» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
81 / 175
»»

darkolord ::

Menda je jasno, da lokali ne morejo biti žarišča okužb. Ker so zaprti.

Ampk očitno je to že kar huda logika ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

nekikr ::

Seveda, ampak, ker so zaprti, imamo sedaj vsi doma vsak dan masovno orgijo in še večji afterparty. Potem gremo pa v DSOje pljuvati starostnike in jim kašljati v obraz.
To je neizpodbitno dejstvo, ki sem si ga ravnokar izmislil. Torej strokovno utemeljeno enako kot vse kar je povedal režim.

sunshine403 ::

Telbanc je izjavil:

Jaz se ukrepov pač držim,in že to gre enim v nos. Zanimivo. :D

Nic mi ne gre v nos ce se jih ti drzis. Pametnih ukrepov se drzim tudi jaz (neumnih pa malo manj). Mi gre pa v nos, ker ima sedaj ze vsaj neke posebne zelje po igranju policajev. Drzi se svojih stvari in pusti ostale na miru. Nisi poklican da bos kontroliral ostale in jim najedal. Ce te motijo pac ne hodis naokoli, pa te ne bodo vec motili. In kot sem rekel, leta 2020 ni nobene potrebe fizicno hoditi na banko, ce smo ze ravno tako paranoicni.

3p ::

sunshine403 je izjavil:

Drzi se svojih stvari in pusti ostale na miru. Nisi poklican da bos kontroliral ostale in jim najedal. Ce te motijo pac ne hodis naokoli, pa te ne bodo vec motili.

Tega se Slovenci še vse preradi držimo. Zato pa imamo Balkan.

Pa ne mislim le na maskiranje.

kotanyi ::

sunshine403 je izjavil:

Mi gre pa v nos, ker ima sedaj ze vsaj neke posebne zelje po igranju policajev. Drzi se svojih stvari in pusti ostale na miru. Nisi poklican da bos kontroliral ostale in jim najedal. Ce te motijo pac ne hodis naokoli, pa te ne bodo vec motili.

Nah, z npr. opozarjanjem na pravilno nošnjo maske resnično ni nič narobe. Resnično ni problem če nekoga v npr. trgovini prijazno opozoriš da maske ne nosi pravilno, oziroma če lahko prosim poskrbi za varno razdaljo (poudarek na "prijazno"). V resnici lahko posamezniki s takšnim soft peer pressurjem naredimo še največ kar lahko.

Je pa prekleto težko nekomu težit da naj se drži ukrepa, za katerega sami vemo da je popolnoma nesmiseln. Najbrž ga ni junaka, ki bo na cesti ustavljal neznance in jim težil da naj si nataknejo masko, pa čeprav daleč naokoli ni žive duše. Posledično takšni nesmisli zbijajo vrednost tudi smiselnejšim ukrepom.

CoolBits je izjavil:

95% covid testov je false pozitive v Italiji.
https://threadreaderapp.com/thread/1331...

Pri nas pa so isti testi 100% bolj točni :))

Ti res ne uspeš ločiti verodostojnega vira od nekoga, ki je pojedel preveč obogatenih piškotkov.

Če bi ti testi prikazali toliko lažno pozitivnih, kdo so potem tisti v bolnišnicah, na intenzivi in v mrtvašnicah?

Aja, vemo, ni jih. Zarota MSM.

Strašna elita nas ima zaprte, zato da si dela škodo.

Slopek ::

kotanyi je izjavil:

sunshine403 je izjavil:

Mi gre pa v nos, ker ima sedaj ze vsaj neke posebne zelje po igranju policajev. Drzi se svojih stvari in pusti ostale na miru. Nisi poklican da bos kontroliral ostale in jim najedal. Ce te motijo pac ne hodis naokoli, pa te ne bodo vec motili.

Nah, z npr. opozarjanjem na pravilno nošnjo maske resnično ni nič narobe. Resnično ni problem če nekoga v npr. trgovini prijazno opozoriš da maske ne nosi pravilno, oziroma če lahko prosim poskrbi za varno razdaljo (poudarek na "prijazno"). V resnici lahko posamezniki s takšnim soft peer pressurjem naredimo še največ kar lahko.

Je pa prekleto težko nekomu težit da naj se drži ukrepa, za katerega sami vemo da je popolnoma nesmiseln. Najbrž ga ni junaka, ki bo na cesti ustavljal neznance in jim težil da naj si nataknejo masko, pa čeprav daleč naokoli ni žive duše. Posledično takšni nesmisli zbijajo vrednost tudi smiselnejšim ukrepom.

Si v kafiču težil neznancu, ki se je po treh pivih vsedel v avto?

kotanyi ::

Slopek je izjavil:

Ne hodim ravno veliko v kafiče. Sem pa že opozarjal neznance na razdaljo. V večini so bile reakcije pozitivne.

GrX ::

Slopek je izjavil:

kotanyi je izjavil:

sunshine403 je izjavil:

Sem ja.. V čem je težava?

sheeshkar ::

gruntfürmich je izjavil:

ker so navodila (lockdown ipd) napačna, zato pa imamo izbruhe v DSO-jih, in uničevanje gospodarstva ter posledično vseh ostalih kot kolateralna škoda pri tem.

Takšne "uničujoče" napovedi poslušamo že od marca, pa še do danes ni nihče od vas uspel dokazati, da ukrepi in omejitve dejansko škodujejo gospodarstvu.

GrX ::

sheeshkar je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

ker so navodila (lockdown ipd) napačna, zato pa imamo izbruhe v DSO-jih, in uničevanje gospodarstva ter posledično vseh ostalih kot kolateralna škoda pri tem.

Takšne "uničujoče" napovedi poslušamo že od marca, pa še do danes ni nihče od vas uspel dokazati, da ukrepi in omejitve dejansko škodujejo gospodarstvu.

Zanimivo je, da je Švedska v drugem četrtletju imela večji upad BDP-ja, kot njene sosede, ki so imele lockdown.. Mogoče zgolj slušaj, ali pa tudi ne..

https://www.businessinsider.com/coronav...

feryz ::

sheeshkar je izjavil:

A to je šala!? Mi delamo solidno, pa mi je padlo za 35 procentov glede na lani. Nekaj sicer je od države, glavnino pa kar mojega premoženja požira.
In četudi imam doo, imam vseeno za vsak lizing, za vsak kredit, za vsako poroštvo, tudi moje osebne menice zraven. Sisbon kaže nekih 350 jurjev osebnih zadolžitev. Tako da, če do konca zaglavim, lahko penzijo samo sanjam. Ali plačo. Ali karkoli. Samo še klošarit in na črno delat grem lahko.
Janez se lahko norca dela, ker še evra svojega ni nikamor vložil. Ali ene ure svojega truda.

111111111111 ::

darkolord je izjavil:

Menda je jasno, da lokali ne morejo biti žarišča okužb. Ker so zaprti.

Ampk očitno je to že kar huda logika ...

Eh. Revček. Lokali so zaprti zato, da se ne bi širila okužba, ampak to nekaterim redneckom očitno ni jasno, zato si lokale delajo v zidanicah.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Mato989 ::

sheeshkar je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Torej mamo gospodarsko rast? Višji BDP od lani? Manj brezposelnih? Frizerji majo ful strank ali kako?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

w0mbat ::

kotanyi je izjavil:

sunshine403 je izjavil:

imaš pa take debile v sloveniji, k nadlegujejo policajo in še snemajo. Pol se pa igrajo žrtve oz. so kao žrtve že od začetka postopka. Bedno.
https://www.facebook.com/patrik.jost.5/...

meni je vsak video k se snema policaje tak CRINGE, da glava peče, negledljivo je.

feryz je izjavil:

sheeshkar je izjavil:

A to je šala!? Mi delamo solidno, pa mi je padlo za 35 procentov glede na lani.

Imaš kakšen dokaz, da so za to krivi ukrepi in omejitve?

Mato989 je izjavil:

Torej mamo gospodarsko rast? Višji BDP od lani? Manj brezposelnih?

Leta 2009 nismo imeli nobenih ukrepov, pa je BDP padel še bistveno bolj kot sedaj. Kako torej nekateri VESTE, da sedaj ravno ukrepi in omejitve vplivajo na gospodarstvo?

digitalcek ::

Korona do kdaj? Do maja 2021, do oktobra 2021, ali še nekaj let? Do 2025? Mogoče celo do 2030?

Aja, nihče ne ve. Potem pa spremenite kriterije za zdravljenje!!!

Informacija iz narkomanske scene, ki jo SEVEDA od Beovićeve, ali Kacina NE BOSTE nikoli slišali, poznavalcu "psihe" pa pove zelo veliko:

Poraba sanvala (uspavalo, od katerega sicer praviloma v mesecu ali manj postaneš ODVISEN in ga mnogi zdravniki, sicer ne vsi, zelo NERADI predpisujejo, je porasla z zadnjih mesecih ne za 200%, ampak za nekaj 1000 (tisoč) odstotkov.

Prevedeno za tiste, ki mislijo, da v taki, nekajmesečni, brezperspektivni situaciji psiha ljudi ni pomemebna:

čisto navadni ljudje so zaradi takih in drugačnih sprememb (tudi tega, da se ne morejo = ne smejo več družiti, kakor so se recimo 50 let) že v psihičnih stiskah. In jih bo čez nekaj mesecev še dosti več.
In ti ljudje želijo v tej, čedalje hujši krizi, VSAJ SPATI. Tistih 5, 6 ur. Da lahko naslednji dan sploh kaj počnejo.

S slovenskega spleta, pred nekaj dnevi:

1.
In zakaj imajo kovid bolniki prednost pred drugimi bolniki? Naj mi kdo razloži smrt sorodnika zaradi neustrezne zdr. obravnav???
Tožbe bodo velike in mnogo jih bo. Zaradi našega zdravstva, ki je slabše kot nič, so ogrožene naše službe, preživetje, prihodnost naših otrok in za piko na i nam zaradi vsega tega natega umirajo najbližji.
JEB... SE S TO KORONO tisti, ki še vedno verjamete v ta nateg. Ne želite si, da morate sedaj v bolnico zaradi neke bolezni, ker boste sigurno umrli, saj vas bodo pustili ležati, ker ne boste kovid bolnik. KER sedaj so pomembni le kovid bolniki.

2.
Izgubili svojca v prvem koronskem valu, ko jih je bilo 20 na intenzivni in je celo zdravstvo stalo zaradi tega. In namesto, da bi opravili operacijo so se praskali po riti, ker ni bila nujna operacija. Pa se je izkazalo, da je bila še kako nujna operacija. Zaradi ene same operacije je ni več, zaradi vsega tega koronskega natega ker zanemarjajo vse bolnike, ki nimajo kovida. Smo že sprožili vse pravne postopke in se bom tožarila do smrti če bo treba. Nikoli ne bom sprejela dejstva, da je umrla zaradi ene same rutinske operacije. Jeb....se vsi s to korono ovce debilne ko nam umirajo svojci, ki nikoli ne bi smeli umreti. Pa tako zdravstvo ja. Celo življenje plačuješ za zdravstvo in ko prvič v življenju potrebuješ nekaj od njih te dobesedno ubijejo, pustijo umreti.

Samo korona do kdaj? Do maja 2021, do oktobra 2021, ali še kar nekaj let?
Aja, nihče ne ve. Potem pa za začetek spremenite kriterije za zdravljenje. In iznajdite, za milega boga, pri vseh miljardah, ki ste jih prejeli za razvoj cepiv - ZDRAVILO.

Kajti cepilo se ne bo, od oka, kakih 50% prebivalstva.
Znalašč, ali mogoče iz strahu, da ne bi dobili v telo kaj takga, kar ne želijo kasirati...

In kako priročno. Ravno ti bodo krivi za to, da se korona kriza še leta ne bo končala, in kako priročno, krivi tudi za vsako delovno mesto, ki bo izginilo...

Zgodovina sprememb…

musicfreak ::

Telbanc je izjavil:

Invictus je izjavil:

Kljub ukrepom okužbe naraščajo.

Se pravi so ukrepi nepotrebni...

Sem bil okoli pol 11 ure na lokalni banki. Hočem not, pa zagledam tipsona okol 60 let z masko pod brado, ko nekaj dopoveduje gospe za šaltarjem, pride čistilka do vrat in mi reče naj vstopim, pa ji odvrnem naj da uni masko gor. Zgodilo se ni nič. je bla taka situacija še okol 10 minut. Pol prot koncu debate tip masko navleče do nosa oziroma čez nos., dobi en papir in gre mim mene ven. Ta čas sem bil še mal okol po trgovinah.....in če ne bi mel maske Ftt3 sploh ne bi šel not. Vse majo posneto z varnostno kamero, če bo interes, bo tud dobu svoje.

Ukrepov se folk ne drži.

zaradi takih panicarjev kot si ti bodo lahko ukrepe drzali v nedogled. zagotovo si eden tistih, ki ima lepo zagotovljeno sluzbo, ne?

podobno kot pri nas en na sihtu, ko je najbolj lena oseba kar sem jih v zivljenju poznal in skoraj vsak vikend na bolniski, ki skoraj upa na to da bi firma morala v lockdown, da bo se vec lahko doma smrdel.

digitalcek je izjavil:

Korona do kdaj? Do maja 2021, do oktobra 2021, ali še nekaj let? Do 2025? Mogoče celo do 2030?

Informacija iz narkomanske scene, ki jo SEVEDA od Beovićeve, ali Kacina NE BOSTE nikoli slišali, poznavalcu "psihe" pa pove zelo veliko:

Poraba sanvala (uspavalo, od katerega sicer praviloma v mesecu ali manj postaneš ODVISEN in ga mnogi zdravniki, sicer ne vsi, zelo NERADI predpisujejo, je porasla z zadnjih mesecih ne za 200%, ampak za nekaj 1000 (tisoč) odstotkov.

Prevedeno za tiste, ki mislijo, da v taki, nekajmesečni, brezperspektivni situaciji psiha ljudi ni pomemebna:

Uspavala so prokleta, namreč povzročajo odvisnost. Jaz če bi bil zdravnik bi jih prepovedal kje pa šele predpisoval.

Urbano#Desno ::

musicfreak je izjavil:

podobno kot pri nas en na sihtu, ko je najbolj lena oseba kar sem jih v zivljenju poznal in skoraj vsak vikend na bolniski, ki skoraj upa na to da bi firma morala v lockdown, da bo se vec lahko doma smrdel.

A zdaj se pa iz bolehnega človeka delaš norca. Da te ni sram.

w0mbat je izjavil:

Uspavala so prokleta, namreč povzročajo odvisnost. Jaz če bi bil zdravnik bi jih prepovedal kje pa šele predpisoval.

Nasploh je nepredstavljivo da folk en mesec ne more na pivo in je že na anti depresivih (mislim halloooooo). Kaj bo do marca, ker prej se lokali verjetno ne bodo odprli? kaj bi bilo če bi se ljudem res zgodilo nekaj groznega?

Zgodovina sprememb…

ajdov ::

Nasploh je nepredstavljivo da folk en mesec ne more na pivo in je že na anti depresivih (mislim halloooooo). Kaj bo do marca, ker prej se lokali verjetno ne bodo odprli? kaj bi bilo če bi se ljudem res zgodilo nekaj groznega?

Sanval ni antidepresiv...

Urbano#Desno je izjavil:

musicfreak je izjavil:

A zdaj se pa iz bolehnega človeka delaš norca. Da te ni sram.

w0mbat je izjavil:

od anti depresivov nisi odvisen. Sam sem non stop doma, pa nimam nbene depresije. Get fucking over it.

111111111111 ::

Mato989 je izjavil:

sheeshkar je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Torej mamo gospodarsko rast? Višji BDP od lani? Manj brezposelnih? Frizerji majo ful strank ali kako?

Če je mrtvih enako kot prej, zakaj bi katerakoli od drugih številk rastala ali padala? Letos je vse isto kot lani. VSE.

w0mbat je izjavil:

od anti depresivov nisi odvisen. Sam sem non stop doma, pa nimam nbene depresije. Get fucking over it.

To pa ne. Jokat se pa mora. Skoraj sem 100% da najbolj jambrajo za izgubo službe tisti, ki so prej jambrali da so premalo plačani in da jih ne morejo tako malo plačat, kolikor lahko oni malo delajo.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

digitalcek ::

w0mbat je izjavil:

digitalcek je izjavil:

Se ZELO strinjam. Poznam okoli sebe par primer(k)ov. Obup.

Sam svojo starčevsko nespečnost rešujem z aktivnostjo čez dan in z meditacijo. Ob polnoči brez težav zaspim ob posnetku enoličnega šumenja dežja.

Ker sem to naredil že vsaj 1000-krat, mi uspe zaspati v 99.9999 večerih.

Ampak ljudje ne verjamejo v meditacijo, se ne zmorejo potruditi, meditacijo celo zavračajo kot neko neprimerno početje in potem ponoči ure in ure preštevajo ovčke. Pa število žal le redko štima...

Dosti off topica.

w0mbat je izjavil:

NE SODI DRUGIH PO SEBI je BISTEVNO pravilo življenja.

Niti dva od 8 miljard nista enaka. Niti slučajno!

Zgodovina sprememb…

no comment ::

Beovićeva je v pogovoru za STA povedala, da novi koronavirus še vedno v veliki meri kroži med prebivalstvom, kljub temu da nekateri ukrepi, kot so zaprti vrtci, šolanje na daljavo itd. trajajo že mesec dni. "A nekaj je predpisati ukrep, drugo pa je njegovo upoštevanje," je dodala.

Hoče rečt, da otroci vseeno hodijo v vrtce in šole?!

s1m0n ::

Hoče povedat, da več ne vedo zakaj se po celi državi približno enako širi kljub temu, da imamo ukrepe kot so prepoved prečkanja občinske meje... Pač smo na točki kjer nižje brez bolj grobega posredovanja ne bo šlo. Ukrepi so prijeli do te točke, dalje z njimi ne bo šlo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

no comment ::

s1m0n je izjavil:

Hoče povedat, da več ne vedo zakaj se po celi državi približno enako širi kljub temu, da imamo ukrepe kot so prepoved prečkanja občinske meje... Pač smo na točki kjer nižje brez bolj grobega posredovanja ne bo šlo. Ukrepi so prijeli do te točke, dalje z njimi ne bo šlo.

To je sarkazem?!

Seveda vemo kje se ljudje okužujejo. Jezus fuk...

Počasi bo treba priznati da je od ukrepov več škode kot koristi in jih odpravit

CoolBits ::

Saj je jasno zakaj toliko pozitivnih in covid smrti.
Finance.
Za vsakega pozitivnega se dobi določena vsota, za priklopljenega na respirator še več, za pod covid zabeleženo smrt pa še več.
Le kdo bi se temu uprl, razlike so samo administrativne kar se bolnic tiče.

ajdov je izjavil:

kaj pa če tko: če ne bi blo ukrepov bi bla slika še 10x slabša?

ajdov je izjavil:

Kakšne škode pa?

w0mbat je izjavil:

ajdov je izjavil:

kaj pa če tko: če ne bi blo ukrepov bi bla slika še 10x slabša?

Dajmo probat, odprimo vse pa da vidimo

Telbanc ::

sunshine403 je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Jaz se ukrepov pač držim,in že to gre enim v nos. Zanimivo. :D

Nic mi ne gre v nos ce se jih ti drzis. Pametnih ukrepov se drzim tudi jaz (neumnih pa malo manj). Mi gre pa v nos, ker ima sedaj ze vsaj neke posebne zelje po igranju policajev. Drzi se svojih stvari in pusti ostale na miru. Nisi poklican da bos kontroliral ostale in jim najedal. Ce te motijo pac ne hodis naokoli, pa te ne bodo vec motili. In kot sem rekel, leta 2020 ni nobene potrebe fizicno hoditi na banko, ce smo ze ravno tako paranoicni.

Ja seveda dobra logika, jaz naj bom doma, da bo lahko uni model brez maske španciral po banki. V zaptem prostoru, pazi. In revčka naj ne motim, ko bo trosil svoje viruse okoli...:D

Nisem poklicn da folk kontroliram, ampak drugič bom poklical policijo ali pa varnostnike, seveda anonimno. Kazen zaj po novem bo 1000 evrov.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Ja seveda dobra logika, jaz naj bom doma, da bo lahko uni model brez maske španciral po banki. V zaptem prostiru, pazi.

Sej ti ni nihče branil it v prostor. Pejt lepo not in ne kompliciraj. Sej ti maš masko, pa te bo varovala.

Take ki kličejo policijo bi bilo treba njihove podatke javno objavit.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ajdov ()

ajdov je izjavil:

Ja seveda dobra logika, jaz naj bom doma, da bo lahko uni model brez maske španciral po banki. V zaptem prostiru, pazi.

Sej ti ni nihče branil it v prostor. Pejt lepo not in ne kompliciraj. Sej ti maš masko, pa te bo varovala.

No in kaj boš pol?

Telbanc je izjavil:

Nisem poklicn da folk kontroliram, ampak drugič bom poklical policijo ali pa varnostnike, seveda anonimno. Kazen zaj po novem bo 1000 evrov.

Zakaj pa ne z imenom in priimkom? Ker si prevec rit da bi to upal narediti. Dokler lahko kvazi anonimno (upam da je vsem jasno koliko so klici na policijo zares anonimni) potem bo najhujsi gestapovec, ko pa bi moral povedati ime in priimek se bom pa usral in bil tiho. Tipicen vzhodni nemec, ki je obvescal Stasi o tem, kaj dela zena... seveda anonimno ;)

sunshine403 je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Zakaj pa ne z imenom in priimkom? Ker si prevec rit da bi to upal narediti. Dokler lahko kvazi anonimno (upam da je vsem jasno koliko so klici na policijo zares anonimni) potem bo najhujsi gestapovec, ko pa bi moral povedati ime in priimek se bom pa usral in bil tiho. Tipicen vzhodni nemec, ki je obvescal Stasi o tem, kaj dela zena... seveda anonimno ;)

Mrtvašnice se polnijo ker ni reda. Ane, tle se vse neha. Naj še vsak brez maske na majico napiše svoje podatke.

Telbanc je izjavil:

ajdov je izjavil:

No in kaj boš pol?

Ne bom pisal, ker bi mi spet account ugasnili.

nekikr ::

Mrtvašnice se polnijo ker ni reda. Ane, tle se vse neha. Naj še vsak brez maske na majico napiše svoje podatke.

Ne, polnijo se zato, ker vsako leto, vsak mesec, vsak dan, umre toliko in toliko ljudi. Letošnje apokaliptično leto je na srečo celo podpovprečno glede tega, kar je super. Samo da lani niste bili vsak dan obveščeni o tem pa niste vedeli, letos, ko vam vsak dan povedo koliko ljudi je umrlo, ste pa zelo začudeni, ker je bilo po vaše prejšnja leta 0 umrlih.

;-) je izjavil:

Mater kuha 7.dan. Danes je vzela tretji lekadol. Drugace se drzi razen glavoboli so nezvdrzni baje.
Trenutno imamo dvomestno st. okuzenih v familiji. Nič drastičnega pri nobenem.

Ni slabo s kakim oximetrom preveriti stanja, če se zadeva vleče.

Telbanc je izjavil:

Za to obstajajo ustrezne institucije da naredijo red. Ampak imajo njihovi sefi trenutno prevec dela s twittanjem in izmisljanjem vedno novih pravil in sprememb obstojecih pravil, tako da se nihce ne ukvarja s tem, da bi nadziral upostevanje pravil.
Se enkrat pa, ni tvoja naloga da drkas ostale ljudi. Ce zelis to delat, se lahko brez problema zaposlis pri policiji, mestnem redarstvu, raznoraznih inspektoratih, tabornikih, lovskih drustvih, drustvu za opazovanje ptic in bog vedi kdo vse ze sedaj kandidira, da bi opravljal jebanje sodrzavljanov v glavo zaradi nespostovanja pravil in "pravil". Definitivno pa ti kot fizicna oseba nimas nobenih pooblastil da bos pizdakal kaj kdo lahko dela in kaj ne sme. Ja vem, pa tako fino bi bilo ce bi lahko vrnil vsaj malo tistega, ko so te celo osnovno solo zajebavali da si glup.... Kot sem rekel lahko... posljes prosnjo za zaposlitev na mestno redarstvo... tam rade volje jemljejo v sluzbo take paciente.

feryz ::

To je veselica javnega sektorja. In pogrom gospodarstva. Kdor tega ne vidi, je slep. In še dopade se mu, da je prisilno zaprt turizem, gostilne, trgovine, prevozništvo itd, itd. Ker gre itak za lakomne in požrtne turistične delavce, natakarje, trgovce, voznike, frizerke...
Da bo manj pobranih davkov, manj denarja v obtoku, več lačnih, več sociale... ga ne gane.
Pufi letijo iz Bruslja dol, javni sektor si obračunava nešteto nadur, korona dodatkov, kupuje mimo razpisov in podobno. Če dlje traja, več si bodo nagrabili. Gospodarstvu pa več pustili za odplačati.

feryz je izjavil:

To je veselica javnega sektorja. In pogrom gospodarstva. Kdor tega ne vidi, je slep. In še dopade se mu, da je prisilno zaprt turizem, gostilne, trgovine, prevozništvo itd, itd. Ker gre itak za lakomne in požrtne turistične delavce, natakarje, trgovce, voznike, frizerke...
Da bo manj pobranih davkov, manj denarja v obtoku, več lačnih, več sociale... ga ne gane.
Pufi letijo iz Bruslja dol, javni sektor si obračunava nešteto nadur, korona dodatkov, kupuje mimo razpisov in podobno. Če dlje traja, več si bodo nagrabili. Gospodarstvu pa več pustili za odplačati.

še en k ga moti javna uprava in prejemniki soc. pomoči... lol

feryz je izjavil:

A je zares kaj drugega za pricakovat od nekoga na minimalcu (ali na socialni), ki misli, da bi bilo potrebno bogatase se bolj obdavcit, ker zivijo na njegov racun in nic ne dajo za skupno dobro, medtem ko on sam podpira cel javni sektor s svojimi davki od minimalne place. Saj prej ali slej bodo tudi taksni dobili izstavljen racun, kot tiste "bogataske svinje" ne bodo vec placale vseh miljonov davkov, ker bo sem ter tja kaksna ta "svinja" primorana zapreti svoje podjetje in bo zdravstvo iznenada manj zastonj, mulci pa bodo solo videli zgolj ce bo fotr sposoben dat 30 jurjev na leto... btw... ce lahko omenim za vse nepismene... pri minimalcu ne bo niti za kruh, kaj sele za solo ;)

Zgodovina sprememb…

;-) ::

3p je izjavil:

;-) je izjavil:

Mater kuha 7.dan. Danes je vzela tretji lekadol. Drugace se drzi razen glavoboli so nezvdrzni baje.
Trenutno imamo dvomestno st. okuzenih v familiji. Nič drastičnega pri nobenem.

Ni slabo s kakim oximetrom preveriti stanja, če se zadeva vleče.

Dobra ideja, misliš da bo tak na telefonu ok za neko referenco ? Sam sicer imam uro in mi kar dobro kaže, sem primerjal s tistim prstnim pri zdravniku, nevem kako je s telefoni ? Imajo te naprave v lekarnah naprodaj ?

sbawe64 ::

sheeshkar je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Potem praviš, da mu pomagajo ? Oz. kakšna je tvoja ocena ?

Za lažje razmišljanje https://slo-tech.com/forum/t773723/p693... .
2020 is new 1984
Corona World order

jojw ::

Telbanc je izjavil:

sunshine403 je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Tako ja, tudi zaradi tega. Ni pa to edini razlog..

Glede na euromomo imata oktober in november precejšno prirast..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jojw ()

;-) je izjavil:

Dobra ideja, misliš da bo tak na telefonu ok za neko referenco ? Sam sicer imam uro in mi kar dobro kaže, sem primerjal s tistim prstnim pri zdravniku, nevem kako je s telefoni ? Imajo te naprave v lekarnah naprodaj ?

Če vsaj približno deluje, bo verjetno v redu. Itak hočeš preveriti, če gre proti 90%, ne pa ločiti med 97 in 96%. Preizkusiš ga lahko, da ni čisto zanič, z zadrževanjem diha med merjenjem.

;-) ::

Koliko % spoo2 je zrelo za kisik?

CoolBits ::

Kar je pod 85% po mojem, nad 90 je ze ok.
««
81 / 175
»»