bodo uničili ekonomijo? S korona-ukrepi. Vam je sedaj malo bolj jasno o tej PLANdemiji in da jim ta korona gre zelo na roko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PersonaRuda ()
Dajat na isti imenovalec cepivo otroških bolezni in cepivo proti gripi/covidu je največji možni idiotizem!
Ker?
o+ nevone
Ker?
o+ nevone
Ker od otroških bolezni, če se ne cepiš bi imelo več kot 30% ljudi težave skozi otroštvo več kot 10% bi jih tudi umrlo, pri cepljenju proti gripi pa manj kot 1% ljudi. Ti je zdaj jasno zakaj teh stvari ne moreš primerjati/dati na isti imenovalec?
Odgovor na vse komentarje od mojega prejšnjega posta: Ukrepi so torej neučinkoviti in kmalu bi to morala ugotoviti tudi stroka/politika. Namesto enega učinkovitega ukrepa (popolno zaprtje in visoka kazen vsakemu, ki stopi 10m dlje od hiše) imamo sedaj cel bataljon neučinkovitih ukrepov, gospodarstvo pa trpi enako. Nekaj bo treba spremeniti, ker virus ne bo kar poniknil. Jasno je, da vsakršno zapiranje škoduje nam vsem, ampak do zdaj smo delna zapiranja že imela in od tega ni bilo koristi. Mogoče je čas, da zapremo vse skupaj... škoda bo zelo velika, ampak glede na izkušnje ni druge rešitve. Treba se bo odločiti, ker zajezitve virusa in sprehajanja naokoli hkrati ne moremo pričakovati.
Namesto enega učinkovitega ukrepa (popolno zaprtje in visoka kazen vsakemu, ki stopi 10m dlje od hiše)
Upam, da ti je jasno, da se vsak takega ukrepa ne bo mogel držati.
o+ nevone
Okapi ::
Koliko od vas pozna izdelovalca oziroma zgodovino cepiva, ki so go prejeli kot otroci ali pa cepivo ki so ga prejeli zaradi dopustovanja v X državi ?No ja, očitno si prespal dogajanje zadnjih par deset let. Proticepilci se to že dolgo sprašujejo. In upirajo (obveznemu) cepljenju otrok. Posledica so izbruhi ošpic, tudi pri nas.
Jaz mislim, da se do letos tega ni nihče spraševal, pač če si šel v Afriko in ti predlagajo da se cepiš proti XYZ, si se naročil, plačal mastne pare in se cepil. Sedaj pa je to problem, čemu? Ali mislite, da je cepivo proti gripi še zmeraj enako kot je bilo ob odkritju?
Pa ne govorim o tem, ali se cepiti ali ne, zanimajo me razlogi zakaj smo letos tako negativni okrog cepiva?
V Afriko pa očitno taki ne potujejo. Sicer bi rad videl kakšnega "antivakserja", ki se ne bi hotel cepit proti steklini, ko bi ga ugriznila stekla lisica.
Sedaj je pač ta protiznanstven strah pred cepljenjem prišel še bolj na dan, ker v igri za cepljenje niso pretežno otroci, ampak zlasti odrasli. In so potem glasni tudi razni vostoki, ki otrok nimajo.
Telbanc ::
Prejšnjo sredo 1773 okužb, to okrog 1771. Že peti teden na istem nivoju.
Začel se je testirat z hitrimi testi in to po domovih za ostarele, bolnice, zdravsteni domovi, torej tam kje je korona.
Treba je gledat bolnice. Trgovine se bodo odprle. V kratkem.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
nekikr ::
Fritz ::
Jasno je, da vsakršno zapiranje škoduje nam vsem,
Ne, to niti slučajno ni res. To škoduje izključno tistim, ki nimajo do penzije garantiranih dohodkov in imajo po možnosti še otroke. Ostali ste na varnem in zato tudi zagovarjate zate ukrepe.
Seveda prilepiš mem sliko iz ZDA, kjer je podpora delavcem in podjetjem v primerjavi z EU skoraj nična.
Drugače pa popolnoma pričakovano, zanikovalci in libertarci, ki so na začetku govorili, da je to navadna gripica in da ukrepi niso potrebni, ki sedaj ob vseh (empiričnih) dokazih trdijo, da so ukrepi pretirani, so tudi tisti, ki se ne bodo bodo cepili. Ker jaz, jaz, jaz in samo jaz.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
memnon ::
nekikr ::
Slika velja tudi za nas. Javni sektor, ki ne more pod nobenimi pogoji izgubiti službe ali imeti nižje plače pač ni enakovreden prejemnik posledic ukrepov kot recimo moj kolega, ki je vzel kredit za opremo telovadnice, ki mora plačevati najemnino, sedaj, ker ga je država zaprla, pa dela v nekem skladišču, zato, da lahko vsaj del najemnine pokrije. On se sekira precej bolj kot policaji, ki ob prvem mrazu že pišejo v kakšnih nevzdržnih pogojih morajo delati (se pravi takih, kot ogromen del populacije ves čas) in naslednji dan že začnejo z organizacijo stavke. In precej bolj kot kdorkoli v javnem sektorju, ki trenutno bolj kot ne gleda kako bi lahko prišel še do kakšnega covid dodatka. Tudi politikom je enostavno reči, da naj se vsi ostali zapremo med štiri stene za dve leti. Oni so vsak dan v družbi, na zakuskah, če bi morali tudi sami biti med štirimi stenami ne bi tako govorili. Saj veš že kako je z neškodljivo nošnjo maske. Krek je ni nosil, ker je rekel, da je utrujen, Beovićeva si jo pa nadane tik preden kamero poženejo.
HulkHogan ::
BigBoss ::
Tako pa praktično pobira tiste, ki so na to obsojeni že vrsto let.
Tudi ti si že vrsto let obsojen na smrt. Od rojstva.
Res je, če umrem pri 30 zarad prehlada pa bo vseeno bolj čudno kot če umre 80 letnik ki je 15let plus nad pričakovano življensko dobo umrl zaradi pika komarja.
Namesto enega učinkovitega ukrepa (popolno zaprtje in visoka kazen vsakemu, ki stopi 10m dlje od hiše)
o+ nevone
Iz tega seveda izvzamemo zdravnike, policijo, gasilce in druge poklice, ki skrbijo za varnost, zdravje in življenja ljudi. Kjer je možno, se dela od doma. Sedaj pa imamo situacijo takšno, da v službo hodijo tudi tisti, ki bi lahko delali doma (razlog: ker jim je tam lažje delati). Ljudje se sprehajajo po pločniku brez vsakršne zaščite, ki jo narekujejo ukrepi. Še več: Hodijo po nenujnih opravkih, na nenujne obiske sorodnikov itd.
Ukrepe, ki jih imamo, lahko zagovarjamo na dva načina:
a) imamo zelo resno situacijo, ki je ne moremo rešiti drugače kot s takšnimi ukrepi
b) vlada in stroka nimata pojma, kakšna je naša resnična slika in pretirava z neživljenjskimi ukrepi
Če je vzrok (a), potem delamo nekaj narobe, ker obstoječi ukrepi ne delujejo. Lahko jih še zaostrimo in gremo v skrajnosti. Če pa je problem v nespoštovanju ukrepov, je rešitev visoka globa, katere posledice bo kršitelj čutil še preostalih nekaj mesecev. Ko bo nekaj takšnih primerov objavljenih v medijih, bo prišla tudi pamet v glavo.
Če je vzrok (b), sami nismo sposobni obvladati trenutne situacije, ker nimamo primerno usposobljenih strokovnjakov za to. V tem primeru se lahko posvetujemo s stroko ostalih evropskih držav. Veliko držav ima veliko boljšo sliko od nas, torej znajo obvladati situacijo in se od njih lahko učimo.
Imamo pa še tretjo možnost: Lahko smo vsi skupaj trmasti in kažemo drug na drugega (vlada sprejema preostre ukrepe; ljudje se jih ne držijo), ampak potem ne moremo pričakovati izboljšanja. Enostavno sprejmemo, da bo virus ostal tu in prenašal bolezen.
mtosev ::
Res je, če umrem pri 30 zarad prehlada pa bo vseeno bolj čudno kot če umre 80 letnik ki je 15let plus nad pričakovano življensko dobo umrl zaradi pika komarja.
Odlična izjava. Najboljše, da to poveš svojcem umrlih.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
feryz ::
Ki bi umrli tako ali tako v kratkem? Brez problema jim poveš.
Mogoče so jim pa celo svojci dostavili korono, prva stvar ki jo bomo ukinili, je ravno obisk ljudi v DSO.
Mogoče so jim pa celo svojci dostavili korono, prva stvar ki jo bomo ukinili, je ravno obisk ljudi v DSO.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
Odlična izjava. Najboljše, da to poveš svojcem umrlih.
Ti si paničar, a vlečeš mamo zraven po trgovinah, kaj ti res nemore zaupat te kartice pa da sam raskiraš okužbo. Pa še kako vrečko bi lahko ti nesel ne da se napravljaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ;-) ()
digitalcek ::
o+ nevone
Ma ja, ene tri cepljenja na mesec, proti temu, onemu in tretjemu, bi verjetno zadostovala?
Nekateri pa čakamo še na vsaj dve cepivi, ker sta tole verjetno dva največja problema človeštva.
1. Cepivo proti odvisnosti od spleta.
2. Cepivo proti bolestni odvisnosti od odnosov.
Nasvet: kliknite na dr. Kramlija, dr. Sanjo Rozman ali na kakšnega tujega raziskovalca novodobnih odvisnosti.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
1. Cepivo proti odvisnosti od spleta.
2. Cepivo proti bolestni odvisnosti od odnosov.
Cepivo proti porivanju drugih v drek bi najbolj potrebovali.
Odvisnost od spleta je predimenzionirana, uporablja se pa za to, da uboge reveže, ki jim je splet mogoče tudi v uteho, odžene še od tam.
Povezanost s tehnologijo ni slaba zadeva, povezanost z drugimi ljudmi tudi ne.
Se pa poskuša stvari prikazovati tako, da se tistim, ki imajo že tako težave, te še poveča.
o+ nevone
Mato989 ::
o+ nevone
Iz tega seveda izvzamemo zdravnike, policijo, gasilce in druge poklice, ki skrbijo za varnost, zdravje in življenja ljudi. Kjer je možno, se dela od doma. Sedaj pa imamo situacijo takšno, da v službo hodijo tudi tisti, ki bi lahko delali doma (razlog: ker jim je tam lažje delati). Ljudje se sprehajajo po pločniku brez vsakršne zaščite, ki jo narekujejo ukrepi. Še več: Hodijo po nenujnih opravkih, na nenujne obiske sorodnikov itd.
Ukrepe, ki jih imamo, lahko zagovarjamo na dva načina:
a) imamo zelo resno situacijo, ki je ne moremo rešiti drugače kot s takšnimi ukrepi
b) vlada in stroka nimata pojma, kakšna je naša resnična slika in pretirava z neživljenjskimi ukrepi
Če je vzrok (a), potem delamo nekaj narobe, ker obstoječi ukrepi ne delujejo. Lahko jih še zaostrimo in gremo v skrajnosti. Če pa je problem v nespoštovanju ukrepov, je rešitev visoka globa, katere posledice bo kršitelj čutil še preostalih nekaj mesecev. Ko bo nekaj takšnih primerov objavljenih v medijih, bo prišla tudi pamet v glavo.
Če je vzrok (b), sami nismo sposobni obvladati trenutne situacije, ker nimamo primerno usposobljenih strokovnjakov za to. V tem primeru se lahko posvetujemo s stroko ostalih evropskih držav. Veliko držav ima veliko boljšo sliko od nas, torej znajo obvladati situacijo in se od njih lahko učimo.
Imamo pa še tretjo možnost: Lahko smo vsi skupaj trmasti in kažemo drug na drugega (vlada sprejema preostre ukrepe; ljudje se jih ne držijo), ampak potem ne moremo pričakovati izboljšanja. Enostavno sprejmemo, da bo virus ostal tu in prenašal bolezen.
Vse primerjave z drugimi državami so BREZVEZNE, če ne upoštevamo delež rizičnih skupin, v Sloveniji je stanje tako kot je ker je preveč starcev ki so šli prehitro v penzijo so nezgarani in živijo DALEČ nad lastnimi pričakovanimi življenskimi dobami:
primer je moja babica... šla je v penzijo z 33 leti delovne dobe pri 50tih in je zdaj že 36 let v penziji...
To je primer ki ga ZPIZ ne predvideva in solidarnostni sistem tudi ne o katerem tako radi blebetate... in ko je takih (pre)več smo prvo začeli dvigovat dobo za upokojevanje (kar je nepošteno medgeneracijsko!) in drugo pri do dodatnih izdatkov Zdravstvene blagajne zaradi dolgega življenja in izboljševanja medicine, in zdaj še tretjo, te skupine ki so rizične so v SLO zelo velike.
Ko bo večina generacije ki se je rodila pred 1950 odšla v večna lovišča naenkrat bo dosti manj rizičnih skupin... in tako bo manj smrti.
Ripperju smo odrekali smrti skozi družben poseg ampak dolg smrti moramo poplačat!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
lexios ::
Bi volili KUL? What a joke! Ve se, kje so težave in ve se kolikšen je budget, v predlogih razen predloga za nacionalizacijo in UTD-ja za kulturnike (zakaj pa ne kar ZRSZ in CSD torej DSP recimo?) ne vidim nič novega, česar ne počne že trenutna vlada, sj ne rečem, če bi KUL predlagal karkoli vsaj junija npr...
https://www.24ur.com/novice/slovenija/k...
https://www.24ur.com/novice/slovenija/k...
KUL predlaga sistematično preprečevanje vnosa okub v DSO in zdravstvene ustanove z doslednim izvajanjem vseh zaščitnih ukrepov, urgentno povišanje kapacitet testiranja, tudi z uporabo t.i. hitrih antigenskih testov v bolnišnicah, zdravstvenih domovih in tudi na področju šolstva. Predlagajo tudi vzpostavitev elektronskega načina spremljanja testiranih s PCR testi in elektronski način beleženja oseb, ki so testirane le s hitrimi testi.
Načrt za spopadanje z epidemijo predvideva okrepitev ekipe zaposlenih v DSO s fizioterapevti, delovnimi terapevti in medicinskimi sestrami. Prav tako se zavzemajo za vključitev koncesionarjev za delo v javne zdravstvene zavode pri zdravljenju covidnih bolnikov. Predlagajo sistematično ureditev prezračevanja v DSO, med drugim tudi z uporabo prenosnih čistilcev zraka, zagotovitev dodatnih 1000-1500 bolniških postelj ter zagotavljanje neodložljive zdravstvene obravnave pacientov s ponovnim zagonom diagnostike pri odkrivanju raka, srčnožilnih bolezni in drugih kroničnih bolezni.
Glede nagrajevanja za delo s covid pacienti se zavzemajo za razširjenje kroga upravičencev, ki bi zajemal tudi študente in dijake, ki delajo v zdravstvu oz. socialnem varstvu ter tudi za osebje v čistilni in vzdrževalni dejavnosti v DSO in zdravstvenih ustanovah ter za zaposlene v trgovinah, ki bi pri delu lahko prišli v stik z virusom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()