Forum » Loža » Korona - prvi in drugi val
Korona - prvi in drugi val
Temo vidijo: vsi
Urbano#Desno ::
Okapi ::
Urbano#Desno je izjavil:
In podobno kot si slaboumno meni podtikal izjave, sedaj to počneš z izjavami Fafangela.
Je pa Faganel dobil poučno lekcijo, da se o zadevah ki jih javnost ni zmožna razumeti ne razpravlja z mediji. Mediji ki so že tako nastrojeni proti ukrepom bodo tole zaspinali na svoj način in naredili ogromno škode.
Osnovna in najbolj kritična napaka je razmišljanje, da so zadeve, ki jih javnosti ni zmožna razumeti. Javnost je zmožna razumeti vse, kar je treba razumeti, in pokroviteljski, avtoritarni odnos je kontraproduktiven. Na žalost se tega mnogi, ki so pri nas na oblasti, in vsi njeni apologeti, ne zavedajo.
Osnovna in najbolj kritična napaka je razmišljanje, da so zadeve, ki jih javnosti ni zmožna razumeti. Javnost je zmožna razumeti vse, kar je treba razumeti, in pokroviteljski, avtoritarni odnos je kontraproduktiven. Na žalost se tega mnogi, ki so pri nas na oblasti, in vsi njeni apologeti, ne zavedajo.
Javnost zadeve razume tako kot jim najbolj paše. V primeru da bi šlo pri prehajanju občine samo zato da greš na osamljen hrib v sosednji občini je seveda ta ukrep brezveze samo ljudje bodo to razumeli da greš v sosednjo občino in potem greš še malo na obisk k sorodnikom / prijateljem ali pa da se greš malo gužvat na standardne turistične lokacije v sloveniji i.t.d.
Če se izkaže, da je ob Blejskem jezeru preveč ljudi, in epidemiologi ugotovijo, da se je več ljudi okužilo, ker so šli na izlet na Bled, lahko Bled tudi zapreš za obiskovalce od drugo. Ni treba zaradi tega zapirati cele države.
Medobčinsko obiskovanje sorodnikov in prijateljev kot pomemben vir okužb je tudi čisto za lase privlečeno, brez kakršnihkoli trdnejših dokazov. Podobno kot ta famozna martinovanja, za katera nihče ne ve, kje so bila, ampak so jih vseeno proglasili kot pomemben vzrok za trenutno slabo stanje.
Lahko bi pa vsaj pošteno priznali, da odgovorni v pol leta niso uspeli epidemiološke službe dovolj okrepiti, da bi bili sposobni slediti stikom tisoč okuženih na dan ter pravočasno odrejati karanteno, in moramo zato sprejemati pavšalne in neciljno usmerjene ukrepe, ne glede na to, koliko dejansko zaležejo.
Medobčinsko obiskovanje sorodnikov in prijateljev kot pomemben vir okužb je tudi čisto za lase privlečeno, brez kakršnihkoli trdnejših dokazov. Podobno kot ta famozna martinovanja, za katera nihče ne ve, kje so bila, ampak so jih vseeno proglasili kot pomemben vzrok za trenutno slabo stanje.
Lahko bi pa vsaj pošteno priznali, da odgovorni v pol leta niso uspeli epidemiološke službe dovolj okrepiti, da bi bili sposobni slediti stikom tisoč okuženih na dan ter pravočasno odrejati karanteno, in moramo zato sprejemati pavšalne in neciljno usmerjene ukrepe, ne glede na to, koliko dejansko zaležejo.
Vsak okuženi šteje.
Nekje se ljudje pač kužijo in to ni možno drugače kot da se družijo pa ali je to privat ali pa v službi.
Bi bilo kmalu 3/4 slovenije v karanteni.
harvey ::
27 epidemiologov je vse kar premoremo v državi. Kako bi v pol leta imel več epidemiologov kot to. Sedaj so uspeli slediti tam na 800 okuženimm stikom/dan. Kar je od začetnih manj kot 100 občutno bolje. Ni pa 1.000.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harvey ()
Za sledenje stikov ne potrebuješ epidemiologa, ampak nekoga s srednjo šolo, ki zna uporabljati telefon in računalnik. V bistvu je to enako kot anketiranje. Pred seboj imaš nekaj vnaprej pripravljenih vprašanj, kličeš stike, na osnovi odgovorov pa računalnik pošlje karantensko odločbo, šifro za sledilni program in nasvet,da se greš ob pojavi simptomov testirati.
V Španiji to recimo počno vojaki.
Vsak lahko v 8 urah "obdela" vsaj kakšnih 20 okuženih, se pravi lahko s 150 ljudmi slediš stikom 3000 okuženih na dan.
Epidemiologi pa analizirajo tako zbrane podatke, vidijo, kakšne stike so imeli ljudi, kje so jih imeli, koliko stikov je bilo okuženih...
Če bi sočasno okrepili še zmogljivosti testiranja, da bi lahko vse te stike tudi sproti testirali, bi bilo pa še toliko bolje.
At five army bases in Madrid, 150 volunteer soldiers spend their days calling people who have been diagnosed with COVID-19, mapping recent social interactions, and asking those potentially infected to stay at home.
Vsak lahko v 8 urah "obdela" vsaj kakšnih 20 okuženih, se pravi lahko s 150 ljudmi slediš stikom 3000 okuženih na dan.
Epidemiologi pa analizirajo tako zbrane podatke, vidijo, kakšne stike so imeli ljudi, kje so jih imeli, koliko stikov je bilo okuženih...
Če bi sočasno okrepili še zmogljivosti testiranja, da bi lahko vse te stike tudi sproti testirali, bi bilo pa še toliko bolje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
Miki N ::
Ma to iskanje stikov je tudi kar nekaj. Moja starša sta se oba recimo okužila (sta ok, itak) pa jima iskreno ni jasno kje - niti ne vesta ali sta se oba hkrati.
Ja lahko bi naštevale te stike (nisem bil med njimi), ki bi samo še bolj peljali vse skupaj v napačno smer.
Pač pozabite to sledenje.
Ja lahko bi naštevale te stike (nisem bil med njimi), ki bi samo še bolj peljali vse skupaj v napačno smer.
Pač pozabite to sledenje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
kotanyi ::
Za sledenje stikov ne potrebuješ epidemiologa, ampak nekoga s srednjo šolo, ki zna uporabljati telefon in računalnik. V bistvu je to enako kot anketiranje. Pred seboj imaš nekaj vnaprej pripravljenih vprašanj, kličeš stike, na osnovi odgovorov pa računalnik pošlje karantensko odločbo, šifro za sledilni program in nasvet,da se greš ob pojavi simptomov testirati.
At five army bases in Madrid, 150 volunteer soldiers spend their days calling people who have been diagnosed with COVID-19, mapping recent social interactions, and asking those potentially infected to stay at home.
No no, Okapi, pa ne zdaj motit čisto dobrega circlejerka z logiko pa dejstvi.
A ne bi bilo bolje da začnemo raje streljat po rogljičkarjih in brezmaskarjih, ker saj veš, pomagalo sicer ne bo, ampam sporočilo da je zadeva resna bo pa še močnejše. Apologeti vsega sranja ki ga izjavi tale vlada se bodo gotovo strinjali.
ajdov ::
A si predstavljate da nekdo zapre celo Slovenijo zaradi dostavljalca pice?
https://www.24ur.com/novice/tujina/dela...
lotar123 ::
lol še hujši pacienti kot pri nas
E kolega temu se reče pravočasno in odgovorno ukrepanje, ne pa ta razpust kot ga imamo pri nas.
Sej se strinjam samo pri nas delajo iz tega glorificiranega telefoniranje neko znanost. Sem pa prepričan da bi pri trenutnem širjenju bila kmalu praktično cela Slovenija v karanteni, kar pa enim spet ne bi bilo prav.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Urbano#Desno ()
Če bi sproti sledili stikom in izdajali karantenske odločbe, do takšnega stanja, kot je sedaj, sploh ne bi prišlo. Ker če bi vseeno prišlo, bi to pomenilo, da je sledenje stikov itak nesmiselno, ker očitno ne vpliva na širjenje okužb.
sbawe64 ::
https://www.finddx.org/covid-19/sarscov...
Table 2
stolpec: Avg Ct (lowest dilution 10/10)
Kako velik mora biti Ct, da ne daje BS outputa je že bilo povedano.
Katere uporabljajo v Slo ?
Table 2
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
UganiKdo ::
Če bi sproti sledili stikom in izdajali karantenske odločbe, do takšnega stanja, kot je sedaj, sploh ne bi prišlo. Ker če bi vseeno prišlo, bi to pomenilo, da je sledenje stikov itak nesmiselno, ker očitno ne vpliva na širjenje okužb.
Tako kot bi se vse rešilo, če bi vsi sledili "uspešnemu" švedskemu modelu?
Sej so sledili samo če se ljudje niso spomnili kje so bili (pustimo zdej ali so lagali ali ne). Pa preden zboliš lahko še malo trosiš po recimo avtobusu, trgovini in podobno tako da v popolnosti širjenja to sledenje ne more ustavit (morda v zelo začetni fazi). Zadeva se ti potem počasi 'kuha' in enkrat eksplodira.
Uizi ::
Glih sem 2obcine stran pri kolegih na piru dans grem domov ob 23.45 adrenalinsko
17 nas je... Iz 11tih obcin podravja
Pri takih kretenih bomo na koncu res koncali z vojsko na cesti. No ja, vdaj vedeli bomo kdo je za to kriv.
Mato nima jajc za take podvige, on doma na kavču trolla. :)
;-) ::
https://www.finddx.org/covid-19/sarscov...
Table 2
v kakih enotah se pogovarjamo "kako velik mora biti ct", moja dela na ct.
Smajl
Ct kot cycle threshold aka mulipliciranje vzorca.
Ct kot cycle threshold aka mulipliciranje vzorca.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Urbano#Desno je izjavil:
Sej so sledili samo če se ljudje niso spomnili kje so bili (pustimo zdej ali so lagali ali ne). Pa preden zboliš lahko še malo trosiš po recimo avtobusu, trgovini in podobno tako da v popolnosti širjenja to sledenje ne more ustavit (morda v zelo začetni fazi). Zadeva se ti potem počasi 'kuha' in enkrat eksplodira.
Saj to, da si bil na avtobusu, in da si kupoval v tej ali oni trgovini, tudi poveš, kot te vprašajo, kaj si počel zadnjih pet dni. In te podatke se potem navzkrižno primerja z drugimi okuženimi, in se hitro vidi, če jih je več kupovalo v istih trgovinah, ali se vozilo z istimi avtobusi.
To je bistvo epidemiologije, in spraševanja okuženih, ne samo to, s katerimi ljudmi konkretno si bil v stiku.
Koliko ljudje povedo, oziroma česa ne povedo, je pa zelo odvisno od pristopa. Če je vnaprej jasno, da je deset dni karantene enako desetim dnem plačanega dopusta, samo da pač ne smeš okoli hodit, je to nekaj drugega, kot če ljudje mislijo, da bo zaradi karantene kdo ob službo.
V vsakem primeru pa je neumno zaradi tega, ker nekateri ne povedo vsega, kar nehati s sledenjem stikov. Podobno neumno, kot to, da nekateri mislijo, da ker testi niso 100% zanesljivi, je testiranje nesmiselno.
In zakaj ne bi?
Ker je 80% ljudi debilov in bi zanalašč se lagali, ker jim posegaš v njihov lajf. Sploh pa po telefonu, 50% ljudi bi ti takoj vrglo dol.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Uizi ()
Pa ljudsko prepričanje je da se ne smeš zamerit kolegom. Torej ne smeš povedat da si bil z njimi.
Edina dobra rešitev bi bila obvezen TRACKERapp za VSE na telefonu, na podlagi katerega bi gledal za nazaj ob okužbi, pa še v tem primeru bi folk imel 2 telefona, ker so preveč "pametni". Ampak to je izvedljivo samo na Kitajskem, tukaj imamo preveč pravic, ki so v takih krizah zelo nevarne, preveč egoističnih snežinkic.
Zgodovina sprememb…
Saj je že itak cela kokoška en velik zapor, dodaten tracking ni potreben.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Eni tule res podcenjujete inteligenco naroda. Ali pa jo preprosto primerjate s svojo, ne vem.
Ko sem bil okužen sam, sem takoj prepoklical vse potencialne stike. V večini primerov so se za vsaj nekaj dni močno pazili, če že niso imeli možnosti samoizolacije. Na veliko srečo noben moj stik ni zbolel. Enako so naredili drugi, tako v službi kot znanci.
Pa se je vseeno v mojem primeru razširilo z dveh okuženih na najmanj 20. A čem ponovit zgodbo o tem kdo je bil kriv?
Ko sem bil okužen sam, sem takoj prepoklical vse potencialne stike. V večini primerov so se za vsaj nekaj dni močno pazili, če že niso imeli možnosti samoizolacije. Na veliko srečo noben moj stik ni zbolel. Enako so naredili drugi, tako v službi kot znanci.
Pa se je vseeno v mojem primeru razširilo z dveh okuženih na najmanj 20. A čem ponovit zgodbo o tem kdo je bil kriv?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kotanyi ()
@kotanyi ti si odgovoren državljan, ne mislit, da so vsi taki, ker boš presenečen.. FB brainwashing dela svoje. Sem pa nadpovprečno inteligenten po testu, samo imam veliko izkušenj z zabitimi ljudmi, ti mogoče ne..
Zgodovina sprememb…
111111111111 ::
Če se izkaže, da je ob Blejskem jezeru preveč ljudi, in epidemiologi ugotovijo, da se je več ljudi okužilo, ker so šli na izlet na Bled, lahko Bled tudi zapreš za obiskovalce od drugo. Ni treba zaradi tega zapirati cele države.
Seveda, slovenske popivanja in žurke so samo mit, ki ga ustvarja trenutna vlada. :D Slovenci se ne maramo in se nikjer ne družimo. Bravo.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Edina dobra rešitev bi bila obvezen TRACKERapp za VSE na telefonu, na podlagi katerega bi gledal za nazaj ob okužbi, pa še v tem primeru bi folk imel 2 telefona, ker so preveč "pametni". Ampak to je izvedljivo samo na Kitajskem, tukaj imamo preveč pravic, ki so v takih krizah zelo nevarne, preveč egoističnih snežinkic.
A te spomnim na eno zgodbico, ki sem jo že parkrat povedal, pa jo tako vztrajno pozabljate? Aplikacijo sem namestil tako jaz kot žena, praktično takoj ko je prišla ven. Ko sva zbolela, je ona dobila TAN kodo cca. 5 dni po okužbi, jaz pa je sploh nisem. Ob tem, da sva oba vseskozi spraševala po njej. Ni šlo. Aplikacijo sem kakih 10 dni kasneje zbrisal, ker ne bom sodeloval v nečem, kar je slaba šala.
Tako da ja, se strinjam s tabo - to je izvedljivo na Kitajskem, pri nas pa ne. Ker tam imajo vsaj polsposobno vlado, ne pa popolnih nesposobnežev tako kot mi. Pa upam da s to izjavo nisem užalil kake desne snežinkice - priznam, cela zadeva me je le malce ujezila.
Zgodovina sprememb…
111111111111 ::
UganiKdo, 1111, itd...
Grem stavit, da če bi strokovnjaki tipa Fafangel z krepkimi črkami napisali uradno, da je večina ukrepov nesmiselnih, bi vi še kar trdili, da si to napačano razlagamo in, da so strokovnjaki želeli povedati nekaj drugega.
Naslednji tedni, meseci, bodo za vašo kognicijo zelo velik napor.
Naj napiše s krepkimi črkami in v imenu NIJZ. Dokler piše o svojem osebnem mnenju in to še poudarja, je naredil več škode kot koristi. Ko se bo NIJZ distanciral od ukrepov vlade, vlada bo še kar po svoje tupila, potem pa se bomo pogovarjali drugače. Do takrat pa: machete masko na gobec in na dolg sprehod v hribe, da boš tam besnel.
In ja, mislim, da je naredil več škode kot koristi. Podal je mnenje, ki ni niti uradno, napisano in sedaj tisti, ki so proti ukrepom vpijejo, kot norveške device na poročno noč.
A te spomnim na eno zgodbico, ki sem jo že parkrat povedal, pa jo tako vztrajno pozabljate? Aplikacijo sem namestil tako jaz kot žena, praktično takoj ko je prišla ven. Ko sva zbolela, je ona dobila TAN kodo cca. 5 dni po okužbi, jaz pa je sploh nisem. Ob tem, da sva oba vseskozi spraševala po njej. Ni šlo. Aplikacijo sem kakih 10 dni kasneje zbrisal, ker ne bom sodeloval v nečem, kar je slaba šala.
Tako da ja, se strinjam s tabo - to je izvedljivo na Kitajskem, pri nas pa ne. Ker tam imajo vsaj polsposobno vlado, ne pa popolnih nesposobnežev tako kot mi. Pa upam da s to izjavo nisem užalil kake desne snežinkice - priznam, cela zadeva me je le malce ujezila.
Aplikacija je poddimenzionirana in neuporabna. Žena dela v zdravstvu in je vsak dan najmanj z 10 okuženimi, pa še nikoli ni dobila obvestila o stiku. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
To nima nobene veze z ostanizdrav appom, govorimo o sledenju ljudi, da bi dobili boljšo sliko kje so žarišča. Tale ostani zdrav je shit, ker ni obvezen, dodajat 1 pa po 1 je pa tudi nesmisel ob 2k okužbah na dan. Enostavno vneseš VSE v tracker app in ob okužbi, bi se avtomatsko poslala sporočila vsem stikom, EASY. Ampak, človekove pravice so več vredne in to ni izvedljivo..
Zgodovina sprememb…
Aplikacija je čisto v redu ideja in tudi pod Evropsko marelo človekovih pravic se jo da spravit. Ampak pri nas je to popolnoma brez pomena ker nimamo sposobnih ljudi ki bi znali pripravit sistem do tega da bi bil tak pripomoček uporaben. Pa ne programerjev, ti so v resnici še najmanjši problem, ampak raznih ministrov in sekretarjev ki so z vizijo in informatiko na nivoju moje babice (naj ji bo zemlja rahla).
Face it, še na precej bolj kritične zadeve se pol leta niso znali pripravit, pa se bodo na avtomatizacijo procesa? No bueno.
Face it, še na precej bolj kritične zadeve se pol leta niso znali pripravit, pa se bodo na avtomatizacijo procesa? No bueno.
Zgodovina sprememb…
Oberyn ::
To nima nobene veze z ostanizdrav appom, govorimo o sledenju ljudi, da bi dobili boljšo sliko kje so žarišča. Tale ostani zdrav je shit, ker ni obvezen, dodajat 1 pa po 1 je pa tudi nesmisel ob 2k okužbah na dan. Enostavno vneseš VSE v tracker app in ob okužbi, bi se avtomatsko poslala sporočila vsem stikom, EASY. Ampak, človekove pravice so več vredne in to ni izvedljivo..
Pa saj odgovorni v svoji neskončni modrosti popolnoma natančno vedo, kje so žarišča. To senilni starec Kacin zelo jasno pove na vsaki psevdo ne-novinarski konferenci. Rojstnodnevne proslave, martinovanja, žuri v kleteh. In to je uradno. To kar pove, je uradno stališče vlade RS. Tak je pač njegov položaj, ko to govori. Zato ne potrebujemo nobene aplikacije in sledenja. Ti podatki so že natančno znani, brez aplikacij.
Aplikacija je čisto v redu ideja in tudi pod Evropsko marelo človekovih pravic se jo da spravit. Ampak pri nas je to popolnoma brez pomena ker nimamo sposobnih ljudi ki bi znali pripravit sistem do tega da bi bil tak pripomoček uporaben. Pa ne programerjev, ti so v resnici še najmanjši problem, ampak raznih ministrov in sekretarjev ki so z vizijo in informatiko na nivoju moje babice (naj ji bo zemlja rahla).
Desus mora izpeljat kongres prek pošte, ker niso vešči s PC-jem, taki ljudje sedijo v parlamentu, kaj pričakuješ? Še mlajši folk je totalno rač. nepismen leta 2020, FB in IG pol se pa počas konča...
lotar123 ::
Vidiš se strinjam s tem zapisom, sem imel in izbrisal, ker je neuporabna! No na srečo mi ni bilo treba še vnašati kode
111111111111 je izjavil:
Aplikacija je poddimenzionirana in neuporabna. Žena dela v zdravstvu in je vsak dan najmanj z 10 okuženimi, pa še nikoli ni dobila obvestila o stiku. :D
Zanimivo. Jaz sem danes dobil low risk kontakt pa bi rekel da se gibljem v zelo nerizičnem okolju.
Še en od tistih, ki ni opazil, da od poletja naprej sledimo švedskemu modelu.
Ne. Švedski model je osnovan na priporočilih.
Od poletja naprej vsakega ki ima kaj proti ukrepom označujejo tumasti šved, realnost pa je da v sredo jih imamo po smrt/milijon. Najkasneje cetrtek. Ne pozabit da imamo 2+k okuzenih v domovih 80+
Prehod obcin je nesmiselen ukrep.
Če moraš v drugo občino v službo, trgovino, k zdravniku,... obstajajo izjeme, ki to omogočajo. Druženje z ljudmi izven gospodinjstva je pa itak prepovedano. Tako da učinka tukaj ne more biti.
Smiselno bi bilo, če bi bilo prepovedano prehajanje med občinami IN v občinah z malo okuženimi stvari ne bi bile zaprte
Če moraš v drugo občino v službo, trgovino, k zdravniku,... obstajajo izjeme, ki to omogočajo. Druženje z ljudmi izven gospodinjstva je pa itak prepovedano. Tako da učinka tukaj ne more biti.
Smiselno bi bilo, če bi bilo prepovedano prehajanje med občinami IN v občinah z malo okuženimi stvari ne bi bile zaprte
darkolord ::
Če se izkaže, da je ob Blejskem jezeru preveč ljudi, in epidemiologi ugotovijo, da se je več ljudi okužilo, ker so šli na izlet na Bled, lahko Bled tudi zapreš za obiskovalce od drugo. Ni treba zaradi tega zapirati cele države.Ja bravo. S tem boš vedno par tednov zadaj. Pustimo tudi nogometne tekme in koncerte, pa potem ko ugotovimo, da se je več ljudi okužilo, jih začasno prepovemo?
Lahko bi pa vsaj pošteno priznali, da odgovorni v pol leta niso uspeli epidemiološke službe dovolj okrepiti, da bi bili sposobni slediti stikom tisoč okuženih na dan ter pravočasno odrejati karanteno, in moramo zato sprejemati pavšalne in neciljno usmerjene ukrepe, ne glede na to, koliko dejansko zaležejo.Aha, in če bi to priznali, bi to spremenilo kaj? Bi potem rekel "evo, našli krivca, case closed!" in težave ne bi bilo več?
Aha, in če bi to priznali, bi to spremenilo kaj? Bi potem rekel "evo, našli krivca, case closed!" in težave ne bi bilo več?
Priznali in poiskali resitve za naprej, trenutno pa resujemo samo trenutno situacijo in upamo da popusti, načrtov za marc, april nimamo, vemo pa od lani da je takrat ugoden čas za virus. Zdaj je samo vprašanje če ga bomo prej ustavili ali bomo do junija zaprti, ali pa bomo že februarja morali vse opustiti ker nebo več denarja.
LeQuack ::
Me zanima kaj bo Amerika zahtevala od EU/Evrope, da bomo lahko od njihovih kapitalističnih firm dobili cepivo? Mogoče a začetku ne bodo nič zahtevali, razen denarja. Ampak slej ko prej bo prišel čas ko bodo hoteli da se jim poplača ker so "rešili svet". Pomoč v vojnah, podpreti Izrael, kupovati olje od njih, itd.?
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
Raje vzemimo Sputnik 5, ruska nafta in plin je cenej. Putin-Putout
Zgodovina sprememb…
CoolBits ::
Zakaj pa bi sploh potrebovali cepivo?
Ze sedaj po besedah Mateje Logar, vpisujemo vse smrti pod covid, tud kap, raka, morda prometno nesreco, dovolj je sam sum in ni nujno pozitiven test.
Da se lahko strasi narod je dovoljeno vse, drugac bi plo premal smrti za vpisat.
Ze sedaj po besedah Mateje Logar, vpisujemo vse smrti pod covid, tud kap, raka, morda prometno nesreco, dovolj je sam sum in ni nujno pozitiven test.
Da se lahko strasi narod je dovoljeno vse, drugac bi plo premal smrti za vpisat.
Maš prav, ti si ceplen že po naravi.
UganiKdo ::
CoolBits ::
Maš prav, ti si ceplen že po naravi.
Hoces povedat, da ni tega rekla? Saj imas na 24kur.