» »

Cena goriva

Cena goriva

««
34 / 100
»»

Mato989 ::

LeQuack je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Sem šel na uradno stran dacie gledat

cene 17k+

https://www.dacia.si/vozila/novi-spring...

Spring je zelo majhen avto, velikosti Twingo ali kaj podobnega. Na slikah zgleda večji, ampak to je mini mestni avto.

Dolžina kaže 3,77m... kar je res malo manjši ampak twingo je pa že 3,5m... povprečni CLioti itd... so 4m, Megane II 4,4m... torej ja, je nekje zmes.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Raptor F16 ::

scipascapa je izjavil:

Manj odvisnosti od avta je najboljša rešitev. Pa več car sharinga. V SLO imam 2-3x preveč avtov.

Ne ne... on rabi avto zato, da se pripelje v center ljubljane do koder mu vozi redna avtobusna linija a veš. Ekologija pa to. Pa še pršpara.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Zgodovina sprememb…

ginekk ::

scipascapa je izjavil:

Manj odvisnosti od avta je najboljša rešitev. Pa več car sharinga. V SLO imam 2-3x preveč avtov.

Da, jaz bi se vozil z asuranovim EV.

FoxKnox ::

Lepo se sliši ,ko te nekdo prepričuje, da se s svojo SE in svojim EV voziš praktično zastonj. Ja ,res, ampak do tja je pa pot draga, prekleto draga.

Baja ::

Baja: električnih karavanov še ni, razen enega, sploh pa ni rabljenih trenutno. Če hočeš imeti karavana potem pač boš moral počakati da ven pridejo modeli karavanov. Če pa je v redu tudi normalen avto ki ni karavan pa se tudi tebi splača.

LOL. če kupim staro ev kripo za recmo 10k, bom glih cez 20 let na nuli. poleg tega z dometom stare ev kripe ne pridem niti do vseh sorodnikov in frendov, do koder pa pridem, pa morem potem celo popoldne tam viseti, pa še štrom fehtati.

well spend 10k. NOT!

dice7 ::

A zdej se ze splaca kupit nafto iz tistega policijskega colna?

iso2000 ::

No, jaz naredim nekje med 25-30.000 km letno in planiram letos menjavo na električnega, računica je, da zamenjam trenutni avto za cenovno podobnega električnega. Ampak bo treba it kakšen razred ali 2 nižje, da ostanem v cenovnih okvirih, ker pač gledam koliko imam v žepu sedajle, ne koliko bi/bom imel čez 10 let z upoštevanimi prihranki.

IL_DIAVOLO ::

Ne samo baterije, tudi elektromotorji so dalec od zanesljivosti, ki jo hočejo predstaviti inženirji in energetiki...ces kaj pa se ima za pokvarit lol
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

primoz4p ::

Nekateri se pripravljajo, drugi pa še debatirajo. :)
Ogrevanje in pridobivanje elktrike na lesne sekance
https://forum.driveonwood.com/t/propert...
https://forum.driveonwood.com/t/propert...

Valvoline ::

Pri baterijah niso problem kilometri ampak leta oz starost.

Imel pa vcasih se audi 80 tazadnji model 1.9tdi startal iz MB prispel na grski obali 1400km z 1 tankom goriva 65 litrov kurilca za takratnih 30e. peronal best.
:D

FoxKnox ::

asuran2
V svojih postih na široko razlagaš prednosti EV in razloge podkrepiš z raznimi objavami s spleta in videoposnetki z YT.
A imaš sploh kakšne lastne izkušnje ali imaš powerpoint predstavitev spletnih objav ?

kixs ::

Sej v tem je problem povprecja. Ne pove kaj dosti.

Kot receno problem je starost ne normalna raba. Ce ti das na polico vseeno novo baterijo za prenosnik,vrtalnik ali avto, tudi ce je nic ne uporabljas bo po dolocenem obdobju kaput. Kemija.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: energetik ()

Main factors impacting Lithium-ion battery health:

1. Time
2. High temperatures
3. Operating at high and low state of charge
4. High electric current
5. Usage (energy cycles)

Nuff said
Bomo pac vidl kaj se bo dogajal z baterijami po 10l starosti. Stavim da bo to vse za odpad.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: energetik ()

Aja, nekaj na kar starost ne vpliva je masa baterije. :))
Po desetih letih še vedno voziš isti balast, zgolj manj učinka je.

Po nekaterih podatkih k sem jih jaz prebral na spletu vsaj 50% zgodnjih S ima zamenjano baterijo, podobno velja za leafe k so skoraj vsi kaput ter se jih ne splaca popravljat.

Zgodovina sprememb…

Se najbolj zanimivo bo ko se bo uvedel davek na prevozen km vezan na tezo. Ce se bo tako nadaljevalo z cenami goriv bo kompletna globalna ekonomija itak pocrkala.

Zgodovina sprememb…

zobnik ::

Če se nafta podraži se tud izdelki, tud plastik avto bo šla cena gor, a se motim.
In izdelki, hrana, zaard dražjega transporta.
Kolesarčki pa ravno tako rabjo hrano, ki jo bodo preplačal zarad dražje nafte.
Avto je torej še najmanjši problem.

Plin Mol in Logo Škofja Loka še nista dražila ostaja 83 centov, pričakujem kartelni dogovor, 92-93 centov, ppetrol 95 centov

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

Nikelj je pravkar poskocil nad 100.000usd tona. Kaj pomeni to za izdelavo baterij?

D3m ::

Nič.

Inženir pravi, da bo cena EV vozila pod 25k xDDDDDDDD
|HP EliteBook|R5 6650U|

kow ::

Valvoline je izjavil:

Nikelj je pravkar poskocil nad 100.000usd tona. Kaj pomeni to za izdelavo baterij?

Za LFP baterije - nic. Torej za cenejse avtomobile (tudi cenejse variante tesle 3 in Y).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Kapitan Jack ::

A mi lahkdo nekdo pove koliko casa se lahko dizel shranjuje v metalnem kanisterju za gorivo? Vem, da se kao nesme uporabljati, ce stoji predolgo v plasticnih kantah.

Ne pisat OMW!

OMV je ze pred dnevi dvignil ceno diesla na 1,58€/L. Morda so ali bodo se dodatno dvignili z zamikom.

Kapitan Jack ::

Ok, torej ne bo problem shraniti ga za rezervo par let.

Kako pa je z uporabo dizla za tovornjake? Bo krepnu motor, ce ga tocim v navadnem dizlu?

m0LN4r ::

scipascapa je izjavil:

Imamo tudi prevec kroznikov in his.
Lahko bi jedli vsi iz enega in stlacili celo Slovenijo v bloke na eno mesto.

2 mio ljudi je samo par ulic blokov. Definitivno prevec cigla.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zadnji 1.0tsi motor je tezak 90kg (125 kg skupaj z menjalnikom), 1.5tdi je 110kg, downsizing deluje. Je pa res da nekih norih kilovatov iz te agregate ne mores iztisnit, vseeno zadovoljivih 80-100kw za povprecnega voznika. Ne vidim poante 200+ konjev v navadnem avtu. Tega preseravanja je potrebno ustrezno in konkretno obdavcit, vse kar ima vec kot 200 konjev pod pokrovom najmanj 10e dodatnega davka letno za vsak presezen kw.

kriptobog ::

Valvoline je izjavil:

Zadnji 1.0tsi motor je tezak 90kg (125 kg skupaj z menjalnikom), 1.5tdi je 110kg, downsizing deluje. Je pa res da nekih norih kilovatov iz te agregate ne mores iztisnit, vseeno zadovoljivih 80-100kw za povprecnega voznika. Ne vidim poante 200+ konjev v navadnem avtu. Tega preseravanja je potrebno ustrezno in konkretno obdavcit, vse kar ima vec kot 200 konjev pod pokrovom najmanj 10e dodatnega davka letno za vsak presezen kw.

Saj smo imeli davek na luskuzna vozila, pa se je nateklo v blagajno manj, kot če tega ne bi bilo, ker so pač kupovali in registrirali avte v tujini.

Blinder ::

Valvoline je izjavil:

Ne vidim poante 200+ konjev v navadnem avtu. Tega preseravanja je potrebno ustrezno in konkretno obdavcit, vse kar ima vec kot 200 konjev pod pokrovom najmanj 10e dodatnega davka letno za vsak presezen kw.

Tudi nov avto je preseravanje. Imeti avto, ki notri diši po novem. Imeti avto brez praskice. Imeti avto za katerega veš, da ga še noben prej ni vozil. Tega preseravanja je potrebno ustrezno in konkretno obdavcit, vse kar je vredno več kot 10.000 € po eurotaxu najmanj 10e dodatnega davka letno za vsak presezen € vrednosti.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Blinder je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Ne vidim poante 200+ konjev v navadnem avtu. Tega preseravanja je potrebno ustrezno in konkretno obdavcit, vse kar ima vec kot 200 konjev pod pokrovom najmanj 10e dodatnega davka letno za vsak presezen kw.

Tudi nov avto je preseravanje. Imeti avto, ki notri diši po novem. Imeti avto brez praskice. Imeti avto za katerega veš, da ga še noben prej ni vozil. Tega preseravanja je potrebno ustrezno in konkretno obdavcit, vse kar je vredno več kot 10.000 € po eurotaxu najmanj 10e dodatnega davka letno za vsak presezen € vrednosti.

Če nehamo kupovati nove avte, tuditi ne boš mogel kupiti rabljenega. Saj to ti je jasno a?

m0LN4r ::

Kaj onanirate na te konjske moci, to 99% folka ne rabi vec kot 10s do 100.

Megan za 19k ima 150 konjev, pa se to jih vozniki ne izkoristijo, vozijo na nekje polovici moci vsak dan.
Totalno irelevanten faktor za vecino, govorimo o vecini.

Se vozim zelo veliko, pa se nisem videl NITI ENEGA z EVjem prehitevati. Sam sem jih pa prehitel ze ogromno.
To je realnost na cestah.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Vitez ::

Prasci so že dvignili ceno bencina, ki ga imajo itak na zalogi zakupljenega, ker je vojna v Ukrajini. Preklete prasice pogoltne.

Vitez je izjavil:

Prasci so že dvignili ceno bencina, ki ga imajo itak na zalogi zakupljenega, ker je vojna v Ukrajini. Preklete prasice pogoltne.

To je pač kapitalizem, žremo en drugega.

Saj državnih trošarin tud niso usklajevali v minus, ko je bila cena sodčka celo negativna v začetku korona časov v 2020 oz. redko so uskladili s cenami na trgu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ginekk ()

Inventorista ::

Delam 110 km na dan in gorivo je med 1,70 do 1,90..... FML! Čas da iščem drugo službo, ki je bližje! Nasproti firme je najcenejšo gorivo daleč okrog, ampak je konstantno ogromna gužva, da morajo policaji oz. mestno redarstvo promet usmerjat!

endelin ::

Inventorista je izjavil:

Delam 110 km na dan in gorivo je med 1,70 do 1,90..... FML! Čas da iščem drugo službo, ki je bližje! Nasproti firme je najcenejšo gorivo daleč okrog, ampak je konstantno ogromna gužva, da morajo policaji oz. mestno redarstvo promet usmerjat!

Najprej zmanjšaj gas sploh če si na AC se zna kar lepo poznati čez mesec

endelin je izjavil:

Inventorista je izjavil:

In potem imamo bebce, ki prehitevajo sleper s 100km/h.

Inventorista je izjavil:

Ti ne placajo potnih?

Zgodovina sprememb…

endelin je izjavil:

Inventorista je izjavil:

To se že prakticira! Ni več maneverskega prostora!:D Težko je 1,7 ton težko vozilo, 2.0 TDI/188 PS spustit pod 5,5L/100km. Še posebej, ko prižgeš vse bonbončke, kot so gretje volana/sedeža, klima.... Razvajen sem, priznam! :P Ko delaš takšne km, hočeš, da ti je vsaj tista vožnja udobna.
Sem pa ravno bratu zadnjič omenjal, da pri teh cenah, je finančno, skrajno neodgovorno pritiskat na gas. :D

Pendlerpauschal obstaja v mojem primeru, a ga še do sedaj nisem uveljavljal(jebena beseda, težje napisat, kot se zdi :P). Samo tu je zadeva precej zakomplicirana. Sploh ne bom šel v detajle, ampak če je "zumutbar" oz "unzumutbar". Razlika v višini pavšala je lahko za cca. 80% višja, če je "unzumutbar".... Ampak to se uveljavlja pri Steuerausgleichu....

Jaz prodam plinski avto l.2005, poraba 6.5l x 0,84 evra

Če grem pa on topic. Cene nafte so rezultat špekulacij na terminskih trgih. Še sam imam trenutno 27% ROI, na nafto, ker sem se pravi čas malenkost hedgal. Z vsakim, ki sem se pogovarjal, beli ovratnik ali modri ovratnik, vsi so bili mnenja, da se bo nafta dražila! Ko vsi tako razmišljajo.... guess what, nafta se bo dražila!

MasterTade ::

lahko bi znižali dajatve ampak ne ane..
Mors omnia aequat

wcpapir ::

Inventorista je izjavil:

Če grem pa on topic. Cene nafte so rezultat špekulacij na terminskih trgih. Še sam imam trenutno 27% ROI, na nafto, ker sem se pravi čas malenkost hedgal. Z vsakim, ki sem se pogovarjal, beli ovratnik ali modri ovratnik, vsi so bili mnenja, da se bo nafta dražila! Ko vsi tako razmišljajo.... guess what, nafta se bo dražila!

Itak ce EU rusu reče da bo do konec leta omejil porabo za 60-70%. Kaj bi jaz naredil na mestu rusa. Zaprem ti jutri nafta in plin pa lahko jutri nehama sodelovat.

3eur/l do 6-7meseca tega meseca.5€/l do konca leta.

Telbanc ::

izbrisal: bluefish (danes ob 21:38:10):))
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

D3m ::

Kaj je zbrisal?
|HP EliteBook|R5 6650U|

endelin ::

Ma kdo ameriškega osmaka s porabo 25l/100?:D

Ja ne :) mam dva dizla pa enga bencinarja.

Trenutno se vozim vecina z dizlom, ker se mi lokalni kmet ni dvigno cene goriva, še vedno imama okoli 60c na liter. Vidim pa da ima na svoji tanksteli gužvo.

MasterTade je izjavil:

Pri taksni krizni situaciji kot je sedaj prava poteza je zacasno crtanje ddvja za elektriko, ogrevanje, hrana (osnovne zivljenske potrebscine), trosarine ter ddv na goriva vsaj delno za 30-50%. Ampak ne, nadstandard drzavnih parazitov ter 5-6 mestni fikus dodatki za dohtarje so prioriteta st.1

Valvoline je izjavil:

MasterTade je izjavil:

Pri taksni krizni situaciji kot je sedaj prava poteza je zacasno crtanje ddvja za elektriko, ogrevanje, hrana (osnovne zivljenske potrebscine), trosarine ter ddv na goriva vsaj delno za 30-50%. Ampak ne, nadstandard drzavnih parazitov ter 5-6 mestni fikus dodatki za dohtarje so prioriteta st.1

Ja pa ja de, kaksne ukrepe bos pa sprejemal ko bo cena 3eur na liter z ukrepi vred?

Tud MOL v Kranju je LPG dvignil na isto ceno kot petrol. 0,957 evra
In vi sanjate o nekih ponudnikih goriva, kak, če se vsi kartelno dogovarjajo.

Danes sem dobil poloznico za elektriko in sem moral kar nekajkrat preverit, da sem na koncu ugotovil zakaj je tako nizka. Ni omreznine in ostalih prispevkov. Koliko casa bo to? Tri mesece? Prav lepo, 40€ za feb. poloznico. Res pa je bil feb. relativno topel in toplotna (oz. hisa) ni porabila veliko.
««
34 / 100
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cena goriva na AC - izven AC (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5313858 (10434) sbawe64
»

Cena bencina, trošarine itd.. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6915220 (13397) St235

Več podobnih tem