Forum » Loža » Korona - prvi in drugi val
Korona - prvi in drugi val
Temo vidijo: vsi
jernejl ::
Ni res. Nekateri modeli denimo R0 ocenjujejo in ga ne predpostavljajo.Dokazi o učinkovitosti ukrepov so na voljo v različnih modelih, ki so linkani na covid sledilniku.
Ti modeli PREDPOSTAVLJAJO učinkovitost ukrepov - nobene empirike ni zadaj. Ti modeli so v osnovi sintetični.
primer (pa ni edini)
Ljubček moj, ukrepi, ki so trenutno v veljavi, dokazano učinkujejo, zato tudi smejo veljati.
Potem pa povej kakšen je učinek posameznega ukrepa. Aja, ne moreš.
Zakaj bi mi bilo treba povedati, kakšen je učinek posameznega ukrepa v vakumu, in zakaj bi bilo to kakorkoli pomembno? Sam si razišči, če te kaj takega zanima.
Imamo neke ocene, koliko učinkujejo trenutni ukrepi, ne pa, koliko učinkujejo neki drugi hipotetični ukrepi, ki jih nimamo.
Seveda bi me zanimalo tudi, kako bi učinkovali neki alternativni ukrepi, ampak te ocene nimam, ti pa tudi ne. A naj te to ne ustavi pri širjenju neumnosti o tem, kaj je učinkovito in kaj ni, brez vsakih dokazov.
Sicer pa ni bilo govora o tem, da nekateri oz. kumulativa ukrepov ne daje učinkov, temveč o tem, da nekateri očitno ne delujejoTo govorite samo tisti, ki za take trditve nimate prav nobenih dokazov. Ampak naj vas pomanjkanje dokazov ne ustavi, da se še naprej sprenevedate o tem, kaj učinkuje in kaj ne.
Dajte na mizo dokaze o tem, kakšna bi bila učinkovitost ukrepov v primerjavi s trenutnimi, če ne bi imeli "policijske ure" 21-6, pa bomo potem videli, ali se splača ukrepe spremeniti.
Ker sem trenutno dobre volje, bom pojasnil dve stvari, ampak samo enkrat, ker butasti itak ne bodo razumeli, četudi 10x ponovim.
1.
Imamo nek skupek ukrepov, ki ga lahko razdelimo na več posamezni ukrepov. Tudi en posamezni ukrep lahko dalje delimo in to ponavljamo v neskočnost.
Tudi če bi nekdo nekako dokazal, koliko "policijska ura" 21-6 učinkuje, se bo takoj našel modrec, ki bo trdil, da ni nobenih dokazov, da učinkuje med 21. in 23. uro. Ergo, dajmo to med 21. in 23. uro ukiniti, če ni dokazov. Potem pa bo ugotovil, da tudi ni dokazov, da učinkuje med 23. in 3. uro zjutraj. Ergo, dajmo tudi to ukiniti, ker za učinkovitost ni dokazov. In potem bo ugotovil, da tudi ni dokazov, da učinkuje med 3. in 6. uro zjutraj. Ergo, ukinimo še to, če ni dokazov.
In kar delate forumski "modreci", ki vam je matematika in statistika tuja, je prav to. Imamo neke ukrepe, vi pa si izberete en del in trdite, da ni dokazov (res je!), da je tisti del učinkovit. Iz tega seveda nikakor ne moremo izpeljati, da je tisti del ukrepov smiselno ukiniti.
2.
Nikakor ne moremo predpostaviti, da so posamezni deli ukrepov med sabo neodvisni. Nošenje mask na prostem je najbrž manj učinkovito, če ljudi zabetoniramo v stanovanja in jim ne dovolimo izhoda, morda je tudi manj učinkovito, če imamo poleg tega na vsakem vogalu razkužilnike in pogosto razkužujemo roke.
Če bi si želeli karkoli pomagati z nekim dokazom, koliko nek del ukrepov (npr. nošenje mask, "policijska ura"...) učinkuje, bi morali nujno raziskati še vse soodvisnosti z ostalimi ukrepi (matrika korelacij). Veliko sreče pri računanju!
Mr.B ::
Even idiot fauci said no asymptomatic infections
https://mobile.twitter.com/MISSXBUTTERF...
https://mobile.twitter.com/Max46023367/...
The Game is UP ... Mass Fraud 90% -93% False Positive Rate : Dominic Raab First Secretery of State admits live on air that all Restrictions & Lockdowns are Based on a PCR Test that has a False Positvie number of between 90% & 93%
Kaj vostok, ti ne pride.. V ameriki so ti strumpom dokazali DA to kar si napisal je BEDARIJA.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
lexios ::
In kar delate forumski "modreci", ki vam je matematika in statistika tuja, je prav to.
Matematika, statistika, numerično modeliranje ali matematična fizika in modeliranje ni vsem forumašem tuja. Ampak ni vse v številkah. Ker sem dobre volje ti priporočam branje:
https://www.24ur.com/magazin/dusan-stef...
Kaj ima to veze z to temo? Več kot misliš. Tudi lepo odgovori na tvoje zgornje pisanje: "Veste, če je nekdo zelo prepričan v svoje misli, ne pomagajo nobeni dokazi."
Po vsem svetu so protesti, hudi protesti. V Sloveniji bi levica do oblasti šla preko trupel kar v avtomobilih, to pa ne pomeni, da vlada dela dobro ali da so ukrepi ok: https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...
Morda pa ste polni upanja in verjamete v pravičen reset? Predlagam branje ali bežen pogled v zgodovino: https://www.24ur.com/magazin/dusan-stef...
Iz taborišča sem se vrnil s pričakovanji, da se bo razvil nov, pravičen svet, v to sem res verjel. Pa se ni zgodilo.
Še enkrat, zakaj se marsikdo pri zdravi pameti ne strinja z nekaterimi ukrepi:
In kako gleda na današnjo situacijo? "Vsekakor je Slovenija z osamosvojitvijo šla na pot, ki kaže, da bi lahko prinesla dolgoročno izboljšanje razmer. Seveda pa ne smemo pozabiti, da imamo v vodstvu države ljudi, ki so se učili pri komunizmu. To so učenci komunizma, ki sistem nadvade, absolutizma, želijo peljati naprej, a v bolj "okrašeni obliki", imenovani parlamentarna demokracija, zadaj pa bi ostala trda roka oblasti. Oblast seveda mora biti trdna, a mora biti premišljena, imeti mora svoj zakaj in svoj zato."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
imagodei ::
In skoraj 10 mesecev že vemo, da so ogroženi starejši, sploh tisti nad 65 in 75 let. In ker ljudje težav ne občutijo na svoji koži, se jim pač ne zdi smiselno obnašati zaščitniško do tiste populacije, ki je bojda že "čez rok uporabnosti".
Svinjsko, ni kaj.
Ne se delat, da je 65+ letnikom kaj preveč mar za mlade. Za njihovo družino ja, a za vse ostale jim je gladko vseeno. Kar se pa ne razlikuje kaj dosti od mladih saj mislim, da je večini mladim pač mar za svoje bližnje.
Pred leti sem kupil šrot od avta, da sem kot študent delal 30k kilometrov. Sosed v penziji je kupil nov avto pa je delal 5k. Komot bi lahko zamenjala ampak mu očitno ni bilo mar za moje življenje.
Svinjsko, ni kaj.
No, sprenevedaš se, da se kar kadi. Ne gre samo za neke direktne odnose, češ da bi moralo biti konkretnemu upokojencu mar za mlade. Gre za to, da so 20, 40 let nazaj ti upokojenci delali in prispevali v državne blagajne, iz katerih so se plačevali tvoje šolanje, tvoja zdravstvena oskrba (ja, tudi rojstvo), vzdrževanje javne infrastrukture, gasilci, policija, ki so ti zagotavljali varnost in odraščanje v normalnih razmerah... Zato si danes tudi ti dolžan nekaj vrniti tej družbi, vključno s starostniki, ki so svoje že opravili. IOW, odpoveš se delu svojih pravic za skupno dobro. V širšem smislu Družbena pogodba in to, ane.
BTW, pomenljivo je, da Družbena pogodba nima svojega vnosa na Slovenski Wikipediji - čeprav je na voljo v plejadi drugih jezikov.
- Hoc est qui sumus -
Fritz ::
Imagodei, občudujem tebe in vse ostale, ki se trudite v tej intelektualni črni luknji od teme
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein
Urbano#Desno ::
In skoraj 10 mesecev že vemo, da so ogroženi starejši, sploh tisti nad 65 in 75 let. In ker ljudje težav ne občutijo na svoji koži, se jim pač ne zdi smiselno obnašati zaščitniško do tiste populacije, ki je bojda že "čez rok uporabnosti".
Svinjsko, ni kaj.
Ne se delat, da je 65+ letnikom kaj preveč mar za mlade. Za njihovo družino ja, a za vse ostale jim je gladko vseeno. Kar se pa ne razlikuje kaj dosti od mladih saj mislim, da je večini mladim pač mar za svoje bližnje.
Pred leti sem kupil šrot od avta, da sem kot študent delal 30k kilometrov. Sosed v penziji je kupil nov avto pa je delal 5k. Komot bi lahko zamenjala ampak mu očitno ni bilo mar za moje življenje.
Svinjsko, ni kaj.
No, sprenevedaš se, da se kar kadi. Ne gre samo za neke direktne odnose, češ da bi moralo biti konkretnemu upokojencu mar za mlade. Gre za to, da so 20, 40 let nazaj ti upokojenci delali in prispevali v državne blagajne, iz katerih so se plačevali tvoje šolanje, tvoja zdravstvena oskrba (ja, tudi rojstvo), vzdrževanje javne infrastrukture, gasilci, policija, ki so ti zagotavljali varnost in odraščanje v normalnih razmerah... Zato si danes tudi ti dolžan nekaj vrniti tej družbi, vključno s starostniki, ki so svoje že opravili. IOW, odpoveš se delu svojih pravic za skupno dobro. V širšem smislu Družbena pogodba in to, ane.
BTW, pomenljivo je, da Družbena pogodba nima svojega vnosa na Slovenski Wikipediji - čeprav je na voljo v plejadi drugih jezikov.
Sicer se večinoma strinjam s tabo, a se mi zdi da obsojanje mladih ki jih ne skrbijo za zdravje starih vseeno ni v pravem kontekstu. V primeru da bi bila situacija obrnjena in bi se virus zaradi neke mutacije udobno počučit v mladih plučih bi se upokojencem sladko jebalo za zdravje mladine. Kot se jim jebe da s prisilnim haračom jemljejo mladim polovico plače za svoj standard, ki je danes definitivno višji kot so si ga zaslužili z vikanjem 'druže tito mi se ti kunemo' tekom svoje aktivne dobe
Mato989 ::
Svinjsko, ni kaj.
Svinjsko, ni kaj.
NEKAJ smo dolžni vrnit ne pa brezpogojno vsega kar si izmislijo...
Tole skupno dobro nihče ni mogel se konkretizira, kaj točno je v skupnem dobrem to da 95 letnik ne umre jutri ampak čez 6 mesecev, zaradi česar bo skupno dobro in proračun iz tega na boljšem.
Kaj točno bomo kot Slovenija profitirali če bo 95 letnik živel še 6 mesecev namesto umrl jutri.
Katerim pravicam so se pa starostniki odpovedali v mladosti in koliko let so nosili maske za skupno dobro... Zakaj bi MI morali bit dolžni za njih počet nekaj kar oni za nas nikdar niso... Takega dolga ni in je nepošten.
Plačujemo pa procentualno več davkov kot so oni kdajkoli torej že preplacujemo to skupno dobro napram njim
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Svinjsko, ni kaj.
Svinjsko, ni kaj.
Tole skupno dobro nihče ni mogel se konkretizira, kaj točno je v skupnem dobrem to da 95 letnik ne umre jutri ampak čez 6 mesecev, zaradi česar bo skupno dobro in proračun iz tega na boljšem.
Kaj točno bomo kot Slovenija profitirali če bo 95 letnik živel še 6 mesecev namesto umrl jutri.
Katerim pravicam so se pa starostniki odpovedali v mladosti in koliko let so nosili maske za skupno dobro... Zakaj bi MI morali bit dolžni za njih počet nekaj kar oni za nas nikdar niso... Takega dolga ni in je nepošten.
Plačujemo pa procentualno več davkov kot so oni kdajkoli torej že preplacujemo to skupno dobro napram njim
Da da, move on... Obstaja razlog, zakaj se TI nočeš izseliti oziroma preseliti v Ameriko.
;-) ::
Hitre teste porabljajo kot za šalo, testirajo vse povpreko v zdravstvu, včeraj so v ZD MB odkrili dve okuženi (sicer zdravi) s temi testi, PCR so to potrdili, zaenkrat se počutita še dobro in nobenih znakov, kako je s stiki morajo v izolacijo ali ne ?
Drugače mati je danes kot nova cca.10 dan. 6-7 dan je mislila da mora na urgenco, ko so ji izmerili spo2 in je bilo 94% je šlo vsaki dan na boljše-psihološki učinek bolezni, zaradi straha bi jaz rekel simptomom prej.
Veliko folka ima - ko izvejo za okužbo podobne znake kot za depresijo: motnje spanca, izčrpanost, izguba energije, zmedenost, občutki krivde, stiskanje v prsih...dokaj podobno kovid simptomom in s tako ravnjo pompa to še bolj poustvarjamo ter potenciramo.
Znaki depresije so tudi: Motnje prebave, glavoboli, zmanjšan apetit, bolečine v mišicah in sklepih in to v povezavi s pozitivnim testom rezultira na katastrofo.
Drugače mati je danes kot nova cca.10 dan. 6-7 dan je mislila da mora na urgenco, ko so ji izmerili spo2 in je bilo 94% je šlo vsaki dan na boljše-psihološki učinek bolezni, zaradi straha bi jaz rekel simptomom prej.
Veliko folka ima - ko izvejo za okužbo podobne znake kot za depresijo: motnje spanca, izčrpanost, izguba energije, zmedenost, občutki krivde, stiskanje v prsih...dokaj podobno kovid simptomom in s tako ravnjo pompa to še bolj poustvarjamo ter potenciramo.
Znaki depresije so tudi: Motnje prebave, glavoboli, zmanjšan apetit, bolečine v mišicah in sklepih in to v povezavi s pozitivnim testom rezultira na katastrofo.
sheeshkar ::
Presežna smrtnost: Covid-19 je celo 4-krat bolj smrtonosen od gripe
V širši javnosti se pogosto pojavljajo neosnovane trditve, da so posledice okužbe s Covid-19 glede umrljivosti podobne tistim pri sezonski gripi. Na žalost pa podatki o presežni smrtnosti tega niti slučajno ne kažejo. Podatki EUROMOMO, ki obsegajo podatke za 26 evropskih držav, kažejo, da je bila letos presežna smrtnost bistveno višja kot v prejšnjih letih. Presežna smrtnost je sicer ciklična in se močno poveča v zimskih mesecih (med decembrom in februarjem), predvsem zaradi gripe. Toda letošnji vrh presežne smrtnosti je precej višji kot v preteklih letih in zamaknjen na marec in april, hkrati pa se je predčasno pojavil še drugi vrh v oktobru-novembru.
Kumulativni podatki kažejo, da je do konca 47. tedna letos umrlo v EU 270,504 ljudi več kot običajno glede na sezono. V letu 2019 jih je v istem obdobju umrlo 61,392, v letu 2018 pa 113,928. Z drugimi besedami, letos je bilo presežnih smrti za 4.4-krat več kot v 2019 in za 2.4-krat več kot v 2018.
Svinjsko, ni kaj.
Svinjsko, ni kaj.
Oni so vsaj konkretno protestiral proti fašizmu in plačali ceno! Danes pa protestira 60 ljudi, pa še ti v avtomobilih!
Presežna smrtnost: Covid-19 je celo 4-krat bolj smrtonosen od gripe
V širši javnosti se pogosto pojavljajo neosnovane trditve, da so posledice okužbe s Covid-19 glede umrljivosti podobne tistim pri sezonski gripi. Na žalost pa podatki o presežni smrtnosti tega niti slučajno ne kažejo. Podatki EUROMOMO, ki obsegajo podatke za 26 evropskih držav, kažejo, da je bila letos presežna smrtnost bistveno višja kot v prejšnjih letih. Presežna smrtnost je sicer ciklična in se močno poveča v zimskih mesecih (med decembrom in februarjem), predvsem zaradi gripe. Toda letošnji vrh presežne smrtnosti je precej višji kot v preteklih letih in zamaknjen na marec in april, hkrati pa se je predčasno pojavil še drugi vrh v oktobru-novembru.
Kumulativni podatki kažejo, da je do konca 47. tedna letos umrlo v EU 270,504 ljudi več kot običajno glede na sezono. V letu 2019 jih je v istem obdobju umrlo 61,392, v letu 2018 pa 113,928. Z drugimi besedami, letos je bilo presežnih smrti za 4.4-krat več kot v 2019 in za 2.4-krat več kot v 2018.
Ne zanikam! Ampak, je žalostno kako enostavno dojemate... Imamo takšne grafe za vsako leto zadnjih 30 let samostojne Slovenije?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()
Telbanc ::
Če bi bila smrtnost virusa že samo desetkratnik tega, kar imamo danes, mi lahko verjameš, da bi ljudje sami brez navodil in priporočil nosili maske.
Ja, to je dejansko razlaga, zakaj je tako kot je: nagravžna sebičnost. Ves čas že vemo, skoraj 10 mesecev zdaj že, da virus pri mladih in zdravih ne povzroča večjih zapletov, oziroma so le-ti zelo redki. In skoraj 10 mesecev že vemo, da so ogroženi starejši, sploh tisti nad 65 in 75 let. In ker ljudje težav ne občutijo na svoji koži, se jim pač ne zdi smiselno obnašati zaščitniško do tiste populacije, ki je bojda že "čez rok uporabnosti".
Svinjsko, ni kaj.
Ja tko je, zato tud na forumu komentarji "nemaskerjev", da naj se brigamo zase. Da je vse to neka izmišljotina in podobno. Nisem v ogroženi skupini, ampak neka empatija mora biti. Starejši ravno tako radi živijo.
Epidemija se vidno umirja. Počas bo treba odpret trgovine.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Res je, lahko se pa strinjamo, da imamo več kot dovolj dokazov, da je tebi tuja.In kar delate forumski "modreci", ki vam je matematika in statistika tuja, je prav to.
Matematika, statistika, numerično modeliranje ali matematična fizika in modeliranje ni vsem forumašem tuja.
Ampak naj te to ne ustavi pri širjenju neumnosti, ki temeljijo na nikakršnih dokazih. In naj te to ne ustavi pri terjanju neumnih dokazov od drugih za stvari, ki z realnostjo nimajo nobene veze.
Zakaj je temu tako, sem že pojasnil. Če si umen, bi bil moral razumeti. Ampak nisi razumel.
Ja, to je dejansko razlaga, zakaj je tako kot je: nagravžna sebičnost. Ves čas že vemo, skoraj 10 mesecev zdaj že, da virus pri mladih in zdravih ne povzroča večjih zapletov, oziroma so le-ti zelo redki.Bolniško bi pa imeli plačano, ko zbolijo, četudi za korono.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()
Slopek ::
@telbanc.Empatija mora bit, seveda. Ampak kaj pa empatija do mene, do mojega preživetja? Nisem upravičen do tega, ker nisem v rizični skupini?
Da gre na bolje? Počakaj, da se temperature spustijo, pa bomo takrat o tem.
Da gre na bolje? Počakaj, da se temperature spustijo, pa bomo takrat o tem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()
Empatija je, daleč od tega da se umirja. Tudi marsikateri Matov komendar se lahko razume, če jo premoreš... Empatija namreč ni le enostranska.
Bolj kot empatija me skrbi, ker se je v teh časih izkazalo kako enostavno vas je voditi oz. kako velik delež ljudi je brez lastne kritične misli, oprane glave, zdrave pameti ali pa naiven in butast. Če komu že prej ni bilo jasno... Če smo iskreni, se nihče ni prav dosti sekiral, niti 65. letniki, niti 25 letniki, ko je še nedavno daleč proč razsajala epidemije ebole, ali ko so ljudje v ZDA monžično zbolevali zaradi zastrupitve s svincem, ali dejstva, da se vsako "krizo" izkoristi za dobiček, še manj pa ob misli kakšno razdejanje puščamo za sabo prihodnjim generacijam zgolj v smislu ekologije, npr. tudi, ko vsako let kupujete nove telefone in računalnike. Najbrž se ne sekirate prav dosti niti glede nesmislov in korupcije na lokalni ravni, kaj šele da bi pomislili na širšo sliko - in to je tisto o čemer govori npr. "sociopat" Mato. Krute besede, a se vsaj ne skriva za lažno solidarnostjo in "empatijo"!
Glede štetja mrtvih in zgornjih grafov pa: koliko različnih (nekaterih tudi novih) sevov virusa gripe je v zimskem času razsajalo tudi pri nas v zadnjih 50 letih in kje so statistični podatki o porastu smrti starostnikov v teh letih? Ne primerjam, a nekaj že postaja jasno - družba se spreminja! Kažejo se smernice, kam vse skupaj pelje... Se boste zaradi občutka, da ste "solidarni" in "empatični" odrekli svoboščinam, tudi ko bodo vsi že cepljeni? Menim, da ja!
Katere? Jst imam bolj občutek, da imaš ti Dunning-Kruger-ja. Vprašaj Ziherla, rad povdari, da nekateri izgubijo občutek, da gre za ljudi, ko operirajo s števili.
Bolj kot empatija me skrbi, ker se je v teh časih izkazalo kako enostavno vas je voditi oz. kako velik delež ljudi je brez lastne kritične misli, oprane glave, zdrave pameti ali pa naiven in butast. Če komu že prej ni bilo jasno... Če smo iskreni, se nihče ni prav dosti sekiral, niti 65. letniki, niti 25 letniki, ko je še nedavno daleč proč razsajala epidemije ebole, ali ko so ljudje v ZDA monžično zbolevali zaradi zastrupitve s svincem, ali dejstva, da se vsako "krizo" izkoristi za dobiček, še manj pa ob misli kakšno razdejanje puščamo za sabo prihodnjim generacijam zgolj v smislu ekologije, npr. tudi, ko vsako let kupujete nove telefone in računalnike. Najbrž se ne sekirate prav dosti niti glede nesmislov in korupcije na lokalni ravni, kaj šele da bi pomislili na širšo sliko - in to je tisto o čemer govori npr. "sociopat" Mato. Krute besede, a se vsaj ne skriva za lažno solidarnostjo in "empatijo"!
Glede štetja mrtvih in zgornjih grafov pa: koliko različnih (nekaterih tudi novih) sevov virusa gripe je v zimskem času razsajalo tudi pri nas v zadnjih 50 letih in kje so statistični podatki o porastu smrti starostnikov v teh letih? Ne primerjam, a nekaj že postaja jasno - družba se spreminja! Kažejo se smernice, kam vse skupaj pelje... Se boste zaradi občutka, da ste "solidarni" in "empatični" odrekli svoboščinam, tudi ko bodo vsi že cepljeni? Menim, da ja!
Res je, lahko se pa strinjamo, da imamo več kot dovolj dokazov, da je tebi tuja.
Katere? Jst imam bolj občutek, da imaš ti Dunning-Kruger-ja. Vprašaj Ziherla, rad povdari, da nekateri izgubijo občutek, da gre za ljudi, ko operirajo s števili.
Empatija je, daleč od tega da se umirja. Tudi marsikateri Matov komendar se lahko razume, če jo premoreš... Empatija namreč ni le enostranska.
Res je, lahko se pa strinjamo, da imamo več kot dovolj dokazov, da je tebi tuja.
No imaü podatke tudi za Ameriko, smrtnost za COVID je tudi cca 4x viüsa kot za gripo v letu 2019... Sicer pa lahko teoretiki zarote berete recimo da so ze poleti v Indiji zaznali COVID.
Ne oporekam statistiki, le smešno mi je kako se lepi neke grafe in debatira o žurerjih - čepra neke resne date ni! Pozablja se tudi na učinek cepljenja proti gripi... Ampak, ok, se bomo pogovarjali, ko bo cepivo.
memnon ::
Kumulativno število smrti po tednih za obdobje 2010-2020: link. Nekatere države res izstopajo, večinoma pa so zaenkrat še povsem v pričakovanih okvirih.
Osebno se mi zdijo ukrepi zelo pretirani. Starejše populacije živijo od denarja, ki ga proizvaja delovna populacija. Če ljudje ne bojo delal, tud za pokojnine ne bo, življenjski in zdravstveni standardi bojo padli in s tem tudi življenjska doba. Sicer pa nam najbrž ni pomembno samo to, da smo živi, čeprav se država in zdravstvo do marsikoga obnaša tako. Ampak to nima veze; za ogroženo populacijo s covidom smo pripravljeni naredit vse, čeprav bo marsikdo zaradi tega grdo nasankal. Good luck tudi tistim, ki so jim odpovedal operacije / zdravljenje raka zaradi covid-a.
Osebno se mi zdijo ukrepi zelo pretirani. Starejše populacije živijo od denarja, ki ga proizvaja delovna populacija. Če ljudje ne bojo delal, tud za pokojnine ne bo, življenjski in zdravstveni standardi bojo padli in s tem tudi življenjska doba. Sicer pa nam najbrž ni pomembno samo to, da smo živi, čeprav se država in zdravstvo do marsikoga obnaša tako. Ampak to nima veze; za ogroženo populacijo s covidom smo pripravljeni naredit vse, čeprav bo marsikdo zaradi tega grdo nasankal. Good luck tudi tistim, ki so jim odpovedal operacije / zdravljenje raka zaradi covid-a.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: memnon ()
Ne oporekam statistikiO, seveda ji, sicer ne bi oporekal ukrepom, ki dokazano učinkujejo, in hkrati zahteval dokaze za učinkovitost nekih fiktivnih ukrepov, ki jih nimamo (ne ukrepov, ne dokazov zanje).
To je hkrati odgovor na tvoje zadnje vprašanje.
Imamo ene par 10 ukrepov in odlokov pa za vsakega nimamo podatka da učinkuje..
V stilu kot bi nekje pucal bajto, s pričal z razkužilo in pol se podrl z bager jem in bi rekel to vse skupaj je ocistlo bajto en lecios bi se pa drl da zadnje ni pomagalo ti bi pa trdil da vse skupaj je in ne misliš razlagat in raziskovat katero je pomagalo kje si pa naredil več škode kot koristi
Ne oporekam statistikiO, seveda ji, sicer ne bi oporekal ukrepom, ki dokazano učinkujejo, in hkrati zahteval dokaze za učinkovitost nekih fiktivnih ukrepov, ki jih nimamo (ne ukrepov, ne dokazov zanje).
Ne oporekam niti ukrepom, ne vsem! Že N-krat pojasnjeno... Tvoj problem je le v bralnem razumevanju zapisanega, mogoče volilec SDS? "Veste, če je nekdo zelo prepričan v svoje misli, ne pomagajo nobeni dokazi."
CoolBits ::
Fantje takole imamo.
Fact checkerji bodo morali podajat kakšne dokaze in ne samo govorti "to je laž"
Fact checkerji bodo morali podajat kakšne dokaze in ne samo govorti "to je laž"
Imamo ene par 10 ukrepov in odlokov pa za vsakega nimamo podatka da učinkuje..
V stilu kot bi nekje pucal bajto, s pričal z razkužilo in pol se podrl z bager jem in bi rekel to vse skupaj je ocistlo bajto en lecios bi se pa drl da zadnje ni pomagalo ti bi pa trdil da vse skupaj je in ne misliš razlagat in raziskovat katero je pomagalo kje si pa naredil več škode kot koristi
Ukrepov nimajo Ameriöani, pa tudi oni veö dolgo ne blebetajo takih neumnosti... Ko jih je dohitela relanost s terenom...
SloKin ::
Od kje ti trditev, da mladi ne vračajo družbi? A ne plačujejo davkov? Ti ne odstopijo sedeža na avtobusu? Al te samo covid tako blazno skrbi, da meniš, da so drugačni od svojih staršev? Zapri se v stanovanje pa bo...
Da ne bom predolg:
- vsi poznamo dobri stari Jazbinškov zakon, ki so ga bili deležni 60+,
- poznamo tudi predčasna upokojevanja, kjer imaš 80 letnike, ki so dlje časa v pokoju kot so delali,
- nekateri 60 letniki imajo 40+ dni dopusta medtem ko imajo nekateri mladi starši 22 dni. Starček ga komaj porabi. Mlad starš pa hrepeni po še.
Živiš v nekih sanjah. Če starci ne bi bili egostični pr***či, potem bi takšne neenakosti odpravili oziroma rekli: "Dajte to mladim. Oni to potrebujejo." Tako pa je jasno, da tega niso pripravljeni storiti. In popolnoma nič ne zamerim mladim, ko s svojimi dejanji pokažejo ogledalo svojim prednikom.
KAVINSKY ::
Miki N ::
Ukrepov nimajo Ameriöani, pa tudi oni veö dolgo ne blebetajo takih neumnosti... Ko jih je dohitela relanost s terenom...
Imajo ukrepe, vsaka zvezna država jih diktira za svoje državljane.
V bistvu je imela večina ameriških zveznih držav spomladi in predvsem poleti strožje ukrepe, kot mi. Recimo legendarne so bile prepovedi uporabe plaž in kopanja v morju (WTF?) - veliko držav je imelo tudi kompletno prepoved opravljanja "nenujnih storitev" in še in še. Je pa res, da so bili BLM protesti izvzeti, ker to je očitno nujna aktivnost.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
Imajo ukrepe, vsaka zvezna država jih diktira za svoje državljane.
V bistvu je imela večina ameriških zveznih držav spomladi in predvsem poleti strožje ukrepe, kot mi. Recimo legendarne so bile prepovedi uporabe plaž in kopanja v morju (WTF?) - veliko držav je imelo tudi kompletno prepoved opravljanja "nenujnih storitev" in še in še. Je pa res, da so bili BLM protesti izvzeti, ker to je očitno nujna aktivnost.
Da kar povej katere zvezne dr#ave so tolkle poleti rekorde.. potem pa dodaj se casovnico kdaj so ukrepe in za katero plazo so ukrepe uvedli.
ajdov ::
Najboljše stanje je v južni dakoti. Guvernerka je proti zapiranju in je vse odprto. Mrtvih/okuženih (na milijon prebivalcev) pa ni bistveno več kot pri nas.
CoolBits ::
A mogočeni super?
Razen panike v medijih in malce več obolelih zaradi mask in padca imunosti ni nobenih posebnosti.
Panika v medijih je pa res ogromna in to bodo plačali.
Če ugasnemo medije in nehamo testirat epidemija ne obstaja več, enostavno.
Razen panike v medijih in malce več obolelih zaradi mask in padca imunosti ni nobenih posebnosti.
Panika v medijih je pa res ogromna in to bodo plačali.
Če ugasnemo medije in nehamo testirat epidemija ne obstaja več, enostavno.
ajdov ::
imagodei ::
Od kje ti trditev, da mladi ne vračajo družbi?
Jaz te trditve nisem postavljal. Nauči se brati in nehaj pretepat slamnate može.
- Hoc est qui sumus -
Saj to je catch-22 zanikovalcev. Če ukrepi so, je vse skupaj fake in Covid-19 ni nič drugega kot gripa. Potem ukrepov ni in okužbe narastejo in folk veselo umira (o tem so raje tiho) nakar se država trudi z ukrepi omejiti epidemijo in spet ukrepi niso potrebni, ker se nič ne spremeni (čeprav je za učinkovanje potreben čas). Ko bodo ukrepi prijeli bodo spet tiho o tem in bodo začeli jamrati, kako so pretirani glede na dnevno število okužb in umrlih. Lahko jim napišeš karkoli, doesn't compute...
A. Einstein
A. Einstein
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: hendriks ()
gruntfürmich ::
111111111111 je izjavil:
žal nisi med brihtnimi, zato raje poslušaj pametne, recimo okapija. narava je exponentna.Vsaka stvar v naravi se vedno širi (in upada) eksponentno. Vedno je v enačbi nek eksponent, med - in + neskončno.V naravi žal ne. Prosim preveri kaj eksponentno pomeni.
pa še exponentna okuženost... čez 10 dni pa bi bilo okuženih 1 miljarda slovencev?
Najboljše stanje je v južni dakoti. Guvernerka je proti zapiranju in je vse odprto. Mrtvih/okuženih (na milijon prebivalcev) pa ni bistveno več kot pri nas.tudi švedska ima v 2. valu hudo nizko skupno umrljivost
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
naredili bomo to, da bomo uničili gospodarstvo, in ko ne bo keša, se bo najprej šparalo pri starih ki so preživeli. in potem bomo njim skrajšali lajf ker bomo revni.
skratka solidarnost ki jo razumejo samo totalno retardirani puritanci.
moram še omeniti, da pa smo zajebali tam kjer ne bi smeli, v domovih upokojencev?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Najboljše stanje je v južni dakoti. Guvernerka je proti zapiranju in je vse odprto. Mrtvih/okuženih (na milijon prebivalcev) pa ni bistveno več kot pri nas.
A je to tista država, kjer so pošiljali okuženo procesirano meso po...
gruntfürmich je izjavil:
naredili bomo to, da bomo uničili gospodarstvo, in ko ne bo keša, se bo najprej šparalo pri starih ki so preživeli. in potem bomo njim skrajšali lajf ker bomo revni.
skratka solidarnost ki jo razumejo samo totalno retardirani puritanci.
moram še omeniti, da pa smo zajebali tam kjer ne bi smeli, v domovih upokojencev?
Seveda, zato pa z Matom nočeta iti v privat, ter državi plačati tistih 200€, zato da vas na stara leta ne bomo tako kot ti DANES metali na cesto... Čudno da največji gobi, proti Evropskemu modelu zdravstva in sociale, nočejo tvegati z lastnim denarjem privatno zdravstvo in pokojnino. Verjetno vas strašijo z Ameriškimi sanjami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mr.B ()
plačujem vse; privat + obvezno. ker je to nujno če nočeš v sloveniji umreti mlad.
Saj to je catch-22 zanikovalcev. Če ukrepi so, je vse skupaj fake in Covid-19 ni nič drugega kot gripa. Potem ukrepov ni in okužbe narastejo in folk veselo umira (o tem so raje tiho) nakar se država trudi z ukrepi omejiti epidemijo in spet ukrepi niso potrebni, ker se nič ne spremeni (čeprav je za učinkovanje potreben čas). Ko bodo ukrepi prijeli bodo spet tiho o tem in bodo začeli jamrati, kako so pretirani glede na dnevno število okužb in umrlih. Lahko jim napišeš karkoli, doesn't compute...
Catch-22 vseh z oprano glavo pravzaprav, najbrž še posebno volilne baze... Važno, da so ukrepi, sploh ni pomembno kakšni, kajne? Pomembna je tudi ničelna toleranca, do kršitljev, ki v javnosti pokadijo čik ali malicajo... Ter da se uvede globe in napolni prazno državno blagajno, čeprav se z ukrepi omogoči 101 nenujno izjemo in se jih ne drži niti vlada, ki naj se ukvarja z bolj pomembnimi temami - kako izvoliti Kahla, npr. Istočasno pa lahko pozabimo na testiranje ali zaščitno opremo v DSO-jih ali izdajanje karantenskih odločb itd... Pomembno je, le, da ukrepe imamo, da lahko razglasimo epidemijo in se izplačuje dodatke ter provizije; sploh ni pomembno za kakšne ukrepe gre in kako učinkujejo, kajneda?
Če se izkaže, da kumulativa vseh ukrepov do neke mere deluje, se razglasi zmago. Če nimajo željenega učinka pa lahko predpišemo še cenzuro in prepoved kajenja na balkonih, prepoved petja na balkonih ter lepilni trak čez gobec pri obisku trgovine, pod masko, jasno - ker zihr je zihr in se virus širi tudi z pljuvanjem pri govoru, kajenju in petju. Za vsako ceno! Prepovemo lahko tudi vsa javna občila, ki si upajo kritizirati delo naših. In internet, da narod ne podvomi v učinkovitost ukrepov ali izračunov - ker gre za življenja. Naj vsak pri sebi raje razmišlja o smučanju in kako bomo poleti lahko zopet reševali hrvaško turistično sezono!
No, ja! Saj ni vse tako slabo! A ne pozabite prijaviti soseda...
O bogi, kok je tebi hudo. Saj te razumem, bož, bož...hudo je, ko nisi več center vesolja
Drugač pa rokice umivat, pa maskico gor pa počivčkat in bo minilo.
A. Einstein
A. Einstein
O bogi, kok je tebi hudo. Saj te razumem, bož, bož...hudo je, ko nisi več center vesolja
In kako je hudo starcem? Imajo rento doživljensko, pa še bonus dobivajo. Samo doma naj bodo in naj nikamor ne hodijo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
In kako je hudo starcem? Imajo rento doživljensko, pa še bonus dobivajo. Samo doma naj bodo in naj nikamor ne hodijo
Ti si itaq tukaj gor samo zato da trolaš in trole se uniči tako, da se jim ne da hrane (pozornosti). Povsem vseeno mi je kaj si nek sociopat misli o starejših.
A. Einstein
A. Einstein
edini troli ste vi, ki bi vse uničli samo zato da bi odsluženi živeli še kak mesec dalj!
PersonaRuda ::
Zdravniki svarijo: zaradi nošenja mask se lahko bojimo epidemije bakterijskih pljučnic
KAVINSKY ::
PersonaRuda je izjavil:
Zdravniki svarijo: zaradi nošenja mask se lahko bojimo epidemije bakterijskih pljučnic
Če se nosi eno in isto prav gotovo.
zmaugy ::
Ker danes na veliko norijo po medijih s cepivi in cepljenjem, simpl vprašanje.
Zakaj cepiti 60 procentov ljudi, če jih je ogroženih 25 procentov?
Saj ne bo obvezno.
Kao, samo se že pripravlja teren da bo. Ne bodo te na silo zvlekli k doktorju, ampak bodo rekli ne smeš iti čez mejo brez dokazila o cepljenju, ne smeš na letalo, ali vlak, itd. Tako da efektivno potem bo obvezno.
Itak bojo pregovorni “starčki” prvi cepljeni, tako da boste “mladički” lahko opazovali, če je kaj fishy ali ne.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
PersonaRuda ::
PersonaRuda je izjavil:
Če se nosi eno in isto prav gotovo.
Večina nosi eno in isto masko več dni zapored. Na to sem že v preteklosti opozarjal, da zelo škoduje, če ne menjavaš maske redno in jo redno uporabljaš le sterilno. Sedaj so to tudi razdelali strokovnjaki iz zdravstva:
“Videvam paciente, ki imajo poln obraz izpuščajev, glivične infekcije, bakterijske infekcije. Poročila prihajajo tudi od mojih kolegov iz celega sveta, ki jasno kažejo, da prihaja porast bakterijskih pljučnic.”
“Le zakaj je tako? Ker neusposobljene osebe neprestano nosijo maske in to na nesterilen način. Zato se okužijo. Imajo jih na avtomobilskih sedežih, na vzvratnem ogledalu, v žepih, po torbicah … in si nadevajo maske, ki bi morala biti vsakič nova in sterilna.”
“Nove raziskave kažejo, da maske iz blaga povečujejo aerosolizacijo virusa SARS-COV-2 v okolje, s čimer povzročajo pospešeno širjenje bolezni. Februarja in marca so nam rekli, naj ne nosimo mask. Kaj se je sedaj spremenilo? Znanost se ni spremenila – politika se je. Gre za podrejanje ljudi, ne gre za znanost.”
PersonaRuda je izjavil:
Tako je... rešujemo starce, da bomo pol lahko vsi bolani, vsi v dreku, samo da bo imagodei in še kdo srečen!