» »

Kakšen gaming prenosnik kupiti??

Kakšen gaming prenosnik kupiti??

AncientAlien ::

Živjo!

Ker je moj laptop (po 8 letih) nehal delovati, trenutno kupujem nov prenosnik in sicer, zaradi ljubezni do igranja, iščem gaming prenosnik. Problem je, ker sem glede strojne opreme (procesor, grafična kartica...) bolj 'zelenec', zaradi česar bi prosil za vašo pomoč, kakšen gaming prenosnik se najbolj splača?

Ne želim najbolj vrhunskega z zadnjo strojno opremo (ker so predragi), ampak iščem prenosnika v razponu 1500 do 2000 EUR. Nekako sta mi najljubša Acer in ASUS, še posebej ASUS ROG Zephyrus, ki trenutno velja za enega top gaming laptopov. Torej, govorimo o procesorjih kot so Intel Core i7/AMD Ryzen 7 in grafičnih karticah NVIDIA Geforce 1660Ti/RTX 2060. Enostavno ne vem, za katero podjetje se naj raje odločim, ali Intel Core ali Ryzen, oz. Geforce ali RTX (tudi ne vem, katera oprema je novejša, starejša - sem brskal nekaj po spletnih straneh razvijalcev opreme, ampak so popolnoma 'raztegnjene' in prepredene z reklamami).

Zelo pomembna stvar pri nakupu prenosnika pa se mi zdi tudi možnost hlajenja, oz. da se prenosnik med igranjem ne segreva preveč (vem, namizni računalniki so v tem primeru neprimerno boljši, ampak zame ne pride v poštev), zaradi česar me zanima, ali kakšni prenosniki glede na to morda izstopajo?

Moj sedanji računalnik je imel dve grafični kartici (integrirano Intel in Geforce 610M) s tem da Geforce 610M niti pri igrah nisem mogel nikakor uporabljati, ker se je pričel kritično segrevati in postal moteče glasen. Za vsa opravila sem tako moral uporabljati integrirano Intel kartico, zaradi česar mi nasploh ni všeč, če računalnik vsebuje dve grafični kartici. Zato me zanima, ali je to nekaj, na kar bi moral biti pozoren v prihodnje, ali tovrstno število grafičnih kartic pri gaming prenosnikih morda ne igra prevelike vloge?

Za kakršnokoli pomoč in odgovore bi bil zelo vesel :D LP!

FireSnake ::

Tema že obstaja:
https://slo-tech.com/forum/t170766/28399

Kjer tudi najdeš že par namigov. Pa jaz sem jih še dal nekaj.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

AncientAlien ::

Ok, hvala!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri prenosnik za oblikovanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
528241 (4672) m0LN4r
»

prenosnik za igre do 1200E

Oddelek: Kaj kupiti
337229 (6601) hojnikb
»

Asus laptop in grafika

Oddelek: Pomoč in nasveti
51040 (1005) Seljak
»

toshiba vs asus

Oddelek: Pomoč in nasveti
121464 (1192) lamiss

Več podobnih tem