» »

Korona - prvi in drugi val

Korona - prvi in drugi val

Temo vidijo: vsi
««
49 / 175
»»

lexios ::

hator je izjavil:

Točno tako.
Takšnih ukrepov ne bi rabili, če bi se folk saj malo držal. Ampak je bilo potrebno par mesecev širit sam fake news.

Zakaj vlada JJ ni prej sprejela ukrepov? Folk je protestiral in tudi opozicija je prelivala olje na ogenj. Pri tem je opozicija nekako pozabila, da je stopila nasproti celotnemo zdravstvu. Češrav se imajo za zelo pametne so v primerjavi s celotni stroki tumasti kot noč. (pač Dunning-Krugerjev učinek). JJ se ni hotel več prepirat in je verjetno mislil, bom pa vam pokazal za vse večne čase. Osebno se mu pa tudi jeb.. za ljudi.

Z drugim delom se strinjam! Glede prvih vrstic pa vprašanje, zate in ostale imagodeie, Mr.B-je:

Ste bone koristili? Šli na dopust na Hrvaško? Se kdo od vas sploh v resnici zaveda, kje in kako z lahkoto, lahko trosite viruse naokoli?

In glede na vse spise in besede o sočutju, solidarnosti in boljši prihodnosti, ki smo jim bili priča marca in o katerih pišete tu: kaj ste v tej krizi sočutnega in solidarnega storili za druge?

Za otroke gre! >:D

Predstavnica Unicefa Slovenije je postregla s podatkom, da kar 41 tisoč otrok živi pod pragom tveganja revščine. V času epidemije koronavirusne bolezni so opazili, da so stiske otrok večje, sploh v neurejenih socialnih družinah. Opažajo, da se revščina prenaša iz generacije v generacijo, zato se jim zdi ključno, da se otroke iz revnih družin izobražuje, usposablja in opolnomoči, da se bodo lahko izvili iz primeža revščine in izkoristili svoje potenciale.

"Priča smo družbeni in ekonomski krizi, ki bo še bolj zadela tiste posameznike, ki so že doslej komaj shajali iz meseca v mesec. Med ekonomsko ogroženimi se pojavljajo tudi nekatere skupine prebivalcev, ki so se do koronakrize preživljale s svojim delom, ukrepi za zaščito zdravja ljudi pa jih postavljajo v situacijo, ko ne smejo delati in zato počasi 'lezejo' pod prag revščine.

https://o-sta.si/28040/revscina-v-slove...

"Slovenija je socialna in bogata država, življenjski standard njenih prebivalcev je razmeroma visok, a žal ne za vse. Premnogi še vedno živijo pod pragom revščine, med njimi je največ upokojencev, pri katerih je prisotna še t. i. tiha revščina, saj o njej ne upajo niti govoriti. Pokojnine, ki jih prejemajo, tako redne še bolj pa invalidske, so tako nizke, da so z njimi daleč od praga revščine. Nedopustno je, da ljudje, ki so delali 40 let in plačevali prispevke v pokojninsko blagajno, v starosti prejemajo nedostojne pokojnine. Opažamo, da so stiske starejših vse pogostejše. Ne le zaradi osamljenosti, temveč tudi zaradi vse pogostejšega občutka, da so družbi 'le še' breme," opozarja varuh Svetina.

Sogovorniki so se v pogovoru dotaknili tudi zaposlenih, ki s svojimi nizkimi prihodki ne morejo preživeti. Predstavnica Slovenske Karitas je povedala, da pri njih materialno pomoč prejema 90 tisoč ljudi, ki jih ob tem spremlja občutek manjvrednosti in sramu. Večina med njimi je neredno zaposlenih, prihajajo pa tudi tisti, ki veljajo za 'poceni delovno silo'. V Zvezi prijateljev mladine so povedali, da so letos razdelili že tono hrane revnim družinam. Dodajajo, da je mnogim težko razumeti revščino, v kateri se znajdejo družine, kjer je zaposlen le eden od staršev ali pa sta zaposlene celo oba, vendar so njuni prihodki tako nizki, da družina brez dodatne pomoči ne more preživeti.

"Pred 30 leti smo v ustavo zapisali, da smo socialna država. Pri Varuhu pa vsako leto ugotavljamo, da je kršenje načela socialne države eno najpogostejših. Človek, ki pošteno dela, mora biti za svoje delo pravično plačan, plače morajo omogočati dostojno življenje. Če nekdo hodi v službo in je z različnimi korektivi s strani države še vedno pod pragom revščine, je to treba spremeniti. Država mora takšne ljudi najti, izboljšati mora sistem, ki jih bo dosegel in ne prepuščal njihovim stiskam. Zavedati se moramo, da revščino pogosto spremlja izguba dostojanstva, občutek sramu in ponižanje, ki ga doživljajo posamezniki ob tem, ko morajo za to, da bi preživeli, zaprositi za pomoč," opozarja Svetina.

borut_p ::

Mato989 je izjavil:

borut_p je izjavil:

Haha entitled idiot. Mislis da ti nekaj priprada se vceraj si pa po jajckih brcal. Najprej kaj dokazi in dosezi potem pa se oglasaj.

Malo pozabljas da za casa Jugoslavije ni biko vse v rozicah. Aja sej res, milenijci se vesno mislijo da je bila juga indija koromandija.

Get a life in nehaj jamrati kaj vse ti pripada, najprej dolznosti potem pa vse ostalo.

Dolžnost je da uživam življenje ker je eno samo in (pre)kratko... potem je dolžnost da poskrbim ZASE in šele na zadnje je dolžnost da skrbim za tretje osebe =)

Dalec od tega da je to dolznost, to je privilegij, ki ga mnogo kdo na svetu nima.
Tako da ne jamraj, poglej kaksen por.. pa se malo oladi inbo boljs

Mato989 ::

borut_p je izjavil:

Mato989 je izjavil:

borut_p je izjavil:

Haha entitled idiot. Mislis da ti nekaj priprada se vceraj si pa po jajckih brcal. Najprej kaj dokazi in dosezi potem pa se oglasaj.

Malo pozabljas da za casa Jugoslavije ni biko vse v rozicah. Aja sej res, milenijci se vesno mislijo da je bila juga indija koromandija.

Get a life in nehaj jamrati kaj vse ti pripada, najprej dolznosti potem pa vse ostalo.

Dolžnost je da uživam življenje ker je eno samo in (pre)kratko... potem je dolžnost da poskrbim ZASE in šele na zadnje je dolžnost da skrbim za tretje osebe =)

Dalec od tega da je to dolznost, to je privilegij, ki ga mnogo kdo na svetu nima.

To je dolžnost, ker ttodolgujem čudežu imenovanem življenje, ne privilegij kot si napačno predstavljate... Dolžen sem koristit življenje tako da bom največ potegnil iz njega, ne najmanj, drugo je nepomembno!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Lonsarg ::

Zakaj take dolge filozofske stavke, če pa se da tvoj stavek poenostavit v "sem egoist into se mi zdi edino normalno". No glavnini drugi zemljanov to ni normalno in imajo tako kot si ti za hude negativce.

Lonsarg je izjavil:

Zakaj take dolge filozofske stavke, če pa se da tvoj stavek poenostavit v "sem egoist into se mi zdi edino normalno". No glavnini drugi zemljanov to ni normalno in imajo tako kot si ti za hude negativce.

Nah, nisem egoist, jaz želim da oni živijo, samo ne na moje poslabšanje kvalitete življenja... zato pa naj se jih zapre če so rizični in če hočejo ven naj se strinjajo da družba rabi svobodo ne pa zapiranje vseh ampak samo rizičnih.

Sicer pa tudi starci so egoisti ker pričakujejo da bomo vsi se pazli za njih... kaj pa je to kot EGOIZEM ene grupe nad drugo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mr.B ::

Mato989 je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Nah, nisem egoist, jaz želim da oni živijo, samo ne na moje poslabšanje kvalitete življenja... zato pa naj se jih zapre če so rizični in če hočejo ven naj se strinjajo da družba rabi svobodo ne pa zapiranje vseh ampak samo rizičnih.

A dej no teh 400€ ki jih obvezno plačuješ je res za evropske razmere minimum... PA kljub temu nisi sposoben reči dejodajalcu, da te zapsoli kot SP ali doo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Miki N ::

Eh svoboda ni pomembna. Glavno da preživimo. Kuća posao penzija, to je smisel.

Mr.B je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

A dej no teh 400€ ki jih obvezno plačuješ je res za evropske razmere minimum... PA kljub temu nisi sposoben reči dejodajalcu, da te zapsoli kot SP ali doo.

Plačujem sicer cca 1x več, za nagrado sem pa doma zaprt, ne smem v gostilno, ne smem se družit s prijatelji v drugih občinah, lahko pa se družim na šihtu z 75 sodelavci ker to plačuje davke, druženje s prijatelji ob piru iz Madžarske pač ne...

Egoistična država kajne?

Miki N je izjavil:

Takšen je občutek ob teh ukrepih ja.

Zgodovina sprememb…

49106 ::

Potrpite še malo, naslednjih 14 dni bo ključnih.

Miki N ::

Mato989 je izjavil:

Kar mi rešujemo je bolj "obstajanje" kot življenje.

Mato989 je izjavil:

Egoistična država kajne?

Miki N je izjavil:

Exactlly!

S tem, da kljub vsem kritikam trenutnih vladnih ukrepov (težava je predvsem v netransparentnosti in nezaupanju oz. dogajanju v zakulisju) ne pozabimo kako je bilo februarja:

kostanj2 je danes ob 09:50:59 izjavil:
Klasika, desnica dela in ukrepa kakor pac ve in zna, medtem ko so levi v enaki situaciji nemo srepeli. Desni tako naredijo na tisoče napak, saj se stvari delajo prvič.

Levi smo pa tudi videli - če nič ne ukrepaš, so tudi napake nemogoče. Posledice vemo kakšne so - prazna skladišča, neorganizirani in obupani ljudje. Na srečo smo spomladi ujeli zadnji trenutek za menjavo oblasti drugače bi takrat bili Iran ali hujše. Šarec je najbolj operativno nesposobna oseba, ki sem jih spoznal v življenju, zato v kriznih situacijah pogrne. Pa tudi v idealnih časih ni optimalen, ker potem smo videli, da v roku treh mesecev brez vsakih pogajan poveča izdatke proračuna za 28 z brezglavim razdaljevanjem denarja sindikatom.

Ljudje obremenjeni s preteklostjo, ki s sabo nosijo politično prtljago iz 2. svetovne (razne zvede na levi in jok pred množičnimi grobišči na desni) pa so največja rak rana in zastoj razvoja v Sloveniji.

Luk as ::

Mato989 je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Sicer pa tudi starci so egoisti ker pričakujejo da bomo vsi se pazli za njih... kaj pa je to kot EGOIZEM ene grupe nad drugo?

Ti si en velik bedak, ne pa egoist. Bogi tvoji starši, ker imajo takega sina.
Upaj, da ne boš imel nikoli svojih otrok, če jih imaš jih je lahko sram, da imajo takega očeta. Upam da te ob prvi bolezni vržejo na cesto.
Če bi vsaj malo poznal kogarkoli od starejših bi vedel, da oni ne prosijo in zahtevajo, da se jih na tak ali drugačen način obravnava drugače, (to počne država) kot vse ostale, ampak bi večina raje takoj šla na drug svet samo, da bi njihovi otroci ali kakor hočeš mlajši živeli boljše življenje. Evtanazija zaenkrat še ni dovoljena.
Seveda to ne velja zate. Prav smiliš se mi kaj nimaš v glavi.
riba smrdi pri glavi

PS: Kdo misli, da tudi to ni posledica korone? >:D
https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...

lexios je izjavil:

To ni posledica korone. Preberi clanek - od leta 2012 se ze zavzemajo za to. To je posledica politike zda proti kitajski

Luk as je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Ti si en velik bedak, ne pa egoist. Bogi tvoji starši, ker imajo takega sina.
Upaj, da ne boš imel nikoli svojih otrok, če jih imaš jih je lahko sram, da imajo takega očeta. Upam da te ob prvi bolezni vržejo na cesto.
Če bi vsaj malo poznal kogarkoli od starejših bi vedel, da oni ne prosijo in zahtevajo, da se jih na tak ali drugačen način obravnava drugače, (to počne država) kot vse ostale, ampak bi večina raje takoj šla na drug svet samo, da bi njihovi otroci ali kakor hočeš mlajši živeli boljše življenje. Evtanazija zaenkrat še ni dovoljena.
Seveda to ne velja zate. Prav smiliš se mi kaj nimaš v glavi.

In kdo vodi državo? Starci... Vsi tik pred kritično starostjo =) Egoisti, sebi so tudi porihtali davek za trajno oskrbo, plačevali bodo ga pa mladi valda.

borut_p je izjavil:

lexios je izjavil:

To ni posledica korone. Preberi clanek - od leta 2012 se ze zavzemajo za to. To je posledica politike zda proti kitajski

Kakšno naključje, da so se uspeli dogovorit ravno sedaj. :)) Res je, preberi članek, niti ni potrebno veliko razmislit:

Do podpisa dogovora prihaja, ko se 10 članic Aseana bori z vse večjimi stroški koronske krize. Ta je močno prizadela številna njihova gospodarstva ter marsikje javni zdravstveni sistem pahnila na rob prepada.

Mato989 je izjavil:

borut_p je izjavil:

Mato989 je izjavil:

borut_p je izjavil:

To je dolžnost, ker ttodolgujem čudežu imenovanem življenje, ne privilegij kot si napačno predstavljate... Dolžen sem koristit življenje tako da bom največ potegnil iz njega, ne najmanj, drugo je nepomembno!

Ha butl. Kaksenmu cudezu zivljenja? Na zemlji je triljone zivljenj, tvoje (in vseh nas) je pljunek v morje. Ce pa se spustis na mikrokozmos cloveskega zivljenja ... toliko kot ti je lustno kot milenijcu nobeni generaciji do sedaj ni bilo. Luftarji najvecji, nobene odgovornosti, mislis da ti vse pripada. Najprej si spostovanja prisluzi potem pa flancaj dalje. Nic ti ne pripada razen tekoci trak.
In se ... razliko bruto in neto ti placuje firma in ne ti ... ti dobis neto, razlika ne gre niti na tvoj racun da bi jo po trajniku odlil dalje. Torej tega ne placujes ti ampak firma. Se ce si na soncni upravi placuje drzava in ne ti iz socjale.

lexios je izjavil:

borut_p je izjavil:

lexios je izjavil:

Kakšno naključje, da so se uspeli dogovorit ravno sedaj. :)) Res je, preberi članek, niti ni potrebno veliko razmislit:

Do podpisa dogovora prihaja, ko se 10 članic Aseana bori z vse večjimi stroški koronske krize. Ta je močno prizadela številna njihova gospodarstva ter marsikje javni zdravstveni sistem pahnila na rob prepada.

Ja super ane ... so se malo manj vsi upirali. Smisel dogovora je pa zaradi politike kao osamitve kitajske. Samo je trg daljnjega vzhoda dosti bolj nerazvit in potreben dobrin kot zasicen zahod. To ni posledica korone ampak le vprasanje casa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: borut_p ()

lexios je izjavil:

borut_p je izjavil:

lexios je izjavil:

Da trajalo je nekaj časa... Vsi so tam odvisni od Kitajske. Na drugi strani pač Amerika odvisna od azije. Te rekorni prihodki v času Korone, so posledica poceni prepordaja iz kitajske v ameriko.. Sedaj bodo samo no tako kot v Mehiki izdelani avti v ameriki dobijo štiri gume in nalepko made in USA... No sej veš kako to gre....

Ha butl. Kaksenmu cudezu zivljenja? Na zemlji je triljone zivljenj, tvoje (in vseh nas) je pljunek v morje. Ce pa se spustis na mikrokozmos cloveskega zivljenja ... toliko kot ti je lustno kot milenijcu nobeni generaciji do sedaj ni bilo. Luftarji najvecji, nobene odgovornosti, mislis da ti vse pripada. Najprej si spostovanja prisluzi potem pa flancaj dalje. Nic ti ne pripada razen tekoci trak.
In se ... razliko bruto in neto ti placuje firma in ne ti ... ti dobis neto, razlika ne gre niti na tvoj racun da bi jo po trajniku odlil dalje. Torej tega ne placujes ti ampak firma. Se ce si na soncni upravi placuje drzava in ne ti iz socjale.

Zakaj se potem tako trudimo reševat ta življenja... milenijci bi temu rekli self owned v logiki... pol pa pustmo umret tiste ki so itak pljunek v morje če ne preživijo pa je.

Zato ker si tolk nesposoben, da ne znas prebrat se en stavek naprej in se manj, ga verjetno niti ne zastopis. Zato pa kot pravim ... pripada ti samo tekoci trak pa ocitno se to tak kjer ti ni treba prevec razmisljat ... kaksno pakiranje mogoce?

borut_p je izjavil:

Zato ker si tolk nesposoben, da ne znas prebrat se en stavek naprej in se manj, ga verjetno niti ne zastopis. Zato pa kot pravim ... pripada ti samo tekoci trak pa ocitno se to tak kjer ti ni treba prevec razmisljat ... kaksno pakiranje mogoce?

Ne bluzi, zajebal si se, saj bo, požri zdaj govno ki ga seješ okrog, jaz te pa ignoriram...

Kršimo odloke maks kar gre! Včeraj domov ob 22:00 po 6 pirih s kolegi v drugi občini, saj bo, vi pa se ubijajte z ukrepi.

borut_p je izjavil:

Ja super ane ... so se malo manj vsi upirali. Smisel dogovora je pa zaradi politike kao osamitve kitajske. Samo je trg daljnjega vzhoda dosti bolj nerazvit in potreben dobrin kot zasicen zahod. To ni posledica korone ampak le vprasanje casa

Trg daljnega vzhoda nerazvit? :D Nerazvit je naš trg, smo na robu prepada in če karikiram: leta 2040 bo namesto Kitajcev, EU delala za pest riža. >:D

Da in ne! Zanimivost in posledica nedvomno, vprašanje časa gor al dol.

imagodei ::

Mato989 je izjavil:

Do sem ste pripeljali dejansko tisti ki menite da je treba resit stare pa naj stane kar hoce.... Mladi hocemo samo zivet kot so ziveli starci v svoji mladosti, brez mask, omejitev, lockdownov itd...

V bistvu ne vem, zakaj odgovarjam sociopatu (mimogrede, nisi še odgovoril na moje vprašanje, če so v tvojem otroštvu v tvoji okolici izginevale male živali, sprašujem čisto resno)... Verjetno zato, da bo drugim jasno, tebi itak nikoli ne bo.

Dejansko hočemo reševat stare, pa naj stane kar hoče. Ker je življenje samo eno in ko se konča, ga ni več; mi pa želimo svoje ljubljene imeti ob sebi čim dlje. In oni si želijo ostati živi čim dlje. Tisto o evtanaziji, ko kvaliteta življenja pade tako, da se starostnik sam odloči (na podlagi lastnih meril, ne tvojih!), da noče več živeti - tisto je nekaj povsem drugega.

To, kar pa predlagaš ti, je pa za družbo nesprejemljivo in vodi v neko distopijo, ki jo lahko živiš v svojih bolnih možganih; če jo boš pa začel uresničevati, boš pa hitro prišel v navzkriž z zakoni in splošnim konsenzom. Prej ko to sprejmeš, bolje boš prilagojen v tem svetu, ki ga kot sociopat očitno ne razumeš docela.

"Mladi hocemo samo zivet kot so ziveli starci v svoji mladosti," praviš... Ja bogi revčki, ko je treba nekaj mesecev nosit maske. Živet kot starci v svoji mladosti - kaj to pomeni, brez interneta, pametnega telefona in ostalih gadgetov? Morda misliš tako, kot so živeli med '41 in '45? Aja, to ne bi, ti bi samo užival; ko pa pride neka družbena kriza, ki jo lahko z malo prilagajanja rešimo vsi skupaj, bi pa ti raje pometal na pol žive starce v grobove?

Še enkrat: mnogo bodočih in mladih mamic se med nosečnostjo ter v času, ko otroka dojijo, za dlje časa in bolj socialno distancira od svoje družbe ter bolj opusti žuranje, kot ste to morali storiti "mladi" v preteklih 9 mesecih.

Fuck off.
- Hoc est qui sumus -

@imagodei, ti tud nisi še odgovoril na moje vprašanje! In ker praviš, da si sočuten, bi se morda lahko vsaj potrudil razumet od kje izhajajo nekatere Mato-ve zablode; strah ga je! Koga pa ni? Pač niso vsi zaposljeni v JS ali prejemniki proračunskh sredstev.

Uizi ::

lexios je izjavil:

Trg daljnega vzhoda nerazvit? :D Nerazvit je naš trg, smo na robu prepada in če karikiram: leta 2040 bo namesto Kitajcev, EU delala za pest riža. >:D

Srednji sloj se premika na vzhod ze nekaj let, tam raste, tukaj pada. Slabo se nam piše..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Uizi ()

49106 ::

Srednji sloj je na zahodu kanonfutr. Go big or go home

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

Uizi je izjavil:

lexios je izjavil:

Srednji sloj se premika na vzhod ze nekaj let, tam raste, tukaj pada. Slabo se nam piše..

Res je! Obeti so bili slabi že pred korono, sedaj pa še slabši...tudi zaradi... Mah...

Vsi so tam odvisni od Kitajske.

Vsi tam? >:D Mislim, da marca in februarja ne bi moglo postati bolj jasno, do "kam vse sega Kitajski imperij"...

Lexios - ni daljnji vzhod samo kitajska. Imas indokino, indijo, pakistan, ...

Tu je trg se zelo nerazvit. In priloznosti je ogromno. Zakaj se kitajci tepejo tam v himalaji za en prelaz - ker je glavna zila dol v indijo

Reycis ::

Če hočeš vedet ali nekdo verjame v nevarnost korone in upravičenost ukrepov se da zelo enostavno izvedeti tako, da ugotoviš če mu ukrepi škodijo ali ne.

Ljudje delujemo v svojih interesih in pri temu imamo neverjetno sposobnost, da realnost s procesom racionalizacije prilagajamo svojim interesom. Tako ti ljudje, ki zagovarjajo lockdown to delajo zato, ker je to njim v interesu, ljudje, ki so proti pa so proti, ker je to proti njihovim interesom. Pri temu je nepomembna kakšna je realnost - torej ali so ukrepi učinkoviti & potrebni - obe strani verjameta v to kar jim je v interesu.

Zaradi tega fenomena je praktično nemogoče pridobiti neko realno stanje, še posebej zaradi vloge medijev, ki delujejo izrazito v korist svojih parcialnih interesov. Ne samo, da je poročanje izrazito enostransko, nasploh se ustvarja vtis kot, da velika večina ljudi podpira tudi najbolj kontroverzne ukrepe, prikazuje nasprotnike kot heretike in nasploh ustvarjajo sliko, kot da so ukrepi moralno pravilni.
----
Glavni problem, ki ga jaz vidim je ta, da ukrepe podpirajo tisti z ekonomsko in politično močjo. Prvi to izkoriščajo za to, da povečajo svojo moč (da, zaradi korone so bogati postali še bogatejši) drugi pa zato, ker jim omogoča bolj totalitarne prijeme s katerimi si še bolj povečajo svojo politično moč. Še posebej odurne pa so organizacije, ki izkoriščajo svoj položaj tako, da kaznujejo ljudi, ki bi si drznili spregovoriti proti - npr. facebook & twitter proti pajacom kot je alex jones.
Diversity is our greatest strength

Majk, se strinjam!

borut_p je izjavil:

Lexios - ni daljnji vzhod samo kitajska. Imas indokino, indijo, pakistan, ...

Tu je trg se zelo nerazvit. In priloznosti je ogromno. Zakaj se kitajci tepejo tam v himalaji za en prelaz - ker je glavna zila dol v indijo

To se strinjam. Prilk je ogromno, npr. če bi bil Mato še mlad, ker se mi ne zdi neumen, bi mu predlagal, da jih izkoristi in se preseli. EU postaja raj le za elito in (določene, partijske) upokojence. Na stara leta se lahko še vedno vrne in vpije v isti rog, kot imagodei in Nodi. >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

PersonaRuda ::

Lani je ob tem času v enem tednu umrlo 385 ljudi (rak, kap, gripa, plučnica, cigareti, alkohol,...)

Predlani enako (385 umrlih v 7 dneh). Pa predlani enako, pa predpredlani,...

Nevem zakaj šele sedaj lockdown, zakaj že nismo v lockdown od leta 1950? Kot tudi ne razumem zakaj lockdown samo za 14 dni? Lahko bi ga uvedli do leta 1.234.567.891. Pa kaj zdaj, če nebo služb? Saj v javni upravi še bodo vedno dobivali plače za malo svojega dela in večino kofetkanja. Kaj se toliko sekirate, če boste zaradi lockdowna ostali brez službe v gospodarstvu, brez strehe nad glavo in vrženi na cesto. Sami ste si krivi, ker se niste zaposlili v javni upravi.

To sporočilo je napisala strokovna skupina paničarjev na Slo-Tech, katera nima pojma o ekonomiji in od kod prihaja denar za njihove plače v javnem sektorju.

lexios je izjavil:

borut_p je izjavil:

Sej si lahko kupil Planika čevlje made China za 3x ceno kot konkurwnca med in China. Pa se ni izšlo. Sej lahko greš direkt kmetu kupiti hrano za 2x ceno kot jo dobiš v Merkatorju, pa ne greš. Kako je to povezano ? Dokler ti sanjaš o doobri stariph časih, bo šlo samo še slabše za tiste, ki se nimajo želej izobraževati in iti dalje.

Mr.B je izjavil:

lexios je izjavil:

borut_p je izjavil:

Sej si lahko kupil Planika čevlje made China za 3x ceno kot konkurwnca med in China. Pa se ni izšlo. Sej lahko greš direkt kmetu kupiti hrano za 2x ceno kot jo dobiš v Merkatorju, pa ne greš. Kako je to povezano ? Dokler ti sanjaš o doobri stariph časih, bo šlo samo še slabše za tiste, ki se nimajo želej izobraževati in iti dalje.

Ne skrb, sj bomo to kmal reševali z novimi regulacijami, višjimi davik (ampak ne naslednje leto pravijo) in DDV (že prihodnjo pomlad, carino na vse pošiljke)! ;((

Back on topic, kamikaza, evo repliko, ker je duže Vostok bojda locked out:

Vete kaj je smešno pri vsem tem imagodejevim&klapa blejanju, da moramo rešiti tudi stare, saj življenje je eno samo?

Da, če bi naredili selektiven lockdown ogrožene skupine, bi sfurali more or less normaln onaprej.
Zapret DSOje. Starcem, ki so doma častit hotelsko sobo za par mesecev.

In je rešeno. Starci živi gospodarstvo laufa.
Ampak ne, bolje je uvesti policijsko uro in vse zapreti.

Prej ali slej, boste morali razumeti, da je lockdown bil inevitable, pa ne zaradi polnjenja bolnic, ker te niso polne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

lexios je izjavil:

Mr.B je izjavil:

lexios je izjavil:

borut_p je izjavil:

Ne skrb, sj bomo to kmal reševali z novimi regulacijami, višjimi davik (ampak ne naslednje leto pravijo) in DDV (že prihodnjo pomlad, carino na vse pošiljke)! ;((

Back on topic, kamikaza, evo repliko, ker je duže Vostox bojda locked out:

Vete kaj je smešno pri vsem tem imagodejevim&klapa blejanju, da moramo rešiti tudi stare, saj življenje je eno samo?

Da, če bi naredili selektiven lockdown ogrožene skupine, bi sfurali more or less normaln onaprej.

Prej ali slej, boste morali razumeti, da je lockdown bil inevitable, pa ne zaradi polnjenja bolnic, ker te niso polne.

Da da, to ti msiliš. Edini ki bodo pri tem najbolj nasrkali so ravno nizobraženi ki kupujejo izdelke za 1€. Ostali pa tako kupujete robo s kitajske... Ker sem prepričan da ne kupujete izdelkov made in EU ali Made in Japan po 2-3x ceni... Pa še najbolj smešno bo, ko bo Pošta slovenije sklenila pogodbo z Amazonom. Pač pošta bo pobirala procente, Amazon bo pa Kitajske izdelek prodajal po polovični ceni slovenskih trgovcev.. DDV bo pa od EU. Da toliko o dosegu in dojemanju zakaj davka niso uvedli na dan kot bi morali in kao covid nekaj...... Ampka ja doseg dojemanja je pač to kar prebereš na pop -tv-ju kot nek balast dejstev, krivil boš pa potem, ja vse ostale, razen svojo nerazumevanje stanja....

sheeshkar ::

Reycis je izjavil:

Če hočeš vedet ali nekdo verjame v nevarnost korone in upravičenost ukrepov se da zelo enostavno izvedeti tako, da ugotoviš če mu ukrepi škodijo ali ne.

Ljudje delujemo v svojih interesih in pri temu imamo neverjetno sposobnost, da realnost s procesom racionalizacije prilagajamo svojim interesom. Tako ti ljudje, ki zagovarjajo lockdown to delajo zato, ker je to njim v interesu, ljudje, ki so proti pa so proti, ker je to proti njihovim interesom. Pri temu je nepomembna kakšna je realnost - torej ali so ukrepi učinkoviti & potrebni - obe strani verjameta v to kar jim je v interesu.

Zaradi tega fenomena je praktično nemogoče pridobiti neko realno stanje, še posebej zaradi vloge medijev, ki delujejo izrazito v korist svojih parcialnih interesov. Ne samo, da je poročanje izrazito enostransko, nasploh se ustvarja vtis kot, da velika večina ljudi podpira tudi najbolj kontroverzne ukrepe, prikazuje nasprotnike kot heretike in nasploh ustvarjajo sliko, kot da so ukrepi moralno pravilni.
----
Glavni problem, ki ga jaz vidim je ta, da ukrepe podpirajo tisti z ekonomsko in politično močjo. Prvi to izkoriščajo za to, da povečajo svojo moč (da, zaradi korone so bogati postali še bogatejši) drugi pa zato, ker jim omogoča bolj totalitarne prijeme s katerimi si še bolj povečajo svojo politično moč. Še posebej odurne pa so organizacije, ki izkoriščajo svoj položaj tako, da kaznujejo ljudi, ki bi si drznili spregovoriti proti - npr. facebook & twitter proti pajacom kot je alex jones.

Napisano velja predvsem za narcisne sebičneže, ki se v veliki večini najdejo na strani "dvomljivcev" in bi za to, da bi lahko zvečer hodili na pivo, brez oklevanja evtanazirali vse nad 65+.

V resnici lockdown sam po sebi ni prav nikomur v interesu in vsi se precej bolje kot "dvomljivci" zavedamo možnih posledic. Tudi sam sem v privat sektorju, kjer se v podjetju že čutijo posledice in srednjeročno (morda celo kratkoročno) je ogrožena tudi moja služba. Vendar za razliko od "dvomljivcev" mi je jasno, da bi način, ki bi ga ubrali oni, bil bistveno slabši tako za zdravstvo, kot za gospodarstvo (in torej iz sebičnega vidika tudi za mojo službo, v primeru nepredvidenih težav pa tudi za moje zdravje).

V bistvu imamo v drugem valu bistveno slabšo situacijo predvsem zaradi nesposobnosti vlade, ki do neke mere razmišlja podobno kot marsikateri cepec na tem forumu in zato zavoljo gospodarstva ne ukrepa pravočasno, ko bi že z manjšim ter mnogo krajšim lockdownom imeli bistveno manj težav tako v zdravstvu, kot v gospodarstvu. Tako pa se potem ne držijo niti lastnih strategij ter priporočil stroke in puščajo skoraj vse odprto dokler ni prepozno in moramo zato v mnogo hujši ter dolgotrajnejši lockdown, kjer nato ponovno želijo ob prvi priliki odpreti vsako luknjo ter s tem dobimo nesmisle, kjer so zaprti frizerji, a hkrati lahko greš na pedikuro.

Zahvala gre pa seveda tudi vsem, ki sanjajo o švedskih modelih, a hkrati ne upoštevajo niti najosnovnejših priporočil socialnega distanciranja, vsem, ki so še konec avgusta rinili v hrvaške diskoteke in nato razširili virus tik pred začetkom šole, ki se izogibajo ali izigravajo ukrepe, kjer je to le mogoče in ne upoštevajo niti tistih odločb, ki so jih naši nesposobneži bili sposobni izdati, vsem podjetnikom, ki tudi sami v službe hodijo bolni in nato okužijo pol firme ter še dodatno zakomplicirajo potek dela in pa do neke mere tudi forumskim idiotom, ki ob vsaki omembi maske doživijo histerični napad in zaradi tega cele dneve paničarijo po forumih in socialnih omrežjih ter se po odgovore zato zatekajo v najbolj absurdne teorije zarot.

darkolord ::

lexios je izjavil:

To je seveda bullshit.

Starejših od 65 let je 20% prebivalstva.

Kronične bolezni? Diabetes 10%, art. hipertenzija 40%, astma 15%, 5% rak, ... Nekatere se prekrivajo, nekatere pa ne.

V vsakem primeru prideš blizu temu, da je v "okroženi skupini" (""v zadnjih izdihljajih"") blizu polovica prebivalstva.

Kako bi pa "zaprl" DSO-je? Kdo bo skrbel za stanovalce?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Mr.B je izjavil:

Da da, to ti msiliš. Edini ki bodo pri tem najbolj nasrkali so ravno nizobraženi ki kupujejo izdelke za 1€. Ostali pa tako kupujete robo s kitajske... Ker sem prepričan da ne kupujete izdelkov made in EU ali Made in Japan po 2-3x ceni... Pa še najbolj smešno bo, ko bo Pošta slovenije sklenila pogodbo z Amazonom. Pač pošta bo pobirala procente, Amazon bo pa Kitajske izdelek prodajal po polovični ceni slovenskih trgovcev.. DDV bo pa od EU. Da toliko o dosegu in dojemanju zakaj davka niso uvedli na dan kot bi morali in kao covid nekaj...... Ampka ja doseg dojemanja je pač to kar prebereš na pop -tv-ju kot nek balast dejstev, krivil boš pa potem, ja vse ostale, razen svojo nerazumevanje stanja....

Očitno nisi razumel sarkazma v komentarju. Ampak menda ti je jasno, da razlika v ceni dela med Made in EU ali Made in China, ni naključna...

darkolord je izjavil:

lexios je izjavil:

To je seveda bullshit.

Kronične bolezni? Diabetes 10%, art. hipertenzija 40%, astma 15%, 5% rak, ... Nekatere se prekrivajo, nekatere pa ne.

V vsakem primeru prideš blizu temu, da je v "okroženi skupini" (""v zadnjih izdihljajih"") blizu polovica prebivalstva.

SIMPL:

1. Vsi ki so UPOKOJENI in VSI ki so nad 65 let imajo 24/7 Lockdown, torej morajo ostat doma:
- Izhod je dovoljen le v spremstvu Civilne Zaščite ali v Reševalnem vozilu (klic na 112) ter v primeru požara nepremičnine in ostalih ogroženosti
- Potomci so dolžni nakupovat za njih (po zakonu je že zdaj potomec dolžan staršu pomagat če si on ne more) če potomec to ne želi se kaznuje z globo 1.000€+
- Če potomcev oseba nima in ne živi v DSOju, si naroči dostavo iz SPLETNIH TRGOVIN (že obstaja) iz Lekarne dostavljajo zdravila CZ
- Vsi v DSOjih imajo lockdown, skupaj z zaposlenimi, ki dobijo plače 5.000€+ ampak delajo 2 meseca nato so 1 mesec doma v lockdownu (ali če želijo delajo non stop in živijo v DSO)
2. Vsak lahko prostovoljno odloči da ne bo dela tega in podpiše da se odreka zdravljenju in se pridruži ostali nezaprti skupnosti

Še kje kakšna težava?

@sheeshkar

V resnici gredo zasluge tudi cepcem na drugi strani in pravičnikom kot so razni imagodei, s polnim gobcem sočutja in solidarnosti, v resnici pa niso med poletjem počeli nič drugače, kot tisti, ki "sanjajo" o švedskem pristopu... Nekaj pa je vendarle jasno, upam? Ko je povprečna starost umrlih okoli 80 let in je večina DSO-jev okuženih, ne gre za naključje in je jasno kje so žarišča!

lexios je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Očitno nisi razumel sarkazma v komentarju. Ampak menda ti je jasno, da razlika v ceni dela med Made in EU ali Made in China, ni naključna...

BS.
Minimalna plača na balkanu je nižja kot na Kitajskem. Kje je doseg sedaj tvojega sarkazma.

Meiniken ::

Reycis je izjavil:

----

Sliši se kot neka religija :D

Mato989 je izjavil:

darkolord je izjavil:

lexios je izjavil:

To je seveda bullshit.

SIMPL:

1. Vsi ki so UPOKOJENI in VSI ki so nad 65 let imajo 24/7 Lockdown, torej morajo ostat doma:
- Izhod je dovoljen le v spremstvu Civilne Zaščite ali v Reševalnem vozilu (klic na 112) ter v primeru požara nepremičnine in ostalih ogroženosti
- Potomci so dolžni nakupovat za njih (po zakonu je že zdaj potomec dolžan staršu pomagat če si on ne more) če potomec to ne želi se kaznuje z globo 1.000€+
- Če potomcev oseba nima in ne živi v DSOju, si naroči dostavo iz SPLETNIH TRGOVIN (že obstaja) iz Lekarne dostavljajo zdravila CZ
- Vsi v DSOjih imajo lockdown, skupaj z zaposlenimi, ki dobijo plače 5.000€+ ampak delajo 2 meseca nato so 1 mesec doma v lockdownu (ali če želijo delajo non stop in živijo v DSO)
2. Vsak lahko prostovoljno odloči da ne bo dela tega in podpiše da se odreka zdravljenju in se pridruži ostali nezaprti skupnosti

Še kje kakšna težava?

BS,
Glded na to da razlagaš da so vsi ukrepi BS, potem pa poviličuješ ukrepe, je dejansko razulta nerazumevanja ne balkanskih človeških vzrokov ter nedojemanja kako se zadeve širijo.

BS,
Glded na to da razlagaš da so vsi ukrepi BS, potem pa poviličuješ ukrepe, je dejansko razulta nerazumevanja ne balkanskih človeških vzrokov ter nedojemanja kako se zadeve širijo.

Kje sem napisal da so VSI ukrepi BS? Citiraj prosim!

Zadeve se naj kar širijo v populaciji do 65 let, bo komaj kak na intenzivni...

Urbano#Desno ::

Mato989 je izjavil:

Še kje kakšna težava?

Bolj simpl je da to razširimo na celotno populacijo, kjer je izhod možen samo za odhod na delo in odhod v trgovino. Tako za ene 2-3 tedne pa bi epidemijo spravili pod kontrolo.

Glede na govedo v tej državi bo to verjetno naslednji in čisto upravičen ukrep.

Kakšna težava?

Mato989 je izjavil:

Zadeve se naj kar širijo v populaciji do 65 let, bo komaj kak na intenzivni...

Povprečna starost na intenzivni je 65 let. Starejših niti ne dajejo več tja ker ni placa.

Zgodovina sprememb…

sheeshkar ::

darkolord je izjavil:

Vostok, lexios, Mato, hrnatakar in podobni filantropi prav gotovo ne. Briga njih za podrobnosti, samo da grejo lahko na pir. Tudi to, da je ravno izolacija ogroženih skupin ravno v DSOjih povsem spodletela prav na Švedskem, ni pomembno, samo da se njim ni treba odreči ničemur.

Bolj simpl je da to razširimo na celotno populacijo, kjer je izhod možen samo za odhod na delo in odhod v trgovino. Tako za ene 2-3 tedne pa bi epidemijo spravili pod kontrolo.

Glede na govedo v tej državi bo to verjetno naslednji in čisto upravičen ukrep.

Kakšna težava?

Potem se pač okuži folk na šihtu in v trgovini, več kot očitno je da lockdown ne deluje, zdaj mamo efektiven lockdown ki ga nihče ni sposoben kontrolirat, jaz pa hodim v drugo občino ob 22:00 na pir h kolegom s katerimi delam drugo jutro, ampak ukrepi kao delujejo... policistov pa 10x premalo da bi to nadzirali...

UganiKdo ::

Okapi je izjavil:

Upam, da tema ne bo prehitro zaklenjena.;)

Ena zanimiva primerjava.
V prvem valu smo imeli od začetka epidemije marca do 20. avgusta, se pravi v skoraj 6 mesecih, skupno 2600 potrjenih primerov. V tem času so skupaj opravili kakšnih 100.000 testov.

No, včeraj so pa samo v enem dnevu odkrili 2600 okuženih, z verjetno okoli 7000 teti.

V primerjavi z jesenskim valom je bil spomladanski komaj omembe vreden majhen valček.

Vseeno pa je sedaj razmerje med okuženimi in hudo bolnimi oziroma umrlimi bistveno boljše, kot je bilo spomladi. Nihče točno ne ve, zakaj. Deloma zagotovo zato, ker je sedaj povprečna starost okuženih nižja, čisto mogoče pa je, da je tudi virus že mutiral v manj nevarnega (in mogoče bolj nalezljivega).

In je padla velika trdnjavi, ki je okapi predstavljal kot visek svetega in pravilnega:

https://www.businessinsider.com/sweden-...

Povprečna starost na intenzivni je 65 let. Starejših niti ne dajejo več tja ker ni placa.

Mene zanima povprečna starost mrtvih... ta je pri 85... in to da je povprečna pri 65, pomeni da je na intenzivni MNOGO starejših od 65, kar ravno pomeni to, da je zelo malo tistih POD 65...

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...

Nemčija bo zaradi širitve okužb stroge zajezitvene ukrepe izvajala še vsaj štiri ali pet mesecev,

Toliko o tem 2-3 tedne FOREVER nabijanju dušebrižnikov... do Aprila... eni pa kar sanjajo, ne bomo več poslušali!

Zgodovina sprememb…

Urbano#Desno ::

Mato989 je izjavil:

Potem se pač okuži folk na šihtu in v trgovini, več kot očitno je da lockdown ne deluje,

Motiš se R0 je šel iz 2 na 1 tako da deluje samo ne dovolj in zato imamo zaostritev

Mato989 je izjavil:

, zdaj mamo efektiven lockdown ki ga nihče ni sposoben kontrolirat, jaz pa hodim v drugo občino ob 22:00 na pir h kolegom s katerimi delam drugo jutro, ampak ukrepi kao delujejo... policistov pa 10x premalo da bi to nadzirali...

Si pač govedo. Imamo kot kaže prenizke kazni ko bodo prvega takega oglobili z 10k boste ostali zelo premislili ali se splača tvegati.

Mato989 je izjavil:

Mene zanima povprečna starost mrtvih... ta je pri 85... in to da je povprečna pri 65, pomeni da je na intenzivni MNOGO starejših od 65, kar ravno pomeni to, da je zelo malo tistih POD 65...

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...

Nemčija bo zaradi širitve okužb stroge zajezitvene ukrepe izvajala še vsaj štiri ali pet mesecev,

Toliko o tem 2-3 tedne FOREVER nabijanju dušebrižnikov... do Aprila... eni pa kar sanjajo, ne bomo več poslušali!

Dejansko niso problem mrtvi, ampak zdravstvo ki ne more delati praktično samo za oskrbovanje covid pacientov. R0 = 1 pomeni da količina hospitaliziranih ostaja bolj ali manj enaka kar pa ni vzdržno. Ukininjanje programov v zdravstvu da smo zagotovili teh 1200 postelj ima tudi posledice.

Zgodovina sprememb…

Motiš se R0 je šel iz 2 na 1 tako da deluje samo ne dovolj in zato imamo zaostritev

Kako zaostritev... še vedno morš it na šiht, lahko bi nam pa dali 10k na račun in doma do marca, pa je... bomo z veseljem upoštevali, to da bom pa na šiht moral hodit, do istih ljudi popoldan pa ne, pa je BS ki ga nihče več ne upošteva... in prav je tako!

Pikniki, rojstni dnevi, zabave se vrstijo vedno bolj, ker folk ma dovolj 14 dnevnih ukrepov ki se ne končajo!

Dejansko niso problem mrtvi, ampak zdravstvo ki ne more delati praktično samo za oskrbovanje covid pacientov. R0 = 1 pomeni da količina hospitaliziranih ostaja bolj ali manj enaka kar pa ni vzdržno. Ukininjanje programov v zdravstvu da smo zagotovili teh 1200 postelj ima tudi posledice.

Jap, se strinjam, zato pa naj nehajo krast v zdravstvu pa bo več denarja za več zdravnikov in postelj in vsega... ker pa je treba met korupcijo pa pač denarja zmanjka... plačujemo enako kot pred Covidom, nimamo nič zdravstva za nas ki nimamo covida19, pa še kar ne folgajo porihtat par jurijev ljudi... nesposobneži pač.

Zgodovina sprememb…

««
49 / 175
»»