Forum » Loža » Korona - prvi in drugi val
Korona - prvi in drugi val
Temo vidijo: vsi
nekikr ::
Seveda so kršitve, vedno bodo, razen če ljudi postrelimo, kar je končna rešitev marsikoga tule. Ampak če gledam švedsko, kjer masko nosi sem in tja kdo, v lokalih kulturno spijejo pivo, otroci hodijo pa v šolo, imajo pa boljše stanje kot mi, vsekakor pa ne 100x slabše. No, pa pustimo švedsko. Tudi Nemčija je precej boljša, s 5x manj ukrepi.
Sicer pa, ponovno. Kako hudo pa sploh realno je? A bomo prišli na lanskoletno število smrti s tem nadapokaliptičnim virusom ali bomo 1% pod njo? Če ne bi bral v medijih vsak dan, da je situacija že čisto na koncu, primerljiva s svetovno vojno, kugo in vogonsko inženirsko floto - skupaj, bi vedel, da je kaj drugače? Po enem letu razen priznanja, da je vsaka smrt covid, če je nekdo prej bil pozitiven, še nismo dobili nič konkretnega. Tako hudo je ;)
Sicer pa, ponovno. Kako hudo pa sploh realno je? A bomo prišli na lanskoletno število smrti s tem nadapokaliptičnim virusom ali bomo 1% pod njo? Če ne bi bral v medijih vsak dan, da je situacija že čisto na koncu, primerljiva s svetovno vojno, kugo in vogonsko inženirsko floto - skupaj, bi vedel, da je kaj drugače? Po enem letu razen priznanja, da je vsaka smrt covid, če je nekdo prej bil pozitiven, še nismo dobili nič konkretnega. Tako hudo je ;)
feryz ::
"Hudo" je dohtarjem, zato se tega tudi gremo. Če je hudo to, da moraš v službi tudi delati.
Prikoritniki, kot so, z visokimi plačami in dostopom do medijev, pridno vzdržujejo ta režim. Vlada jim pa štango drži. Ker jim še bolj koristi. Niti delati jim ni treba, le dvojne plače si morajo talati.
Prikoritniki, kot so, z visokimi plačami in dostopom do medijev, pridno vzdržujejo ta režim. Vlada jim pa štango drži. Ker jim še bolj koristi. Niti delati jim ni treba, le dvojne plače si morajo talati.
Slopek ::
Tako hudo je, da smo prvi na svetu.
Kako je potem šele drugod, če že pri nas ni nekih presežkov?
Kako je potem šele drugod, če že pri nas ni nekih presežkov?
darkolord ::
Sami apatiki.
Ko bo znano število umrlih za oktober in november, boste ratali pa Hitlerji ("itak so bili vsi za odpis").
Ko bo znano število umrlih za oktober in november, boste ratali pa Hitlerji ("itak so bili vsi za odpis").
LeQuack ::
Danes samo 22% pozitivnih, smučišča že zasnežujejo na polno.
"Dr. Bojana Beović priznava, da smučanje samo po sebi ni tvegan šport, saj je individualen in poteka zunaj. "
https://www.24ur.com/novice/korona/smuc...
"Dr. Bojana Beović priznava, da smučanje samo po sebi ni tvegan šport, saj je individualen in poteka zunaj. "
Quack !
zmaugy ::
Cepivo Moderne 100% učinkovito pri preprečevanju resnega poteka COVID-19:
https://edition.cnn.com/2020/11/30/heal...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.
Facebook dev ::
Politiki ne bodo izgubili sezone smučanja zaradi neke korone. Menda ne bodo pljuvali v lastno skledo.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.
mtosev ::
Čudno, da je eden prvih izbruhov virusa bil prav na avstrijskem smučišču.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Tudi Slovenija ima pravico, da ima lastne “Zrče”...
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Cepivo Moderne 100% učinkovito pri preprečevanju resnega poteka COVID-19:Aha, pri preprečevanju težjih oblik bolezni.
Z drugimi besedami, cepivo nima nič veze s širjenjem korone.
Torej bomo, od zdaj naprej, cepljeni čepeli v lockdown-u. Ups, bodo.
expanded data set showing the vaccine is 94.1% effective at preventing Covid-19 and 100% effective at preventing severe cases of the disease.Niti pol stavka nazaj nisi prebral.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
lisaac ::
Tako so pisali ja, ampak okužbe so zgodile v hotelih/apartmajih/centrih poleg smučišč..tako, da ni to isto.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lisaac ()
Facebook dev ::
Samo smučanje ni zlo. Sem pa slišal, da smučarske vasi v nočnem času postanejo kar divje, to pa je malo bolj riskantno za širjenje korone.
If you can't handle me at my worst,
Cepivo Moderne 100% učinkovito pri preprečevanju resnega poteka COVID-19:Aha, pri preprečevanju težjih oblik bolezni.
Z drugimi besedami, cepivo nima nič veze s širjenjem korone.
Torej bomo, od zdaj naprej, cepljeni čepeli v lockdown-u. Ups, bodo.
Zakaj pa to? Če je najhujše, kar te po cepljenju ob okužbi s koronavirusom lahko doleti, par dni viroze, se ne bo pred tem nihče skrival.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Urbano#Desno ::
Facebook dev je izjavil:
Samo smučanje ni zlo. Sem pa slišal, da smučarske vasi v nočnem času postanejo kar divje, to pa je malo bolj riskantno za širjenje korone.
Sej če bodo kaj odprli bo to samo smučanje pa še to verjetno samo tam kjer ni velikih gondol, tako da kakšen vogel zna najebati. Verjetno pa hoteli in ostala ponudba ostaja zaprta do nadaljnjega.
Kot prvo pa morajo seveda bolnice malo zadihati, ker smučanje morda ne pomeni širjenje korone pomeni pa en kupček polomljenih ki jih bo treba poflikati.
Globoko dihanje na vso moč, ko prideš do konca in čakaš v vrsti pred vlečnico in prijemanje sider, ki jih je tisti dan prijelo tisoč različnih rok...
Ne vem, se mi zdi da bi se virus kar lahko širil v takšnih razmerah.
Ne vem, se mi zdi da bi se virus kar lahko širil v takšnih razmerah.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
harvey ::
Lažje je ponavljati, da ga vsi žuramo v garažah cele dneve in noči in imamo masovne orgije. Da je narobe kaj drugega ne more biti res (in se v to ne sme dvomiti, sicer grozi kazen).
Kaj je recimo pa po tvoje razlog, da epidemija vztraja na visokih številkah 1200 dnevno okuženih in velikom pritiskom na bolnice in ICU?
Anketa Valicona in Mladih zdravnikov kaže, da se le tako pridno ne držimo doma. Če so to garaže, pa ni (še) jasno.
Ishgl je bolj sinonimm za zimske Zrće.
Za občutek
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
prijemanje sider, ki jih je tisti dan prijelo tisoč različnih rok...
Rokavice imaš v Decathlonu za kakšnih 3,99€ že.
Kaj je recimo pa po tvoje razlog, da epidemija vztraja na visokih številkah 1200 dnevno okuženih in velikom pritiskom na bolnice in ICU?
Sezona gripe in prehladov. Pa nedelovanje preventive, ki so jo izpostavili že mnogi. Ne vidim kje je poanta testiranja vsak dan tisočih in tisočih ljudi (razen, da dvorni dobavitelj testov dobro zasluži in zdravniki dobijo dodatke), če pa na koncu ne izdaš odločbe o karanteni oz. jo izdaš, ko je že vsega konec. Pa če žena dobi covid, mož pa ne dobi potrdila, da ostane doma, čeprav jo je še prejšnjo noč obdeloval celo noč. Kako so sem vpleteni žurerji?
Anketa Valicona in Mladih zdravnikov kaže,
Ne vem a bi bolj verjel Mladim zdravnikom ali Karin Ježoviti, nekako enako kredibilni so.
sunshine403 ::
PacificBlue ::
Šole, meje zaprte..bodo pa dovoljeni spet obiski v DSOjih. A se norca delajo?:).
https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...
I’m out.
:3
Miki N ::
Zdravstvo je preobremenjeno, na kar kaže tudi število umrlih. Podatek, da jih v zdravniških ustanovah umre zgolj par procentov tega, niti ni pomemben.
Važno je samo skupno število. To je namreč tisto, kar obremenjuje zdravstvo. Sodeč po naslovih v medijih.
Važno je samo skupno število. To je namreč tisto, kar obremenjuje zdravstvo. Sodeč po naslovih v medijih.
PacificBlue je izjavil:
Šole, meje zaprte..bodo pa dovoljeni spet obiski v DSOjih. A se norca delajo?:).
In potem se sprasujejo zakaj se ljudem jebe za njihove ukrepe in "ukrepe". LAhko pricakujes karkoli drugega ce delas tako kot delajo???
PacificBlue je izjavil:
Vlada je začela s pokojninsko reformo.
Bwaze6 ::
Obiski v domovih za ostarele, dovoljevanje dela zaposlenim okuženimi s covidom, po drugi strani pa po 50 mrtvih na dan... Kdaj točno bodo vse te odločitve vlade dovolj jasno kaznivo dejanje, da se začne kazenski pregon?
Aja ne, kriva je opizicija, ker kritizira delo vlade...
Aja ne, kriva je opizicija, ker kritizira delo vlade...
PacificBlue ::
Urbano#Desno je izjavil:
PacificBlue je izjavil:
Vlada je začela s pokojninsko reformo.
Logika vlade je milorečeno čudna. Vlagati želijo skoraj milijardna sredstva v vojsko mimo referenduma, češ da:
da zakon izpolnjuje vse pogoje, zaradi katerih je referendum o njem nedopusten. Ti pogoji so, da je pravni predpis po svoji obliki zakon, da vsebuje nujne ukrepe za zagotovitev določenih ustavnih vrednot, te pa so obramba države, varnost in odprava posledic naravnih nesreč.
A ni zdravje prebivalcev in vzdržnost celega sistema in s tem povezana varnost bolj pomembna v tem trenutku kot pa nakup oklepnikov za misije na tujem oz izgradnjo bataljona za potrebe Nata?
Iz aviona se vidi(pa ne tistega premagali smo covid) se vidi, da nam vlada kup bebckov, katerim še ovce ne bi zaupal pasti..
I’m out.
Prihajajo nove Patrije 2.0Ampak Đoniju ni jasno, da ne bo on kasiral.
Je drugim pripravil teren.
V bistvu 44 danes, prav imaš. So zrihtali nove kapacitete. Zdaj bo spet nekaj časa mir v bolnicah.Zdravstvo je preobremenjeno, na kar kaže tudi število umrlih. Podatek, da jih v zdravniških ustanovah umre zgolj par procentov tega, niti ni pomemben.46 od 55 je pa res par procentov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
;-) ::
Zdravstvo je preobremenjeno, na kar kaže tudi število umrlih. Podatek, da jih v zdravniških ustanovah umre zgolj par procentov tega, niti ni pomemben.
Se pri tebi v firmi folk slika celi siht pa snema tik toke?
sunshine403 je izjavil:
PacificBlue je izjavil:
In potem se sprasujejo zakaj se ljudem jebe za njihove ukrepe in "ukrepe". LAhko pricakujes karkoli drugega ce delas tako kot delajo???
Spet komentirate tisti, ki nimate stika z realnostjo. Oskrbovanci v DSOjih so že dolgo časa izolirani od vseh domačih. Tisti z demenco se morda svojih najbližjih ne bodo več spomnili, drugi, ki so precej pri koncu svoje poti in se tega zavedajo, si pa želijo, da jih pred smrtjo pride kdo pogledat, da vidijo po večih mesecih domači obraz. In to bi jim seveda vi odvzeli za vsako ceno. Naj umrejo sami, med štirimi stenami, pozabljeni od sveta. Pa tudi sicer starejši "živijo" le še za tiste kratkotrajne obiske, ki jim jih svojci namenijo in vi bi jim seveda to odvzeli. Saj se kar sklada s tem kar počenete sedaj. Odvzeli bi radi življenje vsem, ker ga sami nimate in niste sposobni razumeti, da drugi bi pa radi živeli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nekikr ()
111111111111 ::
Spet komentirate tisti, ki nimate stika z realnostjo. Oskrbovanci v DSOjih so že dolgo časa izolirani od vseh domačih. Tisti z demenco se morda svojih najbližjih ne bodo več spomnili, drugi, ki so precej pri koncu svoje poti in se tega zavedajo, si pa želijo, da jih pred smrtjo pride kdo pogledat, da vidijo po večih mesecih domači obraz. In to bi jim seveda vi odvzeli za vsako ceno. Naj umrejo sami, med štirimi stenami, pozabljeni od sveta. Pa tudi sicer starejši "živijo" le še za tiste kratkotrajne obiske, ki jim jih svojci namenijo in vi bi jim seveda to odvzeli. Saj se kar sklada s tem kar počenete sedaj. Odvzeli bi radi življenje vsem, ker ga sami nimate in niste sposobni razumeti, da drugi bi pa radi živeli.
Če prav razumem svojega starša ne moreš vzeti k sebi domov? Kdo ti to prepoveduje? GLede na to da je marsikdo doma bi lahko svoje starše vzel k sebi.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
digitalcek ::
Če še nisi opazil, je sprememba po šestih tednih lockdown-a in ultra koristnimi maskami v gozdu, točno nič. To se lahko gremo do spomladi, ko posije sonce. Potem bo mogoče malo bolje.
Verjamem da vam, javno sektorskim fikusom s korona dodatki to paše, nam, ki moramo delati za svoj denar, pa niti malo ne.
Dosti bolj BOGATI Švicarji bodo imeli čisto normalno smučarsko sezono. Nekaj miljard je pač nekaj miljard.
Avreijci so se baje odločili enako, kot Šviacrji. Nekaj miljard je nekaj miljard.
Hrvati ogalsšujejo advent v ZAgrebu TUDI v SLoveiji, z plakati. Kefvedo, da Božiča ljudem ne moreš/ne smeš vzeti, pa četudi... Pametno, logoično.
V SLoevniji pa ne bomo sprostili pregod iz občine v občino niti za 10 dni.
Pa nič. Janša je s to potezo ( ki bi jo NUJNO moral narediti) ŽE IZGUBIL VOLITVE.
Zlatko pa očitno postaja narodni junak, saj že pišejo njegovo ime s črkami, večjimi od enega metra...
Tako velikih napisov (črke so večje od enega metra) ni imela ne OF, ne Tito, ne Kučan...
Napisano danes ponoči na Čopovi...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: digitalcek ()
111111111111 je izjavil:
Če prav razumem svojega starša ne moreš vzeti k sebi domov? Kdo ti to prepoveduje? GLede na to da je marsikdo doma bi lahko svoje starše vzel k sebi.
Razumeš toliko kot urbanidesničar in priležniki. Svojega dementnega, 95 let starega očeta, ki potrebuje 24/7 oskrbo seveda lahko vzameš k sebi v 60m2 stanovanje, ki si ga deli 4 članska družina. Brez problema! Še prej ga boš pokopal!
Ne zares imam precej dober stik z realnostjo. Me pa moti, da se odpirajo stvari, kjer je najvecja tezava, medtem ko stvari, ki bi omogocale kolikor toliko normalno zivljenje in gospodarstvo ostajajo zaprte. In potem se se pricakuje, da naj ljudje verjamejo da so ukrepi premisljeni in pametni.
V to, da so ukrepi premišljeni in pametni verjame samo peščica opranoglavcev. Ostali morajo pa pač biti tiho, ker sicer pride policaj in te s pendrekom, potem ti pa napiše kazen. Baje je to demokracija in po Bojanino "vsi skupaj se bomo morali odločiti".
Niti slučajno pa tudi zaprtje DSOjev v nedogled ni primeren ukrep. Kot rečeno ti ljudje niso tam zato, da se jih zapre med štiri stene in pozabi do smrti, če res to hočemo, potem spustimo nad njih primitivne policaje, da jih prebutajo do smrti, pa nimamo več problemov z DSOji. Kot ostali ljudje tudi oskrbovanci tam želijo živeti, videti svoje svojce. In to jim je treba omogočiti čim prej. Veliko jih namreč ne bo dočakalo "naslednjih 14 ključnih dni", ki se bodo vlekla še 2 leti.
Niti slučajno pa tudi zaprtje DSOjev v nedogled ni primeren ukrep. Kot rečeno ti ljudje niso tam zato, da se jih zapre med štiri stene in pozabi do smrti, če res to hočemo, potem spustimo nad njih primitivne policaje, da jih prebutajo do smrti, pa nimamo več problemov z DSOji. Kot ostali ljudje tudi oskrbovanci tam želijo živeti, videti svoje svojce. In to jim je treba omogočiti čim prej. Veliko jih namreč ne bo dočakalo "naslednjih 14 ključnih dni", ki se bodo vlekla še 2 leti.
Invictus ::
Kažejo se že pozitivne posledice korone v Sloveniji...
Postelje v domovih ostarelih so spet na voljo, niso več prezasedeni...
Hitro prijavite staršem boste prej dedovali...
Postelje v domovih ostarelih so spet na voljo, niso več prezasedeni...
Hitro prijavite staršem boste prej dedovali...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Smučanje je smrtno nevarno. Okoli vsakega smučarja je en tak oblaček virusov, ki ga potem prenese na drugega smučarja, ki ga zvečer med žuranjem v garaži prenese na 500 drugih. Smučanje bi morali najstrožje prepovedati. Ali to ali pa vsaj zapovedati maske iz polivinila, da ne bi predolgo oblački virusa krožili okoli njih.
Smučanje je smrtno nevarno. Okoli vsakega smučarja je en tak oblaček virusov, ki ga potem prenese na drugega smučarja, ki ga zvečer med žuranjem v garaži prenese na 500 drugih. Smučanje bi morali najstrožje prepovedati. Ali to ali pa vsaj zapovedati maske iz polivinila, da ne bi predolgo oblački virusa krožili okoli njih.
Vidiš s pomočjo sarkazma boš tja do marca pogruntal zakaj ukrepi in zakaj bo ustrezna precepljenost nujna.
Sem ziher da se ti bo posvetilo tako da kar pogumno naprej.
Mislim, da bomo vsi skupaj tam nekje okoli Maja ugotovili, da ukrepi končno delujejo. Zdravstvo bo takrat pri 20 bolnikih še vedno viselo na nitki, a bo nekako vzdržno, kar je pozitivno. Morda s kreativnim računovodstvom nekako pridemo celo na povprečno število smrti, če bo Bog dal celo 3 več, da bomo lahko vse skupaj prikazali kot grejt skces in podelili Jocu mandat, da še enkrat maske brez provizije pripelje, samo za transport mu bomo plačali. In obdržali vse dodatke za javni sektor, ker si jih zaslužijo in višje davke ter predvsem absolutni nadzor nad ljudmi, ker nikoli ne veš kdaj bo spet kdo kihnil in s tem sprožil galaksijsko apokalipso nadbibličnih razsežnosti, ki bo ugonobila kakšnega 95 letnika na smrtni postelji.
Morda se pa posveti tudi tebi, ko te drugi ne bodo več plačevali in boš moral kruh kupiti sam, če bo šlo tole še naprej.
Morda se pa posveti tudi tebi, ko te drugi ne bodo več plačevali in boš moral kruh kupiti sam, če bo šlo tole še naprej.
gruntfürmich ::
digitalcek je izjavil:
Zlatko pa očitno postaja narodni junak, saj že pišejo njegovo ime s črkami, večjimi od enega metra...v resnici ne. v sloveniji zelo malo ljudi želi parazite ala zlatko.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
dexterboy ::
V časih mariborskih radarjev so se zažigali stebri. Sedaj pa ni nikjer videti nobene oblike upora, odpora, kazanja odločnosti se zoperstaviti ukrepom in vladi... In to me čudi. Da je folk postal "apatičen", da mu je čisto "vseeno", kaj bo jutri, kaj bo z našim naraščajem, nikjer ni videti vaških straž, Varda ni prevzela nadzora nad, recimo, Pohorjem, kjer na odprtem na potrebni distanci ni potrebno nositi mask... NIČ, popolnoma nič!
Ali zna to kdo razložiti? Pa ne na debilno obliko govora, da so za okužbe krivi antimaskarji, ampak strokovno razlago. Ali pa če je že kje to razloženo, bi prosil za link.
@imago, to NI POZIV k nasilju ali nestrpnosti, iščem strokovno razlago.
Ali zna to kdo razložiti? Pa ne na debilno obliko govora, da so za okužbe krivi antimaskarji, ampak strokovno razlago. Ali pa če je že kje to razloženo, bi prosil za link.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()
V časih mariborskih radarjev so se zažigali stebri. Sedaj pa ni nikjer videti nobene oblike upora, odpora, kazanja odločnosti se zoperstaviti ukrepom in vladi... In to me čudi. Da je folk postal "apatičen", da mu je čisto "vseeno", kaj bo jutri, kaj bo z našim naraščajem, nikjer ni videti vaških straž, Varda ni prevzela nadzora nad, recimo, Pohorjem, kjer na odprtem na potrebni distanci ni potrebno nositi mask... NIČ, popolnoma nič!In kakšna je bila strokovna razlaga za zažiganje stebrov in uničevanje radarjev?
dexterboy ::
ne vem, Darko, zato sprašujem. lahko se na razlago navežejo tudi radarji, meni je vseeno. rad bi le prišel tej stvari do dna, zakaj ljudje ne kažejo noben odpor... včasih so kamionarji zaprli avtoceste, đizs, pa se je šlo mogoče samo za del gospodarstva. tukaj se gre pa za celotno populacijo, generacije otrok, mi pa nič...
razen, če imajo vsi oprane možgane in si rečejo; "samo, da je otrok živ in zdrav". ampak to smo lahko govorili 100 let nazaj, danes je drugače...
razen, če imajo vsi oprane možgane in si rečejo; "samo, da je otrok živ in zdrav". ampak to smo lahko govorili 100 let nazaj, danes je drugače...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
lexios ::
Stanje po 6 tednih lockdowna:
https://damijan.org/2020/12/01/vladni-p...
Ocena 1.
Vlada ni nič kriva, evo vam dokaze o orgijah in žuranju: https://www.24ur.com/novice/tujina/poli...
Policisti so v petek zvečer v središču Bruslja vdrli na zabavo s 25 udeleženci, večinoma golimi moškimi, med katerimi je bil tudi član Evropskega parlamenta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
lexios ::
ne vem, Darko, zato sprašujem. lahko se na razlago navežejo tudi radarji, meni je vseeno. rad bi le prišel tej stvari do dna, zakaj ljudje ne kažejo noben odpor... včasih so kamionarji zaprli avtoceste, đizs, pa se je šlo mogoče samo za del gospodarstva. tukaj se gre pa za celotno populacijo, generacije otrok, mi pa nič...
Družba v kateri živimo je oprana... Izredno solidarna in poleg empatije, imamo tudi v nekriznih časih izredno veliko popustov za upokojece. In prav je tako! A morda v razmislek zgolj vprašanje:
V katerih trgovinah lahko srečaš popuste za mlade družine, deljenje brezplačnih potic za brezposelne, zaposljene, študente ali starše novorojencev na blagajni, ali popust pri nakupu vsak prvi ponedeljek v mesecu ali vsak četrtek?
Za solidarnost gre! Solidarnost do najštevilčnejšega dela populacije, vaših očetov, dedkov, babic, mamic...zato nihče ne protestira in tudi nič ne reče, ko v trgovini vsako sredo ni popusta za študente, mlade družine ali brezposelne ali zaposljene z minimalno plačo...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()