Forum » Loža » Korona - prvi in drugi val
Korona - prvi in drugi val
Temo vidijo: vsi
gruntfürmich ::
Mi smo imeli kao švedski model čez poletje. Ne deluje.kako ne deluje? čisto normalno smo se družili in gnetli na hrvaških plažah, smrti so pa se pričele šele ko je postalo mrzlo. naključje?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Slopek ::
Jaz nisem vedel da moraš imeti otroka zato da potrebuješ kredit za stanovanje. Očitno če si dosti razvajen si res ne moreš predstavljati sveta okrog sebe.
Če potrebuješ kredit, očitno živiš prek svojih zmožnosti.
Za stanovanjski kredit plačujem 300eur mesečno, za najemnino tega stanovanja, bi plačeval 600eur.
Glede na to, je tvoje pisanje nesmiselno.
Uizi ::
Očitno imaš preveliko stanovanje ali pa predrago. Kako je nesmiselno? Ne mi tukaj jokat z VAŠIMI krediti, če niste sposobni mislit niti za 2 leti naprej in pomisliti kaj pa če? Živite v svojem bubblu, kjer mislite, da ste nedotakljivi in vam vse pripada, ko pa zagusti so pa vsi drugi krivi, samo vi ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Uizi ()
lotar123 ::
Očitno imaš preveliko stanovanje ali pa predrago. Kako je nesmiselno? Ne mi tukaj jokat z VAŠIMI krediti, če niste sposobni mislit niti za 2 leti naprej in pomisliti kaj pa če? Živite v svojem bubblu, kjer mislite, da ste nedotakljivi in vam vse pripada, ko pa zagusti so pa vsi drugi krivi, samo vi ne.
Da mlajša oseba ne more delati, si trenutno ni kriva sama! Da je/bo izgubila službo si tudi ni kriva sama! Ne rečem, da je za vse kriva vlada, vendar nosi kar veliko odgovornost (samo za primer 14 dni izgubljenih zaradi neizdajanja odločb, kar je bil ključni faktor za današnje številke). Če tega ne vidš pa tvoj problem!
s1m0n ::
Dobro eni mislimo naprej... Kaj pa če pride en ornk kamen čez 2 leti pa nas vse pokonča ne bo več potrebno plačevati kredita...
nekikr ::
Reaktivna "taktika" pri bolj kužnih boleznih ne deluje dobro. Ti bi najprej mesece, če ne kar celo leto zbiral podatke, da bi potem to preštudiral in se na podlagi tega odločal. Virus je pa medtem naredil svoje in šel že drugam.
Če je govora o kugi, potem je potrebno preventivno narediti vse kar je v naši moči, ker bi sicer trupla zažigali kar na cesti. Če je govora o močnejšem prehladu, potem si lahko privoščimo dvom v kakšen podatek in vprašamo režimskega gospodo, ki nam servira, da so frizerski saloni kritični, od kje mu ta podatek. Aja, saj smo ga, pa ni znal povedati. Tudi telovadnice so baje kritične, pa so ob tem vprašanju ravno tako ostali tiho (razen NIJZ, ki je rekel, da teh podatkov sploh nimajo in da ne vedo o čem govori govorec). Boš razumel kje je problem? Vso strategijo baziramo na lažnivih podatkih in s tem se ljudje, ki imajo IQ nad lediščem, ne strinjajo in ukrepov ne spoštujejo. Še tistih ne, ki so smiselni.
Dodajam pa še to: Kar nekaj znancev in sorodnikov imam v panogah, ki so zelo prizadete oz. sedaj celo zaprte. Že spomladi so govorili, da je vsega kriva vlada in da je virus šala. Svojega obnašanja niso niti malo spremenili, zasebno furajo družinska in prijateljska srečanja še sedaj. V obdobju, ko so lahko delali, so se maskam in vsem drugim preventivnim ukrepom na delovnem mestu smejali.
Virus JE šala. Šala, ker zapiramo celotno državo zaradi neobstoječih žrtev in zaradi potencialne grožnje kapacitetam zdravstvenega sistema, ki je pokal pri šivih in bil čisto na koncu s kapacitetami pri 5 obolelih, pa pri 10, pa pri 20, pa pri 50, pa pri 200...pri čemer nimamo pojma, ker ne operiramo z realnimi podatki, kaj se sploh dogaja in koliko je zadeva resna (vsi podatki pa pravijo, da je resno le za tiste, ki izgubijo službo ali ne morejo do zravnika).
Kakšen odgovor.
Hočem rečt, da folk bi manj dajal za obrok kredita, kot pa za najemnino, katero vseeno mora imeti, če hoče streho nad glavo.
Kdo ti pravi, da si kaj kriv ti bizgec, kateremu7 je bilo kot kaže vse dano. Si podedoval stanovanje, ali si ga kupil? Si skeširal?
Ali pa si v najemu?
111111111111 ::
Ves kako je to imagodei... Samo 14 dni.... Gamozni nateg kacinkota... Fool me once, shame onyou, fool me twice....
Enkrat ste nas nategnili da bo samo 14 dni, drugic pa nas ne boste..
Smo vas že.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
FoxKnox ::
Vsi ki se ne držite ukrepov,širite govorice o neobstoju virusa, hodite okoli brez mask, se zbirate v skupinah brez razdalje, se zbirate v zaprtih gostinskih lokalih ali privat stanovanjih na skritih zabavah ste NEPOSREDNO ODGOVORNI za smrti v DSO in bolnicah in na novo brezposelnih, zaradi podaljšanja ukrepov in posledično zloma gospodarstva. Najmanj kar si zaslužite, je tožba žrtev proti vam, v primeru vaše obolelosti pa bi vam , po mojem ,pripadal le ventilator, propeler stare Dakote
;-) ::
No malce se umiri, v prvi rundi smo imeli točno imensko znane zdravnike, ki so bili odgovorni za smrti v DSOjih pa ni nihče dobil niti nobenega opozorila.
Kakšen odgovor.
Hočem rečt, da folk bi manj dajal za obrok kredita, kot pa za najemnino, katero vseeno mora imeti, če hoče streho nad glavo.
Kdo ti pravi, da si kaj kriv ti bizgec, kateremu7 je bilo kot kaže vse dano. Si podedoval stanovanje, ali si ga kupil? Si skeširal?
Ali pa si v najemu?
Živim v najemu in imam prihranke, ki jih nabiram že od 16 leta a jih ne zapravim, ker mislim in gledam naprej, imam dovolj denarja za hude čase in mi ni težko. :)
Lahko pa bi vzel kredit in dodal prihranjen denar, kupil stanovanje, naštepal 2 otroka in jokal po forumu kako je vse bed, ker sem sprejel butaste odločitve.
Zgodovina sprememb…
gozdar1 ::
Kakšen odgovor.
Ali pa si v najemu?
Živim v najemu in imam prihranke, ki jih nabiram že od 16 leta a jih ne zapravim, ker mislim in gledam naprej, imam dovolj denarja za hude čase in mi ni težko. :)
Težava najeme je da veliko najemodajalcev ne dovoli prijave stalnega prebivališča in da je praktično nemogoče dobiti najem za nedoločen čas, kar je še posebej težava v teh časih in še povečuje negotovost najemnikov. To sta tudi razloga , da veliko ljudi raje vzame kredit.
Kakšen odgovor.
Ali pa si v najemu?
Lahko pa bi vzel kredit in dodal prihranjen denar, kupil stanovanje, naštepal 2 otroka in jokal po forumu kako je vse bed, ker sem sprejel butaste odločitve.
Tvoja starost? 20? 21? Pač razmišlanje človek, ki v življenju ni bil odgovoren za kar koli drugega kot svojo lastno rit! Vsaj predvidevam.
Nimajo vsi možnosti prihrankov, nekdo, ki se je že pred epidemijo preživljal iz meseca v mesec pač nima take sreče, in prav ti so v trenutni situaciji najbolj najebali!
PacificBlue ::
Kakšen odgovor.
Ali pa si v najemu?
Ti se pa boš moral še marsikaj naučiti v življenju:).
I’m out.
:3
:3
Nikoli ne bom razumel neodgovornih ljudi, ki se odločijo za otroke, brez vsake odgovornosti in finančne podlage. Trpijo pa otroci, klasika. Prvo štalca, pol pa kravca... Vi pa kupite 10 krav, potem pa na banko po kredit za 200 let za štalco..
Ehh... Kaj naj rečem kot poročen, 4 otroci, kredit, 2 x plača, kredit do 60 leta.
JanK ::
Ce kdo se misli, da maske ne delujejo, naj si prebere tale clanek na straneh CDC.
V Kansasu je guvernerka v zacetku julija izdala ukaz, da je nosenje mask obvezno na javnih prostorih, pri cemer so okrozja (counties), ker je to pac Amerika, imela moznost preklicati to.
Od 105 okrozij jih je 24 upostevalo omejitev, 81 pa ne. V tistih, ki so upostevevali, je povprecno stevilo okuzenih padlo za 6%, v tistih, ki niso, se je povprecno stevilo okuzenih povecalo za 100% - se je podvojilo.
Nic teoretiziranja, nic modeliranja, samo zelo preprost eksperiment z preprostim zakljuckom: Nosenje mask bistveno zmanjsa prenos virusa COVID-19.
V Kansasu je guvernerka v zacetku julija izdala ukaz, da je nosenje mask obvezno na javnih prostorih, pri cemer so okrozja (counties), ker je to pac Amerika, imela moznost preklicati to.
Od 105 okrozij jih je 24 upostevalo omejitev, 81 pa ne. V tistih, ki so upostevevali, je povprecno stevilo okuzenih padlo za 6%, v tistih, ki niso, se je povprecno stevilo okuzenih povecalo za 100% - se je podvojilo.
Nic teoretiziranja, nic modeliranja, samo zelo preprost eksperiment z preprostim zakljuckom: Nosenje mask bistveno zmanjsa prenos virusa COVID-19.
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JanK ()
kotanyi ::
Vsi ki se ne držite ukrepov,širite govorice o neobstoju virusa, hodite okoli brez mask, se zbirate v skupinah brez razdalje, se zbirate v zaprtih gostinskih lokalih ali privat stanovanjih na skritih zabavah ste NEPOSREDNO ODGOVORNI za smrti v DSO in bolnicah in na novo brezposelnih, zaradi podaljšanja ukrepov in posledično zloma gospodarstva. Najmanj kar si zaslužite, je tožba žrtev proti vam, v primeru vaše obolelosti pa bi vam , po mojem ,pripadal le ventilator, propeler stare Dakote
Eh, pol pravš da bomo tožili ministrstvo in vlado ker so sedeli na ritih tri tedne preden so uredili morda najbolj kritičen del? Da te spomnim, NIJZ je 8. oktobra nehal izdajati odločbe rizičnim stikom. Vlada je čakala do 24. oktobra, preden je končno uredila zadevo. Število primerov je v tem času poskočilo s par sto na 2500 in je šele zadnje tedne, po tem ko so se ministrstva zganila, začelo stagnirati oz. upadati.
Link 1
Link 2
Link 3
Al so oni zate pač boljši od navadne raje in si zaslužijo kaj več?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kotanyi ()
A to je tistega virusa, za katerega nemoreš dobit dokaza, da sploh obstaja izven vlade in medijev?
Mogoče je čas da se pogovoriš s kakim dohtarjem ali medicinsko sestro.
Nikoli ne bom razumel neodgovornih ljudi, ki se odločijo za otroke, brez vsake odgovornosti in finančne podlage. Trpijo pa otroci, klasika. Prvo štalca, pol pa kravca... Vi pa kupite 10 krav, potem pa na banko po kredit za 200 let za štalco..
Kaj je zate varna finančna podlaga?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
Seveda obstaja. https://www.delo.si/novice/znanoteh/rac...!?logout
Obstaja tudi izračun IJS, ki pravi, da bo umrlo 90.000 Slovencev, pa 250.000, pa pol milijarde itd. Zaenkrat smo na največ nekaj 10, pa še to pod vprašajem (podatkov ni, ker se vse meče v isti koš, sicer bi bili prenizki za režimsko udrihanje po vsem kar leze in gre).
dexterboy ::
Točno tako. Priznam, tudi mene to drugo zaprtje bolj moti, ga težje prenašam, sem bolj nestrpen do "biserov", ki se požvižgajo na ostale, ki se nočejo prilagoditi razmeram , zmerjajo druge, da so ovce, . . .
Ti zaupam kje je problem v tem nerazumevanju drugih? Ne gre za žuriranje, kot to pokroviteljsko omeni kakšen imagodei. Gre za to, da ljudje ostajajo brez služb. Cel svet pač ni veseli in nedotakljivi javni sektor, v realnem svetu pride do izgube službe. Zadaj so pa krediti in otroci. To ni enostavna situacija ampak je izredno težka. Nekdo z garantiranim prihodkom do penzije tega pač ne more razumeti in mu je full-retard lockdown ok. Ostali jemljejo pa antidepresive, njihovo predpisovanje se je podvojilo.
Gre za to, da ljudje ne morejo ali pa sploh nočejo do zdravnika, ker so tako prestrašeni. Kar se odraža v 30% manj rakavih bolnikov. Ki jih seveda ni manj, ampak njihove smrti nikogar ne brigajo trenutno.
Gre za to, da bo počasi že eno leto teh "14 dni minilo", poslušamo pa vedno večkrat, da se bo situacija umirila v letu 2022. Torej lahko realno pričakujemo, da bo teh "14 dni" trajalo dve leti. Da ne ponavljam gospodarske in zdravstvene škode, ki bosta nepopravljivi, lahko izpostavimo otroke (če nam je že za odrasle vseeno). Že skoraj celo leto otrok ne more na trening športa, ki mu je bil zelo ljub. Že eno leto se praktično ne druži z otroki, ki naj bi bili sošolci. Šola na daljavo je slaba šala, starša ob rednih delovnih obveznostih nikakor ne moreta šolati doma otrok tako kot bi bilo treba. Tisti, ki imajo pravo službo, to vedo in povejo, a so preslišani.
Gre za to, da smo ljudje družabna bitja a 14 dni izolacije ne predstavlja problema. Se pa moramo res vprašati, ali je 2 leti lockdowna prava pot. To namreč s sabo nosi posledice. Nemčija je sicer lepo povedala, kdo je pravi heroj. Brezposelni na sociali, brez prihodnosti, brez prijateljev, brez hobija. Ampak tega večina noče. Večina hoče živeti. In odpovedati se dvema letoma življenja, otroke prikrajšati za dve leti otroštva ne bi smela biti tako enostavna odločitev režima ampak zahteva najmanj ustavno presojo in referendum.
Karkoli dodati na zgornji tekst bi bilo samo balast... zato pa jaz trobim že ves čas, da je treba to čimprej prekiniti. Ker kratkoročno ne bo v nobenem primeru bolelo tako močno, kolikor bo bolelo na dolgi rok... pa tudi, če bo vojna...žal.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Kakšen odgovor.
Ali pa si v najemu?
Hvala za odgovor.
Ampak meni se vseeno zdi lažje plačevati 300eur kredita, kot pa 600 za najemnino. Nekje moraš biti in imeti streho nad glavo. Se ti ne zdi? Plačaš v vsakem primeru. Razlika je pa na koncu očitna.
Ali 600 zato, da sploh si, ali pa 300, pa ti 300 ostane, tako, kot na koncu stanovanje.
Seveda pa lahko varčuješ in upaš, da boš postal oče pred 50.letom.
Vsekakor pa ob plačevanju najemnine, kot sem nakazal, težko govorimo o varčevanju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()
A110 ::
Kakšen odgovor.
Ali pa si v najemu?
Hvala za odgovor.
Ampak meni se vseeno zdi lažje plačevati 300eur kredita, kot pa 600 za najemnino. Nekje moraš biti in imeti streho nad glavo. Se ti ne zdi? Plačaš v vsakem primeru. Razlika je pa na koncu očitna.
Ali 600 zato, da sploh si, ali pa 300, pa ti 300 ostane, tako, kot na koncu stanovanje.
Seveda pa lahko varčuješ in upaš, da boš postal oče pred 50.letom.
Vsekakor pa ob plačevanju najemnine, kot sem nakazal, težko govorimo o varčevanju.
se strinjam, ampak če iz različnih razlogov nemoreš več odplačevati pač prodaš in greš v najem oz v cenejše/manjše stanovanje. ne pa da jokaš po medijih za pomoč (kot je tega dandanes vedno več) ob enempa imaš v lasti nepremičnino. seveda obstajajo izjeme ampak večina jamra zaradi lastnih bedarij in si želi da bi jih drugi odplačevali. sem imel v osnovni šoli 2 sošolki ki sta pri 18 ali 19 imeli že otroka. seveda brez služb ampak sta mislili da bosta že nekot oz bo družba za njiju poskrbela (no saj je). in vedno več je takih ki bi imeli otroke čeprav finančno za to niso sposobni. jaz bi tudi imel ferarija pa čeprav nisem sposoben za dolgoročno lastništvo. in ja, takšne stvari bi se morale kaznovati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: A110 ()
@logi raje plačam 600 in nisem suženj bankam ter delodajalcu, ki te ima na vrvici, ker si ne upaš niti pisniti, ker veš, da te čaka mesečni obrok ali pa boš na cesti brez vsega. Moj šef govori, da ima najraje delavce z otroci, le zakaj?
Zgodovina sprememb…
dexterboy ::
Kaj pa jemljete kredite, sami ste si krivi, nikoli ne veš kaj bo čas prinesel, kdo vam je garantiral, ko ste vzeli kredit, da se nič ne bo spremenilo v 5 letih? To je riziko, ki ste ga sami sprejeli. Narediš otroka in vzameš kredit za stanovanje, brez razmišljanja "kaj pa če", to ni odgovorno in popolnoma sami ste si krivi, DEAL WITH IT!Točno tako. Priznam, tudi mene to drugo zaprtje bolj moti, ga težje prenašam, sem bolj nestrpen do "biserov", ki se požvižgajo na ostale, ki se nočejo prilagoditi razmeram , zmerjajo druge, da so ovce, . . .Ti zaupam .. in referendum.
Kolega, kako kaj vonj po cipresah v vaši bližini? Te že vleče v onostranstvo? Ker si s takšnim odgovorm res ne zaslužil drugačne replike...
Res si sam sebi postavljaš ogledalo... iz posta v post si zbijaš rejting razumne osebe... četiri osnovne ili čak kupljena srednja škola u Bihaču?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexterboy ()
@logi raje plačam 600 in nisem suženj bankam ter delodajalcu, ki te ima na vrvici, ker si ne upaš niti pisniti, ker veš, da te čaka mesečni obrok ali pa boš na cesti brez vsega. Moj šef govori, da ima najraje delavce z otroki, le zakaj?
V vsakem primeru plačuješ. Kaj tu ni jasno? Jaz lahko prodam, tudi če še nisem odplačal in vseeno imam nekaj, ti nimaš nič, pa že zdaj jaz 300eur več prihranim. Ne razumeš?
Jaz nisem ničemur zavezan, ti pa si, to je razlika. V primeru krize kot je zdaj pa ne boš prodal nič brez izgube. Kaj tu ni jasno?
Zgodovina sprememb…
IL_DIAVOLO ::
Jaz nisem ničemur zavezan, ti pa si, to je razlika. V primeru krize kot je zdaj pa ne boš prodal nič brez izgube. Kaj tu ni jasno?
Ti plačuješ 600. Potem tega ne zmoreš več in si na cesta.
Jaz plačujem 300 in če ne bi zmogel, bi prodal in trenutno imel od tega 50000eur. S tem, lahko grem za 600 v najem.
Res ti ni jasno.
Jaz plačujem 300 in če ne bi zmogel, bi prodal in trenutno imel od tega 50000eur. S tem, lahko grem za 600 v najem.
Res ti ni jasno.
Mislim, da mu nima smisla razlagati. Važno da on ni vezan
Urbano#Desno ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Potrcko, naj ti bo to lekcija za v prihodnje
https://www.zurnal24.si/magazin/film-gl...
Fino. Bo sedaj imel več časa za potovanja. Osebno bi mu za spremembo priporočil obisk kakšne od držav kjer se s covidom uspešno spopadajo naprimer taiwan ali pa južna korea. Pričakujem njegovo strokovno analizo zakaj so te države uspešnejše od evropskih.
Dtrader ::
"...priporočil obisk kakšne od držav kjer se s covidom uspešno spopadajo naprimer taiwan ali pa južna korea..."
Obisk Severne Koreje bi bil zadetek v polno :)
Obisk Severne Koreje bi bil zadetek v polno :)
Bolje da nimaš, ko gre gor, kot da imaš, pa gre dol :)
gruntfürmich ::
Tvoja starost? 20? 21? Pač razmišlanje človek, ki v življenju ni bil odgovoren za kar koli drugega kot svojo lastno rit! Vsaj predvidevam.
Nimajo vsi možnosti prihrankov, nekdo, ki se je že pred epidemijo preživljal iz meseca v mesec pač nima take sreče, in prav ti so v trenutni situaciji najbolj najebali!
ne dojameš ker ti ni dano dojeti. ker si neodgovoren in potem jokcaš po forumu, ko ti en pove da je biti odgovoren planirati v naprej da se ne zafrkneš.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
49106 ::
Ja, lepa politična odločitev. Naslednjič bo nekdo izgubil službo, ker bo navijal za AC Milan, šefe pa za Juventus.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
Uspešne države imajo zaprte meje in dajejo okužene v karanteno za razliko od manj uspešnih, ki imajo meje odprte in potem zapirajo vse , ko začne vada v grlo.
Dtrader ::
@logi raje plačam 600 in nisem suženj bankam ter delodajalcu, ki te ima na vrvici, ker si ne upaš niti pisniti, ker veš, da te čaka mesečni obrok ali pa boš na cesti brez vsega. Moj šef govori, da ima najraje delavce z otroci, le zakaj?
Tudi zate bo prišel dan, ko boš moral spremeniti svoja prepričanja... Vsi smo že doživeli to.
Bolje da nimaš, ko gre gor, kot da imaš, pa gre dol :)
w0mbat ::
fantje če bi se vsi šli prej kravca kot štalca bi bla populacija slovenije 1.400.000 namesto 2.000.000 .. še tako nas je malo. Eni se pač odločijo za otroke, je veliko breme katerega sem se izogibal cel lajf in nisem niti pod razno človek za met otroke. Vsaj en k jih ni šel delat , eh... pri 19ih ko je punca bla skoraj noseča , preden je naredila test mi je bil tisto najhujši dan življenja.
gruntfürmich je izjavil:
ne dojameš ker ti ni dano dojeti. ker si neodgovoren in potem jokcaš po forumu, ko ti en pove da je biti odgovoren planirati v naprej da se ne zafrkneš.
Jaz jokam po forumu? Pa že!
Ne prenesem pa vase zagledanih egoistov, ki mislijo, da je edino pravilno tako kot oni počnejo, in nimajo niti trohice empatije do soljudi, še posebaj ranljivejše skupine!
Uspešne države imajo zaprte meje in dajejo okužene v karanteno za razliko od manj uspešnih, ki imajo meje odprte in potem zapirajo vse , ko začne vada v grlo.
Čas zato je bil v začetku poletja ko smo z lockdownom spucali okužbe. Ljudem ki niti mask ne sprejemajo bi se seveda zmešalo če bi zapirali mejo s Hrvaško. Danes smo v stanju kjer je trenutna rešitev najboljša in ima dolgoročno najmanj negativnih posledic.
Urbano#Desno je izjavil:
Čas zato je bil v začetku poletja ko smo z lockdownom spucali okužbe. Ljudem ki niti mask ne sprejemajo bi se seveda zmešalo če bi zapirali mejo s Hrvaško. Danes smo v stanju kjer je trenutna rešitev najboljša in ima dolgoročno najmanj negativnih posledic.
Zaprte meje v EU so iluzija, ki ni ravno v skladu s samo idejo unije in se ne bodo zgodile. Da pa ne znamo porihtat karanten je druga stvar, zapiranje vsega je pač veliko slabša opcija.
Da pa ne znamo porihtat karanten je druga stvar, zapiranje vsega je pač veliko slabša opcija.
Hehe vsakega dopustnika v karanteno ki bi se jo tudi držal? Totalna iluzija še posebej ob naših kaznih ki so simbolične. Zapiranje je trenutno edina opcija in bi takšno zaprtje (v sicer bolj podivjani obliki) zgodilo čez čas samo od sebe ko bi število žrtev dovolj naraslo. Pri tem bi seveda imeli neprimerno večjo število mrtvih in večjo gospodarsko škodo.
Res ti ni jasno.
Ti moraś s tem še odplačat kredit, pizda si zabit, adijo pamet, res...
Urbano#Desno je izjavil:
Da pa ne znamo porihtat karanten je druga stvar, zapiranje vsega je pač veliko slabša opcija.
Hehe vsakega dopustnika v karanteno ki bi se jo tudi držal? Totalna iluzija še posebej ob naših kaznih ki so simbolične. Zapiranje je trenutno edina opcija in bi takšno zaprtje (v sicer bolj podivjani obliki) zgodilo čez čas samo od sebe ko bi število žrtev dovolj naraslo. Pri tem bi seveda imeli neprimerno večjo število mrtvih in večjo gospodarsko škodo.
V avstraliji te dajo v zastražen hotel, pri nas greš lahko v službo na drug konec slovenije. Ponavadi se začne se pri osnovah, dokler teh ne bomo porihrtali,..
Glej zakaj prosiš za podatke, če jim potem ne verjameš?
Ne prosim za podatke, ker vem, da jih ni. Vsi namreč vse smrti mečejo v covid koš, kar je vezano tudi na prejeti denar iz EU ali drugih mehanizmov. Pred meseci sem pisal kako to počnejo Angleži: smrt zaradi kateregakoli razloga po potrjenem covid testu je bila covid smrt. Četudi je koga zbil avto. Če je bil kadarkoli pred tem pozitiven, je bil covid žrtev. Nato so sami ugotovili, da s takim beleženjem ne bodo prišli daleč in se presečni datum dali na 60 dni, pa potem 28. Takrat ste se smejali, da to pa že ni tako, kljub temu, da je bila to uradna objava in da mi, kleni Slovenci, to delamo drugače. No, zavrtimo nekaj mesecev in tudi naši priznajo, da so vse smrti po potrjenem testu covid smrti. In to nikogar ne moti. S takim bullshit poročanjem in takim bullshit označevanjem mrtvih ti lahko "dokažem" karkoli in moj matematični model bo pil vodo. Na lažnih podatkih pač lahko narediš poljubne lažne zaključke in uvedeš poljubne ukrepe. Kot tisti rumeni naslov prejšnjih dni, da smo presegli 1000 smrti. 1000 kaj, česa? Letno jih je veliko več kot to. 1000 s covidom? Kaj ima to veze s čimerkoli? 1000 zaradi covida? Potem je povprečno število umrlih letno bistveno večje kot prejšnje leto? Ni? Če daš tudi meni pravico, da si izmislim podatke, ti lahko naredim matematični model, ki se bo do potankosti skladal s tvojim zahtevanim rezultatom.
s1m0n ::
Verjetno vse umrle testirajo za covid... Tako so tudi v petek našo sorodnico, ki je umrla v DSO v 90+ starosti. Ampak dobro verjetno jih tudi, če so pozitivni ne pišejo kar tak pod statistiko umrlih z/za covid.
darkolord ::
No, zavrtimo nekaj mesecev in tudi naši priznajo, da so vse smrti po potrjenem testu covid smrti.Še enkrat - vir?
sunshine403 ::
Saj to se je vsaj v medijih spremenilo od spomladi. Takrat so umirali zaradi covida, danes umirajo s covidom. Ja je fejst razlika ce umres zaradi covida ali pa s covidom. No mrtev si vseeno, za ostale pa je razlika.
Glej zakaj prosiš za podatke, če jim potem ne verjameš?
Ne prosim za podatke, ker vem, da jih ni. Vsi namreč vse smrti mečejo v covid koš, kar je vezano tudi na prejeti denar iz EU ali drugih mehanizmov. Pred meseci sem pisal kako to počnejo Angleži: smrt zaradi kateregakoli razloga po potrjenem covid testu je bila covid smrt. Četudi je koga zbil avto. Če je bil kadarkoli pred tem pozitiven, je bil covid žrtev. Nato so sami ugotovili, da s takim beleženjem ne bodo prišli daleč in se presečni datum dali na 60 dni, pa potem 28. Takrat ste se smejali, da to pa že ni tako, kljub temu, da je bila to uradna objava in da mi, kleni Slovenci, to delamo drugače. No, zavrtimo nekaj mesecev in tudi naši priznajo, da so vse smrti po potrjenem testu covid smrti. In to nikogar ne moti. S takim bullshit poročanjem in takim bullshit označevanjem mrtvih ti lahko "dokažem" karkoli in moj matematični model bo pil vodo. Na lažnih podatkih pač lahko narediš poljubne lažne zaključke in uvedeš poljubne ukrepe. Kot tisti rumeni naslov prejšnjih dni, da smo presegli 1000 smrti. 1000 kaj, česa? Letno jih je veliko več kot to. 1000 s covidom? Kaj ima to veze s čimerkoli? 1000 zaradi covida? Potem je povprečno število umrlih letno bistveno večje kot prejšnje leto? Ni? Če daš tudi meni pravico, da si izmislim podatke, ti lahko naredim matematični model, ki se bo do potankosti skladal s tvojim zahtevanim rezultatom.
Torej če nekdo ki ima težave s srcem, zboli za pljučnico in umre. Je umrl zaradi pljučnice ali srca? V katero kategorijo bi ga ti dal?
Kaj pa če se zaletiš z avtom v zid? Si umrl v prometni nesreči ali si umrl pri trku v zid?
Res ti ni jasno.
Pol sem ga že odplačal.
Zakaj žališ, če ne razumeš?
50000, mi zdaj ostane, če prodam stanovanje za 100k, kolikor je vredno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()
Res ti ni jasno.
Pol sem ga že odplačal.
Zakaj žališ, če ne razumeš?
50000, mi zdaj ostane, če prodam stanovanje za 100k, kolikor je vredno.
Ti si finančno nepismen.