» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
53 / 175
»»

sbawe64 ::

The Case fatality rate
pri koroni

7 držav, od katerih 3 nimajo nekih posebnih ukrepov (Belorusija, Japonska, Švedska)
ourworldindata

Številke pozitivnih gredo gor, smrtnost dol, posledično cfr pada povsod - ne glede na "ukrepe".
Korona je kot kaže bolj lakmusov papir stanja psihotičnosti vlad.

cdc številke
https://tallahasseereports.com/2020/09/...

CDC COVID-19 Survival Rates
Age 0-19 -- 99.997%
Age 20-49 -- 99.98%
Age 50-69 -- 99.5%
Age 70+ -- 94.6%

Kdo od vas od paranoikov si bo tole danes natisnil, spravil in čez 20 let obesil na steno v jami ? Tam namreč drvimo.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

LeQuack ::

Čez 14 dni se vse odpre, šole, trgovski centri, fitnesi, lokali...
https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...
Quack !

w0mbat ::

še eno cepivo, Moderna, 95% učinkovito... Katerega bomo mi dobili? Pfizer Al Moderna? Seveda bi raje moderna

w0mbat
Enak kriterij kot pri gripi:
če nisi +65 in kaj posebej bolan, potem nobenega.
Če si +65 in kaj bolan, potem oboje (ziher je ziher press).

LeQuack
c/p iz rtv
Že mesec dni so zaprti vsi gostinski lokali, zaprte so šole in vrtci. Situacija se ne izboljšuje. Izgleda da se je vir okužb preselil tudi v delovne organizacije. Sedaj pa se zapira še javni promet in se morajo delavci brez prevoza drenjati v nekih kombijih.Problem je v zdravstvenih ustanovah in DSO-jih, za kar ste krivi sami, saj več kot 6 mesecev ni bilo nobene direktive, kako bi to preprečili.
Zakaj imam grozen občutek, da je pomembno z ukrepi in astronomskim kaznovanjem samo zatreti upor protestnikov, da boste lahko še nekaj časa vladali in vlekli agonijo naprej?
Dragi moji, država nam umira, oblast imate - kako se bomo rešili iz tega?
Prosim za pametne predloge.
Hvala

V šestih paketih protikoronskih ukrepov je bilo dopolnjenih, spremenjenih in smiselno popolnoma predugačenih preko 100 zakonov. Razgradnja ustavne demokracije pod pretvezo zelo uspešnega boja proti covidu.

Clap clap.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

sbawe64 je izjavil:

w0mbat

kako.. js sm 36 pa bi se rad cepil, kaj ne da bo obvezno za vseh?

Hemi426 ::

w0mbat je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

w0mbat

Lahko se boš cepil isto kot sedaj z vsemi cepivi, ki ti ne pripadajo zaradi zdravstvenih stanj - samoplačniško

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hemi426 ()

CoolBits ::

So pa v planu tudi žalitvene kampanje za necepljene, se pravi nas bodo žalili kot manjvredne, kužne itd...
Pripravite se na protinapad :D

Slopek ::

SambaShare je izjavil:

Slopek je izjavil:

Zakaj ne bi podajal napovedi? Tudi ti počneš isto.

Sam sem uporabil pogojnik, ti ga nisi.

O pogojnikih, se obrni na vlado. Celo sranje, ki temelji na pogojnikih in seveda Bergamu, kot kazni, če se ne držimo njihovih pravil. Da o kaznih, do 15k€ ne govorimo.
Če ne bomo tega, če ne bomo onega....kaj bo potem? Bodo ljudje umirali pred bolnico? Poglejmo si kje danes čakajo na pregled tisti, ki so res bolani. Se vam ne zdi, da bomo začeli šteti mrtve ravno tukaj, med temi čakajočimi, bolanimi?
Gospodarstvo?
Ni problema. Zmoremo, pravijo.
Zares? Kakšne bodo žrtve tukaj?
Vse to, zavoljo pogojnika. Zgodilo se ni nič. Vsaj ne na račun nevarnega virusa, temveč zaradi neučinkovitega zdravstvenega sistema in tudi sistema kot takega. Vsaj tega, najinega sistema. Oni špilajo drug game. Kolko se sekiraš zaradi enga kmeta v zimbabveju, ker mu je letina šla v k...c?
Toliko, pa še manj, je njim vseeno za nas.

Izrazil sem svoje mnenje, ki seveda ni nujno pravilno. Sem samo odgovarjal in vsi zares samo špekuliramo, saj nihče zares ne ve.

Kar nekaj stvari, o katerih smo pisali že pol leta nazaj, je danes dejstvo. Takrat si bil ravnozemljaš, če si to napisal. Kakor koli že, ne obeta se nam nič dobrega. Teorije gor al dol.

w0mbat je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

w0mbat

Štiri cepiva so že
Pfizer, Moderna, Sputnik 5, Curevac
https://sputnikvaccine.com/newsroom/pre...
https://www.curevac.com/en/2020/11/12/c...
2020 is new 1984
Corona World order

Urbano#Desno ::

LeQuack je izjavil:

Precej optimistično. No bojo pa 20.12 ponovno zaprli. :))

w0mbat je izjavil:

Obvezno seveda ne bo. Lahko pa pričakujemo da bodo nekateri ponudniki storitev zahtevali potrdilo o cepljenju za koristenje njihovih uslug. Potovanje z letalom je že ena od takšnih zadev. S tem se bodo zaščitili pred tožbami da se je nekdo ukužil med letom in zbolel.

Urbano#Desno je izjavil:

w0mbat je izjavil:

Obvezno seveda ne bo. Lahko pa pričakujemo da bodo nekateri ponudniki storitev zahtevali potrdilo o cepljenju za koristenje njihovih uslug. Potovanje z letalom je že ena od takšnih zadev. S tem se bodo zaščitili pred tožbami da se je nekdo ukužil med letom in zbolel.

dejmo no, seveda more bit obvezno, saj če ne nismo nč rešli. SEM ZA OBVEZNO CEPLJENJE PROTI COVIDU, kdo je še?

LeQuack je izjavil:

Kje piše za storitve?
Samo malo se bo razrahljalo ukrepe, mogoče kaka malica na prostem.

December je tudi hegemonski mesec za Zahodno ekonomijo in potrošnjo...

w0mbat je izjavil:

Urbano#Desno je izjavil:

w0mbat je izjavil:

dejmo no, seveda more bit obvezno, saj če ne nismo nč rešli. SEM ZA OBVEZNO CEPLJENJE PROTI COVIDU, kdo je še?

Se nisi podpisal pri zbiranju podpisov?
https://www.zurnal24.si/zdravje/otrok/o...

Zgodovina sprememb…

ah vidim da to cepivo bo en lari fari cel.... maš ogromno tega folka tudi med mojimi kolegi, k preprosto rečejo 'ne bom se šel cepit' ... butlji eni.. Nč ne bo od rešitve sveta, sveta bo še naprej konec.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: w0mbat ()

s1m0n ::

Kaj vam debata o tem ali se boste šli cepit? Saj pa za nas/vas ne bo cepiva še vsaj celotno prihodnje leto, če niste med zdravstvenimi delavci ali med ogroženo skupino...

s1m0n je izjavil:

Kaj vam debata o tem ali se boste šli cepit? Saj pa za nas/vas ne bo cepiva še vsaj celotno prihodnje leto, če niste med zdravstvenimi delavci ali med ogroženo skupino...

Drži. Razen če se nihče ne bo želel cepiti in bo ostalo kaj za druge skupine.
Jaz bi sicer počakal na mnenje društva OPS. Oni vedno strokovno utemeljijo kaj je kul in kaj ne. :))

sunshine403 ::

w0mbat je izjavil:

še eno cepivo, Moderna, 95% učinkovito... Katerega bomo mi dobili? Pfizer Al Moderna? Seveda bi raje moderna

Pa si uspel prebrati kako so prisli do 95% ucinkovitosti? Aja sorry je najbrz prevec komplicirano razumeti. Ja odreseni smo vseh tezav. Hail to the king!

s1m0n je izjavil:

kakšno celo prihodnje leto? A mal sanjaš? A si kaj pil , mogoče skadil? Kaki celo leto... Cepivo bo že konc decembra in na začetku 2020 bomo že vsi cepljeni oz. tisti k hočemo. Obvezno pa mora bit, če ne ni učinka.

3p ::

CoolBits je izjavil:

So pa v planu tudi žalitvene kampanje za necepljene, se pravi nas bodo žalili kot manjvredne, kužne itd...
Pripravite se na protinapad :D

Po mojem ne bo potebno. Če se bojo precepili bolj ogroženi in še nekaj drugih, bomo lahko tolerirali nekaj takih, ki bi raji imeli korono (ker je itak samo prehlad) kot pa injekcijo (ker je baubau).

fikus_ ::

Podpiram obvezno cepljenje. Cepljenje proti neumnosti.

nič, kandidirat za vodjo vlade, pa sam dat obvezno cepljenje. Se vidimo na volitvah...

phantom ::

Nemška vlada sporoča: bodite heroji za dobro svoje države. Počnite ... nič!

~
~
:wq

Propaganda dela 100 kmh.

Počnite nič posledice:

Merkel's "special heroes".
Couchpotatos without friends, without children and without prospects are Merkel's heroes!

Bilobil
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

phantom je izjavil:

Nemška vlada sporoča: bodite heroji za dobro svoje države. Počnite ... nič!

Pa dobro no to je pač moto politike :) "Počnemo nič! Zato bi bilo tudi ustrezno, da vi počnete nič..."

Naslednjih 30 dni je ključnih! Knjiga, čajček pa bo!

Če bi se ljudje malo bolj držali ukrepov, ne bi jedli rogljičkov in malic na prostem!, bi sedaj lahko že imeli vse sproščeno...

Zgodovina sprememb…

Hemi426 je izjavil:

Naslednjih 30 dni je ključnih! Knjiga, čajček pa bo!

Če bi se ljudje malo bolj držali ukrepov, ne bi jedli rogljičkov in malic na prostem!, bi sedaj lahko že imeli vse sproščeno...

ajdov ::

LeQuack je izjavil:

ahahahahahaha

kdor to verjame je pa tudi...

w0mbat je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

w0mbat

se boš še nekaj časa načakal, ker dolgo časa ne bo dovolj cepiva za vse

Slopek je izjavil:

SambaShare je izjavil:

Slopek je izjavil:

Zakaj ne bi podajal napovedi? Tudi ti počneš isto.

Sam sem uporabil pogojnik, ti ga nisi.

O pogojnikih, se obrni na vlado. Celo sranje, ki temelji na pogojnikih in seveda Bergamu, kot kazni, če se ne držimo njihovih pravil. Da o kaznih, do 15k€ ne govorimo.

Bergamo = false flag s katerim so upravičili zaprtje eu

w0mbat je izjavil:

s1m0n je izjavil:

kakšno celo prihodnje leto? A mal sanjaš? A si kaj pil , mogoče skadil? Kaki celo leto... Cepivo bo že konc decembra in na začetku 2020 bomo že vsi cepljeni oz. tisti k hočemo. Obvezno pa mora bit, če ne ni učinka.

a ti dejansko misliš da bomo decembra imeli dovolj doz za celo slovenijo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ajdov ()

111111111111 ::

Hemi426 je izjavil:

Kaj?
To niso površne navedb; tako kot želite, je s strani strokovnjakov potrjeno, da je že bil virus lani tukaj, dokazano s študijami.

Ne premikaj sedaj goalpostov.

Še enkrat preberi moj post v kontekstu, ti ki obvladaš strokovno literaturo, ti 2 vrstici ne bosta problem. Ali?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

darksamurai ::

w0mbat je izjavil:

s1m0n je izjavil:

Cepivo bo prišlo postopoma in ga bo na voljo samo za okoli 60% populacije.
link

Glede na to, da hočejo vsi cepivo bom zaploskal, ko bodo ti odmerki cepiva pri nas... Do te pa sem skeptičen, če bo sploh do tega prišlo do februarja!

lexios ::

In order to buy a TV, computer or a radio, North Korean citizens are required to get special permission from officials at their places of residence or employment

Nowadays:

North Korea began actively cultivating computer experts from around 2010 and now schools and other areas of life in the country reportedly use computers more than ever before... North Korea has seen an increase in the sales of notebook computers following the closures of schools due to the COVID-19 pandemic!

>:D Meanwhile in Slovenia:

V trgovino trenutno ne morete po televizor ali tehnično blago!

:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

CoolBits ::

Nekje sem slisal, da se krtace za skoljko se dobi, da lahko vsaj spucamo in odplaknemo, ker toliko sranja kot se ga zadnje case slisi, bi bla tezka drugac. :))

lexios ::

Kdo bi si mislil, naši so slabši kot Kim Jong-un! :))

dexterboy ::

CoolBits je izjavil:

So pa v planu tudi žalitvene kampanje za necepljene, se pravi nas bodo žalili kot manjvredne, kužne itd... Pripravite se na protinapad :D

A tisti rumeni trak z Davidovo zvezdo šteje ali dam namesto zvezde raje sliko inekcije?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Rumeni trak z Davidovo zvezd pride v pkp7.

Kakšno cepivo bo prišlo, ono od Pfizerja ali katero drugo iz seznama 4 napisanih (Pfizer, Moderna, Curevac, Sputnik 5) ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

imagodei je izjavil:

dexterboy je izjavil:

ROFL. Sem dal v življenju že toliko odraščanja, da ne rabim nasvetov mladine. Ja, sorči, imam še vedno živa starša.
Potem je pa mogoče cajt, da se začneš tako obnašat in ne daješ random ljudem, ki jih sploh ne poznaš, nasvetov glede mamahotela.

Če želiš, lahko izbrskam POUČNE poste, ki so mi bili izbrisani, brez žalitev, pa ji ponovno pripopam nazaj. Mi ni odveč ;)

vzporedni off topic;
Ker smo vsi na istem planetu; uradno se volitve USA končajo 13. decembra. Bidonar že sedaj piše, da želi zapraviti 7300 milijard zelencev za zagon gospodarstva, zelene energije... Na obstoječih 27.000 milijard (27 trilijonov po ameriško) pufa bo on amere zapufal do... fundamenta. Kitajska in Japonska, ki imata na stotine milijard državnih obveznic ZDA, bosta mogoče premislili o prdčasnem odkupu obveznic. Če se to zgodi, vrednost dolarja zgrmi navzdol, kar pomeni, da bo vreden nič (kar je dejansko že sedaj), posledično vrednost delnic limitira proti ničli, vsi, ki imajo vplačane sklade, delnice, obveznice... se bodo lahko s papirjem samo obrisali pod nos. Ker je to povezano z ECB, ki ima že nekaj časa NEGATIVNO obrestno mero, bo čez čas tudi vrednost evra začela padati... In negativne obrestne mere NISO NORMALEN generator (motor) gospodarstva, ker če jaz nekomu posodim 100 enot denarja in jih zaradi negativnih mer dobim nazaj samo še 95, se postavlja vprašanje, koliko NOR moram biti, da bi posojal denar?
Podobno igro se gresta FED, ki ima za enkrat še ničelno obrestno mero in ECD, kjer je negativna že nekaj časa... Na dolgi rok se posledično samo še delajo večji pufi, ki, nekega dne, ko samo obresti prerastejo celoten prihodek, pripelje do bankrota države. Za lažje razumevanje; če so moji prihodki 100 enot, jaz si pa vsako leto zapufam in moram vsak puf odplačevati po 10 enot, pomeni, da bom, ko vzamem 11. puf, moj plačilni dolg narasel na 110 enot, ki jih ne bom mogel odplačati, če je pa moj prihodek 100 enot... Tako nekako mi drvimo proti največjemu ekonomskemu zlomu naše civilizacije. Če je kriza 2008 udarila samo ZDA, bo nova kriza sekala po celem planetu... In preživeli bodo tisti, ki bodo imeli svoj grunt, zemljo, kmetijo...

dexterboy je izjavil:

vzporedni off topic;
Ker smo vsi na istem planetu; uradno se volitve USA končajo 13. decembra. Bidonar že sedaj piše, da želi zapraviti 7300 milijard zelencev za zagon gospodarstva, zelene energije... Na obstoječih 27.000 milijard (27 trilijonov po ameriško) pufa bo on amere zapufal do... fundamenta. Kitajska in Japonska, ki imata na stotine milijard državnih obveznic ZDA, bosta mogoče premislili o prdčasnem odkupu obveznic. Če se to zgodi, vrednost dolarja zgrmi navzdol, kar pomeni, da bo vreden nič (kar je dejansko že sedaj), posledično vrednost delnic limitira proti ničli, vsi, ki imajo vplačane sklade, delnice, obveznice... se bodo lahko s papirjem samo obrisali pod nos. Ker je to povezano z ECB, ki ima že nekaj časa NEGATIVNO obrestno mero, bo čez čas tudi vrednost evra začela padati... In negativne obrestne mere NISO NORMALEN generator (motor) gospodarstva, ker če jaz nekomu posodim 100 enot denarja in jih zaradi negativnih mer dobim nazaj samo še 95, se postavlja vprašanje, koliko NOR moram biti, da bi posojal denar?
Podobno igro se gresta FED, ki ima za enkrat še ničelno obrestno mero in ECD, kjer je negativna že nekaj časa... Na dolgi rok se posledično samo še delajo večji pufi, ki, nekega dne, ko samo obresti prerastejo celoten prihodek, pripelje do bankrota države. Za lažje razumevanje; če so moji prihodki 100 enot, jaz si pa vsako leto zapufam in moram vsak puf odplačevati po 10 enot, pomeni, da bom, ko vzamem 11. puf, moj plačilni dolg narasel na 110 enot, ki jih ne bom mogel odplačati, če je pa moj prihodek 100 enot... Tako nekako mi drvimo proti največjemu ekonomskemu zlomu naše civilizacije. Če je kriza 2008 udarila samo ZDA, bo nova kriza sekala po celem planetu... In preživeli bodo tisti, ki bodo imeli svoj grunt, zemljo, kmetijo...

You'll own nothing, and you'll be happy.

Prej bi rekel, da so bo folku odpeljalo, če se jim bo vzelo vse...
Ker ljudje, ki izgubijo vse, nimajo kaj več za izgubiti...
In takrat se zgodi ulica.
In tudi tukaj se že ponavljam...

Tega ne štekam;
Minister za zdravje Tomaž Gantar pričakuje, da bodo sprejeti ukrepi pokazali učinke v 14 dneh. Epidemija pa je, kot pravi, trenutno pod nadzorom. Se je pa vlada odločila, da bo razglašeno epidemijo podaljšala še za 30 dni.
Ali to pomeni 30 brez javnega prevoza ali razmere do 16.11.?

Zgodovina sprememb…

Prej bi rekel, da so bo folku odpeljalo, če se jim bo vzelo vse...
Ker ljudje, ki izgubijo vse, nimajo kaj več za izgubiti...
In takrat se zgodi ulica.
In tudi tukaj se že ponavljam...

a tako kot se je folku odpeljalo ko so nas zaprli v domove?

če se večini do zdaj ni odpeljalo, dvomim da se jim kdaj bo

Tega ne štekam;
Minister za zdravje Tomaž Gantar pričakuje, da bodo sprejeti ukrepi pokazali učinke v 14 dneh. Epidemija pa je, kot pravi, trenutno pod nadzorom. Se je pa vlada odločila, da bo razglašeno epidemijo podaljšala še za 30 dni.
Ali to pomeni 30 brez javnega prevoza ali razmere do 16.11.?

še sami ne vejo pomoje

Facebook dev ::

Ja ves da morjo govorit, da bo trajalo le teden ali 14 dni, pa potem podaljsujejo, kot pa da bi iz prve rekli, da bi zaprti vse za 1 mesec in pol, ker bi se folku v tem primeru utrgalo. Ce bo sreca, jim bo uspelo za noviletne praznike sprostit ukrepe, takoj po novem letu pa zategnejo vse nazaj.

Mimogrede, Svedska, svetla tocka v dobrem boju proti koronavirusu, od danes dalje prepoveduje vsa zbiranja vec kot 8 ljudi.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.

Facebook dev je izjavil:

Mimogrede, Svedska, svetla tocka v dobrem boju proti koronavirusu, od danes dalje prepoveduje vsa zbiranja vec kot 8 ljudi.

Še imajo veliko za nadoknadit, da nas z ukrepi dohitijo... To so sedaj več mesecev za nami.

Mediji pa spet nabijajo, da ima ljudstvo zabave doma in v garažah mene pa nihče ni povabil na eno od takšnih zabav :) Zgleda, da tega pri nas tu ni...

;-) ::

Najbolj smešno mi je da je tukaj toliko pametnjakovičev, pa težko vrjamem da so oz. je sploh kateri rizičen za primer tegale prehladka...ampak vsi komaj čakajo cepivo :) Virus pa pokosi le tiste ki bi umrli jutri in pojutrišnjem, ali pa že včeraj (ja korona čas podaljšuje življenja) po drugi strani pa uničuje mlada življenja.

Mladi izgubljajo čas, ki bi ga lahko preživeli v šolah, na igriščih, izgubljajo počitnice itd. babice in prababice/pradedki mojega otroka pravijo da jim je vseeno če živijo zaprti in ne vidijo vnukov ali če jim mali natrosi ta virus. Stalno več ljudem je vseeno, bolje umreti svoboden kot živeti zaprt.

In meni je vseeno, bil pozitiven, sicer brez testa, fasal je še brat, ki je bil pozitiven brez testa od njega je fasala punca ki je bila pozitivna na testu...torej imeli smo ga izgleda ;) Tega vraga od katerega sem imel par ur drisko in dve uri se mi je zdelo da nekaj ni ok z grlom... zaprt 10 dni.

Ne ga srat, 30 ljudi dnevno umre za covid19, pa niti eden več kot lani. Katastrofa.

Mediji pa spet nabijajo, da ima ljudstvo zabave doma in v garažah mene pa nihče ni povabil na eno od takšnih zabav :) Zgleda, da tega pri nas tu ni...

Danes sem bil na vikendu in sem bil vabljen. 50€ pijaca do jutra, prevoz urejen s tvojim avtom domov. Dokazilo kje si zaposlen in osebna je obvezna. 100€ je s hrano, do jutra, prevoz isto s tvojim avtom domov urejeno, tako da se zena ne posumi. Do 17 ure je bilo 40 prijav.

Vina vrhunske kakovosti, jedilni list je kar zanimiv, žar legende, kunec v saču, teletina iz krušne peči, svinjska rebra iz krušne peci, piščanci-porcija cel piščanec.

Vse lokalno, domace, bio. Brez heca. V soboto sem rezerviral tri mesta.

HappyPills ::

Sliši se super. Če fašete ta novo kazen, nam mogoče še kak UTD pade. Podpiram.

Zgodovina sprememb…

HappyPills je izjavil:

Sliši se super. Če fašete ta novo kazen, nam mogoče še kak UTD pade. Podpiram.

Glede na število prijav bo morda prišlo tudi koga ki je normalen in jih bo prijavil. Tako da jaz tudi odobravam.

Baje ze zadeva "špilala" v prvem krogu iger lakote, tako da nič bat.

Je pa organizator zelo previden, če kdo kaže kake znake je priporočljiva maska.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

;-) je izjavil:

Baje ze zadeva "špilala" v prvem krogu iger lakote, tako da nič bat.

Je pa organizator zelo previden, če kdo kaže kake znake je priporočljiva maska.

:))
No pol pa super če ste previdni. :D

Samo ne biti ogorčen če bodo šole zaprte do marca.

111111111111 ::

Hja, kolega je v karanteni, ker je čez vikend delal streho in sta mu dva pomagala, ki sta na likofu povedala, da nimata okusa in vonja, ampak da sta drugače OK. Ga je strah kot psa, ker ima doma fotra s kar nekaj pridruženimi boleznimi in je pomagal pri strehi. Tako nekako se mlad slovencelj drži pravil.

Važn da dobi vikend keš, če mimogrede pokoplje še kakega starega pa tudi ni hudega. Si bil ti na strehi Mato?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

verjetno je krivo to da si do pred kratkim na cesti lahko jedel sendvič, še sreča da smo to prepovedali
««
53 / 175
»»