» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
38 / 175
»»

LeQuack ::

dexterboy je izjavil:

"Zagotovo jih bo večina podaljšanih."
https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...

Je čisto vseeno, kaj se mi tukaj pričkamo. Če do konca leta ne odprejo šole in javno življenje, bomo zabredli pregloboko, da se bomo lahko ven izvlekli brez trajnih zdravstvenih, socialnih, gospodarskih in ekonomskih posledic...

Ni problema, v Sloveniji so samo bogataši. Primer: V Sloveniji ima vsaj 4063 ljudi več kot milijon evrov na bančnem računu:
https://www.24ur.com/novice/preverjeno/...

Tako da folk ima denarja na zalogi kolikor hočeš, po moje je lahko lockdown še par mesecev.
Quack !

blubiu ::

https://www.rtvslo.si/stevilke/statisti...

Starost umrlih v zadnjem grafu

PacificBlue ::

Ja takle imamo, šišmiš:

https://maribor24.si/lokalno/trojiski-z...
I’m out.
:3

dexterboy ::

@LeQuack, a ni čudno, da v takšnih časih objavijo takšne informacije?
Kot, da bi med vrsticami hoteli povedati, da njihovi prihranki niso več varni?
Sem skoraj prepričan, da bo marsikdo od teh ljudi prenesel denar v tuje banke...
Ker debilnosti na Šubički RES ni konca... :8)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Uizi ::

PTSD, panic attacks, insomnia: 1 in 5 Covid-19 patients develop mental illness within three months, new study finds

https://www.rt.com/news/506251-covid19-...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Uizi ()

Bwaze6 ::

LeQuack je izjavil:

Ni problema, v Sloveniji so samo bogataši. Primer: V Sloveniji ima vsaj 4063 ljudi več kot milijon evrov na bančnem računu:
https://www.24ur.com/novice/preverjeno/...

Tako da folk ima denarja na zalogi kolikor hočeš, po moje je lahko lockdown še par mesecev.

4000 ljudi od dveh milijonov, pa zaključiš, da so v Sloveniji "samo bogataši"? Glede na to, da se jih v državi cirka 2000 na dan okuži z covid-19, tudi zaključiš, da je po dveh dneh Slovenija prekužena? :))

kopriwa ::

lexios je izjavil:

kopriwa je izjavil:

lexios je izjavil:

Glede na to kako je izrezan ta graf, naj sami ugotavljamo/ugibamo kaj te številke pomenijo? No, pa poskusimo: Do dne (cca.) 22.9. smo imeli zaznanih 481 okužb med oskrbovanci v DSO ter 230 okužb med zaposlenimi v DSO, torej 711 vseh okužb iz DSO. Po podatkih smo imeli v Sloveniji do dne 22.9.2020 4558 primerov zaznanih okužb, kar pomeni, da je 15.5% okužb bilo iz DSO. Še podatke za drugi val počakamo, da enkrat za vselej proglasimo tistih "85% okužb je iz DSO" za popolno izmišljotino.

Kje piše, da je 85% okužb iz DSO?

Govoriš o "preprostih številkah"? >:D

V primerih, kjer se zadnje tedne šteje kovid smrtne žrtve, gre pri okoli 85% za starostnike nad 80. letom in glede na stare podatke o okužbah v DSO-jih in sveže podatke, da ima večina DSO-jev korona pozitivne, sklepam, da so ti starostniki večinoma iz DSO-jev! Žal!

Res je, narobe sem interpretiral tvoj citat. Če komentiram vsebino, da je večina umrlih starostnikov je to jasno po vseh objavljenih statistikah. Vendar pa starostna porazdelitev žrtev ni stopnica, ki se začne pri 80 let, žrtve so tudi med mlajšimi (65-75) in to nezanemarljive (ja večinoma tisti s pridruženimi boleznimi). Upoštevaj še starostno porazdelitev hospitaliziranih ter tistih na intenzivni negi zaradi Covid19. Apliciraj vse te starostne porazdelitve (smrti, intenzivna, hospitalizacija) na 2 milijona okuženih, kot nekateri hočejo, da se zgodi s prekuževanjem in boš videl v kakšen clusterfuck pademo. Do takrat ko nam imunost pade po okužbi, potem pa znova, sicer z drugačnimi starostnimi porazdelitvami.

P.S. S tem, da če bi virusu pustili svojo pot, zdravstveni sistem ne bi vzdržal in bi bile te starostne porazdelitve (smrti, intenzivna, hospitalizacija) popolnoma drugačne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kopriwa ()

3p ::

Uizi je izjavil:

PTSD, panic attacks, insomnia: 1 in 5 Covid-19 patients develop mental illness within three months, new study finds

Hehe, niso preverili stanja pred korono. Fail. :D

lexios ::

kopriwa je izjavil:

lexios je izjavil:

kopriwa je izjavil:

lexios je izjavil:

Glede na to kako je izrezan ta graf, naj sami ugotavljamo/ugibamo kaj te številke pomenijo? No, pa poskusimo: Do dne (cca.) 22.9. smo imeli zaznanih 481 okužb med oskrbovanci v DSO ter 230 okužb med zaposlenimi v DSO, torej 711 vseh okužb iz DSO. Po podatkih smo imeli v Sloveniji do dne 22.9.2020 4558 primerov zaznanih okužb, kar pomeni, da je 15.5% okužb bilo iz DSO. Še podatke za drugi val počakamo, da enkrat za vselej proglasimo tistih "85% okužb je iz DSO" za popolno izmišljotino.

Kje piše, da je 85% okužb iz DSO?

Govoriš o "preprostih številkah"? >:D

V primerih, kjer se zadnje tedne šteje kovid smrtne žrtve, gre pri okoli 85% za starostnike nad 80. letom in glede na stare podatke o okužbah v DSO-jih in sveže podatke, da ima večina DSO-jev korona pozitivne, sklepam, da so ti starostniki večinoma iz DSO-jev! Žal!

Res je, narobe sem interpretiral tvoj citat. Če komentiram vsebino, da je večina umrlih starostnikov je to jasno po vseh objavljenih statistikah. Vendar pa starostna porazdelitev žrtev ni stopnica, ki se začne pri 80 let, žrtve so tudi med mlajšimi (65-75) in to nezanemarljive (ja večinoma tisti s pridruženimi boleznimi). Upoštevaj še starostno porazdelitev hospitaliziranih ter tistih na intenzivni negi zaradi Covid19. Apliciraj vse te starostne porazdelitve (smrti, intenzivna, hospitalizacija) na 2 milijona okuženih, kot nekateri hočejo, da se zgodi s prekuževanjem in boš videl v kakšen clusterfuck pademo. Do takrat ko nam imunost pade po okužbi, potem pa znova, sicer z drugačnimi starostnimi porazdelitvami.

P.S. S tem, da če bi virusu pustili svojo pot, zdravstveni sistem ne bi vzdržal in bi bile te starostne porazdelitve (smrti, intenzivna, hospitalizacija) popolnoma drugačne.

Sem dvoumno napisal. Sicer pa ja, največje število okuženih je med ženskami, starimi okoli 40 let - delovno aktivna populacija, storitve. Ljudje umirajo tudi pri 60. letih in manj. Zdravstveni sistem je odpovedal že zdavnaj. In mislim, da je jasno, da se določene ukrepe kot je nošnja mask, varnostne razdalje, testiranja in karantene, samoizolacije npr. brez težav opravlja dalje in da s tem, ko sprostiš drakonske ukrepe ala policijska ura, prepoved prehajanja med občinami ali totalen lockdown, to ne pomeni, da prepuščaš virusu prosto pot... Če bi poskrbeli za boljšo izolacijo oskrbovancev in zaposenih v DSO-jih, bi imeli sedaj pol manj težav. Hkrati pa je ta teorija o clusterfucku, če država sprosti ukrepe, zgolj ugibanje. Glede na to, da imamo baje 20.000 okuženih, ki so asimptomatski ali prebolevajo doma, je glede na število vseh okužb delež na intenzivi relativno majhen. Marsikdo, posebno med starejšimi, bi kljub temu tudi ostal pazljiv. Rokuje se skoraj nihče več, npr.; ne glede na ukrepe. Itd. Skratka, dela se projekcije, ki predpostavljajo bedarije. Npr., da se 2 milijona okužita v trenutku, v real life scenariju, ne v matematičnem modelu, kjer se okužbo podaja kot pink ponk žogico ali nekem modelu, ki ga implementira nekdo, ki očitno še nikoli ni delal v RL ali gostinstvu, pa vseeno ne vem kako je možno, da izusti bedarijo, kot je "če bi gostinci delali na 20% kapacitet, bi prihodek upadel le za 40%, okužbe pa za 80%"... Podjetja tehtajo ali se jim splača odpirat že pri 50% kapacitetah! ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Tudi če gostinci odprejo 100%, bo upad prometa velik, folk bo bolj pazljiv, ker jih je strah..

Zgodovina sprememb…

Facebook dev ::

Kje pa policisti zganjajo neko hudo represijo? Zaenkrat sem naredil več kot 400km po več različnih občinah, pa me ni ustavil še nihče.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.

nekikr ::

Ljudje umirajo tudi pri 60. letih in manj.

Glede na to koliko ljudi pod 60. letom starosti je umrlo lahko z lahkoto zaključimo, da virus njim ni nevaren. Večjo šanso imajo, da jih zbije avto. Še posebej, ker še za to minimalno peščico nimamo podatka zakaj so umrli ampak zgolj s čim, kar je totalno neuporaben in skrajno bullshit podatek.

HappyPills ::

En problem je vedno pri temu procentu, ki ga vztrajno ignorirate, ker vam pač ne diši.
Če in ko pride do zloma zdravstva. Npr. pač odpremo vse 60+ nafilajo čez platfon bolnice urgence itd. Potem rata mičken problem ko si npr zlomiš nogo, imaš prometno, alergisjko rakcijo, ga mal preveč cukneš pametuješ in jih dobiš močno po zobeh. Pač noben te ne bo oskrbel. Vem tiny nepomemben detail.
Zdaj opcija bi bila, da recimo vsi ki bi se radi prosto gibal enostavno podpišejo, da pač vedo, da ni oskrbe dokler traja epidemija, da se strinjajo zraven dobijo 10% popusta za žale in gas. Al pa pač bodo nekje probal privat dobit da jih pokrpajo, mogoče veterinar.
To bi verjetno šlo. Sam to vam pa spet ne diši.
Jeba.

Aja super je tudi ta Tiny nepomembne detail. Da če mi vse odpremo se naredimo kot da virusa ni. Bodo pač zaporo za nas naredila sosednje države. Ko bodo one zaprle meje bo gospodarstvo isto crknlo.
Spet tiny problem vem.
Spet ne diši.
Jeba.

Zgodovina sprememb…

Miki N ::

Preveč binarno razmišljate (a ker je tehnični forum?) - vse ali nič. Že če pogledaš sosednjo Hrvaško - legendarno kužno jamo, ki je okužila cel svet - imajo celo rahlo boljšo sliko kot mi z manj ukrepi.

Malenkosti? Mogoče - ampak take stvari ljudem ogromno pomenijo-

Miki N je izjavil:

Preveč binarno razmišljate (a ker je tehnični forum?) - vse ali nič. Že če pogledaš sosednjo Hrvaško - legendarno kužno jamo, ki je okužila cel svet - imajo celo rahlo boljšo sliko kot mi z manj ukrepi.

https://siol.net/novice/svet/na-hrvaske...

Res jim gre dobro, počakaj še 14dni, bodo na 6k/dan..

Zgodovina sprememb…

lotar123 ::

Uizi je izjavil:

Miki N je izjavil:

Ne vem a ne znaš brat al koko? Procent majo isti k mi, medtem ko nimajo skoraj nobenih represivnih ukrepov! Mislim, da jim gre veliko bolje kot nam! Glede smrtnosti so pa daleč pred nami v pozitivnem smislu!

Glede na to ,kako ste radi povdarjali, da so vse okužbe prišle iz CRO, bi pričakoval, da je stanje pri njih veliko slabše kot kjerkoli v EU.

ajdov ::

HappyPills je izjavil:

En problem je vedno pri temu procentu, ki ga vztrajno ignorirate, ker vam pač ne diši.
Če in ko pride do zloma zdravstva. Npr. pač odpremo vse 60+ nafilajo čez platfon bolnice urgence itd. Potem rata mičken problem ko si npr zlomiš nogo, imaš prometno, alergisjko rakcijo, ga mal preveč cukneš pametuješ in jih dobiš močno po zobeh. Pač noben te ne bo oskrbel. Vem tiny nepomemben detail.
Zdaj opcija bi bila, da recimo vsi ki bi se radi prosto gibal enostavno podpišejo, da pač vedo, da ni oskrbe dokler traja epidemija, da se strinjajo zraven dobijo 10% popusta za žale in gas. Al pa pač bodo nekje probal privat dobit da jih pokrpajo, mogoče veterinar.
Jeba.

Aja super je tudi ta Tiny nepomembne detail. Da če mi vse odpremo se naredimo kot da virusa ni. Bodo pač zaporo za nas naredila sosednje države. Ko bodo one zaprle meje bo gospodarstvo isto crknlo.
Spet tiny problem vem.
Spet ne diši.
Jeba.

Zato pa je bolje da se od enkrat okuži čim več ljudi in je posledično zdravstveno sesuto čim manj časa. Če bi se teoretično danes okužili vsi, bi decembra bil že konec. Pač komur je usojeno da umre od korone bi umrl in je.

;-) ::

Zaenkkrat jim gre vsaj pol boljse kot nam. Vsaj pri umrlih na milijom.

Izgleda da nekaj delamo narobe, medtem ko smo vsi najpametnejši od stroke do politike do civilistov vsak ima neke svoje poglede in trdna prepričanja nam v bistvu gre zelo zelo slabo.

Zato pa je bolje da se od enkrat okuži čim več ljudi in je posledično zdravstveno sesuto čim manj časa. Če bi se teoretično danes okužili vsi, bi decembra bil že konec. Pač komur je usojeno da umre od korone bi umrl in je.

Nekako na koncu bo rezultat res isti, zavlačujemo s kruto resnico ali ne. Le da bo škoda na drugih na neogroženih skupinah še večja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ;-) ()

Sc0ut ::

Uizi je izjavil:

Tudi če gostinci odprejo 100%, bo upad prometa velik, folk bo bolj pazljiv, ker jih je strah..

V lokalnem pajzlu ne:)

Je dobro en komentator nekje napisal - kveliteta ne bo prezivela, pajzli z lokalnimi pijancki pa.

Je pa res ce se recimo pajzli odprejo in se zacnejo pijancki drenjat v zaprtem prostoru, ne bo klientele cez 2 mesca vec :)
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sc0ut ()

Utk ::

Izgleda da nekaj delamo narobe, medtem ko smo vsi najpametnejši od stroke do politike do civilistov vsak ima neke svoje poglede in trdna prepričanja nam v bistvu gre zelo zelo slabo.

Ja, pustimo ukrepe, ne držimo se zdrave pameti. Namesto da bi preklinjali, ker ne moremo naredit žura za rojstni dan, preklinjamo in najdemo način kako ga naredit v ilegali. Tu je vsa in bistvena razlika.

Na Hrvaškem bodo okužbe samo še rasle in to zelo hitro, počakajte 14dni, mi smo zabremzali širjenje z ukrepi..

s1m0n ::

Vedno čakamo in podaljšujejo za teh 14 dni :) To bo nov moto 2020... Še 14 dni, čez 14 dni še dodatnih 14 dni!

Tolk časa traja, da se pokažejo simptomi, čist logično.

s1m0n je izjavil:

Vedno čakamo in podaljšujejo za teh 14 dni :) To bo nov moto 2020... Še 14 dni, čez 14 dni še dodatnih 14 dni!

Tko nekako ja :))

Uizi je izjavil:

Tolk časa traja, da se pokažejo simptomi, čist logično.

Baje traja od oktobra do aprila, sem nekje prebral, da se pokažejo simptomi :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: lotar123 ()

Miki N ::

Ma da ne bomo po Koroni fasali še Cirozo.

Prejšnji teden, ko je bilo lepše vreme je v Lj po določenih punktih in celo parkih bila scena kot iz War-Z - samo s pijanci.

Sicer nekaj prekaljenih profesionalcev, ampak tudi precej debitantov... zaskrbljujoče.

Uizi je izjavil:

Na Hrvaškem bodo okužbe samo še rasle in to zelo hitro, počakajte 14dni, mi smo zabremzali širjenje z ukrepi..

Čakam že od marca, gore trupel pa nikjer. Še tist grozni Bergamo so umirali pač taki ki vedno umirajo, stari in bolani. Pa še to bolj ne kot ja.

Irbis ::

;-) je izjavil:

Nekako na koncu bo rezultat res isti, zavlačujemo s kruto resnico ali ne. Le da bo škoda na drugih na neogroženih skupinah še večja.

Nekaj malega razlike bi bilo, zdaj jih umre 40 % od tistih, ki pridejo na intenzivno, potem jih bo pa pač 80 % ali pa še več, če bodo pač v domači oskrbi, ker ne bo več prostora. Pa še kakšen več od tistih, ki so samo hospitalizirani.

Urbano#Desno ::

Irbis je izjavil:

Nekaj malega razlike bi bilo, zdaj jih umre 40 % od tistih, ki pridejo na intenzivno, potem jih bo pa pač 80 % ali pa še več, če bodo pač v domači oskrbi, ker ne bo več prostora. Pa še kakšen več od tistih, ki so samo hospitalizirani.

Ob kolapsu zdravstva lahko odpišeš vse iz intenzive in precejšen del tistih ki so samo hospitalizirani (večina naj bi potrebovala dodaten kisik).

V Italiji dobivajo kisik v avtomobilih, ker je zmanjkalo postelj..

Predpostavljaš, da bi se vsi ukvarjali samo še s covid pacienti. Kar se sicer trenutno dogaja ampak ne zaradi prezasedenosti. Če prav razumem me hočeš prepričati, da zobozdravnik ne bo popravil razbitih zob, ker bo nastavljal respirator nekomu? Zloma noge ne bodo slikali, ker bodo nastavljali respiratorje? Tudi družinski zdravnik ne bo dvignil telefona (sicer ga že zdaj ne), ker bo v UKC oskrboval covid paciente? Črnuh, prosim.

Zdaj opcija bi bila, da recimo vsi ki bi se radi prosto gibal enostavno podpišejo, da pač vedo, da ni oskrbe dokler traja epidemija

Bučko, to imamo že sedaj, samo ne spremljaš zadev. Izredno težko je priti kamorkoli, ker vsi čakajo na covid paciente. Čakalne dobe se podaljšujejo, družinski zdravniki ne odgovarjajo na maile, klice in če citiram nasvet v zdravstvenem domu "napišite pritožbo".

Da če mi vse odpremo se naredimo kot da virusa ni. Bodo pač zaporo za nas naredila sosednje države.

Sem upal, da ne bo več slame na tem slamnatem možu, pa vidim, da ga še kar pretepate. A sta res idini opciji "virusa ni" in pa "full-retard lockdown"? Kakšna srednja pot, da se ljudem pusti živeti a se obenem ustrezno, a sorazmerno poskrbi, za ostale, pa ne obstaja? Ker #vsakoživljenješteje ne pomeni, da naredimo vse kar lahko da 95 letnik preživi teden dni dlje (ali pa tudi ne, saj covid ni njegov največji problem) obenem pa 100 drugih obsodimo na mučenje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nekikr ()

lexios ::

Facebook dev je izjavil:

Kje pa policisti zganjajo neko hudo represijo? Zaenkrat sem naredil več kot 400km po več različnih občinah, pa me ni ustavil še nihče.

Mene pa še marsikoga so ustavili, so pa korektni in se zavedajo, da opravljajo le svoje delo. Težave so v samem vrhu! Vpraš Hojsa! >:D

nekikr je izjavil:

Ljudje umirajo tudi pri 60. letih in manj.

Glede na to koliko ljudi pod 60. letom starosti je umrlo lahko z lahkoto zaključimo, da virus njim ni nevaren. Večjo šanso imajo, da jih zbije avto. Še posebej, ker še za to minimalno peščico nimamo podatka zakaj so umrli ampak zgolj s čim, kar je totalno neuporaben in skrajno bullshit podatek.

Se strinjam!

Po drugi strani pa je totalen BS, da smo v kakršnemkoli lockdownu, v letoviščih pa še nekaj turistov, javni prevoz sploh obratuje, se ni že med poletjem mobiliziralo vseh zdavrstvenih delavcev na zavodih ali v s.p.-jih, in izjeme lahko "kršijo" ukrepe brez karanten in testiranja - če so razmere v zdravstvu že tako hude, da je potrebno zapirati občine in uvajat policijsko uro! Po drugi strani pa se žarišča okuženih z novim koronavirusom pojavljajo v podjetjih in DSO-jih... Vsi ukrepi do sedaj: BS! Totalen kaos!

Neuradno gremo v še strožji lockdown, rezultat že znan, krivec pa? Huligani? Zjutraj pa na obisk k sosedu 60+ letni upokojen kolega, brez maske: "Eee, imaš nešto za stestirat?" :))

Koraaz ::

Kaj mislite, do kdaj bodo veljali ukrepi (prepovedano prehajanje občine, policijska ura)?

Kaka je možnost, da bi ukrepe sprostili pred Božičem?

Kako bi to vplivalo januarja, po novem letu, če bi se ukrepi sprostili za Božiča in novo leto?

"Pustite nam živeti" - Kaj vam manjka? A ste živi? Bedni ste že stem jamranjem, niti 1 mesec še nimamo ukrepov. STFU DEAL WITH IT FFS

Tako je! Živi ste, a rabite še kaj? Nehvaležneži. Vlada vam želi le najboljše. Šolanja ne rabite, zdravstva tudi ne, še malo pa vam na dom pripeljejo star kruh in liter mleka pa bo. Ampak živi pa boste zato se ne sprašujte po smiselnosti ukrepov ampak raje pomislite kako lahko pomagate režimu. Morda s špecanjem soseda, če bo sprehajal psa na travniku.

Mato989 ::

HappyPills je izjavil:

Jeba.

Spet tiny problem vem.
Spet ne diši.
Jeba.

Gre se glih obratno... moralo bi biti tako, da se odločimo da Covid19 zadev VEČ NE JEMLJEMO V BOLNIŠNICE... to podpišeš, če se hočeš gibat izven lastne nepremičnine oz. stalnega bivališča... ker zdaj imamo en taki absurd, plačujemo OBVEZNO in DODATNO zdr. zavarovanje, in 75% aktivnosti so nam ukinli, torej se sprašujem zakaj ne nehamo plačevat oz. imamo tudi na plačevanje odpustek toliko odstoten...

Tako da

1. Vsi v penziji in nad 65 let imajo 100% 24/7 lockdown, torej z zakonom ne bi smeli stopit ven iz svoje nepremičnine... ČE HOČEJO, podpišejo da v kolikor se okužijo preživljajo Covid19 doma "If he dies, he dies"
2. Vse ostalo odpremo z razkuževanjem ki ostane kot danes + pogojno maske v centrih ipd...

To bi zdravstveni sistem v 1 dnevu 99% razbremenilo...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Facebook dev ::

lotar123 je izjavil:

Uizi je izjavil:

Miki N je izjavil:

Ne vem a ne znaš brat al koko? Procent majo isti k mi, medtem ko nimajo skoraj nobenih represivnih ukrepov! Mislim, da jim gre veliko bolje kot nam! Glede smrtnosti so pa daleč pred nami v pozitivnem smislu!

Glede na to ,kako ste radi povdarjali, da so vse okužbe prišle iz CRO, bi pričakoval, da je stanje pri njih veliko slabše kot kjerkoli v EU.

Počakaj še malo, pa boš pri njih mel tako štalo kot jo imaš pri nas. Oni so sedaj 10-24 oktober pri nas. Ko se nam je pač jebalo za virus.
If you can't handle me at my worst,
you don't deserve me at my best.

650.000 ljudi v 24/7 lockdown, bravo mato, genij... vse sam zato, da boš ti lahko šel na pir, majhna cena..

Zgodovina sprememb…

Uizi je izjavil:

650.000 ljudi v 24/7 lockdown, bravo mato, genij... vse sam zato, da boš ti lahko šel na pir, majhna cena..

Ne rabijo, vsak lahko podpiše, da prevzema odgovornost in da gre ven...

Kaj bodo pa jedli?

Uizi je izjavil:

Kaj bodo pa jedli?

Naročila preko spletne trgovine in telefona, dostava na dom, CZ dostavi zdravila in gremo dalje.

Patronažne in zdravniki pa mobilno pregledi kot zdaj... patronažne to že počnejo, pridejo domov vzet kri itd...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Facebook dev je izjavil:

lotar123 je izjavil:

Uizi je izjavil:

Miki N je izjavil:

Počakaj še malo, pa boš pri njih mel tako štalo kot jo imaš pri nas. Oni so sedaj 10-24 oktober pri nas. Ko se nam je pač jebalo za virus.

Pa hudiča kako, če so okužili celo EU, se pravi pri njih se je 2 val začel najmanj 1m prej kot drugje! Danes bi morali, po tvojih predvidevanjih, že voziti trupla v vojaških kamionih in jih pokopavati na osamljenih otokih.....

Za 650.000 ljudi? Mačji kašelj, v tvoji zabiti glavi.

Zgodovina sprememb…

Uizi je izjavil:

Za 650.000 ljudi? Mačji kašelj v tvoji zabiti glavi.

Seveda je... saj ne dostavljajo vsakemu domov, lahko jim tudi otroci dostavijo popoldan pred vhod itd... itak maš dolžnost kot otrok poskrbet za starša kajne.

Od teh 650k ki jih omenjaš jih pol živi z otroci ki so v mansardi pač naj ždijo doma, ostalih 20k ivi v domovih, nekaj pa bodo že zmogli, zakaj pa imamo vse to... odpret delovna mesta zakasirat jim penzije in gremo

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Uizi je izjavil:

Kako pa bo v letu 2021 rdeči križ razvozil vso hrano naokoli?

;-) ::

Mato989 je izjavil:

Uizi je izjavil:

Seveda je... saj ne dostavljajo vsakemu domov, lahko jim tudi otroci dostavijo popoldan pred vhod itd... itak maš dolžnost kot otrok poskrbet za starša kajne.

Od teh 650k ki jih omenjaš jih pol živi z otroci ki so v mansardi pač naj ždijo doma, ostalih 20k ivi v domovih, nekaj pa bodo že zmogli, zakaj pa imamo vse to... odpret delovna mesta zakasirat jim penzije in gremo

Vsi nimamo te dolžnosti.

Uizi je izjavil:

"Pustite nam živeti" - Kaj vam manjka? A ste živi? Bedni ste že stem jamranjem, niti 1 mesec še nimamo ukrepov. STFU DEAL WITH IT FFS

štet ne znaš debil, od 13. marca je 8 mesecev - 1 dan

lotar123 je izjavil:

Uizi je izjavil:

Kako pa bo v letu 2021 rdeči križ razvozil vso hrano naokoli?

če hrane ne bo je tudi razvažat ne bo treba

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ajdov ()

Ja več kot očitno je z menoj nekaj narobe in ne vam. Se strinjam.

Uizi je izjavil:

tvoja alternativa pa je namesto 2000000 v lockdown, matematika ti ne dela

;-) je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Uizi je izjavil:

Vsi nimamo te dolžnosti.

Super, pol tisti ki ne bodo dostavljali starcem, se jim vzame dediščina, quick fix mamo tole... bodo takoj vsi za =) Ne bo treba 650k dostavljat brez skrbi!

VSE SE DA!

Uizi je izjavil:

Ja več kot očitno je z menoj nekaj narobe in ne vam. Se strinjam.

Nikakor ne, samo slepo zagovarjanje pač ni razumno. Treba je najti nek balance, med ukripi in delujočim gospodarstvom!
««
38 / 175
»»