» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
87 / 175
»»

ajdov ::

Ukrepi delujejo skoraj tako dobro kot vlada!

memnon ::

Smurf je izjavil:

lexios je izjavil:

Morda pa bi se kolega strinjal tudi, če bi zaradi vožnje pod vplivom alkohola, uvedli policijsko uro med 21:00 in 6:00 - saj se statistično v teh urah zgodi največ nesreč zaradi alkoholiziranosti (nisem preverjal, če trditev drži) ali za čas veselega decembra zaprli ceste. Kličete policijo, ko se vračate iz gostilne in kolega po 3 pivih sede za volan?

Ce bi vsak dan umrlo 50 ljudi zaradi voznje pod vplivm alkohola, bi definitivno sprejeli kaksne dodatne omejitve.

Lahko link do števila umrlih zaradi covid-a in celotnega števila umrlih po tednih ali dnevih za oktober in november (lahko tudi za pomlad). Naši eurostat-u niso bli sposobni poslat statistike že kar nekaj tednov. Na sistat-u tudi teh podatkov ne najdem.

zmaugy ::

Mato989 je izjavil:

Nihče starce ne sili da se zbujajo ponoči in jemljejo tablete lahko nehajo in da vidimo njihovo preživetje kaj telo zmore

Nihče ni nič prevzel ker nas nihče ni vprašal preden smo se rodili če se želimo rodit... Ne gre to tak da se starci odločijo met otroka in pol ga bremenijo kaj so oni za nas delali nič niso so nas egoistično spravili na svet in nič jim nismo dolzni

1. Tudi tebe nihče ne sili živeti tukaj. USA so bolj tebi na kožo pisane, kakšna hillbilly state.
2. Lahko bi te starši tudi oddali, da jih ne bi samo "črpal". Saj vemo, kakšno je življenje takšnih otrok, ane?
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

CoolBits ::

Še malce ozadja in dejstev o koronavirusih in kako je vse skupaj začelo.
https://vimeo.com/468698735

Bwaze6 ::

Naj uganem, nekaj kar Youtube briše?

Urbano#Desno ::

Bwaze6 je izjavil:

Če so pa podkupljeni no. :))
Še dobro da imamo pogumne borce, vostokove satelite ki skrbijo za distribucijo resnice.:D

Bwaze6 je izjavil:

Ne.
https://yummy.doctor/blog/misinterpreta...

feryz ::

Epidemija bo vsaj še leto dni, če ne več. V prid temu govorijo številke 65% + 30%, ki jih trenutno kasirajo politiki, birokrati in zdravstvo dodatno k plači.
Nekateri seveda še mnogo več, v glavnem pa je tako. Nihče se temu ne bo zlepa odrekel.
V gospodarstvu pa plače padajo, delavce se meče ven.
Večkrat tudi neupravičeno, zdaj se je znebiti tistih, ki ti niso všeč, v teh časih, popolnoma enostavno.

feryz je izjavil:

Večkrat tudi neupravičeno, zdaj se je znebiti tistih, ki ti niso všeč, v teh časih, popolnoma enostavno.

Bi bilo fino da to ostane tudi po koncu.

Ostale predpostavke pa so seveda popolnoma napačne.

kotanyi ::

Bwaze6 je izjavil:

kotanyi je izjavil:

Morda kdo ve če kakšna statistika zajema tudi s testom nepotrjene primere - torej takšne kot sem jaz, ko sem bil zaradi okuženega družinskega člana očitno bolan z vsemi simptomi, to sporočil zdravniku, bolezen prebolel doma v samoizolaciji, a brez papirja, odločbe ali pozitivnega PCR testa?

Verjetno ne, saj bi lahko imel tudi navadno gripo? :)

Kolega je bil na testu negativen, kljub kar hudim simptomom, njegova partnerica pa je bila teden pred tem pozitivna. Je vprašal zdravnika, če se testira še enkraz, ker je očitno narobe, pa je dobil odgovor, da ni potrebe - on naj se pač vede, kot da ima koronavirus, ti lažno negativni primeri pa so že ocenjeni.

Nisem imel navadne gripe, izgubil sem tako vonj kot okus, simptomi enaki ženinim. Ampak seveda, pomislek je na mestu. Vseeno bi bilo najbrž koristno imeti statistiko javljenih primerov, kot še marsičesa.

Bwaze6 ::

Policija gre v akcijo, ker se je politika že odločila, da so za nastale razmere krive kršitve odločb:

Policija: Zaznavamo veliko kršitev, zato bomo primorani poostriti nadzor

Številke so seveda izjemno majhne:

Policija: Na zunanjih javnih površinah smo opravili 571 nadzorov in izrekli 23 prekrškovnih sankcij...

Skupno število nadzorov, ki jih je opravil Zdravstveni inšpektorat, pa je bilo 1338. "Izrečenih je bilo 27 prekrškovnih sankcij...

Govorimo o dvomilijonski državi v obdobju več kot en mesec. Aja, skrivajo se vsi ti žurerji, kot partizanska gverila. Banditen!

LeQuack ::

Bwaze6 je izjavil:

Policija gre v akcijo, ker se je politika že odločila, da so za nastale razmere krive kršitve odločb:

Policija: Na zunanjih javnih površinah smo opravili 571 nadzorov in izrekli 23 prekrškovnih sankcij...

Skupno število nadzorov, ki jih je opravil Zdravstveni inšpektorat, pa je bilo 1338. "Izrečenih je bilo 27 prekrškovnih sankcij...

Govorimo o dvomilijonski državi v obdobju več kot en mesec. Aja, skrivajo se vsi ti žurerji, kot partizanska gverila. Banditen!

A bodo vdirali v pisarne in tovarne tud?
Quack !

Bwaze6 je izjavil:

Hvala Janez!

LeQuack ::

Težko je ugotoviti vir okužbe
Dr. Romana Martinčič iz SB Trbovlje je povedala, da "težko rečemo, kaj je glavni razlog za širjenje okužbe". Imeli so tudi vdore v belo cono, preučevali so, kje bi lahko bil vir okužbe, a z gotovostjo ne more trditi ničesar. "So pa tudi zasebne zabave lahko vir okužbe," je dejala Martinčičeva.

Se pravi nič ne vejo. Še zmeraj o teh zasebnih zabavah.
Quack !

Lahko bi že nehali s temi "okužbami".
Koronakrize enostavno ni, ker virusa NI in ni dokazan, PCR test je fake.
Pod vprašaj bo padla tudi kompletna virologija saj dejansko še noben virus ni bil dokazan.
Glejte in se čudite.
Naslednjih 14 dni bo odločilnih :))

lotar123 ::

Z načinom komunikacije, ki ga imajo (vsak teden nove grožnje), bo vsak teden samo slabše. To se že kaže. Bolj kot pritiskaš na ljudi, večja je možnost, da se ljudem odpelje in ne upeštevajo ničesar.

Nekako gre vse to skupaj s trenutno oblastjo, saj jim tako stanje zelo odgovarja. Poglejmo samo primer PKP zakonov, kaj se vse tlači pod pretvezo korone! Zato mi dejansko ni jasno, kako lahko določen krog ljudi "še vedno" zgolj prikimava ukrepom in zakonom, ki nimajo veze z epidemijo.

lotar123 je izjavil:

Z načinom komunikacije, ki ga imajo (vsak teden nove grožnje), bo vsak teden samo slabše. To se že kaže. Bolj kot pritiskaš na ljudi, večja je možnost, da se ljudem odpelje in ne upeštevajo ničesar.

Nekako gre vse to skupaj s trenutno oblastjo, saj jim tako stanje zelo odgovarja. Poglejmo samo primer PKP zakonov, kaj se vse tlači pod pretvezo korone! Zato mi dejansko ni jasno, kako lahko določen krog ljudi "še vedno" zgolj prikimava ukrepom in zakonom, ki nimajo veze z epidemijo.

Nevarne besede kolega, to bo 15000 eur globe. Vlada dela dobro.

Kvatebrigic ::

To gre vse že v rubriko saj ni res, pa je!
Ukrepi ne delajo, krive so koline, pa Martinovanja, pa tistih 12, ki ni nosilo maske! Treba poostriti nadzor! Naj se postreli še tistih 12! In potem čakamo da ukrepi primejo.
Kaj pa če ne bodo? Čakamo do nadaljnega?

FoxKnox ::

Ma , mi smo vsak dan špilal tarok v lokalnem kafiču skriti zadaj pa je zdej enga zvil in smo se mogl it testirat in mamo kao vsi korono. Sem reku, da sem se nalezu na šihtu, mi je dal dohtar 100% bolniško dva tedna Zdej lohk špilamo cel dan pa še plačani smo za to .;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FoxKnox ()

hendriks ::

FoxKnox je izjavil:

Ma , mi smo vsak dan špilal tarok v lokalnem kafiču skriti zadaj pa je zdej enga zvil in smo se mogl it testirat in mamo kao vsi korono. Sem reku, da sem se nalezu na šihtu, mi je dal dohtar 100% bolniško dva tedna Zdej lohk špilamo cel dan pa še plačani smo za to .;)

Če se ti stanje poslabša in pristaneš na intenzivnem oddelku, upam da boš tako vesel tudi ko prideš iz intenzivne. Pa kart ne pozabi vzeti sabo. Je na intenzivni zihr dolgčas ;)

https://www.delo.si/novice/slovenija/tr...

Na TZS so ponovili, da razumejo in podpirajo prizadevanja vlade za zajezitev širjenja novega koronavirusa med prebivalstvom, a pri tem poudarjajo, da tudi uradni podatki NIJZ o deležu potrjenih primerov okužb v obdobju od 16. in 22. novembra, ki jih je inštitut predstavil v sredo, kažejo, da trgovina ni vir žarišča okužb. "Zato ne vidimo razloga, zakaj mora biti večina prodajaln še vedno zaprtih. Glede na navedeno pozivamo vlado, da sprejme ukrep, na podlagi katerega bodo prodajalne znova lahko poslovale"

Po podatkih, ki so jih končno (v omejenem obsegu) začeli zbirati, namreč trgovine niso niti blizu temu, da bi bile kritičen vir novih okužb. Smiselno bi torej bilo, da bi poskusili čimmanj obremenjevati gospodarstvo in čimprej sprostiti tiste panoge, kjer to neizpodbitno drži.

A tega seveda ne bo. Je preveč smiselno, obenem bi lahko poslali napačen signal ljudem, al kako že trdijo veleumi na vladi ter balkanizatorji tule gor.

FoxKnox je izjavil:

Ne bo šlo tako zlahka. Boš moral najprej dobiti potrdilo delodajalca in prijaviti poškodbo pri delu. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kotanyi ()

jernejl ::

lexios je izjavil:

Da občutek varnosti ni lažen, sem pojasnil že zgoraj.

Morda lahko to pojasniš "klavni živini" v 85% vseh DSO-jev:

Namreč, da ukrepi, ki smo jih imeli učinkujejo in naj se počutijo varne, ker Jože ne sme zobati arašidov v javnosti. ;((

Ne vem, ali si slep ali neumen, ali pa oboje skupaj. Na sliki, ki jo tako rad lepiš, se že iz letala vidi, da širjenje ni eksponentno, torej ukrepi učinkujejo. Edino vprašanje je, ali učinkujejo dovolj.
Ampak tebe vseeno nekaj moti in bi rad ukinil ukrepe, ki učinkujejo, namesto da bi razmišljal o tem, kakšne ukrepe bi bilo smiselno še dodatno uvesti, da bi število začelo opazno padati.

lexios ::

feryz je izjavil:

Epidemija bo vsaj še leto dni, če ne več. V prid temu govorijo številke 65% + 30%, ki jih trenutno kasirajo politiki, birokrati in zdravstvo dodatno k plači.
Nekateri seveda še mnogo več, v glavnem pa je tako. Nihče se temu ne bo zlepa odrekel.
V gospodarstvu pa plače padajo, delavce se meče ven.

Se popolnoma strinjam. Zato je pa bil zamenjan vrh izvršilne in zakonodajne oblasti, delno sodne, z vsemi ukrepi gremo globoko v policijsko državo... Problem ni v zdravi pameti policije, opravljajo svoje delo in izvršujejo ukaze:

Bwaze6 je izjavil:

To kar se dogaja je šolski primer avtokracije in medijskih manipulacij, ki peljejo v napačno smer - zgodovina se ponavlja, tist malo starejši tule, še pomnite let 1925-1935? :D

lotar123 je izjavil:

Lepo povedano! Skupno imamo največji porast števila okužb (21.8%) med upokojenci, najbrž imajo žurke kar v DSO-jih (ostali pa na delovnih mestih). >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

3p ::

V tokratni Mladini se ukvarjajo s tem, zakaj ukrepi pri nas nimajo pričakovanega učinka.

Povzetek v uvodniku
https://www.mladina.si/203103/nesposobn...

Sj ni pomembno, ker podatki (vsi) niso javni in jih lahko prikazuješ kot želiš. Za realno sliko, je potrebno imet celotno statistiko, npr. tudi ločene podatke okužb v zdravstvu in DSO-jih, ne zgolj medijsko poročanje v stilu "1500 novih okužb":

Pišemo že cel mesec: https://www.24ur.com/novice/korona/zapo...

Zdravstveni sindikat ponovno opozarja, da zaposlenim v zdravstvenih in socialnih ustanovah delodajalci ne verjamejo, da so se okužili prav na delovnem mestu, in zato nočejo izpolniti potrebnega obrazca, s katerim bi lahko uveljavljali 100-odstotno nadomestilo plače. "Okužbe so potrjene v več kot 85 odstotkih vseh domov za upokojence. Zanikanje, da bi se torej zaposleni v domu lahko okužili prav na delovnem mestu, je do maloštevilnega kadra, ki v teh časih resnično vlaga nadčloveške napore v obvladovanje razmer, skrajno ponižujoče..."Pojavljajo se celo pritiski in obtoževanja s strani vodstev, da zaposleni ravnajo malomarno, se neprimerno družijo ob malici in med tako imenovanimi cigaretnimi odmorih, ali celo da neprimerno uporabljajo osebno varovalno opremo," so sporočili s SZSSS.

jernejl je izjavil:

lexios je izjavil:

Da občutek varnosti ni lažen, sem pojasnil že zgoraj.

Morda lahko to pojasniš "klavni živini" v 85% vseh DSO-jev:

Namreč, da ukrepi, ki smo jih imeli učinkujejo in naj se počutijo varne, ker Jože ne sme zobati arašidov v javnosti. ;((

Ne vem, ali si slep ali neumen, ali pa oboje skupaj. Na sliki, ki jo tako rad lepiš, se že iz letala vidi, da širjenje ni eksponentno, torej ukrepi učinkujejo. Edino vprašanje je, ali učinkujejo dovolj.
Ampak tebe vseeno nekaj moti in bi rad ukinil ukrepe, ki učinkujejo, namesto da bi razmišljal o tem, kakšne ukrepe bi bilo smiselno še dodatno uvesti, da bi število začelo opazno padati.

Deluje kumulativa ukrepov, večji del opisanih pa najbrž nima efekta (najbrž so celo kontraproduktivni). In ne, kaj moti mene in še marsikoga smo že opisali! Poleg nesmislov določenih ukrepov (in neukrepanja) na primer predvsem:
Poglejmo samo primer PKP zakonov, kaj se vse tlači pod pretvezo korone!

Sliko pa lepim zato, ker še vedno čakam, da mi v tej statistiki pokažete učinek žurerjev...

Zgodovina sprememb…

Landmark legal ruling finds that Covid tests are not fit for purpose. So what do the MSM do? They ignore it
https://www.rt.com/op-ed/507937-covid-p...

lexios je izjavil:

Deluje kumulativa ukrepov, večji del opisanih pa najbrž nima efekta (najbrž so celo kontraproduktivni). In ne, kaj moti mene in še marsikoga smo že opisali! Sliko pa lepim zato, ker še vedno čakam, da mi v tej statistiki pokažete učinek žurerjev...

Tako je.

Statistike pa ne boš dobil. Sem ga že jaz parkrat lepo prosil, pa je ni dal.

Jure Trampuš že pred tremi tedni z natančno analizo pokazal, da se je glavni razmah okužb jeseni zgodil oktobra zaradi napak države: takrat je na ministrstvu za zdravje odpovedal sistem izdajanja karantenskih odločb, zato bolni in tisti, ki so bili v stiku s pozitivnimi, niso ostajali doma, ampak so še naprej hodili v službo. Zakaj? Če ni odločbe, ni nadomestila plače. In ko so že vedeli, da se je zalomilo, je ministrstvo za delo še tri tedne iskalo rešitev. Tri tedne je za epidemijo ogromno časa. A zdaj se je pokazalo, da so stvari še hujše. Veliko hujše. Raziskovanja se je lotil naš novinar Borut Mekina in ugotovil tole: od začetka epidemije do 1. oktobra smo imeli v Sloveniji 6104 potrjene primere okužbe, v tem času pa je država izdala 80.600 karantenskih odločb. Od 1. oktobra pa do tega tedna je bilo potrjenih kar 60.976 okužb, država pa je kljub temu izdala le 11.847 odločb za nadomestilo plače. Ker vemo, da vsak okuženi pride v stik z vsaj eno osebo, je jasno, da bi moralo biti karantenskih odločb neprimerno več. Na podlagi tega podatka danes vemo, da v Sloveniji ljudje hodijo v službo, čeprav so bili v stiku z okuženimi, in bolezen širijo naprej. To je ta teden dokazala tudi anketa NIJZ, ki je pokazala, da se je največ ljudi, več kot četrtina, okužilo na delovnem mestu. A to se dogaja zato, ker je vlada napačno zasnovala sistem nadomestil. In s tem povzročila razmah epidemije.

Ne zgodi se velikokrat da bi se strinjal z Mladino. Tule pa se povsem. Bedno je sicer biti pameten za nazaj, ampak kdor krivi narod hkrati pa ignorira učinke zgornjega faila, preprosto ni resen.

kotanyi je izjavil:

lexios je izjavil:

Deluje kumulativa ukrepov, večji del opisanih pa najbrž nima efekta (najbrž so celo kontraproduktivni). In ne, kaj moti mene in še marsikoga smo že opisali! Sliko pa lepim zato, ker še vedno čakam, da mi v tej statistiki pokažete učinek žurerjev...

Tako je.

Statistike pa ne boš dobil. Sem ga že jaz parkrat lepo prosil, pa je ni dal.

Jure Trampuš že pred tremi tedni z natančno analizo pokazal, da se je glavni razmah okužb jeseni zgodil oktobra zaradi napak države: takrat je na ministrstvu za zdravje odpovedal sistem izdajanja karantenskih odločb, zato bolni in tisti, ki so bili v stiku s pozitivnimi, niso ostajali doma, ampak so še naprej hodili v službo. Zakaj? Če ni odločbe, ni nadomestila plače. In ko so že vedeli, da se je zalomilo, je ministrstvo za delo še tri tedne iskalo rešitev. Tri tedne je za epidemijo ogromno časa. A zdaj se je pokazalo, da so stvari še hujše. Veliko hujše. Raziskovanja se je lotil naš novinar Borut Mekina in ugotovil tole: od začetka epidemije do 1. oktobra smo imeli v Sloveniji 6104 potrjene primere okužbe, v tem času pa je država izdala 80.600 karantenskih odločb. Od 1. oktobra pa do tega tedna je bilo potrjenih kar 60.976 okužb, država pa je kljub temu izdala le 11.847 odločb za nadomestilo plače. Ker vemo, da vsak okuženi pride v stik z vsaj eno osebo, je jasno, da bi moralo biti karantenskih odločb neprimerno več. Na podlagi tega podatka danes vemo, da v Sloveniji ljudje hodijo v službo, čeprav so bili v stiku z okuženimi, in bolezen širijo naprej. To je ta teden dokazala tudi anketa NIJZ, ki je pokazala, da se je največ ljudi, več kot četrtina, okužilo na delovnem mestu. A to se dogaja zato, ker je vlada napačno zasnovala sistem nadomestil. In s tem povzročila razmah epidemije.

Ne zgodi se velikokrat da bi se strinjal z Mladino. Tule pa se povsem. Bedno je sicer biti pameten za nazaj, ampak kdor krivi narod hkrati pa ignorira učinke zgornjega faila, preprosto ni resen.

.... :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: lotar123 ()

3p je izjavil:

V tokratni Mladini se ukvarjajo s tem, zakaj ukrepi pri nas nimajo pričakovanega učinka.
Povzetek v uvodniku
https://www.mladina.si/203103/nesposobn...

Če je problem teh 20% plače, se mi zdi zanimivo, zakaj se niso vtaknili še v koronske dodatke za delo v nevarnih razmerah, ki lahko plačo še bistveno bolj povečajo kot je teh 20%. Če bi namreč tistim v karanteni dali 100% plačo, bi bilo to še vedno mnogo slabše, kot če odidejo na delo. To velja še posebej za tiste, ki delajo z ljudmi in prejemajo dodatek.

Potem bi bilo verjetno smiselno, da se vsem, ki morajo biti v karanteni, prizna še dodatek za delo v nevarnih razmerah. Ali pa se omenjeni dodatek ukine.

lexios je izjavil:

Deluje kumulativa ukrepov, večji del opisanih pa najbrž nima efekta (najbrž so celo kontraproduktivni). In ne, kaj moti mene in še marsikoga smo že opisali! Poleg nesmislov določenih ukrepov (in neukrepanja) na primer predvsem:

Sliko pa lepim zato, ker še vedno čakam, da mi v tej statistiki pokažete učinek žurerjev...

Ukrepi torej učinkujejo. Če se ti zdi, da žurerji na to nimajo vpliva, boš to zlahka znanstveno dokazal, pa se potem lahko predlaga odločevalcem, da žure dopustijo. Ampak tega seveda ne zmoreš, zato privzemamo, da zgolj bluziš.

jernejl je izjavil:

Če je problem teh 20% plače, se mi zdi zanimivo, zakaj se niso vtaknili še v koronske dodatke za delo v nevarnih razmerah, ki lahko plačo še bistveno bolj povečajo kot je teh 20%. Če bi namreč tistim v karanteni dali 100% plačo, bi bilo to še vedno mnogo slabše, kot če odidejo na delo. To velja še posebej za tiste, ki delajo z ljudmi in prejemajo dodatek.

Vidš, k nimaš pojma. V oktobru brez karantenske odločbe nisi bil upravičen do nadomestila. Se pravi si lahko edino koristil letni dopust. In iz tega razloga se je zgodilo, kar se pač je!

Ukrepi torej učinkujejo. Če se ti zdi, da žurerji na to nimajo vpliva, boš to zlahka znanstveno dokazal, pa se potem lahko predlaga odločevalcem, da žure dopustijo. Ampak tega seveda ne zmoreš, zato privzemamo, da zgolj bluziš.

Bluziš ti. Še zadnjič: DSO-ji, zdravstvo in delovna mesta!

Ne vem pa kakšno korist imaš od tega. ;)

3p ::

lotar123 je izjavil:

Ste ugotovili, da je Trampuž po tej izjavi tudi izginil iz naših medijev :))

FYI:
Jure Trampuš - novinar
Andrej Trampuž - infektolog

3p je izjavil:

lotar123 je izjavil:

Ste ugotovili, da je Trampuž po tej izjavi tudi izginil iz naših medijev :))

FYI:
Jure Trampuš - novinar
Andrej Trampuž - infektolog

My bad. Prehitro preletel...

Zgodovina sprememb…

lexios je izjavil:

Bluziš ti. Še zadnjič: DSO-ji, zdravstvo in delovna mesta!

Ne vem pa kakšno korist imaš od tega. ;)

O koristih tebe in tebi podobnih, ki širite teorije zarot, se sprašujem tudi sam.
Imamo ukrepe, ki dokazano učinkujejo, kar dokazujejo različni modeli slovenskih znanstvenikov. Ampak naj vas to ne ustavi, da ne bi širili neumnosti - povsem brez vsakih dokazov - da ukrepi ne učinkujejo. Dokažite da ne učinkujejo, pa vas bomo potem nekoliko bolj resno jemali. Dotlej ste pač nekje v kategoriji dr. Potrča in njegovih somišljenikov.

lotar123 je izjavil:

Vidš, k nimaš pojma. V oktobru brez karantenske odločbe nisi bil upravičen do nadomestila. Se pravi si lahko edino koristil letni dopust. In iz tega razloga se je zgodilo, kar se pač je!

Bom še enkrat ponovil svojo zgodbo s konca oktobra: pri ženi so iz samoiniciativne samoizolacije nazaj na delo poklicali dve izpostavljeni osebi, ker nista imeli podlage za izostanek iz dela, na ministrstvu pa so jim rekli, da izplačila brez podlage ne bo. Dopusta nista mogli koristiti (zahteva dogovor z delodajalcem), odločb nista imeli. Obe osebi sta še isti teden zboleli, od njiju se je okužilo novih 5 oseb v službi (kljub nošnji mask in upoštevanju ukrepov, kar sploh ni presenetljivo glede na tip dela). Teh 5 oseb pa je kasneje okužilo še najmanj 15 družinskih članov.

Scenarij je resničen, obenem ne gre za osamljen primer.

jernejl je izjavil:

Imamo ukrepe, ki dokazano učinkujejo, kar dokazujejo različni modeli slovenskih znanstvenikov. Ampak naj vas to ne ustavi, da ne bi širili neumnosti - povsem brez vsakih dokazov - da ukrepi ne učinkujejo. Dokažite da ne učinkujejo, pa vas bomo potem nekoliko bolj resno jemali. Dotlej ste pač nekje v kategoriji dr. Potrča in njegovih somišljenikov.

O ne, zadeva pač ne gre tako. Ti trdiš, da kar vsi posamezni ukrepi delujejo, torej boš moral kar ti predstaviti dokaze za to. Dokazovanje gre namreč tako, da ko nekdo nekaj trdi, mora to tudi ta nekdo dokazati. Extraordinary claims require extraordinary evidence.

Večkrat sem ti že rekel, da prosim podaj statistiko, pa je nisi. Temu se ne čudim, ker statistike preprosto ni. Imamo kumulativno statistiko okužb in pa tole raziskavo med 16.11 in 22.11, to je pa vse. Če kaj, lahko zaključiš samo, da kumulativni seštevek vseh ukrepov morda deluje do te mere, da število novih dnevnih okužb ne narašča več bistveno.

Kar je pa prekleto slab rezultat še za laika, kaj šele za vlado.

Zgodovina sprememb…

Namesto da se kregate dajte rajši kakšen predlog kaj narediti da se število okužb začne opazno zmanjševati, da bi recimo nekje v januarju lahko počasi kaj odprli.
Opcija
odprimo vse pa naj umre kdor pač bo
verjetno ne pride v poštev.

... ker če bo šlo tako naprej bodo morda letos smučali samo tisti ki imajo smučišče v lastni občini. :))

Zgodovina sprememb…

Okužb? Misliš pozitivnih na PCR testu kjer je 97% false pozitive?
Zaprti bomo dokler bomo dovolili bit zaprti!

Telbanc ::

CoolBits je izjavil:

Za začeetek, govori v svojem imenu.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Urbano#Desno je izjavil:

Namesto da se kregate dajte rajši kakšen predlog kaj narediti da se število okužb začne opazno zmanjševati, da bi recimo nekje v januarju lahko počasi kaj odprli.
Opcija

Kot prvo, drastično spremeniti komunikacijo z ljudstvom. Brez groženj, brez izjav, ki nimajo strokovne podlage. Zadeve podkrepiti s statistiko, ne pa z izjavami tipa "kuline, martinovanja, garažne žurke, čiki, kavice...."

Ko bodo ljudje vsaj malo začeli verjeti tistemu, ki nastopa se bodo stvari drastično spremenile. Žal pa mislim da je ta vlak že odpeljal.

to je začetek, potem pa dalje....

Zgodovina sprememb…

CoolBits je izjavil:

:)):)):))
Še kakšen dan pa boš našel trol članek ki pravi da je 99.9% napačnih.

Telbanc je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Za začeetek, govori v svojem imenu.

Nisem govoril v nobene imenu, samo dejstva. Tisi lahko zaprt tudi doživljensko, to nikogar ne briga.

jernejl je izjavil:

lexios je izjavil:

Ljubček moj, ti dokaži kateri ukrep učinkuje. Dokler tega ne moreš, ukrep ne bi smel veljat.

Urbano#Desno je izjavil:

CoolBits je izjavil:

:)):)):))
Še kakšen dan pa boš našel trol članek ki pravi da je 99.9% napačnih.

Sodišče je to reklo, ne jaz. :))

Urbano#Desno je izjavil:

Opcija

- Dati striktna navodila vsem zdravnikom, da osebam, ki kličejo v bolnišnico ker imajo v gospodinjstvu obolelega, zapovejo da naj ostanejo v samoizolaciji (ja, po vsem tem času to še vedno ni povsem jasno vsem).
    - Dati striktna navodila vsem delodajalcem, da osebam, ki imajo v gospodinjstvu obolelega, omogočijo delo od doma oziroma izsotanek ter da bodo nadomestilo zagotovo dobili v najkrajšem možnem času. (ja, tudi to po vsem tem času to še vedno ni povsem jasno vsem).
    - Ponovno vzpostaviti sistem sledenja stikom in nabiranja statističnih podatkov o izvoru okužb (vsaj na nivoju statistike od 16.11. do 22.11, ki je zgleda prva takšna javno objavljena statistika v jesenskem valu). Anketiranje obolelih, sledenje statistike nepotrjeno obolelih.
    - Vzpostaviti/izboljšati nazdor nad kritičnimi ustanovami (bolnišnice, zavodi, DSO), bolje določiti kritične vstopne točke ter te točke testirati.

A treba se je zavedati da se čudežev ne da (več) delati. Zajebi izpred meseca dni preprosto ne bodo izginili čez noč.

Zgodovina sprememb…

kotanyi je izjavil:

jernejl je izjavil:

O ne, zadeva pač ne gre tako. Ti trdiš, da kar vsi posamezni ukrepi delujejo, torej boš moral kar ti predstaviti dokaze za to. Dokazovanje gre namreč tako, da ko nekdo nekaj trdi, mora to tudi ta nekdo dokazati. Extraordinary claims require extraordinary evidence.

Ne, zgolj nepismen si. Morda tudi butast, ampak do tega moramo še priti.
Nikdar nisem trdil, da če vsi ukrepi skupaj delujejo, deluje tudi vsak posamezen ukrep. To si si izmislil ti in tak logičen sklep je popolonoma zgrešen.
Zdaj, ali si mi to podtaknil zato, ker si nepismen, ali pa zato, ker si butast in pač tako sklepaš, boš pa verjetno bolje vedel sam.

Če želiš povedati, da posamezen ukrep ne učinkuje, boš posredoval ustrezne dokaze, potem pa tisti, ki smo kolikor toliko razumni, ne bomo imeli nobene težave, če se ta ukrep ukine.

ajdov je izjavil:

Ljubček moj, ti dokaži kateri ukrep učinkuje. Dokler tega ne moreš, ukrep ne bi smel veljat.

Ljubček moj, ukrepi, ki so trenutno v veljavi, dokazano učinkujejo, zato tudi smejo veljati.

Urbano#Desno je izjavil:

Opcija

... ker če bo šlo tako naprej bodo morda letos smučali samo tisti ki imajo smučišče v lastni občini. :))

Testiranje! Ciljno, predvsem redno in čedno: v zdravstvu, v industriji in še bolj pomembno vseh v DSO-jih. Žal precej prepozno... Sedaj je kar je. Je pa lepo povedal že Okapi, kar se testiranja imunih tiče in gospodarstva. Ali če ne bi matematičnih modelov vlekli iz riti oz. bili sposobni sproducirat še kaj več kot model na podatkih v ZDA, bi do sedaj lahko nabrali že dovolj date, da se preuči smiselnost posameznih ukrepov - ali konkretno zapiranja trgovin ali npr. frizerskih salonov; v primerjavi z rednim razkuževanjem, izdajanjem karatenskih odločb (predpostavljeno, da narod zaupa vladi in spoštuje ukrepe, torej se samoizolira za 10-15 dni) in tedenskim testiranjem zaposljenih...

Ampak tega ne boš videl, ker so v ozadju IMHO drugi interesi!

darkolord ::

FoxKnox je izjavil:

Zaključek = ukrepi ne delujejo

kotanyi je izjavil:

Urbano#Desno je izjavil:

Opcija

- Dati striktna navodila vsem zdravnikom, da osebam, ki kličejo v bolnišnico ker imajo v gospodinjstvu obolelega, zapovejo da naj ostanejo v samoizolaciji (ja, po vsem tem času to še vedno ni povsem jasno vsem).
    - Dati striktna navodila vsem delodajalcem, da osebam, ki imajo v gospodinjstvu obolelega, omogočijo delo od doma oziroma izsotanek ter da bodo nadomestilo zagotovo dobili v najkrajšem možnem času. (ja, tudi to po vsem tem času to še vedno ni povsem jasno vsem).
    - Ponovno vzpostaviti sistem sledenja stikom in nabiranja statističnih podatkov o izvoru okužb (vsaj na nivoju statistike od 16.11. do 22.11, ki je zgleda prva takšna javno objavljena statistika v jesenskem valu). Anketiranje obolelih, sledenje statistike nepotrjeno obolelih.
    - Vzpostaviti/izboljšati nazdor nad kritičnimi ustanovami (bolnišnice, zavodi, DSO), bolje določiti kritične vstopne točke ter te točke testirati.

A treba se je zavedati da se čudežev ne da (več) delati. Zajebi izpred meseca dni preprosto ne bodo izginili čez noč.

To se sliši smiselno.
Seveda ne bo izginilo kar čez noč, je preveč razširjeno med populacijo in obenem smo daleč od neke čredne imunosti (če to seveda tukaj obstaja). Je pa definitivno treba nekaj spremeniti, ker v tem momentu stopicamo na mestu in bomo v tej agoniji polnih bolnišnic in zaprtja življenja tja do pozne pomladi

jernejl je izjavil:

kotanyi je izjavil:

jernejl je izjavil:

Ne, zgolj nepismen si. Morda tudi butast, ampak do tega moramo še priti.
Nikdar nisem trdil, da če vsi ukrepi skupaj delujejo, deluje tudi vsak posamezen ukrep. To si si izmislil ti in tak logičen sklep je popolonoma zgrešen.
Zdaj, ali si mi to podtaknil zato, ker si nepismen, ali pa zato, ker si butast in pač tako sklepaš, boš pa verjetno bolje vedel sam.

Če želiš povedati, da posamezen ukrep ne učinkuje, boš posredoval ustrezne dokaze, potem pa tisti, ki smo kolikor toliko razumni, ne bomo imeli nobene težave, če se ta ukrep ukine.

Ljubček moj, ukrepi, ki so trenutno v veljavi, dokazano učinkujejo, zato tudi smejo veljati.

Glej dato, slika ki sem jo linkal in interpretiraj. Kumulativa ukrepov, ki učinkujejo za splošno populacijo, pač deluje zgolj do določene mere. To, da v 4 tednih R ni padel pod 1, lahko pripišeš predvsem dejstvu, da so žarišča še vedno v DSO-jih, zdravstvu in na delovnih mestih... Lahko pa dalje bluzite o žurerjih, kar je najlažje in vlečemo vse do pomladi!

Zgodovina sprememb…

jernejl je izjavil:

Kolega, sam v isti sapi trdiš, da "Ljubček moj, ukrepi, ki so trenutno v veljavi, dokazano učinkujejo".

Možno da sem res butast, ampak kaj zavraga ti sploh hočeš povedat?

jernejl je izjavil:

Bom ignoriral tvoje očitno nerazumevanje postopka dokazovanja in ti vseeno iz dobre volje podal en posredni dokaz (neposrednih namreč ni, ker jih nekdo ne zbira). V nam zelo sorodnih sosednjih državah nošnja mask na prostem ni zapovedana, pa imajo manjše število obolelih/100K. Boš iz tega sklepal, da ta ukrep neposredno, učinkovito in bistveno pripomore k neširjenju virusa?

Zgodovina sprememb…

««
87 / 175
»»