» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
29 / 175
»»

jojw ::

Slopek je izjavil:

To, da mrtvih ni več kot prejsnja leta, je bistveno. Tega ne more nihče zanikat. Tako je tudi na Švedskem. Ukrepi nimajo veze. Zaradi njih, bo pa v prihodnje več mrtvih. To pa.

Se je šele dobro začelo, boš povedal konec decembra..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jojw ()

Slopek ::

jojw je izjavil:

Slopek je izjavil:

To, da mrtvih ni več kot prejsnja leta, je bistveno. Tega ne more nihče zanikat. Tako je tudi na Švedskem. Ukrepi nimajo veze. Zaradi njih, bo pa v prihodnje več mrtvih. To pa.

Ja obljubljate že nekaj časa, a 2020, gotovo ne bo leto presežkov. Vsaj kar se tiče smrtnosti. Gotovo zaradi ukrepov ;)
Ampak propad gospodarsta, pa vsi pričakujete čez noč, ko pravimo, da je to nevzdržno :)
Pa kakorkoli...začelo se je marca. Vsaj štetje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Slopek ()

lexios ::

Urbano#Desno je izjavil:

kotanyi je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Vi to mešate malce hujši prehlad al pa gripo zraven ;)

Še to, simptomi definitivno niso podobni prehladu. Tudi gripi so podobni bolj na daleč. Oboje sem že (valjda) imel, ne gre za isto bolezen. Težko ti razložim, sploh če si ultra skeptik, ampak jaz sem preprosto vedel da ni isto. Pri gripi je bil pri meni potek bolezni precej hitrejši in bolj intenziven, pa simptomi so se kazali precej drugače, dolgotrajnejših podobnih posledic pa praktično ni bilo. Prehlada pa sploh ni za mešat zraven ker je to nekaj čisto drugega.

Jaz ne vem od kje tako ponarodela ta primerjava z gripo. Ko bi vsaj virusa bila iz iste skupine pa še to nista.....

Ni isto kot "gripa", ne! Ni tipičnih bolečin v grlu in izcedkov, smrkanja, vnetja... So pa močne bolečine glave, kašelj, lahko se pojavijo tudi bolečine v mišicah, oteženo dihanje, zadihanost ob fizičnem naporu, nespečnost, driska in to traja 2-3 tedna.

Ponarodela primerjava, ker se širita podobno in gre pri obeh za okužbe dihal, in v primeru blažje oblike, korono težko ločiš...

Zakaj je pomojem primerjava na mestu? Ker bomo ugotovili, da se bo korona pojavljala vsako leto v sezoni gripe! Poti nazaj več ni, prepozno... Če kdo dvomi in računa na magično cepivo, upam da ima prav - a kljub vsem cepivom in izolacijam z bolniškim stažem, čajčkom itd., nismo uspeli izkoreniniti gripe, niti mutacij, ki so se pojavile nedavno, niti mutacij, ki jih poznamo že desetletja!

H3N2 kroži že najmanj 50 let! Korona bo enostavno zmutirala, v nekaj, čemur bodo čez 5 let rekli gripa!

https://virologydownunder.com/h3n2-50-y...

Korona je baje že mutirala in rekli so: pobijte 17.000000 živali.

Zgodovina sprememb…

CoolBits ::

Mutacij cov2 je ze okrog 65.000

Seveda je mutiral, tudi gripa mutira vsako sezono... Vprašanje zgolj koliko.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Slopek je izjavil:

jojw je izjavil:

Slopek je izjavil:

Ja obljubljate že nekaj časa, a 2020, gotovo ne bo leto presežkov. Vsaj kar se tiče smrtnosti. Gotovo zaradi ukrepov ;)
Ampak propad gospodarsta, pa vsi pričakujete čez noč, ko pravimo, da je to nevzdržno :)
Pa kakorkoli...začelo se je marca. Vsaj štetje.

Nihče ničesar ne obljublja, ravno nasprotno, želimo si, da se motimo..

Sicer pa hiter pogled na euromomo pravi, da imamo letos v primerjavi z enakim obdobjem lani več mrtvih. In pazi, določeni podatki v statistiko še niso vključeni, ker ti zajemajo zgolj podatke do 44. tedna.

45. teden, ki še ni vključen na euromomo...

Spike v zadnjih dveh tednih..
Upam, da bo šlo...

Zgodovina sprememb…

Zakaj poleg spremljanja števila mrtvih, ne spremljate tudi "money flow"? Mrtvi in korona bodo tu tudi naslednje leto in prihodnje leto, in prihodnje leto, in ... Le odločite se, do katerega leta bomo vleki oz. kdaj spremenimo statistiko oz. beleženje vzroka smrti. Do tedaj pa gre za največji globalno organiziran rop v sodobni zgodovini človeštva!

lexios je izjavil:

Zakaj poleg spremljanja števila mrtvih, ne spremljate tudi "money flow"? Mrtvi in korona bodo tu tudi naslednje leto in prihodnje leto, in prihodnje leto, in ... Le odločite se, do katerega leta bomo vleki oz. kdaj spremenimo statistiko oz. beleženje vzroka smrti. Do tedaj pa gre za največji globalno organiziran rop v sodobni zgodovini človeštva!

Nam lahko o tem poveš več? Lahko prilepiš vire, ki ne kažejo na Alex Jones portale? Zobno pasto, ki jo prodaja Alex Jones in te ščiti pred covidom si že nabavil?

Zgodovina sprememb…

@jojw...Ti si zraven tolk k jaz. Ampak se pa hitro poistovetiš z ORGANOM.
Tudi sam bi te poimenoval po enem, pa raje ne bom. Saj veš te fore, ko pribiješ, a bo šlo? Pa tableti pa to. Potem pa pogled na presežke, ki še sploh niso v celoti zajeti v to "vašo" slikarijo.
Vseskozi že pravim, da bo kmalu jasno. Eni pravijo drug teden, eni pravite decembra, vsi skupaj pa, da enkrat čez 14 dni.
Ne da se mi več čakat. A bo al ne bo pizda? Ukrepi so za en k in samo škoda zaradi njih. Koristi bolj malo, ampak je treba čakat seveda.

Slopek je izjavil:

@jojw...Ti si zraven tolk k jaz. Ampak se pa hitro poistovetiš z ORGANOM.
Tudi sam bi te poimenoval po enem, pa raje ne bom. Saj veš te fore, ko pribiješ, a bo šlo? Pa tableti pa to. Potem pa pogled na presežke, ki še sploh niso v celoti zajeti v to "vašo" slikarijo.
Vseskozi že pravim, da bo kmalu jasno. Eni pravijo drug teden, eni pravite decembra, vsi skupaj pa, da enkrat čez 14 dni.
Ne da se mi več čakat. A bo al ne bo pizda? Ukrepi so za en k in samo škoda zaradi njih. Koristi bolj malo, ampak je treba čakat seveda.

A ti nisem ravnokar pokazal, da imamo v primerjavi s prejšnjim leto močno porast umrlih? In to kljub ukrepom.. Kaj točno bi še rad? Poštudiraj grafe!

Zgodovina sprememb…

Bomo mrtve zares preštevali, ko bo konec. Za zdaj pa tale graf ne kaže, da imamo virus, ki bi ogrožal humanity.

Koga virus ogroža in koga ne, je bilo povedano že vsaj 100x, prvič nekje v februarju.

jojw je izjavil:

Koga virus ogroža in koga ne, je bilo povedano že vsaj 100x, prvič nekje v februarju.

Ja ampak vmes je bilo veliko vsega. Je full nekih inštitutov, ki vsak dan kaj novega odkrijejo.
Sem se prav razveselil, ko so objavili, da smo balkanci manj dovzetni za korono. Geni pa to.
Ko so šole zaprli, so bili otroci super sprederji, ko so šole odpirali čez dva meseca, otroci sploh niso ne nosilci, niti obolevajo ne. Jaz ne vem, ampak čista zmeda. Bolje ne slediti.

Zgodovina sprememb…

Uizi ::

Skoraj nemogoče je, da bi virus izbiral glede na gene. Nekje sem bral, da ni mogoče ustvariti virusa, ki bi targetiral samo določeno raso.. Zato se tudi ne trudijo kaj preveč z biološkimi orožji, ker je bumerang zagotovljen.

jojw je izjavil:

lexios je izjavil:

Nam lahko o tem poveš več? Lahko prilepiš vire, ki ne kažejo na Alex Jones portale? Zobno pasto, ki jo prodaja Alex Jones in te ščiti pred covidom si že nabavil?

Ne govorim o teorijah zarot, temveč o oportunizmu in idiokraciji.

Tudi ne trdim, da korona ne bo (zelo verjetno) zmutirala (je že) v blago obliko in bo to čez N let "navadna gripa", ki jo bomo že vajeni. Samo sprašujem po razmisleku.

V vernike raznih teorij zarot nihče ne dvomi? Očitno pa ste spregledali vernike v vsako "božjo" besedo, ki vam jo servirajo mediji, na drugem polu te zgodbe... In marsikdo od teh, najbrž še vedno naivno upa ali verjame, da so za zajezitev korone zgolj potrebni vsi razpoložljivi možni ukrepi, zdržite, zatem bo vse spet ok in po starem. ;(( Jok, premisli kako je vsako sezono z gripo in krivci za to niso antivaxerji.

Na kratko, če ne vidite ironije v tem, da se z uradnim odlokom zapira že tako omejeno delovanje določenih gospodarskih panog, prepove gibanje po 21h, odpira pa se kozmetične salone za pedikuro ali če npr. ne vidite ironije v tem, da se zapira vrtce, ljudje pa hodijo na delo in okužbe v precejšnjem delu izvirajo iz delovnih mest, ali da se je ob zaključku poletne sezone omejilo prehod na Hrvaško za vse državljane, razen posevečenih izjem, ki se jih ni preverjalo... In da vedno bolj velja rek: "Quod licet Iovi, non licet bovi"... Vam ni pomoči.

Jaz v tem ne vidim ironije.. Zakaj pa vladi ne priporočaš ukrepov, ki bi zagotovili, da se virus ne bo širil?

Zgodovina sprememb…

jojw je izjavil:

Jaz v tem ne vidim ironije..

Seveda ne, zdi se ti najbrž celo ok in samoumevno.

Ne ukrepi se mi ne zdijo OK, jih pa na nek način razumem in vsekakor spoštujem..

jojw je izjavil:

Zakaj pa vladi ne priporočaš ukrepov, ki bi zagotovili, da se virus ne bo širil?

Ukrep, ki zagotovi, da se virus ne bo širil? :)) Tak ukrep ne obstaja! Če se ne bo širil ta mesec, se bo naslednji, razen, če hočete Severno Korejo!?

Aja? A zato pa število upada? Aha..Ti bi bil lahko svetovalec za cel svet..

Uizi je izjavil:

Skoraj nemogoče je, da bi virus izbiral glede na gene. Nekje sem bral, da ni mogoče ustvariti virusa, ki bi targetiral samo določeno raso.. Zato se tudi ne trudijo kaj preveč z biološkimi orožji, ker je bumerang zagotovljen.

Jaz to vem. Ampak gre se za to, da so to odkritja o virusu, katera vsak dan lahko beremo in poslušamo in največkrat tudi verjamemo.
Biološko orožje je že ok, če imaš antidote.

jojw je izjavil:

Koliko časa so zaprte občine? 14dni? Tam nekje, se mi zdi. Kakšen upad torej? Še vedno smo okoli 30%. Maske imamo pa na prostem že 3 tedne. Inkubacijska doba virusa je pa povprečje 5-7dni? Ampak sredi decembra, bo pa hudo, ja.

Slopek je izjavil:

jojw je izjavil:

Koliko časa so zaprte občine? 14dni? Tam nekje, se mi zdi. Kakšen upad torej? Še vedno smo okoli 30%. Maske imamo pa na prostem že 3 tedne. Inkubacijska doba virusa je pa povprečje 5-7dni? Ampak sredi decembra, bo pa hudo, ja.

Ojoj, upad je pričakovati postopoma.. Le kako je to uspelo v prvem valu Italijanom, Francozem, Špancem, Angležem..Anede?

Upad je dejansko že zabeležen https://covid-19.sledilnik.org/sl/stats

Seveda pa ni pričakovati, da bodo okužbe padle čez noč.. Ojoj..

Zgodovina sprememb…

Ojoj, ampak lahko bi se pa že poznal učinek, pa se ne. Smo še vedno okoli 30%. Postopoma seveda. Še 14 dni? Al kar do sredine decembra počakamo?

Slopek je izjavil:

Ojoj, ampak lahko bi se pa že poznal učinek, pa se ne. Smo še vedno okoli 30%. Postopoma seveda. Še 14 dni? Al kar do sredine decembra počakamo?

Nauči se prebirati grafe...

jojw je izjavil:

;(( A počakava, da spet naraste?

Še kakšen protest organiziramo, pa bo ziher bolje. :)

Ojoj, samo od gospodarstva pričakujete propad čez noč?
Ne da se mi več, ker si brezvezen in raje gledam cuties na netflix. Povej, je film ok? :)

lexios je izjavil:

jojw je izjavil:

Ja, lahko se zgodi, da po stagnaciji št. okuženih zopet naraste.. Ne razumem, zakaj je to nemogoče..

Slopek je izjavil:

Ne da se mi več, ker si brezvezen in raje gledam cuties na netflix. Povej, je film ok? :)

ROFL, sam si se uključil v debato..

Zgodovina sprememb…

A bejž no, lahko se zgodi? Hočeš pisno napoved? Garantiram, da bo v januarju ponovno naraslo in boste razlasili zmago šele spomladi! Do jeseni... Kolikokrat še ponovimo ta cikel ukrepov, da bo tudi ostalim postalo jasno?

lexios je izjavil:

A bejž no, lahko se zgodi? Hočeš pisno napoved? Garantiram, da bo v januarju ponovno naraslo in boste razlasili zmago šele spomladi! Do jeseni... Kolikokrat še ponovimo ta cikel ukrepov, da bo tudi ostalim postalo jasno?

Kakšno zmago? V čem točno ti tekmuješ? OMG!!! Ja lahko se zgodi. Kdaj in v kakšnem obsegu žal ne ve nihče..

Zgodovina sprememb…

jojw je izjavil:

lexios je izjavil:

jojw je izjavil:

Ja, lahko se zgodi, da po stegnaciji št. okuženih zopet naraste.. Ne razumem, zakaj je to nemogoče..

Slopek je izjavil:

ROFL, sam si se uključil v debato..

Ja seveda sem se sam. In tako bom tudi zajljučil. Kaj pa si pričakoval? Potrebujem tvoje dovoljenje? ROFL

Vključil si se v debato z brezveznikom, ker si brezvezen tudi sam..

jojw je izjavil:

lexios je izjavil:

Kakšno zmago? V čem točno ti tekmuješ? OMG!!! Ja lahko se zgodi. Kdaj in v kakšnem obsegu žal ne ve nihče..

Si to ti JJ?

jojw je izjavil:

lexios je izjavil:

Zmago v boju s korono, seveda!

Lahko se zgodi, pravi! :)) No, dej mi potem razloži ukrepe, ki zagotovijo, da se virus ne bo širil, namesto da štejete mrtve vsak dan posebej. Si razumel? >:D

Slopek je izjavil:

jojw je izjavil:

lexios je izjavil:

Si to ti JJ?

Aha, se mi je zdelo, že podtika in popa etikete.. Kako tipično za naš prostor.

lexios je izjavil:

jojw je izjavil:

lexios je izjavil:

Zmago v boju s korono, seveda!

Lahko se zgodi, pravi! :)) No, dej mi potem razloži ukrepe, ki zagotovijo, da se virus ne bo širil, namesto da štejete mrtve vsak dan posebej. Si razumel? >:D

Zakaj bi ti jaz razalagl o ukrepih... To ni moje področje... Pa še en popravek, jaz ne štejem mrtvih. To delajo drugi..

Zgodovina sprememb…

Samo še njemu ni jasno kdaj in kako, pa sem zato. Drugače ne bi. Ker ni treba niti grafov brati, da veš, da je zima jeba za dihala. Ampak ok, ti ne moreš tega predvidet, JJ pa ravno tako ne.

Slopek je izjavil:

Samo še njemu ni jasno kdaj in kako, pa sem zato. Drugače ne bi. Ker ni treba niti grafov brati, da veš, da je zima jeba za dihala. Ampak ok, ti ne moreš tega predvidet, JJ pa ravno tako ne.

Lažeš in zavajaš... sem o tem že pisal tukaj, še enkrat ne bom.

Sj ok, razumem, upanje umre zadnje...

kuall ::

Danes sem ilegalno spizdil čez občino v Ljubljano, odkar so omejitve. :) Kr gužva na avtocesti, definitivno drugače kot prvo karanteno, ljudem se ne da več pazit. Saj meni tudi ne. Zato tokrat ne bo toliko upadlo število okužb, ker se ljudje več ne držimo toliko pravil. V Leclercu je bilo precej prazno ampak po moje trgovine niso primarni vir okužb, drgač bi bile trgovke vse bolne pa niso. Privat zabave in druženja so vir.

Massacra ::

To je bilo že obdelano?

Strokovnjaki s področja mikrobiologije so do uporabe tako imenovanih hitrih antigenskih testov za zdaj še zadržani, saj je lahko njihova kakovost v določenih primerih vprašljiva. Ministrstvo ob tem napoveduje ponovno povečanje odvzema brisov.

Kakšna sramota od strokovnosti in vlade!

Massacra ::

Pred dnevi je Gantar šel v nabavo ogromno hitrih antigenskih testov, ki jih sedaj ne bodo uporabili, ali kaj?

In spet smo nazaj pri velikem testiranju, kot je bilo, ko smo podirali rekorde.

Ubogi mi, ukrepi ostanejo do 1.1.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Massacra ()

dexterboy ::

Urbano#Desno je izjavil:

Egidij88 je izjavil:

Torej ukrepi se nadaljujejo...še vsaj en teden brez gostiln. :(
Presenečen? Tam nekje marca boš pa lahko šel na kavo.

Prej se ima za zgoditi ulica... Pa čeprav v obliki "ognjeno uničujočih nič krivih" kontejnerjev...
rahlo OT; me čudi, da ni zagorel še noben Radar v ZokiGradu...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Slopek je izjavil:

Jaz vse bolj verjamem, da sem imun na ta covid19. Kako se okužijo cele ekipe, v "kužnih" dvoranah? Kako se lahko okužim na cesti, v trgovini, v hribih? Kako je to možno, če je doma od žene 10-40% možnosti prenosa? Bil sem 2x v "virusni komori", pa nisem zbolel. Vse bo šlo tako daleč, da bomo te "prisilno" umetno komirane bolnike prevažali po Evropi sem ter tja, dokler ne uvedejo zares kakšnih kempov. Ne verjamem, da bodo sredi borovega gozdička ;)

Sem zase pisal že v prvem valu, da bi se moral okužiti, glede na to, kje vse sem se gibal in kaj vse sem dal skozi roke, pa nič. Razmišljam pa, samo ne vem kje, da bi se prijavil za statista bolnika, se je nekaj že pisalo o tem. 50 € na dan, zato, da dejansko "počivaš", sploh ni slaba varianta. Marsikdo bi se zgražal, da ne moreš ležat ves čas v postelji. Ampak sej ne ležiš. Samo takrat glumiš bolnika, ko pridejo novinarske ekipe pa ko te morajo na nosilih prevažati iz bolnice v bolnico. Vmes pa itak preganjaš medicinske sestre... "lav is in the air"... :))

kopriwa je izjavil:

Morda so pa želeli že pred meseci ljudem dopovedati naj se ne zajebavajo in naj upoštevajo splošna navodila proti širjenju virusa. Jasno, vlada ni bila zmožna predvidevati kaj se lahko zgodi v primeru drugega vala in je pogrnila na celi črti, ljudje pa smo v povprečju butasti (takisto kot politiki) in nam je težko dotupit kako lahko zmanjšamo možnost za okužbo in prenos le-te in se tega po "zdravi pameti" tudi držati. Skratka, pomoči nam v splošnem ni, razen drakonski ukrepi, ki bodo omilili rast hospitaliziranih.

Drakonski ukrepi NE omilijo rast hospitaliziranih, ampak jih ZMANJŠUJEJO!
( odobreno s strani ministrstva za vojsko in vojne razmere )

Zgodovina sprememb…

kopriwa je izjavil:

Slopek je izjavil:

Kakšne neumnosti si natrosil. Kako vlada in stroka nista bili zmožni predvidet tega? A Bergamo se pa še danes lahko naprej meče? Drakonski ukrepi? Povej več.
Zdrava pamet, je pa pri zdravih ljudeh, v zdravi družbi. Tega ni več in so tovrstna pričakovanja utopična. Če 14 dni po zadnjih ukrepih ne poštekaš, da ne delujejo, je zgoraj napisano, več kot očitno.

Nimaš pojma, kredibilnost na 0. Poskušaš razumet stvari pa si še skoraj neskončno daleč. V povprečju ljudje ne razumejo kako se virus širi in kateri so vektorji prenosa (dejstvo). Da, Bergamo je primer, ki vam ga lahko vedno podturimo pod nos kot dokaz kako gredo stvari lahko narobe ampak povprečni in podpovprečni ljudje ste zamahnili z roko in začeli iskati reorije zarote (dejstvo). Zdravstvo je pretiravalo takrat, ko je bilo še mogoče spametovati vlado in rajo. Pogrnili smo na obeh alinejah, tudi zavoljo vseh antikoronistov v taki in drugačni obliki. Sicer pa drugi val je tu in je povsod, v najboljšem primeru bi nanj lahko bili bolje organizacijsko pripravljeni.

Ako ti po vseh teh mesecih ŠE vedno verjameš v Bergamo... no, potem ti pa ni več pomoči. Mogoče si se vmes že okužil s koronavirusom...

kopriwa ::

dexterboy je izjavil:

Ako ti po vseh teh mesecih ŠE vedno verjameš v Bergamo... no, potem ti pa ni več pomoči. Mogoče si se vmes že okužil s koronavirusom...

Bergamo v številkah 1, 2. Kakšna je pa vaša zgodba o predstavljenih številkah, da jo zapišemo v zvezek?

HappyPills ::

Antimaskerji se kar jokajo. Ukrepi in Trump? Vse je fake? Cel svet je proti njim? Uh težki tedni. Sej bo.

Težko je, ko moraš bit doma z ženo in ne najpametnejši v gostilni. :))

kopriwa je izjavil:

dexterboy je izjavil:

Bergamo v številkah 1, 2. Kakšna je pa vaša zgodba o predstavljenih številkah, da jo zapišemo v zvezek?

Bil kdaj v Bergamu? Ali Milanu? Ko se pripelješ dovolj blizu lahko opaziš jasno vidno meglo na obzorju, ki ni megla, temveč onesnažen zrak. Sicer Bergamo, predmestje Milana, ki šteje tolk prebivalcev kot cela Slovenija, na površini malenkost večji od ljubljanske občine... Da imajo prebivalci S. Italije zaradi onesnaženosti zraka težave z okužbi dihal ne čudi in to ter gostota poseljenosti (ljudi, ki migrirajo na delo v Milano) sta bila odločilen faktor pri širjenju in okužbah dihal. Bolj zanimivo vprašanje kot Bergamo je, zakaj v prvem valu nismo opazili večjih številk v obmejnih mestih, Gorici npr., kljub poznem zapiranju meja in ukrepom, glede na pričetek širjenja virusa v Italiji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()
««
29 / 175
»»